🎊我既冬天開心法則:就係約朋友打邊爐😆,熱鬧嘅氣氛,更能加深我地既友誼!今次既聚會比較特別,揀左呢間可以飽覽維港海景,居高臨下打邊爐特別爽呀!👅湯底揀左醉火入鍋,係非常有特式既五格鍋,一次試晒火焰木瓜鍋、蕃茄龍蝦鍋、肉骨茶鍋、四川麻辣鍋同蘿蔔牛腩鍋,其中我就最鐘意肉骨茶鍋,裡面有幾隻豬手,炆得又香又淋,滿滿骨膠原!👍🏻火鍋食材款式都唔錯,價錢仲好抵食!安格斯牛小排係必點之一,肉質嫩滑肉味十足!黑松露蝦蟹餃 好好食,口感鮮香豐富;手打芝士蝦丸勁彈牙,仲有最愛既即炸手工響鈴,鬆脆無比呀!🔥醉火入鍋 $388✨頂級安格斯牛小排 $208✨黑松露蝦蟹餃 $78✨手打芝士蝦丸 $68 ✨蔬菜拼盤 $78 ✨什菌拼盤 $78✨即炸手工響鈴 $68🍹竹蔗茅根 $28💖紫貝天葵 $28

🎊

👅
湯底揀左醉火入鍋,係非常有特式既五格鍋,

👍🏻

✨什菌拼盤 $78
✨即炸手工響鈴 $68

🍹竹蔗茅根 $28
💖紫貝天葵 $28

以前曾經一時風光嘅酒鍋而家變成一壇糟, 非常之失望,究竟發生咗咩事? 轉咗老闆? 連水牌, 升降𨋢入面,都冇佢哋呢一層嘅名。係咪啱啱搬咗樓層 ? 但如果係新搬,啲凳 &梳化又舊又爛同埋爆裂,明顯係非常之舊。 食材有好多都不及水準,聲稱嘅本地肥牛一啲都唔好食(似唔係本地的牛),啲海鮮啊,大蜆啊 俾得極少量,水魷魚個質素好差。 湯底還可以, 五格湯底都只是玩gimmick (所以冇嗌,嗌咗醉雞鍋底)。 仲有一樣最差最差嘅東西, 就係好似好多食評人都話: 唔知點解佢係都要人哋畀現金, 堂堂正正的一間火鍋店,點可能冇得收信用卡?唔知係咪走緊啲乜嘢法律罅或者想慳返啲信用卡機手續費,就夾硬迫顧客“盡量”要畀現金, 嗰日佢receptionist打嚟同我 confirm booking嘅時候話唔知乜嘢"個visa卡轉緊" 唔知佢講乜,好彩我當時拒絕咗,我話我可能食好大嘅金額,唔方便攞咁多現金喎,冇轉數快喎,跟住佢話 “咁好啦,咁唯有俾信用卡囉。” 咁即係又可以用信用卡嘅?!! 跟住當晚又真係沒有任何嘅推搪就畀我哋用信用卡,但係我見到隔離嗰枱唔知點解本身佢哋畀咗張信用卡出嚟,跟住伙記退返畀佢哋,要佢哋畀現金。奇怪的店。
2024-01-07
庆祝纪念
生日
2023-12-26 49 浏览
Book 咗聖誕節夜晚睇完戲去食,遲咗少少坐唔到窗邊位有啲可惜。五色湯底都幾特別,中間係木瓜加酒加三隻蝦,倒落去嗰下都IG able 。一格麻辣冇乜特別,一格羅白牛腩啲胡椒味都ok 重,肉骨茶喺格一黎就好飲碗,因為之後加湯係每一格都加同樣嘅清湯。蕃茄龍蝦都ok, 細細地但都新鮮。加外加嘅牛小排都幾好,不過唔知點解七點就冇哂貴妃蚌,咁轉咗做珊蝴蚌都ok 嘅。響鈴嗰浸油味都幾勁,不過黃金魚皮即炸係幾好食。鮮蝦雲吞冇一隻完整嘅蝦係入面,手打墨丸不過不失。同埋可能聖誕節full house, 漏單嘅情況都幾嚴重,不過好彩我地有啲眼寬肚窄咗,所以有啲野冇落到單仲好。drink menu 要問先有。同埋最後最surprise 嘅係一開頭要咗杯暖水,埋單先知竟然要收$16. 叫嗰時冇講過,menu 都唔係好覺有。兩個人total 食咗$1500 左右,聖誕節黎講都ok 嘅

2023-12-25
  • 醉火入鍋
2023-12-23 19 浏览
冬天緊係要去食番個打邊爐 暖下個胃💕今次就去左醉鍋度食晚餐😆見到醬汁有好多唔同配料嘅選擇💕有12款咁多😆 初頭我哋喺度搵緊豉油喺邊原來係藍色嗰壺😂😂初初我哋仲以為係茶😂打邊爐 當然唔少得要飲番啲清熱嘅嘢我哋要咗洛神花茶同埋竹蔗茅根酸酸甜甜好好味湯底方面我哋揀咗醉火入鍋分別有五格獨特木瓜鍋蕃茄波士頓龍蝦鍋清湯蘿蔔牛腩四川麻辣鍋馬來肉骨茶鍋我自己就比較鍾意清湯蘿蔔牛腩💕而且仲會喺度飲肉骨茶啲湯😂食物種類亦都有好多💕我哋叫左頂級安格斯牛小排手打芝士蝦丸黑松露蝦蟹餃三色鮮制生麵即炸手工嚮鈴卷蔬菜拼盤什菌拼盤個牛小排上菜方式好得意而且肉質鮮嫩 配埋個湯底同埋醬汁 正👍🏻其他食物亦好新鮮蔬菜爽口💕覺得一定要點返個響鈴可以吸晒啲湯嘅味道😍
冬天緊係要去食番個打邊爐 暖下個胃💕

蔬菜爽口💕
覺得一定要點返個響鈴
可以吸晒啲湯嘅味道😍
2023-12-22 19 浏览
最近呢幾日超級凍,朋友約咗我去一間靚景居高臨下打邊爐。原來佢仲有VIP房,當晚就聽到啲人喺入面唱K🎤🔥醉火入鍋 一次過俾你試足五種味道:木瓜鮮蝦、蕃茄龍蝦、四川麻辣、肉骨茶同埋清湯蘿蔔牛腩。木瓜大蝦會落酒跟住喺你面前點火,非常IG able又有好重酒味。另外最鐘意蕃茄龍蝦,超級入味又有半隻龍蝦。清湯蘿蔔牛腩就最清澈最啱用嚟煮菜。🥩頂級安格斯牛小排肉質嫩滑多汁,每一口都充滿了濃郁的牛肉香氣,好快就熟要快啲夾返上嚟。🦑手打芝士墨魚丸墨魚丸本身鮮嫩彈牙,搭配上濃郁的芝士醬,簡直是天堂的組合。每一口都充滿了墨魚和芝士的香味,讓人欲罷不能。🦐黑松露蝦蟹餃 餃子皮薄而有彈性,內餡則是蝦肉和蟹肉的絕妙結合。最令人驚艷的是裡面的黑松露香氣,讓整道菜的口感更加豐富和奢華。🥬蔬菜拼盤 對於喜愛蔬菜的人來說,這道蔬菜拼盤有新鮮多款的蔬菜就啱曬。✨即炸手工響鈴每一個響鈴都是用手工製作的,外皮金黃酥脆,點上火鍋湯底最好食。🍄什菌拼盤有各種新鮮的野菌帶來了豐富的口感和濃郁的香氣。🍀三色鮮制生麵用三種蔬菜整出嚟嘅手打生麵,非常彈牙,冇鹼水味。🍹竹蔗茅根紫貝天葵 兩款都好啱打邊爐飲,清涼解渴而且又唔會太甜。

🔥醉火入鍋

🥩頂級安格斯牛小排

🦑手打芝士墨魚丸

🦐黑松露蝦蟹餃

🥬蔬菜拼盤
對於喜愛蔬菜的人來說,這道蔬菜拼盤有新鮮多款的蔬菜就啱曬。

✨即炸手工響鈴

🍄什菌拼盤
有各種新鮮的野菌帶來了豐富的口感和濃郁的香氣。

🍀三色鮮制生麵
用三種蔬菜整出嚟嘅手打生麵,非常彈牙,冇鹼水味。

🍹竹蔗茅根
紫貝天葵
兩款都好啱打邊爐飲,清涼解渴而且又唔會太甜。
2023-12-21 18 浏览
天氣突然凍左咁多, 哽係打邊爐嘅時間啦。 今晚二人行去左銅鑼灣醉鍋打邊爐。招牌特色五格鍋 包括木瓜鍋, 蕃茄波士頓龍蝦鍋,清湯蘿蔔牛腩, 四川麻辣鍋,馬來肉骨茶鍋。 個人最鍾意肉骨茶湯, 香濃藥材味, 當湯飲都得。 四川麻辣鍋就越食越辣, 香辣味都出眾。頂級安格斯牛小排-牛味濃, 肉脂分布均勻, 入口濃濃牛肉味。 試哂5格滾牛肉, 最出味係有酒嘅木瓜鍋。黑松露蝦蟹餃-黑松露味好濃好香, 材料充足。手打芝士蝦丸-蝦丸爽滑彈牙, 中間嘅流心芝士非常出色。三色鮮制生麵-墨汁,甘荀, 菠茶, 墨汁味道夠濃, 菠菜味好有菜味, 打邊爐比較少叫飽肚野, 但呢三款麵正。

黑松露蝦蟹餃-黑松露味好濃好香, 材料充足。

手打芝士蝦丸-蝦丸爽滑彈牙, 中間嘅流心芝士非常出色。

劣店嚟!埋單近5千元但只收現金,當日在電話職員 話店內酒做緊買一送一,點知去到話無,我地一班 女仔有KOL 在場,佢地個老細入嚟房扮熟,又帶埋 個男人入嚟,騷擾我同自己朋友嘅聚會,仲成機對 我的朋友又搭膊頭又借醉攬我朋友!仲要自己私 人改我地嘅單,改左一碟貴價700多元嘅牛拼盤,無 問過我地同意, 佢攞入嚟時大家以為佢送俾我地, 原來唔係!埋單原來係要收錢正價!服務員態度 超差,埋單近5千元但只收現金,非常無理! 後來向店員反映要求退回我地沒有order的那碟拼盤,其老細承諾退款,但現在超過一個月仍未有行動退回,好明顯係敷衍我們!用餐途徑飯廳

飯廳
2023-12-17 33 浏览
天氣開始凍,要打邊爐啦😆 醉火入鍋第一次食有5格既火鍋~😳中間果格係木瓜鮮蝦鍋,店員會加d酒然後點火,場面勁吸睛,木瓜煲林左好甜。另外有蕃茄芝士波士頓龍蝦鍋,清湯蘿白牛腩鍋, 馬來肉骨茶鍋同四川麻辣鍋~每一個鍋入面都有d食材可以食,恰野食之前可以先品嚐一下~個人最中意木瓜鍋~😊 頂級安格斯牛小排 賣相精美 , 成排肉掛好哂等住比人食😈牛小排肉質鮮嫩多汁 手打蝦丸 &手打墨魚丸蝦丸同墨魚丸口感都超級彈牙!😳 而且唔洗加醬汁都夠哂味~ 鮮蝦雲吞雲吞既蝦肉都好彈牙,不過我中意蝦丸多d 豆腐紙好特別既豆腐紙,恰十秒左右就可以食,用木瓜鍋恰好清甜 黃金炸魚皮即炸既炸魚皮好香脆,加上咸蛋黃既咸香,食到好上癮 三色鮮制生麵麵的份量很大,足夠比4個人食~每一種面都好彈牙,係鮮制先有既質感~ 蔬菜什菌拼盤用木瓜鍋恰好鮮甜 竹蓆茅根同紫貝天葵作為飲品都好清新 !
天氣開始凍,要打邊爐啦😆

第一次食有5格既火鍋~😳
個人最中意木瓜鍋~😊

頂級安格斯牛小排
賣相精美 , 成排肉掛好哂等住比人食😈
牛小排肉質鮮嫩多汁

手打蝦丸 &手打墨魚丸
蝦丸同墨魚丸口感都超級彈牙!😳 而且唔洗加醬汁都夠哂味~

鮮蝦雲吞
雲吞既蝦肉都好彈牙,不過我中意蝦丸多d

豆腐紙
好特別既豆腐紙,恰十秒左右就可以食,用木瓜鍋恰好清甜

黃金炸魚皮
即炸既炸魚皮好香脆,加上咸蛋黃既咸香,食到好上癮

三色鮮制生麵

蔬菜什菌拼盤
用木瓜鍋恰好鮮甜

竹蓆茅根同紫貝天葵作為飲品都好清新 !
安格斯牛小排
手打蝦丸
三色麵
豆腐皮
2023-12-17 25 浏览
天氣凍,最岩食火鍋!今晚朋友帶左我黎Vpoint嘅醉鍋😍 店員仲安排左窗口位置比我地,坐位闊落,一邊享受美食一邊傾計睇下夜景,感覺好舒服,我地仲對食物覺得好驚喜!湯底我地點左招牌醉火入鍋,有成5款唔同味道,岩我咩都想試!店員上鍋時會係中間嘅木瓜鮮蝦湯即場表現火燒醉蝦,打卡一流😆虎蝦好大隻而且新鮮彈牙,個木瓜仲好甜呀!側邊仲4個湯底🥢正宗肉骨茶湯底,湯底內有軟腍豬手,味道調配得好好,藥材味道唔會過重。🥢蕃茄龍蝦湯底,飲落小小酸但係龍蝦鮮味十足,仲有成半隻龍蝦係度!🥢四川麻辣湯底,辣味麻香,湯底仲有好配料,有豬片、豆卜、芽菜,好味道呀!🥢清湯蘿蔔牛腩湯底,飲落好香胡椒味,蘿蔔甜,牛腩又夠淋。十分推介大家試呢個湯底💯我地仲叫左唔少野食,🥢頂級安格期牛小排,牛肉軟腍有牛香味,擺盤好精美放落邊個湯底都好食。🥢黑松露蝦蟹餃🥢韭菜餃兩款餃子都非常飽滿,尤其是係黑松露蝦蟹餃,黑松露味好香。🥢黃金炸魚皮份量好多,鹹蛋香味加魚皮炸好香脆,超惹味。🥢手打蝦丸,有4粒,鮮味彈牙。🥢蔬菜拼盤🥢什菌拼盤菜類全部都好新鮮🫶🏻🥢紅薯粉🥢紫貝天葵🥢竹蔗茅根飲品唔會太甜,我個人好喜歡紫貝天葵,酸酸maymay好開胃!今晚

湯底我地點左招牌醉火入鍋,有成5款唔同味道,岩我咩都想試!

側邊仲4個湯底
🥢清湯蘿蔔牛腩湯底,飲落好香胡椒味,蘿蔔甜,牛腩又夠淋。
十分推介大家試呢個湯底💯
我地仲叫左唔少野食,

🥢黑松露蝦蟹餃
🥢韭菜餃
兩款餃子都非常飽滿,尤其是係黑松露蝦蟹餃,黑松露味好香。

🥢黃金炸魚皮份量好多,鹹蛋香味加魚皮炸好香脆,超惹味。

🥢手打蝦丸,有4粒,鮮味彈牙。

🥢蔬菜拼盤
🥢什菌拼盤

菜類全部都好新鮮🫶🏻
🥢紅薯粉
🥢紫貝天葵
🥢竹蔗茅根
今晚嘅火鍋夜我同朋友都食得好開心好滿足,醉鍋係一間會再回頭嘅餐廳😋
  • 黑松露蝦蟹餃
  • 黃金炸魚皮
2023-12-16 14 浏览
天氣開始凍❄️係時候打邊爐暖下🍲位於銅鑼灣v point既醉鍋,主打一鍋五款特色湯底,啱晒一大班唔同口味嘅朋友仔一齊打邊爐👩🏻‍🤝‍👩🏼👬🍴醉火入鍋($388)湯底共有5款,包括:五格獨特木瓜、蕃茄波士頓龍蝦🍅🦞清湯蘿蔔牛腩、四川麻辣🌶️同馬來肉骨茶。店員會即席係木瓜鍋點火燒醉蝦🔥充滿視覺享受😎蝦肉幾紮實彈牙。湯底都幾足料,個人比較喜歡肉骨茶湯底💁🏻‍♀️有淡淡既藥材味,幾滋潤👅而且仲有大大嚿嘅豬手,肉質軟腍有膠質👍🏻🍴頂級安格斯牛小排($208/小份)一塊塊牛小排掛係木架上面,牛小排肥瘦勻稱,肉味幾濃👄 🍴黑松露蝦蟹餃($78)餡料飽滿👍🏻黑松露味幾突出,不失蝦肉同蟹肉嘅鮮味~🍴手打芝士蝦丸($68)蝦丸爽口彈牙😋裏面包着芝士味道更豐富。🍴三色鮮制生麵($68)生麵有菠菜、甘筍同墨汁共三款口味,色彩豐富😆口感煙韌有咬口~🍴蔬菜拼盤($78)及雜菌拼盤($78)蔬菜同雜菌款式豐富🥬乾淨企理。🍴即炸手工響鈴($68)打邊爐邊少得響鈴,即叫即炸,香口新鮮😋爽唒湯底既精華。🍴竹蔗茅根($28)、紫貝天葵($28)清涼解渴,打邊爐就岩唒啦👐🏻

🍴醉火入鍋($388)

🍴頂級安格斯牛小排($208/小份)
一塊塊牛小排掛係木架上面,牛小排肥瘦勻稱,肉味幾濃👄

🍴黑松露蝦蟹餃($78)
餡料飽滿👍🏻黑松露味幾突出,不失蝦肉同蟹肉嘅鮮味~

🍴手打芝士蝦丸($68)
蝦丸爽口彈牙😋裏面包着芝士味道更豐富。

🍴三色鮮制生麵($68)

🍴蔬菜拼盤($78)及雜菌拼盤($78)
蔬菜同雜菌款式豐富🥬乾淨企理。

🍴即炸手工響鈴($68)
打邊爐邊少得響鈴,即叫即炸,香口新鮮😋爽唒湯底既精華。

🍴竹蔗茅根($28)、紫貝天葵($28)
清涼解渴,打邊爐就岩唒啦👐🏻

2023-12-15 33 浏览
人漸醉了夜更深~ hey~ 😂唔好醉住! ✨醉鍋呢度有咁多好野食~ 又點捨得醉呢~今日同個fd聚聚,諗唔到食咩😆不如就打邊爐啦!就嚟呢間bookmark咗好耐嘅✨醉鍋😆我最想就係試佢好出名嘅「醉火入鍋」呀!上到嚟真係嘩一聲,因為完全可以一邊食、一邊俯㒈維港嘅景色~ 好正~ 🍲醉火入鍋分別係五格唔同湯底~ 上枱後,侍應將中間嘅木瓜鮮蝦鍋加入酒精「玩火」,瞬間變成美味醉鍋~ 木瓜好入味~ 其餘四格分別係鮮麻味香既四川麻辣鍋,入晒辣味嘅豆卜就最正!清新local既蘿蔔牛腩鍋、蘿蔔超入味~ 味濃足料既肉骨茶鍋,啲豬手好淋~ 最特別係鮮味嘅蕃茄龍蝦🦞鍋,有成半隻龍蝦,蕃茄底夠濃夠fresh ~ 我自己特別鍾意龍蝦同埋麻辣鍋!黃金炸魚皮打邊爐梗係唔少得炸魚皮,呢個黃金炸魚皮夠晒邪惡,鹹蛋黃味勁香濃,就咁食同放湯1秒都咁正!頂級安格斯牛小排 (小)好有氣勢嘅擺盤~ 🤩牛小排油花分布均勻、肉質柔嫩、重牛味~手工紫菜響鈴響鈴又係我至愛😙 呢度嘅響鈴自家鮮炸特別好食!黑松露蝦蟹餃鍾意黑松露嘅朋友唔可以錯過啦,👍🏻一咬係好香濃嘅黑松露味!入邊嘅蝦蟹肉亦都好鮮味呢!蜂巢豆腐係無敵百搭嘅配料!無論食咩湯底都可以

上到嚟真係嘩一聲,
因為完全可以一邊食、一邊俯㒈維港嘅景色~ 好正~

🍲醉火入鍋
分別係五格唔同湯底~
我自己特別鍾意龍蝦同埋麻辣鍋!

黃金炸魚皮
就咁食同放湯1秒都咁正!

頂級安格斯牛小排 (小)
好有氣勢嘅擺盤~ 🤩牛小排油花分布均勻、肉質柔嫩、重牛味~

手工紫菜響鈴
響鈴又係我至愛😙 呢度嘅響鈴自家鮮炸特別好食!

黑松露蝦蟹餃
鍾意黑松露嘅朋友唔可以錯過啦,👍🏻一咬係好香濃嘅黑松露味!
入邊嘅蝦蟹肉亦都好鮮味呢!
黑松露蝦蟹餃、蜂巢豆腐

蜂巢豆腐
係無敵百搭嘅配料!
無論食咩湯底都可以用佢索晒d湯,一啖食落口勁正!

三色鮮製生麵
綠色係菠菜、橙色係甘筍、黑色應該係墨汁~ 特登放落較清嘅牛腩湯底,睇吓試唔試到麵嘅「真味道」,感覺係甘筍麵嘅味道比較出啲~ 如果放落濃湯就真係完全分唔到😂

🥬蔬菜拼盤
呢個拼盤都真係幾齊款~ 西蘭花、椰菜花、蕃茄仔、甘筍仔、南瓜、娃娃菜、菠菜等~ 全部都夠新鮮!
竹蔗茅根、紫貝天葵

飲品方面,我哋叫咗竹蔗茅根同紫貝天葵,兩杯都唔錯,唔會太甜~

呢度嘅環境擺盤都係超級值得打卡,見到隔籬枱叫左一份大嘅牛肉,有一個好大嘅金牛盤載着,勁有型!
今晚仲有客人進駐VIP房同卡拉OK房! 𨋢口又有好大個魚缸,有成新鮮海鮮~~ 呢度下晝仲有點心食㗎!
2023-11-15
黑松露蝦蟹餃、蜂巢豆腐
竹蔗茅根、紫貝天葵
2023-12-15 34 浏览
劣店嚟! 埋單5千元但只收現金. 當日在電話職員話店內酒做緊買一送一, 點知去到話無. 我地一班女仔有KOL 在場, 佢地個老細入嚟房扮熟, 又帶埋個男人入嚟, 騷擾我同自己朋友嘅聚會, 仲成機對我的朋友又搭膊頭又借醉攬我朋友! 仲要自己私人改我地嘅單, 改左一碟貴價700多元嘅牛拼盤, 無問過我佢同意, 佢攞入嚟時大家以為佢送俾我地, 原來唔係!埋單原來係要收錢正價! 服務員態度超差, 埋單5千元但只收現金, 非常無理!
2023-12-14 16 浏览
位於高層可以觀望夜景!食物和湯底有很多選擇,我們選擇了醉火入鍋的湯底!每款有唔同特色~~首先是頂級安格斯牛小排。賣相十分精美,肉質鮮嫩多汁!接下來是手打芝士蝦丸。蝦丸口感彈牙,蝦丸內有芝士,層次豐富~~黑松露蝦蟹餃很足料鮮蝦也有兩至三隻,並添加了黑松露的香氣。海鮮味道和黑松露的芳香都不錯~三色鮮制生麵的麵條彈牙有嚼勁,麵的份量很大,多幾個人吃也足夠。蜂巢豆腐,雜菌拼盤和蔬果拼盤都給人一種新鮮和清爽的口感。竹蓆茅根和紫貝天葵作為飲品也很清新!
位於高層可以觀望夜景!

食物和湯底有很多選擇,我們選擇了醉火入鍋的湯底!

每款有唔同特色~~
首先是頂級安格斯牛小排。賣相十分精美,肉質鮮嫩多汁!

蜂巢豆腐,雜菌拼盤和蔬果拼盤都給人一種新鮮和清爽的口感。

竹蓆茅根和紫貝天葵作為飲品也很清新!
下星期開始凍喇, 又到左打邊爐嘅季節。 今次去到27樓,坐係落地大玻璃隔離一路望住維港,一路歎住個高級火鍋,心情會變好。招牌菜一定要叫《醉火入鍋》,有成5個湯底咁多架! 最吸睛嘅位係侍應會係我地面前將酒精倒入🖤鮮蝦木瓜鍋,火焰🔥燒起成尺高,得出嚟就係有酒香氣味既大蝦喇。 而其餘嘅湯底都好講究,用料方面誠意滿滿:🖤龍蝦蕃茄、雲耳🖤馬來肉骨茶(紅棗、杞子、豬手)🖤胡椒牛腩(白蘿蔔)🖤四川麻辣(豬皮、豆卜、芽菜)其實淨係個湯底已經值回票價!每枱必點嘅🤍頂級安格斯牛小排 ,每塊牛掛起左視覺效果好靚,油花分佈均勻🤍黑松露蝦蟹餃同手打芝士蝦丸係我既至愛,黑松露味突出,夠曬彈牙;而蝦丸真係見到成隻鮮蝦係度,同芝士味好夾平時打邊爐通常都得烏冬同公仔麵,呢度竟然有🤍三色鮮制生麵,有菠菜、墨汁、甘筍,滑滑捋捋我鐘意🤍蔬菜拼盤同什菌拼盤非常精美,仲加左個🤍即炸手工嚮鈴卷,呢啲都係不可缺少嘅配料飲品方面叫左🤍竹蔗茅根同紫貝天葵,清熱解渴

🖤龍蝦蕃茄、雲耳
🖤馬來肉骨茶(紅棗、杞子、豬手)
🖤胡椒牛腩(白蘿蔔)
🖤四川麻辣(豬皮、豆卜、芽菜)

其實淨係個湯底已經值回票價!

飲品方面叫左🤍竹蔗茅根同紫貝天葵,清熱解渴

⭐️評分:7/10-中午吃火鍋真爽🤣酒鍋變醉鍋🤔-✳️醉火入鍋 👍(木瓜蝦、蕃茄波士頓龍蝦、清湯蘿蔔、四川麻辣、肉骨茶)單是湯底已經配料滿滿木瓜超清甜🤤🤤大蝦、龍蝦肉質飽滿蘿蔔軟腍除了四川麻辣外,湯底均清香濃郁🩷個人最愛木瓜、蘿蔔湯底-✳️黃金炸魚皮 👍👍👍必點!!無人能抵擋🤣蛋黃香氣撲鼻😍😍😍大大粒蛋黃好香好吸引好正!!魚皮炸得酥脆浸在湯底3秒更完美吸收湯汁😍😍好正-✳️頂級手切本地肥牛 👍👍👍肉質軟熟,有彈性加入湯底更好地吸收湯底配搭下,鮮甜、麻辣、肉質香都可選-✳️黑松露蝦蟹餃 👍濃郁黑松露香氣!用料大大粒-光是湯底已經有大量配料🤤好飽--⭐味道 7.5/10⭐️特色 7/10⭐️環境 7.5/10⭐️性價比 7/10 ⭐️賣相 7.5/10
⭐️評分:7/10
中午吃火鍋真爽🤣酒鍋變醉鍋🤔
✳️醉火入鍋 👍
(木瓜蝦、蕃茄波士頓龍蝦、清湯蘿蔔、四川麻辣、肉骨茶)
單是湯底已經配料滿滿
木瓜超清甜🤤🤤
大蝦、龍蝦肉質飽滿
蘿蔔軟腍
除了四川麻辣外,湯底均清香濃郁
🩷個人最愛木瓜、蘿蔔湯底

✳️黃金炸魚皮 👍👍👍
必點!!無人能抵擋🤣
蛋黃香氣撲鼻😍😍😍
大大粒蛋黃好香好吸引好正!!
魚皮炸得酥脆
浸在湯底3秒更完美吸收湯汁
😍😍好正

✳️頂級手切本地肥牛 👍👍👍
肉質軟熟,有彈性
加入湯底更好地吸收湯底
配搭下,鮮甜、麻辣、肉質香都可選

✳️黑松露蝦蟹餃 👍
濃郁黑松露香氣!
用料大大粒
光是湯底已經有大量配料🤤好飽