2024-06-17
無論食物質素與服務加埋價錢考量,實在有很多更好選擇,如果大家為咗打卡,因為賣相係唔錯,但確實係虛有其表,唔介意食物質素 & 無咩冷氣,同埋員工只係對熟客有招待,呢到一定唔會令大家失望,大家可以試吓。 3 個星期前 25/5 透過 Open rice 訂位,琴日16/6 父親節用餐時,被安排近門口的位置,本身坐係門口唔係問題,問題係餐廳冷氣不足,另外有開風機超大風對住飯枱,十分影響用餐體驗,所以跟職員提及想更換坐位,但職員表示其他客戶早已訂一個月,所以不能更換,因為風實在太大,有意要離開,最後職員見到我們有意更換餐廳用餐,最後主動建議更換另一張枱給我們。 作為顧客唔需要特別優待,只係期望有公平待遇,另外職員回應客戶已在一個月前已訂枱為由,而拒絕我們更換枱的要求,我實在匪夷所思。如果本身這個餐枱位置有影響顧客用餐體驗,為什麼要係呢個位置設餐桌做生意? 大家同一碟餸都係俾同等價錢,呢個安排公平嗎?基於做生意的考量,其實可以將選擇權俾返顧客,睇吓佢哋是否介意?
大家同一碟餸都係俾同等價錢,呢個安排公平嗎?