2024-12-14
▫屋企人好鐘意食素,專程搵左間素菜omakase試下😎 餐廳分A/B set可揀,今次揀左B set,估唔到有9款餸菜都只係$268一位😳 環境仲要好grand,每枱都有屏風遮擋私隱度高,性價比真係超高!🥳🍽 廚房菜單 $268/ p.p.🫖 當日係薰衣草鐵觀音,平時好少見,好香薰衣草味!令我飲多左好多茶🤭🍣 如意卷千色拼盤▫素燻蹄造得好像真而且味道都好似!😳連肥肉膠質嘅感覺都有😦 仲有涼拌粉皮、柚子、皮蛋、壽司等,好清新開胃~紫薑仲係砌成玫瑰花型架🌹☺◻ 杏汁海膽豆腐▫賣相好精緻~原來係用南瓜扮海膽🤭 杏汁味道唔會好濃烈,平時好抗拒杏仁嘅我都食到🤣🥧 黃金繡球▫炸到脆卜卜超香🤩 配上紅莓醬,酸酸甜甜又幾夾~🍔 有機蘑菇芝堡▫用蘑菇製成迷你burger好得意😆 仲要蘑茄超多汁!一啖咬落去爆晒汁超正😝🥬 藥膳翡翠包▫用生菜做外皮,製成素菜包,蔬菜好淋好入味🥰🍐 姬松茸雪梨養生湯▫呢個湯真係超!鮮!甜!😍 完全將雪梨嘅鮮甜煲溶晒落碗湯到,岩晒而家秋冬季節飲好滋潤🥰🍚 咸魚雞粒炒飯▫炒飯好大碟😳 兩個人幾乎食唔晒🤣 素雞粒食落同真雞粒真係無乜分別😂 炒飯仲炒到有啲飯焦好香🥰🥦 蟲草花油揚扒菜
🍽 廚房菜單 $268/ p.p.
🍣 如意卷千色拼盤
◻ 杏汁海膽豆腐
🥧 黃金繡球
▫炸到脆卜卜超香🤩 配上紅莓醬,酸酸甜甜又幾夾~
🍔 有機蘑菇芝堡
🥬 藥膳翡翠包
▫用生菜做外皮,製成素菜包,蔬菜好淋好入味🥰
🍐 姬松茸雪梨養生湯
🍚 咸魚雞粒炒飯
🥦 蟲草花油揚扒菜苗
▫菜苗同豆皮好淋好入味,索湯汁一流😋
🍑 石榴桃粒果凍
▫估唔到石柚同桃都幾match😆 果凍幾有咬口,仲有果肉粒粒添🥰