由於太失望冇影低相,原本冇打算打食評,但食完個口臭咗全日刷牙都解決唔到所以想寫返食評警世經過食咗碗車仔麵,入到嘅時侯老闆好有禮貌以為應該OK行入少少坐低發現個冷氣唔涼,廚房攻出嚟嘅熱氣好熱,好大陣油煙味基本上餐廳入面溫度唔會低過街幾多我叫咗碗車仔麵河粉,小辣,蘿蔔豬皮墨魚頭成碗車仔麵冇任河配料,冇茜冇蔥都唔緊要,focus返去主菜;河粉一餅咁畀你食唔到一條條,冇心思;小辣湯底完全係大陸味精味道,未食都聞到元素臭,食到個口全日都呢隻味;蘿蔔淋,但唔鮮甜;豬皮有毛,太硬,口感差;墨魚頭得一兩粒,仲要個頭一開二當兩粒;份量小到好似食咗一陣風咁 ~$50

經過食咗碗車仔麵,入到嘅時侯老闆好有禮貌以為應該OK

基本上餐廳入面溫度唔會低過街幾多

我叫咗碗車仔麵河粉,小辣,蘿蔔豬皮墨魚頭
河粉一餅咁畀你食唔到一條條,冇心思;
蘿蔔淋,但唔鮮甜;
豬皮有毛,太硬,口感差;
墨魚頭得一兩粒,仲要個頭一開二當兩粒;
份量小到好似食咗一陣風咁 ~$50
2024-07-15
2024-06-30 193 浏览
叫了公司車仔麵,按了加底,但實質感覺份量沒有加大。河粉質素麻麻,碎上。 豬腸酸,中間肥膏有黑色物體,唔太開胃。魚旦又係麻麻,豬皮正常,豬紅可以。但腩肉只係白烚,仲有其他雞翼普普通通。湯頭一般。將d 料擺埋一齊,毫不吸引。 可能呢間野太多寫手食評,令我期望愈大,失望愈大。總括來講,麻麻地咁啦環境衛生亦一般般。油淋淋咁。但原本應該有d 裝修,係咪又係轉左手,變左經營者? 車仔麵以料新鮮為主,如果d 料都唔掂,就好難留住顧客,除非好平

湯頭一般。將d 料擺埋一齊,毫不吸引。

2024-06-30
2024-05-30 266 浏览
朋友介紹話呢度啲咖啡好飲,我即管嚟試一試,叫咗早晨全餐,飲品選了凍咖啡少冰少甜。咖啡味道真係冇得輸👍🏻可能選了少冰,略嫌唔夠凍。成個全餐食物豐足,食完真係有飽足感,值得一讚係豬扒,冇柴嘅感覺,有底味,下次可以再encore👍🏻
好多一隻隻蚊滋飛來飛去筷子筒油淋淋 好似冇洗過咁菜脯 辣椒油罐 吉晒 冇refill 最神奇係好似入咁廟咁 一個位一個籤筒(牙簽筒) 各位食客可以求籤唔明點解咁高分………..
好多一隻隻蚊滋飛來飛去
筷子筒油淋淋 好似冇洗過咁
菜脯 辣椒油罐 吉晒 冇refill

唔明點解咁高分………..
2024-03-17 336 浏览
外賣早餐鮮味粟米火腿忌廉雞湯通粉,返到屋企先發現係清湯,致電鋪頭,叫我攪下碗湯就會變忌廉雞湯,真係不知所謂,由落單返工屋企都只係15分鐘,即磨咖啡已經唔熱常溫,以後都唔會幫襯。聲稱負責人的員工,態度不禮貌。
2024-03-17
外卖自取
用餐时段
早餐
嘩喂!今日我去咗間鼎鼎大名嘅味蜀黍車仔麵,食咗個火腿太陽蛋沙嗲牛肉通心粉,真係飽到彈起啊!通心粉爽口,真係彈牙得嚟唔夠煙韌,每一啖都感受到沙嗲嘅香氣,夾雜咗牛肉嘅鮮甜,烘托得剛剛好。雙拼吐司三文治其實更加掂,吐司烤得香脆,內餡嘅炒蛋滑潤得嚟仲帶咗啲牛油香,中間嘅芝士融化得剛好,汁流唔斷!最正嘅係蜜糖燒賣,甜甜嘅蜜糖好似幫咗燒賣打咗層甜甜嘅保護衣🍯,一啖落去,外皮脆卜卜,裏面嘅肉彈牙得來又夠晒味,真係好食爆燈!同埋,我要讚吓佢哋店嘅裝潢,有種清新脫俗嘅feel,足不出戶都有得體驗下午茶嘅悠閒時光。講真,食完咁豐盛嘅午餐,肚皮都笑咗,下次一定再黎!🍔🍜👍

2024-01-17 411 浏览
嚟到這間車仔麵店,真係一場味蕾旅行啊🍜!話唔定這間店真係平民美食界的小寶藏。首先,佢個牛骨汁牛丸,每一粒都彈牙又多汁,牛味香濃得黎又唔膩口,真心推介😋!再嚟既秘制軟滑牛腩,超級入味,炆得啱啱好,嗜肉食客必試。邊樣都算,最正既還是車仔麵嘅湯底!小麻辣湯底既辣味啱哂我哋廣東人嘅口味,微辣中帶有麻香,湯底夠哂味道,又唔會蓋過主角。而家飲茶都有人叫辣椒油撈麵,但這個麻辣麵劲得黎又有特色💥。至於配料,溏心豬軟骨真係爽口得嚟又唔韌,軟骨脆口到令人滿足唔停!唐生菜就清新解膩,有助平衡整體口感。不過,光有咁嘅美味還不夠,環境同服務都要講下!店內乾淨企理,絕對唔似舊時候嗰啲車仔麵檔。店員親切有善,即使係自助型式,都保持咗一定嘅服務質素。一句話,這間車仔麵店既食物同服務都強到無得彈,大家下次路過嘅話真係要試吓!👍🤤

好朋友在荔枝角上班,經常提起這家車仔麵。今天經過這裡,我決定一試。我認為這家店適合平日經過或上班用餐,或者是當你在附近MCL戲院看電影時,附近的選擇並不多,可以試試這家車仔麵。食物評分:3/5環境評分:3/5服務態度評分:4/5性價比評分:3.5/5我點了「自選3餸車仔麵」:- 原味湯底米線加上秘製辣汁- 惹味豬紅、滷水日本糖心蛋、香辣陳皮魚蛋因為「麻辣汁」需要另外加2元,所以我選擇免費的「秘製辣汁」。辣度適中,讓人感到舒適,類似譚仔三哥的3-4小辣。而米線可以選擇軟爛或硬身,我選擇了軟爛,米線也算有嚼勁,吸附了湯汁。然而,我對三款自選餸感到失望。惹味豬紅和滷水日本糖心蛋的味道都很淡,缺乏入味感。而香辣陳皮魚蛋只有辣味,沒有太多令人驚喜的口感。相反,一位姐姐的服務態度讓我印象深刻。當天是國慶日,餐廳門口標明四點截單,但有一位叔叔剛好在四點十分才下單,那位姐姐很有禮貌地詢問他想吃什麼,並詢問廚房還有什麼可供應。這家店的車仔麵值得一試,但我希望他們能改進自選餸的品質。

食物評分:3/5
環境評分:3/5
服務態度評分:4/5
性價比評分:3.5/5

我點了「自選3餸車仔麵」:
- 原味湯底米線加上秘製辣汁
- 惹味豬紅、滷水日本糖心蛋、香辣陳皮魚蛋

這家店的車仔麵值得一試,但我希望他們能改進自選餸的品質。
2023-09-30 462 浏览
在附近居住好耐冇食再次光顧落單時一個樓面阿姐話你自己QR code落單我同佢講我無帶電話因為落樓下食飯 所以冇帶電話跟住佢話我哋唔落單淨係QR code落單我唔識落單架 你自己落啦後生仔 最終我因為無帶電話未能落單所以離開!
在附近居住好耐冇食再次光顧
淨係QR code落單
我唔識落單架
你自己落啦後生仔
最終我因為無帶電話
未能落單所以離開!
2023-09-16 443 浏览
繼上一個post 介紹港島區既明明車仔麵今次就黎試下荔枝角車仔麵-賞麵佢枱前有QR code 你scan 佢就可以落單 枱面都有紙本可以手寫落單 三餸麵連熱飲 $48起(凍飲+$3) 佢除左車仔麵 仲有啲港式餐麵 app 選項仲有得揀菜底 岩晒protein style 既你地 ↖(^ω^)↗落單冇幾耐 飲品就到 唔洗一陣麵都到啦 三餸麵 揀左蘿蔔魚蛋五香牛肚🚩蘿蔔食車仔麵當然要試蘿蔔 呢個蘿蔔入口即溶 完全冇渣 吸晒湯汁 一流 店員俾左5大舊蘿蔔 好味🚩魚蛋 魚蛋有3粒 質感有啲似陳皮魚蛋 但唔sure 係唔係真係陳皮魚蛋 但好chewy 🚩五香牛肚(+$2)牛肚有4條 唔會好un 都吸晒啲汁 幾好食唔食得辣既我 湯底我就揀左清湯 但佢個湯唔係清水咁簡單 幾好飲 雖然我唔識形容係咩味 但推介! 飲完都唔會話太頸渴 今次消費$53 第一眼見到個價錢有啲嚇親 食車仔麵都要$50 但賞麵值得一試 (=´∀`)人(´∀`=)
繼上一個post 介紹港島區既明明車仔麵
今次就黎試下荔枝角車仔麵-賞麵

落單冇幾耐 飲品就到 唔洗一陣麵都到啦
三餸麵 揀左蘿蔔魚蛋五香牛肚

🚩蘿蔔
🚩魚蛋
🚩五香牛肚(+$2)
牛肚有4條 唔會好un 都吸晒啲汁 幾好食

三餸車仔麵
2023-09-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
三餸車仔麵
Intro: 有一日去左長沙灣mcl睇戲,時間有少少緊迫,就去左附近嘅車仔麵食個快餐;而呢間店舖嘅裝修唔錯,唔似一間車仔麵店;最黎拿拿林揀左正路嘅三餸車仔麵~___________________🍽 三餸車仔麵 (惹味回鍋肉+ 糖心豬軟骨+ 滷水豆腐+河粉+凍飲)💰51+3 ⭐️ 6/10✍🏻 豬軟骨正常發揮,味道夠但肥肉多左少少;✍🏻 回鍋肉好少,但竹筍比例多;✍🏻 有三大舊滷水豆腐,唔係台式彈牙果類,而係香港傳統嘅豆腐,但滷水味唔夠;✍🏻 河粉同坊間車仔麵嘅唔同,明顯係彈牙好多,比較爽口而唔吸水。___________________🏠 賞麵📍 荔枝角青山道514號地舖⭐️ 6/10___________________
Intro:
💰51+3 ⭐️ 6/10
✍🏻 豬軟骨正常發揮,味道夠但肥肉多左少少;
✍🏻 回鍋肉好少,但竹筍比例多;
🏠 賞麵
📍 荔枝角青山道514號地舖
⭐️ 6/10
2023-06-07 790 浏览
Lunch time叫咗碗車仔麵外賣。。轉左菜底,得幾塊!餸又唔好味。。。又少!仲要成80幾蚊,加上唔好咩。。。。湯有冇味,似麻辣水。。以後一定唔會再叫。。。無奈
外卖送餐
2023-05-15 736 浏览
記得成日見到人介紹,睇open rice有咁多好評心諗應該唔會太差,食完之後完全唔理解🙈而且價錢唔算平河粉:如圖所見好似未煮熟咁(可能我孤陋寡聞,未見過呢種質感嘅河粉)餸:墨魚頭、蘿蔔正常,但冇特色。雞翼有兩隻,完全冇瑞士汁味,入面嘅肉冇乜色水,唔入味。小辣湯底:好淡,味道一般,超級冇特色茶走:茶味好淡(冇影相)蜜糖燒賣:正常,但係好普通,而且好少蜜糖(冇影相)朋友嘅米線:佢話好淋 未食過咁淋嘅米線

小辣湯底:好淡,味道一般,超級冇特色
茶走:茶味好淡

(冇影相)蜜糖燒賣:正常,但係好普通,而且好少蜜糖
(冇影相)朋友嘅米線:佢話好淋 未食過咁淋嘅米線

朋友喺長沙灣附近返工約咗一齊去食lunch我就嗌咗個三餸車仔麵魚肉春卷墨魚頭 豬軟骨 油面小辣食到一半見到有條墨魚腳係「間條色」❗️好奇怪 非常之驚嚇 無晒胃口🤯😵😵‍💫😖我喺其他車仔麵店米線店食開墨魚頭都未見過係咁嘅顏色😵😵🤮即時令我諗起平時見到嗰啲爬蟲既尾部🐙最後放低咗半碗面無食🤢🤢同朋友以後都唔會再嚟呢間餐廳講真成碗麵味道一般朋友嗌個豬扒飯味道都好普通本身係因為見到咁多好評先特登嚟食😵‍💫😖
朋友喺長沙灣附近返工
朋友嗌個豬扒飯味道都好普通
本身係因為見到咁多好評先特登嚟食😵‍💫😖
令我諗起守宮斷尾🤯😱
2022-10-18 656 浏览
食物質素極普通的車仔麵店, 點了四個餸(瑞士雞翼, 白蘿蔔, 午餐肉, 魚蛋)沒有一個餸特別出色, 而且車仔麵一條菜也沒有, 不像坊間其他的車仔麵店. 熱奶茶反而有點少驚喜, 茶濃奶滑, 值得品嚐!值得欣賞和稱讚的是座位設計, 適合一個人進食, 不用面對陌生人避免尷尬, 也不用怕被人打擾用餐. 職員服務也不錯, 雖然不是十分熱情, 但也蠻有禮貌. 價錢十分公道, 五十多元已包飲品, 是荔枝角這個美食沙漠其中一間可以光顧作充飢的餐廳.

熱奶茶反而有點少驚喜, 茶濃奶滑, 值得品嚐!

職員服務也不錯, 雖然不是十分熱情, 但也蠻有禮貌.

2022-10-16