以前呢間一開已經成日幫襯,好多人買,疫情果時成日買外賣返屋企食,疫情過左就好耐無幫襯過,早2日仲去錯左樓下1樓間四川買涼皮添。今日又想食涼皮,咪記住去返2樓呢間重慶,吾駛等,無人買。。。。。。嘩,份量細左咁多,明嘅,貴租嘛,但配菜極少,得好少花生同勁少青瓜絲,勁快就撈左,又吾問下人要吾要芫荽😑,味道又無以前咁好食。下次都係幫襯返樓下間四川,一樣係25蚊嘅涼皮,人地大碗好多,有多d配菜,又有面筋,雖然涼皮無咁滑,但個汁人地做得好味d 。

2024-07-08 336 浏览
一入葵廣….唔難見到有好多間買涼皮嘅店舖💃🏻💃🏻….今次就去試吓位於2樓嘅重慶小食😌😌🐾雞絲涼拌粉皮涼皮同腸粉嘅口感相似…. 都幾滑溜….加埋青瓜絲🥒….花生🥜….炸黃豆等配料….口感豐富….但雞絲就略為乾身…手工涼皮嘅醬汁以麻香為主….加上涼皮嘅質地掛汁….基本上每一啖都會又香又麻又辣😂😂….非常惹味….😋😋雖然佢價錢相宜….但份量非常充足☺️☺️….超級抵食🥰🥰….食過一次之後會令人念念不忘😊😊

🐾雞絲涼拌粉皮

2024-05-08 378 浏览
呢間位於葵芳嘅重慶麻辣小麵涼皮店,你搵嘅時候都唔會覺得特別吸引,不過通常你來到,見到佢將所有食品、麵條、配料放在雪櫃裏邊,全部鋪陳出來,你就會覺得特別吸引。其實,食落味道都不外乎是用那些麵條,配搭上少許麻辣味,麻而不算太香,辣味就比較辣,我諗都係用紅油那種辣味比較多。因為佢其實一個麵都要20幾蚊,你次次一叫一個配料,都已經四十幾,那麼如果你想平啲,唯有放棄唔好要例如大腸或夫妻肺片等等,好似這次我叫豬耳,才能以30幾蚊埋單。因為你次次食完之後,結論都係不算特別美味,帶少許死辣,未算香濃,普通的味道。

呢間位於葵芳嘅

豬耳,才能以30幾蚊埋單。

用餐时段
下午茶
2024-04-29 244 浏览
基本上每一次去葵涌廣場都會食呢間嘢。每次嚟到都係有條隊要排,因為好多人都食!我最鍾意叫涼面,然之後要加海蜇,木耳,雞絲。我次次都叫大辣而且會叫姐姐加多D花椒油。姐姐會幫我地攪拌好所有材料然後灑上香菜花生。涼麵的質地很軟糯,吸入了大量辣椒的香氣! 另外一個必點是酸辣粉! 熱辣辣的一碗酸辣粉好滿足,酸味很充足,紅薯粉煮得剛剛好,不會太軟,保留到很QQ的咀嚼感,而且掛滿了酸辣的熱湯 很爽!呢度既面真係百吃不厭! 又香又麻又辣,食到好過癮。佢既辣油並不是很爆炸那種辣,而是比較香辣那種。 食材全部都新鮮,處理的很乾淨。平時很容易肚子痛的我, 吃了很多次這間店的涼麵都沒有肚痾!😚😚😚 一百分推薦大家試試。一定會上癮的!
基本上每一次去葵涌廣場都會食呢間嘢。
每次嚟到都係有條隊要排,因為好多人都食!
我最鍾意叫涼面,然之後要加海蜇,木耳,雞絲。

• 涼麵
  • 酸辣粉
2024-03-22 357 浏览
今日🧹掃到黎葵廣呢到除左多野食仲多舖頭仔係呢到行下hea 下都玩左大半日⍥ 手工涼皮+涼拌雞腎+泡椒蓮藕⍥ 重慶涼麵+手撕雞+腩肉+木耳涼皮涼麵都好食 不過涼麵好似大碗啲自選既餡料原本已經辣辣地所以我就揀左唔辣 對我黎講已經岩岩好本身已經有青瓜絲 芫荽 黃金豆 烤花生 青蔥黃金豆又脆又香好正🥹多啲就好啦雞腎 手撕雞 腩肉都比較硬😅可能雪過都係咁 反而蓮藕爽口好味喎基本上唔洗自選料就咁撈都好ok🤭食完會想再食呀真係~~
今日🧹掃到黎葵廣

黃金豆又脆又香好正🥹多啲就好啦
雞腎 手撕雞 腩肉都比較硬😅可能雪過都係咁
反而蓮藕爽口好味喎
基本上唔洗自選料就咁撈都好ok
🤭食完會想再食呀真係~~

2024-01-17 455 浏览
大概有十年冇食過涼皮,今日好想過下嘴癮🤤味道好正宗,配上青瓜絲、花生粒、黃豆粒、香蔥同芫茜,真係好辣好香,涼皮口感都好順滑👍雖然係嗌左小辣,但我食左三分一已經辣到人生走馬燈🤣返轉頭想問老闆娘要膠袋打包返屋企繼續食。佢一見到我拎住個碗望住佢,未等我開口膠袋已經就位🙈好善解人意!
2024-01-12 278 浏览
黎到葵廣行黎行去都會見到好多間叫重慶小食😆不過我見親都只有2/F嘅會排晒隊等食😂聽人講好似係主店🤔今日揀左小小麻,唔辣嘅- 手工涼皮 $25本身就有跟青瓜,脆豆,花生,芫荽加4個餸 - 香辣鵝腸 $15辣辣地嘅,都有得咬下㗎👍🏽- 涼拌木耳 $5幾爽口㗎!值得食😋- 手撕雞 $10我認為有少少偏乾🙈- 泡椒蓮藕片$10爽口,而且唔太辣,我食到!其實唔叫辣都會帶啲辣😂因為本身啲餸就係辣嘅,所以唔食得辣嘅我就叫唔辣~今日個姐姐好好人,仲肯俾多啲脆脆豆我添😋😋我見好似都幾多人叫魚皮,覺得可以下次再試下👍🏽

今日揀左小小麻,唔辣嘅
- 手工涼皮 $25
本身就有跟青瓜,脆豆,花生,芫荽

加4個餸
- 香辣鵝腸 $15
辣辣地嘅,都有得咬下㗎👍🏽

- 涼拌木耳 $5
幾爽口㗎!值得食😋

- 手撕雞 $10
我認為有少少偏乾🙈

- 泡椒蓮藕片$10
爽口,而且唔太辣,我食到!

我見好似都幾多人叫魚皮,覺得可以下次再試下👍🏽

2024-01-12
2023-12-04 294 浏览
咁啱經過葵芳見到有間重慶小食,好似幾正。我本人就唔食得辣。呢間嘢都幾好,有得揀要辣或者唔辣我個揀咗重慶拌麵加手撕雞木耳等等….我個人試食就覺得係幾好味嘅都飽肚。唯獨是係個人比較注重衛生。都比較想啲嘢食攞個蓋冚一冚不過見姐姐有帶手套。就算啦😂我諗佢放出嚟都係為咗比客人更加好睇到啲嘢食係點樣-今次食咗$65 。
咁啱經過葵芳
見到有間重慶小食,好似幾正。
我本人就唔食得辣。呢間嘢都幾好,有得揀要辣或者唔辣
我個揀咗重慶拌麵加手撕雞木耳等等….

我個人試食就覺得係幾好味嘅都飽肚。

唯獨是係個人比較注重衛生。都比較想啲嘢食攞個蓋冚一冚
今次食咗$65 。
2023-08-17 561 浏览
重慶小食 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2021號舖✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿之前食過好多唔同種類既重慶野食,咁岩黎開葵廣呢區,又諗唔到食咩好。一見到就流口水既辣野。撈涼拌粉皮。第一次食撈既。但係味道非常之惹味。之後每款餸逐項收費。但價錢其實非常之合理。因為佢嘅味道真係好好味。份量好足夠。撈涼拌粉皮 $25+涼拌腐竹 $8+涼拌豬耳 $10+手撕雞 $10咁樣都係$53⋯⋯味道一流😋大家不妨都係試吓。
重慶小食 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2021號舖
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

撈涼拌粉皮 $25
+涼拌腐竹 $8
+涼拌豬耳 $10
+手撕雞 $10
咁樣都係$53⋯⋯味道一流😋
大家不妨都係試吓。
2023-08-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-07-24 414 浏览
超鍾意食蔡記,點解可以咁好味㗎,葵廣出名多嘢食,呢間廣場本身好似已經有兩間葵記,可以開分店梗係有佢嘅實力啦。 雖然辣辣地真係好吸引,但係我真係食唔到太辣,所以每次我都只會叫唔辣,但係都覺得好好味! 最鍾意食佢嘅涼皮,其實就好似腸粉咁大,但係好滑好好味,吸晒啲汁真係好正! 由於我唔食得辣嘅關係,每次都會嗌手撕雞腐皮同埋蓮藕,蓮藕相對來講就唔算太辣,我自己都食到! 所以無胃口嘅時候一定會諗起食呢間!

2023-05-29 989 浏览
🍴重慶小食 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2021號舖✨涼皮 $25涼皮好特別皮質Q彈配上醋、辣椒醬、等調味更加美味份量足夠🥰仲要價錢好實惠口感清爽爽口非常適合夏天食用🙈
🍴重慶小食
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2021號舖

✨涼皮 $25

涼皮好特別
皮質Q彈
配上醋、辣椒醬、等調味更加美味
份量足夠🥰
仲要價錢好實惠
口感清爽爽口
非常適合夏天食用🙈

2023-03-30 785 浏览
I walked the whole mall and the stalls on the top floor are full of queues! Come down to the lower levels where there is no one queuing! I got a noodle with the fish skin. They add the chilli, coriander and some extra condiments, mix it all up and serve it to you in a bowl. Super simple and super delicious. spicy, crunchy and amazing noodles! What more could you want! 100% recommended!
100% recommended!
2022-11-20 1043 浏览
好鍾意食重口味東西(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)平時去開葵涌廣場,都鍾意買呢間嘅外賣返屋企食!!平時啲人通常食開涼皮涼麵~但其實佢嘅酸辣粉都好好食❤️今次叫咗酸辣粉 大辣!! $25其實大辣都唔會辣得好誇張!!推薦可以試吓~$25一碗麵,份量唔會好少!!有唔同嘅配料可以自由選擇加唔加!!!今次加咗海帶$5 , 手撕雞$10酸辣粉麵質煙靭,唔會軟淋淋~至於配料份量都OK 海帶爽口 同酸辣粉一齊食好夾!!雞絲都好惹味!!
好鍾意食重口味東西(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
平時去開葵涌廣場,都鍾意買呢間嘅外賣返屋企食!!
平時啲人通常食開涼皮涼麵~
但其實佢嘅酸辣粉都好好食❤️

今次叫咗酸辣粉 大辣!! $25
其實大辣都唔會辣得好誇張!!
推薦可以試吓~
$25一碗麵,份量唔會好少!!
有唔同嘅配料可以自由選擇加唔加!!!
今次加咗海帶$5 , 手撕雞$10

酸辣粉麵質煙靭,唔會軟淋淋~
至於配料份量都OK
海帶爽口 同酸辣粉一齊食好夾!!
雞絲都好惹味!!
重慶酸辣粉
重慶酸辣粉
2022-11-02 746 浏览
夜晚去葵涌劇院睇話劇,朋友建議去葵涌廣場掃街。我腦海裏立即飄過魚蛋、魚肉生菜、碗仔翅,但原來宜家唔再興呢啲20世紀末的掃街小食,取而代之的是媲美酒店級別的甜品小食。【葵涌廣場掃街連環出擊】🚀第三擊掃街第三擊,食涼皮!店鋪好多人排隊,雖然阿姐已經密密做,冇停手,可想而知生意幾好。有三種麵食選擇,有涼皮、涼麵和酸辣粉,另加唔同食材。阿姐快手從玻璃櫃取出食物材料,攪拌後裝盒交貨,好快手。就算客人三心兩意、改嚟改去或者慢吞吞,都唔會有怨言。我叫咗手工涼皮,加蓮藕片和青瓜,中辣。朋友點咗涼皮加腐竹、海帶絲和雞肉,小辣。涼皮好滑,蓮藕青瓜清爽,雖然係中辣,但仍然覺得唔夠辣,唔夠爽,下次要點大辣。朋友嗰份就清淡啲。一路食,一路覺得好過癮,商場掃街,都係第一次。葵涌廣場掃街連環出擊,完結。

【葵涌廣場掃街連環出擊】

🚀第三擊
掃街第三擊,食涼皮!

有三種麵食選擇,有涼皮、涼麵和酸辣粉,另加唔同食材。

一路食,一路覺得好過癮,商場掃街,都係第一次。
葵涌廣場掃街連環出擊,完結。
2022-10-22
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
用餐时段
2022-10-23 518 浏览
已經係葵廣掃過街既朋友仔,應該都對呢間重慶涼皮好熟悉,以我所知既有兩間,而兩間排隊既人數都不相伯仲。朋友就介紹我來呢間,撞正今日都一樣好多人排隊😆但店員既動作好快,排左陣就到我地啦,其間有同朋友討論加邊款小食好,款式又多,樣又吸引。朋友推薦我食豆腐絲,我另外加左海帶絲同夫妻肺片,雞腎🤤佢既涼皮唔係半透明偏薄果種,係有厚度白色既,咬落口感更好,而且味道夠濃唔會好好水😋豆腐絲食落唔係好似豆腐,好惹味😆個人幾中意海帶絲,夠爽脆,而且整體份量都算多。雞腎同夫妻肺片平時比較少食,混合爽辣涼皮食太配合喇🫢❤️

2022-10-08
等候时间
10 分钟 (堂食)