2024-10-21
金沙角大排檔,位於沙田嘅懷舊特色大排檔,充滿地道嘅香港風情。你可以選擇坐喺室外享受自然風,亦可以坐入面有冷氣,睇住開放式廚房,師傅即席煮菜,好有氣氛!🦞海鮮非常新鮮呢度嘅海鮮真係超新鮮,每一口都充滿鮮味,感覺好滿足,令人回味無窮。🍲 小菜非常有鑊氣,每一道小菜都炒得好有鑊氣,充滿港式嘅地道風格,真係令人一試難忘。🐸 **薑蔥爆田雞**:呢道菜味道鮮美,薑蔥嘅香氣撲鼻,田雞肉質嫩滑,口感彈牙,每一口都充滿薑蔥嘅濃郁香味,好好味!🦑 **豉椒炒鵝腸**:鵝腸炒得香辣可口,豉椒嘅味道完美融合,每一口都好有層次感,咬落去脆口又彈牙,好滋味!🐟 **豉汁蒸魚雲**:魚雲新鮮嫩滑,豉汁嘅香味滲入每一絲魚肉,入口即化,味道濃郁,食完真係唔想停口!🦐 **鹹蛋黃金沙鮮魷**:鮮魷炸得金黃香脆,再加上鹹蛋黃嘅香濃味道,入口即化,好有口感,真係令人一試難忘。🍖 **支竹豆腐火腩**:支竹同豆腐吸滿火腩嘅肉汁,每一口都好惹味,火腩外脆內嫩,食落去真係好滿足。整體黎講,金沙角大排檔真係好值得一試,無論係海鮮定小菜都非常美味,份量足夠,價錢親民。#金沙角大排檔 #香港美食 #地道風味 #沙田美食 #大排檔風情
#金沙角大排檔 #香港美食 #地道風味 #沙田美食 #大排檔風情 #海鮮小菜 #懷舊特色 #港式風味
📍金沙角
沙田博康邨冬菇亭