2017-12-04 3015 浏览
第1次去 , 順便帶埋女朋友 , 去既原因主要有2個.  1想搵CAFE休息下 2想睇下貓星期6去每日最低消費係80$ , 最後好似叫唔夠 , 就收160$當補返.女朋友飲果茶 ,叫左個芝士飛碟 我就飲凍朱古力 ,  叫左個2款小食自選 ( 春卷 + 麻辣司華力腸)飛碟OK , 夠熱 即叫即整 , 春卷麻麻 , 唔夠熱 ,個腸仔比想像中辣 , 朱古力好普通 , 無咩特別最後店員有可能派下D烚雞俾你 , 跟住D貓就會衝哂舨黎,會打你手搶野食,  所以小心D
朱古力好普通 , 無咩特別
最後店員有可能派下D烚雞俾你 , 跟住D貓就會衝哂舨黎,
會打你手搶野食,  所以小心D
题外话/补充资料: 其實大家去都唔係去食野 , 係想睇貓玩貓為主 , 所以D野食貴/好唔好食其實都唔太係重點, 不過以貓CAFE黎講我都俾幾高評價
2017-12-02
2017-09-02 3336 浏览
去得樓上cafe都對食物質素唔係太大期望只期望可以睇下貓一杯野飲$40,窩夫$4x,個窩夫比我想像中少,得一小塊,仲好似有啲燶燶地,我冇影到相,請參考其他人po既相。今次好似冇時間限制,店員有派雞肉比全場餵下貓貓唔驚人,而且都幾多貓下黎一次體驗下都ok既
去得樓上cafe都對食物質素唔係太大期望

只期望可以睇下貓

今次好似冇時間限制,

店員有派雞肉比全場餵下貓

貓唔驚人,而且都幾多貓下

黎一次體驗下都ok既
  • 卡邦尼意粉
2017-08-13 2925 浏览
暫時覺得去過最好既貓貓cafe✨首先不限時任坐,也不會有入場收費!雖然有最低消費,但食幾多收幾多都算合理😋其次店員服務態度一流,每位對貓貓都有一定知識,會顧及每個客人既要求,協助如何抱貓貓及影貓貓❤️最後都係最高評價既地方!!!食物質素非常之高可媲美高級餐廳,食得出用料絕不”馬虎”。推薦食品:芝士火腿飛碟-唔似茶餐廳西多樣,外層香脆包裹住濃郁既芝士同火腿。吉列豬扒麻醬冷烏冬-吉列豬扒還好😂烏冬幼細滑嫩同麻醬香濃夾埋口感一流!
暫時覺得去過最好既貓貓cafe✨

首先不限時任坐,
也不會有入場收費!
雖然有最低消費,
但食幾多收幾多都算合理😋

其次店員服務態度一流,
每位對貓貓都有一定知識,
會顧及每個客人既要求,
協助如何抱貓貓及影貓貓❤️

最後都係最高評價既地方!!!
食物質素非常之高可媲美高級餐廳,
食得出用料絕不”馬虎”。

推薦食品:
芝士火腿飛碟-
唔似茶餐廳西多樣,
外層香脆包裹住濃郁既芝士同火腿。

吉列豬扒麻醬冷烏冬-
  • 黑牛
  • 摩天輪重量級拼盤
  • 蒜蓉牛油焗雜菌
2017-08-02 2317 浏览
openrice book 左枱, 也建議落booking星期六等店開門係ㄧ大堆人尤其是很多小孩喜歡他們收養浪浪同棄貓理念來這裡主要為玩貓, 真的有很多貓跑來跑去。食物ok, 白汁菇意粉是不錯。飲品ㄧ般, 特飲是人造味道。已忘了影食物相。我坐的二人位很窄。潔癖的不要來這裡,因為貓廁附近會有味道,。進餐時也有機會有貓毛飄至。有客人讓貓繼續飲奶昔。由於不少小孩跑, 篤貓和坐在地上,令待應捧餐時有危險。埸面有點混亂和吵。
openrice book 左枱, 也建議落booking
星期六等店開門係ㄧ大堆人
尤其是很多小孩

喜歡他們收養浪浪同棄貓理念

來這裡主要為玩貓, 真的有很多貓跑來跑去。

食物ok, 白汁菇意粉是不錯。
飲品ㄧ般, 特飲是人造味道。
已忘了影食物相。

我坐的二人位很窄。
潔癖的不要來這裡,
因為貓廁附近會有味道,。
進餐時也有機會有貓毛飄至。

有客人讓貓繼續飲奶昔。

由於不少小孩跑, 篤貓和坐在地上,
令待應捧餐時有危險。
埸面有點混亂和吵。
2017-07-29
庆祝纪念
生日
  • 白汁菇意粉
  • 小食拼盤
入到店~除鞋(要穿襪子),用消毒液,消毒雙手嘩.好多猫猫因為太夜walk in(餐~無乜選擇)每人需最小$5O消費,甜品一般窩夫都OK,微暖(小小脆身),但份量细左d飲品什果賓治(黑牛)飲品(一般味道)今次到猫cafe ,全是見雞翼(捲耳猫)超级靚仔啊,上猫cafe .,目的是和猫猫玩,影合照,食物飲品變了第二位了場内有很细的猫猫
2017-05-19
宵夜
2017-05-08 2494 浏览
去過好多間貓cafe, 呢間都叫最多貓。又有識員會俾d 貓零食你引貓過黎。 D 野食都ok 嘅,賣相都唔錯,摩天輪炸物,花茶。 小朋友玩到din 晒。 下次再黎,價錢都吾太貴。yea
2017-03-11 2758 浏览
放工同朋友行左一陣街,之後食完飯又唔想咁快返屋企,就去左附近一間CAFE坐下飲杯野去左貓貓地CAFE,星期5晚都無乜人,不過食完先明白到事必有因花茶味道較淡,沒有茶香,而且容器雖大,份卻比想像中的小而且沒有RE-FILL,一般樓上CAFE都會幫客人加熱水,依方面誠意久奉另外食左小食,一個薯條雞翼,薯條好林,雞翼唔夠熱,應該唔係新鮮即整食物味道麻麻都無所謂,不過預計不到是侍應態度不好, 未飲完就要趕我走或者加錢,我問為什麼原來是有時限,不清楚問多句就惡巴巴的讓客人不安,我也不是想搞事, 但糟到不禮貌對待,其實你SERVE得花茶, 起碼有3小時讓人喝吧?不倫不類就不要叫自己CAFE, 叫快餐店啦!

花茶味道較淡,沒有茶香,而且容器雖大,份卻比想像中的小

食物味道麻麻都無所謂,不過預計不到是侍應態度不好,

未飲完就要趕我走或者加錢,

我問為什麼原來是有時限,

不清楚問多句就惡巴巴的讓客人不安,

我也不是想搞事,

但糟到不禮貌對待,

其實你SERVE得花茶, 起碼有3小時讓人喝吧?

不倫不類就不要叫自己CAFE, 叫快餐店啦!
2017-02-27 1783 浏览
話說, 已經好多年沒有去過麥記, 還記得他們的麥樂雞餐變了21蚊餐, 好抵吃今天是休息日, 去了樓上CAFE坐坐, 想不到這間還有貓, 不知道這間有沒有牌可以養貓呢?不說貓說食物, 這吃飽肚是什麼套餐, 4件麥樂雞加一堆薯片和茄汁, 不正正是麥當勞的21蚊餐嗎?不是說不好吃,  麥樂雞是有麥記水準的, 薯條還是熱的, 但是好不好意思收118...呢?話說回來公道話,  貓是很多而且很可愛, 如果喜愛貓的話可以很享受, 即使不吃東西都OK不過就要有心理準備食物性價比好低,來的話盡量先吃飽, 不然很大機會會吃到118蚊麥雞餐

話說回來公道話,  貓是很多而且很可愛,

如果喜愛貓的話可以很享受, 即使不吃東西都OK

不過就要有心理準備食物性價比好低,
來的話盡量先吃飽, 不然很大機會會吃到118蚊麥雞餐
2017-02-11
2017-02-23 1481 浏览
同女友來吃飯, 因為女友是重度貓奴, 所以我被迫就範其實真的不需要問好不好吃, 因為CAFE食物一向伏, 上百元一碟意粉,意粉份量少, 肉更少, 吃完好似無食過一樣, 用味精又多, 吃完咸了一整個晚上, 原來我去了一間茶餐廳吃飯?好算了, 你說CAFE不應該對食物有要求, 我就相信你, 讓女友治瘉一下,一個小時侍應竟敢跟我說要我走! 下? 呢間澳牛黎嫁, 食慢D唔得, 同貓玩一陣唔得, 有什麼是得, 無!
同女友來吃飯, 因為女友是重度貓奴, 所以我被迫就範

原來我去了一間茶餐廳吃飯?

一個小時侍應竟敢跟我說要我走!

题外话/补充资料: 走之後, 女友嬲左成晚, 我無端受害! 中晒伏
2017-02-18 1185 浏览
放假日子想輕鬆一下, 又不想落PUB, 朋友建議來貓CAFE, 又可以輕輕鬆鬆傾計, 又有貓主子可以供耍樂, 一定好開心沒有叫正餐, 只點了小食同飲品, 已經$78, 真的不便宜...之前去過其他貓CAFE都是這個價錢, 不過已經有一個主食平心而論飲品味道不錯, 有花茶那些好FANCY的杯杯, 又有不錯的熱飲, 但小食真的不太OK, 份量好少, 而且好油! 有種食貴價麥當勞的感覺...最不喜歡他們原來限時制! 1個小時就要走, 不然齋坐都要比錢, 不是吧? 結果不歡而散, 我們投訴了那個姊妹很久, 要聚腳怎能選這種地方! 吃東西, 聊天, 貓咪玩耍根本不可能一小時吧...放題任食都2小時啦!算了, 下次真的不要來這種餐廳

算了, 下次真的不要來這種餐廳
2017-02-17 795 浏览
因為我好鐘意貓, 所以成日都會去找D不同既貓店食飯, 不過間中都會中伏好似依間餐廳咁呢就唔太OK啦, D貓好唔SOCIAL, 大多都訓覺, 都冇得一齊玩D座位亦坐得人好唔舒服, 通道又窄又多貓, 又多人, 仲要收得貴!野食都係一般, D意大利粉好茶餐廳發漲晒, D醬汁好濃但唔好味, 同埋好多炸野! 但用油唔新鮮, 成陣油益味咁....薯條仲有雪藏味, 冇薯仔味, 好難食!野飲就中規中矩啦,  唔算好都唔算差, 不過都係現成野黎咋

薯條仲有雪藏味, 冇薯仔味, 好難食!

野飲就中規中矩啦,  唔算好都唔算差,

不過都係現成野黎咋
2017-02-16 634 浏览
今次跟2位友人在中午到訪,因為她們沒去過貓cafe,所以帶她們去我去過不錯的。今次行動跟之前一樣,電話預約、脫鞋、用消毒液清潔雙手等……只是員工跟上次見到的不一樣,感覺是兼職生,比起之前晚上去的親切感下降,感覺像是工作而工作。可愛膠貓墊每人叫了$88的餐,每份送上來熱熱的,不錯!味道普通以上!我喜愛的肉球球球………最喜歡這間cafe是員工會派些貓零食給客人,引貓貓過來看,有零食在手!一人之下 萬貓之上!哇哈哈~~~這樣才可以拍到靜態的一面!最後附上可愛貓貓相片。最近看到這間的其他食評好像給人亂寫,有點擔心,不希望這間cafe因這些而受影響且結業,因為現在好的貓cafe已買少見少了。

今次行動跟之前一樣,電話預約、脫鞋、用消毒液清潔雙手等……

可愛膠貓墊
每人叫了$88的餐,每份送上來熱熱的,不錯!味道普通以上!
我喜愛的肉球球球………

最喜歡這間cafe是員工會派些貓零食給客人,引貓貓過來
看,有零食在手!一人之下 萬貓之上!哇哈哈~~~
這樣才可以拍到靜態的一面!
最後附上可愛貓貓相片。

2016-11-12
2017-02-16 2221 浏览
這是我第二次去的貓cafe,第一次是在觀塘,所以我難免會跟上一間有作比較。網上找到資料,說要預約,因此我們預約了一共三人,朋友、朋友的男友、還有我是一個電燈泡泡泡…………我們去到樓下,要打上去,叫他們開門給我們才能上去。一去到很驚訝,驚訝原因 VVVV1:比上次我去的觀塘那間更多貓2:位置坐地上(有坐墊)的比較多,椅子上比較少。員工待我們全部進入後,在門口叫我們脫鞋、清潔雙手 (用消毒液),PS:一定要穿襪子,沒有穿的人要即場買一對或選擇不光顧離開。因為我們都是第一次來的,員工好像看得出來,所以就給了我們餐牌,並叫我們看看收費、溫馨提示等等……因為是晚上,所以我們三人都有叫食物+飲品的套餐。所有食物、飲品均是即點即弄,所以需要點時間,但普遍算是快的,好像這份,弄出來熱熱的,美味!且豬扒不會太乾。我們被安排坐這兒附近,其實我比較想坐椅子那邊,因為有時候玩貓要跪著很累、痛年紀大,機器壞首先送上是我的黑牛飲品,不用加錢,味道普通,就是可樂加朱古力雪糕。上飲品時全部都會有可愛的貓貓杯墊墊著上 >V<熱的飲品用其他呈放,不是我喝,味道不能評論。 食物、飲品:只能給普通以上的評價?

我們去到樓下,要打上去,叫他們開門給我們才能上去。

一去到很驚訝,驚訝原因 VVVV

1:比上次我去的觀塘那間更多貓

2:位置坐地上(有坐墊)的比較多,椅子上比較少。

因為是晚上,所以我們三人都有叫食物+飲品的套餐。
年紀大,機器壞
上飲品時全部都會有可愛的貓貓杯墊墊著上 >V<
熱的飲品用其他呈放,不是我喝,味道不能評論。

食物、飲品:只能給普通以上的評價?因為食物都是一般均能弄到,沒什麼特別,只是比普通好點,因為至少豬扒、薯條這些食物不會弄得太乾或不美味。

貓咪:貓咪有不同種類,有些會走上來你的桌上或附近,這時候你便可以摸摸牠了,我其實有點怕貓,所以不敢抱只摸摸而已……最喜歡是摸尾巴跟肉球
雖然有那麼多貓咪,可是味道沒有很大,且貓毛算是可以接受的程度。

活動空間:坐地上跟椅子的好處各有不同,坐椅子會較舒服,但貓咪好像沒有坐地上的過來附近那麼多。不過兩者均可離開坐位周圍去找找看其他不過來你附近的貓咪,這點不錯。

員工:員工很親切,會跟客人談貓咪,且會給客人每人一小份貓零食,可以吸引貓咪玩耍、拍照,亦可令親熟度UP,cafe內亦有提供貓玩具供跟貓咪玩耍。晚上會有一場 "喂飯SHOW",場面十分震撼。我們走的時候,好像是老闆娘因為消費滿不知道幾錢以上,會送了一本cafe自印的座檯月曆,我看很可愛,然後問有沒有買,之後老闆娘免費送多一本給我們,哈哈~~~賺到了~~~~
時間:我、朋友玩了2小時,朋友的男朋友玩了1小時,我覺得這樣價錢還可以接受,只是不太喜歡要時時刻刻望向時鐘的這種壓逼感!!!因為超過1分鐘就當1小時,而且員工也不會主動提醒,假如轉了無時限或員工能主動提醒客人,我想我們會玩得比較舒服。
我朋友最喜歡這種醜得可愛的貓。
我最喜歡這隻貓,牠叫俊俊喔!

總括來說,過程十分愉快,如無意外,定有下次
2015-11-24
2017-02-11 669 浏览
今天又要工作, 上司叫我上CAFE拿食物樣本拿回去化驗, 我同同事一起去了這一間, 有貓的CAFE貓是不友善的動物, 不過是工作, 所以不願意也要務必好好完成, 平心而論食物同茶餐廳比, 不算很差, 你見到獻汁蓋滿扒, 咸到非常, 飯非常多但肉少, 而且好似爛飯, 店方的食物非常現成, 但收人家百幾元實在難得地貴!同事的意粉同樣都是獻汁大過天, 意粉就多了, 不過毫無味道又太淋貓的臭味也令人難受, 尤其是那麼多的時候, 實在令人覺得吃得辛苦, 以往去其他CAFE採樣本也沒有那麼大味道, 實在令人不想再坐

2017-01-25 757 浏览
今日放工之後同朋友行左一陣街,臨近假期所以旺角街上面好多自由行黎買野,地方相當濟逼所以我地行左一陣就已經唔想行,搵地方食野但旺角樓下餐廳實在太多人,間間都要等位,所以我地行遠小小,去一D樓上CAFE最後黎左依間樓上餐廳,一間好多貓既餐廳可能因為係鍾意貓既人就會黎,所以食物就麻麻地煙肉沙律,煙肉好厚第,但味道麻麻地,好大陣掩味沙律菜唔夠新鮮,咬完之後食口碎,青瓜同同蕃茄仔口感都麻麻沙律唔新鮮真係唔好食蛋包飯正常唔會唔好食,不過依度真係有小小奇怪蛋包飯隻隻炒到好老,一D都唔嫩口而且個汁又太濃,溝埋飯食味道口感都怪怪地食物麻麻地,係因為貓先多人黎

所以我地行左一陣就已經唔想行,搵地方食野

煙肉沙律,煙肉好厚第,但味道麻麻地,好大陣掩味

沙律菜唔夠新鮮,咬完之後食口碎,青瓜同同蕃茄仔口感都麻麻

蛋包飯隻隻炒到好老,一D都唔嫩口

而且個汁又太濃,溝埋飯食味道口感都怪怪地

食物麻麻地,係因為貓先多人黎