2016-10-14 808 浏览
熊猫🐼的颜色当我叫的红毛单冰来到的时候,我发觉到是完全没有红色的,跟以往的不同,好奇之下询问职员一下是不是搞错了。不料,那位职员竟然反问:“那为什么熊猫🐼不是红色的?”她的语气和态度还相当差劲。我相信如果她不知道为什么红毛单冰是透明的话,也不用用这么无礼的态度反问顾客,出来工作,不能够带着自己的脾气去上班💼,把脾气发泄在顾客身上就更加不行。当侍应也是一份工作,必先自重而人重之,如果自己也不尊重自己的工作,那怎么叫人家尊重她呢?希望这篇文章对那位侍应来说是当头棒喝,让她学晓出来做事的道理,不然就算可以赚多少钱💰、有多少生意都是枉然!
熊猫🐼的颜色

2013-05-14
2016-08-31 1527 浏览
班朋友有人生日,除左要食好啲,梗係環境都要好啲啦,今次揀左去馬灣,馬灣呢個地方因爲環境保護關係,交通都受到管制,所以要由荃灣港鐵站旁搭專線巴士NR331前往總站(大約15分鐘車程)。今次要開餐既地點係位置珀麗灣沙灘商場既「芭堤雅小島泰式餐廳」,餐廳裝潢同一般泰式餐廳一樣,座位之間都寬落鬆動。如果唔怕熱就可以坐戶外,仲可以嘆住青馬大橋既夜景景色添。不過建議要訂桌先去,咁就唔怕無位啦!今次多人就叫多少少野食啦,順便可以試下好唔好食嘛。「冬蔭功湯$148」、「泰式拼盤$148」、「泰式沙爹串 $88/雞牛豬各2串」、「原隻燒魷魚$98」、「碎肉生菜包$88」、「黃咖哩$98」、「烤薄餅$24」、「鐵板蠔仔炒蛋$108」、「泰式蝦醬肉碎炒飯$78」、「可樂$18」、「珍多冰$32」、「泰式椰汁涼粉冰$32」、「泰式龍眼冰$32」、「泰式椰青$38」。大致上,出餐時間都好快,值得讚!「冬蔭功湯」足夠我地七個人飲,但湯料比較多,蝦肉比較少,見全部都係蝦殼多。味道為酸辣,幾好飲。如果唔太食到辣,可要求少辣。「泰式拼盤」有4件雞翼、6件魚餅、6件蝦餅、6件春卷,雞翼比較乾身細隻,魚餅同蝦餅好彈牙有口感
冬蔭功湯
泰式拼盤
「泰式拼盤」有4件雞翼、6件魚餅、6件蝦餅、6件春卷,雞翼比較乾身細隻,魚餅同蝦餅好彈牙有口感,好好味,春卷足料,好脆口,味道岩岩好。
泰式沙爹串
「泰式沙爹串」雞牛豬各2串,釀製得好入味,味道岩岩好,但牛就有點靭。
原隻燒魷魚
「原隻燒魷魚」魷魚原條去燒,好香好惹味,咬落唔會靭,配上泰式甜酸辣汁,好開胃。
碎肉生菜包
「碎肉生菜包」有6片生菜葉,肉碎都多,足料,都呢樣係辣既,幾清新既感覺。
黃咖哩
「黃咖哩」配上豬肉,有薯仔等材料,青咖哩係最唔咖既一種,味道幾香。
烤薄餅
「烤薄餅」唔係好特別,比較厚身,有啲靭。
鐵板蠔仔炒蛋
「鐵板蠔仔炒蛋」有芽菜及蠔仔,一併用蛋炒混,再以鐵板上餐,好有亮點,賣相唔差,食落好好食,好入味之餘仲夠曬鍋氣。

「泰式蝦醬肉碎炒飯」呢個飯真係無得輸,炒得好入味,飯粒唔會太油膩,唔會太乾身,蝦醬好香,推薦點選呢個!
「可樂$18」「珍多冰$32」「泰式椰汁涼粉冰$32」「泰式龍眼冰$32」「泰式椰青$38」
「可樂」唔洗講都知咩味啦XD。

「珍多冰」唔太甜,都好飲,但份量略為細杯。

「泰式椰汁涼粉冰」唔太甜,都好飲,但份量略為細杯。

「泰式龍眼冰」唔太甜,都好飲,但份量略為細杯。

「泰式椰青」都算大個既,椰青肉仲好滑好軟身。
2016-08-28
泰式拼盤
泰式沙爹串
原隻燒魷魚
鐵板蠔仔炒蛋
  • 泰式蝦醬肉碎炒飯
2016-03-07 1888 浏览
地方有點遠,食客也很少,可以用包場嚟形容,環境取勝,餐廳對住青馬大橋,景觀一流。食物味道只能用普通嚟形容,唔覺得好味。當晚點了:蠔仔蛋,泰式炒大蜆,菠蘿炒飯,好彩沒有點太多。蠔仔炒蛋-原先係鐵板上,但職員話廚房唔知咩壞咗,做唔倒鐵板,唯有碟上,可能無咗鐵板嗰種“滋滋咋咋”聲影響,感覺無咗陣香口味,蠔肉也很飽滿,不過有幾隻就唔太新鮮。泰式炒大蜆-蜆沒有砂粒,味道也很好,如果汁再濃一些會更好,不過有幾隻蜆就無開口食唔倒。菠蘿炒飯-只能用得普通嚟形容,料少.唔夠香。總括:環境舒服,景靚,呢兩樣贏晒。食物平平無奇,吃飽便算。
蠔仔炒蛋
泰式炒大蜆
菠蘿炒飯

食物味道只能用普通嚟形容,唔覺得好味。

當晚點了:蠔仔蛋,泰式炒大蜆,菠蘿炒飯,好彩沒有點太多。

菠蘿炒飯-只能用得普通嚟形容,料少.唔夠香。

總括:環境舒服,景靚,呢兩樣贏晒。
食物平平無奇,吃飽便算。
2015-11-19
2015-08-05 1568 浏览
今日和同事到左海灘呢邊覓食就打算試下呢間馬灣第二間泰國菜我們均點了海南雞飯($48)雞肉十分之嫩滑每口也是啖啖肉而且油飯很香吃落去既感覺亦不太油膩而且份量剛剛好絕對是物有所值!
今日和同事到左海灘呢邊覓食
就打算試下呢間馬灣第二間泰國菜
我們均點了海南雞飯($48)
雞肉十分之嫩滑
每口也是啖啖肉
而且油飯很香
吃落去既感覺亦不太油膩
而且份量剛剛好
絕對是物有所值!
2015-06-08 1540 浏览
馬灣對我來說尚算是一個方便的地方,有時想遠離繁囂到郊外輕鬆一下但又不想長途跋涉,我都會乘十分鐘的巴士由青衣到那邊,好好享受那兒慢活渡假的錯覺。星期天下午二時入到去,遊人不算多,能輕鬆自在的在這小地方遊走。走得餓了,和男友到沙灘旁的一排食肆覓食,見來了很多遍都未試過這泰國菜館,就在戶外隨便找了個位子坐下,面對著海灘飽覽著青馬大橋的美景,心情也暢快一點。看回自己的食記,發現原來自己口味上的選擇都挺單一,吃西菜的話薄餅、漢堡大多走唔甩,中菜喜歡咕嚕肉,日本菜則十居其九都是吃某幾款壽司,說到泰菜,就定是以炒金邊粉和串燒做鐵膽,今天亦如是。泰式大蝦炒金邊粉$88金邊粉成品好大的一碟,若要一人完成的話大抵會吃到好飽又好悶,兩個人分吃就剛好。配料有蝦仁、豆乾、芽菜、雞蛋、菜甫、韮菜和花生碎,炒得夠鑊氣不會過甜,可惜那青檸只有四份之一個,太少未能用作平衡食味。串燒半打$88有豬牛雞三款可選,我們淘汰了大多會做得不好會好嚡的牛肉,兩種肉都醃得入味,燒得焦香,面頭澆了點黃色忌廉狀的醬汁,味道帶甜和椰汁香,再蘸些花生沙嗲醬,是不錯的小吃。椰青$38天氣又熱又濕的,來個椰青降溫;椰青雪得冰凍,我倆毫不客氣的將

泰式大蝦炒金邊粉$88
串燒半打$88
椰青$38
天氣又熱又濕的,來個椰青降溫;椰青雪得冰凍,我倆毫不客氣的將所有椰肉刮出來,一口椰肉一口椰子水,清甜解渴。
只吃了以上埋單$235,出品味道和一般的泰菜店子相若不過不失,惟定價實在進取,若價錢相宜一點定必能吸引更多客人來光顧。
2015-05-31
2015-04-03 865 浏览
I and my husband went to Pattaya to have dinner as it was tasty before...We ordered Fried rice with mango & seafood, beef curry, and garlic bread.Unfortunately, there was rotting onion in the fried rice. almost half of the onion had sour taste... Also seafood had strong fishy smell, especially, mussel was unbearably bad.Beef in the curry was hard and no taste.I thought the garlic bread was garlic nann bread... so I was disappointed when it came to our table.After dinner, we got stomachache and d

After dinner, we got stomachache and diarrhea. And I am still suffering the next morning.
We will never come back to this restaurant again... It became painfull experience...
2015-04-02
2014-02-09 2105 浏览
是日係2014年2月3日(年初四) 係公眾假期,就相約朋友來馬灣一日遊。LUNCH時間到,我們來到這裡因為這間餐廳位於沙灘旁邊,坐室外可以近距離望到青馬大橋,但因為今日多遊客,戶外位置都滿了,最後我們坐了室內位置。餐廳環境偏暗,算有點情調,但就感覺沒有開空調,碰巧是日猛太陽,所以都有點熱。最後轉了坐近門口位置才感覺沒那麼熱。我們叫了一碟沙嗲及一碟炒金邊粉。首先來了沙嗲。 我們叫了3串豬肉、3串雞肉。(因為我不吃牛,所以沒有叫牛肉)豬肉很香,有點香茅豬扒的味道。肉質很嫩不「鞋」口,好味。 配合埋附設的秘制花生醬汁,更加好味!至於雞肉亦不錯,但就沒有豬肉那麼嫩,個人喜歡豬肉多一點。至於金邊粉,卻等了很久都沒來,我們懷疑餐廳漏單了! 我先向男侍應叫佢跟進一下碟金邊粉,但再過了很久都未來。之後我們再叫另一個女職員跟一跟張單,結果已等到由很餓變不太餓了,最後過了20分鐘碟金邊粉才來到!! 可能我們已等到不太餓了,加上心情已有點受影響,覺得這碟炒金邊粉沒有什麼特別的。我們快快脆吃完就繼續我們的行程,因為在這裡呆等這碟金邊粉已浪費了我們不少時間。總括而言,這裡的食物味道還可以的,室內環境一般但坐室外

我們叫了一碟沙嗲及一碟炒金邊粉。
豬肉雞肉沙嗲
至於雞肉亦不錯,但就沒有豬肉那麼嫩,個人喜歡豬肉多一點。

炒金邊粉

總括而言,這裡的食物味道還可以的,室內環境一般但坐室外就有沙灘及青馬大橋靚景。唯獨上菜時間及漏單情況需要改善。
2014-02-03
豬肉雞肉沙嗲
2014-02-03 1816 浏览
今日去挪亞方舟玩完一日,到這間泰式餐廳食晚餐。d食物大部分好味,仔女都話下次再來。但個咖喱炒花就好失望,花甲大大隻,但就水汪汪,一d咖喱味都冇。浪費咗d花甲同我d蒜蓉飽。
2013-10-04 1273 浏览
今日到馬灣沙灘旁的一間泰國菜館午飯,對它水準原本信心不大,於是選了較簡單的菜式: 雞肉炒河粉及辣椒肉碎炒飯,再加馬拉盞炒通菜。出乎意外,炒飯有水準,飯一粒一粒炒得鬆而不散,有鑊氣又不會過焦而熱氣。雞肉炒河粉則一般水準,河粉有點硬身。我本身喜歡用多點芽菜一齊炒。而通菜亦頗幼嫩,有鑊氣,但雖然事先我們已要求不要太咸,但結果仍然是過咸,吃後整個下午都口渴。
雞肉炒河粉
题外话/补充资料: 馬灣沙灘旁的食肆,相比Discovery Bay , Stanley 等認真欠吸引。原本由法國女士主理的Roma,自轉手給飲食集團後,水準一瀉千里。有如此優美環境,新鴻基應花點工夫,邀請有水準的食肆加盟。另外,食環署禁止在戶擺設坐位的政策應檢討,此處又不阻礙行人,該署此舉實在擾民。
2013-10-02
2013-08-19 1638 浏览
拍拖日~~~去完青衣城影下相就揀左去珀麗灣 hea 下~~~入到去都幾relax...我地即日book 位ge....都仲有位 P可能比較遠水路卦 OO一坐低,我ga 係搵我至愛的生蝦.......好可惜........係無ge...... :'(咁無計啦~~~~柚子蝦沙律 (8/10)好惹味!!!! 不過就辣左D......男友就食唔到幾多啦 我都覺得辣但係就不停食!!佢有D 腰果係度~ 好香口~大蝦好似得3-4隻...有D孤寒ge 感覺柚子 => 沙田柚....好清~夾埋黎食就好正!!!串燒-豬牛雞 (7/10)我覺得無咩咁特別.......成個串燒係得佢D汁好味......本身個串燒無咩味.......咁就睇下大家係食醬定食料啦 椰子海鮮飯(7.5/10)so far so good la.......椰汁味有D唔夠.......香味係唔錯~~~可以食到椰肉......但比起KLC 個D Thai 舖......真係差D囉........青檸水(8/10)正常!因為我驚太辣而叫ge drink...清清地~~not bad~都解到下辣ga~芒果糯米飯(8/10)普普通通.
拍拖日~~~
去完青衣城影下相就揀左去珀麗灣 hea 下~~~
入到去都幾relax...
我地即日book 位ge....
都仲有位
P
可能比較遠水路卦
OO

一坐低,我ga 係搵我至愛的生蝦.......
好可惜........係無ge...... :'(
咁無計啦~~~~
柚子蝦沙律 (8/10)
好惹味!!!! 不過就辣左D......男友就食唔到幾多啦

我都覺得辣但係就不停食!!
佢有D 腰果係度~ 好香口~
大蝦好似得3-4隻...有D孤寒ge 感覺

柚子 => 沙田柚....好清~
夾埋黎食就好正!!!
串燒-豬牛雞 (7/10)
我覺得無咩咁特別.......
成個串燒係得佢D汁好味......
本身個串燒無咩味.......
咁就睇下大家係食醬定食料啦
椰子海鮮飯(7.5/10)
so far so good la.......
椰汁味有D唔夠.......香味係唔錯~~~
真係差D囉........
青檸水(8/10)
正常!
因為我驚太辣而叫ge drink...
清清地~~not bad~
都解到下辣ga~
芒果糯米飯(8/10)
普普通通........唔係特別突出~~
睇圖都可以見到佢係上半層係黑糯米,下半層係糯米~~
咁樣都幾好...."lo"都易均勻D

芒果唔係特別甜~~
正常野~

Overall....
間餐廳景觀好正....因為出面係青馬大橋...
著左燈好靚.......為"景"而入係值得ge!
但如果為左食而入的話,,...........
咁就見人見智啦~

注: 我成日都唔記得D食物ge 正確名稱.....都係大約ga ja
2013-07-28 820 浏览
同朋友去左馬灣哂太陽,順便食個lunch,大家都想食Thai food, 於是搵到呢間餐廳可能係平日關係,無咩人環境:望住個海,so relax,好有度假feel食物:泰式抄金邊粉,極力推介芒果糯米飯,雖然芒果唔係好甜,不過唔關佢事,但有紫米係入面,好有咬口而且味道好好,我會為左佢而再來幫襯青檸梳打,咸檸7,無難度,都係平時飲開個d
可能係平日關係,無咩人
環境:望住個海,so relax,好有度假feel
食物:
泰式抄金邊粉,極力推介
青檸梳打,咸檸7,無難度,都係平時飲開個d

2013-07-08
  • 芒果糯米飯
2013-05-18 1506 浏览
位於馬灣舊村的芳園書室重新修茸成文物館開放給遊客, 家住青衣的我, 趁假日有空便專程到來走走看看. 在舊碼頭附近走了一圈後, 就回到了珀麗灣沙灘, 在挪亞方舟旁, 還有多間不同的食店, 我們視察了一輪後, 決定選這間芭堤雅泰國菜. 餐廳分室內和室外的座位, 吸煙和有小狗的, 可選室外位置, 面對着青馬大橋, 很寫意. 可惜這天室外的座位都爆滿了, 我們只好進入餐廳內用餐. 用餐時間是黃昏5時多, 室內沒太多人, 感覺也舒服的. 我們不想吃太飽, 只點了3款食物. 老公突然想吃生菜包, 平時我不喜歡吃的, 但他開了口, 也要遷就下. 生菜包的內碎分量不少, 內裡夾雜了洋蔥和一些毛茄, 比想像中辛辣, 對我來說是可接受的, 一般人可能覺得辣了一點, 但天氣熱, 吃點辣, 倒是開胃和刺激味覺. 包裹着生菜一起吃, 惹味又可中和油膩感, 是不錯的小吃. 炸蝦餅是吃泰菜必點的食物, 但每間餐廳的蝦餅質素也很參差. 這裡的蝦餅有4塊, 一開二成8件, 份量是OK的. 蝦餅表面炸得夠香脆, 但咬下去, 略嫌不夠彈牙, 蝦味也不夠香濃, 整體味道是可接受的, 但不算十分好吃, 有點點失望.蝦醬肉碎炒飯

蝦醬肉碎炒飯. 外型十分討好, 炒得粒粒分明的飯粒上加上雞蛋和數片臘腸, 看似很美味. 但真正吃下, 蝦醬味完全沒有, 肉碎的肉味不夠, 可能是用了雪藏肉或是醃得不夠時間. 香葉的味道也很輕微. 整體味道好像吃一個老抽炒飯, 只有醬油味和一些淡口的肉末, 但飯也算炒得夠乾身, 不算難吃, 但也完全稱不上美味.
這裡的環境雖然不錯, 但食物質素仍有待改善. 如果帶着小狗, 在這裡坐上一個下午, 吹吹海風, 也是不錯的, 因為這裡比其他幾間餐廳的價錢相對已較為經濟化算了.
2013-05-05
2013-02-15 966 浏览
就在我們吃完豆腐花打算去買菜的時候,鬆弛收到朋友的電話,反正我們也沒事做,就改變主意到馬灣那邊探望他,順道看看他的新居和狗狗。因為之前來拍婚紗照的關係,馬灣我們來過好幾次,但進去珀麗灣這個屋苑還是第一次,在參觀新居和小坐一會之後,朋友就帶我們到商場的一家泰國菜館吃晚餐。前天才說很久沒吃泰菜,沒想到那麼快我們又再吃了。雖然是年初二,但這個商場的食肆大部分都有開,但客人不算很多。這裡的餐廳幾乎全部都有室外的座位,方便客人觀賞青馬大橋的夜景或者吸煙。冬陰公湯 (大)。這是朋友推介的,大的可以分到大概六碗。裡面有大量的菇類、車厘茄和兩隻蝦,湯的味道不錯,不會太酸,不過稍欠一點鮮味。間中吃到一些冬陰公湯裡的蝦是霉,但這隻沒有,都能吃到蝦的味道。我最喜歡吃裡面的車厘茄,鮮甜多汁,值得一試。燒豬頸肉。這是另一款朋友讚好的,其實燒豬頸肉很少會吃到不好吃的,因為豬頸肉又不會嚡不會靭,伴吃的醬汁帶點酸辣味,惹味開胃,我覺得如果外層烤得再香脆一點就更好。鹹肉炒芥蘭。鬆弛很喜歡吃鹹肉,所以泰式炒菜通常都會點鹹肉炒,不過這裡的鹹肉水準一般,皮的部份炸得不夠透,有點硬,有些甚至咬不到,肉的部份就很嚡,比煲湯的瘦肉
鹹肉炒芥蘭。鬆弛很喜歡吃鹹肉,所以泰式炒菜通常都會點鹹肉炒,不過這裡的鹹肉水準一般,皮的部份炸得不夠透,有點硬,有些甚至咬不到,肉的部份就很嚡,比煲湯的瘦肉還嚴重。幸好芥蘭夠嫰夠甜,總算挽回一點分數。
蝦膏炒飯。比較普通的炒飯,炒得不夠香也不夠鑊氣,又沒有什麼配料,只有蛋絲和泰國臘腸,但未至於是不好吃,除非你一定要吃飯,否則還有其他炒粉麵飯類可以選擇。

食物的水準當然不能與九龍城的泰菜館相比,始終這裡選擇不多,只要做得平均就應該可以過關。如果你是特意進來這裡覓食的話,我不會推薦你來這裡,但你是順道進來要找點吃的,這裡可以考慮一下。
2013-01-13 462 浏览
上次媽媽生日已經黎過,但未有寫食評....所以就今次我生日寫一寫~~~因為一早訂左位所以唔洗等位,而且仲揀坐近門口, 風景幾好!!一坐低就叫左頭盤同野飲先....肉碎生菜包(唔太食得辣所以叫左少辣)﹠鮮蝦金柚沙律_酸酸辣辣好開胃,仲有脆口既果仁所以食唔停口~~呢杯係椰汁涼粉冰,黎到一定要試,椰汗好濃好香,絕對唔係出面溝粉沖個D~~細佬飲啤酒1664,我試過都幾岩女仔飲,花香味較重!!另一杯必飲係龍眼冰,煲到勁出味,絕對唔係飲糖水個隻,仲有好多粒龍眼肉架~~講完野食就要講下主菜:如果有4個人食飯記得要食咖哩蟹,佢個咖哩汁好食到可以撈幾碗飯呀,個汁食唔晒我仲打包走~~當然食咖哩唔一定要食飯,我見議大家叫兜蒜蓉包,因為好香脆_沾埋個汁食係一流!!上面個碟係辣椒膏炒花甲,呢個幾野味......下面個碟係鐵板蠔仔炒蛋_個蛋係超滑,仲要超多蠔仔但係一D都唔油膩~~由於爸爸一定要有飯落肚,所以就叫左個特別D既芭堤雅炒飯試下,佢貌似蛋包飯_但界開左之後有D海鮮(青口/蝦/鮮魷...等)同芒果,個飯真係幾特別~~由於一開始我係抱住點都要食埋甜品先走既決心,所以我就樣樣都叫D:呢個係甜品拼盤,入面有椰汁大
一坐低就叫左頭盤同野飲先....
細佬飲啤酒1664,我試過都幾岩女仔飲,花香味較重!!

講完野食就要講下主菜:

呢個係甜品拼盤,入面有椰汁大菜糕(好清甜)/椰汁千層糕(一定要襯熱熱地食,超香軟,絕對唔同出面食個D橡皮膠咁既款)/椰汁西米糕(椰汁超香濃,最好放到最後食)...仲有個椰汁芒果卷又係好好味,但忘記影相就食左~~

题外话/补充资料: 總括黎講好多野斬好好味,椰汁製既食物好香濃所以好一流,我極力推介!! 仲有如果想食蟹既一定要BOOK位時提早講聲,因存貨量不多唔係既話有機會無得食架~~
2013-01-11
庆祝纪念
生日
  • 咖哩蟹,肉碎生菜包,鮮蝦金柚沙律,鐵板蠔仔炒蛋,蒜蓉包,椰汁涼粉冰,龍眼冰,椰汁千層糕
因為聖誕假的關系, 所以決定同屋企人去食餐好!其實之前已經聽朋友講過一次係珀麗灣有間唔錯嘅泰國菜,雖然有啲遠,但係一年一次嘅聖誕假係應該出去行下... 之後我就打電話去book枱,去到之後發现珀麗灣真係個唔錯嘅地方雖然有啲凍,仲係我地都決定坐出面,因为夜境係真係好靓!!服務員非常有禮貌同细心上菜雖然快 ,但係食物水準真係唔錯! 炸蝦餅 : 第一次食果時, 就已經被佢既彈牙深 深咁吸引, 再配上泰式辣酱, 簡直就係一試難忘馬拉盞炒通菜 : 必點之選, 嫩口非常 冬蔭公湯香濃6嘅椰奶香 : 好味, 最正就係生菜包 : 因為越食越開胃既關係, 所以再叫一 個生菜包, 感覺上比平時食的較辣, 以為是平平無奇 的炒肉碎, 那隱藏的辣卻不可輕視, 清甜生菜剛好 中和那辣度,為口腔帶來一點清涼感覺, 讚! 之后就係主菜咖哩炒蟹 比十個讚白飯再配上咖哩汁真係好正!!最後原來餐廳師傅全部由泰國請番黎,唔怪得咁正宗
因為聖誕假的關系, 所以決定同屋企人去食餐好!

服務員非常有禮貌同细心

馬拉盞炒通菜 : 必點之選, 嫩口非常

冬蔭公湯香濃6嘅椰奶香 : 好味

最正就係生菜包 :

之后就係主菜咖哩炒蟹 比十個讚白飯再配上咖哩汁真係好正!!

最後原來餐廳師傅全部由泰國請番黎,唔怪得咁正宗
2012-12-28
庆祝纪念