肉類樣樣都好細粒同好薄,無之前食家影出黎果D比較大件.全部都"散收收"咁.. 小小失望. 食物將貨就價也不大問題, 最主要係佢刺身只出了一客我地一行5人, 叫了好多次話仲差4客,佢望完又望,CHECK 完又 CHECK.. 都係出錯.. (只補返海膽).好似我地呃佢咁.. 我真係有諗過放棄唔再理論..叫一叫個經理, 佢就叫第二個做.. D伙記都唔太得閒..今次想寫呢個食評其實主要都係講呢個經理, 睇住佢成日鬧D員工,我係度消費聽完都無咩胃口食. LAST ORDER 又無講一夠2小時就即刻遞左張單黎.. 毫毛心理準備下..想加 ORDER都唔得了.有位小姐都肯幫我地加..不過經理見到佢就係度鬧過左兩小時仲幫人落單!?戥那小姐可憐..原本我地坐底笑笑口介紹我地點煮野食..到我地加野食野飲小姐都做到無停手..仲要比人係咁鬧見到佢都目無表情.. 我都唔好意思再叫了..九龍城仲有好多平野好野食..未必再黎呢間 食到背脊骨落.希望那個經理服務同態度有所改善, 員工士氣係公司最重要既資產..仲有..唔好9點後先去食..實唔夠時間同D人趕收工無咩人會理你..我地仲叫左個芝士蛋糕 $180 +

肉類樣樣都好細粒同好薄,無之前食家影出黎果D比較大件.
全部都"散收收"咁.. 小小失望.

食物將貨就價也不大問題, 最主要係佢刺身只出了一客
我地一行5人, 叫了好多次話仲差4客,佢望完又望,
好似我地呃佢咁.. 我真係有諗過放棄唔再理論..

叫一叫個經理, 佢就叫第二個做.. D伙記都唔太得閒..

我係度消費聽完都無咩胃口食. LAST ORDER 又無講
小姐都做到無停手..仲要比人係咁鬧見到佢都目無表情..
我都唔好意思再叫了..

九龍城仲有好多平野好野食..未必再黎呢間 食到背脊骨落.

我地仲叫左個芝士蛋糕 $180 + 2送1 大支裝 ASHAI $56
請埋生日果個每人要 $280

期待新食評有改善~

2010-01-31
生日
  • 羊肋骨
最鐘意打邊爐及日式燒肉的我,經過九龍城廣場見到廣告寫全香港最大日式燒烤店,入去超超!我們一行人當中有身形比較健碩人仕,6個人經理安排我們一張8人枱,有2個爐,每邊4人用,對此食店的第一印象不俗!有多款罐裝汽水任點,我點了青檸,因未試過。當各自點選心頭好後,大盤刺身自動送上,速度之高令我一讚!正所謂看Concert,票價亦分平貴,送的刺身都是大路貨色,質素當然不能與貴價貨相提並論,但與其他放題店相比,這間蒲鍋刺身都算好些少。主菜上場,大佬!佰零蚊有和牛食?我不抱太大期望。已點的二大碟食物紛紛上桌,一輪狂風掃落葉,發現食物比想像中好。D和牛真係入口即溶,牛舌好爽,五花腩好香,好似一些高級燒肉店的食物一樣(盛X) (我班FD都覺):因價錢問題去(XX)的次數不算多,但食材質素卻絕對騙不了作為燒肉粉絲的我 !但蒲鍋的爐是電爐,效果OK,比較慢,不過我都是喜歡用明火燒肉,點都香D,老婆話電爐比較健康,我都無辦法!以下是我認為最好的: 豚五花腩:燒後表面香脆,中間肥瘦相間的肥膏位非常甘香,一口咬下,油香肉汁即刻爆發,瘦肉帶有香濃肉香,簡單加些鹽巴肉味更形突出,強烈建議要配白飯同吃。(推介)和牛舌:
以下是我認為最好的:

和牛舌: 無蘇味,淡淡獨有的牛舌香味及爽脆的口感,烤後我只加黑椒。(推介)
霜降和牛:根本不需加任何調味,只燒六成,牛味一湧而出,脂肪已然半溶,口感交雜,香甜,豐腴,滿足得不懂其他食味!牛肉汁與白飯混在一起同吃,我一不小心吃過飽,要待好一會兒才能繼續吃吃吃!(大力推介)
自助餐有羊架及鱔燒,值回票價!羊架燒,肉質好嫩; 鱔片,鱔肉外皮香脆,魚肉彈牙,應該是新鮮的鱔,如果不是應不會有此口感。

海蝦/帆立貝大小不一,味道不算突出,其他都一般OK新鮮,放題用料已是中上之選。
總結來說:這頓燒肉吃得頗滿意,食物質素佳,不需碟碟計著價錢開懷大吃,真吃得過癮!不過這裡裝修一般,燈光過暗,也許這才可將資源重點放在食材上吧!下次有機會再去光顧。
每位$148加一,6位有一位免費。
和牛,真係有油花,五化腩肥廋相間
大大粒帆立貝
2010-01-11
和牛,真係有油花,五化腩肥廋相間
大大粒帆立貝
  • 和牛,牛舌,五花腩
(非会员)
不樓都覺得日式燒肉是貴價玩意,食到飽往往數百一個人先可落樓,search Open Rice見呢間蒲鍋食評不錯,同埋我姑母一家差不多隔二個星期去一次 (絕無跨張,除了她一家住九龍城外,我兩個表妹又鬼咁鍾意食呢間店D燒肉),是姑母推薦我去,因她認為食物質素不俗,價錢合理(她以買專家角度評價),終相約三五知己試下囉,我們選星期一閒日去。 一坐下waiter哥哥已經有禮問我們喝茶定汽水,汽水有7款選擇,不俗。沒多久已上刺身拼盤,內有一板海膽,無乜擺設,不過很新鮮,海膽大塊無腥味,魷魚非常好吃,送的又幾OK喎! 吃罷前菜,大碟肉類上檯,服務效率不俗,不過望著一堆堆肉和蔬菜,又真係放得好求其,無美感之餘重有小小趕客好吧,入主題了:先說個爐,很掂,有D似屋企隻易潔獲:油煙少,食物上的肥油全流走了,有種感覺食落去個人唔會致肥 ~~ 有籍口大吃了!hee hee 另外,燒時對火喉的掌握亦全無難度,不過可能多數係我燒的原故,之後雙眼很乾我們逐樣逐樣燒,食了4-5 round,又不停飲汽水,大聲談天!(現場環境較街坊,沒什麼裝修,又黑黑地,不用顧慮,感覺蠻好!) 因為個爐,我們完全不用理燒得如何如何食物

好吧,入主題了:

因為個爐,我們完全不用理燒得如何如何食物都不會掉,又因為任食,我們完全不用理什麼顧此失彼,浪費了優質的食材云云,真吃得很過癮!

呢度D食材同姑母說的一樣,真得很不俗!
安格斯牛同霜降和牛,同樣有肉味及油脂分佈均勻,教人回味,沾些燒汁吃,味道來得更鮮、更豐富,值得一試。正!
雞翼燒後加鹽及少少黑椒,有咬口同鮮味,「雪雞翼」用鮮味形容,真係幾騎呢!不過我唸唔到點形容。
薄薄的一片的燒牛舌,簡單的加些鹽已很出色!
雞腿肉肉質滑溜,燒後面脆內軟,入口鮮甜,完全沒有雪味,印象深刻。
燒秋刀魚很大條,燒時散發秋刀魚獨有的氣味,吃時加些鹽及檸檬汁,心中立時決定不會再光顧日式料理店吃這味料理了!

在悠閒的晚上,2小時任點後,我們沒有被請離座,反而添茶添水慢慢燒,慢慢食,來一趟任嘆日式燒肉,「一個價錢,食質素俱不俗的各式食物」,感覺認真寫意。
應該會有下一次的。姑母,你無介紹錯!
每位$148加一
肥油都滴走的爐
蔬菜拼盤很新鮮
以"鮮"字形容的燒雞翼
燒時我感到大廚上身
  • 燒雞翼,雞柳,所有牛類食物 (質素非常高)
2010-01-10 1 浏览
現在天氣最好吃燒肉,素來是無味精食物fans,可惜多數燒肉店的肉類都是醃過的,當然其中的醬汁有些確是可口,但很多都是醬汁味多過肉味,不然就是醃過了頭,肉變梅了。這都不是我的一杯茶終於有朋友介紹我來這間蒲鍋試試,148加一,不貴,就與bf晚飯吧!不想喝汽水,只要了熱茶,一邊吃燒肉,一邊喝口熱的綠茶,蠻享受的。送來二人份的三文魚及其他刺身,份量不多,新鮮程度OK。第一次order我們點了牛肉,蝦,帶子,雞子。牛肉入口溶化,牛油味充滿口腔,雞子非常鮮味,粉粉的,口感很好再來我們試其他的食物,今次點了很多款式,有十多樣,我落單時強調每樣只要2件,但送來已經一大碟,很飽,我們慢慢燒,個爐效果很好,食物沒燒焦之餘食物油份都滴下水盤中,油煙亦少。不過燒肉少不免都有燒烤味,身上總不能避免地沾上少許Bf飲了4罐汽水,他笑說他好少喝這麼多,因有些汽水他沒試過,又免費所以試了,之後他即多了個「汽水肚」我們再點第三round時只要求單點牛肉及白飯,這間店的食物選擇不算多,亦沒有熟食,但用料明顯經過挑選,各款食材都很新鮮及素很高,尤其牛肉,我只撒上一把鹽作簡單調味,燒到五成熟,鋪在白飯上,白飯都充滿烤肉滴出來
現在天氣最好吃燒肉,素來是無味精食物fans,

送來二人份的三文魚及其他刺身,份量不多,新鮮程度OK。

我們再點第三round時只要求單點牛肉及白飯,這間店的食物選擇不算多,亦沒有熟食,但用料明顯經過挑選,各款食材都很新鮮及素很高,尤其牛肉,我只撒上一把鹽作簡單調味,燒到五成熟,鋪在白飯上,白飯都充滿烤肉滴出來的油和醬汁,這才是我的烤肉,好吃的東西就是如此簡單吧!

太飽了,下一次要約多些fd一齊才可以試齊不算多款的燒物,約2/30款?

很滿意的一餐,牛肉素比得上貴價燒肉店算錢的貨色。
每人$148加一
2010-01-07
  • 和牛肉,雞子,和牛舌
2010-01-08 6 浏览
剛剛出新車, 集中揾有位泊d商場揾食....居然俾我見到呢度openrice食評唔錯, 就同咗我老公 (係好鍾意食燒肉嘅佢), 嚟呢度試下, 由於我老公通常唔鍾意任食, 因為通常d食物quality會好差, 所以我預先冇俾任何期望佢, 不過居然有驚喜首先聲明: A5和牛唔係任食, 要額外加$$, 不過.....霜降牛肉/ 牛肉粒: 好正, 好好feel, 完全冇根, 牛魔王(i.e.我)最愛 牛脷: 我食過全香港食燒肉最好食嘅, 好過好多要逐碟計錢嗰d好多! 無根+唔un雞翼/雞軟骨: 落咗d日本salt調味燒, 好味茄子/粟米: 香甜, 冇渣/核海中蝦: ok, 有d "chi" 殼, 好似係代表唔太新鮮, 而且d蝦唔同order 個size有大有細, 分別好大多春魚: 冇特別, 都係急凍d貨仔la, 不過都ok 大條汽水 (百事/雪碧/忌廉) 任飲Asahi啤酒買2送1 仲有好新鮮刺身拼盤做頭盤: 每人2塊三文魚, 2塊吞拿魚, 2塊北寄貝, 1執魷魚最多坐2個鐘, 不過d野食嚟得好快, 2個鐘一定夠食...唯一美中不足: 唔覺得係無煙燒肉, 因為燒燒下覺得眼好"挾", 同埋走個時

雞翼/雞軟骨: 落咗d日本salt調味燒, 好味

茄子/粟米: 香甜, 冇渣/核
多春魚: 冇特別, 都係急凍d貨仔la, 不過都ok 大條
汽水 (百事/雪碧/忌廉) 任飲

Asahi啤酒買2送1
最多坐2個鐘, 不過d野食嚟得好快, 2個鐘一定夠食...
唯一美中不足: 唔覺得係無煙燒肉, 因為燒燒下覺得眼好"挾", 同埋走個時成身好大味囉!

2010-01-03
  • 全部牛類食品
2009-12-30 11 浏览
第2次去食燒牛肉連男朋友都覺得今次好食左好多。比起第一次,今次d牛肉同刺身明顯新鮮左,刺身多左好多,牛肉比上次有肉味,上一次無肉味x_x。食左3轉,大家都滯到想嘔,真係覺得自己好折墮。哈哈 牛肉片 - 好食,新鮮 牛肉粒 - 同牛肉片都係 必食!!! 花枝片 - 新鮮,唔霉。爽口鮮味 吊片 - 魷魚乾 , 燒一燒,更香口 牛仔骨 - 不過不失 , 可惜有d開始變黑。 雞肉串 - 都唔知用乜形容先岩 冬菇 - 燒耐d , 咬開有汁好味道 翠玉瓜 - 食幾件牛肉再食件瓜,清一清口入面d油味 牛肉腸 - 普普通通 秋刀魚 - 腥到喊
第2次去食燒牛肉

牛肉片 - 好食,新鮮
牛肉粒 - 同牛肉片都係
必食!!!
花枝片 - 新鮮,唔霉。爽口鮮味
吊片 - 魷魚乾 , 燒一燒,更香口
牛仔骨 - 不過不失 , 可惜有d開始變黑。
雞肉串 -
都唔知用乜形容先岩
冬菇 - 燒耐d , 咬開有汁好味道
翠玉瓜 - 食幾件牛肉再食件瓜,清一清口入面d油味
牛肉腸 - 普普通通
秋刀魚 - 腥到喊

2009-12-28
2009-12-28 8 浏览
每到大節日都頭痛諗去邊度食飯, 見平時bf成日都話要去"浦鍋", 今次終於如願啦!其實未到之前, 都有d驚同之前食過果間"燒魂x"一样咁失望, 故且抱住一試心態! 由於第一次黎呢度, 所以每样都係叫少少試下, 點之食左第一round之後, 發現食物水準唔錯, 之後我地不停encore食唔停, 終於食完第4round爆肚前先識停. 而係我地食唔停呢段其間, 待應生亦都定時幫我地清理枱面, 其實都應該贊下佢地服務, 手脚快之餘, 重好有禮貌添.....唔講咁多, 係時候講下食物先:1) 霜降牛肉 - 好易燒有肉汁之餘唔un2) 安格斯牛粒 - 比牛肉片難燒d, 但食落有肉汁唔un及有口感, 比霜降牛肉好味3) 鱔片, 雞腎, 鴨舌 - 新鮮爽口, 一個字形容"正"4) 雞肶菇, 茄子 - 燒完之後, 原來係勁多汁既5) 牛仔腸 - ok, 有口感6) 羊架 - 比較so, 唔係好岩食7) 牛仔骨, 豚肉五花腩 - 比起霜降牛肉及安格斯牛粒好似失色d, 試下冇訪8) 中蝦, 帆立貝- 一試冇訪9) 剌身(送既) - 質素只係一般, 百幾蚊,汽水任飲,真係幾抵食. 之於環境可能一般, 但食物
每到大節日都頭痛諗去邊度食飯
, 見平時bf成日都話要去"浦鍋", 今次終於如願啦!
.....唔講咁多, 係時候講下食物先

1) 霜降牛肉 - 好易燒有肉汁之餘唔un
, 比霜降牛肉好味

4) 雞肶菇, 茄子 - 燒完之後, 原來係勁多汁既
5) 牛仔腸 - ok, 有口感
6) 羊架 - 比較so, 唔係好岩食
8) 中蝦, 帆立貝- 一試冇訪
9) 剌身(送既) - 質素只係一般,

百幾蚊,汽水任飲,真係幾抵食. 之於環境可能一般, 但食物質素既好, 巳經唔理得環境咁多啦! 何況服務生真係好好呀! 有禮貌又勤力, 真係要再贊多佢地一次

平均消費每位$158+10% ($174), 平日平$10

• 安格斯牛粒
  • 鱔片
  • 雞腎
(非会员)
有聽FD講過蒲鍋D下午茶壽司勁抵食,但一直都無時間去試。為食既我終於搵到一日得閒無野做,自已一條友去呢間蒲鍋食一趟。(無食lunch)門口個廣告寫明$3兩件三文魚壽司,邊有平成敢!我唔信就企係門口問左個姊姊仔幾次… 自已都覺得過份。一坐低,即刻就有個Waiter放低杯熱茶俾我,唔錯$3兩件壽司始終驚驚地,平野無好喎:黎住1客三文魚壽司試下先1) 三文魚壽司:壽司出得好快,用料好到我唔信,"賣飛弗" ~~~三文魚實在太肥美太抵食 (好似三文魚腩邊位) ,無法,信心番晒黎,即刻狂叫多4客壽司2) 照燒鰻魚壽司:上檯鰻魚真係燒過,重暖的,燒汁味道濃,連舊飯頂都有少少焦焦地,very nice $7兩件3) 北寄貝壽司:頗鮮甜,可惜比較乾身,有點硬。4) 芥辣八爪魚壽司:OK鮮味5) 大蝦壽司:比較普通,蝦真係幾「大」囉又乾味道一般6) 魷魚鬚壽司:賣相得,比預期中鮮口 7) 赤貝壽司:赤貝新鮮味甜,呢個算係幾好既選擇。8) 蟹籽沙律壽司:食得出新鮮做,勁正,仲要$5兩件!9) 甜蝦壽司:細細隻,幾甜,都新鮮食曬所有野,13碟壽司,褲都幾乎爆!(後尾有D飯無食到) 呢度既壽司可能多人食,去貨

一坐低,即刻就有個Waiter放低杯熱茶俾我,唔錯

$3兩件壽司始終驚驚地,平野無好喎
:黎住1客三文魚壽司試下先

1) 三文魚壽司壽司出得好快,用料好到我唔信,"賣飛弗" ~~~三文魚實在太肥美太抵食 (好似三文魚腩邊位) ,無法,信心番晒黎,即刻狂叫多4客壽司

3) 北寄貝壽司:頗鮮甜,可惜比較乾身,有點硬。

4) 芥辣八爪魚壽司:OK鮮味

5) 大蝦壽司:比較普通,蝦真係幾「大」囉又乾
味道一般

6) 魷魚鬚壽司:賣相得,比預期中鮮口

7) 赤貝壽司:赤貝新鮮味甜,呢個算係幾好既選擇。

8) 蟹籽沙律壽司:食得出新鮮做,勁正,仲要$5兩件!

9) 甜蝦壽司:細細隻,幾甜,都新鮮

食曬所有野,13碟壽司,褲都幾乎爆!(後尾有D飯無食到)
呢度既壽司可能多人食,去貨快,所以D料幾新鮮,尤其三文魚壽司,非常鮮甜又肥大肉厚 , hehe…
$3兩件既價錢 ,食到呢個質數,又唔會話因為平俾細件D喎!我覺得抵到唔駛講野,一定再去

下午茶$60/13碟壽司,連加一,$66
肥美的三文魚壽司
照燒鰻魚壽司真係燒過
赤貝壽司好味
2009-12-10
肥美的三文魚壽司
照燒鰻魚壽司真係燒過
赤貝壽司好味
  • 三文魚壽司,赤貝壽司,蟹籽沙律壽司
2009-12-10 3 浏览
聖誕就到,我班fd有幾個都住樂富,見得閒咪同佢地過九龍城廣場HEA下,個場都幾多運動品牌嫁喎差唔多8:00,個個都有D肚餓,經過一間叫蒲鍋既日式餐廳,入面好似好大咁,門口個到既廣告牌寫明$148一位日式燒肉,又唔係好貴,加上被佢地門口個大Display櫃吸引住,仲要櫃內既靚牛肉都係任食,嘻嘻我係牛魔王,即刻拿拿淋衝入去一坐低,先黎個刺身拼盤連一板海膽,D刺身都OK新鮮既,不過北寄貝就好似硬D咁囉終於主角上檯喇,牛肉就預無醃,但係其他都無醃,覺得幾騎呢D咁,算把啦!話之佢既,大食特食,不過真係完全無雪味,而且加埋上既調味,椒鹽呀七味粉呀咁,又OK喎~~牛肉又幾好,侍應哥哥提我唔好燒咁熟,牛味好得,仲要任食喎!我一個人食好多好多(差唔多全程淨食牛肉) ,連豉油都無點,飽到想嘔~~順帶一提:佢地個燒烤爐效果好好,無乜油煙,D肥油全部滴晒入爐入面。我試過其他任食燒肉店,又熱又焗,食完成身臭味。~~澳洲羊架幾甜,肉又淋;雞翼初初見白雪雪,心諗:做咩唔醃?點知加椒鹽and七味粉後離奇地好味,我吃左4隻。~~牛仔腸,鴨舌,多春魚,帆立貝,中蝦….點左很多唔同款式試下佢地有度好,乜都無限制

一坐低,先黎個刺身拼盤連一板海膽,
D刺身都OK新鮮既,不過北寄貝就好似硬D咁囉

) ,連豉油都無點,飽到想嘔

我試過其他任食燒肉店,又熱又焗,食完成身臭味。

點知加椒鹽and七味粉後離奇地好味,我吃左4隻。

佢地有度好,乜都無限制,不過每樣數量供應就唔係好平均咁,有D吃淨晒,好彩無收我地費用

~~罐裝汽水任飲,無限數量,正爆!如果有埋其他熱盤供應就更完美,不過$148有靚牛肉任食,汽水無限供應,咁既價錢,九龍城區先至做到呀?

~~係依到多謝個個動作好快既侍應哥哥(我成日覺得佢好似溜緊冰咁),他時時笑笑口幫我們check野食齊味,又好細心咁教我地燒肉,今時今日咁既服務先掂

總結黎講---今餐係得既
就係俾哩個櫃吸引入去!!!
我地就係點左哩D~~~
原來哩D燒出黎都好好食!!!
羊架好食~~~
2009-12-07
就係俾哩個櫃吸引入去!!!
我地就係點左哩D~~~
原來哩D燒出黎都好好食!!!
羊架好食~~~
  • 安格斯牛粒,牛肉,雞翼,澳洲羊架
2009-12-07 2 浏览
未入去之前係門口睇下MENU有咩食...經理好好口介紹...就咁俾佢呃左入去...~~其中一位侍應姐姐超無禮貌...埋單時...多謝都無句...我俾VISA佢...佢碌克之後返黎俾我簽名...撞正我同FD傾到興高彩烈...無為意佢...佢即刻好晦氣咁嗌'小姐'...尼樣野已經唔得啦...到我簽完名之後...我問佢攞返張手寫單同泊車單...跟住佢拎完返黎就咁擺左係臺面...咁就走左去我最唔鍾意...埋單明明係$715.1...但係佢有一項叫微調$0.9...跟住就收左我$716...我覺得好唔公平...仲咩要無啦啦俾多$0.9...4捨5入都仲話姐..果$0.9我捐左去做善事好過啦~~大家如果想去試既...留意下微調果項收多大家幾多錢!!!我一定唔會再去囉...D野食好多都無醃過...又無味~~
2009-12-07
2009-12-06 4 浏览
看廣告選定這間蒲鍋燒肉店慶祝生日,一行8人,浩浩蕩蕩入場,黑黑的。我們2天前預定了一個生日蛋糕,免費的,想像一定是一般貨色吧!誰不知真的很驚喜,是Blueberry Cheese Cake,大大個!非常好味,酒店級的貨色,竟然免費?真的很開心,覺得這間店用心用誠意,很感動!他們不限數量點食,汽水任飲,(我們飲了2打半,佢地仲有禮的問我們要不要,未遇過咁好的服務)試過去其他燒肉店,限你點幾樣食物,每只得2罐汽水,不清不可再Order食物,這間蒲鍋就明顯大方得多,這才是我心目中的任食放題店吧不過上食物全部無醃過,有些怪,(因其他的燒肉店多數有汁醃製),他們的經理Tony說這種食物的素才好,也是對的,我去韓國或日本旅行時,的確貴的肉是不醃。第一round:牛肉,安格斯牛粒,澳洲羊架,豚五花腩(燒後肥肥的,超野味)及其他腸類,中蝦及帆立貝,秋刀魚一共吃了4 round,飽到極限!侍應服務佳,動作很快,經理Tony招呼好得根本不似吃任食放題!鴨舌很好口感,南瓜清甜。鱔片我個人4 round都點,燒後鮮鮮的,加小小Salt及黑椒,居然是最好味的,不醃反而很正,看來我的食味要改改。霜降牛肉,

這間蒲鍋就明顯大方得多,這才是我心目中的任食放題店吧

鴨舌很好口感,南瓜清甜。
霜降牛肉,頂級安格斯牛粒任食,我是極力推介,素非常高,比美高級燒肉店的貨色!
芝士腸,獅子狗不太好吃,白果都有幾多苦的

魷魚鬚,雞柳無雪味,燒後我點燒汁,甜甜的,很可口

最後吃我們的Cheese Cake,Perfect !!

總括來說,食物質素整體真的不錯,任食燒肉放題來說個人認為超班!

相信我們聖誕一定要再去,到時或許點他們的磯煮鮑試下。
$158一位加一,我們8個人,有一位免費 (好似6送一優惠,唔知聖誕仲有無此優惠?)
服務,食物,這價錢非常超值!
大堆頭,快清碟到無影
食物簡單加salt原來是好味的
我們的完美Cheese Cake,靚到!
2009-12-04
生日
大堆頭,快清碟到無影
食物簡單加salt原來是好味的
我們的完美Cheese Cake,靚到!
  • 霜降牛肉,頂級安格斯牛粒,鱔片,五花腩片
2009-12-04 10 浏览
前幾日個frd生日同佢呢間蒲鍋(其實想試下好耐,終於有機會xd)好多正野好平就食到!係幾年前個價!可想然之平過宜家個d幾多!好似我地叫左個$148大牛肉+$18可以食到原本$24一客既魚生拼盤,認真抵食!個魚生有甜蝦呀,三文魚呀,吞拿魚,章紅魚,魷魚,大牛肉呀咁,仲有仲有d牛肉牛味濃,又冇渣,認真超值呀…跟著我地仲叫左雪蟹,加左$18叫碟原本$200幾既A5和牛…未叫之前以為咁平應該係一般貨色,點知望落去雪花均勻,食落又冇渣,$18真係幾超值…8個人平均都係$250到!抵!誠意推薦俾大家呀!
仲有仲有d牛肉牛味濃,又冇渣,認真超值呀…

未叫之前以為咁平應該係一般貨色,
點知望落去雪花均勻,食落又冇渣,$18真係幾超值…
8個人平均都係$250到!
抵!誠意推薦俾大家呀!
2009-11-29
$250 (其他)
2009-10-29 5 浏览
睇雜誌見到148任食,仲話無煙燒烤,咁就去左食。坐低即刻比左刺生,不過不失。一張紙可以落3次食物,幾環保。 三轉入面叫左必食牛肉同牛肉粒,仲有青口 帆立貝 芝士腸 豬腩肉 豬頸肉 冬菇 蝦->唔新鮮,甩頭 羊鞍->好so,咁係未叫靚?我就鐘意打邊爐果種羊片多d。仲有好多,最好味都係牛。食開韓燒可能會唔岩胃口,因為d食物無調味,連雞翼都係係雪櫃拎出黎咩?仲有雞柳(其實係雞脾肉黎,都係無味)整體都算過得去,不過成身都係燒烤味。同埋感覺好怪,背脊涼浸浸,正面 ..... 整到對眼好乾服務唔夠細心,見到隻碟好多殼唔會主動幫你換,抹左燒烤板果張黑媽媽紙巾唔會幫你執

一張紙可以落3次食物,幾環保。
三轉入面叫左必食
係雪櫃拎出黎咩?仲有雞柳(其實係雞脾肉黎,都係無味)

2009-10-28
2009-10-27 5 浏览
一入到鋪頭時, 一D都唔覺得有平時去韓燒果種燒烤味.全場所見都係sofa卡位, 但係窄左少少坐底後職員就清楚解釋點菜紙同燒烤方法. 唔鍾意佢地用固定人頭去安排份量, 唔係全枱人都會食同一樣野. 都係鍾意自己去拎食物多D, 可以控制分量.職員手腳都算快, 汽水一叫就即刻拎過黎. 食物由交紙後約5分鐘就送上.個爐非常好, 唔會點痴底. 同埋唔大煙, 食完都唔會好濃油煙味.轉頭就放底一碟賣相及味道唔得既剌身.主打既霜降牛肉好牛味, 落D鹽燒仲正, 入口即溶.海中蝦就唔係咁得, 唔新鮮, 一夾落去燒個蝦頭已經甩甩地.帆立貝細到冇朋友.鴨胸尚可以, 但再大塊D會好D.南瓜同粟米都好好味汽水任飲, 我個人就食左5罐美中不足係衰在冇前菜, 生果, 甜品及雪糕等等.每位$158 +10%都仲算過得去.有機會會再去.
一入到鋪頭時, 一D都唔覺得有平時去韓燒果種燒烤味.

全場所見都係sofa卡位, 但係窄左少少
坐底後職員就清楚解釋點菜紙同燒烤方法.

轉頭就放底一碟賣相及味道唔得既剌身.

主打既霜降牛肉好牛味, 落D鹽燒仲正, 入口即溶.

海中蝦就唔係咁得, 唔新鮮, 一夾落去燒個蝦頭已經甩甩地.
帆立貝細到冇朋友.
鴨胸尚可以, 但再大塊D會好D.
南瓜同粟米都好好味
汽水任飲, 我個人就食左5罐

美中不足係衰在冇前菜, 生果, 甜品及雪糕等等.

每位$158 +10%都仲算過得去.
有機會會再去.
第一輪食物
第二輪食物
一埋位就送上剌身, 但只能用難食黎形容.
易潔既鐵板, 唔會咁易痴底
2009-10-26
第一輪食物
第二輪食物
易潔既鐵板, 唔會咁易痴底
我(叮噹食神)和3位好友, 一行4人去食,認為這店質素好過一般的放題 ,,我們4人食, 有一盤送既"整板海膽刺身和4款刺身, 大路款式各數件, 不過不失啦整板海膽刺身, 難得唔腥, 送既來講真係幾好的了座位是卡位, 坐得舒適, 食完後, 身上沒油煙味, 食過此店後朋友們都說不去食韓燒所有食物都沒有霜雪, 不是水滴滴, 可見預備食物認真待應服務態度良好, 向我們介紹怎樣燒, 落單快, 出食物亦快人入座後食計2小時, 但我們7:30pm 食到9:30時先結帳,可燒至10:30我們才走,沒有趕客情況, 很好食物方面, 款式40多種,還有白飯主打霜降牛肉, 入口即溶, 好有牛肉味, 喜歡食牛的朋友一定啱哂:安格斯牛粒, 有口感, 點秘制芥辣, 合配羊架, ,不so大海中蝦, 好大隻,抵食爽口,沒雪,牛舌,腎片十分之爽口, 鱔亦都好脆, 個人都覺得呢兩樣值得推介鱔片 : 幾新鮮 ,爽脆, 雞子,好大粒,燒後非常鮮味燒日本南瓜,粟米,加味鹽,好香口 , 好甜狂飲汽水,好在任飲, 4人共飲1打 雞軟骨, order都黎好多, 又好食, 出面叫一碟仔都收你廿幾蚊, 所以好抵 秋刀魚燒後, 好食過在日本

整板海膽刺身, 難得唔腥, 送既來講真係幾好的了

所有食物都沒有霜雪, 不是水滴滴, 可見預備食物認真

食物方面, 款式40多種,還有白飯
:安格斯牛粒, 有口感, 點秘制芥辣, 合配
羊架, ,不so
大海中蝦, 好大隻,抵食爽口,沒雪,
鱔片 : 幾新鮮 ,爽脆,
雞子,好大粒,燒後非常鮮味
燒日本南瓜,粟米,加味鹽,好香口 , 好甜
狂飲汽水,好在任飲, 4人共飲1打
秋刀魚燒後, 好食過在日本食店好食得多
燒魷魚,豬頸肉自己燒爽口, 如送啤酒一流
:豬腩肉爽口不肥

百零蚊,仲有汽水任飲,認真食得過! 抵食
環境 ,, 服務 ,, 各方面也很好 ,, 值得推介

平均消費每位$158+10% ($174), 平日平$10

推介 : "霜降牛肉, 安格斯牛粒, 羊架, 大海中蝦, 鱔片.........不能一一盡錄,
全無調味, 只要少訐盬燒, 燒好後加些少醬油就好好味"

食物方面, 款式40多種,還有白飯,汽水任飲
不會燒燶的爐,食完後, 身上沒油煙味