2024-02-21 4 浏览
望住海景打邊爐 滿足感加乘醬料都係大路啦湯底:抗疫先鋒 $328有4款湯底「胡椒豬肚花膠黃金雞湯」「杏汁白肺木瓜雪耳湯」「蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯」「四川麻辣湯」每一格都係滿滿嘅料 淨係食晒入面啲料 都應該飽咗一半😂「杏汁白肺木瓜雪耳湯」依個比較少見原本都驚驚哋杏汁 好在個味道都比較低調🫡豬肺大大塊 幾有口感 仲有雪耳潤一潤返頂級安格斯牛小排 (小) $208逐片逐片掛係架上面 幾有心思至於肉質方面肉味香濃又嫩滑 配幾款湯底都唔錯黑松露蝦蟹餃 $78黑松露味好濃郁 咬落去啖啖肉 有驚喜耶手打芝士蝦丸 $68大大甩蝦丸 口感夠晒彈牙而且仲有流心嘅芝士 唔錯唔錯即炸手工嚮鈴卷 $68打邊爐必定要有炸得夠香脆 浸一浸吸晒啲湯汁三色鮮制生麵 $68色彩鮮艷食落幾彈牙 味道都唔錯耶蔬菜拼盤 $78什菌拼盤 $78紫貝天葵 $28羅漢果菊花茶 $28兩杯都唔會太甜 健康吓成餐飯都好滿足

望住海景打邊爐 滿足感加乘
醬料都係大路啦
湯底:抗疫先鋒 $328
有4款湯底

「胡椒豬肚花膠黃金雞湯」
「杏汁白肺木瓜雪耳湯」
「蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯」
「四川麻辣湯」

羅漢果菊花茶 $28
兩杯都唔會太甜 健康吓
成餐飯都好滿足
2024-02-21 6 浏览
放工同事約我打邊爐,佢話搵到間正嘢,有靚景,而且晚上9:30前用現金支付,湯底免費。有4款免費湯底選擇,我哋選咗「鹹酸菜胡椒豬肚鍋」。🥢秘製麻辣鴨血$98我哋先點個小食,然後再等打邊爐嘅配料嚟,呢個麻辣鴨血夠晒「麻」😂,鴨血都幾滑。🧊羅漢果菊花茶$28用羅漢果煲,無糖,清熱氣一流。🍲鹹酸菜胡椒豬肚鍋大大鍋,胡椒味濃郁,裡面都有好多豬肚。要讚一讚,打邊爐最緊要火力夠猛,今晚打邊爐由頭到尾,好夠火力。🦐手打芝士蝦丸$68 ➕🥟黑松露蝦蟹餃$78蝦丸彈牙;黑松露蝦蟹餃則很有趣,黑色嘅餃子皮,裏面藏着鮮甜嘅餡料。🐂頂級安格斯牛小排(小)$208賣相好精緻,牛小排肉質柔軟,一片一片慢慢灼,一邊傾偈一邊食,好滋味。🥬蔬菜拼盤$78點咗這個拼盤,一take過有齊南瓜🎃、秋葵、粟米芯🌽、西蘭花🥦、生菜🥬及娃娃菜,唔錯。

🥢秘製麻辣鴨血$98

🧊羅漢果菊花茶$28
用羅漢果煲,無糖,清熱氣一流。

🍲鹹酸菜胡椒豬肚鍋

🦐手打芝士蝦丸$68 ➕🥟黑松露蝦蟹餃$78

🐂頂級安格斯牛小排(小)$208

🥬蔬菜拼盤$78

2024-02-20 8 浏览
同朋友一齊喺銅鑼灣,佢想打邊爐,咁佢自己上網搵吓,見到呢間,話不如試吓,咁我就梗係冇所謂啦🤣$22醬料(一位):應該有嘅醬料都有🤣$138「鹹酸菜胡椒豬肚鍋」:有好多鹹酸菜同埋好多豬肚可以食,湯底仲有濃烈嘅胡椒味🤣$208「頂級安格斯牛小排(小)」:牛小排肉質軟熟幾好牛味🤣$68「三色鮮制生麵」:三色有黑色橙色同埋綠色,全部都幾煙靭,吸收埋「鹹酸菜胡椒豬肚湯」,食得過🤣$78「蔬菜拼盤」:簡簡單單$28「羅漢果菊花茶」:甘甘哋苦苦哋,解渴🤣$98「秘製麻辣鴨血」:鴨血都幾滑🤣

$22醬料(一位):應該有嘅醬料都有🤣

$78「蔬菜拼盤」:簡簡單單

$28「羅漢果菊花茶」:甘甘哋苦苦哋,解渴🤣

$98「秘製麻辣鴨血」:鴨血都幾滑🤣
2024-02-19 3 浏览
醉鍋位於銅鑼灣市中心地帶,遠眺維港景色,晚市以火鍋為主,多款特色火鍋湯底及配料,味道有質素保證。9點前埋單,四款湯底傳統湯底免費。醬汁款式多。我們點了個椰子雞湯底,有多件雞件,十分嫩滑。頂級安格斯牛小排:牛肉雪花紋清晰,肥瘦適中,肉味濃郁。手打蝦丸及墨丸:兩者都彈牙新鮮,用料十足。黑松露蝦蟹餃及韭菜餃:蝦蟹餃咬開爆出黑松露汁,蝦肉新鮮;韭菜餃都有大大隻蝦肉,韭菜新鮮味濃且多汁。豆腐紙:放落湯兩秒就食得,豆味濃郁。雜菌拼盤:幾款菇菌十分乾淨且新鮮。

9點前埋單,四款湯底傳統湯底免費。醬汁款式多。

我們點了個椰子雞湯底,有多件雞件,十分嫩滑。

頂級安格斯牛小排:牛肉雪花紋清晰,肥瘦適中,肉味濃郁。

手打蝦丸及墨丸:兩者都彈牙新鮮,用料十足。

豆腐紙:放落湯兩秒就食得,豆味濃郁。

雜菌拼盤:幾款菇菌十分乾淨且新鮮。
2024-02-18 8 浏览
這間位於銅鑼灣的【醉鍋】,主打火鍋,全部都以單點為主,因此食物質素高於任食水平,而且每款鍋底都很有特色,除了傳統鍋底,還有佛跳牆等,用料十足。食物擺盤精緻,除了味覺享受外,還有視覺上的滿足感。椰子雞湯雞件嫩滑,湯底有椰子清香。掛架牛小排牛小排色澤鮮艷,紋理清晰,入口嫩腍。黑松露餃&韭菜餃餃子肉汁豐富,黑松露味濃郁,韭菜餃新鮮,蝦仁彈牙。墨丸&蝦丸兩隻丸都是鮮手,爽口彈牙,尤其是蝦丸鮮味十足。雜菜拼盤幾款新鮮蔬菜,色澤翠綠。三色手工麵色彩繽紛,麵質爽口。最後飲返杯竹蔗茅根&菊花茶,清下熱氣。餐廳現推出9時前結帳,黑松露、麻辣等四款指定湯底免費。

食物擺盤精緻,除了味覺享受外,還有視覺上的滿足感。

椰子雞湯
雞件嫩滑,湯底有椰子清香。

掛架牛小排
牛小排色澤鮮艷,紋理清晰,入口嫩腍。

黑松露餃&韭菜餃
餃子肉汁豐富,黑松露味濃郁,韭菜餃新鮮,蝦仁彈牙。

墨丸&蝦丸
兩隻丸都是鮮手,爽口彈牙,尤其是蝦丸鮮味十足。

雜菜拼盤
幾款新鮮蔬菜,色澤翠綠。

三色手工麵
色彩繽紛,麵質爽口。

最後飲返杯竹蔗茅根&菊花茶,清下熱氣。

餐廳現推出9時前結帳,黑松露、麻辣等四款指定湯底免費。
2024-02-18 12 浏览
醉鍋 望住個維港景+杯酒+再打邊爐=正一間裝修中西式合壁嘅餐廳仲有落地大玻璃望到維港景色餐廳空間感十足,氣氛一流首先湯底揀左抗疫先鋒一共有四個味-胡椒豬肚花膠黃金雞湯-蕃茄洋蔥红蘿蔔豬展湯-杏汁白肺木瓜雪耳湯-四川麻辣湯湯底材料十足,淨食湯底嘅餸已經好足夠,啲材料全部都勁入味,濃湯味足,尤其個杏汁白肺木瓜雪耳湯,d豬肺好乾淨,好好味😋頂級安格斯牛小排啲肉質好嫩,油脂分布平均,有牛味,夠新鮮即炸手工嚮鈐卷好大份好脆,啲嚮鈴吸曬d湯真係好好味,我最鐘意杏汁白肺木瓜雪耳湯同胡椒豬肚花膠黃金雞湯勁正手打芝士蝦丸,好好食,咬開係會流心嘅芝士勁香,好彈牙,感覺上係自家手打丸黑松露蝦蟹餃都係自家制菜式,大大粒,好豐富既餡料同用上香噴噴嘅黑松露皮為左用盡個湯底仲試左仲三色鮮制生麵黑色:黑松露橙色:甘筍綠色:菠菜唔會好淥到好淋,又彈牙,好味然後仲點左勁吸湯嘅蜂巢豆腐,再加多個蔬菜拼盤,配上打邊勞例牌特飲,紫貝天葵,竹蔗茅根,美滿
醉鍋 望住個維港景+杯酒+再打邊爐=正

一間裝修中西式合壁嘅餐廳
仲有落地大玻璃望到維港景色
餐廳空間感十足,氣氛一流

首先湯底揀左抗疫先鋒
一共有四個味
-胡椒豬肚花膠黃金雞湯
-蕃茄洋蔥红蘿蔔豬展湯
-杏汁白肺木瓜雪耳湯
-四川麻辣湯

頂級安格斯牛小排
啲肉質好嫩,油脂分布平均,有牛味,夠新鮮

即炸手工嚮鈐卷

為左用盡個湯底仲試左仲三色鮮制生麵
黑色:黑松露
橙色:甘筍
綠色:菠菜
唔會好淥到好淋,又彈牙,好味

• 頂級安格斯牛小排
  • 手打芝士蝦丸
2024-02-18 2 浏览
呢間火鍋店裝修得好溫馨,氣氛好舒服。嚟講下啲火鍋湯底,真係有好多選擇!佢哋嘅胡椒牛腩湯底,好鮮香,牛腩煮得夠軟滑,湯底都好濃郁。龍蝦蕃薯湯底,龍蝦嘅鮮甜味同蕃薯嘅香甜味一齊熬煮,味道好豐富。肉骨茶湯底,啲肉骨熬煮得入味,湯底有啲濃郁嘅香料味道。麻辣湯底,辣味夠辣夠香,啲麻辣味好夠味。醉蝦湯底,啲蝦嘅鮮味真係入到湯底,令湯底更加鮮甜。頂級安格斯牛小排,肉質鮮嫩多汁,配埋黑松露蝦蟹餃,蝦蟹餃裡面嘅鮮蝦同蟹肉味道濃郁,再加上黑松露嘅香氣,真係一組絕配!食火鍋唔可以少咗啲麵,而三色制生麵就好特別。有墨魚麵,呢款麵條黑黑地,口感彈牙,令人好驚喜。另外仲有菠菜麵,麵條綠綠地,嘅味道都好鮮甜。最後唔少得手打蝦丸,蝦丸滑嫩多汁,食落去好有彈性,好好味!雜菌蔬菜拼盤。有各式各樣嘅雜菌同埋新鮮蔬菜,口感豐富,味道清甜竹蔗茅根湯。竹蔗同埋茅根,味道甘甜又清香
呢間火鍋店裝修得好溫馨,氣氛好舒服。

竹蔗茅根湯。竹蔗同埋茅根,味道甘甜又清香
2024-02-17 13 浏览
好厲害的湯底,可以一次過選擇五款不同🤩當中以中間嘅醉火木瓜蝦湯底 和 蕃茄龍蝦湯底 最為特別~頂級安格斯牛小排(小)牛肉紋理清晰,有8塊左右,每一塊都切得好均勻,淥10秒左右食得黑松露蝦蟹餃黑松露味非常香濃,餃皮厚厚地幾飽肚手打芝士蝦丸蝦丸好彈牙,內裡芝士爆汁出黎,要睇住熱🙈三色鮮制生麵好有特色,而且性價比好高!蜂巢豆腐索哂湯底嘅精華好美味🤩蔬菜拼盤份量多而且款式不同,健康之選即炸手工嚮鈴卷新鮮炸起好有誠意滿分,淥3秒就吸收到湯底精華
好厲害的湯底,可以一次過選擇五款不同🤩
當中以中間嘅醉火木瓜蝦湯底 和 蕃茄龍蝦湯底 最為特別~

頂級安格斯牛小排(小)

黑松露蝦蟹餃
黑松露味非常香濃,餃皮厚厚地幾飽肚

手打芝士蝦丸
蝦丸好彈牙,內裡芝士爆汁出黎,要睇住熱🙈

三色鮮制生麵
好有特色,而且性價比好高!

蜂巢豆腐
索哂湯底嘅精華好美味🤩

蔬菜拼盤
份量多而且款式不同,健康之選

即炸手工嚮鈴卷
新鮮炸起好有誠意滿分,淥3秒就吸收到湯底精華

2024-01-26
和朋友嚟到位於銅鑼灣V Point 27樓嘅《醉鍋》,主打新派火鍋,裝修有格調,可舒適地享受火鍋嘅同時,亦可在半空飽覽維港夜景🥘黑松露什菌鍋 - 用上黑松露醬和黑松露油,再配以黑姬茸和鹿茸菇,湯底陣陣濃郁松露味道🥢頂級安格斯牛小排 - 油脂分布均勻,肉質柔嫩,牛味香濃,火鍋首選!🥢黑松露蝦蟹餃 - 陣陣黑松露香味,食落夠彈牙!🥢韮菜餃 - 肉餡配上韮菜,口感豐富!🥢手打蝦丸 - 鮮甜可口,爽口彈牙!🥢手打墨魚丸 - 同樣爽口彈牙,還有陣陣墨魚香!🥢三色鮮制生麵 - 有菠菜、甘筍和墨汁3款生麵,麵條新鮮,爽口彈牙!🥢什菌拼盤 - 低熱量且高纖維,有營又健康!🥢豆腐紙 - 薄如紙,淥幾秒鐘就食得!🥢蔬菜拼盤 - 多款新鮮蔬菜,啱晒素食主義者!🥃竹蔗茅根🥃羅漢果菊花

🥢黑松露蝦蟹餃 - 陣陣黑松露香味,食落夠彈牙!

🥢韮菜餃 - 肉餡配上韮菜,口感豐富!

🥢手打蝦丸 - 鮮甜可口,爽口彈牙!

🥢手打墨魚丸 - 同樣爽口彈牙,還有陣陣墨魚香!

🥢什菌拼盤 - 低熱量且高纖維,有營又健康!

🥢豆腐紙 - 薄如紙,淥幾秒鐘就食得!

🥢蔬菜拼盤 - 多款新鮮蔬菜,啱晒素食主義者!

🥃竹蔗茅根

🥃羅漢果菊花

前幾日同朋友去左位於銅鑼灣既哩間火鍋店打邊爐。火鍋店裝潢古典雅緻,座位寬敞舒適,設計感及空間感十足,落地玻璃仲能夠見到維港嘅景色🌊餐牌~🔥酒火入鍋$388火鍋店有唔同特色既湯底可以選擇,今次就揀左能夠同時試曬五款湯底既酒火入鍋。五格鍋入面分別有火焰醉蝦木瓜鍋、蕃茄龍蝦鍋、清湯牛腩鍋、四川麻辣鍋及肉骨茶鍋,每一款鍋底入面都有配料,而且各有特色,而我最鍾意就係四川麻辣鍋,放咩食材入去都咁惹味~🥩頂級安格斯牛小排(小)$208🫔即炸手工響鈴卷$68🧀手打芝士蝦丸 $68🦐黑松露蝦蟹餃$78🍞粉蜂巢豆腐$48🍄什菌拼盤 $78🥗蔬菜拼盤 $78咁多款配料裏面,最鍾意就係安格斯牛小排,雪花紋好靚,入口肉質軟嫩,牛味濃厚;而炸手工響鈴亦係不得了,大大嚿,份量十足~🍹竹蔗茅根$28🍹紫貝天葵$28🧂醬料$22位

餐牌~

🍹竹蔗茅根$28
🍹紫貝天葵$28
🧂醬料$22位
2024-02-15 14 浏览
🚩銅鑼灣登龍街🚩一間擁有維港景色既火鍋打卡店,坐係窗邊如果遇岩天氣好,絕對可以欣賞成個維港景色,環境又舒服,食得舒服,坐得舒服🙂🆕全新推出湯底「抗疫先峰」 $328一個湯底可以同時享用4種味道,仲可以補氣、補腎、益精健脾、驅風散寒、滋補、養顏、更提升抵抗力🔝1️⃣胡椒豬肚花膠黃金雞湯🐣2️⃣杏汁白肺木瓜雪耳湯🫁3️⃣蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯🍅4️⃣四川麻辣湯🌶️🐄頂級安格斯牛小排(小) $208招牌安格斯牛肉,每片牛肉都掛起倒吊,架下有堆冰,令到牛肉更新鮮,更耀眼😋🦐手打芝士蝦丸 $68每粒蝦丸都有原隻鮮蝦,包住芝士🧀,口感非常之彈🥰🦀黑松露蝦蟹餃 $78咬第一口已經食到好香濃既黑松露味,黑色既餃子皮包住蝦同蟹打成滑,淡淡松露味,必食之選👍🏻三色新鮮制生麵 $68口感煙靭,三種唔同顏色,可以自己配唔同湯底食,又靚又好味😙😙🪹蜂巢豆腐 $48喜歡配上胡椒豬肚雞湯,因為可以索哂所有湯係豆腐到,又唔會太油,更令到豆腐津津有味🥬蔬菜拼盤 $78各式各樣既蔬菜,不少得娃娃菜、油麥菜、小粟米🌽🔥即炸手工響鈴卷 $68即叫即打既手工響鈴卷,相對上比較大,三秒定律,浸一浸即可😚😚💡原本每個湯底入面都有好多野食,例如白肺湯底
🚩銅鑼灣登龍街🚩

🆕全新推出湯底「抗疫先峰」 $328

1️⃣胡椒豬肚花膠黃金雞湯🐣
2️⃣杏汁白肺木瓜雪耳湯🫁
3️⃣蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯🍅
4️⃣四川麻辣湯🌶️

🐄頂級安格斯牛小排(小) $208
招牌安格斯牛肉,每片牛肉都掛起倒吊,架
下有堆冰,令到牛肉更新鮮,更耀眼😋

🦐手打芝士蝦丸 $68
每粒蝦丸都有原隻鮮蝦,包住芝士🧀,口感非常之彈🥰

🦀黑松露蝦蟹餃 $78

三色新鮮制生麵 $68

🪹蜂巢豆腐 $48

🥬蔬菜拼盤 $78
各式各樣既蔬菜,不少得娃娃菜、油麥菜、小粟米🌽

🔥即炸手工響鈴卷 $68

💡原本每個湯底入面都有好多野食,例如白肺湯底真係有好多豬肺食,每個湯底都真材實料,大家記住遇埋湯底材料再叫野食,怕大家食唔哂🤣🤣都幾抵食😋

📍 醉鍋 (V Point) (銅鑼灣)
🗺️ 銅鑼灣登龍街18號V Point 27樓
2024-02-14 10 浏览
天氣凍自己就好想打邊爐,今晚嚟銅鑼灣行街上左呢間火鍋店食飯,環境好靚,坐到張靚枱可以望海景,靚😍先嚟二杯清熱飲品,竹蓆茅根、紫貝天葵,唔會太甜,舒服😌打邊爐湯底好緊要,我就中意食辣,朋友就咩都得,一於叫個無敵招牌醉火入煱🍲打邊爐點可以冇牛肉,頂級安格斯牛小排,擺設好特別,唔打卡都唔得😍中意安格斯因肥瘦均勻,牛肉味重👍手打芝士蝦丸、打得好爽,咬落有汁仲有芝士,口感一流,超好味😋黑松露蝦蟹餃、皮黑松露,好特別,料多大大隻,蝦蟹味好鮮👍好中意三色鮮制生面,好爽,唔會林噠噠,吸收湯精華,好滿足😜蔬菜🥬加什菌拼盆,有唔同種類,岩哂我地唔同口味,好好👍五格獨特味道,有湯有料,湯抵材料都特高級。1格)鮮蝦木瓜特別,加入白酒再加上湯,火焰效果夠超😂湯帶點酒香,蝦🦐爽口朋友都話正2)不得了,蕃茄龍蝦湯,一大隻龍蝦🦞龍蝦肉爽甜,蝦頭繼續餚湯,鮮甜美,卓卓安格斯牛小排,蜂巢豆腐吸湯,好好味3)清湯羅白牛腩,牛腩都唔少,蚊到剛好👍加入鮮蝦芝士丸,唔錯4)我就好中意四川麻辣鍋,夠辣好香好正宗,錄牛肉,嚮鈴😋真好似去四川食麻辣鍋😂5)馬來西亞肉骨茶,真係未試過用嚟打邊爐🍲但味道又真係唔錯。每格都有特別口味,各有特

黑松露蝦蟹餃、皮黑松露,好特別,料多大大隻,蝦蟹味好鮮👍
好中意三色鮮制生面,好爽,唔會林噠噠,吸收湯精華,好滿足😜
蔬菜🥬加什菌拼盆,有唔同種類,岩哂我地唔同口味,好好👍
五格獨特味道,有湯有料,湯抵材料都特高級。
每格都有特別口味,各有特色,每格我哋都加入不同食材,但味都都係好夾,唔錯,有不同選擇
服務態度非常好,環境又靚,過年都帶屋企人嚟食😊
2024-02-13 7 浏览
寒流又襲港,個腦唯一諗到就係打邊爐啦。撞正收工時間,地鋪人頭湧湧,咁啱比我揾到間樓上火鍋鋪,地點又方便,即刻去試下!店舖走中國風路線,裝修古色古香,仲有個無敵大海景。坐低望下餐牌就點左個招牌醉火入鍋湯底,店員介紹係必食之選,決定試下佢。鍋鍋分成五格,五種唔同既湯底。中間係鮮蝦木瓜鍋,店員仲會仲將一壺酒倒落去點火,極具娛樂性!其他仲有蕃茄波士頓龍蝦湯,大大隻龍蝦,蕃茄味足。四川麻辣鍋,辣得來夠哂麻,惹味!清湯蘿蔔牛腩鮮甜,胡椒味夠。最特別係用馬來肉骨茶來打邊爐,真係第一次見!叫左個掛架安格斯牛小排,架下面仲有冰雪住,牛味濃,用邊個湯底淥都好好食。手打蝦丸同墨魚丸大大粒,食落蝦味墨魚味十足,非常足料。黑松露蝦蟹餃又係必點,黑松露味好香,又係啖啖蝦肉,正。打邊爐當然唔少得響鈴,呢度響鈴即炸,熱辣辣脆卜卜,好香口惹味。最後來個三色鮮製生麵作結,三種麵顏色鮮艷,分別加入菠菜,甘筍同墨汁,各有自秋。食完麵就啱啱好,捧住個肚舒舒服服走人,又唔使同人迫,值得推介。

鍋鍋分成五格,五種唔同既湯底。

• 醉火入鍋
  • 頂級安格斯牛小排
2024-02-11 9 浏览
今晚去的餐廳位於銅鑼灣,餐廳位於高層,部分座位可以看海景,更可以欣賞到部分幻彩詠香江。餐廳以木色和深色為主調,座位舒適。醉火入鍋 🍲這個湯底有5款不同的湯底,料足湯正,適合有選擇困難和什麼都想試試的人仕。- 半個木瓜和橙黃色的蝦,加了酒,形成火焰,是一大噱頭。- 爽口龍蝦,配上蕃茄的湯底,十分高貴。- 四川麻辣湯底,令人又愛又恨,麻辣滋味令人回味無窮。- 清湯蘿蔔牛腩湯底就可以令配料保持最原汁原味。- 馬來肉骨茶鍋味道不過不失。配料✨- 打邊爐少不了牛肉🥩,安格斯牛小排賣相和味道都很吸引,牛味十足。- 黑松露餃子🥟有蝦蟹餡料,餡爽彈,黑松露味香。- 雜菜拼盤健康有益。- 響鈴吸收了湯底的精華,十分惹味。

醉火入鍋 🍲
- 半個木瓜和橙黃色的蝦,加了酒,形成火焰,是一大噱頭。
- 爽口龍蝦,配上蕃茄的湯底,十分高貴。
- 四川麻辣湯底,令人又愛又恨,麻辣滋味令人回味無窮。
- 清湯蘿蔔牛腩湯底就可以令配料保持最原汁原味。
- 馬來肉骨茶鍋味道不過不失。

配料✨
- 黑松露餃子🥟有蝦蟹餡料,餡爽彈,黑松露味香。
- 雜菜拼盤健康有益。
- 響鈴吸收了湯底的精華,十分惹味。
2024-02-11 12 浏览
嗰日同朋友講開好耐冇去酒鍋打邊爐,朋友話改咗名做醉鍋,咁啱天氣又凍返決定去試下。醉鍋位於登龍街VPoint 27樓。海怡半島餐廳環境維港美景充滿視覺效果。多款配料,調配出屬於自己味道。自家製黑蒜湯黑蒜帶蜜餞香氣,散發淡淡酸香。醉火入鍋五種口味,有木瓜鍋、蕃茄波士頓龍蝦鍋、清湯蘿蔔牛腩、四川麻辣鍋及馬來肉骨茶鍋,仲有火焰效果。金沙鹹蛋脆炸鮮魚皮魚皮厚實,酥脆爽口,魚皮鹹蛋黃,完美配搭。手打墨魚丸鮮香撲鼻,肉質緊緻,鮮味十足。黑松露蝦蟹餃黑松露香氣濃郁,蝦爽口彈牙。蔬菜拼盤蔬菜款式多,新鮮翠綠。三色鮮製生麵菠菜、甘筍、墨魚口味,麵質彈牙,鮮味香氣十足。菊花雪梨/紫貝天葵味道清新,甜度適中。

醉鍋位於登龍街VPoint 27樓。海怡半島
餐廳環境
維港美景充滿視覺效果。
多款配料,調配出屬於自己味道。
自家製黑蒜湯
黑蒜帶蜜餞香氣,散發淡淡酸香。
醉火入鍋

金沙鹹蛋脆炸鮮魚皮
魚皮厚實,酥脆爽口,魚皮鹹蛋黃,完美配搭。
手打墨魚丸
鮮香撲鼻,肉質緊緻,鮮味十足。
黑松露蝦蟹餃
黑松露香氣濃郁,蝦爽口彈牙。
蔬菜拼盤
蔬菜款式多,新鮮翠綠。
三色鮮製生麵
菠菜、甘筍、墨魚口味,麵質彈牙,鮮味香氣十足。
菊花雪梨/紫貝天葵
味道清新,甜度適中。
  • 醉火入鍋
  • 黃金炸魚皮