2012-06-30 112 浏览
而家周圍D雞蛋仔都愈黎愈貴,但係味道就普普通通,仲要好多都唔識整送完女友返屋企見到哩間野有雞蛋仔買WO, 都係$11蚊,同出面差唔多咪買黎試下一拎上手食都未食,佢D香味已經羸晒,超香奶味! '我本身就唔多鍾意食D好脆個D,因為通常好脆既話,就係得個脆字,無咩涵.但係哩間佢又OK wo~又唔係去到好脆,個心又個軟又彈口,都係個句,好香奶味不過要記住係淘大哩間分店先係咁架咋,之前食過太子個間直頭唔得

一拎上手食都未食,佢D香味已經羸晒,超香奶味!
'

等候时间
5 分钟 (外卖自取)
  • 雞蛋仔
2012-01-19 140 浏览
放工後, 想到搵野食填肚, 點知比我想起淘大有一間賣旦Tart不錯的鋪頭. 不过, 當時還忘記了鋪頭的名字..到達後, 望一望...原來叫 "Maria" (旁邊好像有"超群"二字)..買完後, 發現港幣 19元的曲奇餅, 有半磅, 大大包, 還有, 吃下去很鬆化, 三款味道也好...杏仁曲奇: 脆而入口容易咬; 牛油曲奇: 奶味不重, 易入口;朱古力曲奇 : 起初還怕它很甜或太重朱古力味, 結果, 咬了一口便發現它的味道似曾相識..仿似童年時,在面包鋪吃過的長型曲奇而面層有一層朱古力的那種餅類...甜味適中翌日, 將還有大半包的曲奇, 給另外一位同事吃, 他也感到很好味和鬆化..下次一定會來光顧!

杏仁曲奇: 脆而入口容易咬;
牛油曲奇: 奶味不重, 易入口;

下次一定會來光顧!

2012-01-18
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
其他
  • 朱古力曲奇
今天姐姐買了奶黃流心包回來,眼看它的外表極為普通,跟甜餐包的樣子沒有多大的分別,但姐姐卻極力推介,並對它讚不絕口,使我亦對它十分感興趣。她還提醒我一定要先用微波爐叮過十秒才吃,所以當我吃時也先叮過十多秒才吃。叮過後,奶黃的香味撲鼻而來,未吃已深被吸引。一咬下去,半溶的奶黃流心便流出來,蛋黃的鹹香味加上奶黃的甜味充斥著口裡,非常美味><!難怪她說每次經過也必定要買奶黃流心包來吃,果然是名不虛傳。
。一咬下去,半溶的奶黃流心便流出來
,蛋黃的鹹香味加上奶黃的甜味充斥著口裡
奶黃流心❤
2011-12-16
等候时间
2 分钟 (外卖自取)
奶黃流心❤
  • 奶黃流心包
成日經過都見到好多人買野食,雞蛋仔成日出新款,幾好!!其實我上次買過麻辣雞蛋仔,辣到完全食唔到,浪費了~~ 今次經過比曲奇吸引住,$18/半磅,有3隻款:牛油、朱古力、杏仁,尋日買$18,正猶豫買牛油定杏仁,問問得知原來半磅都可以混款,於是揀左牛油&杏仁,店員用個有膠拉鏈既袋裝好,再打上個日期貼紙。今日再幫襯,就買左朱古力&杏仁!牛油曲奇:唧花曲奇,非常鬆化! 有牛油香但唔會好膻杏仁曲奇:呢隻口感比較實,更香牛油味,杏仁質素可以更好,有少部份腍左朱古力曲奇:都係唧花曲奇,夠朱古力味但不過甜$18大大包好抵食!! 推介!!
成日經過都見到好多人買野食,雞蛋仔成日出新款,幾好!!
其實我上次買過麻辣雞蛋仔,辣到完全食唔到,浪費了~~

今日再幫襯,就買左朱古力&杏仁!

牛油曲奇:唧花曲奇,非常鬆化! 有牛油香但唔會好膻
朱古力曲奇:都係唧花曲奇,夠朱古力味但不過甜

$18大大包好抵食!! 推介!!
好味曲奇 - $18/半磅
2010-10-10
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
$18 (其他)
好味曲奇 - $18/半磅
  • 曲奇
淘大商場新開的uncle fong , 最出名是雞蛋仔, 蛋撻, 曲奇蛋撻 - 蛋漿多, 蛋味重, 又大個 , $5/個 唔算貴 曲奇 - 有 朱古力, 牛油, 果仁3種, 個人認為牛油曲奇 最鬆化 , $18/半磅雞蛋仔 - 好脆 $10.8 / 底其他的蛋白蛋糕, 黃金糕 都不過不失,無咩特別 (個人意見.........)不過, 服務有待改進......今日, 心血來潮要食蛋撻, 當時, 店內只有2個員工(1個阿姐,1個阿叔),有3個客人好有秩序地在收銀處排隊.....突然, 有個40幾歲的女士入來, 大大聲叫"要半磅曲奇......" 收銀姐姐一聽, 馬上走去磅曲奇.排隊的人眼望望, 有人叫"排隊啊.........." 但收銀姐姐無理, 照磅曲奇..........待那買曲奇的女士走後...... 我對收銀姐姐說:"唔係排隊嗎? 為什麼先賣俾佢?"收銀姐姐唔出聲, 另外個阿叔出聲:"算啦... 一個半個,由佢啦!" 我一聽仲嬲, 說:"甘使咩排隊啊 ! " 此時, 收銀姐姐終於出聲啦, "甘你仲買唔買啊? " 激死, 緊係唔買啦..........即走..
蛋撻 - 蛋漿多, 蛋味重, 又大個 , $5/個 唔算貴
雞蛋仔 - 好脆 $10.8 / 底

不過, 服務有待改進......
有3個客人好有秩序地在收銀處排隊.....
我一聽仲嬲, 說:"甘使咩排隊啊 ! "
此時, 收銀姐姐終於出聲啦, "甘你仲買唔買啊? " 激死, 緊係唔買啦..........即走..........
老實講, 我買左好多次, 都有"打尖"的情況, 但其實,只要d員工按秩序, 排隊先賣,
唔好賣俾d"打尖"的人........那相信"uncle fong " 會更受歡迎...........
品質重要, 服務都好重要 !
2010-01-27
2009-10-04 164 浏览
26/08/2009 晴天放學經過淘大商場, 見到新開了一間麵包店, 都不少人去買, 我上前一望,都是買蛋撻, 曲奇的客比較多, 見店內都好多元化的食物&飲品買, 也有muffin, 我妹妹好喜歡食muffin , 於是我買了一些muffins帶回家給我家妹妹當我進入店內, 店員都非常熱情地介紹一些食品給我, 例如雞蛋仔, 天使蛋白之類的食品, 不過我的視線都是望著muffins, 後來她們也力薦muffins給我, 起初我只是想買兩個, 單買要$7.5@, 店員同我說三個$18.5, 所以我買了三個不同味道的muffins, 有牛油味, 朱古力味&藍莓味的總括來說,帝皇瑪芬食落都好鬆軟, 表面焗的帶點脆口,內裡的蛋糕也不會太實, size都好大個, 牛油味的muffins最好食, 好香又濃的牛油味, 朱古力的muffin的朱古力味道適中, 不會太甜&太濃的朱古力, 而藍莓的muffin就不是太多藍莓粒的, 但都好軟熟很好味, 回到家翻熱些muffins美道會更佳
26/08/2009 晴天

Uncle Fong by Maria's
有曲奇, muffins
食品多元化
天使蛋白, 蛋撻都有
牛油味帝皇瑪芬最好食
藍莓味的帝皇瑪芬,好少藍莓粒
朱古力味帝皇瑪芬, choco味道適中
$18.5 (其他)
Uncle Fong by Maria's
有曲奇, muffins
食品多元化
天使蛋白, 蛋撻都有
牛油味帝皇瑪芬最好食
朱古力味帝皇瑪芬, choco味道適中
2009-09-18 72 浏览
昨天經過淘大商場,看見新開張,之前在中環分店試過流沙奶黃包,新鮮出爐時很好味的.今次買的是微暖,但包細,流沙味道很一般,只是加了一些麻糬,與出面的有些不同,這個包完全不值五元,緦之行遠少少吃一串熱騰騰的芝士波波腸. 以後都唔會再食.
以後都唔會再食.
2009-09-17
$5 (其他)