餐厅: 金鮨
资讯:

2016-04-26 510 浏览
在長沙灣突然好想食日本餐, 於是就誤闖了小店, 支持一下! 原來小店已經開業兩年, 平時都要booking先可入座, 幸好時間尚早, 可以一試點了一客魚生飯, 真係即叫即造, 三文魚塊塊厚切, 而且新鮮, 色澤亦亮麗, 入口雖然唔係即溶, 但係個口感係嫩滑, 而且唔會有骨, 的確係新鮮的! 反而蟹捧就略遜一籌, 可以儲放太耐, 色澤暗, 而且有點散, 但味道仍有鮮甜蟹味值得一試

值得一試
三文魚蟹捧蟹籽丼
2016-04-26
午餐
2016-03-23 737 浏览
今次好開心揾到間質素高價錢又實惠的餐廳。店舖大約只可容納七至八人左右,但營業期間接受外賣的。今次食左火炙三文魚帆立貝丼,而hubby就食左海膽三文魚三文魚籽丼。有趣是,老闆問火炙三文魚要全熟定半熟,之前食火炙未試過有得選擇生熟程度,問清楚老闆,原來半熟就只燒一面,全熟就兩面皆燒。聽取老闆建議,可以食生嘅就只燒一面。兩款賣相都好吸引。好滿意我碗丼,燒過嘅三文魚,襯暖食真係有入口即融嘅感覺。帆立貝大粒肉厚之餘,仲好有鮮味。hubby亦分享了海膽俾我試,都算係鮮甜,無腥味。食材新鮮,份量豐富,價錢公道,可以再encore!p.s. 餐廳不設加一服務費
今次好開心揾到間質素高價錢又實惠的餐廳。

店舖大約只可容納七至八人左右,但營業期間接受外賣的。

hubby亦分享了海膽俾我試,都算係鮮甜,無腥味。

食材新鮮,份量豐富,價錢公道,可以再encore!

p.s. 餐廳不設加一服務費
火炙三文魚帆立貝丼
海膽三文魚三文魚籽丼

2016-03-19
火炙三文魚帆立貝丼
海膽三文魚三文魚籽丼
2016-03-22 533 浏览
今日落雨 仲要行錯路兜咗個大圈為左美食 吾緊要終於到左 間鋪細細間 位置有啲迫 簡左好耐食咩 因為樣樣都想食 最終簡左 三文魚蟹柳魚子丼 黎到 ! 三大塊三文魚 好新鮮蟹柳 正正常常魚子 加埋啲飯一齊食 好正呀!友人 叫左 三文魚帶子海膽丼 三樣食材 都係好好好新鮮海膽仲有好大舊 吾腥加左12轉定食 有湯同配菜 個三文魚面豉湯 好好飲 吾係味精湯喱個價錢 性價真係好過好多大型連鎖店
今日落雨 仲要行錯路兜咗個大圈

為左美食 吾緊要

終於到左 間鋪細細間 位置有啲迫

簡左好耐食咩 因為樣樣都想食

最終簡左 三文魚蟹柳魚子丼

黎到 !

三大塊三文魚 好新鮮

蟹柳 正正常常

魚子 加埋啲飯一齊食 好正呀!

友人 叫左 三文魚帶子海膽丼

• 三文魚面豉湯
  • 海膽
  • 三文魚
2016-03-11 648 浏览
有日同事講開話呢間金鮨好好食!好新鮮!原來地點仲要好近我 所以收工決定試1試!去到門口發現店鋪好細 難怪一直唔小心忽略左佢!哈哈!夜晚8點半 等左10分中就有位~鋪面好細 放左1張4人台 1張2人台 同3人bar台。由于同事極力推薦海膽 話份量都唔少!咁我就叫左個海膽三文魚吞拿魚丼。加十蚊可以升級做定食 姐係有三文魚味噌湯同1個前菜中華沙律/味付螺肉我就加左十蚊 點知湯已經賣晒所以俾左2個前菜我~師傅係入面新鮮即整 等緊既期間聽得出其他客人都係食開 相信小店係做熟客生意。我仲叫左罐asahi!黎到發覺唔夠凍~店員俾左冰同水我冰震asahi!!好正牙!當堂覺得好貼心 仲好好玩!講番個丼 真係好大舊海膽!好滿足!海膽新鮮 無苦味~三文魚大大塊 好香油脂味!相比之下三文魚係好食過吞拿魚~見隔離食客點左燒鵝肝壽司~我又忍唔住想食!開口問食客哥哥好無食~佢話唔錯!哈哈~咁我又來一客!鵝肝好大舊!燒完既鵝肝唔會乾,好香好好味!少少油但唔會漏~總之成餐飯超滿足~無唸過100蚊就食到咁大份滿足晒我3個願望既魚生飯!最正係雖然鋪仔細細 但店員,食客同食客之間多左份交流 好有人情味!相信好快我又會再黎食!
有日同事講開話呢間金鮨好好食!好新鮮!
原來地點仲要好近我 所以收工決定試1試!
去到門口發現店鋪好細 難怪一直唔小心忽略左佢!哈哈!
夜晚8點半 等左10分中就有位~
鋪面好細 放左1張4人台 1張2人台 同3人bar台。
由于同事極力推薦海膽 話份量都唔少!
咁我就叫左個海膽三文魚吞拿魚丼。
我就加左十蚊 點知湯已經賣晒
所以俾左2個前菜我~
我仲叫左罐asahi!黎到發覺唔夠凍~
講番個丼 真係好大舊海膽!好滿足!
鵝肝好大舊!燒完既鵝肝唔會乾,好香好好味!少少油但唔會漏~
總之成餐飯超滿足~無唸過100蚊就食到咁大份滿足晒我3個願望既魚生飯!最正係雖然鋪仔細細 但店員,食客同食客之間多左份交流 好有人情味!相信好快我又會再黎食!!因爲我已經唸定下次要食咩!
2016-02-20 532 浏览
改用了膠食具,買相失色了不少。又不是很環保,沒有了以前日本小店的風味。雖然食物是好吃,三文魚腩金香肥美, 壽司飯的醋味恰到好處, 麵豉湯是自家三文魚製的十分鮮甜, 但是用了這些現代食具總是有點格格不入。希望能用回以前的陶瓷碗和木筷子, 回復以前風采!
2016-02-18
2015-12-01 1042 浏览
位處於深水埗近長沙灣地區一帶是藏身了不少出色的小規模食店。今天小弟就到訪了其中的一間....若不是在地圖找過一下的話,真是不知道"兼善里"是在哪兒....幸好這裡距離港鐵站只有約六至七分鐘的腳程,而且地方也算位於當眼的位置,所以亦不會太難找....舖位實在少得很,一不留神便會走過了。還好她的招牌也非常的大個,故此最終亦沒有錯過....一走進去,發現座位總數竟不到十個。好在時候仍早,還剩下一個自閉面壁位,小弟當然馬上老實不客氣的將之佔據了....這裡主打的是一系列的日式海鮮丼。最重要是她的價錢收費是相當的公道 ---- 像我今天叫的這一大碗的特上拖羅丼,吃得飽飽又滿足也還只索價一百六十多大洋而已。以如此材料的陣容的丼而論,在外頭的正常日本料理店就要收您兩三百塊了....飯舖面滿滿是一大堆新鮮的三文、拖羅、牡丹蝦及我最愛的uni,材料是多塞得連下面的米飯也看不到....三文採用的是厚切近腩位,入口有咬勁又令人食至滿口肥油,口感滑溜得很;拖羅望上去就有如一塊半肥的豚肉一般,一放進口便差不多溶在嘴了,肥美豐腴非常;海膽可以蠻清楚的看到它的顆粒,吃下去雖少了一份源自海水的氣息但仍尚算鮮甜沒見苦味

三文採用的是厚切近腩位,入口有咬勁又令人食至滿口肥油,口感滑溜得很;拖羅望上去就有如一塊半肥的豚肉一般,一放進口便差不多溶在嘴了,肥美豐腴非常;海膽可以蠻清楚的看到它的顆粒,吃下去雖少了一份源自海水的氣息但仍尚算鮮甜沒見苦味;牡丹蝦雖沒想像中的大只但勝在質感軟糯香甜沒腥氣;不過份地黏身的飯粒帶輕微的醋酸,很開胃....
您說這一碗只值百來元的海鮮丼,能不讓人感動嗎 ?
2015-11-02 882 浏览
喺香港想食個似樣啲嘅日式魚生丼,閒閒地都一二百。而小妹同朋友某日行行下街,就搵到一間食乜魚生丼都唔使過一百嘅日式小店。小妹當然唔會放過呢個機會去試試。入到去,間鋪就細細間,有四人枱、二人枱同吧枱各一張,加加埋埋坐到10個人左右。牆身掛滿哂相片同埋日式仿木價錢牌,再加上間鋪循環播放日本歌,叫做有番幾分似喺日本食嘢嘅感覺。店方話所有食材都係即叫即整,不過成間鋪其實得一個人看門口,又要兼顧廚房又要做埋樓面,所以就等咗比較耐先有得食。飯未到之前,廚房好得意地問使唔使要wasabi,先提番起我哋本身張枱無,同埋佢亦強調wasabi係生磨,唔係就咁俾包嘢就算,呢個位feel到多一點嘅用心。首先嚟到嘅係海膽三文魚籽帆立貝丼,另外再加拖羅。先講個拖羅,本身個飯冇跟,要額外加$50,但比較失望嘅係原來拖羅只係得一小塊,而且食到有少少根喺入面,食落個feel係唔值呢個價錢。海膽就夠新鮮同鮮甜,份量就相對較少。三文魚籽有番咁上下大粒同咬落粒粒都多汁,正!帆立貝亦都係比較大粒,食落亦溫度啱啱好鮮味出到嚟。飯就可能睇相睇唔到,其實就好大碗。。。跟住就係海膽三文魚丼,同樣都係另加拖羅。拖羅就一樣都係咁細舊,唔得,
跟住就係海膽三文魚丼,同樣都係另加拖羅。拖羅就一樣都係咁細舊,唔得,而且呢嚿食落口好似仲要比第一嚿再偏實啲,可能係放喺冰鮮櫃太耐所致。海膽就同樣鮮甜新鮮但細份,三文魚夠厚身,大塊,食落口新鮮同冇腥味,抵讚。飯就一樣都係咁大碗。
最後係火焰三文魚帆立貝海膽丼,叫得火焰就梗係三文魚係熟嘅,因為同行有個朋友佢係堅持唔食生冷嘢。三文魚份量夠多,而且亦整到近乎全熟,落左少量豉油再食味道唔錯。海膽就同樣都係海膽,而帆立貝就比起第一兜失色少少,比較細嚿。

總結:以呢個質素食到每個丼唔使一百蚊港紙,其實係幾抵食,而且整體質素同味道亦及得上百幾蚊個啲貨色。但係個拖羅就敗壞哂成個氣氛,喺呢度真係要好強調千奇唔好加佢個拖羅,真係好大失所望。
美味度:4 / 5
抵食度:4 / 5
題外話:因為唔食生冷嘢個位人兄真係非常非常堅持唔食生冷嘢,而我哋同行嘅人又堅持食魚生丼嘅關係,所以佢自己打定底先入去食。佢就去咗隔離一間好多學生哥幫襯嘅街坊小食店,買咗一兜18蚊嘅炸雞,估唔到食落又幾好食。雖則炸粉勁厚但係炸得夠脆,而且雞肉肉質夠軟身亦多汁,好食,唔怪得之咁多人幫襯。

2015-10-29
2015-10-07 709 浏览
搬家以後,很久沒有來這邊吃飯。這天跟寶寶一起放假,突然想起這家久違了的日式海鮮丼專門店。已經很久沒到這裏了,這裏的裝修變得繽紛了一點,而且海鮮丼的選擇也變多了。我點了期間限定牡丹蝦帆立貝三文魚丼($98),賣相超級吸引,牡丹蝦大隻而且很新鮮。帆立貝跟三文魚都厚切的,同樣鮮甜!當我傳這照片給朋友時,朋友話問我是不是到了日本呢!寶寶點了三文魚八爪魚龍蝦沙律丼($68)。八爪魚完全不靭,而且帶有海鮮的甘甜。吃得十分滿足!

寶寶點了三文魚八爪魚龍蝦沙律丼($68)。

八爪魚完全不靭,而且帶有海鮮的甘甜。

吃得十分滿足!
2015-06-06 1089 浏览
極少來長沙灣的我,因為探望朋友而來到這一區,小小的一間日本店,很不起眼,但吃完卻有大大的滿足!我們堂食時有不少人進來叫外賣,而且店主跟客人都有親切的對話,相信這小店在這區應該挺受歡迎!我們點了三文魚帆立貝丼($58)和海膽三文魚丼($68)。大大碗的丼滿載著新鮮肥美的三文魚,完全沒想到小小的一間店會提供這麼高水準的刺身,而且飯真的是日本米,軟硬適中,真的不是間間日本食店都能做到,吃完非常滿足,真是一間十分驚喜的小店,大愛!總括來說,分量大,價錢相而,刺身厚又新鮮,如果再來長沙灣一定會再來吃這個丼!

三文魚帆立貝丼
海膽三文魚丼

三文魚帆立貝丼
海膽三文魚丼
首領又到左應酬嘅季節,今日拋低我去左鯉魚門嘆海鮮,雖然佢食到厭,我又聽到厭,但我聽到始終都係恨到牙痕痕😾😾😾既然佢去左食好野,我都吳執輸:> 基於平時首領吳肯食魚生嘅關係,我自己一個食通常都會食日本野過飽癮長沙灣日本餐廳吳少,但暗總是藏不少伏!今次係我第二次泥金鮨,兩次都係食呢個三文魚海膽帆立貝刺身飯,今次我豪過上次,三文魚轉腩,每塊加3蚊,亦加多左10蚊轉餐跟三文魚面豉湯同辣味螺肉。除此之外,仲要求走蔥同要暖飯,師傅細心地滿足曬我所有要求不特止,仲幫我將丼飯拆開如圖,估佢係怕暖飯嘅溫度加速魚生嘅退鮮程度,好似係。三文魚面豉湯:很多三文魚肉,面豉味不濃,反而讓三文魚的鮮味更加特出。三文魚肉連著魚皮,是有有較多魚脂的部分,因此入口肥美,且新鮮非常,特意伴著飯一起吃,喝到最後一口湯時溫度已經下降不少,卻沒有一點鯹味。讚!這個$10加得很值得喔!若然大家吃的是冷醋飯配冷刺身,這更能夠幫大家暖一暖胃喔!螺肉:一般貨色,同出面食開嘅無分別,勝在很能下飯:3三文魚腩:看著不肥,吃落卻很對味,有著三文魚腩足夠的油脂鮮甜,亦有濃郁的三文魚味,雖然每一塊要加3蚊有啲貴的說:-/帆立貝:size普
$88蚊三文魚海膽帆立貝刺身飯
既然佢去左食好野,我都吳執輸:>

長沙灣日本餐廳吳少,但暗總是藏不少伏!
螺肉:一般貨色,同出面食開嘅無分別,勝在很能下飯:3
帆立貝:size普通,鮮甜無雪味,水準以上,好食。
海膽:偷聽到大size的加拿大海膽無貨,轉左今次呢種,上次食加拿大嗰隻無咁好食,有丁屎咁多怪味,顏色較灰沉,相對地呢個細size海膽質感較watery,入口即溶,鮮甜美味迅速起口腔爆發,良久不散。Yum!
唯一美中不足係個醋飯,酸味太重,飯的質地亦都太黏太濕,我臨走前問師傅係咪因為我要求暖飯所以即刻調味,點知係我想得太多😅即係太家食到嘅味道應該差不多,師傅啊師傅,我咁煩你應該記得我掛,下次嘅醋飯可吳可以調得淡口啲👲? 另,醋飯吃暖的,胃會比較舒服和滿足,大家下次不妨一試😎
anyway,小店經營,值得支持,加上刺身新鮮好食,相信佢會在小區站得穩的。加油哦!
题外话/补充资料: 個阿姐計多我$3,計錯我有4塊三文魚要轉腩😤不過應該係因為我腌尖又麻煩所以先令到佢計錯數嘅😅當貼士囉(雖然$3貼士真係少得有點....但我都係寫呢篇食評計計下先發現😅) 全店9個位。不收加一。
2015-05-26
$88蚊三文魚海膽帆立貝刺身飯
  • 海胆,帆立貝,三文魚腩,三文魚面豉湯
2015-01-01 787 浏览
兩口子見是晚天氣寒冷,加上happy friday,「咁就去《大XX》打邊爐啦~」,於是從深水埗步行到長沙灣,可惜無論是打邊爐抑或是大牌檔,皆說「冇兩個人位」,似乎都是做「大檯(多人)」生意,豈不是歧視二人食客?!?「估唔到星期五兩個人出街食嘢係咁困難~」絕望之際,兩口子路過這間名為《金鮨》的壽司店,見門面正路,於是走了進去。全店只有九個沒靠背坐位,挺街坊式的感覺。而兩口子則坐在店子最入的吧檯位置,亦剛好把店子坐滿了,看來主要是做外帶生意吧。裝潢不花巧,而是善用不同的小裝置如竹簾等遮蔽不漂亮的牆身。店子以麻繩作天花的裝飾,既特別又可修飾喉管,還可於上面掛上小物耶。很喜歡掛在牆上的特大「魚仔豉油」啊!menu一頁兩面,主要售賣壽司、刺身及魚生飯…竹造的筷子筒…(看來是原個竹筒來的啊)男友加了$10轉定食,包括辣味螺肉…還有三文魚麵豉湯,的確很「魚味」,但又不算很特別(幸好我沒有轉定食耶!!!)…男友的海膽三文魚籽帆立貝丼($98)…我的海膽三文魚帆立貝丼($88),海膽鮮甜、不會一夾即散,我跟男友說「上次阿信屋嗰啲同呢度真係冇得比~」,帆立貝(即帶子)及三文魚均很肥美,個人覺得最讚的是海
很喜歡掛在牆上的特大「魚仔豉油」啊!
menu一頁兩面,主要售賣壽司刺身及魚生飯…
竹造的筷子筒…(看來是原個竹筒來的啊)
男友加了$10轉定食,包括辣味螺肉…
海膽三文魚籽帆立貝丼
男友的海膽三文魚籽帆立貝丼($98)…
海膽三文魚帆立貝丼
我的海膽三文魚帆立貝丼($88),海膽鮮甜、不會一夾即散,我跟男友說「上次阿信屋嗰啲同呢度真係冇得比~」,帆立貝(即帶子)及三文魚均很肥美,個人覺得最讚的是海膽和帆立貝喔。
魚生飯內還有大蔥、酸薑、漬蘿蔔及芥末,吃時可跟醋飯一起拌勻,店子更建議加入日本豉油。
以日本豉油拌飯、再加上飯內的醋香,真的挺好吃唷。我乖乖地把它們吃光光,沒吃剩飯呢!(很喜歡日本米黏糯而帶微微甜香的特性,平日兩口子自煮晚餐也採用日本珍珠米喔!!!)
另外見店子張貼「蒲燒鰻魚新登場(兼供應期有限)」的字句,於是點了兩客壽司嚐嚐。
蒲燒鰻魚壽司($25 x2),鰻魚的份量不少,亦不會太乾身,肉質鬆化,只略嫌鰻魚汁太少了。而酷愛玉子的男友還多點了玉子壽司($6 x2),嗯嗯,不太特別的說。
壽司內的飯糰個子小小,絕不喧賓奪主。

是次總消費$258,不設加一。在偶然之下到來,亦沒看過其他人的食評,想不到食物也不俗,哈哈,近期頗有「誤打誤撞」運啊。
不過呢,寒冷天氣下,還是想吃暖烘烘的東東。
海膽三文魚籽帆立貝丼
海膽三文魚帆立貝丼
2014-11-16 726 浏览
本來想encore牧羊,行過去時經過了金鮨,感覺好似幾好,就變卦試試看! 店內堂食位置不多,只有9個座位,亦有人外賣自取。看到剛有兩個位置就坐下喇,裝潢很日式,播著的都是蠻熟悉的日本歌曲,這就是bar檯及櫃檯的位置。牆上都貼滿不同海鮮丼的款式還有季節限量的食材,貼滿圖片其實跟日本某連鎖式魚生飯店很像, 希望連質量都似吧!桌上的餐牌,有很多不同食材配搭的丼,價格亦算合理,總有一款合你心水吧!如不喜歡碗飯(丼)的食法,還有壽司手卷等。碗飯可以加十蚊轉為定食,即是會多個湯及前菜,湯是三文魚味噌湯,自家用三文魚煮的,沒有坊間那麼咸,至於前菜,可選擇中華沙律及螺肉,我們選了螺肉,還不錯。這是我的上五色丼 HK$98,有三文魚,甜蝦,帶子,八八魚及蔥粒吞拿魚腩碎,還有芥末,酸薑等伴著。牆上有提示應該將豉油倒入飯中和飯的醋味,而不是壽司般點食。先就三文魚,有兩片,上檯卷成花形似的,看似很普通,還以為質素都是一樣,又不是喔,都好鮮,而且有少少油份,不錯。甜蝦有4隻之多,雖然比較細隻,但仍很鮮甜。八爪魚有兩片,是全碗最普通。帶子同樣是兩片,size都幾大,一食超鮮甜!邊食邊讚。最後就是蔥吞拿魚腩碎,坊間

如不喜歡碗飯(丼)的食法,還有壽司手卷等。

加HK$10轉定食的湯及前菜

這是我的上五色丼 HK$98,有三文魚,甜蝦,帶子,八八魚及蔥粒吞拿魚腩碎,還有芥末,酸薑等伴著。牆上有提示應該將豉油倒入飯中和飯的醋味,而不是壽司般點食。先就三文魚,有兩片,上檯卷成花形似的,看似很普通,還以為質素都是一樣,又不是喔,都好鮮,而且有少少油份,不錯。甜蝦有4隻之多,雖然比較細隻,但仍很鮮甜。八爪魚有兩片,是全碗最普通。帶子同樣是兩片,size都幾大,一食超鮮甜!邊食邊讚。最後就是蔥吞拿魚腩碎,坊間的有些會帶點腥,這裡的卻很鮮,蔥更可以帶出味道而不是掩蓋腥味,所有食落都沒有雪味。飯的份量適中,店員話想要多飯可提出,不用加錢。
上五色丼 HK$98

這是友人的限定蒲燒鰻魚飯(大) HK$118,小的就會少一份鰻魚 HK$88,雖然看起來有點燶,但很肥美呢!醬汁是另上的,我都試了少少,嘩!原來都幾厚肉,有少少油脂,很香,因為堅肥美食多幾啖都有些少膩,我諗我食細都已經夠了,只是尾尾有點燶失色了少少,提醒一下鰻魚是會有些小小的骨呀。
蒲燒鰻魚飯 (大) HK$118

總括來說都挺好的,服務也很周到,會介紹一下及解釋得很清楚,亦不停加茶,小店就是有這份親切感,而且免加一呢。
2014-11-15
  • 海鮮丼
2014-07-22 788 浏览
長沙灣,荔枝角是一個覓食的好地方!是一個很有人情味,很多用心小店的地區。這間金鮨大約2個月前開店,開在這個有點殘破的舊區小街,有點格格不入的感覺。不過跟寶寶試過幾次都覺得它不錯,是很有誠意的小店!金鮨以海鮮丼專門店作旗號,也有壽司刺身。店面很小,只有 9 個座位。雖然店面很少,可是以木為主的裝修還是讓人覺得很舒服,不會有太侷促的感覺 (也有可能是我們去的時間比較晚的關係),不過買外賣的人也不少。推介/ 限定的菜色。師傅就是在這後面主理刺身飯。一坐下,店員哥哥很禮貌的送上熱茶,不會追問我們要點什麼,由我們慢慢細仔看。這次我點了海膽三文魚吞拿魚丼。海膽蠻新鮮很甜,以 $78 的價錢真的物有所值 ! 而且刺身飯加 $10可以轉定食,會有碟小小的前菜和三文魚麵豉湯 (雖然我們都沒有加錢轉定食)。而寶寶則點了五色丼 $68 (三文魚, 蝦, 八爪魚, 蟹棒, 飛魚子)。我跟寶寶點的丼裡都有三文魚,我們都覺得它的三文魚雖然稱不上是十分肥美,但很鮮甜。基本上刺身飯最重要的 2 個元素:飯和刺身都做得很好,刺身很新鮮份量很足,飯的味道和口感也很好。由於金鮨就在我們家附近,放工後去食個美味的刺身飯才回家
金鮨以海鮮丼專門店作旗號,也有壽司刺身
推介/ 限定的菜色。
師傅就是在這後面主理刺身飯。

海膽三文魚吞拿魚丼
五色丼
由於金鮨就在我們家附近,放工後去食個美味的刺身飯才回家,算是為辛勞的一天打打氣。

在小小舊區內的用心小店進餐特別令人覺得享受,喝一口熱茶,跟寶寶食一個美味的刺身飯,幸福感滿滿的!
2014-07-19
海膽三文魚吞拿魚丼