2天前
荃灣平民扒房😲西雅圖屋一門町係荃灣區最新飲食地標,位於荃新天地二期地下,喺商場入面環境企理,餐廳應該係新開座位,招牌門面全部都新淨,入到去見到個個都食緊港式鐵板扒餐😃跟風試試先。招牌鐵板肉眼牛扒話明招牌點可以唔食😍牛扒超大超大好似塊面咁,揀咗五成熟入面仲係粉紅色,切開後肉質嫩滑牛味濃。仲有幾款醬汁選擇,我最期待梗係黑椒汁,令牛肉味道更香濃。有得揀飯意粉或者係薯菜。食牛扒就一定係配薯條😍巨型T骨牛扒同樣都係超巨型大過塊面,但係T骨扒相對比較薄身,口感都軟啲容易入口。油脂分布平均,所以口感唔錯。呢一款油脂味道香啲冇咁重肉味,鍾意軟身啲嘅朋友可以揀呢款。酥皮龍蝦湯一定要飲!酥皮超脆湯入邊真係有粒粒龍蝦,而且仲好爽口。芒芒椰椰椰子味香濃,椰子同芒果係絕配呢杯一定要試。青檸茶梳打呢杯相對就清清地,青檸梳打感覺好清新,記得一定要叫少甜!西雅圖屋 (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2 地下一門町市場J9-J12號舖
招牌鐵板肉眼牛扒
巨型T骨牛扒
芒芒椰椰
椰子味香濃,椰子同芒果係絕配呢杯一定要試。
青檸茶梳打
呢杯相對就清清地,青檸梳打感覺好清新,記得一定要叫少甜!
西雅圖屋 (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2 地下一門町市場J9-J12號舖