2023-04-14 441 浏览
見beans 無咩分人排隊就試下我同朋友都叫左餐牌既新出品我叫左 油封鴨脾配窝夫我以為個窩夫系bagel 黎😂個蛋煎得好食既但個鴨脾就一般般朋友叫左 燒五花腩蒸包五花腩有少少乾都系 burger 好食d🤣
見beans 無咩分人排隊就試下

但個鴨脾就一般般
朋友叫左 燒五花腩蒸包

五花腩有少少乾
都系 burger 好食d🤣
第一次嚟到九龍灣呢間beans,之前係其他分店食過幾次,知道有一定水準,所以同朋友聚餐就揀左佢😁嗌左油封鴨腿肉意大利飯,Risotto係啱口味嘅軟硬度,醬汁creamy濃郁,一入口有鴨肉香,整體而言無失望,但希望加價加慢啲,就有得keep住食啦😍
2023-04-10
我最欣賞荳子嘅野 除左野食保持水準外 每次出餐嘅餐碟裝飾整得好好看 對於重儀式感嘅我黎講 好滿意 好滿足🥰黑松露軟殼蟹意粉 我對軟殼蟹麻麻地 反而蟹黃醬撈意粉食 一流🤤不過不失啦 相較於龍蝦湯,我個人反而最中意飲蘑菇🍄忌廉湯😗重頭戲黎啦~我認真對蟹黃醬/任何醬汁撈意粉,飯都抵擋唔到❤尤其係意粉整得軟硬度啱啱好 撈埋蟹膏一起食 真心可以再黎一碟😋OK 確實高估左兩個女人嘅食量🤣食完兩碟粉 到雞翼黎到 我地已經食唔落 不過我最後都有試到一舊 係脆口嘅 不過我麻麻地炸物 除非整到好鬼好食😏不愧係特濃朱古力 又濃又甜🤫 唯一滿足到我 都係視覺享受🤗
黑松露軟殼蟹意大利粉

自家製龍蝦海鮮濃湯

不過不失啦 相較於龍蝦湯,我個人反而最中意飲蘑菇🍄忌廉湯😗
蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉

孜然單骨雞翼(8 pcs)

特濃朱古力

不愧係特濃朱古力 又濃又甜🤫 唯一滿足到我 都係視覺享受🤗
2023-02-05
黑松露軟殼蟹意大利粉
蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意大利粉
特濃朱古力
  • 黃金蟹肉意大利粉
2023-04-05 447 浏览
😋🌱夜晚8點半來到,唔使排隊😝好耐無吃Beans啦,值得一讚係服務方面好咗好多👍三文魚扒大大份跟有鮮忌廉薯蓉,唔怕唔夠飽啦😆跟嘅餐飲熱蜂蜜檸檬🍋仲係咁好飲👍厚批巴馬火腿pizza,仲有厚芝士,火箭菜又夠晒新鮮😋無敵抵食啊!-烤三文魚扒$168 +黑松露醬薯條$28 +熱檸檬蜂蜜$0-巴馬火腿Pizza$112 +橙汁(免費添飲)$28📍荳子 (新城市中央廣場) 沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓503號舖
😋🌱夜晚8點半來到,唔使排隊😝

-烤三文魚扒$168
+黑松露醬薯條$28
+熱檸檬蜂蜜$0

-巴馬火腿Pizza$112
+橙汁(免費添飲)$28

📍荳子 (新城市中央廣場)
沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓503號舖
今日約左朋友係九龍灣嘅荳子食好野🤤 本來大家都想食甜品,但朋友就臨時改變主意叫左手撕豬肉漢堡,勁大份。我就仍然係甜品派!人生咁苦要食甜品安慰自己🤣🤣上次食左焦糖窩夫,今次試下抹茶味!上碟之後先醒起呢度啲窩夫唔係一格格個啲(個人比較偏好格仔窩夫🤣),唔緊要啦!都好食既😆 個人好細食,所以做正餐都好夠飽喇~反而如果食主食既話,咁大份,應該要分兩餐先食得晒🤣
2023-03-27 458 浏览
😎 小編依日去九龍灣睇戲,臨近中午先快快手食個晏。見附近想食嘅都未開門,而依間唔使排隊,即刻衝咗入去!🏃🏻‍♀️🍝 黃金蟹肉意大利粉 😋😋😋😋見到有個細蟹殼拌碟都幾驚喜下!鹹蛋醬味道唔算好鹹,大概係唔想遮蓋住啲蟹肉鮮味,而意粉煮得夠al dente!😁☕️ 卡布奇諾 (熱) 😋😋😋😋依個presentation吸睛,但奶泡比較多同厚,啡味都唔會被搶走。午餐 💵💵💵 約港幣$130/人💁🏻‍♀️ 小編已經幫襯過依間cafe好多次,每次隔一段時間嚟都會有新菜式,而且好隱陣!佢哋仲開埋早餐時段㗎!住附近嘅朋友仔,放假去試下啦!🤗🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk!

🍝 黃金蟹肉意大利粉 😋😋😋😋

☕️ 卡布奇諾 (熱) 😋😋😋😋

午餐 💵💵💵 約港幣$130/人

2023-02-08
2023-03-25 485 浏览
今晚在Beans餐廳品嘗了非常豐富的晚餐,包括白松露醬烤肉眼扒七成熟、龍蝦意大利飯、白汁扇貝闊條麵、帆立貝pizza、焦糖單骨雞翼及黑松露醬薯條。六款食物中,最喜歡帆立貝pizza,餡料有蟹籽、蟹柳和帆立貝,還有脆脆的邊邊。其次是焦糖單骨雞翼,一碟有八件,單骨意思是雞中翼的一半,外皮香脆,再沾上蜜糖醬一齊吃,香香甜甜,十分惹味。龍蝦意大利飯和白汁扇貝闊條麵也是好味道,有細細件的龍蝦肉但沒有龍蝦殼,食得方便。有細細粒的扇貝肉但有大大塊的扇貝殼,殼與肉已分離,也食得方便。至於肉眼扒,配菜有薯蓉及車厘茄,味道也不錯。

2023-03-22 418 浏览
自從上次同朋友食過beans既焦糖雞翼覺得一試難忘之後,今日帶埋老公同小朋友一齊去食😋撞正點零兩點都有大約6-7個人排緊隊,等左約10-15分鐘左右有得入座。手撕豬仔骨漢堡配焦糖洋蔥·太陽蛋·薯蓉 呢個係我同老公都好鐘意叫既菜式😆大大份好滿足💕手撕豬肉多汁,酸酸甜甜鹹鹹好開胃,再配埋爆黃半熟煎蛋,鬆軟麵包,真係多重味覺享受。基本上我食半個已經飽肚,佢有配一條酸瓜,可以清新味蕾同解膩,好正👍👍👍今次無叫薯條,試下薯蓉,味道都唔錯,幾香既薯味,不過可以再滑啲,個人感覺都係配薯條再正啲👍千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅Pizza外脆內軟,千島醬底好開胃,帆立貝唔算細粒,千島醬配埋蟹棒蟹子同帆立貝好夾,仲有拉絲香軟既芝士,質感同味道都配合得好好👍👍👍正焦糖單骨雞翼第一次食已經覺得好正,雞翼好入味,配埋香甜既焦糖,鹹甜混合好好味😋KitKat Crunchy Mountain朱古力味濃,唔會太甜,有面有啲脆脆,份量剛好,唔錯座位坐得好舒服,裝修清新舒服,店內有落地玻璃,彩光度好好,上菜速度快,滿意👍

手撕豬仔骨漢堡配焦糖洋蔥·太陽蛋·薯蓉

千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅

焦糖單骨雞翼

KitKat Crunchy Mountain

朱古力味濃,唔會太甜,有面有啲脆脆,份量剛好,唔錯

2023-02-19
午餐
  • 手撕豬仔骨漢堡
  • 千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅
2023-03-19 476 浏览
雖然Beans有很多分店,但各區的分店都大排長龍,原因只得一個,就是食物有一定的水準和質素。今次來到九龍灣的分店,在飲品上與其他分店有少許不同,但食物種類上大致相同。我們4人點了兩個意粉、兩個甜品、兩個小食等,份量都十分足夠。🍝黑松露軟殼蟹意大利每次都會點的意粉,因為獨愛黑松露的味道,殼蟹又夠香脆,是人氣之選。🍝黑蒜 磯燒鮑魚 蜆肉 白酒意大利粉因為有白酒和黑蒜的關係,未必適合小朋友。🍟黑松露薯條小朋友至愛,大受歡迎🍕車厘茄馬蘇里拉芝士薄餅素食之選,芝士多香,也是不錯的選擇。🥚班尼迪蛋 黑魚子 煙三文魚打卡首選😍賣相一流之餘,味道亦非常之好。🍗焦糖單骨雞翼甜甜的焦糖味,令人很開胃。🍫🥛特濃朱古力奶超濃的朱古力,有朱古力碎在朱古力奶上面,愛朱古力的人士不要錯過。
🍝黑松露軟殼蟹意大利

🍝黑蒜 磯燒鮑魚 蜆肉 白酒意大利粉
因為有白酒和黑蒜的關係,未必適合小朋友。

🍟黑松露薯條
小朋友至愛,大受歡迎

🍕車厘茄馬蘇里拉芝士薄餅
素食之選,芝士多香,也是不錯的選擇。

🥚班尼迪蛋 黑魚子 煙三文魚
打卡首選😍賣相一流之餘,味道亦非常之好。

🍗焦糖單骨雞翼
甜甜的焦糖味,令人很開胃。

🍫🥛特濃朱古力奶
焦糖單骨
班尼迪  黑魚子    煙三文魚
特濃朱古力奶
2023-03-17 324 浏览
今日嚟到九龍灣同朋友飲茶,朋友話想食西餐,我哋搵一間環境好啲嘅坐吓吹吓水,然之後經過呢間Beans覺得嘩好靚喎門口好靚喎,所以我哋就揀咗呢間啦。入到去先先安排我哋坐咗喺側邊二人位,原因呢度都幾多人坐滿滿嘅,我哋叫咗啲兩份下午茶,大家都覺得好滿意喎,最最最鍾意呢就係個甜品啦,佢好似呢嚟到係黑蚊蚊賣相怪怪,但係呢原來內裏係好鬆化仲有甜嘅mochi, 跟住我就叫咗一杯今日靚靚coffee都唔錯喎, 呢間餐廳好值得推介我覺得係幾舒服,不過美中不足嘅係佢會有限時人流都多,所以限時就要走,我哋都未傾到好盡興,不過下次我都會再嚟幫襯。
2023-03-13 329 浏览
好耐冇去beans, farewell 既朋友想去就去喇! 以前家住荃灣,成日去beans, 之後發覺冇咁好味,menu又冇乜變.好耐冇去. 今次去九龍灣呢間,感覺好唔同. 好大好舒服, service好好, menu又好多野揀. 其中呢個pasta 好驚喜,presentation 靚又好味. 見到佢哋越黎越多分店,不斷進步. 開心. 👏🏻
今次去九龍灣呢間,感覺好唔同.
好大好舒服, service好好, menu又好多野揀.
見到佢哋越黎越多分店,不斷進步. 開心. 👏🏻
2023-03-12 300 浏览
以下價錢需+1******************************🥢炙燒五花腩蒸包漢堡 $98見係新菜品即刻試下beans嘅蒸包漢堡其實就係刈包五花腩似塊皮燒硬咗嘅燒腩😂都係北京燒鴨嗰款刈包好食啲😗***🥢黃金蟹肉意大利粉 $88鋪面嘅蟹蓋只係裝飾品黎意粉味道唔錯但係冇乜蟹肉同份量偏少***🥢千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅 $86薄餅拉絲效果一流餅底外脆內軟如果鋪面嘅醬汁唔好歪埋一邊就更好了😂***🥢 Oreo麻糬流心吐司 $78Beans嘅oreo吐司真係好好食裡面嘅麻糬好煙韌流心效果加上小脆嘅吐司口感非常好但係!!!好後悔加左挪威焦糖芝士碎😫即係吐司面好似鉛筆碎嘅橙色刨絲可能因為含羊奶成份食落好濃騷味🥹試咗一啖即刻被我成堆掃埋一邊😂
以下價錢需+1
食落好濃騷味🥹
試咗一啖即刻被我成堆掃埋一邊😂
下午茶
2023-03-11 308 浏览
千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅 $86薄餅邊位烘得香脆👏🏻圓圈位餅皮鬆軟薄餅面頭有海量芝士🧀可以做到拉絲效果食落芝士味雖然唔算明顯但都增加左口感層次千島醬酸甜適中🍋🍯好開胃😇蟹棒、蟹籽、帆立貝等配料平均分佈每塊pizza都食到餡料🍕唔錯👍🏻卷 山政小山園 +$28抺茶卷蛋🍵🍰蛋糕體濕潤唔會乾爭爭👌🏻抺茶cream抺茶味正常唔會過甜👏🏻欠缺回甘cream內夾雜左茶凍🧋令口感層次更為豐富🥳亦refresh左味蕾若抺茶味道再突出啲,會更好🫣

千島醬蟹棒蟹籽帆立貝薄餅 $86
食落芝士味雖然唔算明顯
但都增加左口感層次
千島醬酸甜適中🍋🍯
好開胃😇
蟹棒、蟹籽、帆立貝等配料平均分佈
每塊pizza都食到餡料🍕

欠缺回甘
cream內夾雜左茶凍🧋
令口感層次更為豐富🥳
亦refresh左味蕾
若抺茶味道再突出啲,
會更好🫣

2023-03-08 585 浏览
一入門店員會叫你選鍾意嘅消毒液味道,隨便揀咗一個,都幾好聞~因為食early dinner,叫咗個黃金蟹肉意粉,份量對女仔來講應該剛剛好,男仔就可能唔夠食~味道非常之唔錯,預咗會有飽腹感,但因為份量適中,所以都恰到好處!另外叫咗我至愛嘅焦糖單骨雞翼,呢個真係多多都食得落,好好味😋佢仲可以畀你叫「我想和你無所事事」嘅飲品,我叫咗芝士奶蓋四季春,少甜少冰,不過不失~唯一少少美中不足係,我碟意粉食剩少少時,侍應已經用迅雷不及掩耳嘅速度收走隻碟,建議下次節奏可以慢啲啲,畢竟當時都唔係最繁忙時間🙏🏻

黃金蟹肉意粉
2023-03-06
黃金蟹肉意粉
經常經過德福都好想試下依間餐廳,感覺係一間充滿陽光氣色既文青餐廳,食物及飲品款式眾多,今次隨便試過幾款全部都質素不錯,地方大得閒感覺遊閒舒適,係拍拖或與知己談天既好地方黑松露薯條極粗身,口感不錯,黑松露醬調味得宜北京燒鴨蒸包漢堡拼薯蓉沙律,包係類似台灣刈包既口感,配上燒鴨肉同醬料想唔好食都好難,薯蓉亦creamy美味黑松露軟殼蟹意大利粉忌廉份量適量不會太heavy, 黑松露味亦恰到好處不過太搶,軟殼蟹亦惹味

黑松露薯條極粗身,口感不錯,黑松露醬調味得宜