2018-05-19 574 浏览
垃圾餐廳,做臭自己個名垃圾arrangement 叫人book 8 點又要收訂 又唔留枱 又唔限時落哂訂 去到冇位幾十人門囗等 個個都訂哂枱等足一個鐘 到有位果時又亂咁派 遲來先入有人要求退訂即刻有位入 第一日開餐廳?仲叫我地投訴就打去卡位電話食物又普通 態度就出奇地差浪費時間,千其唔好去爛野就有
垃圾餐廳,做臭自己個名

垃圾arrangement

有人要求退訂即刻有位入

第一日開餐廳?

仲叫我地投訴就打去卡位電話

食物又普通 態度就出奇地差

浪費時間,千其唔好去

爛野就有

2018-05-14 1529 浏览
我之前以經幫趁過上環蓮香,再加上本人在70年代長大,所以習慣了蓮香的飲茶方式及有懷念嘅感情,但荃灣蓮香棧令人失望,啲啊姐開位手法無上環啲啊叔咁純熟我唔怪佢,因係新手,但啲點心唔得就無得原諒,可能由於新場地面積有限,做唔到即做即蒸(我見到係啲職員由門口推入去),咁就成為致命傷,啲蝦似雪蝦,馬拉糕及大包包皮唔夠鬆,除咗咖哩魷魚及燒賣、茶葉等唔怕擺得耐嘅還可以,其他就唔惦,最慘佢收嘅係上環價錢,但一般酒樓貨色,改善唔到實聽玩完!
2018-05-13 1304 浏览
以為自己生意好唔憂做就態度極差,訂枱反而比walkin遲入座,仲要比佢串。同店長投訴等於同空氣投訴一樣。環境一片混亂,我食一餐飯已有兩枱人同員工鬧交,有一枱鬧完唔食就走,食物質素也很一般。之前前人的差評本人今天終於領教過,奉勸各位去前真的要三思!
2018-05-13 1265 浏览
期待已久的蓮香棧終於開,本身講2月開幕,後期不知什麼原因所以延期至四月才開。一入門口覺得好似一間懷舊酒樓,好有新鮮感,由於尋日是星期六,和母親節前夕,所以家人要預早落訂才有位,同埋只有兩場時間(一係6點,一係8點半),我奉勸大家可以不想食得咁急和唔會訂了一圍菜,都會講賣晒的話(荷葉飯)就最好選擇6點那場。而食物方便:菜式都比其他連鎖酒樓酒樓特別,但食物方面就比較偏濃味;服務方面:唔知是否新開,還是趕收工,所以有些混亂(因落菜時一時就話冇晒荷葉,無得提供荷葉飯要轉其他飯;一時放落抬,然後又拎去給另一抬客人到,另外,一時又叫客人食甜品先,抄飯後上;仲有,明明訂抬係包12罐飲品,後來坐低就令一張菜單寫住只包六罐,所以大家訂抬時最好留番張傳單,整體而言,各方面都是一般
今次唔計燒味拼盤
蓮蓉焗布甸
2018-05-12
庆祝纪念
母亲节
蓮蓉焗布甸
第一次去光顧,發覺啲點心凍,無特色,款式又小,價錢貴,地方超窄,起初有期望,但母親節試过後,絕對唔會再幫襯,點解管理層發覺唔到呢啲敗端,仲話老店,唉……早啲摺埋!
2018-05-13
2018-05-12 843 浏览
知客態度極差 去到問佢攞位應都唔應一句 再三追問就叫我地企係度等 等左陣 佢以為我地有book位俾左張枱 入到去發現同book位人數唔同佢先知攪錯 我地又出返去等 見到出面無book位walk in等位嘅人有籌攞 咁我地覺得奇怪 多次追問佢先俾籌我地 排我地係最後 要我地由頭再等過 我地想同佢理論 佢竟然仲惡過人咁話「咁點呀 你攞支槍打死我囉!」 態度極差 後黎個經理代佢say sorry 請知客請著佢真係幫自己趕客 不過野食係幾好嘅 balance一下𠴱一肚氣
請知客請著佢真係幫自己趕客
不過野食係幾好嘅 balance一下𠴱一肚氣
2018-05-11 735 浏览
該店簡直是垃圾態度其差。完全不知道如何對待客人。當日我兩點和兩位老人家到達該店,要自己進內等位。搵左一輪位後 終於搵到有位可坐。開茶後 突然有位經理行過來話三點你地一定要走因為他們要用個張枱吃飯。然後我質疑他為何我們坐下同開茶前都唔講。他就大聲話:我地唔洗食飯丫 你係客又點你咪自己搵過第二個位囉 之後更收走我們枱上的茶之後更還同其他員工講:X!咁想食去後樓梯食囉。之後我叫他小心用詞 同叫他叫他上司來他話無咁的需要 之後仲自己返入辦公室整件事仲激到兩位老人家話之後都唔會再黎。我覺得荃灣呢家酒樓完全影衰個品牌。我絕對對呢間野失望😞。食物也不太好吃。
該店簡直是垃圾
態度其差。
完全不知道如何對待客人。
當日我兩點和兩位老人家到達該店,要自己進內等位。
搵左一輪位後 終於搵到有位可坐。
開茶後 突然有位經理行過來話三點你地一定要走
因為他們要用個張枱吃飯。
然後我質疑他為何我們坐下同開茶前都唔講。
他就大聲話:我地唔洗食飯丫 你係客又點
你咪自己搵過第二個位囉 之後更收走我們枱上的茶
之後更還同其他員工講:X!咁想食去後樓梯食囉。
之後我叫他小心用詞 同叫他叫他上司來
他話無咁的需要 之後仲自己返入辦公室
整件事仲激到兩位老人家話之後都唔會再黎。
我覺得荃灣呢家酒樓完全影衰個品牌。
我絕對對呢間野失望😞。
食物也不太好吃。

2018-05-11 630 浏览
呢一小碟既黃色米粉叫做星洲炒米,最衰過街邊粥店既炒米粉#仲話懷舊推車仔點心又貴又難食#其實推黎推去得六款點心只係一架車仔換幾個亞姐推#仲要有一流既服務態度簡直無得輸
呢一小碟既黃色米粉叫做星洲炒米,
最衰過街邊粥店既炒米粉

#仲話懷舊推車仔點心又貴又難食

#其實推黎推去得六款點心只係一架車仔換幾個亞姐推
#仲要有一流既服務態度簡直無得輸

2018-05-10 760 浏览
一心諗住老字號茶樓開於荃灣,終於不用山長水遠過上環都可一嘗傳統菜餚!與屋企人訂坐慶祝母親節,結果絕對失望而回!大時大節多人較亂我能理解!但我們訂六點第一輪,坐下來落單之時場內跟本還未滿座,落單時已錯漏百出,預訂了半隻燒鵝,還要走來3次確認是不是半隻加半隻😑,我說只是半隻,他就回我是,是半隻再加半隻😑⋯⋯我說總共半隻他才聽懂! 下單後發現多了樣我們從沒提過的小菜,叫侍應改,兩次才聽懂,後來還發現還漏了一個小菜,不想跟他們再糾纏,我們放棄! 服務質素唔好我都可以算,畢竟飲食業難請人。重點在於食物!一味貌似東坡肉的餸,我只拆開看,我只看肥膏,還要唔夠熱的!我沒有吃入口的勇氣!其他的亦不願致評成晚都唔知食過d乜!可一不可再!茶市不知會否好一點!但如果我要食還是回上環吧!

其他的亦不願致評
成晚都唔知食過d乜!可一不可再!

茶市不知會否好一點!但如果我要食還是回上環吧!
2018-05-08 918 浏览
今晚同屋企人預祝母親節,見荃灣開左蓮香棧所以專誠去試!因為我地人數比較多,所以預先book左檯去到就唔使等位我地叫左「快樂全包宴」,份量比一般酒樓既多,食物質素好所以味道好好,圍餐來講真係出色我比較鍾意食龍躉斑同糯米飯,魚味好鮮冇腥味,糯米飯炒得好軟身好入味最令我驚喜既係佢地既甜品,出名既馬拉糕好鬆軟!好特別既蓮蓉焗布甸味道好夾好好味呀!糖水竟然唔係紅豆沙而係腐竹雞蛋糖水最值得一讚既係員工招呼周到,而其中一位叫Lam,主要serve我地張檯,講野好幽默,其實佢地服務態度好好,所以唔明點解有啲食評講到佢地咁差……總括而言我會再去,下次試下飲早茶

總括而言我會再去,下次試下飲早茶
2018-05-08 604 浏览
地方不大,嘈到頭痛,如果坐近門口就冇咁嘈,不過就食到冒汗。起菜慢到冇朋友,追伙記都冇用,唔等得真係唔好去試。食物味道一般。杏汁豬肺湯好似飲水咁,燒味都唔好食,啲餸又唔熱(除咗隻八寶鴨) 、偏鹹。一定唔會再去

2018-05-06
庆祝纪念
母亲节
2018-05-07 606 浏览
食到餓狗搶屎咁,百幾人追住一架點心車,十五分鐘先一架!好似拍緊walking dead 咁!will never come back! 希望你可以做到三個月!野食都叫做可以!
2018-05-06 535 浏览
其實我絕對明白星期六飲茶一定會多人,所以已經一早叫人去搵定位先,蓮香棧係好似舊式茶樓一樣,係自行搵位的,星期六人多,企咗響人哋身後半個鐘,終於有位(唔習慣俾人望住食嘢嘅人,可以唔使考慮呢度)我哋坐嘅位,椅背嘅地下放咗個爐,用嚟煲水,行入去嘅時候已經好驚燙到,坐低D水蒸氣又不停吹過嚟,好熱!食嘢要自己出去拎,因為佢只有一條單程路,所以響廚房一推出嚟個位已經俾人搶曬,根本推唔到過嚟!搶嘅過程,以前自己去咗大陸咁!侍應態度好差,講嘢極度無禮貌!食咗三個點心已經唔想再坐落去,兩個人一百零幾蚊埋單,絕對不會再去🤬
侍應態度好差,講嘢極度無禮貌!
2018-05-05
$55 (早餐)
2018-05-05 992 浏览
等佢開等咗好耐,終於開業,Book咗7:30晚飯8:15至有位,一入去座低,嘈到呢.......因為無地氈既關係,簡直嘈到頭都痛。叫咗魚香茄子話賣晒,好啦,改叫碟招牌骨,等咗半個鐘,問個待應話煮緊,再等15分鐘,再問又話等多兩分鐘,一等又15分鐘,再問話等多15分鐘,一等再等,無你話無啦,仲要話個餸本來已經賣晒,係我叫咗所以要解凍,結果等咗一個鐘都無得食,最終取消。野食唔好食,環境嘈,真係好失望!
野食唔好食,環境嘈,真係好失望!
2018-05-05 1131 浏览
今天在蓮香棧這裡受了很大冤屈,連我平時很懶寫食評的都要在這裡開個post,希望其他食客不要中招!😧 話說我在附近寫字樓上班的,上星期食晏路經荃灣綠楊看見老字號蓮香旗下開了新店《蓮香棧》,同事們都急不及待要試試,於是便立即安排訂枱。📞☎️ 應該是開業不久的關係,上星期openrice這裡還未有顯示這間荃灣新店電話號碼,我還特地致電中環蓮香樓詢問這荃灣店的電話號碼。駁通了荃灣店之後,便預訂了今天星期五中午12:45的十人枱,留下姓氏及手機號。 今天我們一行十人浩浩蕩蕩出發至綠楊,來到蓮香棧,一進店已感覺到地方較為濟迫,食客和找位置的人都很多,但樓面卻沒人接應及帶位。找了一回才有一個中年男職員跟我們對話,我說出預訂資料及說人已到齊,怎料那個職員竟說:「我地呢度唔接受中午訂枱,d同事都是新黎,可能佢地唔知道,攪錯左!」我當時已心知不妙,感到‘’乃左野‘’😧 我心想,你們接線生的的確確接了我電話,給我預訂了的確認,如果你們後來發現攪錯了,是否應該要打來通知我一聲呢?!😥 但既然不該訂的都訂了,不該來的都來了,我問職員要等多久才有十人枱,他擾讓了一陣子,兜了個圈回來,竟

今天我們一行十人浩浩蕩蕩出發至綠楊,來到蓮香棧,一進店已感覺到地方較為濟迫,食客和找位置的人都很多,但樓面卻沒人接應及帶位。找了一回才有一個中年男職員跟我們對話,我說出預訂資料及說人已到齊,怎料那個職員竟說:「我地呢度唔接受中午訂枱,d同事都是新黎,可能佢地唔知道,攪錯左!」我當時已心知不妙,感到‘’乃左野‘’😧 我心想,你們接線生的的確確接了我電話,給我預訂了的確認,如果你們後來發現攪錯了,是否應該要打來通知我一聲呢?!😥 但既然不該訂的都訂了,不該來的都來了,我問職員要等多久才有十人枱,他擾讓了一陣子,兜了個圈回來,竟跟我說:「我岩岩問過晒d同事,無人話幫你訂過枱,總之呢度無你訂枱記錄啦,都係你單方面講啫!」這位阿叔愛理不理的態度,再加上他這番不負責任的說話,實在是令我火上加油!!!😠😡🤬 我們一行十人在呆等,其他職員見狀都裝作看不見聽不懂,就像叫我們‘’過主啦‘’!當然最後是吃不成啦,白白浪費了十個人的星期五午餐,大家都感到很掃興和無奈!當然我作為訂枱那個,感到最憤怒和冤屈吧!

第一,食客訂了枱沒有紀錄,還不即時跟進,愛理不理!第二,失去訂枱記錄,一句道歉都沒有,還要屈食客是‘’白撞‘’來拿枱!這間蓮香棧實在對食客不負責任、不專業、不專重!不論你是老字號,不論你食品有多出色,我一定會把這間店列入黑名單!

我所講的都是今天發生的事實,希望各位食客小心為上,尤其是母親節快來到,如果不想母親和家人失望,千萬不要安排在這裡慶祝!

2018-05-04
午餐