2020-01-24 43 浏览
今年12月想同屋企人坐係屋企傾下計,又想食海鮮,所以就試下呢一間叫『蠔灣』既到薈。我地當初都諗緊黎到會唔會已經唔夠新鮮唔好食,不過都抱住一試既心態,約左8點鍾大約8點05分已經送到,外賣哥哥都幾好禮貌。個包裝還可以,都幾整齊,打開都冇漏水。另外醬汁都包到實一實。终於打開入面,擺盤都擺得唔錯,一打開見到都的確有增加食慾。先講重點生蠔先,每隻需然唔算特別大隻,但份量都唔差,最重要係好新鮮同埋洗得好乾淨。另外小龍蝦又係驚喜,超好食,佢重要幫你開多一下等你容易打開,十分細心。不過食既時候記得挑埋入面條蝦線先好食。海膽絕對係我至愛,都係一樣一個字『鮮』! 仲要真係足一板,絕冇偷工減料。今次叫6人餐$2188 整體服務同價錢黎計性價比都算高。
約左8點鍾大約8點05分已經送到,外賣哥哥都幾好禮貌。

终於打開入面,擺盤都擺得唔錯,一打開見到都的確有增加食慾。

今次叫6人餐$2188 整體服務同價錢黎計性價比都算高。
2020-01-24 35 浏览
正值年尾, 一家十口要食個有品質既冬至飯其實真係唔簡單出街打個邊爐…人多就緊架喇, 最慘係唔一定book 到房, 分分鐘帶埋助聽器都聽唔到對面位講緊乜 ; 揀到餐廳又唔一定岩每個人既口味, 老人家想食熱野, 後生果班想食下新鮮海鮮剌身, 所以今年決定係屋企食 有幾個屋企人本身腸胃比較敏感, 但又真係想食下新鮮刺身, 所以朋友就介紹左 Oyster Cove 出既節日拼盤試下, 上網一搵見到佢地有個APP, 搵岩心水就即刻落單, 仲可以網上過數超級方便 ; 我地揀左個Set 本身包左24 隻時令生蠔, 3 隻北海道活赤貝 , 6 隻紐西蘭深海龍蝦仔 , 馬糞海膽2大板, 仲有北海道帶子刺身6 隻同埋法國出產珍珠螺, 成個set 都只係二千蚊左右, 呢個價位成大班人食都唔算貴; 咁當然喇, 平就唔係大曬既, 最緊要都係啲野食夠新鮮; 啲蠔大細適中, 嚟到用叉拮下個蠔邊仲識郁既.. 起初都有少少擔心d 蠔太重海水味會搶左其他刺身味, 點知佢竟然係鮮味中帶甜, 仲可以襯返d 北海道帶子同海膽既鮮味, 另外因為我太遲先落單, 所以紐西蘭龍蝦一早俾人訂哂, 餐廳果邊好貼心,預先通知我地同埋轉左地
正值年尾, 一家十口要食個有品質既冬至飯其實真係唔簡單

另外因為我太遲先落單, 所以紐西蘭龍蝦一早俾人訂哂, 餐廳果邊好貼心,預先通知我地同埋轉左地中海紅蝦比我地, 啲蝦膏甜到食落番唔到轉頭 ; 大時大節想多人一齊食海鮮又唔想出去迫, 真係要試下Oyster Cove
2020-01-21 35 浏览
之前去蠔灣食野的時候無意間聽其他顧客講起餐廳依家整咗個app,可以隨時隨地叫海鮮刺身食,所以今次聚會就一於試下個apps啦!個app落單真係好方便,有齊相同價錢,而且有好多拼盤做緊優惠,平過平時都好多下!我大概提前咗四日落定order,好準時送到,送貨員服務亦都好好,好親切。因為唔係個個都食刺身,所以叫咗個8人份精選海鮮塔E($2788)送過黎的時候,有好大塊黑色“紡織布”包住,由於係兩層嘅,所以望落真係幾巨型!拆開嗰陣有種開禮物嘅感覺!當打開成塊布之後,全場哇然一片,非常漂亮,非常吸睛。保鮮紙包住各色各樣的海鮮,琳瑯滿目。未拆開保鮮紙就已經停不了地做咗“相機人,影個不停。拆開保鮮紙之後,估不到,又有一層驚喜,上下兩層都有燈可以開,開燈的moment,再一次全場驚嘆,即時又熄燈開始瘋狂影相mode……直至有一位朋友話,再唔食,海鮮融曬喇!我地才依依不捨地動筷。海鮮塔有32隻生蠔生蠔有不同的品種,我個人比較喜歡吃細的,更加鮮甜,大的比較厚肉,口感更加飽和,各有優點。配有幾款醬汁,不過個人更喜歡滴檸檬汁食。北海道活赤貝4隻活赤貝好新鮮爽口,唔會腥!海膽海膽入口即融,其實之前冇食過海膽刺身,

保鮮紙包住各色各樣的海鮮,琳瑯滿目。
未拆開保鮮紙就已經停不了地做咗“相機人,影個不停。

海鮮塔有32隻生蠔

北海道活赤貝4隻
活赤貝好新鮮爽口,唔會腥!

海膽
海膽入口即融,其實之前冇食過海膽刺身,海膽炒飯就食得多,今次的首次體驗感覺很好,有小小似蟹膏的味道?不過海膽刺身冰冰涼涼入口的口感比起食蟹膏更加美妙。

地中海紅蝦、牡丹蝦
地中海紅蝦顏色非常奪目,一眼就瞧見,紅蝦的蝦頭好大,入面是濃濃的甘甜蝦膏, 蝦肉爽甜。

呢次的海鮮到會好滿足,既是視覺的滿足,亦是味蕾的滿足!
2020-01-21 19 浏览
今次我想請屋企人食番個海鮮大餐 因為想比驚喜屋企人 所以我就問左朋友邊間到會好食 經過朋友推薦 我就叫左呢個蠔灣到會 😆我屋企人都好鍾意食海鮮 佢地對海鮮嘅品質都有一定嘅要求🧐 但係今次呢個到會我同屋企人都讚不絕口 🥳先講講佢啲生蠔 好鮮蠔味好夠 我地都食唔停口 😜再來有一板海膽 海膽 海膽味到好濃郁 仲會帶甜味好正🤤 帶子好爽口啦 用冰來等佢唔好留失溫度同鮮味 處理得好好 👍🏻龍蝦又真係無得輸 啖啖龍蝦肉 仲會有啲龍蝦汁流出來 簡直係一流享受🥰 我地食到一半先發現原來有條燈帶做裝飾 愛打卡嘅千奇唔好錯過🤩 如果大家有派對想搞 推薦大家呢個蠔灣 到會佢仲有Apps可以落單非常方便👍🏻
2019-12-16
外卖送餐
唔經唔覺又到咗2019年嘅尾聲‼️為咗迎接新一年嘅嚟臨,今日約咗幾個fd一齊上自己屋企開Party食大餐🤩今次用咗Oyster Cove蠔灣呢個手機Apps📱落單,即可安排生蠔送到你府上嘅超正服務🥰真係前所未有!👍🏻本身其實佢哋已經預設咗好多唔同嘅Set,不過我果幾位蠔迷好貪心,除咗試時令生蠔嘅款式外,亦都點多咗啲法國🇫🇷蠔試‼️最後我哋點咗個有24隻時令生蠔拼盤+3隻Speciales Lambert + 3隻Gillardeau,另外仲有2板馬糞海膽、地中海紅蝦同埋北海道活赤貝☺️食物非常準時就送到上嚟,包裝亦相當衛生,有足夠冰底冷凍!保鮮紙密封包實👍🏻時令生蠔✨非常新鮮就唔需要多講!感覺好衛生,洗得好乾淨!食落完全唔覺腥,有微微海水味!特別叫嘅法國生蠔Size較大隻!鮮甜中帶礦物味👍🏻感覺好飽滿Creamy🤤而且整個過程食得好方便!呢樣真係好重要呀💕 地中海紅蝦十分爽甜!唔計蝦頭亦都啖啖肉🦐真係要比100分!差啲想搶埋fd果隻食😂北海道活赤貝亦都非常有驚喜!淨係睇賣相已經覺得好吸引,相當新鮮嘅色擇!食落口感亦相當彈牙鮮甜😍馬糞海膽都好新鮮,好容易就起到出嚟,夾住紫菜一齊食!真係一流💕叫

時令生蠔✨
而且整個過程食得好方便!呢樣真係好重要呀💕

叫咗咁多新鮮嘢食都只係Total $ 1984 以上價錢就已經包哂開蠔、送貨、紫菜、檸檬同埋醬汁🥰

輕輕鬆鬆喺屋企睇住電視就嘆到即開生蠔,真係好爽😝
2019-12-21 567 浏览
慶祝生日或節日,緊係要同屋企人食好啲!今次比我搵到呢間專營海鮮拼盤及生蠔速遞到會服務的「Oyster Cove蠔灣」,可以下載獨家Apps自助下單,然後有專人送到府上,安在家中或任何地方都可以享用各國新鮮生蠔及刺身美食,非常方便!精選海鮮拼盤C (四位用) 價值$1888,以上價格已包開蠔、送貨上門、醬汁和檸檬用餐當晚Request左送貨時間係七點,兩位有禮貌的男職員非常準時便送達。食物用一個黑色帆布袋盛載著,感覺神秘又型格!時令生蠔生蠔由細至大咁順序排列,無論體型大或小的都好新鮮、鮮甜,海水味道唔會太重,入口creamy,唔使加檸檬或醬汁都好好味,高質素北海道活赤貝2隻赤貝好爽甜,唔腥,新鮮又好食時令活蜆刺身4隻由於餐廳認為當日嘅活蜆唔太靚,所以幫我地轉左做生蠔~紐西蘭深海龍蝦仔4隻龍蝦就食得多,我就第一次食深海龍蝦仔,肉質都幾棉滑,頗鮮甜,滿滿的鮮龍蝦味地中海紅蝦4隻被譽為世界上最好吃的蝦,居於西班牙深海2,000米,蝦膏香濃甘甜,蝦肉爽甜鮮美,比野生海蝦蝦味濃郁10倍馬糞海膽1板海膽有完整一板,啱晒海膽fans!質素不錯北海道帶子刺身2隻原隻帶子都幾大隻,入口軟滑,味道鮮甜

時令生蠔

北海道活赤貝2隻

赤貝好爽甜,唔腥,新鮮又好食

時令活蜆刺身4隻

由於餐廳認為當日嘅活蜆唔太靚,所以幫我地轉左做生蠔~

紐西蘭深海龍蝦仔4隻

地中海紅蝦4隻

馬糞海膽1板

海膽有完整一板,啱晒海膽fans!質素不錯

北海道帶子刺身2隻

原隻帶子都幾大隻,入口軟滑,味道鮮甜
庆祝纪念
圣诞节
2019-11-05 214 浏览
又到一年一度分行老闆生日既大日子🎂🎂, 年年我地都會收工幫老闆慶祝一下🎊🎊, 老闆每年都會提示一下想食咩, 佢今年就話想食海鮮🍤🍣, 聽到個時有D驚, 我記得前年老闆又話食海鮮, 搞到我1個星期前已開始準備😿, 要睇定邊到有新鮮海鮮刺身啦, 又要安排車🚘🛵自己去拿貨啦, 又要去處理解凍🥶🥶, 諗起都驚呀, 係我煩惱之際有位新同事話之前食過lee間蠔灣既到會, 早幾日打個電話落單, 就可以坐定定等食架啦, 我立即就打去訂。去到生日會當日, 我見到食物準時送到, 打開個袋放靚個位就可以食啦, 我成個人開心哂😍😍, 唔洗煩仲要野食勁新鮮👍🏻👍🏻👍🏻, 老闆仲一個人食左幾隻生蠔, 仲問我今年邊到訂到D咁靚既貨返來😋😋, 叫我來緊聖誕都要用LEE間到會, 我見到老闆同事們都食得咁開心, 我又可以咁輕輕鬆鬆做好我本分😘😘,真心成個人開心哂😍
庆祝纪念
生日
  • 生蠔
2019-11-04 172 浏览
今日同班朋友在家開Party,透過whatsapp向Oyster Cove下單,要了一個6人份量嘅到會set😍首先,特別欣賞店家超級準時送貨,之前叫過其他都有延誤的情況,這間準時之餘食物即開即食,省卻準備時間;而且所有食物都好新鮮。生蠔 (9/10):有食過新鮮即開蠔嘅吃貨們都知道,即開新鮮蠔保留着海水的咸味,而且入口之後仲會有種微甜的after taste~沒想到到會食物中開定送貨的生蠔也做到同樣效果,必點呢~Scampi🦐 (9/10): 超出色,好甜好fresh,一點苦味都無,超級正!北海道活赤貝 (8/10):肉質好爽口,色澤鮮艷,就算不特別愛吃貝類的朋友也加入搶食行列😬😬馬糞海膽 (9/10): 有2板海膽,一看就知道十分新鮮,味道超鮮甜,同班朋友搶到你死我活😂😂😂;店舖仲十分細心,提供紫菜我地包海膽食,紫菜有保持乾燥,脆脆的口感配上鮮甜海膽超正😚北海道帶子刺身亦都非常鮮甜🥰加埋法國珍珠螺就真係perfect了!Oyster Cove的套餐品質絕對有保證,所有食物都好新鮮,如果淨食海鮮驚唔夠飽嘅朋友,可以加配佢哋嘅hot dishes呢~這次筆者點的龍蝦意粉🦞同松露蟹肉飯🦀,

Oyster Cove的套餐品質絕對有保證,所有食物都好新鮮,如果淨食海鮮驚唔夠飽嘅朋友,可以加配佢哋嘅hot dishes呢~這次筆者點的龍蝦意粉🦞同松露蟹肉飯🦀,都十分入味,好出色😘

Summary: 這間到會比以往吃過的都高質很多,推介給喜歡食刺身的朋友~可以舒舒服服在家等食,同時食到高級餐廳質素,超正😍😍😍