2023-12-29 157 浏览
臨近聖誕,都不想在家煮飯,於是出去食扒。今天來了這間食扒餐。今天不是星期五六日,但餐廳內都多人,入內坐下,坐位寬敞舒服,裝修啡啡紅紅,帶有聖誕色彩,地方乾淨。我們叫了一個晚餐及一個美國牛小排餐。晚餐包括有餐包,餐湯,頭盤是沙律,還有主菜,甜品及餐飲。扒餐也有餐包,餐湯及餐飲。首先是餐包及餐湯上枱,是一般西餐廳都有的羅宋湯及忌廉湯,而餐包就跟牛油。頭盤是蟹籽雜果沙律。多生果,不是一般HEA的沙律。凍檸茶及熱杏霜主角就是牛扒,店員會先上鐵板,食物已在鐵板上,再等店員走過來倒汁,倒汁前會給你時間把紙巾張開,擋在前面,怕倒汁的時候,汁液會因為鐵板太熱而彈出來弄污衣服。有兩種汁可以選擇,一款是洋蔥汁,另一款是黑椒汁。我們兩款都有試。下圖是美國牛小排餐。2塊牛扒爆滿整個鐵板,薯菜在牛扒底。牛扒切落很順不會好韌,牛扒是五成熟,咬落不會覺得有血醒味,可能因為鐵板熱力令牛扒再熟多少少,但這個熟度剛好,牛肉有彈口,易咬,亦夠厚有口感,咬落中間有些油份,不會有筋,暢順有咬口,好食👍!以下是晚餐的帶子西冷牛扒。估唔到肉質都不錯。也是有咬口,肉質彈而不韌,熟度亦剛好無血醒味。看上去也是爆滿的一碟。最後上甜品,是

我們叫了一個晚餐及一個美國牛小排餐。
晚餐包括有餐包,餐湯,頭盤是沙律,還有主菜,甜品及餐飲。

扒餐也有餐包,餐湯及餐飲。

頭盤是蟹籽雜果沙律。多生果,不是一般HEA的沙律。

凍檸茶及熱杏霜

下圖是美國牛小排餐。2塊牛扒爆滿整個鐵板,薯菜在牛扒底。

以下是晚餐的帶子西冷牛扒。
看上去也是爆滿的一碟。

最後上甜品,是意大利配方雪糕。

食後非常滿足飽肚,這個價錢食到這個質素都算幾抵食👍!
2023-12-21
2023-12-27 140 浏览
行經荃灣八咪半,見到有sell 懷舊港式扒房既餐廳,見午市都好多人排隊,就跟住人龍排下隊搵食啦。呢度有lunch menu, 平均70蚊至80幾都食到,甘既然來得扒房食,當然要叫份牛扒食啦! 午餐叫左個 黑椒西冷牛扒意粉,70幾蚊有牛油餐包,餐湯,飲品。牛扒算大塊,但屬於普通茶記質素,沒有期望就吾會有失望。。。餐湯叫左紅湯,個湯反而有驚喜,有好多蕃茄菜同紅蘿蔔,餐包熱辣辣,牛油另上獨立包裝,總體來講都抵食既!

牛扒算大塊,但屬於普通茶記質素,沒有期望就吾會有失望。。。

2023-12-20 160 浏览
你到荃灣近愉景新城, 想鋸扒。我 會選擇 呢間傳統老字號金鳳扒房。呢度 出咗名平靚正, 啲扒大大份 肉汁鮮嫩。今次叫咗個鴛鴦扒, 荷蘭豬扒大大塊 豬肉味濃 咬落有口感。 非常之潤喉 完全唔覺得乾 身。雞扒同樣係嫩滑 而且非常 厚身。 大大 塊 鮮嫩。服務員會問你要黑椒汁定蒜蓉汁, 即叫即刻臨上去鐵板燒。煙燻上嚟都幾大煙, 如果你哋叫牛扒就唔使叫太熟, 因為鐵板燒會反而下兩成熟多煮熟。呢度地方闊落 同朋友吹水都幾好 座。餐包軟麵 餐湯叫咗忌廉湯同樣係濃味

呢度 出咗名平靚正, 啲扒大大份 肉汁鮮嫩。

雞扒同樣係嫩滑 而且非常 厚身。 大大 塊 鮮嫩。

服務員會問你要黑椒汁定蒜蓉汁, 即叫即刻臨上去鐵板燒。

呢度地方闊落 同朋友吹水都幾好 座。

餐包軟麵 餐湯叫咗忌廉湯同樣係濃味
2023-12-10 274 浏览
一向知道金鳳喺食扒既老字號店舖😎😎 今晚難得早放工,同朋友衝去荃灣8咪半分店醫肚😄😄😄平日夜晚都有唔少人幫襯,我地七點零去到都要等咗一陣,不過見到待應都已經好快手嫁喇😆門口又有少少座位可以坐低等位👍🏻值得稱讚👍🏻我地兩個人叫咗一份扒餐和一個焗飯一齊share 🤗不愧為扒房,有好多扒類選擇,我地就喺美式扒餐類別果度揀咗美國牛小排餐,再加多個焗白汁海鮮飯。美國牛小排餐- 牛小排大大塊,可以分為兩份😃 配上薯格特別好味😀😀焗白汁海鮮飯- 好多海鮮呀😀 好正!飯粒又粒粒分明😆美式牛扒類仲有德州頂級西冷扒和安格斯肉眼扒,感覺都好吸引!下次再黎試其他款☺️☺️金鳳大餐廳 (中染大廈(8咪半)) (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段388號中染大廈(8咪半)地下G01號舖

我地兩個人叫咗一份扒餐和一個焗飯一齊share 🤗

美國牛小排餐
- 牛小排大大塊,可以分為兩份😃 配上薯格特別好味😀😀

焗白汁海鮮飯
- 好多海鮮呀😀 好正!飯粒又粒粒分明😆

金鳳大餐廳 (中染大廈(8咪半)) (荃灣)
2023-12-05
2023-11-22 1992 浏览
老婆一向食嘢喺偏素,偶爾食吓肉,不過,佢有體重過輕嘅問題,所以,家下要食番多少少肉,故此,今回佢就請我嚟「金鳳」鋸扒,認真難得,食完趁天氣涼涼哋順便去行吓山,減番啲卡路里。雖然過咗午市嘅最高峰,但都要等一等位,不過都喺三幾分鐘有得入。話時話,「金鳳」粗略估計小弟都應該有超過10年無幫襯過,呢間店都幾大,樓底又高,又有一排落地玻璃大窗,裝修就如懷式嘅豉油西餐廳嘅格局,感覺都幾舒服。牆上嘅霓虹燈數字「1969」,就喺餐廳成立嘅日子,即喺開咗超過半個世紀,主餐牌都有詳細介紹。今時今日,老店已經買少見少,屹立咁多年實在唔容易。值得一提嘅喺,啲地方無用到盡,枱櫈唔似茶記咁排到「密質質」,而且,亦盡量間開啲客人,好似我哋兩公婆同另一對客人,就安排坐晌張6人枱,中間就隔開咗一個位。午市方面,午市套餐嘅選擇唔多,只有4款,其中3款喺西式碟頭,平少少,定價$68-$82,淨番1款就喺招牌嘅鐵板扒餐,賣$138。幾款午市套餐老婆都麻麻地啱食,所以,就喺主餐牌度落手,有好多款鐵板餐供應,可謂各適其適,此外,散點嘢仲有沙律、湯品、小食、海鮮。全部餐都會有牛油餐包、餐湯同飲品、凍飲亦唔需要額外加錢,但就需收加一
幾款午市套餐老婆都麻麻地啱食,所以,就喺主餐牌度落手,有好多款鐵板餐供應,可謂各適其適,此外,散點嘢仲有沙律、湯品、小食、海鮮。全部餐都會有牛油餐包、餐湯同飲品、凍飲亦唔需要額外加錢,但就需收加一服務費。
餐具、紙巾都放喺枱側,平常喺茶記都會放少少調味料,呢度唯一嘅調味就喺支大茄汁
,因為嚟得呢度大部分人都食鐵扒餐,梗附送大量薯條,所以,茄汁喺必備調味料。
牛油餐包、餐湯

呢一類小餐包喺港式西餐廳嘅經典,包身非常之軟熟,搽上少少牛油都好好食。餐湯可以揀羅宋湯或洋蔥粟米忌廉湯,我哋兩個人各叫一款試試
,似乎羅宋湯好飲好多,比較有味道,酸香又多雜菜,而個忌廉湯味道較淡,亦都比較寡,粟米粒更喺寥寥可數。
牛油餐包、餐湯
歐陸鐵板餐 $138

上咗個餐湯無耐,都未飲夠1/4,就嚟個個鐵板,明顯喺因為午餐,較多人叫,完全喺整定晒。個餐寫明包咗豬扒、牛扒、法蘭克福腸、澳洲帶子,不過就唔會問你牛扒要幾成熟,亦唔會知喺咩部份,但確喺份量十足,堆到成個山咁。整體嚟講,以鋸扒而言,喺抵食嘅,不過,計埋味道就差咗少少,豬扒、牛扒調味都有少少過鹹,個黑椒汁亦都偏鹹,我啲牛部有份就較多筋,而帶子就算喺雪藏貨,算彈牙好食喎。
歐陸鐵板餐
歐陸鐵板餐
招牌牛柳餐 $142

老婆嘅牛柳餐,又喺一大堆頭,有好多件,仲好厚身,落單時亦有問佢要幾成熟,選上7乘,都確喺煎到差不多。不過好搞笑,當淋上洋蔥汁時,塊鐵板無乜點響,只喺滋滋幾聲就完。講到啲牛柳,又真喺幾嫩滑,輕易就切得開,咬落軟腍鬆化,又幾有肉香,因為份量多,老婆食咗一半都叫飽,而下面墊有大量薯菜,不過,啲薯條咁樣墊底,被啲醬汁浸腍晒,有啲嘥料啫。
熱咖啡、熱唂咕+$5

餐後一杯咖啡就啱我心水,而難得有唂咕供應,老婆就寧願加錢飲杯唂咕,比起朱古力味道更濃、更香。
熱咖啡、熱唂咕
食得我哋兩個鬼咁飽,好彩預咗食完去行轉兩個鐘嘅短山,幫助消化,否則,真喺撐住肚皮返屋企,哈哈!
2023-11-07 355 浏览
🥩🥩餐廳名: 金鳳大餐廳地區: 荃灣評語:美國牛小排餐 HK$198 - 兩塊牛小排係薯塊同菜上面 啖啖肉味道還可以 牛味唔夠濃 質感可以 唔韌 咬得開既T骨牛排餐 HK$168 - 好大塊 個盤都夠擺 滑過牛小排少少 如果想食滑肉就食呢款餐前餐包+餐湯 HK$餐已包 - 包唔夠熱 連暖都未係 湯正常 紅湯好飲啲 白湯太水結論:呢間係港式扒房 肉都係用好多粉醃 味道一般 冇左酥皮湯比較可惜 鐵板既蔬菜都燶哂 整體質素麻麻地環境衛生: 🌕🌕🌗🌑🌑食物味道: 🌕🌕🌗🌑🌑服務態度: 🌕🌕🌕🌗🌑@goldenphoenixhk#金鳳大餐廳#荃灣#牛小扒 #T骨牛扒#香港美食 #香港餐廳 #情侶餐廳 #情侶飲食 #幫你食 #CoupleHelpYouEat #CoupleHelpYouE #HelpYouEat #HongKong #HKFoodie
🥩🥩

#金鳳大餐廳
#荃灣
#牛小扒 #T骨牛扒
2023-10-30 413 浏览
星期一放工,同男朋友行到愉景新城,見到喱間傳統扒房餐廳,由於兩個人都好肚餓,就二話不說入去餐廳,一人叫咗一份扒餐。估唔到星期一入座率都好高,要等一兩張枱!男朋友點了一份鐵板雜扒餐,其中包括火腿、香腸、雞翼、牛扒和豬扒。而我就叫了一份七分熟的野菌牛柳鐵板。點完餐唔夠2分鐘,侍應就送上餐湯餐包!餐包係暖,牛油係凍,急不及待將個牛油夾喺餐包入邊!達到有冰火交融嘅效果!首先,叫得雜扒餐當然有好多種類嘅食物!每款都經過獨特既烹調方式,牛扒豬扒都牛扒同豬扒都保持原汁原味,肉質鮮嫩多汁。鐵板淋上黑椒汁,香氣十足。總言之呢份雜扒餐份量好豐盛,完全足夠一個大男人食!接下來,我既七分熟野菌牛柳鐵板都吾錯!牛柳保持了嫩滑多汁。七分熟的牛柳正好達到了肉質最佳既moment,而大量野菌增強咬口!同出名嘅扒房有得比!此外,餐廳既服務都值得一讚,服務員熱情友好,亦樂意解答我們既問題,環境都好整潔舒適,營造出一種老牌餐廳嘅味道!

2023-10-13 289 浏览
金鳳大餐廳 荃灣青山公路388號中染大廈(8咪半)地下G01號舖大大間 樓底夠高 黃暖色光每月精選套餐 有頭盤有湯有包 有Italy ice cream一口價$178忌廉湯 頭盤——蟹籽雜果沙律鐵板黑椒汁帶子西冷牛扒🥩意大利配方雪糕牛扒質地細嫩 帶濃郁牛香 微辣和濃郁的黑椒汁帶子鮮嫩可口 口感滑軟 据扒一流白湯味道正常 餐包熱辣辣今次食7 成熟 下次食牛柳試下5成先 鐵板香煎豬扒蒜蓉汁配薯菜$120厚厚豬扒兩大塊 薯條浸蒜蓉汁再你鐵板上煎左陣焦香熱騰騰 肉質口感都唔錯 肥肉唔多另外$122有荷蘭豬扒
金鳳大餐廳

厚厚豬扒兩大塊 薯條浸蒜蓉汁再你鐵板上煎左陣
焦香熱騰騰 肉質口感都唔錯 肥肉唔多
另外$122有荷蘭豬扒
2023-09-21 281 浏览
今日在荃灣食晚餐,揀左之前食過既金鳳,在中染大廈既地下果層呢間裝修好新,又大間,坐得舒服晚飯時段好多人等位,我們應該用App拎飛,咁就唔駛在門口等,不過都係等左10分鐘就入得去坐。點了個特選扒餐,帶子西冷牛扒,好似係每月特選晚餐,$178帶子西冷牛扒6成熟,呢個熟成剛好,朋友揀黑椒汁。頭盤有蟹籽雜果沙律🥗餐湯要紅湯係羅宋湯位置唔太夠,野食太多,放到成枱滿哂😆😆另外一個叫了香煎雞扒餐呢度有2片大雞扒,加左$2蒜蓉,好香,呢個係淋汁前既相,我就配洋蔥汁,雞扒都好厚身。今餐仲叫咗一個白飯,拎黎送扒一齊食餐飲凍咖啡、凍奶茶,唔講真係唔知邊杯打邊杯野飲最後個特選晚餐仲配個甜品,喺意大利配方雪糕,食落是朱古力口味。今晚食了三百幾蚊,好飽好豐盛。
今日在荃灣食晚餐,揀左之前食過既金鳳,在中染大廈既地下果層

呢間裝修好新,又大間,坐得舒服

點了個特選扒餐,帶子西冷牛扒,好似係每月特選晚餐,$178

帶子西冷牛扒6成熟,呢個熟成剛好,朋友揀黑椒汁。
帶子西冷牛扒

頭盤有蟹籽雜果沙律🥗

餐湯要紅湯係羅宋湯

位置唔太夠,野食太多,放到成枱滿哂😆😆

另外一個叫了香煎雞扒餐

香煎雞扒餐

今餐仲叫咗一個白飯,拎黎送扒一齊食
白飯

餐飲凍咖啡、凍奶茶,唔講真係唔知邊杯打邊杯野飲
凍飲

雪糕

今晚食了三百幾蚊,好飽好豐盛。
2023-09-21
帶子西冷牛扒
香煎雞扒餐
白飯
凍飲
雪糕
2023-09-11 256 浏览
今日去荃灣選購傢具,突然好想食据扒,一直我都係食開莎樂美,點知一落到樓下,見到呢間餐廳排隊,又係食据扒,值得一試門口裝修新淨,內裡有新式西餐嘅感覺,入面環境都幾大,沒有平時餐廳嘅擠迫感,座得好舒適招牌牛柳餐据扒一定食牛,等咗一陣牛扒就跟鐵板上可保持溫度,再淋埋我最愛嘅黑椒汁,再加我最愛的蒜蓉,簡直係完美配搭,肉質好淋唔會韌,沒有斤,非常惹味。T骨牛扒餐真心超大份,同個鐵板一樣大,都係配上黑椒汁,肉質鮮嫩多汁,好淋身易咬 隨餐有湯有餐包有飲品,仲有薯格附上總結三個人食二個餐都好足夠,環境好舒適又大,值得再光顧

T骨牛扒餐

隨餐有湯有餐包有飲品,仲有薯格附上
總結三個人食二個餐都好足夠,環境好舒適又大,值得再光顧
2023-07-01
2023-09-11 213 浏览
喺愉景新城附近做完嘢見到喺中染有分店,就入去食埋先返屋企今日係星期一,但係餐廳都幾多人,都要等一陣先至入得到, 好彩門口都有啲凳,可以撳咗飛之後就坐低等位門口已經睇定,諗住叫一個是日晚餐+一個牛柳餐餐湯羅宋湯係超級好飲, 而且夠辣,非常濃味之前每一次都係用鐵板上,朋友就話想試下碟上嘅分別所以叫咗一個係鐵板上,一個就碟上帶子西冷扒上面嗰兩粒帶子香口彈牙好食牛肉唔算拿得好勁, 西冷扒份量足夠牛柳餐冇諗到牛柳係超厚切非常抵食, 因為厚切肉汁完全鎖住整體試咗鐵板上同碟上嘅分別鐵板上因為薯條喺個底嗰度,所以會令到薯條浸曬所有汁,薯條浸咗好多汁如果碟上就可以將啲汁放埋一邊,薯條就可以保持脆身同埋唔使食咁多汁是日晚餐仲跟咗沙律同埋甜品整體覺得荃灣這間分店坐得比較寬敞感覺非常舒適
喺愉景新城附近做完嘢
見到喺中染有分店,就入去食埋先返屋企

門口已經睇定,諗住叫一個是日晚餐+一個牛柳餐

餐湯羅宋湯係超級好飲, 而且夠辣,非常濃味

之前每一次都係用鐵板上,朋友就話想試下碟上嘅分別
所以叫咗一個係鐵板上,一個就碟上

帶子西冷扒
上面嗰兩粒帶子香口彈牙好食
牛肉唔算拿得好勁, 西冷扒份量足夠

牛柳餐
冇諗到牛柳係超厚切

非常抵食, 因為厚切肉汁完全鎖住

整體試咗鐵板上同碟上嘅分別

• 是日晚餐
  • 牛柳餐
  • 羅宋湯
2023-07-28 337 浏览
近排轉咗新工,夜晚就響荃灣呢度週圍揾食。今晚想食牛扒,咁就不如食老字號牛扒啦!時間尚早,餐廳都唔算話好多人,等咗一陣間就有位,坐位ok,都坐得舒服,我就叫咗個港式西冷牛扒套餐,有湯有餐包有飲品,全包宴。加$2元可以有蒜蓉更加好味道!再配埋黑椒或蒜蓉汁2選1,見到都口水流呀!好快先上餐湯(有羅宋或忌廉湯)及餐飽…湯夠熱,飽仲暖好夾!等咗一陣牛扒就跟鐵板上可保持溫度,再淋埋我最愛嘅黑椒汁,再配上蒜蓉簡直係完美配搭!牛扒我點七成熟,肉質好淋唔會韌。配菜仲有薯條跟翠玉瓜,牛扒份量都唔少!今餐很豐富又滿足,再叫柸凍檸茶可以幫助消化。

好快先上餐湯(有羅宋或忌廉湯)及餐飽…湯夠熱,飽仲暖好夾!

配菜仲有薯條跟翠玉瓜,牛扒份量都唔少!

今餐很豐富又滿足,再叫柸凍檸茶可以幫助消化。

2023-07-25 293 浏览
一如以往高質素鐵板扒餐閑來無事,朋友見小弟喺屋企冇嘢做,捉咗小弟去宜家傢俬位於荃灣嘅分店。由下晝一點幾開始行,行行企企,周圍坐下望吓望吓啲傢俬,到買完嘢出返嚟嘅時候,一望手機上嘅時間顯示,竟然不知不覺間已經接近晚上六時。本身冇咁晏的話可能都會光顧一下宜家傢俬的小食店,食返隻熱狗飲番杯汽水。不過此時此刻,小弟個肚已經餓到就嚟扁咗,係時候要大吃一餐,補充番失去嘅能量。見到商場水牌有個熟悉嘅招牌,二話不說即刻沖落去。美國德州頂級西冷餐($192)/已包含餐包、餐湯及餐飲金鳯扒餐一向都係佢哋嘅王牌,西冷牛扒出品當然難唔到佢哋,即是小弟叫左七成熟都依然嫩口,油脂比例恰到好處。配上餐廳出品既自家製醬汁份外惹味。值得一提嘅係配菜同樣出色,由香脆可口既薯格,爽口既粟米,以至食落口感新鮮既沙律菜,無一馬虎味道9/10賣相8.5/10咖喱牛腩飯($80)/另可用優惠價$25升級套餐(包含餐包、餐湯及餐飲)幫襯過餐廳咁多次,小弟都係第一次試咖喱牛腩飯(托朋友愛食牛腩既福)。唔試還好,一試難忘,尤其咖喱特別出色味道8/10賣相8.5/10餐廳名稱:金鳳大餐廳(中染大廈(8咪半))餐廳地址:荃灣青山公路388號
一如以往高質素鐵板扒餐

美國德州頂級西冷餐($192)/已包含餐包、餐湯及餐飲

味道9/10
賣相8.5/10

味道8/10
賣相8.5/10

餐廳名稱:金鳳大餐廳(中染大廈(8咪半))
餐廳地址:荃灣青山公路388號中染大廈(8咪半)地下G01號舖

2023-07-24
2023-07-17 246 浏览
放工間唔中都會黎食下午茶~除咗牛扒同焗飯,都好鍾意食佢啲包~🔹公司三文治🔹 超大份,好鬼厚~坦白講,唔係間間茶餐廳都有得食~有厚厚嘅蛋,火腿,煙肉,番茄呢啲基本野,仲有牛肉同雞肉,好足料~去邊到揾~🔹脆炸魚柳包配沙律🔹 無諗過真係成塊大魚柳夾喺入面,以為係麥當當四方形嗰種~所以好脆,好滑,配埋個包好好口感~沙律係my favourite, 傳統茶餐廳薯仔沙律~成日幫襯嘅原因都係性價比高,午餐同下午茶性價比好高~啲野食永遠都食唔哂~但都係要嗌~😂🙈
[荃灣 - 懷舊茶餐廳]

放工間唔中都會黎食下午茶~
除咗牛扒同焗飯,
都好鍾意食佢啲包~

🔹公司三文治🔹
超大份,好鬼厚~
坦白講,唔係間間茶餐廳都有得食~
有厚厚嘅蛋,火腿,煙肉,番茄呢啲基本野,
仲有牛肉同雞肉,好足料~去邊到揾~

🔹脆炸魚柳包配沙律🔹
無諗過真係成塊大魚柳夾喺入面,
以為係麥當當四方形嗰種~
所以好脆,好滑,配埋個包好好口感~
沙律係my favourite, 傳統茶餐廳薯仔沙律~

成日幫襯嘅原因都係性價比高,
午餐同下午茶性價比好高~
啲野食永遠都食唔哂~但都係要嗌~😂🙈

6點幾拎飛間店都大同多位,等左15分鐘就有位點餐時,幫我地點餐既侍應對答內容好簡短飲咩呀?幾成熟?態度係hea講,想快d完果種feel(文字係有d難形容果種對答態度)心諗可能係個別侍應態度係咁?但後來發現整體員工都係咁無咩禮貌的對答之後飲湯,飲左一半湯發現有隻黑色小蟲,有腳有翼同左個紅色衫侍應講佢行開左,轉頭比個碗叫我放過去之後走左轉頭有個黑衫侍應行埋黎話,烏蠅仔呀,換個個紅湯比你就拎走個湯我當下反應係:哦,好佢地一句唔好意思,對唔住都無好似慣左係咁裝修同舊式金鳳不一一樣服務質素同食物品質係咁邊有人會想再幫襯
6點幾拎飛
間店都大同多位,等左15分鐘就有位
點餐時,幫我地點餐既侍應對答內容好簡短
飲咩呀?幾成熟?
心諗可能係個別侍應態度係咁?
但後來發現整體員工都係咁
無咩禮貌的對答

之後飲湯,飲左一半湯
發現有隻黑色小蟲
,有腳有翼
同左個紅色衫侍應
佢行開左,轉頭比個碗叫我放過去
之後走左
轉頭有個黑衫侍應行埋黎
話,烏蠅仔呀,換個個紅湯比你
就拎走個湯
我當下反應係:哦,好
佢地一句唔好意思,對唔住都無

好似慣左係咁

裝修同舊式金鳳不一一樣