2020-03-23
下午茶選擇好多,大家係吾係成日都諗吾到食咩好呢,又想食咸點,又想食甜品,黎呢度岩哂餐廳空間算大,又有吧枱,吾駛怕迫埋一齊坐👍🏻餐廳主力食日式食物,我地叫左兩個下午茶餐加一個甜品,算好抵食😊呢個叫鴨南蛮蕎麥麵,佢味道酸酸地,幾開胃,酸味係來自個湯底。鴨肉沒有酸味,伴菜送麵一流👍🏻炸雞配清湯烏冬,我要特別介紹佢個炸雞,勁新鮮,係即炸嫁,熱辣辣,食果時小心熱親👍🏻配合埋個烏冬,一濃一淡,非常好味👍🏻甜品方面,我地叫左個可可香橙Pancake,入面有朱古力醬,海鹽吉士醬同埋蜜煮香橙片。啲醬混合埋一齊,連同pancake 一齊食,又香又甜,為咁好味既下午茶畫上完美句號👍🏻吾記得介紹埋飲品,我地飲左soda咖啡 同埋玄米茶,杯咖啡好特別,好似飲氣水咁,因為有氣,但又無氣水既甜味,香濃既咖啡配soda,一個不錯的配搭👍🏻
餐廳空間算大,又有吧枱,吾駛怕迫埋一齊坐👍🏻

配合埋個烏冬,一濃一淡,非常好味👍🏻