2018-12-25 2207 浏览
之前在荃灣/旺角分店都有食過,味道勁香濃,而且帶有一陣陣麻辣味!我記得每次食完,我全身都有果陣雞煲味!所以今年平安夜,同朋友決定再食一次,暖粒粒過聖誕🎄可能節日關係,幾乎滿座!因為有預先訂坐,所以我地都好快可以入座。但一入去,見到空間好逼夾,而且環境好殘舊但服務員都好專業,而且笑容滿面我地點了,小辣雞煲。可能太好生意加上是即煮關係,所以都等了20分鐘。但門口位都放了小食,由食客自取。麻椒雞腳,茶葉蛋,酸蘿蔔,味道很好,絕不馬虎!但編編我喜歡的手拍青瓜,是‘梅’的,感覺放了很久盡享小食後,雞煲就上枱那陣熟悉的味道就回來了雞肉新鮮,沒有雪藏味,相當嫩滑味道依然香濃入味!而且有麻麻辣辣的感覺!可惜可惜可惜!!味道很甜,不知什麼原因,愈食愈甜雞還未食完,已經馬上要加水!即使加水打邊爐,所有食物都變得甜甜的實在沒法再食下去,我們最後叫服務員轉了清水打邊爐幸好,外面有各種調味料任君選擇。雖然如此,打邊爐食材都很豐富,而且上菜速度很快!美國肥牛,很新鮮。值得推介!另外,丸類都不錯!有蟹子丸最後,花膠/水魷魚🦑/牛柏葉都是必食之選
所以今年平安夜,同朋友決定再食一次,暖粒粒過聖誕🎄
但一入去,見到空間好逼夾,而且環境好殘舊
服務員都好專業,而且笑容滿面
麻椒雞腳
手拍青瓜
茶葉蛋
小食

盡享小食後,雞煲就上枱
那陣熟悉的味道就回來了
雞肉新鮮,沒有雪藏味,相當嫩滑
味道依然香濃入味!而且有麻麻辣辣的感覺!
雞煲

可惜可惜可惜!!味道很甜,不知什麼原因,愈食愈甜
實在沒法再食下去,我們最後叫服務員轉了清水打邊爐
幸好,外面有各種調味料任君選擇。
清水火鍋
美國肥牛
另外,丸類都不錯!有蟹子丸
最後,花膠/水魷魚🦑/牛柏葉都是必食之選

任點餐牌2

2018-12-24
庆祝纪念
平安夜
麻椒雞腳
美國肥牛
2018-11-30 1873 浏览
同成班friend食飯通常都少不免食雞煲,今次第一次食依間雞煲,因為十幾個人食所以早咗成個星期就book定位,去至見到個場都真係好full。我地四個人就有一個爐,所以夾嘢食都唔會好唔方便。一嚟佢就會比雞我哋食,可以自己揀辣度,咁我哋比較鍾意食辣就叫咗個中辣,但其實個中辣都唔算好辣,反而個汁都比較濃所以啲雞好入味。同埋啲雞嘅質素都唔錯,但可惜佢剩係得一輪雞,之後就要開始打邊爐。佢打邊爐嗰啲料都好普通,唔會話好高質,反而出面有一啲熟食例如雞腳嗰啲就OK。
2018-09-06
按理说人均168在港岛中心区能吃到自住的鸡煲不该有什么意见了,但是吃完了之后闹了两天肚子有点郁闷(虽然不能肯定跟他们家有100%关系)店内还是挺大的,很多学生,年轻人用餐。鸡煲的口味一般般吧,鸡实在是太肥,切的也太大块了,不是很好吃。吃完鸡煲之后的打边炉还不错吧,品种算是挺多的,吃吃也能填饱肚子。锅底实在口味太重太甜,基本上都用不到酱料。周末的时候店里很热闹,人也不少。就餐环境还是不错的。服务就很差了,基本靠自己动手丰衣足食,总体而言还可以吧。

2018-11-16
  • 鸡煲
2018-11-05 1469 浏览
好久未光顧是晚終於約到朋友宵夜未齊人,先取小食小食種類都有四五款,我都拎咗三款✌😁咖哩魚蛋絕不求其,好入味拍青瓜同白雲鳳爪酸辣味夠人齊煲就到,剛剛好點咗少辣,呢到個醬汁真係好好味都想食辣啲但太耐無食同朋仔唔食得咁辣所以少少辣就夠喇,而且個汁會越食越辣,好有趣都係點啲邊爐野,質素普普通,無乜特別食物張剔剔紙好有讀書feel,係mc劃格仔飲品有兩三個雪櫃自己攞無日式放題咁誇張成條街,但都款式都夠好似有限時架不過我地可能夜去所以無催埋單
好久未光顧
是晚終於約到朋友宵夜

未齊人,先取小食
小食種類都有四五款,我都拎咗三款✌😁
咖哩魚蛋絕不求其,好入味
拍青瓜同白雲鳳爪酸辣味夠

人齊煲就到,剛剛好
點咗少辣,呢到個醬汁真係好好味

都想食辣啲但太耐無食同朋仔唔食得咁辣
所以少少辣就夠喇,而且個汁會越食越辣,好有趣

都係點啲邊爐野,質素普普通,無乜特別

食物張剔剔紙好有讀書feel,係mc劃格仔
飲品有兩三個雪櫃自己攞
無日式放題咁誇張成條街,但都款式都夠

好似有限時架不過我地可能夜去所以無催埋單
2018-10-18 1483 浏览
放工雞煲癮起,去咗附近嘅任食雞煲,由於都仲係好早,所以冇人等位坐低左之後揀咗個雞煲,就出去揀啲熟食頂住肚,咖喱魚蛋熱辣辣,咖喱味唔算好重,怕辣人士啱晒。鹽水雞腳亦都好啖啖肉,而且雞腳有兩款味。呢度飲品都係任飲,除咗汽水,仲有啲健康飲品例如薏米水,椰青水,椰青水好清新之後雞煲到了,啲雞非常非常嫩滑,而且醬汁濃郁,食到停唔到口。之後落湯前加了花膠,水魷魚同牛柏葉。牛柏葉索晒啲醬汁非常惹味,水魷魚亦都好林,好正,唯獨花膠比較硬,我胃比較差,唔敢食太多之後就落湯打邊爐,又點少得肥牛,開頭見肥牛唔多雪花,點知原來好有肉汁,又好滑。啲青口亦都好新鮮,鵝腸亦都好爽脆。而且餐廳嘅服務非常之好,員工態度好之餘,亦很快幫忙加湯,下次再黎過大食一餐

2018-10-18 881 浏览
銅鑼灣既地段..雞煲任食2粒鐘都只係$158(免加一)好抵呀先食雞煲,雞好滑夠味叫左小辣..一開始食冇野..後面愈食愈辣加生菜同豬潤一齊食雞煲更滋味之後先再加水打邊爐值得推介既係魚骨腩飲品推介:薏米水(重薏米味)
銅鑼灣既地段..
雞煲任食2粒鐘都只係$158(免加一)
好抵呀

先食雞煲,雞好滑夠味
叫左小辣..一開始食冇野..後面愈食愈辣
加生菜同豬潤一齊食雞煲更滋味

之後先再加水打邊爐
值得推介既係魚骨腩

飲品推介:薏米水(重薏米味)

2018-10-07 858 浏览
這家店是我好朋友推薦的,他說味道很好又很便宜的吃到飽,一個人才$168,「俗又大碗」台語,意思是又大又便宜😄😄 啤酒飲料喝到飽,太適合我了☺️☺️ 我們預約了八點,外面還是長長的隊伍,所以還是等了一下😔 我們選擇的是小辣,因為某人不敢吃太辣,鍋上的速度挺快的!一開鍋撲鼻的雞香味,OMG OMG 也太香了吧😋😋 雞件挺多的,試了一下味,好好吃!有點小麻辣的口感,應該是半隻雞差不多,我們花了10多分鐘,就結決了這一鍋雞👍👍👍 這真的比外面單點的雞鍋還好吃,吃完店員會幫你加湯,就能煮其他食材😻😻 我最喜歡午餐肉,蓮藕,滑雞片,炸響鈴❤️❤️ 其他丸子到是還好,但是這種價格,實在是太便宜了💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻 我朋友還開玩笑的說,都不知道他們賺什麼錢,光那鍋雞就回本了😂😂實在是首推👍👍👍棒棒的
  • 雞煲
2018-10-01 865 浏览
銅鑼灣一帶好少任食既火鍋,係Open rice 禁到呢間平得黎又有雞煲食既任食火鍋,只係收158加一,咁既價錢係銅鑼灣黎講真係好平民。其實之前已經食過至尊,不過係旺角創興個間,所以大約都知係點。餐廳內有一個小型既自助區,有三款野飲任針(蜂蜜雪梨,椰青水,薏米水)試左椰青水,淡到不得了😳。有2款糖水(椰汁芋頭西米露同綠豆沙),兩款都好難食,西米癡埋曬一舊,而且好林,綠豆沙好甜而且d綠豆爛哂,兩款甜品都好似放左好耐咁,大家千其唔好食😦!另外有幾款開胃小食,包括雞腳,酸羅白,手拍青瓜同埋咖哩魚蛋。野飲方面都幾多選擇,而甜品方面,只見得一款雪條,我食完整餐之後,已經無晒🙄。首先雞煲我地要左小辣,辣度ok,不過等候時間都幾長。雞肉方面唔錯,幾滑,又好入味,不過真係入味過頭,咸到傻,食左兩舊就無食直接加湯打邊爐。火鍋配料選擇少,不過都係預期之中,都算過得去。賣單336 2個人,都OK la,對火鍋要求唔高既話會覺得抵食既,但問題係,食完第二朝我同同行既朋友都肚痛加肚疴,我諗9成都係d野唔乾淨,所以無下次!

2018-09-26 872 浏览
一入門口便看到自助區,除了開胃小食、熱食、醬料和飲料,還有多款罐裝飲料和雪糕。雞煲選了不辣的,味道很濃、雞肉也算滑,份量也算多,吃完已差不多飽了一半。拿了這兩罐飲料,之前都沒有見過的。吃完雞加些湯便可以當火鍋,而且有很多配料可選擇,都是任吃的,大胃王不用擔心吃不飽。不知不覺點了這麼多食物。牛肉爽口,腐竹和豆腐不錯,還有東菇和花膠,可以養顏。薯粉煙煙韌韌,口感很不錯,而且吸收了湯的清華。吃到這裏,已經飽到吃不下雪糕。百幾蚊任食,頗是超值。

雞煲

拿了這兩罐飲料,之前都沒有見過的。

火鍋配料
不知不覺點了這麼多食物。
牛肉爽口,腐竹和豆腐不錯,還有東菇和花膠,可以養顏
。薯粉煙煙韌韌,口感很不錯,而且吸收了湯的清華。

吃到這裏,已經飽到吃不下雪糕。百幾蚊任食,頗是超值。
2018-09-15 881 浏览
👁‍🗨 2小時雞煲火鍋全包宴💲價錢根據日子有所變動星期一至四 大$158 小$88星期五至日及公眾假期 大$168 小$98都已經好一段時間冇食雞煲,今次既幸運兒係至尊重慶雞煲😛人多既時候最鍾意全包,任點唔嬲🤪熟食小吃(7.5/10)熟食區係自助既,咖喱魚蛋口感彈牙,但係啲咖喱都幾辣下😳手拍青瓜微微酸辣,夠曬清新🥒BB辣雞煲(7/10)因為唔太食得辣,我嗰邊要左個BB辣雞煲🌶️食左幾件,嘴邊都已經開始發麻,不過醬汁的確幾惹味 🙈佢既雞件份量夠兩至三人食,嫩滑度都不過不失🤔火鍋配料(7/10)佢既肥牛同豬頸肉時肥時瘦,質素唔算好穩定,真係每輪都睇彩數😂仲叫左普通既墨魚丸、滿餡既蟹籽丸、無咩油益味既炸魚皮、午餐肉、青口、彈牙既日本烏冬、煙韌既韓國年糕、紅薯粉等,包保捧腹而歸🤗甜品(7/10)雀巢杯裝雪糕或者雪條,每人限攞一樣🍨飲品(7/10)依舊係冰櫃自取,種類繁多,啤酒、汽水、果汁等🍺🔛 整體評分(7/10)
👁‍🗨 2小時雞煲火鍋全包宴💲價錢根據日子有所變動
2小時雞煲火鍋全包宴

星期一至四 大$158 小$88
星期五至日及公眾假期 大$168 小$98

熟食小吃(7.5/10)

BB辣雞煲(7/10)

火鍋配料(7/10)

甜品(7/10)
雀巢杯裝雪糕或者雪條,每人限攞一樣🍨

飲品(7/10)
依舊係冰櫃自取,種類繁多,啤酒、汽水、果汁等🍺

🔛 整體評分(7/10)
2018-09-06 767 浏览
同朋友去銅鑼灣行街,行到攰又想食下雞煲!就搵到依間重慶至尊雞煲,咁佢係任食嘅!啱晒我哋呢啲我好鬼乜都有得食下!出面有好多唔同款式嘅小食,例如咖喱魚蛋雞腳手帕青瓜,仲有糖水添!仲有好多配料俾你用!之後就有飲品,有啲正常嘅飲品之外,仲有椰青水薏米水,等等,都幾多選擇!手帕青瓜唔算好辣,幾新鮮!勁多配料可以揀,咁我哋每樣都叫左少少!黎到都重頭戲雞煲,勁香,最鍾意佢有勁多配料,啲雞件好滑啲肉都唔錯幾有口感仲有個炸魚皮碎卜卜響鈴又炸得好香依家就大雜燴😂😂😂總管來講食物質素都幾好,下次都會再嚟食!

仲有好多配料俾你用!

手帕青瓜
唔算好辣,幾新鮮!

勁多配料可以揀,咁我哋每樣都叫左少少!

黎到都重頭戲雞煲,勁香,最鍾意佢有勁多配料,啲雞件好滑

啲肉都唔錯幾有口感

仲有個炸魚皮碎卜卜

響鈴又炸得好香

依家就大雜燴😂😂😂總管來講食物質素都幾好,下次都會再嚟食!
2018-09-06 401 浏览
好多出國朋友都翻左hk,唔知點解佢地翻hk都一定要打1次邊爐or雞煲😂😂所以就一行4個女仔黎食雞煲,唔知係心理作用定點,感覺火鍋配料比之前小左🤔唔太食得辣就要左BB辣,食落甜甜地,但要煮多陣先食,有幾件雞塊係面未太熟😂😂雞塊食落冇雪味,亦十分入味,唔會得個面有味😂👍🏻之後就加湯打邊爐,我地4個都唔太好牛肉同豚肉片所以就冇叫😂😂花膠真係好正,會吸哂d味,又夠淋,正!仲有魚皮餃都好好食,仲有芋絲蘿蔔呢d都係必食!之後唔知係咪煮開左d辣椒,去到烚菜時,d生菜同娃娃菜辣到差d食唔到😂😂但真係夠惹味~另外仲有好多小食,魚蛋勁辣但好彈牙!如果飲品感覺refill得快d會更好~~最後用雪條黎完結雞煲之夜😋

最後用雪條黎完結雞煲之夜😋
2018-09-05 435 浏览
人大咗約齊人食飯真係一件好難既事黎㗎當約好咗時間又要煩食咩傾好咗食雞煲又多選擇唔知揀邊間好雞煲平時自己就好少食既好彩朋友成日食知邊間好食就一於唔好煩黎至尊食雞煲啦食雞煲最好既地方就係食到雞之餘又打到邊爐大大塊板寫住就唔怕上錯去啦因為作為一名路痴其實好多時上樓上鋪我係搵唔個入口㗎ㅜ...ㅜ一入到去職員就問要咩辣啦作為一個食辣唔勁既人朋友們好遷就我要少少辣好足料既雞煲起碼有廿幾件雞既呢度其實每人都食咗好多件但感覺都仲有好多件雞d雞吸哂d辣味好惹味所以食咗好多不過最後食食下都開始落湯落其他火鍋料好多材料可以簡見到咁多選擇其實都想樣樣點d但注意翻食得哂先好點唔好浪費食物點既材料都黎得好足出面仲有d魚旦可以拎不過呢個魚旦我真係食一粒就停啦因為對我黎講真係好辣原來我受辣程度真係好低LOL飲品都好多選擇最後要咗呢個cocacola plus出面好似都少見d就試下啦呢個plus好夠氣拍得住係iceland既可樂最後都忍唔住開多罐黎飲lol呢間雞煲回頭度都好大👍🏻
人大咗約齊人食飯真係一件好難既事黎㗎

拍得住係iceland既可樂
最後都忍唔住開多罐黎飲lol
呢間雞煲回頭度都好大👍🏻
2018-08-22 474 浏览
之前已經黎過幾次的至尊專重慶雞煲放題幾扺食,$158無加一。但今天的雞無平時咁入味,但都算嫩。牛肉,豬肉不太新鮮,無乜肉味。近呢兩次發覺一碟碟的肉都是按人頭計,兩人黎兩碟,三人黎三碟。但其實我同朋友都不是meat lover,只係想食小小要一碟。但不論我地同店員講只有一碟或寫係點菜紙上,都係跟人頭上。希望店員認真改善一下,不想浪費食物。
2018-08-15 411 浏览
重慶雞煲分時段收費,即是黃金時段價錢選非常合理,只要160多元!而且食物質數都唔差!仲有得任飲,仲有埋啤酒(嘉士伯), 還有小食區。鳳爪整得幾香幾入味,唔會太辣先食雞煲,叫左小辣都幾惹味雞嫩唔乾入哂味之後再叫配料打邊爐,火鍋配料都幾多幾齊肥牛片色澤紅潤幾新鮮wo輕輕浸下熱湯變色就食得牛味幾香,無乜筋!唔乾幾正蟹籽丸亦係好好食,必叫的丸蟹籽丸爽彈有質感內面蟹籽豐富多到瀉魚皮沒有油益既味道,做得唔錯還有雪糕食埋百幾蚊就咁豐富!值得支持

還有小食區。鳳爪整得幾香幾入味,唔會太辣

先食雞煲,叫左小辣
都幾惹味
雞嫩唔乾
入哂味
之後再叫配料打邊爐,火鍋配料都幾多幾齊

肥牛片色澤紅潤
幾新鮮wo
輕輕浸下熱湯變色就食得
牛味幾香,無乜筋!唔乾
幾正

蟹籽丸亦係好好食,必叫的丸
蟹籽丸爽彈有質感
內面蟹籽豐富
多到瀉

魚皮沒有油益既味道,做得唔錯

還有雪糕食埋
百幾蚊就咁豐富!值得支持