2024-10-16 495 浏览
服務態度惡劣, waitress黑口黑面,好似我哋欠左佢咁款。最過份係個收銀帶住earbuds,你聽到我都算,叫佢print receipt 叫左三次。本身過黎食係因為屋企人生日,提前黎試下同望下個場,順便拎張菜單俾長輩睇。點知問佢拎菜單又問左三次 先串串貢話無 自己影。 好彩提前黎食 踩下場。難辦 你咪唔好辦囉, 做收銀帶住個爛鬼earbuds 十問九唔應。間野係我朋友介紹,今日都係佢特登車我過去食,食完佢都好唔好意思話平時男經理係到唔係咁。
2024-07-22 2441 浏览
/ 世 一 叉 燒 ❤️ 古 早 蜜 汁 腩 叉 燒 幾 年 後 再 食 仲 係 咁 好 味 🤤半 肥 瘦 嫁 😍腍 得 黎 又 唔 會 油 膩 😋另 外 要 讚 下 蒜 香 陳 皮 一 字 骨今 次 好 入 味 👍🏻仲 有 甜 品 ‼️ 意 大 利 原 殼 椰 子 雪 葩 🥥好 濃 郁 椰 子 味好 綿 密 既 口 感 🤤仲 有 埋 椰 子 肉 😍我 地 都 忍 唔 住 一 人 一 份 😌必 食 ‼️ ‼️ ‼️
世 一 叉 燒 ❤️ 古 早 蜜 汁 腩 叉 燒

2024-07-17
古早蜜汁腩叉燒
意大利原殼椰子雪葩
2024-07-03 3098 浏览
餐廳在戲曲中心一個隱閉處,不容易找。冷氣充足,員工殷勤,最緊要係方便來睇表演嘅人可以在此吃完晚飯,坐一陣,慢慢上去劇院。今日係睇7:30pm, 所以reserve左6pm, 我早了半小時到,這裡在5:30-6:00pm係比較少人,但6pm後就全滿座,部分walkin入座食客要應承7pm交枱。我們二人,叫了招牌菜,黃鱔煲仔飯及菠蘿叉燒。另外,再叫了紅燒豆腐。order左一壺白茶。呢度有幾款茶葉,可以叫一壺慢慢歎。食物方面,煲仔飯係好吃的,黃鱔脆口,飯粒乾身,煲底的也脆口,味道開胃。菠蘿叉燒有趣,賣相出色,菠蘿甜,叉燒較肥及鬆化,不焦脆,不咸,如果喜歡焦香或者怕肥就未必滿意。紅燒豆腐一般。值得一提的是這裡上菜速度很快,完全不擔心趕唔切睇show.

值得一提的是這裡上菜速度很快,完全不擔心趕唔切睇show.
2024-07-03
  • 台山興哥手工黃鱔煲仔飯
2024-05-25 3466 浏览
呢次朋友生日宴會喺遊園餐廳舉行,餐廳為大家准備咗一系列嘅粵式美饌。首先就係炭燒噴香四溢嘅燒鵝,皮脆肉嫩,一口咬落個汁汁流滿口,真係好過癮!另外仲有一盤蒜蓉蒸帶子,帶子肉質Q彈,蒜蓉汁調得恰到好處,又鮮又甜,絕對係一絕。跟住仲有煲滿滿嘅生炒時蔬,蔬菜爽脆,用心調製嘅醬汁淋落度好滑順開胃。除咗呢啲前菜,仲有一些正統又創新嘅粵式主菜,像係臘味炒飯同避風塘鮑魚等,光是擺盤已經好靚仔,入口嘅味道就更係出神入化,真係令人垂涎三尺!整體嚟講呢個生日party嘅餐飲擺設絕對可以顛峰,想體驗地道嘅香港粵菜就唔錯👍
2024-01-05
庆祝纪念
生日
用餐优惠
現金券
  • 濃湯酸菜龍躉球
  • 燒味雙拼
2024-05-08 3187 浏览
本來餐飯食得都幾滿意,但就衰收尾。明明營業到10點亦講明9點半截單可以坐到10點,點知我8點50分未到坐低,跟住落單,9點幾啲餸啱啱上枱我食咗兩啖就直接上張單叫我埋單,咁即係要招呼你先啦?得,我埋。跟住仲有10幾分鐘先到10點,我甜品都未係好食完就走嚟同我講清場仲清晒張枱啲嘢。大姐,不如換個角色,你坐低,未食完我叫你起身走吖?咁食評都係要寫嘅,整體不過不失,價錢就唔講啦,有美國運通又唔太夜嘅話,都係去有折嗰幾間啦,星光行,唔係好遠啫。

2024-05-05 2179 浏览
去完故宮再走進戲曲中心;新嘗試遊園!但原來朋友早已食過數次;覺得好食也推介給我!每個小菜都好食;酸茶魚小辣+酸剛剛好!义燒半肥瘦食都耳仔郁!食到最後甜品都Very good 💯 疆沙奶+特別汁服務態度好好;雖然都多人客但不怠慢!但在射燈下用膳及近門口比較熱了一點!一定有下次!

服務態度好好;雖然都多人客但不怠慢!
但在射燈下用膳及近門口比較熱了一點!一定有下次!
2024-04-25 2294 浏览
每次去食野感到失望,我都會想去寫食評,已經好耐冇寫過,今日又觸發咗我去寫。因為肚餓,放工時候行到去戲曲中心,想去食餐飯,因為平時夜晚我未必食(斷食)。我諗起遊園有一味煎藕餅,肚餓嘅時候諗起,當堂流口水,一個人坐低,就叫左一碟(128蚊)有六件,另外再叫咗一碗白飯。落左單,轉個頭,即刻有一碟藕餅放喺我面前,咁快嘅,因為如果要煎,當然冇咁快,就算擺落油爐度炸,都要時間㗎。我發現,藕餅嘅表面喺深色,但係裡面夾住啲魚肉就只係僅僅熟,好似係臨急臨忙,急就章,魚肉冇煎透,口味冇咁好(係我有要求)。白飯一碗(15蚊),唔熱,亦沒有飯香味(可能是我要求太高)。除左肚餓起上嚟我食左幾啖,跟住開始已經冇心機,淨係食咗面頭果塊蓮藕,同埋扒咗半碗白飯,便埋單走了(158蚊)。我明白而家嘅經營成本喺好貴,鋪租人工雜費,158蚊呢個價錢,放喺食材同埋心機上面嘅,都只係會佔好少部份,但係對於一個追求食物味道和性價比嘅人(我)來講,我覺得呢個體驗就係差咗D。香港人成日返去深圳食野,除咗因為價錢平過香港,食物材料嘅質素,服務態度,烹調技巧等,我付出同一個價錢,都會比較容易找到比香港好的(性價比高)。我放假都會返去食,但

我放假都會返去食,但係平日開工冇辦法,只有留港消費(食飯),今次呢餐係比較失望。
2024-03-31 2727 浏览
餐廳有室內及室外位置,係呢個唔多人流既戲曲中心,晚市都算好熱鬧,星期六晚市,都有7/8成滿座。 以前經過有見過可與毛孩享餐,但今次電話book時說已不可寵。 😮‍💨 真可惜,西九區係熱門放狗地方,但現時多間餐廳拒絕寵物, 🙏🏻 希望香港快d修例,改下餐廳與寵物進入事宜,令香港可有更多消費經濟啦🥺▪️脆皮燒腩仔 $128 ⭐️ 5/5▪️遊園素鵝 $72 ⭐️ 5/5▪️黃金炸魚皮 $78 ⭐️ 4/5▪️濃湯酸菜龍躉球 $338 ⭐️ 4/5.▪️台山手工黃鱔煲仔飯 $168⭐️ 4/5唔記得影相🤪.▪️薑汁撞奶 $42 ⭐️ 4/5▪️生磨腰果鮮奶露 $48 ⭐️ 5/5 總括嚟講,Menu好多款菜式都好吸引。今次叫既食物,每款都煮得出色😋好好味。難怪朋友們會多次回訪👍🏻 🅿️ 泊車優惠Mon - Fri $200以上 = 2小時免費Sat Sun PH $200以上 = 1小時免費🥴假日得1小時免泊,有d 孤寒,食飯快食點都要 90分鐘啦😂

▪️脆皮燒腩仔 $128 ⭐️ 5/5

🅿️ 泊車優惠
Mon - Fri $200以上 = 2小時免費
Sat Sun PH $200以上 = 1小時免費
2024-03-25 2000 浏览
今日食評✍🏻遊園@戲曲中心同呢間食肆結緣於Covid 期間嗰時的食物水準和服務態度都係『貴賓級』Covid後期嘅水準就每況越下我們都緣盡於Covid 後🥲今日超舊點我哋每次都會食嘅1️⃣芫茜🌿拉麵🍜芫茜係重點湯底都好味但啲墨丸牛丸就好靭咗啲得魚片比較彈牙2️⃣黑松露蛋白炒飯好味但超多味精食完全晚都好口渴3️⃣西蘭花最好味的一道菜竟然同我哋講晚市冇薯條🍟我哋就係為咗食薯條而嚟冇訂位的話要熱辣辣咁坐出面我哋真係第一次受到咁嘅對待不過大部分店員都nice鍾意小朋友對兩米都十分喜愛令我哋都冇咁難受連加一400有找晚市一啲都唔抵食無論大鋪小店我哋都會盡試盡講Follow我哋bw.foodie
今日食評✍🏻
遊園@戲曲中心
同呢間食肆結緣於Covid 期間
嗰時的食物水準和服務態度都係『貴賓級』
Covid後期嘅水準就每況越下

無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
Follow我哋bw.foodie
2024-03-14 1378 浏览
我最近到了一家以油雞飯為主打的餐廳,但是這次的用餐體驗卻令我相當失望。我一向都喜歡這家餐廳的油雞飯,但這次的食物質素讓我感到非常失望。首先,油雞的肉質非常生,我看到肉上還有紅色的部分,這對我來說是一個很大的問題。作為一道熟食,油雞的肉應該是完全熟透的,而不應該有任何紅色的部分。我向經理反映了這個問題,但經理的回應讓我感到非常失望。他不僅對此毫不在意,還態度極差,這讓我感到非常不舒服。總的來說,這次的油雞飯讓我感到非常失望。肉質生的問題、經理的差勁態度,這些問題都讓這道本應美味可口的菜色變得令人難以忍受。我對這家餐廳的食物質素和服務態度深感失望,將不再光顧。我希望餐廳能夠重視食物品質和顧客的意見,提升自己的水平。

2024-02-25 1446 浏览
Was wondering around the area and spotted this nook in a very nice theatre. Order one of HK’s classic instant noodles with scramble eggs set. In short it’s quite expensive (62 dollars) for an afternoon tea instant noodle set. The instant noodles was overcooked (the cook probably forgotten or it was left on the counter for too long by the waiter) that the noodles were soft and soggy. Will give this place a miss next time.

見到水牌話戲曲中心有餐廳,周圍行吓見到呢一間就入——————————-上菜嘅時候俾佢嚇親,成個鍋咁上🥘完全係啱啱炒起,足料又有鑊氣🍚炒飯最重要嘅係粒粒分明完全做到,加上有少少鹹香😋$88午餐嚟講又唔算好抵,不過勝在好有鑊氣😻朋友食個碟乾炒牛河同樣好味😋呢個價錢去隔離海港城都未必食到同樣質素
見到水牌話戲曲中心有餐廳,周圍行吓見到呢一間就入
——————————-

瑤柱土魷雞粒鍋燒飯
午餐
瑤柱土魷雞粒鍋燒飯
  • 瑤柱雞粒炒飯
2023-12-19 1996 浏览
Weekday中午過嚟呢邊食飯,都幾多人,雖然要等位,但好彩好快就有位啦!黑毛豬叉燒肉質鮮嫩,而且表面有薄薄一層蜜糖脆面👍🏻中間有幾層豬膏,雖然好邪惡,但入口即溶,真係唔想咬走佢🤤個餐配埋湯,飲得出冇味精,而且好夠火候,正👍🏻雖然有啲貴,但食得出真材實料,物有所值雪菜火鴨絲炆米有好多配料不過份量唔多,而且啲米粉有啲碎濕濕食量大嘅人可能會唔夠飽🤭味道:🤤🤤🤤🤤/5性價比:🤤🤤🤤🤤/5菜式:- 西班牙黑毛豬叉燒套餐:$128- 雪菜火鴨絲炆米:$75
Weekday中午過嚟呢邊食飯,都幾多人,
雖然要等位,但好彩好快就有位啦!

黑毛豬叉燒肉質鮮嫩,而且表面有薄薄一層蜜糖脆面👍🏻
中間有幾層豬膏,雖然好邪惡,但入口即溶,真係唔想咬走佢🤤
個餐配埋湯,飲得出冇味精,而且好夠火候,正👍🏻
雖然有啲貴,但食得出真材實料,物有所值

雪菜火鴨絲炆米有好多配料
不過份量唔多,而且啲米粉有啲碎濕濕
食量大嘅人可能會唔夠飽🤭

味道:🤤🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤🤤/5

菜式:
- 西班牙黑毛豬叉燒套餐:$128
- 雪菜火鴨絲炆米:$75
2023-11-19 2332 浏览
從未見如此壞態度的主管!太太星期二去遊園同朋友午飯,覺得味道不錯,只是女主管態度有點奇特。但見今天陽光普照,天朗氣清,我便決定到戲曲中心一試。在今天約上午11:15我打電話訂座,接電話的男士說今天已滿,只接受walk in,我便與太太及佣人立刻出門。約12:30到遊園門外,見並沒有任何人等候,便同侍應講「一枱三位」,她說內部已有人包場沒有枱,但我見門外場地有三、四張吉枱,便説外面有枱。但見一位胖一點女士,衣著似主管,説我哋關門,但係我仍見有五、六張枱有人及仍在上菜。看見那女管的,態度有問點氣憤!特在似警戒大家,見這女主管要小心!但亦祝福這店的老闆,有這女主管!希望可以捱過現今經濟!🙏🏼🙏🏼
2023-10-20 2079 浏览
兩個禮拜內第二次嚟食午餐,主要係因為近公司,同埋呢度嘅午市套餐可以叫幾款唔同嘅嘢大家一齊share食,性價比高,基本上四個女仔叫三份嘢已經夠食,因為份量好大叫咗同上次唔一樣嘅嘢,今次要咗一個雪菜火鴨絲炆米,好味,不過鹹咗少少,但係我個人係接受到嘅另外叫咗一個砂鍋土魷雞粒飯,其實就係炒飯擺咗喺個砂鍋入面,味道屬於重口味,土魷比較少,但係雞粒就好多,飯粒係乾身嘅,不過如果唔鍾意食硬飯嘅朋友可能覺得會有少少太硬仲叫咗一個帶子雜菜煲,不過唔記得咗影相,呢個唔係喺午市套餐入面所以冇跟飯嘅,個雜菜煲要148蚊,因為加咗幾片帶子,但係份量都好足,有小棠菜,西蘭花同埋生菜,當然仲有粉絲啦四個人叫三樣嘢,食到好飽,連加一每人都係78蚊,所以喺尖沙咀黎講係一個唔錯嘅午餐地點