2018-09-15 688 浏览
My colleagues are treating me for this, as a pre birthday meal~ atmosphere is nice, the customer service was very good 👍🏼 personally I am not a big fan of oysters, I had a few anyway there’s a special offer of 10 hkd per oyster, we ordered 24, not bad at all for that price! We also ordered the seafood platter which included 8 oysters of our own choices, we told the staff what kind of flavours we like, they have kindly chose some nice one for us from South Africa and Ireland on top of that, we o
on top of that, we ordered some cooked dishes, I highly recommend the Avocado Quinoa Salad!! Very very nice and different from other similar dishes u can have from other restaurant, this one they actually smashed the quinoa...very tasty (maybe cause I love quinoa, haha!). The rib eye steak and pork knuckle were yumyum too...and the 24 months iberico ham
finally finished the meal with the birthday cake that we brought in
so full, haha! Overall, it’s good, glad my colleague discovered this place in LKF
also, making reservation via OpenRice can get 10% discount, depends on the timing, some times can get more discount~ will come back again
Pork  Knuckle
Rib  Eye  Steak
Iberico  Ham  24  months  with  Melon
Avocado  Quinoa  Salad  with  Prawn
Daily  special  offer  fresh  oyster
Rib  eye  steak
Rib  eye  steak
  • Avocado  Quinoa  Salad
  • Iberico  Ham  24  months
2018-09-04 835 浏览
作為蠔粉的我,上次到訪過這間餐廳,$10一隻蠔無疑是非常抵吃,所以一直想再吃。上次會每人送一隻試吃,買一打會送一隻大的蠔,今次已經沒有了該優惠。這次去試試其他食物卻令人失望。首先說說蠔,$10一隻所以也不會帶有太大的期望。比起上次到訪,蠔非常的小,味道還算鮮甜的。香燒日本活性水飼養育豬肋骨 ($268)上面的醬汁還不錯可是裡面很乾,幾乎沒有肉汁,肉質乾和不肥美。炸薯炸得很香脆!香蒜辣椒欖油 ($108)隨行的朋友對這個Aglio Olio 太過熟悉,這個麵本身應該是較乾,也不會有什麼拌菜,只有香料,意粉跟欖油。這個意粉卻煮得很油。可能對香港人來說,沒有拌菜的意粉一概沒有什麼人會order,所以餐廳加了一些拌菜吧。可是拌菜有點奇怪,有小菜心、蒜頭、跟紅椒,十分中式。
這次去試試其他食物卻令人失望。

香燒日本活性水飼養育豬肋骨 ($268)
香蒜辣椒欖油 ($108)
可是拌菜有點奇怪,有小菜心、蒜頭、跟紅椒,十分中式。
2018-08-31
2018-08-02 901 浏览
南瓜湯都几好味,可以試串燒108蚊略嫌貴一点,得三肉舊肉,其餘都是水果和菜,如果份量多点就好了意大利反好好味,雖然比較精緻,但也ok夠,男士可能唔夠甜品一流,奶茶奶凍
南瓜湯都几好味,可以試

意大利反好好味,雖然比較精緻,但也ok夠,男士可能唔夠

甜品一流,奶茶奶凍
2018-08-02 812 浏览
友人介紹食蠔好地方,一心諗住一試無妨!一去到諗住試吓叫個生蠔套餐,點知個經理叫我不如試吓佢哋嘅每日精選,十蚊一隻蠔。咁既然佢誠意推介,咁咪即管試吓囉!一打生蠔嚟到寫住法國生蠔,即刻期望升高!一食落去個口感非常好仲好新鮮!轉眼一打就被殲滅咗嘞!最後風捲殘雲之下,三打就被完全殲滅!到食完啲蠔嘞,佢哋就準備個叫咗嘅燒羊架啦!個羊架嚟到原來係兩件羊扒加啲蔬菜。件羊扒咬落好鮮嫩同好多肉汁,配埋啲煮過嘅蔬菜,味道非常之好。最後加咗個Parma Ham,份量同味道剛剛好!All in all,價錢同味道絕對超值!
友人介紹食蠔好地方,一心諗住一試無妨!

最後加咗個Parma Ham,份量同味道剛剛好!

All in all,價錢同味道絕對超值!
法國生蠔
燒羊架
Parma  Ham
2018-08-01
法國生蠔
燒羊架
Parma  Ham
2018-07-30 367 浏览
after I ordered a rib eyes, I found that it is too bloody for me, I ask them help to cook a while for me. I understand I ask them give me medium rare before, so I have said I feel apologize for that. but the chef and the staff keep loudly complain about how trouble of me, and how trouble of the Hong Kong customers, with the very rude words. the point is, at that moment, only my table and no other customers. they are absolutely free and just keep chating loud. I can't imagine a restaurant
I can't imagine a restaurant located at central zone is such a low quality with bad service!!!!
2018-07-30
2018-07-19 569 浏览
第1次寫食評!因衷心覺得難食,兼價錢一D而也不值!由湯至主菜及甜品!都是難食!我都有試過我朋友那款!也是難吃!請好好檢討!不要浪费食材!一D也不值$110! 十分失望!
2018-07-19
2018-05-09 1513 浏览
因被廣告吸引,所以就想去試一試。餐廳主打$10新鮮生蠔,而且仲要係你一坐低,就會有每人一隻生蠔比你免費試食,啱味就可以點選。試食後,覺得生蠔很新鮮,海水味濃,帶出蠔的鮮味。所以一口氣每人食了12隻~😋加配白酒,完美組合。另點了小食~雞翼※薯條※蟹餅※同樣出色味美。服務員態度親切,招待熱誠,值得一讚。
因被廣告吸引,所以就想去試一試。
加配白酒,完美組合。
另點了小食~雞翼※薯條※蟹餅※同樣出色味美。
服務員態度親切,招待熱誠,值得一讚。

2018-05-09
2018-05-02 1700 浏览
以為蘭桂坊淨係飲酒,clubbing, 點知原來有一間西餐非常正,仲要最近做緊promotion, 10蚊一隻蠔,冇錯你冇睇錯係10蚊一隻蠔 ,但質素絕對唔止值十蚊。生蠔非常之鮮甜 十蚊有咁大隻蠔食真係非常抵 。但擔心太飽食唔到其他嘢食,所以都只係叫咗半打, 下次一定要瘋狂嗌生蠔。除咗生蠔 ,我哋都忍唔住叫咗泰式生蝦, 啲蝦好大隻,啖啖鮮蝦味, 蝦肉好有趙口,好似食緊花膠, 鍾意食刺身嘅亦都唔可以放過。小食就叫咗雞翼同埋黑松露炒野菌, 主菜就係卡邦尼長通粉 ,呢個亦都係我極力推介嘅,因為 carbonara個醬汁佢整得好好,好creamy, 上面仲有隻蛋,撈埋一齊食好perfect.最後食埋個甜品lava cake , 絕對好滿足。食到飽一飽就可以落番樓下繼續浦

2018-05-01 5152 浏览
平時成日覺得蘭桂坊冇乜嘢好食,今日經過蘭桂坊已經變得面目全非,發現有蘭桂坊車仔麵,而且歷史悠久嘅哈根大師都執咗,真係變得好快。呢度原來有間生蠔店都一直唔知!我哋去到一座大廈上面6樓,佢標誌着$10一隻生蠔,聽落去都覺得好抵!一入到去,氣都未抖順,店裏面嘅職員就好熱情咁招待我哋,係咁問我地想食乜嘢,同埋係咁推介今日有啲乜嘢好食,佢就好關注咁問我地,究竟想食啲乜嘢口感嘅蠔,就分別介紹咗好多唔同國家嘅號有啲海水味比較重,有啲比較脆身,有啲就每樣平均。另外仲推介左今日嘅主打,就係價值$188嘅龍蝦汁海膽意大利飯,呢個特別主菜唔係真係成日周圍有得食到。蠔好快就到左,首先嚟咗兩隻welcoming Oyster,都係價值$10嘅愛爾蘭蠔,之後仲叫咗半打$60蠔,佢仲免費幫我地升級一隻做法國蠔,試吓不同口味都唔錯。發現法國蠔肉質比較實,而且蠔身比較厚,但愛爾蘭蠔一啲都唔輸蝕,雖然細細地,但係好合我胃口,女仔就咁食呢一款蠔再加少少白酒,相信已經夠晒。佢個意大利飯又做得幾出色,飯粒分明,有少少硬身,增加口感,配上豐富嘅龍蝦汁同埋香噴噴嘅海膽簡直係天衣無縫嘅絕配,雖然海膽唔係我想像中鮮甜,但滑滑的口感真的

佢個意大利飯又做得幾出色,飯粒分明,有少少硬身,增加口感,配上豐富嘅龍蝦汁同埋香噴噴嘅海膽簡直係天衣無縫嘅絕配,雖然海膽唔係我想像中鮮甜,但滑滑的口感真的挺滋味。

炸魷魚圈係我嘅至愛,平時去茶樓一定會點,呢度用西式煮法加上他他醬,酸酸甜甜,配上香口的魷魚圈,更出色。

隨後叫咗個水牛蕃茄芝士Pizza,做得非常出色,佢哋互相之間嘅口味唔會搶咗對方,而且薄薄的,隨時食多幾塊都唔覺,佢嘅皮底做得非常脆口,焗得剛剛好。

由於心癢癢嘅關係最後都叫多咗三隻$10生蠔,全部比我1分鐘之內食晒,真係好易入口,加上檸檬同埋海鮮醬,更為美味呢!

最後叫多咗個三色雪糕球,有我最喜歡食嘅雲呢拿同埋薄荷朱古力,三球加起上嚟,唔太甜,真係為呢一餐晚餐,畫上完美嘅句號,每人都係三百幾蚊,有海鮮食真係非常唔錯!
2018-05-01
  • 愛爾蘭蠔
2018-04-28 1264 浏览
南非蠔肥美鮮甜 叫左3打 熟食都算幾好但不是重點 牛排叫五成都係太熟接近8成 白酒都好抵飲 佢哋介紹 好易入口 3打蠔又酒又扒又薯條 又意大利飯先1400落樓 下次一定再黎 最衰飲到唔記得 join vip 唔係下次仲有折 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
2017-08-05 5140 浏览
由佢新開舖到依家,已經幫襯了三次,每次無論生蠔,冷盤或熱食,都保持一定的水準!以佢買點嘅$10隻蠔,今次做緊 Namibia, 所以每人先落半打先,再食其他款。它不算蠔味重,但甜味較重,以$10隻來講,真係好抵食! 我哋亦叫咗$396 12pcs oyster set,當晚有我三款至愛嘅 arousa, ostra regal 同 gillardeau, 隻隻都好鮮甜美味,就算補差價都抵過散叫!食完生蠔頭盤,梗係食個水牛芝士伴蕃茄沙律同二十四個月嘅ham隔一隔先再食主菜!這兩款永無失手最後再試埋廚師推公嘅大蝦海胆意大利飯,這個有驚喜,粒粒飯都比海胆汁包住,飯嘅軟硬度適中,如果你喜愛海胆之人,必推再叫咗份五成熟嘅羊架,廚師果然無失手,份羊嘅粉紅色的顏色, 真係未食已經被佢賣相吸引了! 肉質重羊味 又嫩食完哂之後個胃已經再無空位食甜品了,再有多個藉口再來。叫咗枝酒,埋單都係$2100, 依家仲有$450減,最後$1700三個人,好抵啊! 如果再要食蠔,佢係我必選餐廳
這兩款永無失手
食完哂之後個胃已經再無空位食甜品了,再有多個藉口再來。
如果再要食蠔,佢係我必選餐廳

2017-08-04
用餐优惠
優惠券
  • 意大利飯
  • 生蠔
2017-07-18 3828 浏览
一班好姊妹,閑時約埋一起出來吃晚飯,吹吹水說些八卦事,有些人來過這間吃,說生蠔很好味,不過每次都是來自不同產地,今天吃的是澳洲的,海水味濃,你隻只售$10,超抵超好味侍應還介紹了兩飛白酒,一支甜,一支少甜,我本身不喜歡喝白酒,總覺得他有曱甴屎味,想不到這兩種喝下去也不錯,我們還吃了很多菜式,炭燒黑毛豬,西冷牛扒,松露集菌意大利飯,鱈魚,黑毛豬咬落肉汁很多,吃落香香的,配菜也很好味,有秋葵蘆筍和薯仔現在開始到八月中,在蘭桂坊店一個人吃滿$300,可-150,如此類推,真的很抵吃
2017-07-13 2635 浏览
呢間餐廳野食質素係好既,員工係友善,而且價錢係平既(因為呢排中環店做promotion),所以我呢期都絕對會返去再食多次!雖然餐廳無俾錢我,因為呢個用餐經驗係好既,所以我唔介意幫佢賣廣告。好啦開始打食評!呢日去食飯其實都好夜啦,因為有野做呀,去到餐廳都九點,所以真係都幾肚餓。揀呢度既最大原因當然係為左食十蚊隻既生蠔啦!!所以一坐低叫左枝白酒同埋一打蠔先再慢慢諗叫乜野食。白酒無影到相,不過我揀左枝個名有germany呢個字既。枝酒幾甜幾易入口,唔算重酒精味,好啱食生蠔呀飲飲下酒傾下計,打蠔都上啦,侍應略略簡介下係乜野蠔(但其實我地都無心機聽了只想吃蠔)d 蠔size 唔算大,口感係偏爽,金屬味都重。我係鐘意細隻既蠔同爽既蠔,不過我就唔多喜歡金屬味重。但係$10 隻蠔呢個質素真係好好!又開得乾淨無蠔殼所以encore 左一打!3個人食左兩打蠔,開心!!食蠔又邊夠呢~都要食返d 熱野落肚既,所以叫左碟香蒜白酒蜆肉意粉。(唔記得左影相呀!!)呢類型既西餐廳既意粉都係的的骰骰既,可能得個幾注意粉。所以如果你係大食既人呢就唔好諗住一人一碟意粉食得飽啦~講完個size 講返呢個味道先~呢碟意粉係有落

好啦開始打食評!

但係$10 隻蠔呢個質素真係好好!又開得乾淨無蠔殼

所以encore 左一打!

3個人食左兩打蠔,開心!!

講完個size 講返呢個味道先~

呢碟意粉係有落九層塔既,所以如果唔鐘意食九層塔既人就唔好叫啦!

不過我係喜歡既,所以我覺得個味道係好既,其實都match 白酒蜆肉既。

另外雖然呢碟意粉係細細碟既,但係蜆既數量真係算多。

3個人分碟意粉有人有兩注啦,都係唔會夠食既~所以叫多左碟羊架

羊架就等左一陣啦,同其他食物比較係等得相對耐既
羊架

個羊係好食既,連d 配菜都好正!

有羊味唔會so,又juicy 唔會整到乾爭爭!

食埋呢個就飽曬啦~
生蠔
题外话/补充资料: 侍應們又nice 又有禮貌,呢度既10% service charge係抵俾既 同埋因為promotion 減左三百蚊,食左咁多野毎人都唔洗三百蚊 :D 所以我俾左5粒星係for 抵食(呢個抵食係期間限定only)
2017-07-10
羊架
生蠔
2017-06-30 1855 浏览
今晚經過蘭桂坊、想揾間舒服小小嘅地方同朋友摸下酒杯吹下水、朋友話附近有間食蠔嘅分店新開咪去試下囉、我朋友重有200蚊 coupon當然吾好浪費啦、原來係Oyster station、之前有試過其他分店都吾錯、咪上去試下囉!入到去環境好舒服、坐底開返支白洒先啦!佢地介紹左Sileno比我、價格又合理咪開支囉、呀、又吾錯喎!配生蠔一流、即時叫打特價生蠔、10蚊隻南非蠔、海水味有、重爽爽地、帶孑位重小小甜底食啦!再叫個主食送下洒吹水、D侍應推介話今日豬手非常正、你推介得我怕乜試、一於叫返個、上枱果下真係吾信咁大隻、個皮超脆但D肉又軟又有汁、真係冇推錯介比我、配果隻蜜糖介茉汁、邊有得輸、呢D環境、爆返支酒、食下呢D特色嘢!真係舒緩吾小都市壓力、埋單又吾算貴、下次同女朋友黎呢度拍下拖先
舒緩吾小都市壓力、埋單又吾算貴、下次同女朋友黎呢度拍下拖先
2017-06-24 1438 浏览
果日去中環做嘢,經過蘭桂坊記起上次睇facebook有介紹呢頭開左間oyster station之前大角咀食過夜晚質素幾好,今次試下新開呢間午餐又得吾得先 揾左一陣,坐個窗邊位,外面景吾錯,內裏裝修也有格調,重有蠔架放左D好大隻嘅紅蝦,則邊就好多好多蠔,正,叫反幾隻靚蠔,Rego上次大角咀一試難忘,今次叫左半打,蠔身大隻加爽,海水味夠,正,帶子位重甜的下午當然叫埋午餐啦,頭盆係大蝦西柚沙律,湯係南瓜湯,正架,好小頭盆咁靚,主角都係蠔,我叫左個焗蠔牛柳,一出場不得了,好鬼靚,靚到我望左好耐先郁佢,焗蠔有煙肉碎,很香,牛柳半生剛好,廚師真係要比個like佢食完重有甜品跟,甜品ok啦,我真係肥多十磅都底,價錢在中環區算合理,起碼我覺得值得先啦,下次都會返轉頭
之前大角咀食過夜晚質素幾好,今次試下新開呢間午餐又得吾得先