2022-10-27 414 浏览
今日嚟左位於Plaza88嘅一間手作點心店🤍😸即叫即蒸點心🥧🤍食物款式都幾新潮💓-🍥蟹籽燒賣皇燒賣大大粒🥺好足料!仲有淡淡的鮮蝦香味~~🍘鮮竹牛肉球🥯抹茶流汁叉燒包抹茶叉燒包好得意☺️作為抹茶控必叫呀😚食落口感好有趣👻好得意嘅配搭!🍀抹茶炸奶皇呢個綠色嘅奶皇包真係好得意🤤食落仲有好多濃厚嘅抹茶味🍵配上奶黃真係好正~下次都會再叫!🥠晶瑩蝦餃皇🍖蒜蓉豆豉南瓜蒸排骨🍓士多啤梨蝦多士
今日嚟左位於Plaza88嘅一間手作點心店🤍😸
即叫即蒸點心🥧🤍
食物款式都幾新潮💓
🍥蟹籽燒賣皇
燒賣大大粒🥺好足料!仲有淡淡的鮮蝦香味~~

🍘鮮竹牛肉球

🥯抹茶流汁叉燒包

🍀抹茶炸奶皇

🥠晶瑩蝦餃皇

🍖蒜蓉豆豉南瓜蒸排骨

🍓士多啤梨蝦多士
2022-10-20 324 浏览
間唔中碌IG都會見到蒸廬嘅食評,睇落好吸引😍今次終於去左試〰️小店地方唔算好大,假日都坐滿人👨‍👩‍👦‍👦唔想等嘅都可以叫外賣🛵 💭花膠蟲草花栗子燉土雞湯($60)店內有售多款原盅燉湯♨️都有列明功效。黎到梗係要叫返款試下🥄呢款湯料有多件雞、栗子、花膠仔等等,真材實料💯湯飲落好有栗子香甜味🌰私心再濃味啲就更加正😋 💭瑤柱蝦滑釀魚肚($38)係一般酒樓都好少見有魚肚,真係一試難忘‼️食得出蝦嘅口感之餘,魚肚都非常之滑👍🏻👍🏻連啲汁都充滿住瑤柱嘅甜味,大力推薦‼️ 💭XO秘醬蒸鳳爪($26)食鳳爪就係鐘意啜佢啲醬😂夠淋同夠濃就岩晒,一啜就拆到骨😋 💭士多啤梨蝦多士($34)呢個都好推薦,本身都驚士多啤梨醬會唔襯蝦多士,但係出奇地match,仲要好好味❕蝦多士熱辣辣仲好脆,加上士多啤梨醬意外地清新🍓唔會好膩🤤 另收每位茶芥$4🫖價錢公道,而且每款點心同燉湯都好出色,推薦大家去食🈵蒸廬有時會有分店限定嘅款式,見到又想再去食

💭花膠蟲草花栗子燉土雞湯($60)

💭瑤柱蝦滑釀魚肚($38)

💭XO秘醬蒸鳳爪($26)
食鳳爪就係鐘意啜佢啲醬😂夠淋同夠濃就岩晒,一啜就拆到骨😋

💭士多啤梨蝦多士($34)

2022-10-11 449 浏览
返工時間,於是行遠少少去試,嗌左個蒸飯餐~見佢都有好多點心同燉湯。。不過返工時間,最緊要快,所以就嗌個飯餐~.香濃流心蛋牛肉飯 (套餐價$58)跟餐揀了可樂~大概等了20 mins~即叫即蒸~望落唔錯。。不過個牛肉餅味麻麻地。。好似有陣梘水,同埋感覺上d 肉好似醃到無sai 牛肉味同淋到口感唔知點😂🥺🥺所以麻麻地鍾意食~另外落果個豉油汁。。想講無咩味,食到隱約甜品。。撈得太多水落去? 🤔🤔雖然呢個麻麻地。。不過都會比機會去試其他。。下次去試下陳村粉先😂😂.
返工時間,於是行遠少少去試,嗌左個蒸飯餐~
香濃流心蛋牛肉飯 (套餐價$58)
跟餐揀了可樂~大概等了20 mins~即叫即蒸~
香濃流心蛋牛肉餅飯
香濃流心蛋牛肉餅飯

2022-10-04 345 浏览
開左分店仲要選址荃灣真係好開心。比石門嗰間起碼大1倍,座位多左無甘難搵位。石門蒸廬嘅燒賣蝦賣都大大粒勁足料好味,但荃灣呢間一上碟size就已經唔對路,應該係唔同貨源,小失望。不過味道依然不錯。試咗個茶樹菇花湯,唔會過鹹,味道清甜,合格。記得石門嘅雙菇雞粒飯係最好食,但呢度無左,結果叫左個普通嘅飯😂仲有個好奇怪嘅綠茶紫薯包,聽個名幾特別想試下新鮮野,但真係唔夾,太甜😂😂非常不建議點。除非你好好好食得甜。
開左分店仲要選址荃灣真係好開心。
比石門嗰間起碼大1倍,座位多左無甘難搵位。

試咗個茶樹菇花湯,唔會過鹹,味道清甜,合格。

2022-10-04 239 浏览
🥟 蒸蘆 🍵細細個成日都同啲長輩去飲茶見到身邊啲老人家朝朝一盅兩件一邊嘆茶一邊食吹水都幾寫意就想將來自己同另一半做左老嘢都一齊去飲啖茶食個包*但係自從某啲連鎖茶樓越嚟越唔好食之後都已經無乜去飲茶Lu不過有手足推薦呢間蒸廬 又令我重新燃起想飲茶嘅衝動Σ੧(❛□❛✿)食傳統自家製點心黑金虎爪流沙包 $32入邊嘅流沙奶黃好足料食嘅時候真係要小心啲一咬落去入邊啲流沙唔係湧出來係爆出嚟㗎建議細細啖食啦(⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)蟹子燒賣王 $29個燒賣好大粒 而上面既蟹籽都好多入邊嗰隻蝦都好大隻 食完好滿足薑蔥牛柏葉 $33牛柏葉份量好多 而且唔會好韌薑蔥夠幼身 配埋牛柏葉一齊食更香口鮮蝦菜苗餃 $29鮮蝦真係新鮮 肉質彈牙菜苗亦都冇出現有渣/纖維過多嘅問題金不換香辣排骨陳村粉 $55我老細係咁話想食呢個飲茶有得食陳村粉都幾特別陳村粉好滑 索哂個底啲汁好入味排骨大大舊又唔韌鮮竹牛肉球 $21呢個就正常味 無咩特別啦不過我本身係鐘意食牛肉球既人所以次次都會叫(´∀`=)蒸廬仲有好多特色同創新既點心不過我地今次得2個人試唔到幾多款下次再戰蒸廬先(*≧∀≦*)每位茶芥 $4飲左壽眉(●´ω`●)
🥟 蒸蘆 🍵

都一齊去飲啖茶食個包
*但係自從某啲連鎖茶樓越嚟越唔好食之後
都已經無乜去飲茶Lu

不過有手足推薦呢間蒸廬
又令我重新燃起想飲茶嘅衝動Σ੧(❛□❛✿)
食傳統自家製點心

黑金虎爪流沙包 $32
入邊嘅流沙奶黃好足料
食嘅時候真係要小心啲
一咬落去入邊啲流沙唔係湧出來
係爆出嚟㗎
建議細細啖食啦(⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)

蟹子燒賣王 $29

排骨大大舊又唔韌

鮮竹牛肉球 $21
呢個就正常味 無咩特別啦
不過我本身係鐘意食牛肉球既人
所以次次都會叫(´∀`=)

蒸廬仲有好多特色同創新既點心
不過我地今次得2個人
試唔到幾多款
下次再戰蒸廬先(*≧∀≦*)

每位茶芥 $4
飲左壽眉(●´ω`●)
2022-09-21 291 浏览
難得男朋友都放假我提議飲茶 不過屋企附近全部都係得啲酒樓沙田好出名果間💛酒樓都食過了.Search左一陣搵到呢間 蒸廬地點方便 係荃灣Plaza 88一於扑錘去呢間食🥳.Menu係要scan QR code所以冇逐一cap圖了直接講下食左咩先😍.花膠蟲草花栗子燉土雞湯 $60簡直係物超所值!!!👍🏻👍🏻👍🏻出面飲盅燉湯閒閒地都要$8x佢仲要咁足料 有花膠仔 有雞 有瘦肉 超級清甜😍必試!!!!!!!!!!!!.椒鹽芫茜炸燒賣 $36我對芫茜真係完全冇抵抗力😍一見到呢款小食即刻唔諗啦 一定要叫燒賣炸得好香脆 餡料係鯪魚肉 亦都溝左啲芫茜係入面真係好夠茜🥰 鍾意食鯪魚又鍾意食芫茜既一定要叫呢個.鮮蝦菜苗餃 $30就咁睇都知佢皮薄啦😍餡料蝦肉又爽又彈牙 好好味.鮑菇蟲草棉花雞 $30冇咩好挑剔 雞肉嫩滑 菇同魚肚都好入味.XO秘醬蒸鳳爪 $26個汁煮得好好食 甜甜地 啲鳳爪勁入味食左一舊就停唔到 好快食晒🤣不過拎到過嚟見到跌左一舊 好可惜.晶瑩蝦餃皇 $34個皮同鮮蝦菜苗餃一樣 都係咁薄咁滑啲蝦都一樣咁新鮮爽口 好出色👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻.薑蔥牛柏葉 $34賣相唔算好好 但佢個汁又係甜甜地幾
難得男朋友都放假

花膠蟲草花栗子燉土雞湯 $60
簡直係物超所值!!!👍🏻👍🏻👍🏻
出面飲盅燉湯閒閒地都要$8x
佢仲要咁足料 有花膠仔 有雞 有瘦肉 超級清甜😍
必試!!!!!!!!!!!!

椒鹽芫茜炸燒賣 $36

強烈推薦👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2022-09-05
  • 晶瑩蝦餃皇
2022-09-10 575 浏览
今日黎到荃灣plaza88蒸廬點心專門店食點心感覺都好高質,環境又舒適,只係地方細d啫,食物質素都幾好,加上用手機落單幾方便,十五分鐘後食物陸續上枱,今日點左下列四樣嘢:蒸廬拼美點($60)呢個拼盤共有9件點心,有2粒燒賣,蝦餃,鮮蝦菜苗餃,潮州粉果,抹茶叉燒包,馬蹄糕,薑汁糕同馬拉糕各一件,整個拼盤質素好高,賣相又吸引,$60食9件點心相當值!士多啤梨蝦多士($34)蝦多士加上士多啤梨汁好好食,蝦肉又多計,多士唔會太油,士多啤梨汁配蝦肉多士相當絕配!鮮竹牛肉球($22) 牛肉質地唔似其他酒樓咁膠質地,係有真牛肉味加上有好多芫茜粒配搭,都唔錯!雲石芝麻包($26) 餡料係芝麻餡,雖然唔算太流沙,但芝麻味好夠,值得食!今日埋單共$146,仲有呢度茶錢只係$4仲唔使加一,無論早午晚任何時段,呢度都係好嘅覓食點

蒸廬拼美點($60)

士多啤梨蝦多士($34)

鮮竹牛肉球($22)

雲石芝麻包($26)
餡料係芝麻餡,雖然唔算太流沙,但芝麻味好夠,值得食!

蒸廬併美點
鮮竹牛肉球
蒸廬併美點
鮮竹牛肉球
2022-09-07 243 浏览
依間餐廳嘅點心真係好好味我都encore左幾次今次嚟叫咗個二人套餐包兩個燉湯一個飯 三個點心仲有是日甜品 $238黨蔘夭麻川弓燉魚頭湯花膠蟲草花栗子燉土雞湯知道佢係標榜 養生 原汁原味 冇味精 冇調味嘅湯品但係真係完全冇味 我個人覺得落返少少鹽去釣下味會好啲不過啲湯睇都係用真材實料架絕對適合一啲崇尚天然味道嘅朋友仔鰹魚絲金粟肉餅飯個飯有滿滿嘅粟米鰹魚絲 上枱重郁吓郁吓架肉餅份量都好足點心叫咗蟲草花魚湯鮮竹卷 (魚湯好鮮味)晶瑩蝦餃王 (蝦餃入邊包咗大大隻蝦)蟹子燒賣王 (燒賣嘅推介好大粒淡淡蝦肉)是日甜品係香芋紫米露好足料 夠味道一個二人餐食到超級飽小店入邊啲位比較少會坐得迫啲同埋冷氣唔係好夠不過都值得支持下嘅👍🏼對於我來講今次係啲湯品有少少扣分 但係呢度店員嘅態度非常好加茶嘅速度亦都非常快佢哋會揸住個茶壺巡場多次非常好嘅服務呀
依間餐廳嘅點心真係好好味我都encore左幾次

鰹魚絲金粟肉餅飯

個飯有滿滿嘅粟米
鰹魚絲 上枱重郁吓郁吓架
肉餅份量都好足

點心叫咗蟲草花魚湯鮮竹卷 (魚湯好鮮味)
蟲草花魚湯鮮竹卷

晶瑩蝦餃王 (蝦餃入邊包咗大大隻蝦)
晶瑩蝦餃王

蟹子燒賣王 (燒賣嘅推介好大粒淡淡蝦肉)
蟹子燒賣王

晶瑩蝦餃王
蟹子燒賣王
香芋紫米露
2022-09-05 2222 浏览
朋友之前介紹過有一間名為「蒸蘆」的點心店好食,今晚下班就和同事來試試。「蒸蘆」位於荃灣的Plaza 88,這座商場地理位置較偏,場內人流不多。不過吃至中段,店內已幾近坐滿,可見餐廳有一定歡迎度。原盅燉湯夠足料,盅內有猴頭菇、茶樹菇、瘦肉等食材。湯水鮮甜,湯怪筆者表示好喜歡。不過因為熱辣辣,所以要好小心飲用。牛柏葉索了薑蔥香氣,甚為入味。有別於平時的白色包面,雲石紋外表已頗為漂亮。裡面是爆漿的芝麻醬內餡,芝麻味非常香濃,有芝麻粉粒的口感。甜度又適中,吃完一個已經想encore。個人覺得即是抹茶奶皇包,包面上灑了一些芝麻、花生碎。咬開中間是有流沙感的奶皇餡,不過麵包體就未覺有茶味。燒賣炸至香脆,但與其說是炸燒賣,個人認為似是炸鯪魚球多一點。因為餡料是芫茜和鯪魚肉,當然因為有椒鹽的關係,會比起蒸的鯪魚球更加惹味。陳村粉上舖滿紅棗、雞肉等配餸,吃時可蘸以豉油。雞肉質感非常嫩滑。陳村粉滑溜帶少許煙韌口感,而且帶有微微荷葉香氣。
朋友之前介紹過有一間名為「蒸蘆」的點心店好食
,今晚下班就和同事來試試。

猴頭菇茶樹菇燉上肉湯

原盅燉湯夠足料
,盅內有猴頭菇、茶樹菇、瘦肉等食材。湯水鮮甜
,湯怪筆者表示好喜歡。不過因為熱辣辣,所以要好小心飲用。
薑蔥牛柏葉

牛柏葉索了薑蔥香氣,甚為入味。
雲石芝麻包

有別於平時的白色包面,雲石紋外表已頗為漂亮
。裡面是爆漿的芝麻醬內餡,芝麻味非常香濃
,有芝麻粉粒的口感。甜度又適中,吃完一個已經想encore

抹茶炸奶皇
抹茶炸奶皇

,不過麵包體就未覺有茶味。
椒鹽芫茜炸燒賣

燒賣炸至香脆,但與其說是炸燒賣,個人認為似是炸鯪魚球多一點

紅棗杞子雞粒陳村粉
紅棗杞子雞粒陳村粉

2022-09-05
猴頭菇茶樹菇燉上肉湯
  • 抹茶炸奶皇
2022-08-24 194 浏览
到荃灣的商場走來走去,走到累了搵間食店坐坐食個晚餐朋友建議有間點心店有吃過不過份量比較多,不要點太多,唔夠吃才再點來到了蒸盧用QR code 落單紫薯流心磨菇包$ 36 第一次見呢款味既包,幾特別又好味土多啤梨蝦多士$ 35蝦多士好脆口,咔咔聲五香卤水鵪鶉蛋燒賣$ 36真係份量好足,兩個人叫三個點心都夠飽
到荃灣的商場走來走去,走到累了
搵間食店坐坐食個晚餐
朋友建議有間點心店有吃過
不過份量比較多,不要點太多,唔夠吃才再點

來到了蒸盧
用QR code 落單
紫薯流心磨菇包$ 36 第一次見呢款味既包,幾特別又好味
紫薯流心磨菇包$

土多啤梨蝦多士$ 35
蝦多士好脆口,咔咔聲
土多啤梨蝦多士

五香卤水鵪鶉蛋燒賣$ 36
五香卤水鵪鶉蛋燒賣

真係份量好足,兩個人叫三個點心都夠飽
2022-08-14
紫薯流心磨菇包$
土多啤梨蝦多士
五香卤水鵪鶉蛋燒賣
2022-08-03 297 浏览
原來呢間石門人氣點心店係荃灣都有分店!聽聞燉湯好好飲所以慕名而來平日既下午茶時段,都頗多位,環境舒適。菜單上有好多選擇,餐廳內仲有寫「是日推介」~今次叫左個二人餐試下主食:是日推介既蒜蓉鮮蝦陳村粉附上煮過既豉油,陳村粉好滑,加上用荷葉蒸食到有淡淡既荷葉香。蝦既肉質鮮甜彈牙而且蒜蓉味突岀。整體好食點心一:咖喱土魷蒸豆卜咖喱汁質感好濃厚咖喱味好香,而且唔油,不過就唔辣(加落陳村粉到層次又提升!)點心二:鮮蝦菜苗餃好大粒!外皮煙煙韌韌,內餡菜同蝦都好甜,而且餡份量多又唔乾,好好食點心三:鮮竹牛肉球是日甜品:椰汁紫米露椰汁味香濃,紫米有咬口,係糖水店既水準個餐仲有2個燉湯:真材實料,每一啖都有大量湯料。飲得岀冇加水煲,冇落調味,每啖都係原汁原味,好甜好好飲 有機會要試下堂食用燉盅飲~額外叫左個比較少見既蛋散,原來係佈滿左芝麻,椰絲,花生!味道唔會過甜,好滿足。總結:下次會再食!

平日既下午茶時段,都頗多位,環境舒適。
菜單上有好多選擇,餐廳內仲有寫「是日推介」~

今次叫左個二人餐試下

主食:是日推介既蒜蓉鮮蝦陳村粉

點心一:咖喱土魷蒸豆卜
咖喱汁質感好濃厚

點心二:鮮蝦菜苗餃

點心三:鮮竹牛肉球

是日甜品:椰汁紫米露
椰汁味香濃,紫米有咬口,係糖水店既水準

個餐仲有2個燉湯:
,好甜好好飲
有機會要試下堂食用燉盅
飲~

總結:下次會再食!

2022-07-08 226 浏览
呢間點心都有幾間分店,今次就喺荃灣食😋平日中午都要等一陣位就知幾多人幫襯!晶瑩蝦餃皇✨$34 蝦餃大大粒😍皮好煙軔,蝦嘅分量都好多而且爽口😋不過略嫌有啲太乾,調味屬於偏清淡~蟹籽燒賣皇✨$30同樣又係大大粒😍不過有啲油~豬肉加埋蝦口感好好,調味啱啱好!食落好滿足😋蒜香鮮蝦春卷✨$30超級脆!入面塞滿咗蝦🤤不過調味又係偏淡少少~但啱啱炸好上枱仲熱辣辣已經加晒分!金不換香蒜排骨陳村粉✨$55陳村粉份量唔算好多,但排骨份量都多而且好淋!陳村粉口感好似腸粉~不過就少咗嗰種粉漿味,加埋蒜味同辣椒好香好惹味🤤整體嚟講偏濃味~點心整體味道:4.2/5😋整體嚟講味道唔錯!價錢都唔算太貴🤤食完好滿足!

晶瑩蝦餃皇✨$34

蟹籽燒賣皇✨$30

蒜香鮮蝦春卷✨$30

金不換香蒜排骨陳村粉✨$55

點心整體味道:4.2/5😋

整體嚟講味道唔錯!價錢都唔算太貴🤤食完好滿足!
2022-07-01 247 浏览
回歸日不能回歸食堂,屋企人去飲茶,獨自喺屋企等外賣㷫回歸!!今次外賣係「蒸廬」,就算外賣凍咗都好好味,價錢平,又足料,非常正!👍👍👍金不換香辣排骨陳村粉 $55(8/10)本身個陳村粉無味,個排骨就咸咗少少,我就一啖排骨一啖陳村粉咁食,鼓油無加,咁食味道啱啱好,份量好多,好多排骨,非常正!😊黑金虎爪流沙包$32(8/10)雖然拎返屋企凍哂,但都流到出嚟,證明咸蛋滿滿,熱食仲正!👍👍👍金蒜麻辣牛肉燒賣$34(8/10)一個非常特別嘅牛肉燒賣,麻辣燒賣都係第一次食 ,大大粒辣辣地好惹味!😋😋😋@thesteamhuthk地址:荃灣楊屋道88號Plaza88 1樓107-108號舖#蒸廬 #飲茶 #點心 #荃灣美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoo

金不換香辣排骨陳村粉 $55(8/10)

黑金虎爪流沙包$32(8/10)

金蒜麻辣牛肉燒賣$34(8/10)

@thesteamhuthk

#蒸廬 #飲茶 #點心 #荃灣美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
外卖自取
在外賣平台點了燒賣,牛肉球及煎腸粉(很想食流沙包但沒有)。點心的確好大,份量足,味道卻令人失望。蝦沒有鮮味,牛肉球沒有香味,腸粉好厚又煎得唔脆。點心好油,成個盒底都係油。收銀女店員好有問題。我去到俾左外賣號碼佢睇,未做好,佢大嗌入廚房話外賣的xxxx號人已到。我在外面等了約8分鐘,見有一袋外賣從廚房拎出黎,但收銀女店員無叫號碼又無叫我,我以為不是我的,於是繼續等。等得耐再問,原來那袋外賣是我的!當時得我一個人在外面等外賣,做咩佢唔叫我?係度發夢同埋顧住同同事傾計。呢個價錢咁既味道同服務,試一次唔會再去。

呢個價錢咁既味道同服務,試一次唔會再去。
2022-06-25
15 分钟 (外卖自取)
//< 蒸廬 >小編第一次黎呢個商場,裡面都有唔少餐廳🍴太耐無飲茶🫖上網見到呢間點心幾特別,就由荃灣港鐵站行黎,真心熱🔥到爆炸💥————————————- 雲石芝麻包 -包好軟熟,裡面既芝麻餡甜度稍微甜左dd~ 食落好似食緊芝麻糊咁😆 裡面會有少少沙沙感😛幾好食!————————————- 麻辣牛肉燒賣 -非常新穎既燒賣🤪其實可以當佢係牛肉😆小編唔鍾意食芫荽,不過呢個就唔多覺喇!麻辣唔會太麻太辣,只係惹味個種😇 唔愛牛肉球既小編覺得幾唔錯呢😝————————————- 士多啤梨蝦多士 $33 -小編勁愛蝦多士!一共三舊!麵包部分厚薄適中,整體香脆可口唔油膩,蝦膠份量多,滿滿的蝦肉🦐 配埋🍓醬幾fresh唔會怪啊😂————————————- 魚湯蟲草花鮮竹卷 $22 -魚湯略顯鹹左少少🤏鮮竹卷餡料豐富,好實在,仲有豆香添㗎!😊————————————小編好想再去試下佢地既湯🥣同埋其他點心🥧整體幾特別味道亦非常唔錯啊😝————————————評分:7.4/10地址:荃灣楊屋道88號Plaza88 1樓107-108號舖營業時間:星期一至五11:00-22:00;星期六日09
< 蒸廬 >

- 雲石芝麻包 -

- 麻辣牛肉燒賣 -

- 士多啤梨蝦多士 $33 -

- 魚湯蟲草花鮮竹卷 $22 -
魚湯蟲草花鮮竹卷

魚湯略顯鹹左少少🤏鮮竹卷餡料豐富,好實在,仲有豆香添㗎!😊
評分:7.4/10
營業時間:星期一至五11:00-22:00;星期六日09:00-22:00

#蒸廬 #點心 #點心舖 #荃灣點心 #plaza88 #荃灣美食 #荃灣必食 #荃灣西美食 #荃灣西必食
#香港美食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodporn #🐷🐤中菜 #🐷🐤點心 #🐷🐤荃灣西#🐷🐤荃灣
午餐