今次同朋友四個人一齊去試一間食材新鮮,份量豐富,環境又好舒服係天后嘅日式蒸海鮮餐廳🏯:虎嘯日式蒸海鮮刺身餐廳👍🏻餐牌介紹清晰,睇隔籬枱食已經好吸引,就揀咗阿拉斯加長腳蟹套餐✨🌸 新鮮野菜盛合-有不同款式既野菜,有秋葵、粟米筍、白精靈菇。平時較少食秋葵同白精靈菇,今次試過之後好食到返唔到轉頭❤️🌸 刺身頭盤-有花龍蝦刺身、象拔蚌、油甘魚、北海道帶子、銀鱈魚、酒漬赤蝦、北寄貝,超豐富,特別要講下酒漬赤蝦超好食,又入味💚刺身頭盤嘅組合不過豐富,了多元化的海味一次過滿足你!首先,花龍蝦刺身😍,爽甜肥美,肉質Q嫩,食落口有種淡淡的甜感。再來就係象拔蚌,口感爽脆,就好似飲咗海水般清新脫俗🌊。油甘魚超過百分百的新鮮,食到感覺軟滑香甜,完全品嚐到海洋的滋味😋。北海道帶子仲要更讚,咬落去就會感受到富含彈力同海味,色澤鮮艷到無法抗拒👍。喺銀鱈魚方面就喺味道上表現得極為優惠,吞入口之間就有種深層海洋的鮮甜。至於酒漬赤蝦,新鮮爽口,好似產自海底世界咁嘅難得品嚐😎。而最後嘅北寄貝就更加厲害,彈性十足,甘甜可口,食完有種無法忘懷的美味,真係飲食的極致享受🤗!刺身頭盤,實在正到無得輸,每一樣食物都令人回味無窮。🌸 阿

🌸 阿拉斯加長腳蟹-口感一流,食落肉質清爽鮮甜,營養價值又高,朋友們超愛,值得一試再試💛
🌸 甲羅蒸烏冬-好重蟹黃蟹膏味,滑嘟嘟既烏冬再連埋濃郁嘅蟹黃,真係食到不能夠停止啊💙

食材新鮮店員友善,性價比極高,推介👍🏻
2023-12-15 119 浏览
今日黎試既係呢度既蒸長腳蟹餐,蒸氣海鮮既方法去食海鮮就最好食,保留晒海鮮既原汁原味,海鮮夠新鮮一定要用呢個方法去食!😻阿拉斯加長腳蟹長腳蟹真係好大隻,蟹腳好長,肉質豐富,鮮甜得黎又重海水味,結實既蟹肉食落真係啖啖肉,蒸到岩岩熟,勁鮮味!😽海鮮西班牙新鮮藍青口拎黎蒸亦同樣鮮味,藍青口好大隻,比一般既青口更加大隻,爽甜既肉質,亦有海水味,但又唔會太咸,而蒸原隻韓國鮑魚同樣好食,用醬油芥末昆布去蒸,食到鮑魚既鮮味又食到醬油同昆布既咸香,又有少少辣辣地!😸日式京葱醬油配本地雞呢份日式京葱醬油配本地雞🍗嘅滋味,係一試難忘💖嘅!個京葱🌰千層的口感,配埋特製的醬油😋,真係太驚喜喇!佢將味道帶入本地雞中,使雞肉更顯鮮甜美味😍。京葱的口感十分Q彈,令人嚼勁十足,一啖咬落就可以感受到蔬菜的香甜!👍本地雞滋味鮮嫩,配上醬油,真係清香宜人👌🏻。個醬油夠香,但又唔會太重,仲補充返啲鮮味同蔥香🍽️。見到咁次次嘅本地雞肉,令人食慾大開😄!食物味道同質素都非常出色,夠分量,值得一試🔝!而且,成道菜色澤艷麗,看得人食指大動😘。如果你係愛好嘗試新口味嘅朋友,我相信你一定會愛上呢款菜式嘅!🎊😺草莓芝士蛋糕估唔到甜品都咁好食,
😻阿拉斯加長腳蟹
😽海鮮
😸日式京葱醬油配本地雞
😺草莓芝士蛋糕
估唔到甜品都咁好食,芝士蛋糕好滑,好Creamy,食到士多啤梨味,酸酸地,又香芝士味!
前排崇光百貨做特價,所以特登去掃貨🥹順便BOOK 左呢間隱世餐廳,我地係藍龍蝦Set,👧🏻👦🏻👧🏻👦🏻真係有驚喜。隆重介紹呢個:🌸草莓芝士蛋糕 🌼草莓芝士蛋糕口感丝滑,芝士香浓,草莓带来了清新的甜腻。饼底松脆,与芝士层次相得益彰。整体口感和味道搭配完美,令人回味无穷的。💕 法國藍龍蝦(每位半隻) 💕超級大碟,魚肉鮮美多汁,而且配合獨特醬汁非常惹味。❣️ 蘇格蘭刺身帶子❣+ 原隻韓國鮑魚+ 西班牙新鮮藍青口。蘇格蘭刺身帶子,一啖落去,就能感受到帶子飽滿嘅質地與甘甜嘅滋味。刺身帶子清新嘅海洋味道混合咗輕輕嘅甜味,無論係口感定味道都絕對摰心😍。仍然保留住嗰種原始嘅新鮮感⭐️,喜歡海鮮嘅你,一定要試下呢款美食呀👌。同時,佢配埋原隻韓國鮑魚,令呢份菜式嘅滋味越發提升。鮑魚嘅口感扎實又鮮甜,帶有一點淡淡嘅海洋香味,一啖咁落去,肯定令人回味無窮💖。每一啖都係那麼的滿足😇,完全能夠感受到原隻韓國鮑魚嘅獨特風味👏。最後,西班牙新鮮藍青口更係俾人驚艷😳。佢嘅味道豐富,帶有淡淡嘅鹹味與海水嘅香氣,同上頭兩款海鮮非常搭。當你食到呢款美食,你一定會驚嘆於西班牙藍青口如何能咁美味同新鮮👍。總括,呢三款菜式嘅美味巧妙地

隆重介紹呢個:
🌸草莓芝士蛋糕 🌼
💕 法國藍龍蝦(每位半隻) 💕
超級大碟,魚肉鮮美多汁,而且配合獨特醬汁非常惹味。

總括,呢三款菜式嘅美味巧妙地結合咗喺一齊,創造出咗呢道絕美嘅海鮮大餐🍽️。彈牙嘅帶子🍣,醇厚嘅鮑魚🥘,再到鮮美嘅藍青口,無一不令人感到滿足,攝人心魄🌟。絕對係每個海鮮愛好者都應該嚐試嘅美饌🍲。
💞 刺身頭盤 💞
必食之選,
油甘魚、好creamy好完美,海水味滿口都係,醬汁清爽解膩。

真心覺得呢間餐廳的菜式都好正宗,廚師好用心烹調,下次會帶埋朋友一齊encore!👍🏻👏🏻
朋友又帶我食好西啦,今次就係食日式海鮮蒸氣鍋,餐廳喺天后地鐵站附近,就係呢間好出名嘅虎嘯啦😈套餐詳情: 100%阿拉斯加長腳蟹💜😈阿拉斯加長腳蟹呢隻清蒸嘅阿拉斯加長腳蟹,真係無得嚟優秀😍👏!佢嗰肥美嘅蟹肉,清甜爽滑,一啖咬落就滲滿咗口腔👍😋。清蒸嘅方式更突顯咗長腳蟹本身嘅鮮味,蟹肉並冇多餘嘅調味,充滿咗大自然嘅味道🌿😊。蟹腳肥厚,肉質緊實有彈性,充滿嚟嘅為新鮮海蟹應有嘅口感🦀👌。清蒸嘅附醬,只加添咗食物嘅層次感,充滿嘅係誘人嘅醬料味道。😄🥢拎蟹腳嚟抽肉,就會發現滿滿嘅蟹肉瞬間滑落,輕輕一咬,清甜嘅蟹肉就嚟爆漿咗,整個口腔都係蟹肉嘅鮮味😘🥰。啲附餸一流,更加添咗幾分風味,真係美味極咗!😈刺身頭盤刺身一共有七款咁多,包括花龍蝦刺身、象拔蚌、油甘魚、北海道帶子、銀鱈魚、酒漬赤蝦、北寄貝,好鍾意食佢哋嘅象拔蚌,超級彈牙!其他質素都好好。😈日式京葱醬油配本地地雞日式京葱醬油配上滑嫩雞肉,都係好好食的!😈自製洛神花茶食咗咁多嘢飲返杯酸酸尾尾嘅洛神花茶就啱晒。除咗以上嘅嘢食之外,其實都仲有好多唔同款式嘅食物,例如:鮑魚、帶子、日式甜品、前菜等等!

套餐詳情: 100%阿拉斯加長腳蟹💜
😈阿拉斯加長腳蟹

😈刺身頭盤
😈日式京葱醬油配本地地雞
日式京葱醬油配上滑嫩雞肉,都係好好食的!
😈自製洛神花茶
食咗咁多嘢飲返杯酸酸尾尾嘅洛神花茶就啱晒。

一家四口食咩好?今次想同大家介紹嘅就係天后虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店💖💖我哋揀咗呢個四人用餐嘅阿拉斯加長腳蟹 Set❣️💖阿拉斯加長腳蟹呢個清蒸阿拉斯加長腳蟹🦀,食落去就好似天上嘅美味一樣🤤!蟹肉嘅口感肥美又鮮甜👍,佢嘅清甜味道混合海嘅鹹香,真係好食到天上有、地下無🌟。長腳蟹嘅外殼內藏著豐富嘅蟹黃,味道相當醇厚豐富,每一啖都令人胃口大開😋!清蒸嘅做法又更能凸顯出蟹肉原汁原味👌,透明見底嘅蟹肉,有+跳牙嘅口感,真係美味嘅要命👏!佢嘅蟹鉗更係一絕,滿滿嘅蟹肉,鮮甜彈牙😍,細嚼慢咽,感覺味蕾都落入左海洋嘅懷抱🌊,一試成主顧,個個都一讚再讚!🎉再加上佢嘅鮮甜本身已經足夠誘人,完全唔使多加調味,就已經好吸引🎊。最後再配上鮮檸檬汁一擰,醒胃爽口,即刻就能消除膩味🍋,真係完美美食體驗🌠,保證你食過一次,絕對會愛上佢🥰。總之,清蒸阿拉斯加長腳蟹就係一道飲食界嘅巔峰之作!👑💖草莓芝士蛋糕甜品係仔仔好鍾意食嘅,芝士蛋糕再加上草莓嘅味道大人小朋友都啱食。💖西班牙新鮮藍青口新鮮嘅藍青口,唔需要過多嘅調味已經好鮮嫩~💖原隻韓國鮑魚原隻嘅韓國鮑魚size都唔細,味道有少少甜甜地,調味主要係用咗醬油芥末!💖蘇格蘭刺身

我哋揀咗呢個四人用餐嘅阿拉斯加長腳蟹 Set❣️
💖阿拉斯加長腳蟹

💖草莓芝士蛋糕
💖西班牙新鮮藍青口
新鮮嘅藍青口,唔需要過多嘅調味已經好鮮嫩~
💖原隻韓國鮑魚

💖蘇格蘭刺身帶子
西京麵豉嘅蘇格蘭刺身帶子好入味,有麵鼓獨特嘅鹹甜香味。
2023-12-12 72 浏览
呢排好多假期真的很興奮!今日食阿拉斯加長腳蟹,我地叫左好多野食:🍲 蘇格蘭刺身帶子🥣🥣草莓芝士蛋糕🥣日式京蔥醬油配本地地雞🥣望到menu 超級多野食,分量很足夠足料:(蘇格蘭刺身帶子)🔝🔝🔝🔝🔝✔️〰️擁有鮮美的口感和迷人的外觀。帶子肉質鮮嫩,入口即化,並散發出海洋的清新味道。(草莓芝士蛋糕)🔝🔝🔝🔝🔝✔️〰️的底部的酥皮帶來了一種脆脆的口感,與柔軟的芝士餡相得益彰。草莓的鮮美和微酸的口感平衡了芝士的濃郁。(日式京蔥醬油配本地地雞)🔝🔝🔝🔝🔝✔️〰️以本地雞肉為主要配料,其肉質鮮嫩多汁。京蔥醬油的香氣濃郁。肉質軟嫩,不會乾柴也不會有油膩感,肉質口感Q彈,紮實度高。簡直系令我地食到流曬口水,亦是值回票價之選。今日真系食得好飽啊,同朋友舒舒服服地食野,下次再來ENCORE。😬😬🤤

望到menu 超級多野食,分量很足夠足料:

2023-12-12 54 浏览
今日來到呢間餐廳食野,整體嚟講,雖然價錢唔算特別平,但係價錢合理,重點係食物真係有質素,對於今餐嘅阿拉斯加長腳蟹set (4位用)非常滿意,遲啲應該會再同屋企人一齊嚟食飯🙆🏻♀️✨推介指數:🌸🌸🌸🌸美味指數:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🥬蔬菜,新鮮野菜盛合,有軟糯的秋葵, 彈牙爽口的雞腿菇,和鮮甜的玉米仔。🦪刺身頭盤🦞象拔蚌肉质鲜美,带有丰富的海洋风味。油甘鱼肉质细腻,口感柔软,具有淡淡的鲜香和脂肪的丰富口感。鳕鱼肉质鲜嫩,味道鲜美,带有清淡的海洋风味。酒漬赤虾有酒香味和浓郁的甜味,口感鲜嫩多汁。👍非常香口,肉質好鮮味,非常好食。鹹鹹地甜甜地,食到停唔到口。👍🏻油份亦恰到好處,一家大細都啱食。

推介指數:🌸🌸🌸🌸
美味指數:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
2023-12-11 50 浏览
同朋友嚟慶祝生日,佢鍾意食海鮮就嚟到天后呢一間蒸氣鍋專門店,有叫咗一個阿拉斯加長腳蟹套餐,入邊有各種海鮮,包括主角阿拉斯加長腳蟹,多款新鮮刺身,法國藍龍蝦,格蘭刺身帶子,韓國鮑魚,西班牙新鮮青口,雞肉,甲羅蟹烏冬,新鮮蔬菜,日式雜炊和甜品。清蒸阿拉斯加長腳蟹,真係實至名歸!佢嘅鮮甜味道令人回味無窮。長腳蟹肉脆嫩又彈牙,滋味濃郁,蟹黃,每一口都帶來滿滿的滿足感。蒸的時候,咗啲潮濕嘅空氣令佢更加鮮美,食之十分爽口。佢嘅蟹膏豐富,有濃郁嘅海鮮香味,一啖下去,令人感受到無限的美味。😍😋👌果然係時令海蝦,夠晒鮮甜,肉質彈牙,一食就知好新鮮。甲羅蒸烏冬,呢個入邊有蟹膏,又有好juicy嘅湯汁一齊蒸,非常好味!食咗咁多海鮮同肉,當然要食返啲蔬菜,呢個新鮮野菜盛合有秋葵,粟米芯和菇菌。
😍😋👌

果然係時令海蝦,夠晒鮮甜,肉質彈牙,一食就知好新鮮。

2023-12-08 116 浏览
今天是奶奶生日,我和老爺、老公帶咗奶奶去虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店。我哋訂咗阿拉斯加長腳蟹4人套餐😙首先上桌係刺身頭盤,包括了花龍蝦刺身、象拔蚌、油甘魚、北海道帶子、銀鱈魚、酒漬赤蝦以及北寄貝,口感鮮甜又厚身🥳而我特別喜歡銀鱈魚和酒漬赤蝦。銀鱈魚肉質鮮嫩細膩;而酒漬赤蝦則以其鮮甜多汁的肉質和微微的酒香令人陶醉☺️我點咗自製洛神花茶,酸甜嘅味道,仲有一個大雪球係上面,打卡一流,仲恰到好處地平衡了口中的味蕾😎接著係蘇格蘭刺身帶子鮮嫩爽脆💞搭配海草和西京麵豉的組合,提升了整體的風味層次。而法國藍龍蝦好大隻✨每一口都散發著豐富的鮮味和奢華的口感。最後講下主角 阿拉斯加長腳蟹,比藍龍蝦仲大🤩肉質飽滿,肉味鮮美,每一口都讓人陶醉其中。奶奶對鮮甜嘅大閘蟹愛不釋手😳
我一向都好鍾意食海鮮😜,之前都食過唔少海鮮蒸鍋,今次嚟到位於天后嘅呢間主打蒸氣海鮮鍋嘅餐廳🐠🐟🐬,裝修高級特別,有卡位又有吧枱,成個餐廳個vibe 好chill 😎感覺十分好!😏哇🥳呢個$588嘅藍龍蝦set 真係非常性價比高😤!呢個set 首歌先有刺身頭盤,仲包左勁多海鮮:有龍蝦,扇貝,花螺,蒸海蝦,一夜干石特魚同生蠔!真係超級超級超級超值🤪。!❣️蘇格蘭刺身帶子 (海草配西京麵豉)。肉質非常嫰滑,而且彈牙,海鮮味濃!啲帶子刺身都好juicy !!❣️法國藍龍蝦(每位半隻)-流👍超有水準,令人一試難忘,淡淡龍蝦肉係口裏面,回甘味十足!🫰🏼❣️西班牙新鮮藍青口 +原隻韓國鮑魚 呢個都係我嘅至愛🩷,鮑魚青口好新鮮,爽口彈牙!口感非常豐富!🤤❣️時令海蝦。超大隻囉!有半個手掌咁大,非常生猛!蝦肉鮮甜美味,口水直流!😜最後,都想讚一讚呢度嘅服務員,服務態度非常之好,仲落手落腳幫手,令我哋有一個好難忘嘅晚餐!

2023-12-08 54 浏览
呢間餐廳主打蒸氣海鮮,食海鮮最原味既方法,根據食材定曬先後次序咁去蒸,食完一樣先一樣,非常有程序!首先食既係刺身頭盤,有花龍蝦刺身、象拔蚌、油甘魚、北海道帶子、銀鱈魚、酒漬赤蝦、北寄貝,最特別一定係花龍蝦刺身😍龍蝦刺身原來都咁鮮甜,肉質更有彈性,淡淡海水味湧出黎,其他既刺身同樣新鮮,清清地開下胃!之後食完少少蒸海鮮就再食刺身,係蘇格蘭刺身帶子🤩大粒厚肉,爽口軟嫩,配埋海草配同西京麵豉,鮮味得黎又有啲麵豉既咸,真係唔錯!食到差唔多最後有甲羅蒸烏冬🥳係先將烏冬放蟹蓋入面,加埋蟹膏蟹肉一齊去蒸,烏冬煙韌既口感痴住啲蟹膏蟹肉,蟹香十足!

2023-12-07 48 浏览
😝鍾意食海鮮嘅朋友,絕對要試吓喺天后呢間叫做《虎嘯》嘅日式海鮮蒸氣鍋!餐廳有多款海鮮嘅套餐提供選擇,環境10分舒適,店員亦都會將各款海鮮為客人蒸煮,服務非常貼心!🤭刺身頭盤(花龍蝦刺身、象拔蚌、油甘魚、北海道帶子、銀鱈魚、酒漬赤蝦、北寄貝) 有超多款刺身,非常驚喜!款款刺身到超鮮甜好味,🤩用料非常新鮮!果然冇令我失望!😇 亦都食得出廚師用心製作,刺身切得非常薄切,師傅刀工細膩!阿拉斯加長腳蟹🥸蟹肉口感鮮嫩結實,肉質彈牙😏,帶有甜甜嘅香味同海洋香氣。😜淡淡都令人十分滿足!絕對係鍾意食蟹嘅人嘅極致享受!😌新鮮野菜盛合有多款野菜,食完啲新鮮嘅海鮮😊,就食返啲蔬菜中和一下!蔬菜都好鮮甜!😗草莓芝士蛋糕🥳超正的🥹 食一啖已經返唔到轉頭,唔會太甜太膩,我最怕食啲好甜嘅芝士蛋糕,呢個芝士蛋糕就啱晒我心意!🤩

刺身頭盤
阿拉斯加長腳蟹
新鮮野菜盛合
草莓芝士蛋糕
2023-12-06 31 浏览
呢排去完日本旅行🧳,好掛住日本野食,記得朋友介紹有間好好食嘅日式蒸海鮮餐廳,所以特登去試下佢。呢間餐廳叫虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店🏯餐廳環境乾淨企埋💁🏻‍♀️叫左藍龍蝦蒸氣刺身set,果然冇令我失望!超級多款色,而且成個餐好足料🤰🏻上菜前嚟一杯龍蝦外型自製洛神花茶,好鐘意!打卡影相極佳!仲要係雪左既龍蝦形洛神花冰,大愛大愛!❤️再蒸返個西班牙新鮮藍青口同原隻韓國鮑魚,啲鮮味聞到都舔舔脷😋韓國鮑魚嘅醬油芥末昆布簡直係錦上添花,濃郁得來又唔會搶咗鮑魚嘅鮮味,一級棒👏🏻期待已久嘅法國藍龍蝦,龍蝦肉好大條,好多汁,味道一流,簡直係高質,推介推介👅 可愛既時令海蝦,新鮮彈牙,蒸完之後,肉質仍然非常鮮甜,好美味呀🙌🏻見到隔籬枱食阿拉斯加長腳蟹套餐,食到舔舔脷,下次冇理由唔試佢😾

2023-12-06 43 浏览
天后電氣道呢邊開左好多特色餐廳🍴今日同Fd子學完瑜珈就來食海鮮,食物水準好高、價錢都好合理👛👛呢間餐廳由菜餚嘅配襯都充滿著格調❤。🦪原隻韓國鮑魚,加上特質醬汁—醬油芥末昆布,非常正,酸甜之餘又好惹味,材料好新鮮。西班牙新鮮藍青口肉質鮮嫩淋身,好入味👍🏻食落口仲有淡淡酒香味🌟值得推介!🦈🐠 蘇格蘭刺身帶子帶子都唔錯,肉紮實彈牙,醬汁開胃健康。🦪法國藍龍蝦(每位半隻)🤞🏻賣相非常吸引,而且好足料好大碟。🍶🍶🥩阿拉斯加長腳蟹好快熟,又容易入口,流曬口水😁。甜品係草莓芝士蛋糕🍰。呢度環境舒適食物質素高,🙌🏻所以咁多人幫襯,有機會再叫多D朋友來食。

2023-12-05 46 浏览
今日嚟到你更好笑日食蒸氣海鮮刺身專門店食阿拉斯加長腳蟹套餐,套餐非常豐富,仲有1 2道菜,有海鮮亦有肉,每一道非常有特色,好好味。1️⃣阿拉斯加長腳蟹超大隻,蟹鉗肉大大嚿食落去啖啖肉,有好鮮甜嘅蟹味,蟹鉗都咁正蟹蓋更加滋味,有蟹肉又有蟹膏味道更鮮甜。2️⃣新鮮野菜盛合有秋葵,粟米芯和菇菌,秋葵係我最鍾意食,新鮮又好味。3️⃣西班牙新鮮藍青口超大隻青口,肉質彈牙又鮮又甜。4️⃣原隻韓國鮑魚大廚係鮑魚上𠝹開坑紋,令醬汁更深入鮑魚肉,再家想醬油芥末昆布,味道更更豐富更加鮮甜。5️⃣時令海蝦鮮蝦新鮮夠晒彈牙,清蒸之後味道鎖晒喺蝦肉入邊又甜又好食。

3️⃣西班牙新鮮藍青口超大隻青口,肉質彈牙又鮮又甜。