2023-04-11
係關注組入面成日都呢見到有人講裕泰,今日去開金魚街買魚 行遠少少去試下呢間野,係太子站出閘旺角警署反方向行去大埔道,行10分鐘左右見到間野就係大生旁邊餐廳名:裕泰牛什越南河地址:太子大埔道70號太子中心地下一入去到間鋪好細 睇落只有7 8張細台,一般粉麵鋪格焗,多數都要搭枱坐牛三寶越南河 連凍齋啡走甜$55加 腐乳通菜 $10碗麵一黎到好有越南feel,有一堆辣椒粒同蔥,唔食辣記得走左佢,仲有片檸檬係面,仲有d洋蔥D牛腩正正常常,不過牛腩係唔會太琳又唔會太硬 岩岩好,牛筋就夠哂淋好正,牛肚夠爽口都唔錯越南河份量夠,唔會食到尾都覺得有空虛感,湯底有佢自己特色腐乳通菜:份量正常,10蚊抵食,腐乳有咸香味凍齋啡走甜:有啡味,唔太多冰,茶記水準合格有突未食過我都會推介你試一次既,但係叫我特登由港島區再過黎食就未必啦#裕泰 #裕泰牛什 #牛什 #牛雜 #牛腩 #牛腩河 #凍齋啡 #太子 #深水步 #大埔道
餐廳名:裕泰牛什越南河
地址:太子大埔道70號太子中心地下
牛三寶越南河 連凍齋啡走甜$55
加 腐乳通菜 $10
越南河份量夠,唔會食到尾都覺得有空虛感,湯底有佢自己特色
腐乳通菜:份量正常,10蚊抵食,腐乳有咸香味
凍齋啡走甜:有啡味,唔太多冰,茶記水準合格有突