2011-06-22 49 浏览
中午時段去食,好多人係度等位。要等7個左右先到我地,不過都好快手。等15-20分鐘左右拉好似 係呢間食野幾個好處未叫之前可以睇到樣野食係咩樣 (呢個算咩好處?好多靚仔侍應抵食,如果係出面應該唔只甘既價錢唔洗加一服務好,冷氣夠大我叫左個尼哥狄索比亞墨魚汁意大利粉 $26味道okay,佢面頭既 _ 魚唔會好似圖甘放到甘整齊,可能因為多人忙拉。無乜味同埋啲汁比較水。不過$26可以食到算抵既拉 整體黎講唔錯朋友叫左個吞拿魚煙肉蕃茄焗長通粉 $24佢好慢先送到黎。我試左舊吞拿魚,都唔錯最後我地叫左2個包黎食(香蒜佛西亞意大利包 $8,芝士佛西亞意大利包 $9)唔知係唔係我食錯,我食到2個都有蒜味。不過2個都好好味最後賣單,加埋$67,好抵!下次會再食,不過唔會係呢間食拉,因為原來有間分店係我屋企附近。
中午時段去食,好多人係度等位。
要等7個左右先到我地,不過都好快手。
等15-20分鐘左右拉好似
係呢間食野幾個好處
未叫之前可以睇到樣野食係咩樣 (呢個算咩好處
?
好多靚仔侍應
抵食,如果係出面應該唔只甘既價錢
唔洗加一
服務好,冷氣夠大
我叫左個尼哥狄索比亞墨魚汁意大利粉 $26
無乜味同埋啲汁比較水。
不過$26可以食到算抵既拉
整體黎講唔錯
朋友叫左個吞拿魚煙肉蕃茄焗長通粉 $24
佢好慢先送到黎。我試左舊吞拿魚,都唔錯
唔知係唔係我食錯,我食到2個都有蒜味。
不過2個都好好味
最後賣單,加埋$67,好抵
!
2011-06-21
  • 尼哥狄索比亞墨魚汁意大利粉
  • 香蒜佛西亞意大利包
  • 芝士佛西亞意大利包
2011-06-20 74 浏览
今晚又沒有煮飯食,唯有同朋友出街醫肚啦!朋友想試新嘢,就同她來試試這間意式餐廳,因為之前每次經過都見有很多人排隊,我諗應該幾好味嘅........一去到我見有人等緊位,好在我朋友先到,已有位坐!裝修普通,坐位還算闊落,感覺像一間快餐店!按鈴後,侍應好快過來,而且侍應態度有禮!餐廳是全自助式!飲品,醬料全都要自己去拿!落order後,食物很快就有,食物份量不多,賣相好有住家feel!整體似一間快餐店,勝在價錢平,以這個價錢食物質素是OK,但純論食物味道而言,我覺得唔可以!
今晚又沒有煮飯食,唯有同朋友出街醫肚啦

一去到我見有人等緊位,好在我朋友先到,已有位坐
裝修普通,坐位還算闊落,感覺像一間快餐店!
服務鈴 (好方便!不用四處找侍應, 讚!)
按鈴後,侍應好快過來
,而且侍應態度有禮!
全自助式服務 (水機個制有D問題,難用!)
餐廳是全自助式!飲品,醬料全都要自己去拿

落order後,食物很快就有
,食物份量不多,賣相好有住家feel!
周打海鮮湯 (一般罐頭湯味)
北海甜蝦沙律 (車厘茄新鮮清甜,甜蝦不新鮮,蝦肉林林地,蔬菜有苦澀味)
蕃茄煙肉意大利粉 (沒有蕃茄味!)
香蒜佛西亞意大利包 (食唔倒有香蒜味,但個包咸咸地,點湯食OK!)

2011-06-20
服務鈴 (好方便!不用四處找侍應, 讚!)
全自助式服務 (水機個制有D問題,難用!)
2011-05-17 35 浏览
以前已經去個呢間餐廳幾次, 一直都覺得唔錯,所以今日lunch 就去食多次2個人, 叫咗吞拿魚pizza, 鐵板羊鞍同canbonara.一上個canbonara, D意粉凍o既, 食落冇味, canbonara 個汁應該要creamy D, 粘住D意粉,但佢因為 D汁係完全水狀, 留哂係底, 根本上我就係食緊白烚意粉,個羊鞍, 完全overcooked最慘個pizza都係暖o既, 亦因為唔熱的關係,D芝士已經硬咗總之, 今日個餐lunch都係完全唔得,亦令我明白到, 呢間餐廳D出品好唔consistant.本來想食個甜品, 食完lunch 之後冇哂mood.
一上個canbonara, D意粉凍o既, 食落冇味,

個羊鞍, 完全overcooked

最慘個pizza都係暖o既, 亦因為唔熱的關係,
D芝士已經硬咗

總之, 今日個餐lunch都係完全唔得,
亦令我明白到, 呢間餐廳D出品好唔consistant.
本來想食個甜品, 食完lunch 之後冇哂mood.
2011-05-17
2011-05-11 40 浏览
媽咪生日,諗住同佢去意粉屋食啦點知細佬話:「帶你去食一間丫,又平又正」咦,細佬好少讚D野食好味=0=平時幾好味佢都只會木無表情咁話:「OK啦」咁我地就去試下喇~我7:00pm到達,已經見到門前超大堆人排緊隊拎左張飛仔: No.818嘩,點解個數字顯示屏係3xx?原來佢係分3種飛兩人台、四人台同四人以上台我地一行五個人,所以係四人以上台嘩,等到我發Mo我諗我等左個半鐘左右終於可以入到去我地叫左o既野如下:蜆(鐵板上) (好正,估唔到d蜆咁入味)辣雞翼 8隻 (唔算好辣,幾香口)田螺(6隻) (^^"唔講得上好味)辣腸&薯角 (腸好味,但薯角得細四舊T^T睇落去好孤寒咁)青口 (個汁有D酒味,超正>0<)波菜煙肉 (幾難食^^")雜菜湯 (好味)周打蜆湯 (都唔錯,不過我嫌太稀)粟米湯 (我見外婆飲晒,應該好味)雞肉焗飯 (超正,飯又軟熟,汁又正)吞拿魚焗長通粉 (超正)芝士Pizza (熱食會更好,慘在我凍左先黎食~)菠蘿火腸Pizza (同上啦,熱就好味)卡邦那拿意粉 (寡左少少,不過都算夠味)芒果雪糕 (Dreyer's)石板街雪糕
媽咪生日,諗住同佢去意粉屋食啦
點知細佬話:「帶你去食一間丫,又平又正」

咁我地就去試下喇~
我7:00pm到達,已經見到門前超大堆人排緊隊
拎左張飛仔: No.818
嘩,點解個數字顯示屏係3xx?
原來佢係分3種飛
兩人台、四人台同四人以上台

我地一行五個人,所以係四人以上台

嘩,等到我發Mo
我諗我等左個半鐘左右
終於可以入到去

我地叫左o既野如下:

蜆(鐵板上) (好正,估唔到d蜆咁入味)
辣雞翼 8隻 (唔算好辣,幾香口)
田螺(6隻) (^^"唔講得上好味)
辣腸&薯角 (腸好味,但薯角得細四舊T^T睇落去好孤寒咁)
青口 (個汁有D酒味,超正>0<)
波菜煙肉 (幾難食^^")
雜菜湯 (好味)
周打蜆湯 (都唔錯,不過我嫌太稀)
粟米湯 (我見外婆飲晒,應該好味)
雞肉焗飯 (超正,飯又軟熟,汁又正)
吞拿魚焗長通粉 (超正)
芝士Pizza (熱食會更好,慘在我凍左先黎食~)
菠蘿火腸Pizza (同上啦,熱就好味)
卡邦那拿意粉 (寡左少少,不過都算夠味)
芒果雪糕 (Dreyer's)
石板街雪糕 (Dreyer's)
芝士蛋糕 (都OK呀~有D自家製Feel)
任飲可樂 2客

唔知有冇漏^^
後尾再加多一客雞肉焗飯拎走(做宵夜)
Total:只係$367 超抵呀~~~~~

如果我下次去食,我唔會叫Pizza
寧願叫多幾個焗飯/意粉黎試XD

我覺得呢間野o既價錢都算平
因為佢每客o既份量都比較少
但相對黎講,我可以試多幾款食物^^

任飲可樂另加$12/客
其實一般抵^^"
~其實飲水都得~

因為好多野都係自助,拎水加水都係自己搞掂
埋單係行出去收銀處埋
所以間野係唔收加一,超正~~~

2011-05-10
$73.4 (晚餐)
生日
  • 雞肉焗飯、吞拿魚長通粉 (記得加芝士粉食)
2011-04-26 37 浏览
之前生日去食, 五記得左寫反篇食評見呢間好多人,所以提早6點15就行去拎位.等25分鐘就有得坐.不過不失, 可免都幾多芝士下, 起碼拉到絲. 五系好記得個名, 不過好正! 好多汁意粉入味, 料多好似系叫四季豆辣肉醬意粉, 幾SPICY 岩食辣既朋友2個人食食左9X 平均1個4X甘多樣野都算平, 重點系2個都食飽飽捧住肚反屋企 整體黎講好味, 平, 正!會再去食
之前生日去食, 五記得左寫反篇食評

不過不失, 可免
忌廉湯
都幾多芝士下, 起碼拉到絲.
芝士PIZZA
五系好記得個名, 不過好正! 好多汁意粉入味, 料多
好似系叫四季豆辣肉醬意粉, 幾SPICY
岩食辣既朋友
2個人食食左9X 平均1個4X
甘多樣野都算平, 重點系2個都食飽飽捧住肚反屋企

整體黎講好味, 平, 正!
會再去食
2011-03-15
生日
芝士PIZZA
2011-04-15 18 浏览
上個星期終於試左呢間餐廳...星期六, 6:40去到要等成個鐘先有位3口子叫左水牛芝士pizza: 好味, d芝士又濃又香田螺: 好似$2x, 好抵, 上枱熱辣辣一個叫芝士包既野: $9, 用左田螺淨番既蒜蓉點黎食, yummy凱撒沙律: 好多沙律菜, 都幾新鮮, 有幾粒爽夾大既蕃茄墨魚汁意粉, 份量偏小, 食幾啖就無左, 不過$2x, 算係咁~不過個人覺得佢d芝士粉偏咸, 係比一般既咸... 吾好落咁多.. or 其實吾落都得, 因為無乜芝士味..埋單食左咁多野, 好似吾駛$100, 真係抵到爛...以後可以吾駛去pizza hxt lu~~
上個星期終於試左呢間餐廳...
星期六, 6:40去到要等成個鐘先有位

3口子叫左
水牛芝士pizza: 好味, d芝士又濃又香
田螺: 好似$2x, 好抵, 上枱熱辣辣
凱撒沙律: 好多沙律菜, 都幾新鮮, 有幾粒爽夾大既蕃茄

埋單食左咁多野, 好似吾駛$100, 真係抵到爛...
以後可以吾駛去pizza hxt lu~~
2011-04-02
  • 焗田螺
2011-03-04 28 浏览
話說e間野真係好抵食所以成日都會黎 咁上次都講過其他食家有乜要注意今次就講下對餐廳ge意見啦 等位時間話說星期五夜晚依d黃金時間 就一定超多人我地2個人等左差吾多成個鐘先有位連商場都行左個圈都仲未有位其實係因為太多人幫襯 入到去d位都巳經full哂經理填位 執枱速度巳經算好快(tips: 如果吾想等位就去坑口果間啦, 6:45 左右經過冇人等位)味道意粉好濃蕃茄味 而且同煙肉好夾但d意粉同蕃茄分開煮再淋上面 吾夠入味相反鐵板餐就吾錯專登叫待應將d汁分開上 廢事食到最後冇汁雞翼今次好脆好好味 但對於食得辣野ge我黎講覺得一d都吾辣漢堡扒好好味 同d汁好夾再加埋白飯 簡直一流 超飽肚之前食ge墨魚汁意粉 蒜容味好重但食落口就吾太覺蒜容味但我就吾太鐘意食芝士汁超濃 雖然長通粉吾夠多但白汁食完很膩 所以都好夠飽上面ge肉醬 我嫌焗得吾幾耐比較稀抵食Menu d野其實真係好抵 $2x 一個pizza $3x 一個漢堡扒係飲野超吾抵 $12 雖然飲但加多幾蚊巳經有份snacks / pasta我就吾會專登加囉服務除左等位之外 都冇乜問題d待應都好nice 吾會漏單或黎錯吾洗加一 水都係自己斟 Ok
話說e間野真係好抵食

比較稀

我就吾會專登加囉

除左等位之外 都冇乜問題
d待應都好nice 吾會漏單或黎錯
吾洗加一 水都係自己斟 Okay!
2011-03-04
2011-02-07 34 浏览
今日同男朋友黎意大利餐廳食野雖然接近下午茶時間 但仍然好多人等位差吾多等左半個鐘先有位 辣味雞翼($16)每次必叫的菜. 雞翼超級juicy同入味次次都焗得岩岩好. 而且吾太辣 吞拿魚焗長通粉($24)d汁稀左少少 d長通粉好少但總括黎講都幾好味芝士味幾濃 不過個人吾鐘意食吞拿魚肉醬焗長通粉好味d 辣味雞翼+漢堡扒+白飯($32+$4)太鐘意食雞翼ge關係 試左新Menu ge依個餐漢堡扒幾好 配菜粟米加左少少牛油吾錯而且用珍珠米 $4黎講超抵不過汁太少好易乾哂 雞翼冇另外叫咁新鮮想用燒汁cover吾新鮮ge雞肉味 個人意見:‧Pizza 食過幾款都吾太好味 試試還可 但吾好抱太大期望 吾洗$30一個pizza係咁上下‧新都城的薩莉亞意式餐廳d野食較新鮮同熱 好過南豐果間‧如果得閒先好黎等位, 因為好多時都好多人‧除非好鐘意飲野或一大班人Gathering 如果吾係加$12任飲都幾吾抵‧一大班人想去ge話要派代表拎ticket 因為冇得book位 ‧全日同一個價錢 冇分下午茶/晚餐價
今日同男朋友黎意大利餐廳食野
雖然接近下午茶時間 但仍然好多人等位
差吾多等左半個鐘先有位

辣味雞翼($16)
每次必叫的菜. 雞翼超級juicy同入味
次次都焗得岩岩好. 而且吾太辣

吞拿魚焗長通粉($24)
d汁稀左少少 d長通粉好少
但總括黎講都幾好味
芝士味幾濃 不過個人吾鐘意食吞拿魚
肉醬焗長通粉好味d

辣味雞翼+漢堡扒+白飯($32+$4)
太鐘意食雞翼ge關係 試左新Menu ge依個餐
想用燒汁cover吾新鮮ge雞肉味 [not good]

個人意見:
吾洗$30一個pizza係咁上下
‧新都城的薩莉亞意式餐廳d野食較新鮮同熱 好過南豐果間
‧如果得閒先好黎等位, 因為好多時都好多人
‧一大班人想去ge話要派代表拎ticket 因為冇得book位 [留意得1.5鐘時間]
‧全日同一個價錢 冇分下午茶/晚餐價
2011-02-07
  • 辣味雞翼
  • 白飯
2011-02-06 19 浏览
今日去拜年,去開新都城呢頭,咁之前在雜誌上見到推介~就決心要去試下~我地今日成四點先去到,本來呢個時候諗住都冇咩人啦......點知真係咁受歡迎,仲要等位!!其實間餐廳都幾大,嗰個鐘數都坐滿哂人!真係勁!!好在都係等左一陣,算係快,平日lunch真係唔知等幾耐~黎到當然要試下好多人推介的野~所以叫左以下兩款:卡邦拿那意粉($24): 本來好大期望,不過試左又覺得一般,比較淡,好似冇咩味,意粉有少許乾身,但份量都足夠一個人食~煙肉菠蘿pizza($26): 份量幾大,絕對冇被價錢影響!可以分到5、6件(平日的份量),料都ok多,但當然不可以同pizza hut 相比啦~pizza底比較薄,不過食落都幾好味~唯一挑剔的係冇預先分開一舊舊,其他餐廳好易分開一件件,我地要先搞一大輪先可以切到一件黎食!試完今次,覺得有少少名過於實,不過有下一次的,因為價錢實在好吸引,試問你係邊度搵到咁平的pizza同意粉﹖﹖
今日去拜年,去開新都城呢頭,咁之前在雜誌上見到推介~
就決心要去試下~
點知真係咁受歡迎,仲要等位!!
其實間餐廳都幾大,嗰個鐘數都坐滿哂人!真係勁!!
好在都係等左一陣,算係快,平日lunch真係唔知等幾耐~
黎到當然要試下好多人推介的野~所以叫左以下兩款:

餐牌~
好抵食的pizza
好淡的卡邦拿那.....
2011-02-06
好抵食的pizza
  • pizza
2011-01-14 46 浏览
成日行過都見有咁多人等位,以呢間餐一定好好食啦,點知......入座已是8時了,即時點菜。蒜蓉焗田螺---蒜蓉還蒜蓉,田螺還田螺,兩者沒有火花,蒜蓉味道入不到田螺處,事實上蒜蓉的香味都不足。海鮮焗飯---相信對喜歡飯蕉的朋友一定很喜歡這個飯,鐵板上這薄薄的一片飯乾身得離譜,D牙差些少都未必食得來,入了胃都難消化,味道很普通,差勁!海鮮薄餅---犀利啊,我們三個女仔用鋸斷刀鋸了十下都鋸不開,要大力扯才分開這個"PIZZA",不是我們的做特特別差,就連旁邊有兩位老人家叫了同款的清況都是一樣,鋸了很久都分不開,唉,入口就更不像薄,全無鬆脆可言了。已經是全餐最像樣的一碟,但味道和份量都只是一般,叫不到好亦叫不算差。3個老友,由中一相識到現在慶祝十週年的這餐,真的令我們十分失望!

入座已是8時了,即時點菜。
不過不失

2010-12-26
纪念日
2011-01-07 42 浏览
  Saizeriya Italian Restaurant 是一間日式意大利餐廳,在日本已有超過四十年歷史,全球分店超過800間。這間店在坑口南豐廣場開店後即引起大批人潮,09年在openrice連續三個月當選好評餐廳十強,不等上半小時也休想進內。究竟有什麼吸引之處?離不開香港人對一家食肆常用的三字評價--平靚正。  好評直線上升,連某人氣美食blogger也在其網誌大力推介,令我不禁好奇這間開在我家附近的餐廳有什麼特別之處,故在上年1月進行了第一次試食,地點是在將軍澳南豐廣場的原店。第二次試食(也可說是食過翻尋味)也是上年的事了,不過是年尾,距今也算很接近。也是我回港後的第一頓午餐。對話如下:「去新都城食吧。你住在那邊,有什麼推介?」「um...有一家新的意大利餐廳,不過名字不記得,很多人排隊。我都無食過。」  這一描述令我腦海中浮現了Saizeriya Italian Restaurant的影象。因為未食過卻又知道是意大利餐廳,一定是店名已說明了;意大利餐廳一般收費不平,很少排隊需要,只有一家才會這樣 ...... 但這家店什麼時候從南豐搬來了新都城?上開飯網看看,才知道這家店已

這一描述令我腦海中浮現了Saizeriya Italian Restaurant的影象。因為未食過卻又知道是意大利餐廳,一定是店名已說明了;意大利餐廳一般收費不平,很少排隊需要,只有一家才會這樣 ...... 但這家店什麼時候從南豐搬來了新都城?上開飯網看看,才知道這家店已經開了不少分店,其實也可說是意料之內啦。不過當一家店分店越開越多時,便要有心理準備水準和品質會成反比地下降。這在香港幾乎是一個鐵定不移的定理。決定來食除了是因為上次用膳留下不錯的印象外,也算是一個考察吧!

不出意料,分店也得排隊,但不用很久,也興幸我們早一點來,不然便需排在一群學生之後了。第一次去時其實也沒怎麼排隊,因為是很晚才去。只要避開高峰期便可以快點入座了。

環境方面,燈光明亮,樓底頗高,位與位之間也算疏落,餐廳兩邊還是梳化位,非常舒服,又夠位可以放d雜物。雖然外面人潮如鯽,不過我們還是優閒地坐了頗久,因這家餐廳給我幾輕鬆的感覺。餐牌有圖片,方便選菜。在此提醒大家一點,這裡的食物份量不大,女生也可能只是剛好。如果是三至四人的話,可以每人一碟焗飯或意粉再另叫一底pizza,不夠再加一碟小食也就差不多。這店設有自助飲品吧,只要跟主菜加十幾元就可以自助無限添飲。如果只飲水的話自便便可,不用另外加錢。

Saizeriya的服務一向為人垢病,但這一毛病不見於新店。服務員人數比例比原店高(面積較少,服務員較多),基本不會叫天不應叫地不聞,門口亦有人填號碼和叫飛,不用自己填,不過略嫌沒什麼笑容。廚房效率很高,雖然在外面等了10分鐘,但進去點餐後很快就有得食(pizza先來)。又或者是久未聚會,談天說地不知時日過?
意式Pizza是這裡的招牌,Size差不多有8,9吋,價錢竟然只是$30以內!這個價錢除開三四人也只是$10左右,實在很實惠。驚喜的是裡面芝士落得非常足,可以拉到長長的絲。味道比pizza專門店更出色。
白汁雞肉多利亞焗飯 是我的滿分推介!如果說為什麼我要再來encore,原因就是這個焗飯。奇怪的是這焗飯好像沒想像中受歡迎,在其他食評也沒怎見其跡影。炒飯上滿滿的被牛奶白汁覆蓋,遠遠已經聞到其香氣,令人食指大動。雞肉有6大件,表面看似乾身,食落居然不錯,不會乾爭爭之餘還有點肉汁,而且一定要搭一口牛奶白汁,因這是整個焗飯的靈魂!不過如果你是很不喜歡牛奶味的人,可能就接受不到啦。因牛奶味非常濃郁,也是香氣的來源,把熱辣辣的白汁和炒飯撈勻,讓飯索盡白汁,食落滿是幸福的味道呢!而這個美味的焗飯更是便宜得令人著狂,只需要二十多元!難怪這裡是寶琳學生的飯堂呢。
不過眼利的讀者可能會看到白汁雞肉多利亞焗飯後面還有一碟一樣但有點焦的焗飯,看來如何保持穩定水準是新店的當務之急。
鹽湯海鮮意粉 就非常一般了。鹽湯淡而無味,海鮮份量不多而且也沒有鮮味,唯獨意粉煮得不錯,食落還是彈牙的。同樣是廿幾元,這裡的焗飯質素似乎較高呢。

以下還有些照片是第一次去食時拍的,因為不想在原店另開食評,所以一籃放在這裡好了,當是一個參考。
味道不特別,可以省略
白汁肉醬多利亞焗飯
2010-12-23
白汁肉醬多利亞焗飯
2010-12-15 20 浏览
My first impression of the pizza here was bad, the base was like hard toast, but this time the pizza was much nicer, the base was soft and chewy as it should.On top of that ordered the escargots and seafood pasta in salt soup.All those items matched well together, especially the salt soup, it had finely chopped onions and herbs in it.Same as the escargots the herbs and onions tasted great when I put it on pizza.

這間新開的意大利店, 門庭若市~~ 吸引了很好學生呀, 上班一族去試~~ 望望MENU ~ 無論價錢, 食物買相,款式選擇都幾吸引人WOR ~~~ 如果你不點飲料, 水是自取的,MENU 上大部份也是焗類, 所以叫完後都好快就有得食了~~~而上桌的食物一定超級熱的 !!! 每樣食物的份量適中, 不算多, 咁樣可以等你叫多D試多D唔同款, 最重要是唔貴MA ~~~~ very good 卡邦拿拿好好味, 廿幾蚊JA雞翼微辛, 好夠熱, 好惹味. 十餘元之嘛 芝士焗雞皇飯 ~~ 好味, 由於份量不多, 吃完也不覺太"溜"GA ~~本來仲想叫多D野食, 但都係唔好去咁盡, 剛剛full 已好滿足~~
望望MENU ~
無論價錢, 食物買相,款式選擇都幾吸引人WOR ~~~
如果你不點飲料, 水是自取的,
而上桌的食物一定超級熱的 !!!
最重要是唔貴MA ~~~~ very good

卡邦拿拿好好味, 廿幾蚊JA
雞翼微辛, 好夠熱, 好惹味. 十餘元之嘛

正,食物好熱!!
卡邦拿拿, 好味
2010-11-18
正,食物好熱!!
卡邦拿拿, 好味
  • 卡邦拿拿
  • 雞翼
  • 芝士焗雞皇飯
2010-11-19 28 浏览
This one is 薩爾蕯鐵板漢堡 $30 同相都幾相似, 個漢堡咸左dno +1 service charge, so 唔好 expect 佢地太多內在環境都唔錯, 除左個天花板有d殺風景我會再去, 我見人地d salad 都唔少 好想食下個menu只係其中的一D部分
2010-11-17
今日經過新都城一期,大約12:45左右,見到呢度開左間新Saizeriya.....之前試過坑口o個間,覺得幾好,所以即刻拎飛先﹗要等廿張飛,等左9個字左右。最先上o既係薯角好似細碟過坑口o個邊,無乜味,唔係好脆,一般啦好多醬汁,吞拿魚主要o係中間同埋d芝士焗到結埋一塊,仲有幾塊煙肉,總括o黎講都幾好食。份量比較少,o岩晒細食o既人。菠蘿煙肉pizza ,上菜時新鮮熱辣,d 芝士焗到溶晒,拎起一塊,剩底o既pizza上o既芝士會流落底盤﹗好食﹗沙律汁幾好味﹗雖然d乾麵包粒唔似得個menu 見到咁大粒,整體o黎講都唔錯﹗點左成4樣都只係82蚊﹗咁平有咁o既質素,仲想點呀﹗唔怪得之咁多人等位,絶對會再幫襯﹗希望佢快d o係藍田開返間,等我唔駛過去將軍澳先有得食。不過食完都幾口渴下,同埋份量偏少,大食少少o既都可能唔夠食﹗但係咁平,叫多幾款試埋都得啦﹗
之前試過坑口o個間,覺得幾好,所以即刻拎飛先﹗
要等廿張飛,等左9個字左右。
最先上o既係薯角
薯角 $12

好似細碟過坑口o個邊,無乜味,唔係好脆,一般啦

吞拿魚長通粉 $22

菠蘿煙肉pizza $28