2016-09-09
食過醬油蟹嘅你地 都心知佢威力喺有幾強大喺香港咁多韓國餐廳 緊有啲喺魚目混珠嚟啦 跟住我地吃霸搵正宗醬蟹食啦👅-我諗一提到醬缸 好多人都會知喺邊間呢間食醬油蟹喺十分之出名 出名到打佢地電話 長期打唔通 一次打通的話應該要去買六合彩🤔所以通常一喺早啲walk in排隊食 一喺就得閒出開佐敦同佢預早book 定位同留定醬油蟹-今次除咗招牌醬油蟹之外 仲叫多咗個醬油蝦嚟試下-醬油蝦喺發源地韓國都無食過 竟然第一次喺係香港食😂蝦會比醬油蟹淡味少少 但反而會因為咁食到蝦嘅鮮甜 而且同泰式生蝦嗰味仲霸道啲 再索埋啲蝦膏 一碗飯 無難度👅-醬油蟹 今次好好彩 一揭開就見到好多蟹膏 而且食落口好香醬油香氣 唔會有腥味😂 而蟹肉亦好入味 佢地嘅醬油配方唔會喺死咸反而會有小小清甜嘅感覺 令你食多幾啖醬蟹都唔會溜❤️隨醬油蟹會附送紫菜飯 配埋蟹膏嚟食邊有得輸人嚟 俾多碗飯我!等我撈哂啲汁嚟食👅-千其唔好去錯醬缸小食千其唔好去錯醬缸小食千其唔好去錯醬缸小食很重要 所以一定要講三次 你地千其唔好去錯!結果第一次on下on下 食咗餐貴夾唔好食嘅蟹油蟹😭
喺香港咁多韓國餐廳 緊有啲喺魚目混珠
反而會有小小清甜嘅感覺 令你食多幾啖醬蟹都唔會溜❤️
隨醬油蟹會附送紫菜飯 配埋蟹膏嚟食邊有得輸
人嚟 俾多碗飯我!等我撈哂啲汁嚟食👅
千其唔好去錯醬缸小食
很重要 所以一定要講三次 你地千其唔好去錯!
結果第一次on下on下 食咗餐貴夾唔好食嘅蟹油蟹😭