~ 三文魚刺生(4片)($56)🍣每次黎細佬都一定要食呢個😂,切得又厚又肥美🤤。個人覺得呢個價錢同質素好過去食壽司郎好多🫢。~炸魷魚鬚($60)🦑好耐冇食過魷魚鬚啦,雖然價錢比起佢其他野唔係好平🤑,但係份量真係好多,多啲人share會好啲🤓。~軟殼蟹天婦羅2隻 ($72)🦀呢個係我私心想食😂,因為平時通常都係配沙律或者手卷,第一次就咁食都唔錯😗。但食到呢度已經熱氣到一個點🔥。~吉列炸蝦拉麵($74)🍜上面叫咗咁多炸嘢嘅小食,細佬竟然仲未識死叫咗個吉列炸蝦拉麵🤭。~汁燒極上和牛拉麵($90)個人覺得呢間嘢嘅拉麵都幾出色😎,不過拉麵份量好多,如果想食多啲小食就share會好啲😝。之前試咗佢嘅芝士湯,今次試返個普通嘅豬骨湯,湯味都好濃郁。~燒扇貝($28)有幾隻口味可以揀,我哋揀咗蒜蓉,食落都幾惹味🤪。🤑like佢哋社交平台就可以指定食物享有優惠價,我哋叫咗:~吉列蠔(4隻)($34)🦪唔使$10就有一隻。呢個又係細佬之前食過再嚟必食嘅炸嘢😌。~燒雪魚干1客($34)🐟原先係諗住叫雞泡魚乾點知睇錯咗😅,不過薄脆點埋沙律醬都唔錯。~火焰三文魚壽司 2件($16)🍣除咗刺身之外,三文魚壽司都唔錯
~ 三文魚刺生(4片)($56)🍣

~炸魷魚鬚($60)🦑

~軟殼蟹天婦羅2隻 ($72)🦀

~吉列炸蝦拉麵($74)🍜

~汁燒極上和牛拉麵($90)

~燒扇貝($28)
有幾隻口味可以揀,我哋揀咗蒜蓉,食落都幾惹味🤪。

🤑like佢哋社交平台就可以指定食物享有優惠價,我哋叫咗:

~吉列蠔(4隻)($34)🦪
唔使$10就有一隻。呢個又係細佬之前食過再嚟必食嘅炸嘢😌。

~燒雪魚干1客($34)🐟

~火焰三文魚壽司 2件($16)🍣
除咗刺身之外,三文魚壽司都唔錯呀。

~蜜瓜雪條特飲($42)🍹
呢個就係我每次嚟都會叫嘅,因為下面係汽水所以識油膩嘢再飲反而幾清爽😙。

~ 緑茶雪糕配綠茶紅豆冰($58)🍵
又有雪糕🍦又有紅豆冰,小朋友就最鍾意。

✨因為全部都係炸嘢嘅仲要叫咗兩碗拉麵,完全係眼闊肚窄😅,所以最後係要打包嘅😂。
2023-11-28 62 浏览
最近同朋友試左呢間餐廳,發現啲野食好抵食,坐得又闊落,岩哂坐低食下野傾計呀✨🌟刺身類我地叫左三文魚($120/12片)、帶子($76/8片)、油甘魚($38/3片)、甜蝦刺身($60/6隻)😍第一次黎呢到食,刺身肉質鮮美,好有口感,真係好有驚喜呀!🌟炸物類芝士年糕($20/2件)外層酥脆,搭配濃郁既芝士,好香口好好味😋芝麻雞翼($28/2件)經過炸製後表皮酥脆,裏面肉質嫩滑,鋪左芝麻令雞翼更加惹味✨椰汁流心球($30/4粒)外層酥脆,裏面充滿住濃郁既椰汁餡料,食起上嚟又唔太甜👍🏻🌟主食類我叫左芝士地獄海鮮拉麵($58)麵條彈牙,湯底濃郁同辣辣地,碗麵有好多海鮮🦐好豐富既口感!好味🤩朋友叫左自家制叉燒拉麵($59),麵條一樣彈牙,湯頭鮮美,叉燒肉質鮮嫩多汁,朋友都話正😝粗粒牛角漢堡🥐($88)牛肉餡料juicy,麵包鬆軟香氣四溢,薯條酥脆可口,仲配埋沙律添🌟飲品類綠茶雪糕紅豆冰🍹(跟餐 加$10)紅豆冰味道唔太甜,滿滿既紅豆,再加上綠茶雪糕好有層次感👍🏻🌟甜品類綠茶芝士蛋糕🍰配綠茶雪糕🍧($78)呢個配搭完全睇得出我有幾鍾意食綠茶🤣芝士蛋糕口感綿密,帶有濃郁既綠茶味道,搭配清涼既綠茶雪糕

🌟刺身

自家制叉燒拉麵

粗粒牛角漢堡

🌟飲品類

🌟甜品
綠茶芝士蛋糕🍰配綠茶雪糕🍧($78)
呢個配搭完全睇得出我有幾鍾意食綠茶🤣芝士蛋糕口感綿密,帶有濃郁既綠茶味道,搭配清涼既綠茶雪糕,大滿足呀😝
綠茶芝士蛋糕配綠茶雪糕

📍野川拉麵の深燒食堂
元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖

#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
#野川拉麵之深燒食堂 #元朗 #元朗美食 #日本菜 #拉麵 #刺身 #炸物 #綠茶
三文魚、帶子、油甘魚、甜蝦刺身
芝士年糕,芝麻雞翼,椰汁流心球,綠茶雪糕紅豆冰
芝士地獄海鮮拉麵
自家制叉燒拉麵
粗粒牛角漢堡
綠茶芝士蛋糕配綠茶雪糕
2023-11-27 11 浏览
今日同朋友黎元朗食野黎左呢間,裝修格局都係新式工業風,佢有室外室內。入面氣氛好適合同朋友飲下酒傾下計。燒三文魚水撥分量有3個 ,表面燒得好香脆,啖啖肉,肉質好嫩多汁,油脂都燒到好香,呢個值得一試。燒扇貝 都幾大隻,接面落左十分多蒜蓉,另到好惹味,熟既程度燒得不錯,不會過熟,亦都幾新鮮,可自行加少少鹽增加味道!燒油金魚頭黎到都幾大個,入面肉質十分鮮嫩,保持到肉汁,油金魚十分香,咁大個都好抵食。脆脆鰻魚串串呢個鰻魚唔係你想像中平時食個d,佢係新鮮冇加其他醬料,燒得好香口,皮好爽脆,咬落去仲爆哂汁出黎, 好特別。香蒜大茄燒size都幾大 ,蒜蓉好多,茄子軟冧燒豬頸串串呢款都係出乎意料之外,佢係勁厚既豬頸肉,唔係平時個d薄薄地,咬落去爽口爆汁 ,一定再試下。燒雞軟骨雞軟骨燒到金黃色,十分香口,質感爽乳,調味適中。厚燒牛舌 牛舌片片都好厚,上面配有黑椒同鹽,另到味道更野味,食落爽口,油脂感適中,香牛味。香草羊仔架唔會好勁蘇味,調味夠,肉質嫩滑,輕易可咬開,有肉汁。HOEGAARDEN ROSEE 紅桑子好香紅桑子味,啤酒味輕,岩唔係好飲酒既人,濃度唔高,易入口。鮮帶子壽司 帶子新鮮,鮮甜。壽司飯

燒三文魚水撥

燒扇貝

燒油金魚頭

脆脆鰻魚串串

香蒜大茄燒
size都幾大 ,蒜蓉好多,茄子軟冧

燒豬頸串串

燒雞軟骨
雞軟骨燒到金黃色,十分香口,質感爽乳,調味適中。

香草羊仔架
唔會好勁蘇味,調味夠,肉質嫩滑,輕易可咬開,有肉汁。

HOEGAARDEN ROSEE 紅桑子

鮮帶子壽司
帶子新鮮,鮮甜。壽司飯既調味適中,唔錯。

大頭蝦
size大隻 ,用鹽烤帶出鮮味,蝦肉新鮮,嫩滑有汁。

穀飼牛仔骨
份量有4件 ,厚度適中,香牛肉味,油脂燒得香,咬落去都唔韌。

牛油蒜蓉焗蜆
份量唔細,蜆肉好滑,好香牛油味,蜆肉冇沙 ,十分乾淨。

鮮活鮑魚
肉質爽口,有鮮味,唔洗調味都夠。

整體食物都好新鮮,環境都闊落,服務亦唔錯,可以一試。

今日有慶祝聚會,來了這間餐廳。店內外裝修都用了很多夜店感覺的燈管裝飾,室內門口附近亦放置了一個巨型IRON MAN做裝飾,提升不少型格感覺。其中一邊牆上,掛有一個大型投射銀幕,正在播放卡啦OK歌曲,邊聽歌邊食野一流!👍 晚上若果用來睇波就更加正!👍我們坐下點餐,餐牌有刺身,壽司,拉麵,炸物,小食等,種類都多。飲品方面,主要是啤酒類及芝士奶蓋類多。我們叫了杯巨型500ML活乳酸芒果沙冰及朱古力棉花糖芝士奶蓋。2杯飲品一上枱就非常震撼,未見過如此巨大的芝士奶蓋飲品,還用了大啤酒杯來裝。面頭有濃厚滑溜的芝士奶蓋,放有好多粒爆珠,下面是活乳酸芒果沙冰,酸甜適中,芝士奶蓋口感夠厚,配上酸甜口味不會太流。而朱古力配芝士奶蓋亦不覺得太HEAVY,夠朱古力味但不覺好滯。若果是喜歡芝士奶蓋的人,這兒的芝士奶蓋是必叫之選👍!!等了一會,好快食物陸續上枱。順帶一提,其中有張點菜單寫有“分享專頁及留言,低至半價”,所以我們用優惠價錢點了大盤刺身,入面有半板海胆!😆😆慶祝聚會都不忘食日本野!三文魚及油甘魚刺身非常厚切,咬落啖啖肉,魚肉口感爆滿,非常滿足!重點食海胆刺身,味道超正❤️,口感一流,不是平貨!👍其他刺身
今日有慶祝聚會,來了這間餐廳。

晚上若果用來睇波就更加正!👍

我們坐下點餐,餐牌有刺身壽司,拉麵,炸物,小食等,種類都多。

飲品方面,主要是啤酒類及芝士奶蓋類多。

若果是喜歡芝士奶蓋的人,這兒的芝士奶蓋是必叫之選👍!!

等了一會,好快食物陸續上枱。

😆😆慶祝聚會都不忘食日本野!

重點食海胆刺身,味道超正❤️,口感一流,不是平貨!👍

其他刺身都濕潤彈牙,新鮮有咬口!

另外叫了壽喜燒,店鋪會給一隻生蛋,材料鋪滿鍋入面,有蔬菜,豆腐,牛肉及菇類等。

牛肉份量都算多,豆腐很滑,蔬菜吸收汁料亦好食,湯汁不會太濃太咸,帶點健康清新感!

我們還點了一些其他小食。

燒半條茄子

燒鱈魚乾及燒活鮑魚都有優惠價,超級抵食!👍

不得不提,燒鱈魚乾烘得非常脆口,再配有很多蛋黃醬供我們添食,正!👍

至於鮑魚亦唔韌,非常彈口,好食!👍

喜歡食大葱的人,當然也不少得燒大葱串,面頭灑了些牧然粉,葱香野味!👍

最後叫了優惠價的甜品
日本芝士蛋糕配雪糕,雪糕選了3.6牛乳味!
配有朱古力脆脆及忌廉,大份,好食,有優惠價超級抵食!👍

餐後非常非常的飽及滿足!
環境不太嘈,有格調,有氣氛,慶祝聚會一流!👍👍

這兒其實亦很多壽司,炸物,拉麵等選擇,就算不是慶祝,也很適合來小聚!👍

2023-11-20
2023-11-24 8 浏览
元朗好多特色小店,今日有朋友口中聽到呢間日本餐廳有好多唔同種類嘅款式,我就特登過嚟試吓,果然冇令我失望,種類真係非常多,坐得舒服,冷氣仲非常足夠燒三文魚頭$68,魚頭size非常大,燒到有焦香味,原來魚頭入面都有好多魚,完全唔乾身,又吾腥六品刺身盛合$258有三隻甜蝦蝦頭非常多膏,非常鮮甜,海膽顏色非常吸引份量仲充足,完全唔腥,連埋紫菜一齊食真係食到停唔到口,三文魚同帶子同油甘魚都非常新鮮,刺身入口夠凍,明顯剛剛從雪櫃攞出來,帶子夠厚,有咬口,味道鮮甜汁燒極上和牛拉麵$90,拉麵嘅軟硬度適中,配菜有粟米同蔥花仲有一隻雞蛋旁邊仲有兩片紫菜,牛肉不算太多,但係夠厚身有咬口芝士年糕三件$28,剛剛炸起,熱辣辣,外脆內軟,一咬開芝士就流出,香濃嘅芝士味汁燒極上和牛讚岐手打烏冬$96,不得不提嘅就係烏冬做到非常彈牙,讚岐手打烏冬果然係唔同,比起平時嘅烏冬更加有咬口,大約有五片和牛,大有香濃嘅牛肉味,旁邊仲放有一些粟米粒同木耳絲作為配菜飲品都係一樣好重要嘅嘢,當然唔少得,今日揀咗活性乳酸蓋$58,味道酸酸甜甜,非常開胃 青擰抽子梳打$48 ,有四片青檸,入口非常清新,飲落仲好舒服

六品刺身盛合$258

• 芝士年糕
  • 帶子刺身
今日去到又新街搵食,門口見到這一家食堂有一個牛角漢堡同埋有啲特飲,都覺得幾吸引就入去試一試餐廳都算幾大,座位都算多,不過食客都唔少粗粒牛角漢堡配薯條沙律牛角包香口鬆脆,漢堡肉汁鮮嫩粗薯條份量多, 沙律有薯仔同蘋果跟餐揀咗呢一個忌廉焦糖咖啡超級靚,而且上面有一有幾塊厚厚嘅焦糖,超好食入到去坐定定再睇曬成個餐牌,竟然發現有刺身 就叫咗一份嚟試下三文魚非常厚切帶子鮮甜, 油甘魚油份都好食主食叫多一個吉列豬扒烏冬豬扒厚切而且鬆脆烏冬唔錯,係嗰啲煙煙韌韌嗰種烏冬跟午市跟餐加配小食有特價就加一份芝士年糕同埋炸魷魚鬚食到尾又想坐多陣,有啲炸物,所以想飲杯啤酒爽一爽走嗰陣見到門口原來有隻好大隻嘅iron man真係好有趣覺得下次經過都可以再嚟食

餐廳都算幾大,座位都算多,不過食客都唔少

粗粒牛角漢堡配薯條沙律
牛角包香口鬆脆,漢堡肉汁鮮嫩
粗薯條份量多, 沙律有薯仔同蘋果

跟餐揀咗呢一個忌廉焦糖咖啡
超級靚,而且上面有一有幾塊厚厚嘅焦糖,超好食

三文魚非常厚切

帶子鮮甜, 油甘魚油份都好食

主食叫多一個吉列豬扒烏冬
豬扒厚切而且鬆脆
烏冬唔錯,係嗰啲煙煙韌韌嗰種烏冬

跟午市跟餐加配小食有特價
就加一份芝士年糕同埋炸魷魚鬚

食到尾又想坐多陣,有啲炸物,所以想飲杯啤酒爽一爽

走嗰陣見到門口原來有隻
好大隻嘅iron man真係好有趣

覺得下次經過都可以再嚟食

2023-11-12
  • 粗粒牛角漢堡
  • 炸魷魚鬚
  • 芝士年糕
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍜🥓🍜🥓🍜🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢叉燒拉麵 $59 🆗拉麵爽口彈牙,叉燒入口味濃而鬆化,醬油味好香,湯底都濃郁鮮味唔油膩,仲有半生熟流心蛋添👍🏻。🥢芝士野菜烏冬 $67 🆙讚歧手打烏冬吸收曬芝士湯,加埋温泉流心蛋、茄子、冬菇,絕對喺一碗完美嘅烏冬😋。🥢小食拼盤 $98 🆙拼盤包括:脆米流心芝士波、榴槤炸彈、芝麻雞翼、吉列魚手指、蝦片。成個拼盤都喺新鮮炸出爐,香噴噴好脆口😋。🥢芝士年糕 $40 🆗芝士年糕味道濃郁質感軟糯,年糕內裏滿滿流心芝士,超級邪惡🤩!🥢吉列炸蝦 $31 🆗吉列炸蝦嘅蝦肉好新鮮,外皮炸得好鬆脆,加埋沙律醬更美味🤤。🥢炸魷魚鬚 $60 🆙炸魷魚鬚份量十足,香脆可口👍🏻。🥢甜薯香芋丸 $31 🆗甜薯香芋丸外脆內軟,內餡芋泥好香,質感軟滑,味道香濃唔油膩 👍🏻。🥢 3.6牛乳雪糕紫薯紅豆冰 $58 🆙牛乳雪糕紫薯紅豆冰大大杯,用咗奶味香濃嘅3.6牛乳雪糕,配埋紫薯沙冰同紅豆,味道有層次而獨特🤤。🥢富士蘋果芝士蛋糕+曲奇奇趣雪糕 $78 🆗蘋果芝士入口好軟滑,加埋曲奇雪糕同朱古力脆片,喺配搭新奇但好好美嘅甜品😋。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🍜🥓🍜🥓🍜🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢叉燒拉麵 $59 🆗

🥢芝士野菜烏冬 $67 🆙

🥢小食拼盤 $98 🆙

🥢芝士年糕 $40 🆗

🥢吉列炸蝦 $31 🆗
吉列炸蝦嘅蝦肉好新鮮,外皮炸得好鬆脆,加埋沙律醬更美味🤤。

🥢炸魷魚鬚 $60 🆙
炸魷魚鬚份量十足,香脆可口👍🏻。

🥢甜薯香芋丸 $31 🆗

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍜🥓🍜🥓🍜🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️

🗺️野川拉麵の深燒食堂 (元朗)

#bakdiu元朗 #bakdiu日式
今日陪男朋友去元朗開工,收工諗住路經街市買餸煮飯,揸車經過拉麵店就停低咗,見到佢舖頭幾得意,又有outdoor又有酒飲,就係咁坐低咗,諗住食過tea飲杯酒先走。呢間拉麵店除咗拉麵之外仲有刺身又有炸物仲有好多酒水,直頭係港版居酒屋一樣!基本上冇一樣嘅係難食需要投訴,以下呢幾樣係我覺得特別有驚喜既👇自家製豬軟骨拉麵轉芝士湯底「豬軟骨好淋好入味,芝士湯底好濃厚!」刺身方面:油甘魚、甜蝦、鮮帶子、三文魚「新鮮唔腥之外, 仲要厚切好juicy,對比起刺身專門店嘅舖頭還要好,識得用厚切提昇食材嘅口感👍」至於炸物方面特別推介咖哩網春卷、榴槤炸彈、椰汁流心球、濃芝士薯餅!「可能咁啱廚房換油關係,一啲油溢味都冇!」飲品方面一定要試試:日本哈密瓜汽水「好清新唔太甜」日本靜岡縣綠茶可樂「鍾意飲可樂嘅朋友必點」士多啤梨味&奇異果味Hoegaarden「新口味,又fresh又有果香味, 姊妹們必點!」後續👉唔覺唔覺嗌咗十幾樣嘢食,夾埋飲咗5杯嘢,最後晚飯都食唔落,一餐搞掂曬🤣
飲品方面一定要試試:日本哈密瓜汽水「好清新唔太甜」
日本靜岡縣綠茶可樂「鍾意飲可樂嘅朋友必點」
2023-11-21 14 浏览
平時係又新街經過野川,今日終於可以一試!平時見好多人食,所以我地早啲6點鐘黎到,唔駛等位裏面好有心機既裝修,啲燈好靚,仲有隻iron man😂餐廳做緊優惠,like and comment FB就可以優惠價食野❤️ 價錢好吸引蟹籽沙律一上枱冇諗過咁大兜,餐廳都毫不吝嗇比滿滿既蟹籽,撈埋沙律醬同蟹柳,係一道開胃又健康既前菜☺️炸物拼盤2號有芝麻雞翼、炸芝士、榴連炸彈、炸魚手指同埋蝦片好香口,覺得個炸芝士好食過平時出面食既一口芝士,質地更加creamy炸魚手指好好食!真係有啖啖魚肉,唔係淨係得炸粉蝦片上面撒既粉都好香 好味到我地兩個人竟然都食哂成盤四味刺身拼盤哇!塊三文魚係厚切夠咬口😍😍😍😍仲要好重魚脂味 刺身蝦都好鮮中意食南瓜既我叫左南瓜天婦羅南瓜本身就好甜,唔需要再點沙律醬熱辣辣壽喜燒湯底夠濃,菜同菇索哂味,牛肉如果再滑啲就更好推薦黎到要嗌奶蓋可可脆片阿華田!阿華田夠哂濃,配奶蓋呢個組合冇得輸✨✨✨
平時係又新街經過野川,今日終於可以一試!

平時見好多人食,所以我地早啲6點鐘黎到,唔駛等位

裏面好有心機既裝修,啲燈好靚,仲有隻iron man😂

蟹籽沙律

炸物拼盤2號
有芝麻雞翼、炸芝士、榴連炸彈、炸魚手指同埋蝦片
炸魚手指好好食!真係有啖啖魚肉,唔係淨係得炸粉
蝦片上面撒既粉都好香 好味到我地兩個人竟然都食哂成盤

四味刺身拼盤
哇!塊三文魚係厚切夠咬口😍😍😍😍仲要好重魚脂味
刺身蝦都好鮮

中意食南瓜既我叫左南瓜天婦羅
南瓜本身就好甜,唔需要再點沙律醬

熱辣辣壽喜燒
湯底夠濃,菜同菇索哂味,牛肉如果再滑啲就更好

推薦黎到要嗌奶蓋可可脆片阿華田!
阿華田夠哂濃,配奶蓋呢個組合冇得輸✨✨✨

2023-11-20 18 浏览
本身以為哩間野只係食拉麵,點知佢咩都有,又有刺身又有壽司又有串燒,好似居酒屋咁。佢啲拉麵唔貴,我地叫左和牛拉麵都係$90,好抵!哩個價錢既和牛當然唔係最高級個啲,但都好好食,無筋的。叫左個甜蝦刺食,$48有4隻連頭蝦,賣相靚亦都好食。叫左成枱串燒兩個人share,啲燒汁好味,份量都對得住價錢。叫左燒扇貝、牛舌、黑豚五花、燒冬菇、千層蔥同韮菜。另外特別推安格斯牛肉串、肥牛金菇串、雞軟骨同豬頸肉。燒到啱啱好。叫左成枱串燒兩個人share,啲燒汁好味,份量都對得住價錢。我地叫特別推安格斯牛肉串、肥牛金菇串、雞軟骨同豬頸肉。燒到啱啱好。佢燒蔬菜類都大份,同唔會燒到乾晒。哩到Drink menu 超多選擇,又有特飲又有酒,我地叫左兩支懷舊波子汽水。成餐飯好食又好飽,兩個人都係$682,係第二啲串燒鋪應該要$800+。所以唔好俾佢店名呃左,以為淨食拉麵,原來啲個深「燒」係串燒,仲要好高質。

叫左個甜蝦刺食,$48有4隻連頭蝦,賣相靚亦都好食。

佢燒蔬菜類都大份,同唔會燒到乾晒。

• 椒鹽雞軟骨
  • 金菇牛肉卷
  • 安格斯牛肉
2023-11-18 24 浏览
深夜食堂-來一碗野川拉麵第一次泥試野村拉麵,見到佢門口掛咗好多做緊優惠,社交平台讚好會有半價,拉男朋友嚟試吓先去得成日本嘢必然要嗌刺身,叫咗滿滿好多款三文魚腩$78、日本帶子$68、甘蝦$88、日本生蠔$112,叫咁多滿一半都係300左右好抵食,而且刺身都新鮮鮮甜火焰三文魚壽司 $18經火灸三文魚魚油湧哂出泥,同沙律醬混哂一齊厚燒牛舌串 $34 招牌雞翼串$24、蒜香錫紙娃娃菜$38雞翼燒到吹波波加咗少少鹽粉好香口,娃娃菜蒜香四射夠哂清甜牛油蒜蓉焗蜆 $68一上枱就香噴噴,牛油味四散,蜆都好大隻抵食牛肉壽喜燒$98呢排天氣開始凍食返個牛肉壽喜燒暖笠笠芒果沙冰奶蓋58蜜瓜雪條特飲$42野川拉麵有好多款特式飲品,芒果沙冰好香甜再加埋奶蓋超級大杯,下次可以叫一杯就得!蜜瓜特飲入邊加左雪條滿滿蜜瓜味📍野川拉麵の深燒食堂元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖726
深夜食堂-來一碗野川拉麵

去得成日本嘢必然要嗌刺身,叫咗滿滿好多款

火焰三文魚壽司 $18
經火灸三文魚魚油湧哂出泥,同沙律醬混哂一齊

厚燒牛舌串 $34

招牌雞翼串$24、蒜香錫紙娃娃菜$38
雞翼燒到吹波波加咗少少鹽粉好香口,娃娃菜蒜香四射夠哂清甜

牛油蒜蓉焗蜆 $68
一上枱就香噴噴,牛油味四散,蜆都好大隻抵食

牛肉壽喜燒$98
呢排天氣開始凍食返個牛肉壽喜燒暖笠笠

芒果沙冰奶蓋58蜜瓜雪條特飲$42

📍野川拉麵の深燒食堂
元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖
今晚係我同老公嘅結婚週年紀念日🎉📆,梗係要食我地最愛嘅日本嘢,上openrice search下元朗區有咩正嘅居酒屋,見到呢間嘢食賣相唔錯,仲要俾我見到有原隻活赤貝刺身食😽,就即刻決定book位啦🤗講下餐廳環境先,一入到餐廳就見到高過個人嘅iron man 喺度🤩🤩,勁吸精!!成個塲有大量卡位同好寬敞樓底又勁高,可以坐得舒舒服服咁食!好啦,講下價錢先,我同老公睇完餐牌後,第一句就問:咁抵🧐🤔😅?因爲見到有個社交平台 share 分享價, 張list選擇包括咗炸物、燒物、壽司、爐端燒、刺身、甜品、啤酒、奶蓋飲品...等等都係全部半價!搞到我忍唔問多次職員,係咪真係有優惠咁抵😂😂?職員再三confirmed後我地即刻叫咗以下優惠價嘅食物:油甘魚壽司 2件(分享價 $18)🍣:油甘魚大件色澤透明新鮮,好抵食!北寄貝壽司 2件(分享價 $16)🍣:北寄貝師傅玩埋刀法,賣相靚,有誠意, 真係唔似$16/2件!鮮帶子壽司 2件(分享價 $16)🦪:鮮帶子夠新鮮,夠鮮甜,略為精致咗D, 但$16/2件已經勁滿足啦!三文魚籽壽司 2件(分享價 $26)🍣:呢個真係私心推介,性價比極高,三文魚籽勁爽脆大

好啦,講下價錢先,我同老公睇完餐牌後,第一句就問:咁抵🧐🤔😅?因爲見到有個社交平台 share 分享價, 張list選擇包括咗炸物、燒物、壽司、爐端燒、刺身甜品、啤酒、奶蓋飲品...等等都係全部半價!搞到我忍唔問多次職員,係咪真係有優惠咁抵😂😂?職員再三confirmed後我地即刻叫咗以下優惠價嘅食物:
油甘魚壽司 2件(分享價 $18)🍣:
油甘魚大件色澤透明新鮮,好抵食!

北寄貝壽司 2件(分享價 $16)🍣:

鮮帶子壽司 2件(分享價 $16)🦪:

三文魚籽壽司 2件(分享價 $26)🍣:
呢個真係私心推介,性價比極高,三文魚籽勁爽脆大粒,無死咸,堅好食,下次要叫2份獨食先可以對得住咁平嘅優惠價!

指定乳酸芝士奶蓋500ML🧋(分享價 $29)
跟住我仲叫咗杯指定芝士奶蓋飲品,當晚係士多啤梨味嘅乳酸,一上枱超驚喜,嘩!!勁大杯!!!!嚇親我同老公,仲要係勁多芝士奶蓋,好好飲又夠曬邪惡😂😂, 都係嗰句,好鬼抵!

原隻活赤貝刺身:🐙🫶🏻🫶🏻
另我地當然叫咗兩隻原隻活赤貝刺身🤩🤩, 夠新鮮,同喺日本食一樣,廚師會將赤貝其他部份做壽司,夠誠意,唔馬虎,讚🤗💪🏻🫰

燒蒜蓉聖子:🦪
聖子大大隻,肉質嫩白,新鮮,正😋😋

脆脆鰻魚串:
肉質爽脆,無魚醒味,我鍾意,唔錯🐟🐟

燒黑豚肉五花腩:🐷🍢
呢個好香,肥瘦適中,不過本人略嫌黑豚肉太有o趙口😂😂

燒雞軟骨:🐔🍖
老公居酒屋必叫小食嚟,雞軟骨香炸得香脆又有嚼勁,兩串剛剛好!

厚燒牛舌 :🐂🍢
有牛味,唔韌,都抵食!

香蒜牛油錫紙娃娃菜:
點都要叫返d 蔬菜,正常發揮🧄🥬🥬

香蒜大茄燒🧄🍆🍆
茄子大大條上枱鋪滿蒜蓉,成碟金黃色賣相好靚,夠味但又唔會咸,熱辣辣好食!

最後兩人埋單只係$700頭,真心抵👍🏻👍🏻💪🏻🫰🤩

總括黎講,整體分數非常高分,性價比極高嘅居酒屋,已成功列入飯堂之一⭐🌟
🥳🥳
  • 香蒜大茄燒
  • 椒鹽雞軟骨
  • 燒牛舌
2023-11-14 19 浏览
元朗著名食街又新街小店林立,當中#野川拉麵の深燒食堂 系間日式餐廳,不只提供拉麵, 還有串燒、刺身、 炸物、壽司、爐端燒等 ,一應俱全,而且系社交媒體網站專頁分享店舖及留言就可以低至半價! 即可享用多款食品。 ✨牛肉壽喜燒有好多牛肉系面😍,湯頭醬汁味濃郁又甜,全食材吸收晒醬汁特別惹味。將嫩熟既肥牛及其他配菜沾蛋汁享用,入口順滑。熱氣騰騰多暖心!✨吉列炸蝦稻庭配冷烏冬✨牛油蒜蓉焗蜆蜆肉完全浸泡在牛油蒜蓉汁中,份量亦都好足夠,除了入口冇沙,亦嚐到蜆肉鮮味。✨脆脆鰻魚串鰻魚肉外皮脆內肉嫩,絲毫不膩!✨鹽燒鮑魚燒得很香,仲好大隻,肉質彈牙,呢個價錢真心超值。✨鹽燒虎頭蝦虎蝦好大隻,即叫即燒,每隻蝦頭入面都幾多膏下,肉質亦都十分彈牙。✨燒三文魚骨及頭有5件魚骨,煎香魚骨流出了唔少魚油,魚肉多油香口。✨燒芝士扇貝滿滿濃郁既芝士醬誰能抵擋!!餐廳既菜式令我大飽口福,呢度食物同飲品嘅種類同選擇,真係多到嚟多幾次都唔會食得哂,最後想表揚下店員對客人勁有禮貌❤️服務好殷勤!🚩 野川拉麵の深燒食堂 (元朗)元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖

✨牛肉壽喜燒

✨吉列炸蝦稻庭配冷烏冬

✨牛油蒜蓉焗蜆

✨脆脆鰻魚串
鰻魚肉外皮脆內肉嫩,絲毫不膩!

✨鹽燒鮑魚
燒得很香,仲好大隻,肉質彈牙,呢個價錢真心超值。

✨鹽燒虎頭蝦

✨燒三文魚骨及頭
有5件魚骨,煎香魚骨流出了唔少魚油,魚肉多油香口。

✨燒芝士扇貝
滿滿濃郁既芝士醬誰能抵擋!!

🚩 野川拉麵の深燒食堂 (元朗)
2023-11-13 22 浏览
呢間開咗都好耐 住附近嘅我都極少幫襯 見到評價都幾唔錯 所以同朋友推薦呢度 吹下水傾下計食下野 款式都幾多 熱食 湯麵 魚生 串燒 炸物….. 而且飲品款式都花多眼亂 店員非常親切 見我地揀野食飲品 都會搭下嗲 吹下水 氣氛幾好🫢 我地兩個女仔 咩都揀啲😝😝🥢壽喜燒 $98🥢四品刺身盛合 $178🥢椒鹽雞軟骨 $32🥢厚燒牛舌串 $34🥢廣島吉列炸蠔 $34🥢自家製芝麻雞翼 $38🍻Hoegaarden 🍻士多啤梨特飲 其實係肥牛鍋😝 不過牛汁係壽喜燒嘅甜甜汁 先食呢個暖暖個胃 食啲菜打定個底😛 再食刺身 刺身好肥好厚 味道都幾鮮😋 再黎串燒炸物 牛舌有少少un 雞軟骨好香椒鹽 好脆好夠熱氣 炸蠔熱辣辣 好脆好滿足嘅蠔味 個人覺得呢個性價比最高🤭 芝麻雞翼非常香口 而且都好juicy🤤 整體性價比都幾高嘅餐廳 閒時再黎encore 下吹下水都幾唔錯🙌🏻🙌🏻⭐️😛 有個店員哥哥好好傾 送咗少少野食俾我哋 係咩就唔講得🤫開心🤭

我地兩個女仔 咩都揀啲😝😝
🥢自家製芝麻雞翼 $38
🍻Hoegaarden
🍻士多啤梨特飲

2023-11-13 16 浏览
想食日本野同串燒,真係可以黎呢間。呢到咩都有咁,好齊款,岩曬一大班朋友,實有野岩食。壽司同刺身選擇都好多,三文魚刺身係厚切,好新鮮。蟹籽沙律上台個陣有少少嚇親,勁大碗! 好足料。見到隔離台食烏冬好似好正咁,自己都叫埋一份。揚出雞柳贊岐手打烏冬有驚喜! 烏冬係好煙韌個款,好掛湯。湯底有幾款,我就簡左豬骨湯底,相對上係比較港式,但係好夾個烏冬,唔覺唔覺飲曬D湯! 炸雞份量有誠意!串燒部分~~ 雖然呢到有埋串燒,但個場完全唔會好大陣味,通風好好! 燒扇貝簡左辣,個汁好惹味,重蒜! 豬頸肉肥瘦適中!野飲方面叫左個日本信洲蘋果梳野,本身都係預佢一枝咁上。點知轉左杯,仲加埋碎冰,岩曬打卡,又夠凍。
想食日本野同串燒,真係可以黎呢間。呢到咩都有咁,好齊款,岩曬一大班朋友,實有野岩食。壽司刺身選擇都好多,三文魚刺身係厚切,好新鮮。蟹籽沙律上台個陣有少少嚇親,勁大碗! 好足料。

見到隔離台食烏冬好似好正咁,自己都叫埋一份。
揚出雞柳贊岐手打烏冬