2024-01-15 109 浏览
獨特工業風格的食店,門口還有一個非常適合拍照打卡📸的Iron Man公仔。餐廳的食物種類繁多,有串燒、刺身、爐端燒等等,飲品的選擇也非常豐富,而且還有半價優惠的生啤酒。🌟《海鮮拼盤 $208》拼盤上有新鮮的活赤貝、海膽和生蠔,食材非常新鮮。平時我不太喜歡吃海膽,因為覺得有點苦,但這次的海膽卻令我驚艷,非常鮮甜可口。🌟《蜜瓜雪條特飲 $42》汽水加上蜜瓜雪條,非常清涼可口。另外,朋友嘗試了青檸柚子梳打 $48。這款飲品非常清新,柚子的甜味和青檸的酸味相互平衡,讓人口感愉悅。🌟《青檸柚子梳打 $48》這款飲品非常清新,柚子的甜味和青檸的酸味相互平衡,讓人口感愉悅。作為一個對串燒美食情有獨鍾的食客,我在這家工業風串燒餐廳點了幾款令人垂涎欲滴的串燒菜品。🌟《燒扇貝一隻 $28》🌟《燒象拔蚌一隻 $48》🌟《燒聖子一隻 $48》全部都鋪滿了燒到金黃色的蒜蓉,每一款都散發出撲鼻而來的誘人香氣。🌟《脆脆鰻魚一串 $42》這串鰻魚肉質鮮嫩,而且外皮燒烤得酥脆,咬下去有著令人滿足的口感。鰻魚的鮮美和酥脆的魚皮相得益彰,讓人回味無窮。🌟《燒安格斯牛肉一串 $48》這些牛肉串肉質嫩滑,非常好吃。🌟《香草羊仔

🌟《香草羊仔架一隻 $42》這道菜沒有蘇味,肉質嫩滑,而且有豐富的肉汁。

除了食物美味之外,這家餐廳的環境也十分舒適,坐得很舒服。員工也非常友善,上菜速度很快。
2024-01-14
2024-01-14 542 浏览
元朗一向美食多羅羅, 今次選擇左呢間主打串燒既小店, 而且營業時間到凌晨, 於是入黎試下蟹籽沙律一上菜超巨型, 有D嚇親! 師傅好唔客氣咁落左大量蟹籽+青瓜, 樣樣都好新鮮, 個人認為要3個人先食得晒~照燒雞扒烏冬烏冬係手打讚岐烏冬, 所以超級彈牙! 而且每條烏冬都掛上濃豬骨湯底既精華師傅將雞扒燒得好嫩滑, 完全唔覺得好鞋口花之戀三文魚肥美新鮮, size岩岩好, 一口花之戀放入口, 蟹籽漲爆既口感真係好滿足~帶子刺身鮮甜肥美, 肉質厚身, 再放上少少檸檬汁, 有提鮮作用燒三文魚水撥三文魚鰭, 滿滿既魚油香! 師傅將魚皮燒到好香脆, 非常豐富骨膠原脆脆鰻魚串個人最enjoy呢道菜式! 咬落去真係好脆身, 魚身紮實厚身~好滿足!而魚皮亦都好爽脆, 食到"sok sok"聲!香蒜大茄燒上面放上牛油+香蒜, 非常惹味! 食到D蔬菜中和一下飽膩感!雞軟骨串爽口新鮮, 放上少量檸檬汁, 有提鮮作用壽喜燒將牛肉蘸上雞蛋一齊食, 牛肉鮮味更加十足! 配料亦有豆腐+蔬菜, 幫忙腸胃消化清酒煮活蜆微微既清酒淡香, 再配上大大隻活蜆, 真係非常新鮮!蒜蓉燒聖子聖子新鮮彈牙, 放左少量蒜泥, 聖子鮮味更為突

蟹籽沙律
照燒雞扒烏冬
師傅將雞扒燒得好嫩滑, 完全唔覺得好鞋口
花之戀
帶子刺身
鮮甜肥美, 肉質厚身, 再放上少少檸檬汁, 有提鮮作用
燒三文魚水撥
脆脆鰻魚串
而魚皮亦都好爽脆, 食到"sok sok"聲!
香蒜大茄燒
雞軟骨串
爽口新鮮, 放上少量檸檬汁, 有提鮮作用
壽喜燒
將牛肉蘸上雞蛋一齊食, 牛肉鮮味更加十足!
配料亦有豆腐+蔬菜, 幫忙腸胃消化
清酒煮活蜆
微微既清酒淡香, 再配上大大隻活蜆, 真係非常新鮮!
蒜蓉燒聖子
聖子新鮮彈牙, 放左少量蒜泥, 聖子鮮味更為突出
日本芝士蛋糕配牛乳雪糕
芝士蛋糕唔會太漏, 再配上冰凍既3.6牛乳雪糕, 撈埋一齊食真係好enjoy!
為呢餐飯畫上完美句號!
2024-01-13
2024-01-06 35 浏览
係度試左唔同既野,牛肉拉麵係豬骨湯底,好濃味,好食。甲羅燒跟燒既鱈魚,好特別,裡面有好多材料,味道唔錯。叫左好多燒既海鮮,有帶子、鮑魚、蟶子,面頭好多garlic,大蝦多蝦膏,同埋好抵食。另外叫左日本燒甜薯,真係好甜。飲品就叫左日本蘋果味汽水,個杯好得意。朋友就叫左柚子梳打,佢都幾中意。最後我地仲叫左咖啡角,炸到金黃香脆,一流呀!燒九菜加左孜然粉,味道都唔錯。呢度仲有好大個figure,可以打卡。
2023-12-29
2024-01-06 22 浏览
元朗呢間抵食餐廳已經開咗好多年,有齊飯、拉面、串燒、刺身、小食等等。價錢唔貴種類豐富,聚會就最啱㗎啦!六品刺身盛合刺身方面有驚喜,餐廳主打日本菜,刺身都做得好好。有油甘魚、三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝,最重要係有成板海膽😱真係有食指咁長,好大件好吸引。三文魚厚得好誇張。價位超值,抵食到一個點🙂帶子相對細隻但係味道取勝。煮活蜆好驚喜,真係成個gas爐攞過嚟,啲蜆由生喺面前煮到熟👍🏻湯底都有幾個選擇自己清清地鍾意清酒,入邊仲有啲昆布啲湯好好飲。牛肉壽喜燒98食完活蜆個爐仲未收,原來要食壽喜燒,呢個價錢都非常唔錯,湯底好好味甜甜地😎見到隔籬枱加咗烏冬,好似仲正!牛肉唔算好肥,但係份量好多好抵食。海鮮什錦拉麵湯底唔錯我都幾鍾意,入面有青口、生蠔、蝦份量都幾足好抵食,湯底有好多選擇自己都係鍾意食豬骨😎抵食可以一試串燒都試咗少少,牛仔骨細細件,但係幾香牛味。鰻魚比較出色佢個皮都燒到脆脆地,幾爽。

六品刺身盛合

煮活蜆

牛肉壽喜燒98

海鮮什錦拉麵

• 牛肉壽喜燒
2024-01-06 18 浏览
星期五去chill chill揀咗間一直想試好耐嘅餐廳 因為比佢環境吸引左一直覺得有霓虹燈都係感覺好chill仲有隻一比一iron man碗筷都有高溫消毒過有心思因為摸落去都仲熱叫左個壽喜燒,比我想像仲大鍋有好多塊牛入面啲粉索埋啲湯汁好好味個汁味道唔錯又唔會太濃味性價比幾高,價錢唔貴然後叫左個三文魚腩,呢個性價比都好高新鮮之餘仲好厚身滿滿油香,超級滿足叫左兩杯野飲大大杯綠茶可樂同益力多corona啤酒味同益力多出奇地夾甜甜地酸酸地可以消膩叫左個A5燒和牛油脂分布平均,而且燒得岩岩好唔會過左龍仲有粉嫩嫩嘅顏色,牛味濃郁叫左個燒扇貝揀左兩個唔同味道,芝士燒同辣蒜蓉燒賣相好吸引,又係燒得岩岩好保持都扇貝應有嘅口感,又唔會搶左扇貝個味安格斯牛+燒鰻魚,牛唔會好鞋有肉味鰻魚燒到啱啱好,皮脆肉嫩 爽口彈牙!厚燒牛舌+黑毛豬,牛舌唔會過熟,味道唔錯黑毛豬有好香嘅豬油味,同埋好厚身
星期五去chill chill
揀咗間一直想試好耐嘅餐廳 因為比佢環境吸引左
一直覺得有霓虹燈都係感覺好chill
仲有隻一比一iron man
碗筷都有高溫消毒過有心思
因為摸落去都仲熱

叫左個壽喜燒,比我想像仲大鍋
有好多塊牛
入面啲粉索埋啲湯汁好好味
個汁味道唔錯又唔會太濃味
性價比幾高,價錢唔貴

然後叫左個三文魚腩,呢個性價比都好高
新鮮之餘仲好厚身
滿滿油香,超級滿足

叫左兩杯野飲大大杯
綠茶可樂同益力多corona
啤酒味同益力多出奇地夾
甜甜地酸酸地可以消膩

叫左個A5燒和牛
油脂分布平均,而且燒得岩岩好
唔會過左龍仲有粉嫩嫩嘅顏色,牛味濃郁

叫左個燒扇貝揀左兩個唔同味道,芝士燒同辣蒜蓉燒
賣相好吸引,又係燒得岩岩好
保持都扇貝應有嘅口感,又唔會搶左扇貝個味

安格斯牛+燒鰻魚,牛唔會好鞋有肉味
鰻魚燒到啱啱好,皮脆肉嫩 爽口彈牙!

厚燒牛舌+黑毛豬,牛舌唔會過熟,味道唔錯
黑毛豬有好香嘅豬油味,同埋好厚身

• 牛肉壽喜燒
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 三文魚刺身
2024-01-04 16 浏览
今日探訪一間隱世日本餐廳,見到餐牌好似食放題咁多款式,所以幾個人share食,叫咗勁多嘢食。首先叫咗小食,香蒜牛油芝士流心蛋粟米,呢個小食係將牛油粟米放喺錫紙兜入邊,上面鋪咗芝士,在窩隻雞蛋上去,然後喺焗爐焗熟,幾特別。第二味係芝士薯波配芝士醬,芝士薯波炸到脆卜卜,入面芝士鹹鹹地,薯蓉好軟滑,好味。之後有串燒豬頸肉、串燒牛舌,牛舌厚切,内裏好軟滑。芝麻雞全翼,大大隻、好脆口。椒鹽雞軟骨,細細粒、脆卜卜,夠惹味。吉列炸蠔,外脆內軟,蠔入邊好juicy, 好有鮮味。軟殼蟹天婦羅,好大隻,雖然蟹膏唔多,但係炸到脆卜卜,好好味。油甘魚壽司、鰻魚壽司、火炙三文魚壽司,全部都好新鮮。主食叫左牛肉壽喜燒,唔會太肥,嫩滑有牛味,牛肉同蔬菜都好多,份量好大,好足料。仲有豬軟骨拉麵豬骨湯底,湯底好濃味,分量充足,好大碗。芝士奶蓋,碎朱古力咖啡沙冰,飲品好巨型,好冰凍,好香濃,超重奶味,正。綠茶雪糕配芝士蛋糕,芝士蛋糕都係綠茶味,好特別。

之後有串燒豬頸肉、串燒牛舌,牛舌厚切,内裏好軟滑。

芝麻雞全翼,大大隻、好脆口。

椒鹽雞軟骨,細細粒、脆卜卜,夠惹味。

吉列炸蠔,外脆內軟,蠔入邊好juicy, 好有鮮味。

油甘魚壽司、鰻魚壽司、火炙三文魚壽司,全部都好新鮮。

仲有豬軟骨拉麵豬骨湯底,湯底好濃味,分量充足,好大碗。

綠茶雪糕配芝士蛋糕,芝士蛋糕都係綠茶味,好特別。

今日嚟到元朗呢間日本食堂🇯🇵,主打親民的日本料理。裡面空間超大,坐著超舒服😌💺。有超多日本美食可選:壽司🍣拉麵🍜炸物🍤串燒🍢🥰Happy Friday食得好開心🇯🇵🌟🍽️~主食🤍吉列豚肉贊岐手打鳥冬豚肉口感嫩滑,搭配贊岐手打鳥冬嘅彈牙口感,每一啖都帶來豐富嘅肉汁同麵條嘅香氣,讓人欲罷不能😋~炸物🤍一口芝士一口芝士嘅脆皮外層,裡面滿滿嘅熔化芝士實在誘人,令人忍唔住食完再食🤪🤍榴槤炸彈榴槤炸彈結合咗香甜榴槤同酥脆外殼嘅炸物,食到榴槤嘅香甜與外層嘅酥脆完美融合,帶來絕妙嘅口感體驗😍~壽司🤍火焰三文魚壽司火焰三文魚壽司用咗火炙燒,令到三文魚表面微微焦香,不僅外觀精美,食落感受到三文魚嘅鮮味,同時帶嚟一陣微焦香氣,令三文魚嘅油脂稍微融化,增添口感層次🤤~串燒🤍一口爆醬芝士腸咬落彈牙,食落肉汁濃郁,再加上香濃爆醬芝士,口感極致😋🤍蜜汁燒牛丸、蜜汁墨魚丸、燒黑豚肉五花腩、燒豬頸串、招脾雞翼串、厚燒牛舌、燒冬菇串、肥牛金菇卷串每一款串燒都散發著獨特嘅香氣同口感,串燒愛好者必食精選👍🏻~海鮮🤍燒扇貝扇貝外表微微焦香,內裡保持住鮮嫩嘅口感,食落好新鮮,肉質鮮嫩可口🤪~特色精選🤍A4日本和牛每一塊牛肉都嫩滑多
今日嚟到元朗呢間日本食堂🇯🇵,主打親民的日本料理。
裡面空間超大,坐著超舒服😌💺。

~主食

壽司
🤍火焰三文魚壽司

~串燒
🤍一口爆醬芝士腸
咬落彈牙,食落肉汁濃郁,再加上香濃爆醬芝士,口感極致😋

每一款串燒都散發著獨特嘅香氣同口感,串燒愛好者必食精選👍🏻

~海鮮
🤍燒扇貝

~特色精選
🤍A4日本和牛
每一塊牛肉都嫩滑多汁,口感豐富!食落口肉汁散發,有濃郁嘅牛肉風味,真係令人回味無窮☺️

🤍香蒜大茄燒
香蒜大茄燒食落充滿著茄子嘅鮮味,配合上香蒜嘅香氣,令人無法抗拒!茄子經過烤燒後,質感軟嫩,茄子嘅鮮甜同香蒜嘅濃郁味道好夾好好味😍

🤍香蒜牛油芝士流心蛋粟米
香蒜牛油芝士流心蛋粟米食落口充滿著濃郁嘅芝士味道,而流心蛋嘅溢出口感更加增添咗層次!加埋粟米嘅甜味,真係絕配👍🏻

~飲品
🤍蜂蜜綠茶
清新又滋潤,飲落帶嚟一陣陣嘅清甜,絕對是解渴嘅選擇😙

🤍日本信州蘋果梳打
帶有蘋果風味嘅汽水,氣泡綿密,口感爽快🤩

2023-12-28 31 浏览
今日黎元朗嘅日式餐廳「野川拉麵」,佢哋啲日式小食真係一流🍣!佢哋嘅三文魚刺身,新鮮得嚟切得又薄,每一片都好滑,食落去真係感覺好好😋。再嚟講講佢哋嘅即開生蠔,鮮味十足,加少少檸檬汁,簡直完美🦪!炸魷魚鬚係另一大亮點,外脆內軟,加埋特製醬汁,真係唔可以錯過🦑!燒象拔蚌同燒聖子都係必試嘅選擇,燒得啱啱好,保持咗海鮮嘅鮮味同嫩滑口感🔥。凍檸檬紅茶同富士山頂汽水都非常解渴,特別適合夏天飲用🍹。芝麻雞翼嘅味道夠哂特別,外皮香脆,內裡肉質鮮嫩,芝麻香氣仲令人回味無窮🍗吉列蠔同鮮帶子壽司更加係人氣之選,吉列蠔外脆內軟,帶子壽司新鮮得黎口感又好,實在太美味啦🍣!最後,唔可以錯過佢哋煮活蜆,鮮美得黎又帶點辣味,食落去真係讓人欲罷不能

2023-12-25 61 浏览
食物普通,味道淡到(冇味)…賣相比較普通叫左一份茄子,賣相睇落已經冇咩顏色,食落都真係冇咩味…第一次食冇味嘅燒茄子食物份量偏少,$30幾蚊得一串冇味嘅肉,overpriced諗住叫牛油金菇呢個組合應該都唔會出事,$30幾蚊一份嘅牛油金菇,點知都係冇味…唯一優點係多選擇(有熟食、刺身、串燒),但真心講同一個價錢,喺其他餐廳可以食到好多好好食嘅串燒⋯本身喺網上見到評論唔錯,所以一試,試完有啲失望,不過環境唔錯,佢試一次就夠
食物普通,味道淡到(冇味)…賣相比較普通
叫左一份茄子,賣相睇落已經冇咩顏色,食落都真係冇咩味…
第一次食冇味嘅燒茄子

2023-12-22 36 浏览
野川拉麵の深燒食堂哩間帶有工業風嘅日式餐廳菜式都好多種類,有炸物,燒物,壽司,爐端燒,甜品,酒類以日式店嚟講都好齊全-------------------------雜錦天婦羅(3蝦4菜)軟殼蟹天婦羅天婦羅嚟講炸粉唔厚,軟殼蟹有2隻咁多,蟹肉豐厚,唔錯🤤牛肉壽喜燒天氣凍,壽喜燒簡直必叫壽喜燒湯底濃,點埋雞蛋牛肉更滑❤️底下菇菜吸曬牛肉同湯底精華,推壽司刺身都有好多款鰻魚壽司正常水準火焰三文魚壽司滑得嚟夠鮮甜👍大頭蝦蝦頭好多蝦膏,燒得啱啱好,唔會太乾燒物方面,叫咗燒三文魚水撥,燒半殼蠔,燒扇貝,燒象拔蚌,燒聖子樣樣都好出色,可以揀芝士/蒜蓉燒/辣蒜蓉燒燒海鮮最重要新鮮,聖子厚肉鮮甜,完全冇沙,大推扇貝都大粒,鋪住滿滿嘅蒜蓉,冇得輸😆燒蠔揀咗芝士燒,芝味十足佐酒一流不愧係深燒食堂-------------------------喺社交平台分享留言仲有好多半價優惠𠻹!野川拉麵の深燒食堂🎈元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖
野川拉麵の深燒食堂

以日式店嚟講都好齊全

-------------------------
雜錦天婦羅(3蝦4菜)
軟殼蟹天婦羅
天婦羅嚟講炸粉唔厚,軟殼蟹有2隻咁多,蟹肉豐厚,唔錯🤤

牛肉壽喜燒
天氣凍,壽喜燒簡直必叫
壽喜燒湯底濃,點埋雞蛋牛肉更滑❤️
底下菇菜吸曬牛肉同湯底精華,推

壽司刺身都有好多款
鰻魚壽司正常水準
火焰三文魚壽司滑得嚟夠鮮甜👍

大頭蝦
蝦頭好多蝦膏,燒得啱啱好,唔會太乾

樣樣都好出色,可以揀芝士/蒜蓉燒/辣蒜蓉燒
燒海鮮最重要新鮮,聖子厚肉鮮甜,完全冇沙,大推

扇貝都大粒,鋪住滿滿嘅蒜蓉,冇得輸😆
燒蠔揀咗芝士燒,芝味十足

佐酒一流
不愧係深燒食堂

-------------------------
喺社交平台分享留言仲有好多半價優惠𠻹!

野川拉麵の深燒食堂
🎈元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖
2023-12-22 16 浏览
呢幾日好凍,突然之間想食串燒同打邊爐,見到餐牌啲相都好吸引,所以就去試下。大頭蝦 $28大頭蝦隻隻都好大隻,而且外面灑咗一層海鹽先至燒,食囉鮮味十足。隻蝦個肚度仲有滿滿嘅蝦子,見到嘅時候真係好驚訝,因為好少喺出面見到會有蝦子嘅燒蝦。食落啖啖肉。好味!A4日本和牛 $148A4和牛都燒得好出色,大約五成熟,食落唔韌,好滑,好香牛味。蒜蓉燒扇貝 $28扇貝上面鋪咗超級多蒜蓉,鍾意食嘅一定食得好滿足,而且蒜蓉仲燒到金黃色,一擺上枱就超級香。脆脆鰻魚串 $42鰻魚唔係已經鋪咗醬汁嘅嗰啲,係燒白鱔,所以魚嘅鮮味仲保留住,而且魚皮非常Q彈,有滿滿嘅魚油。牛油蒜蓉焗蜆 $68啲蜆份量都好多,而且粒粒都好大隻,蜆肉亦都好Q彈鮮味,呢個一定要趁熱食!香蒜大茄燒 $38 呢個茄子燒喺餐牌見到相嘅時候就已經好想食。佢係原條茄子上面加咗蒜蓉,食落茄子肉腍晒而且保留住好多茄子嘅水份,食落好好味。軟殼蟹天婦羅 $ 72呢個一碟有兩隻軟殼蟹,切開一半,四個人一人一舊啱啱好。軟殼蟹出面嘅粉漿唔會好厚,而且食落香脆。

大頭蝦 $28

A4日本和牛 $148

蒜蓉燒扇貝 $28

脆脆鰻魚串 $42

牛油蒜蓉焗蜆 $68

香蒜大茄燒 $38

軟殼蟹天婦羅 $ 72

餐廳位置喺元朗大馬路入一兩條街。裝修都好時髦同埋年輕,又有巨型Ironman figure ,又有一啲霓虹燈。餐廳提供好多種唔同嘅酒類,又有好多唔同嘅串燒同埋小食做下酒菜。深夜同朋友過嚟傾偈一流。三文魚腩刺身五片$78油甘魚刺身四片$68牛肉壽喜燒$98牛肉壽喜燒好大份裏面加埋都好似有八片九片牛肉。食完牛之後又有娃娃菜同埋小棠菜,最下面有玻璃粉朔晒啲汁好好味。點埋生蛋嚟食每一啖牛嫩滑好多。牛油蒜蓉焗蜆$68蒜蓉焗蜆一擺到埋嚟好香蒜蓉味!厚燒牛舌(三串)$102 牛舌都有成隻手指公咁長,一串有三塊。燒蒜蓉扇貝一隻$28 大大隻蒜蓉燒扇貝鍾意蒜頭浸香味嘅朋友就一定要試。

三文魚腩刺身五片$78
油甘魚刺身四片$68

牛肉壽喜燒$98

牛油蒜蓉焗蜆$68
蒜蓉焗蜆一擺到埋嚟好香蒜蓉味!

厚燒牛舌(三串)$102
牛舌都有成隻手指公咁長,一串有三塊。

燒蒜蓉扇貝一隻$28
大大隻蒜蓉燒扇貝鍾意蒜頭浸香味嘅朋友就一定要試。
野川拉麵の深燒食堂 (元朗) CP值很高的日本餐廳🇯🇵🧡放工又嚟元朗食好西🤞🏻🤞🏻😜日本嘢真係冇得輸😎今日同朋友去咗一間工業風嘅日本餐廳😆CP值很高 經過元朗都可以食!🤩🤩🤩▪牛肉壽喜燒$98▪ 三文魚刺身Salmon (4片)$56▪ 泰式生蝦Thai Raw Shrimp(8隻)🦐$68▪ 即開生蠔Oysters $28 (隻)▪ 燒扇貝蒜蓉燒$28 (隻) ▪ 生油蒜蓉焗蜆$68▪ 厚燒牛舌串$34(1串) ▪ A4日本和牛$148 今次嗌咗好多唔同嘅食物,整體嘅質素都唔錯😋呢排天氣凍咗咁多 特別推薦要食牛肉壽喜燒!!二人份量!牛肉嘅質素都好高汁😋大推🧡🧡🧡食物:🌕🌕🌕🌗🌑價錢: 🌕🌕🌕🌕🌗回頭指數 :🌕🌕🌕🌕🌑📍元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖
野川拉麵の深燒食堂 (元朗) CP值很高的日本餐廳🇯🇵🧡

▪牛肉壽喜燒$98

▪ 三文魚刺身Salmon (4片)$56

▪ 泰式生蝦Thai Raw Shrimp(8隻)🦐$68

▪ 即開生蠔Oysters $28 (隻)

▪ 燒扇貝蒜蓉燒$28 (隻)

▪ 生油蒜蓉焗蜆$68

▪ 厚燒牛舌串$34(1串)

▪ A4日本和牛$148

食物:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌕🌗
回頭指數 :🌕🌕🌕🌕🌑

📍元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖
元朗係美食集中地, 基本上諗到想食乜嘢都有, 行到又新街, 就嚟餐廳食下拉麵烤物。自家製豬軟骨拉麵奶白色湯底好鮮味, 豬軟骨炆得好腍滑, 拉麵煙韌又彈牙, 配以香蔥, 木耳絲和滑蛋, 口感好豐富。三文魚刺身肉質鮮嫩幼滑, 脂肪分佈均勻, 口感爽脆。炸餃子餃皮炸得香脆, 餡料肉汁豐富, 食落幾香口。脆雞豆腐桶豆腐皮脆滑溜, 脆雞酥脆香口, 肉質保持嫩滑。小食拼盤蝦片炸得香脆, 芝士波波外脆流心熱辣辣, 榴槤炸彈外脆, 榴槤容餡料香甜。吉列魚手指香脆魚肉嫩滑, 芝麻雞翼好香口, 很惹味嘅一道小食。食完煎炸嘢, 吃個牛乳雪糕, 飲下冰凍嘅蘋果梳打和綠茶可樂, 熱氣都唔怕啦!

自家製豬軟骨拉麵

三文魚刺身
肉質鮮嫩幼滑, 脂肪分佈均勻, 口感爽脆。

炸餃子
餃皮炸得香脆, 餡料肉汁豐富, 食落幾香口。

脆雞豆腐桶
豆腐皮脆滑溜, 脆雞酥脆香口, 肉質保持嫩滑。

小食拼盤

2023-12-18 16 浏览
Weekend約左朋友去元朗食好西 元朗勁多美食 我地最後揀左間日式餐廳餐廳環境舒服 食物款式極多 溫泉蛋雞扒丼飯$68雞扒又香又滑 加埋隻蛋 正! 三文魚刺生$30片片都厚切 大滿足 甜蝦刺生$30好鮮甜 油甘魚刺身$38同三文魚一樣 都係厚切 好好味 好新鮮 鮮帶子刺生$38最鍾意食帶子 忍唔住叫左2碟炸薯條$40即叫即炸 好香脆 吉列蠔$60大大隻 好肥美 炸得好香脆 椒鹽雞軟骨$48一樣炸到好香脆 送酒一流 芝麻雞翼$48加左芝麻好香 超級juicy 芥末榨菜雞腎$50超大碟 點埋個醬汁好好味泰式鳳爪$50酸酸辣辣 好開胃 食唔停 可可脆片阿華田芝士奶蓋$28 Corona Extra+活乳酸啤酒$32酒黎講呢個價錢超抵 仲要mix得好飲 樣樣都好好味 又抵食 店員又nice 100分

餐廳環境舒服 食物款式極多

溫泉蛋雞扒丼飯$68

雞扒又香又滑 加埋隻蛋 正!

三文魚刺生$30
片片都厚切 大滿足