2023-06-13 458 浏览
之前經過一直都好想食 今日終於有機會同朋友過嚟試下啦 果然冇令我失望呀😋佢標榜自己係即叫即煮 而佢個廚房係開放式嘅 所以真係可以見到自己個包即叫即煮🤩大烤菇牛肉漢堡 ($64)由個包開始講起啦 個包好軟熟 佢有輕輕咁烤過 但係又唔會好硬 啱啱好👍🏻而塊牛肉扒都好厚 好juicy 個菇就不過不失 冇乜太大嘅驚喜🙈 不過整體嚟講都算唔錯😋鄰居漢堡($64)哩個burger就有塊菠蘿 成個感覺即刻fresh左 而所以食材都唔會overcook左 變得太硬 成個包嘅感覺都唔會太溜 如果兩個揀一個 我會選擇哩個😋+20蚊就有套餐一個套餐就多左罐汽水同一份雙色薯條/沙律 我哋都揀左個雙色薯條 入面就有薯條同埋番薯條 番薯條唔係好多地方有 佢呢度就有齊晒薯條同番薯條 一次過食到兩種口味🤩薯條就比較脆身 而番薯條就比較淋 不過佢又有番薯嘅甜味 唔會剩係得薯條咁單調🤪最後想讚一讚佢哋 佢哋另外會比張牛油紙食客包住個burger食 費事你食burger食到成手都係哩一點果然細心👍🏻人均消費都係84蚊炸 認真抵食🤩

大烤菇牛肉漢堡 ($64)

鄰居漢堡($64)

+20蚊就有套餐
一個套餐就多左罐汽水同一份雙色薯條/沙律

2023-05-28 380 浏览
做完facial是但揾間食lunch,一早知千色匯開左手造漢堡店由長沙灣嚟左荃灣,咪試下佢叫左個美式手造漢堡包$50加$20有隻色薯條同可樂,如飲啤酒再加$16,不過我無飲幾多肉汁但包如加牛油再烤下仲好味😂下次試下第二隻味

幾多肉汁但包如加牛油再烤下仲好味
😂下次試下第二隻味
  • 美式牛肉漢堡
2023-04-25 353 浏览
首先是雙重芝士牛肉漢堡,這個漢堡非常豐富,有兩片肉餅、兩層芝士和各種配料,讓人感到非常滿足。肉質鮮嫩,口感豐富,加上芝士的香味和濃郁的醬汁,非常美味。接下來是鄰居雙色薯條,這個側盤非常特別,有兩種顏色的薯條,一種是普通的薯條,另一種是用番薯製成的番薯色薯條。薯條非常酥脆,口感豐富,吃起來非常美味。最後是水牛城雞翼,這個菜品非常受歡迎。雞翼肉質鮮嫩,醬汁香辣可口,非常開胃。總體來說,我非常喜歡鄰居Neighbor的雙重芝士牛肉漢堡、鄰居雙色薯條和水牛城雞翼,他們的食材非常新鮮,味道也非常美味。如果您喜歡漢堡、薯條和雞翼,我強烈推薦您到鄰居Neighbor品嚐一下他們的美食,相信您一定會愛上這裡的菜色。
2023-04-21
2023-04-04 348 浏览
好可惜長沙灣分店執咗,耐唔耐又會好掛住鄰居嘅漢堡,專程搭車都要出嚟食好鍾意食有菠蘿嘅漢堡,最愛鄰居漢堡,大大塊菠蘿係入面,酸甜味同漢堡非常之夾,鄰居係我頭3位食漢堡之選
2023-02-17 400 浏览
質素真係唔錯,同長沙灣總店味道差唔多,座位比較普通,唔會坐得太舒服。有一樣嘢好重要,除咗味道之外當然係份量,我一個男人食唔飽,但我老婆咁細食都覺得食唔飽,話曬七八十蚊一個餐,希望不要金拱門化只要漢堡包分量增加,味道保持,會再幫襯。
只要漢堡包分量增加,味道保持,會再幫襯。
2023-02-17 1581 浏览
鄰居Neighbor💛雙蘑菇黑松露醬芝士漢堡 $58特大香草雞扒菠蘿漢堡 $64鄰居雙色薯條 $28人均消費: $75 (2人)-雙蘑菇黑松露醬芝士漢堡🍄🌱佢係素漢堡🌱🫶🏽配料包括白蘑菇 意大利黑松露醬 蕃茄仲有紅洋蔥 羅馬生菜 同自家醬汁個麵包可以做到少少外脆內軟嘅感覺🍞同埋夠晒鬆軟 脹卜卜嘅感覺而且個包帶有少少甜味 有啲似甜餐包😚配料都夠晒豐富👻個黑松露醬一嚟到 就已經聞到好濃不過食起嚟 又唔會話太過over😝洋蔥 蕃茄同生菜就可以解到佢嗰種油膩感而蘑菇夠晒多汁 好好味🍄同埋佢嘅芝士好特別🧀係可以拉絲到好長同埋佢唔係一片片嘅芝士感覺上 佢係好軟綿綿 可以拉到勁長絲😍整體 個burger雖然有少少油不過真係勁多汁 唔會話食到好dry🤤·特大香草雞扒菠蘿漢堡🐔配料包括特大香草雞扒 煎菠蘿🍍仲有蕃茄 紅洋蔥 羅馬生菜 同自家他他醬個burger熱辣辣 好多汁雞幾好食 同juicy🤤但有啲啲柴🥺個菠蘿大大嚿 偏甜 好多汁😋仲要食落去係冇渣同埋 可以解到成個包同雞扒嘅油膩感😝除咗可以用手拎住個burger食🙌🏽仲可以用刀叉都得🍴·鄰居雙色薯條🍟雙色薯條係指用薯仔同番薯整嘅薯條🥔🍠即叫即整 熱
鄰居Neighbor💛
雙蘑菇黑松露醬芝士漢堡 $58
特大香草雞扒菠蘿漢堡 $64
鄰居雙色薯條 $28
人均消費: $75 (2人)

雙蘑菇黑松露醬芝士漢堡🍄🌱

希望疫情快啲完結啦💛
大家都要身體健康💛
2023-02-15
2023-02-13 303 浏览
由長沙灣已經開始幫襯,搬左店之後,已經好難搵到好食又價錢合理既漢堡店。今次特登出荃灣Neighbor,果然無令我和友人失望,漢堡麵包香口、肉汁夠、醬汁開胃,薯條夠脆唔油膩,沙律配醋非常清新。鋪面比舊店寬敞一點,整體感覺cozy,適合情侶/2-4人友人相聚。食完漢堡,仲可以在附近商場行下街,消下滯。今次沒有試我們另一至愛,他們的牛扒,下次必定要來試一試。本人好少寫食評,但今次真係忍唔住要寫下,支持一翻!

今次沒有試我們另一至愛,他們的牛扒,下次必定要來試一試。

本人好少寫食評,但今次真係忍唔住要寫下,支持一翻!
2022-12-27 383 浏览
路過小店, 見價錢幾抵,諗住試下佢嘅漢堡睇下得唔得。叫左個雙色芝士漢堡,加錢要左個果汁特飲同雙色薯條。個包幾好食,牛肉唔咸,肉味唔錯;薯條厚切好食;誠意之作。以後唔駛去路德圍嗰邊食喇😙
雙色芝士牛肉漢堡
2022-12-27
雙色芝士牛肉漢堡
2022-11-19 292 浏览
🥢雙重芝士牛肉漢堡配雙色薯條🍞漢堡包味道偏甜軟熟🥩牛肉漢堡肉味突出唔油膩🧀芝士夠拉絲好鬼正,芝士控一定鍾意🍠坊間少有既番薯條,仲要係混合,一次滿足兩個願望,炸得好鬆脆,薯條好綿❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ ❁ 👭🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
🥢雙重芝士牛肉漢堡配雙色薯條

🍞漢堡包味道偏甜軟熟

🥩牛肉漢堡肉味突出唔油膩

🧀芝士夠拉絲好鬼正,芝士控一定鍾意

👭🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
雙重芝士牛肉漢堡配雙色薯條
2022-07-07
雙重芝士牛肉漢堡配雙色薯條
  • 雙重芝士牛肉漢堡
2022-08-22 795 浏览
呢間burger店面積唔大,淨得幾張枱,所以之前每次行過都見到排隊排到門口出面😅睇到網上嘅評語大多都唔錯,所以有次特登早d去試吓😆🍔鄰居漢堡 $62塊包有微微烘過,質感夠晒軟熟,而最特別嘅係麪包味道甜甜哋咁,好好食呀😋佢嘅特製醬汁帶點微酸,勁開胃~仲要d汁多到流晒出嚟,真係食到好呢hea😅漢堡扒雖然唔係非常厚,但肉汁豐富,而且牛味香濃,加上入面仲落咗d洋蔥碎,香味十足💗配料方面超級豐富,有菠蘿、蘑菇、煙肉等,令成個包食落冇咁單調,而且有埋清甜多汁嘅菠蘿,感覺非常清新🥰🧀雙重芝士牛肉漢堡 $52呢個就有兩種唔同嘅芝士,芝士味超級濃郁,鹹香味十足😚而且佢仲有輕微燒過,令香味更突出,望落去好似熔熔哋咁😍但嗰兩塊芝士真係好厚,之後會覺得有d膩😣同埋d芝士一凍咗就變硬,所以要快d食呀~呢個食落比較乾,味道亦較為單調,個人比較鍾意上面嗰款多d😝🥔🍠雙色薯條(跟餐+$18)呢個超有驚喜🤩又黃又橙好靚呀~分別係普通薯條同蕃薯條,全部都係厚切㗎,炸得非常香脆又唔會好油👍🏻尤其係蕃薯條,甜甜哋咁,好味到完全停唔到口,真係必食呀💕🧅洋蔥圈 $26洋蔥圈外層炸得金黃香脆,入面嘅洋蔥亦都好厚身,而炸粉唔會太厚✨

🍔鄰居漢堡 $62

🧀雙重芝士牛肉漢堡 $52
雙重芝士牛肉漢堡

🥔🍠雙色薯條(跟餐+$18)

🧅洋蔥圈 $26
洋蔥圈外層炸得金黃香脆,入面嘅洋蔥亦都好厚身,而炸粉唔會太厚✨又唔會食到成口油,仲要熱辣辣咁,正‼️‼️‼️

🥤鄰居特飲 $24
入面有鮮果汁同埋梳打,飲落有百香果嘅味,酸酸甜甜咁,感覺好清新又開胃😆可以去除口入面嘅油膩感,啱晒食完burger之後飲😬
鄰居特飲

總括嚟講,食物嘅質素高,價錢合理,性價比極高🤗不過由於店舖較細,空間有d窄迫😐同埋如果想食堂食嘅話,就要早d去或者要等一陣la😌

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️✨
❣️環境:⭐️⭐️
❣️服務:⭐️⭐️⭐️✨
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期地下G030號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️💛💛💚💙💜❤️🧡💛如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
雙重芝士牛肉漢堡
鄰居特飲
2022-07-23 590 浏览
呢間漢堡專門店主打手工牛肉漢堡,可以配唔同嘅芝士、蘑菇或者黑松露醬,我叫咗最簡單嘅美式牛肉漢堡($48),朋友鍾意食菠蘿所以叫咗鄰居漢堡($64),入面仲有煙肉同炒蘑菇絲,另外再share個洋蔥圈😋賣相唔錯,唔係好華麗但吸引到食客,麵包甜甜地、好似餐包,芝士未去到拉絲,不過焗熔咗所以更融入到漢堡,漢堡扒表面有煎到微濃,一路食都會滴肉汁出嚟,但未去爆汁嗰種🙈初頭以為冇醬汁,原來喺曬同一邊🤣係有啲芥末味嘅千島醬咁,如果比多啲就會更好😉鄰居漢堡相對上比較juicy、冇咁乾身,可能因為菠蘿汁同煙肉嘅油份,煙肉有濃邊又唔會煎到硬曬,菠蘿表面都有微微焦濃,整體嚟講口感幾豐富,係預期中嘅味道😆洋蔥圈即叫即炸,嚟到嘅時候一大浸熱氣湧上嚟,咬落去脆卜卜,粉漿厚薄啱啱好、鬆鬆地唔會太實👍🏻
美式牛肉漢堡
2022-07-20 312 浏览
之前經過已經想試下佢 平時見排晒隊 同埋坐位唔多 大約十幾個座位 今日要早食野之後上堂 6點鐘唔使排 💃💃叫左美式牛肉漢堡 $48+$8煙肉+$18套餐(可樂 雙色薯條)開放式廚房 點完餐見全部即整 麵包鬆軟 面層脆脆地 漢堡好多肉汁 加埋煙肉一齊食 正 👍 塊蕃茄都好新鮮 雙色薯條係番薯&薯條 薯條ok 番薯條我好鍾意 甜甜的 外脆內軟 感覺冇咁熱氣(自我感覺良好🤣)
開放式廚房 點完餐見全部即整

2022-07-07 423 浏览
之前成日經過長沙灣店都冇幫襯(而且已經結業了),今日經過荃灣店,一於入去試試。大烤菇牛肉漢堡($62)轉餐(+$18)大啡菇好香又juicy,牛肉漢堡有牛味有肉汁,最估唔到菇配埋牛好夾,好味道。鄰居漢堡($62)轉餐(+$18)菠蘿甜,搶咗好多味,煙肉夠脆唔乾,整體味道不錯。鄰居併盤($68)除咗跟餐嘅雙色薯條,仲想食其他小食,嗌併盤乜都有就最啱。雙色薯條夠脆口,薯仔內粉、蕃薯夠甜;洋蔥圈夠大件,同樣脆卜卜;魚手指點他他醬最夾;芝士條相對失色少少,中間芝士唔夠拉絲。

大烤菇牛肉漢堡($62)轉餐(+$18)

鄰居漢堡($62)轉餐(+$18)
菠蘿甜,搶咗好多味,煙肉夠脆唔乾,整體味道不錯。

鄰居併盤($68)
大烤菇牛肉漢堡
鄰居併盤
大烤菇牛肉漢堡
鄰居併盤
昨晚🤴🏻嘅同事去西貢食左間幾好食嘅餐廳🍴,🤴🏻就決定今日都要去西貢試試🥳🥳首先由荃灣坐小巴🚌去觀塘,係荃灣搵 ‘ 鄰居 ’ 食個晏🍔先😜😜 ‘ 鄰居‘12點未開門已經有人排隊🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♂️~~~芝士🧀牛肉🐂漢堡🍔~~~套餐嘅指定漢堡🍔,芝士🧀已經完全溶咗係牛肉🐂上面😁😁,畫面超治癒🤤🤤,漢堡有厚度而且多汁有彈性😋😋,食完後留喺包裝紙上嘅係豐富嘅肉汁就知真材實料啦😘😘~~~雙層芝士🧀牛肉🐂漢堡🍔~~~🤴🏻買嘅時候唔知道套餐係芝士🧀牛肉🐂漢堡🍔,所以叫左雙層芝士🧀牛肉🐂漢堡🍔!😂😂🤴🏻話多份牛肉多份快樂🥰🥰~~~薯條🍟~~~薯條🍟即炸起超香脆😙😙~~~新鮮沙律菜🥗~~~蔬菜🥬新鮮就是贏✌🏻✌🏻,冇得挑剔👍🏻👍🏻另外有自助bar俾你自己攞餐具、醬汁、紙巾等☺️☺️
‘ 鄰居‘12點未開門已經有人排隊🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♂️

~~~芝士🧀牛肉🐂漢堡🍔~~~

~~~雙層芝士🧀牛肉🐂漢堡🍔~~~
🤴🏻話多份牛肉多份快樂🥰🥰

~~~薯條🍟~~~
薯條🍟即炸起超香脆😙😙

~~~新鮮沙律菜🥗~~~
蔬菜🥬新鮮就是贏✌🏻✌🏻,冇得挑剔👍🏻👍🏻
另外有自助bar俾你自己攞餐具、醬汁、紙巾等☺️☺️
2022-04-12
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-07-05 217 浏览
長沙灣人氣Burger店進駐荃灣😍呢間bookmark左好耐但長沙灣店位置有d吊腳😮‍💨終於!終於!等到佢開左黎荃灣🥰位於千色滙內街地鋪,位置不算顯眼鄰居漢堡 $62 (+$18跟餐可選沙律/雙色薯條加汽水)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️揀左雙色薯條,10分鐘上餐。全部即叫即做,薯條熱辣辣係一半蕃薯條加一半薯條。兩隻味道都10分好,香脆新鮮熱辣!入邊有菠蘿,蘑菇,蕃茄,生菜,洋蔥,煙肉再加手打牛肉扒。牛扒10分Juicy,配合菠蘿味道多左幾分層次☺️正!雙層牛肉芝士漢堡 $72⭐️⭐️⭐️⭐️有兩塊手打牛扒,芝士,蕃茄,生菜,洋蔥😳對比起鄰居漢堡,呢個層次少一點。2大塊牛扒岩晒食肉獸,好滿足😋
長沙灣人氣Burger店進駐荃灣😍
呢間bookmark左好耐
但長沙灣店位置有d吊腳😮‍💨
終於!終於!
等到佢開左黎荃灣🥰
位於千色滙內街地鋪,位置不算顯眼

鄰居漢堡

揀左雙色薯條,10分鐘上餐。
全部即叫即做,薯條熱辣辣
係一半蕃薯條加一半薯條。
兩隻味道都10分好,香脆新鮮熱辣!
入邊有菠蘿,蘑菇,蕃茄,生菜,洋蔥,煙肉再加手打牛肉扒。
牛扒10分Juicy,配合菠蘿味道多左幾分層次☺️
正!

雙層牛肉芝士漢堡 $72
⭐️⭐️⭐️⭐️
雙層牛肉芝士漢堡

有兩塊手打牛扒,芝士,蕃茄,生菜,洋蔥😳
對比起鄰居漢堡,呢個層次少一點。
2大塊牛扒岩晒食肉獸,好滿足😋
2022-07-03