2016-07-11 386 浏览
金船長聽個名都幾特別,又見到佢網上面有好多人推介,咁就放工即管同個朋友去試吓😌又奧運站落車行過去大概十分鐘內會到,我們入去都係幾有情調嘅餐廳,好適合情侶去撐枱腳😜😜入到去嘅裝修都幾有心思牆上面都有一啲圖案,坐低之後睇完Menu叫左以下呢幾樣野,不過係講嘢食之前有少少野令我驚喜嘅就係佢嘅水裏面加左薄荷葉,令到食完野都會感覺到好清新同冇咁滯👍🏽👍🏽我哋到步之後呢就帶咗一個甘筍忌廉湯、黑松露Pizza、蜜糖焗豬手加鵝肝、金船長朱古力疏乎厘個湯都幾鮮味而且佢個蒜蓉包整得好脆好香,個湯好濃而且忌廉味都幾重,個質感好smooth黑松露Pizza係今次去呢間餐廳嘅主打食物,個侍應介紹有三個食法,第一就係乜都唔加就咁食、第二就係夾去旁邊嘅芽菜仔一齊食、第三就係加一啲葡萄汁去一齊食,三種食法裏面我自己個人比較鍾意加葡萄汁,因為酸酸甜甜幾酸胃❤️第一次食到比較特別嘅Pizza走出傳統嘅整法,鍾意食黑松露嘅朋友更加值得一試👍🏽蜜糖豬手加鵝肝,個皮整得好入味而且食落去唔會覺得肥膩,果汁有啲甜甜地帶一D鹹味✌🏻️鵝肝煎得外脆內軟,太正,雖然係有啲膩,但一切都值得!太好了朱古力疏乎里,整得好軟,朱古力味比較淡,賣相都

朱古力疏乎里,整得好軟,朱古力味比較淡,賣相都幾靚
最後都叫左枝Apple cider,係呢個咁好既環境慢慢享受❤️
2016-07-06 415 浏览
最近睇到飲食節目介紹過大角咀, 琴日走去行左圈, 喺大同新邨附近既幾條街真係好多特色食店。琴日試左間西餐廳成間餐廳到好full, 好多人幫襯。我地點左黑松露菌醬意式pizza, 黑松露牛肝菌意大利雲吞同埋蜜糖焗豬手。個pizza有驚喜, pizza面似係加左麵包糠炸過所以好脆, 中間夾左黑松露, 最重係個提子味既醤汁, 堅好味!!三種食法, 就咁咬佢, 點提子汁再咬佢, 點完提子汁再加埋旁邊沙律菜再咬佢, 三種食法都係咬佢架勒, 但三種都咁好味, 提子汁甜甜地而且好香, 所以點汁咬係我favour。另外兩樣都係非常好味, 豬手吾係炸係焗所以吾亁, 好juicy, 最正係超淋好入味。意大利雲吞皮薄內餡靚, 個白汁都算creamy 。非常值得encore, 下次要試其他^~^金船長餐廳, 我會記得這—晚, 非常好味~~
非常值得encore, 下次要試其他^~^
金船長餐廳, 我會記得這—晚, 非常好味~~
黑松露菌醬意式pizza
2016-07-03
黑松露菌醬意式pizza
2016-07-03 522 浏览
文青不常到訪大角咀, 或者是因為大角咀太靜? 或者太遠, 總之就是很少來菜色幾FUSION, 多國菜FEEL, 但不知吃下去有什麼感覺呢?呢個蜆肉海鮮感覺好似好唔錯, 但飲落真係...蜆肉蝦肉等等只係得個樣, 冇味道, 湯底只得咸味冇鮮味, ERR請問, 這真係是海鮮湯不是鹽水?車仔意粉是自己搭配食材同醬汁的種類, 玩味萬分, 但味道呢實在不敢恭維意粉點了蒜蓉醬, 沒有蒜蓉的強烈濃香味, 反而好咸, 而且好油, 整個粉底都是油來的, 菠菜又碎得不得了, 意粉煮得太稔唯一可取的, 是煙三文魚, 算是合格的水平

唯一可取的, 是煙三文魚, 算是合格的水平

题外话/补充资料: 希望餐廳在食物上加把勁囉...
2016-07-01 541 浏览
收左正就同同事去哩度食飯!一早book左台,好彩有訂,全場爆滿!揀左個set dinner,包湯同飲品!周打魚湯只係普通白湯加幾粒海鮮,絕對唔稱得上好味,蒜蓉包細細塊,我個塊漏左放香草喺面😂味道牛油味重,反而無乜蒜味!揀左ribs,其實都幾大份,切開有8件,質素高,醬汁調得岩岩好,好香濃,肉唔痴肉,好味!但最令我驚艷係個薯菜,並唔係求其俾d蘿蔔青豆椰菜花同埋薯條hea你,首先d薯蓉係好香滑,好夠味,然後菜係燒茄子南瓜翠肉瓜,質感拿捏得好好!值得一提係薯蓉上既餅,配合番金船長既主題,幾有心思朋友叫左煎三文魚配帆立貝,加埋忌廉汁。朋友話魚唔會過熟,感覺清新,同埋十分欣賞佢個薯菜!餐菜都係普通檸茶檸水,無乜特別,檸茶有d過甜!一個set加埋一都差唔多一百八十幾蚊,其實平就一定唔你平,不過佢真係整番一百八十蚊既質素俾你,如果餐湯餐飲可以改革下會更好!

餐菜都係普通檸茶檸水,無乜特別,檸茶有d過甜!

2016-07-01
2016-06-30 496 浏览
夜闌人靜, 大角咀此處卻有一間餐廳坐滿人, 原來因為佢地有一個得獎既菜色, 不能不試!門口都幾多種唔同既餐, 但睇落就好似茶餐廳咁...但入面就好西式, 好有美國餐廳FEEL忌廉湯一飲就知道係開出黎既, 因為冇乜味道...茶餐廳既質素但得獎PIZZA真係拎番好多分, 佢入面既黑松露非常香, 外面係爽脆既餅碎, 入面就軟到好似蛋糕咁既FEEL, 仲有畫龍點晴既就係芝士! 咸香又提升左佢既好味仲有個醋汁好甜, 好似提子汁咁, 點少少好啦, 點得多就濕晒了...仲有果少少沙律菜就算啦, 青味重, 同個PIZZA好唔夾
門口都幾多種唔同既餐, 但睇落就好似茶餐廳咁...
但入面就好西式, 好有美國餐廳FEEL

仲有果少少沙律菜就算啦, 青味重, 同個PIZZA好唔夾
2016-06-30 745 浏览
聽金船長個名以為係食日本野,但其實係食西餐嫁我通常都廢是諗叫set dinner 因為我同朋友都唔食羊所以就叫左另外果兩個set加啲小食Set入面包埋餐湯同野飲個蒜蓉包好濃蒜香一放低就聞倒佢較為薄身,輕輕一點湯就已經濕哂啲湯入面有粟米同蟹柳,都幾多料下雖然塊豬扒好厚,但係由外到內都一樣咁林食落口啖啖肉好正個豬扒底有薯蓉,啲薯蓉應該係人手打嘅,入面好細緻,每一啖都咁滑,而且好香奶味平時食開嘅鱸魚好多骨嫁嘛,不過呢塊魚柳一條骨都冇,而且塊片仲好脆添!食落口啖啖肉,加埋塊好脆嘅平有多重口感個青口簡直係一百分,啲青口好新鮮,食落口啖啖海水味而個汁係超濃超傑嘅白汁,攞黎送飯一流呢個就係黑松露pizza,佢同平時嘅pizza係唔同嫁,平時食果啲係就感包底面頭加餸呢個係中間夾住黑松露嫁。而且仲有三個食法可以就咁食,或者點提子汁。夾菜都得因為我個人唔係好鐘意提子汁,所以另外果兩個食法都試左我覺得夾菜fresh啲好啲,因為入面好多黑松露,味道好濃。但朋友就鐘意加提子汁多啲,佢話好特別,好襯。Btw,我見倒menu其中一頁係有車仔意粉,我覺得呢個好有創意,下次會再黎試下呢個
聽金船長個名以為係食日本野,但其實係食西餐嫁
我通常都廢是諗叫set dinner
因為我同朋友都唔食羊所以就叫左另外果兩個set加啲小食
粟米蟹柳忌廉湯
Set入面包埋餐湯同野飲
個蒜蓉包好濃蒜香一放低就聞倒
佢較為薄身,輕輕一點湯就已經濕哂
啲湯入面有粟米同蟹柳,都幾多料下
美國厚切豬扒配野菌燒汁
雖然塊豬扒好厚,但係由外到內都一樣咁林
食落口啖啖肉好正
香煎鱸魚柳配香草忌廉汁
食落口啖啖肉,加埋塊好脆嘅平有多重口感
白酒忌廉汁青口
個青口簡直係一百分,啲青口好新鮮,食落口啖啖海水味
而個汁係超濃超傑嘅白汁,攞黎送飯一流
黑松露菌醬意式馬斯
呢個係中間夾住黑松露嫁。
而且仲有三個食法
可以就咁食,或者點提子汁。夾菜都得
因為我個人唔係好鐘意提子汁,所以另外果兩個食法都試左
我覺得夾菜fresh啲好啲,因為入面好多黑松露,味道好濃。
但朋友就鐘意加提子汁多啲,佢話好特別,好襯。

粟米蟹柳忌廉湯
美國厚切豬扒配野菌燒汁
香煎鱸魚柳配香草忌廉汁
白酒忌廉汁青口
黑松露菌醬意式馬斯
  • 黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩
幾個朋友都講過尼間餐廳嘅食物好好味,琴晚就決定同男友去試下。門面雖然冇咩特別,但入到去環境原來十分優雅,有氣氛,情調,每張枱仲有一個小燈,好岩約會嘅人去!而且,呢度嘅待應都好溫柔,勁有禮物,原完令人感到受尊重,我做客人都會食得開心d,舒服d。原本我影左好多相,但唔小心del晒! 宜家得返男友影嘅珍貴3張。點解? 睇下之後嘅字就知一開始我地就嗌左6吋嘅黑松露Pizza, 因為尼間餐廳最出名嘅得意之作就係佢。然後先慢慢簡,過一陣已經上左枱,待應溫柔地介紹我地3種食法:1.就咁食,2.點佢嘅秘制提子醋食,3.夾小豆苗食。好,我地試一塊先繼續選餐。一咬……救命丫!!!! 超級無敵好食我地2個都覺得自己突然去左享受天堂嘅美食!!!!!!!! 佢個皮好脆,脆得黎唔覺熱氣,皮最表面仲有啲焗香芝士小粒;中間有黑松露mix芝士,成件事係perfect match! 黑松露嘅香一食即刻滲入味蕾,但芝士味亦重,我好想知師傅點樣整到芝味咁出,又唔會搶左黑松露嘅味,反而提升左佢嘅味道! 好西利!仲有,佢啲芝士食落完全唔會漏,真係做得非常出色!係必必必點嘅菜式!我最中意點提子醋食,甜甜地都幾match好啦,我地冷

黑松露Pizza
好啦,我地冷靜啲,先嗌其他野食。嗌左尼個美國優質西冷排加法國鵝肝。
法式焗鵝肝
當食尼個菜式時候。。我地又升上天堂了
呢到既鵝肝都係大師級水準!鵝肝外脆內軟,香味濃郁。火候岩岩好,唔會太熟,所以入口即溶,食到耳仔都郁!1.5安士只要$48,絕對值得一試
至於西冷,我地要五成熟。牛排果然都係好高質!牛嘅味道好重,肉唔需要好肥都有咁軟熟嘅口感,very good
連啲配菜都煎香過,男友唔中意食菜嘅都食左2舊!我地懷疑尼間餐廳全部野食都咁好味,根本求其點餐都會好滿足

之後仲有好多:

跟餐海鮮清湯&蒜蓉包:海鮮好足料,有8爪魚,蝦,魚肉等,食落都幾真實,大粒;個湯仲好清甜,冇落味精架! 我成碗飲晒

個包就好脆口,味道正常味。

海鮮鮮果沙律加千島醬$98:有蝦,墨魚,青口竹,同好多種freshfresh生果,尼度個火龍果好似特別好味

芝士焗廣島蠔$68:我地嗌左2客,芝士好香好夾,同樣一啲都唔漏
;一客有蠔3隻,都唔細架!仲好肥大,咬一啖,蠔味湧入喉嚨,正
男友食到lamlam脷
;另外仲有好多煙肉同菠菜仲配料,設計十分有心機!菠菜索晒蠔焗出黎嘅汁,亦唔“劫”口,好味、高質

Last有 薑味梳乎厘:又一技巧之作,師傅整得好好,發得好鬆好高!食落有淡淡蛋香同薑味,唔會過甜,口感似泡泡又似蛋糕,好得意

由於食完太想推介比朋友,心急急諗住share相,點知按錯delete
所以del晒,嬲左自己……不過好彩平時唔中意影相嘅男友今次竟然因為食物太好味,都影左幾張,我知有得口味下

尼間餐廳烹調方式仲好健康,少油少糖冇味精,好岩我!野食又好味,服務環境都一流,無得彈!一定會再黎

黑松露Pizza
法式焗鵝肝
  • 鵝肝
  • 金船長梳乎里
  • 餐湯
2016-06-26 4022 浏览
都好耐冇去食金船長!最近朋友食完話個黑松露多士好正!搞到我心思思 就搵日去食! 唔係0水黎 係薄荷水黎!!帶一點清新! 裝飾用的 平時食開e個!今次冇食!蚬肉磨古湯!濃郁但又唔咸!! 今次主角!!有三種食法!外層係香脆芝士!夾住黑松露忌廉!第一種食就咁食!可以食到濃濃慨黑松露味! 第二種係 夾住d沙拉菜食 可以中和反少少黑松露又帶一點清爽慨口感! 第三種係點佢地自制慨提子醬!個醬提子味再加上一點點的黑醋味令人十分開胃! 我比較愛張2加3一齊食!! 豬手 份量十分足 一個男仔食完都會飽飽!一個字 淋!兩個字 好淋! 一吉就會分開!超正!同佢個蜜糖燒汁!超好味!!甜得黎唔會好死甜!岩岩好!!好味到我食完個豬手發現唔夠汁 再問可唔可比多一碗我no意粉食!! 薄荷朱古力咖啡!!濃濃的朱古力味再加上點點的薄荷配上香濃慨咖啡!!冇得輸 奶茶味慨慕斯!睇落似普通野!一食陣陣慨奶茶味!軟滑慨慕斯!配對得好好!!推薦!! 最後e到d服務好好 !加水係唔會斷!會問你d野食洗唔洗一次過定想一個個上!!問到d野食會介紹下唔會話唔知!!!
唔係0水黎 係薄荷水黎!!帶一點清新!
裝飾用的
平時食開e個!今次冇食!
蚬肉磨古湯!濃郁但又唔咸!!
今次主角!!有三種食法!
外層係香脆芝士!夾住黑松露忌廉!
第一種食就咁食!可以食到濃濃慨黑松露味!

我比較愛張2加3一齊食!!
豬手 份量十分足 一個男仔食完都會飽飽!
一個字 淋!兩個字 好淋!

2016-06-23
  • 蜜糖焗豬手
2016-06-24 409 浏览
初嚐此店,整體評價正面。這次點了意粉的精選2套餐以及一客心太軟。麵條煮得剛好,芝士味道的很突出,很配合整個意粉。心太軟整得剛剛好,很好吃!有機會還會再來!
初嚐此店,整體評價正面。
這次點了意粉的精選2套餐以及一客心太軟。
麵條煮得剛好,芝士味道的很突出,很配合整個意粉。
心太軟整得剛剛好,很好吃!有機會還會再來!
香草汁芝士煙三文魚墨汁麵
心太軟
2016-06-24
香草汁芝士煙三文魚墨汁麵
心太軟
2016-06-16 3498 浏览
大角咀同深水埗一樣,係值得探索的地方。今日放工後,就同同事相約來到呢間咁多人好評的金船長餐廳,釋放一週的壓力,迎接美好的星期五餐廳在大角咀大全街,接近街尾,所以離餐廳一個街口處擺放了一張宣傳易拉架。星級大廚讓人很期待。店內裝修係懷舊海洋風,些許海軍裝飾令人眼前一亮。內牆的壁畫也很特別,既美觀又暗藏玄機。食物種類非常豐富,豐儉由人。廚師推介係普通menu上沒有的,有豬有牛任你揀。最特別係有個車仔意粉,個名聽落好親切,自由選擇度好高好想法!首選黑松露芝士pizza必點!新鮮熱辣辣,剛剛出爐真係好香好大陣黑松露味!一早聽聞有三種食法,今日終於可以一探究竟:1. 原味原味最能嚐出食物真實的味道。原味的pizza黑松露味非常濃厚,融合芝士的鹹甜味,外脆內軟,很爽口。外層好香好特別,聽主廚介紹有特製欖油,唔怪得咁香啦2. 提子汁點一點提子汁,水果的甜味中和返芝士的鹹味,更加烘托出黑松露的香味3. 沙律菜pizza配新鮮沙律菜,原來係另一種口味!沙律菜的清香配合pizza的鬆脆,一啲都唔覺膩。三種食法原來已全數印在壁畫上喇!唔怕唔記得,望一望就得今日餐湯有青豆忌廉。綠色的餐湯讓人心情愉悅。原本擔心青

好想法!

1. 原味
2. 提子汁
3. 沙律菜
黑松露芝士pizza
三種食法原來已全數印在壁畫上喇!唔怕唔記得,望一望就得

今日餐湯有青豆忌廉。綠色的餐湯讓人心情愉悅。原本擔心青豆味會唔會好奇怪,飲左一啖,忌廉味同青豆味調配的好好,有香有甜,正!
青豆忌廉湯
自己叫左個10安士西冷牛扒五配薯蓉,5成熟。牛扒好大件!真係好大件!五成熟啱啱好,鮮嫩多汁,易切易入口。配什菌汁,牛油粟米、南瓜、茄子、翠玉瓜,葷素配搭唔會膩。啲配菜都好認真,唔似有啲餐廳寡到冇味。啲薯蓉入口即化,好好食!擺盤都好精緻,成碟菜好用心!
10安士西冷牛扒
10安士西冷牛排
太飽了食唔落甜品,但見到特色飲品有個「黑牛」,咁有創意,不如試下。原來係朱古力雪糕+可樂,又可以飲嘢又有雪糕食,正!
隔離個杯係薄荷冰,綠色好清爽,啱晒夏天。
薄荷冰+黑牛
坐坐下都好多人來幫襯,用餐非常愉快,侍應好熱情。平民價食到咁高質素的扒餐,誠意推介!
2016-06-16
青豆忌廉湯
10安士西冷牛扒
10安士西冷牛排
薄荷冰+黑牛
2016-06-16 536 浏览
十年都吾會去一次大角咀 但朋友話見到有好野食,咁就收工齊人去食拉老實講金船長距離港鐵站真係有啲遠 夏天行過去都幾辛苦餐廳menu都幾多,放係枱已經有3、4個朋友見到餐廳有somersby就即刻話要,咁我都吾執輸叫多枝餐廳內嘅牆身都好特別,畫晒畫主菜叫左個自選意粉同埋蜜糖焗豬手自選意粉揀左墨魚麵加芝士加煙三文魚忌廉汁好好味 吾會太冧 忌廉汁吾算多 所以食落一D都吾覺得膩,一個清一碟無問題 唯一係芝士吾夠多,加多小小會更好蜜糖焗豬手 異想吾到甘大隻 到最後我地係食吾晒豬手蜜糖味吾重,肉質好嫩 吾係 “鞋”身嗰D,但我地嫌佢嘅皮吾脆 好燘 吾特別,期望過高main course可以加$48配法式鵝肝,朋友話味道吾錯 入口溶化,但自己本身馬馬地鵝肝 所以無試到
老實講金船長距離港鐵站真係有啲遠 夏天行過去都幾辛苦
餐廳menu都幾多,放係枱已經有3、4個
somersby
餐廳內嘅牆身都好特別,畫晒畫
主菜叫左個自選意粉同埋蜜糖焗豬手

法式鵝肝
自選意粉
  • 墨魚汁意粉
2016-06-15 1763 浏览
夜晚放工朋友提議去大角咀食西餐, 一聽見話提議食金船長我就即刻舉腳贊成, 因為6-7年前同家姐食過一次, 印象都幾好, 好想知道隔咗咁耐, 質素變成點~~~7點幾嚟到, 唔駛等位喎! 即刻坐低先~~~ 間餐廳環境唔錯, 大致上同之前差唔多, 但多咗d裝飾, 幾靚幾有氣氛, 而且都坐得幾舒服~ 不過最估唔到都係份menu, 估唔到隔咗咁多年, 價錢同以前竟然唔係差好遠, 非常親民!!!!!!!!!!!我地每人叫咗份set dinner, 正當我地苦惱緊叫咩小食好嘅時候, waiter哥哥就介紹我地試下佢地個新出品: 黑松露Pizza, 一聽到黑松露我已經雙眼發光, 於是就叫咗份6吋嘅試下~~~餐湯我揀咗勁香薯仔味嘅薯茸忌廉湯!!!!!! 飲完湯小食就嚟啦~~~ 而我估唔到個pizza係呢個樣~ 好似餡餅咁好有新鮮感!!!Waiter哥哥好熱心咁教我地食呢個pizza有3種食法:1. 就咁食2. 點提子醋食3. 夾埋沙律菜點提子醋食 我好心急切咗一啖嚟試, 熱辣辣, 中間夾咗層令人流哂口水嘅黑松露, 面頭沾滿芝士粉, 好好味!!! 愛黑松露人士必吃之選!!!!

Waiter哥哥好熱心咁教我地食呢個pizza有3種食法:
1. 就咁食
2. 點提子醋食
3. 夾埋沙律菜點提子醋食
我好心急切咗一啖嚟試, 熱辣辣, 中間夾咗層令人流哂口水嘅黑松露, 面頭沾滿芝士粉, 好好味!!! 愛黑松露人士必吃之選!!!!!!!!!! 好奇點下waiter哥哥所推薦嘅提子醋, 酸酸甜甜好開胃, 仲食到有d提子茸!!!! 好fresh, 感覺上更加好食!!!!! 即刻試埋第3個食法, 夾埋沙律菜再點提子醋, 口感豐富咗, 食兩件都唔覺得膩, 仲覺得唔係好夠皮添!!!!!
不過後面仲有主菜, 唔可以食小食塞飽個肚!!!!! 主菜我order咗香煎牛柳配薯菜, 淨係賣相已經100分~~~

舊牛柳煎得好香, 不過最有驚喜竟然係d配菜!!! 有烤到微焦嘅茄子、翠玉瓜、南瓜, 咬落甜甜地仲有水份唔會乾爭爭, 當然唔少得果pai好香牛油味嘅薯茸啦~~~
食完個主菜其實已經好飽, 但個餐+$38就有埋甜品實在太抵, 於是我地就叫咗個朱古力梳乎里同心太軟一齊開心share!!! 反正甜品係用另一個胃裝~~~~~~

個梳乎里焗到好高好鬆軟, 食落軟綿綿好濃朱古力味!!!!!!!!
心太軟賣相好得, 切開少少已經流出朱古力漿, 雖然真係好好食, 不過真係飽到飛起 haha

食飽我地仲慢慢坐飲埋杯餐茶, 另一個waitress 幫我地收碟時仲好有禮貌咁問我地d嘢好唔好食, 又幫我地refill 水, 價錢雖然平民, 但食物質素同服務就好有水準~~~

咁多年冇嚟, 以後要多d幫襯先得啦~~~
2016-06-12 233 浏览
其實只係入去食左個甜品!個心太軟真係好流心!朱古力味好濃,唔太甜!應該至少50%? 細細個個份量剛剛好!個presentation都好靚!仲要加左士多啤梨醬同朱古力醬陪碟,令味道更有層次!至於個雪糕,因爲有d杏仁一齊食,所以唔同一般雲尼拿雪糕,口感都好好!
  • 心太軟
2016-06-07 272 浏览
第一次寫食評係為左呢個咁好味既黑松露pizza! 真係超正!黎到已經覺得勁香!打開入面就發現用料好足!無好石油氣味既感覺!好脆好香!d草如果可以轉第二種我應該會再happy d!
2016-06-07
是日為5月7日,阿哥係openrice搵到呢間餐廳決定一試,慶祝媽媽節我地總共5位,接待個位話有檯但係有一位要坐圓櫈,請我入去睇一睇先,再決定坐低定再等過另一張5人檯。我睇過雖然有啲窄,但唔想等就坐低,過程間服務員都好有禮貌。我地坐既檯近水吧,剛好餐廳老版Joseph Cheung就係水吧附近做指揮,當晚因為爸爸遲到,老版見到我有人入來就知佢係我爸爸,佢話因為我地兩仔爺似樣,係真唔係我就唔知,但從中就睇得出老版係一位好細心既人。點菜記得點黑松露pizza$168 呢個係老版得獎之作,食落係非常正,一共有三種食法1. 就咁食pizza2. pizza + 醬 (最好食)3. pizza + 醬 + 菜其間老版一直間唔時同我地吹下水,談笑風生,服務亦一流,其員工亦非常有幹勁,係間好有朝氣既餐廳食完之後,睇番餐廳出面既剪報先發現原來老版之前係5星級酒店工作,唔怪得啲咁有水準,佢既理念係透過食物同其他人溝通。講中大道理個個人都識講,但呢位老版係真係實淺到佢所講既理念。唔係talk only, no action。淨係呢樣已經抵佢成功,佢贏既唔係贏在起跑線,而係贏係做人態度上。做左有冇回報唔知,

1. 就咁食pizza

2. pizza + 醬 (最好食)

3. pizza + 醬 + 菜

做左有冇回報唔知,但唔做就一定冇,而我就係因為佢既做人態度寫左我第一篇食評。
2016-05-07
庆祝纪念