2016-07-11
金船長聽個名都幾特別,又見到佢網上面有好多人推介,咁就放工即管同個朋友去試吓😌又奧運站落車行過去大概十分鐘內會到,我們入去都係幾有情調嘅餐廳,好適合情侶去撐枱腳😜😜入到去嘅裝修都幾有心思牆上面都有一啲圖案,坐低之後睇完Menu叫左以下呢幾樣野,不過係講嘢食之前有少少野令我驚喜嘅就係佢嘅水裏面加左薄荷葉,令到食完野都會感覺到好清新同冇咁滯👍🏽👍🏽我哋到步之後呢就帶咗一個甘筍忌廉湯、黑松露Pizza、蜜糖焗豬手加鵝肝、金船長朱古力疏乎厘個湯都幾鮮味而且佢個蒜蓉包整得好脆好香,個湯好濃而且忌廉味都幾重,個質感好smooth黑松露Pizza係今次去呢間餐廳嘅主打食物,個侍應介紹有三個食法,第一就係乜都唔加就咁食、第二就係夾去旁邊嘅芽菜仔一齊食、第三就係加一啲葡萄汁去一齊食,三種食法裏面我自己個人比較鍾意加葡萄汁,因為酸酸甜甜幾酸胃❤️第一次食到比較特別嘅Pizza走出傳統嘅整法,鍾意食黑松露嘅朋友更加值得一試👍🏽蜜糖豬手加鵝肝,個皮整得好入味而且食落去唔會覺得肥膩,果汁有啲甜甜地帶一D鹹味✌🏻️鵝肝煎得外脆內軟,太正,雖然係有啲膩,但一切都值得!太好了朱古力疏乎里,整得好軟,朱古力味比較淡,賣相都
又奧運站落車行過去大概十分鐘內會到,我們入去都係幾有情調嘅餐廳,好適合情侶去撐枱腳😜😜 入到去嘅裝修都幾有心思牆上面都有一啲圖案,坐低之後睇完Menu叫左以下呢幾樣野,不過係講嘢食之前有少少野令我驚喜嘅就係佢嘅水裏面加左薄荷葉,令到食完野都會感覺到好清新同冇咁滯👍🏽👍🏽 我哋到步之後呢就帶咗一個甘筍忌廉湯、黑松露Pizza、蜜糖焗豬手加鵝肝、金船長朱古力疏乎厘 個湯都幾鮮味而且佢個蒜蓉包整得好脆好香,個湯好濃而且忌廉味都幾重,個質感好smooth
黑松露Pizza係今次去呢間餐廳嘅主打食物,個侍應介紹有三個食法,第一就係乜都唔加就咁食、第二就係夾去旁邊嘅芽菜仔一齊食、第三就係加一啲葡萄汁去一齊食,三種食法裏面我自己個人比較鍾意加葡萄汁,因為酸酸甜甜幾酸胃❤️第一次食到比較特別嘅Pizza走出傳統嘅整法,鍾意食黑松露嘅朋友更加值得一試👍🏽 蜜糖豬手加鵝肝,個皮整得好入味而且食落去唔會覺得肥膩,果汁有啲甜甜地帶一D鹹味✌🏻️鵝肝煎得外脆內軟,太正,雖然係有啲膩,但一切都值得!太好了 朱古力疏乎里,整得好軟,朱古力味比較淡,賣相都幾靚 最後都叫左枝Apple cider,係呢個咁好既環境慢慢享受❤️