2019-05-07 71 浏览
鉄人大盛位於尖沙咀格蘭中心地庫、地點方便、晚市提供放題 $328/位、有兩小時好足夠。我還是第一次吃刺身跟鐵板燒的放題~飲品選擇不少、除了汽水、茶、還有韓國果汁和啤酒。服務員自動送上刺身、不用點。這個刺身盛真的嚇了我們一跳、兩人份量實在太多了吧。它有三文魚、吞拿魚、帶子、虎蝦、螺、希露魚、油甘等。比較喜歡帶子較鮮甜。不過還是建議讓食客們自己選擇下單比較好、不用浪費食物。然後到鐵板燒部份、 燒牛舌、蔥花牛肉都juicy 、燒汁好惹味。燒羊架軟嫩不錯也有必點的燒菠蘿鵝肝多士裡的鵝肝幾香、不過多士竟然唔脆。燒鰻魚和燒什菜是不過不失吧。甜品方面還有任食Haagendaz、有幾款口味可選、咖啡味實在太好吃!

飲品選擇不少、除了汽水、茶、還有韓國果汁和啤酒。

燒羊架軟嫩不錯

也有必點的燒菠蘿

鵝肝多士裡的鵝肝幾香、不過多士竟然唔脆。

燒鰻魚和燒什菜是不過不失吧。

2019-05-07 54 浏览
朋友結婚請了一班兄弟去了尖沙咀食放題,這間放題有任飲啤酒及清酒,亦有任食Haagen Dazs。入座後先送上人頭的生蠔及牡丹蝦,前者鮮甜爽口,後者新鮮爽甜。刺身有拖羅、三文魚腩、帶子、希靈魚等,拖羅不算肥美,但三文魚腩油脂豐富甘香鮮甜,整體刺身質素不俗。炸蠔、炸蝦及炸雞翼都是即叫即炸,外層粉漿炸得香脆但不算太薄。牛舌彈牙、羊架有淡淡的羊騷味,但肉質嫩嫩。鵝肝多士入口甘香,油脂度中等,未算太肥美。燒香葱牛肉肉質嫩腍。雪糕有幾款味道,細細杯可以食多兩款。啤酒是大牌子,亦有清酒及汽水等。

牛舌彈牙、羊架有淡淡的羊騷味,但肉質嫩嫩。

鵝肝多士入口甘香,油脂度中等,未算太肥美。

燒香葱牛肉肉質嫩腍。

雪糕有幾款味道,細細杯可以食多兩款。

啤酒是大牌子,亦有清酒及汽水等。
2019-05-07 77 浏览
1. 刺身拼盤🍣呢度提供好多種類,而且都幾新鮮,我特別建議食甜蝦🦐、帶子、三文魚、希靈魚,厚切唔會有筋,入口柔軟又鮮甜!彤樂評分:8.5/102. 法式鵝肝多士叫一件會分兩份上,所以都幾多😆鵝肝入口有微微溶嘅口感,而且鵝肝仲有少少油香,不過多士略嫌唔夠脆彤樂評分:7.5/103. 蔥花牛肉🍖蔥花牛肉唔會韌,而且腌得好惹味彤樂評分:8/104. 鐵板羊架有少少羊羶味,多肉又多汗,啱哂鐘意食羊嘅朋友呀彤樂評分:8/105. 燒鰻魚鰻魚外面燒到微微脆,肉夠厚,魚脂香,鰻魚汁就正正常常,都幾唔錯彤樂評分:7.5/106. 牛油燒扇貝帆立貝肉幾大嚿同厚身,雖然冇點調味,但牛油已經好夠味彤樂評分:7/10·7. 燒牛舌牛舌有牛肉味,燒到啱啱好,仲要有微微嘅肉汁,食落又幾爽口彤樂評分:7/108. 芝士醬帶子🧀帶子肉厚,加咗芝士醬,帶左另一種鹹味彤樂評分:7/10
1. 刺身拼盤🍣
彤樂評分:8.5/10
刺身拼盤

2. 法式鵝肝多士
彤樂評分:7.5/10
法式鵝肝多士/蔥花牛肉

3. 蔥花牛肉🍖
蔥花牛肉唔會韌,而且腌得好惹味
彤樂評分:8/10

4. 鐵板羊架
有少少羊羶味,多肉又多汗,啱哂鐘意食羊嘅朋友呀
彤樂評分:8/10

5. 燒鰻魚
彤樂評分:7.5/10
牛油燒扇貝/燒鰻魚

6. 牛油燒扇貝
帆立貝肉幾大嚿同厚身,雖然冇點調味,但牛油已經好夠味
7. 燒牛舌
牛舌有牛肉味,燒到啱啱好,仲要有微微嘅肉汁,食落又幾爽口
燒牛舌/芝士醬帶子

8. 芝士醬帶子🧀
帶子肉厚,加咗芝士醬,帶左另一種鹹味
2019-04-18
刺身拼盤
法式鵝肝多士/蔥花牛肉
燒牛舌/芝士醬帶子
  • 燒牛舌
  • 法式鵝肝多士
2019-05-06 286 浏览
今日放假食好野,去左最近期最Hit既餐廳🥳全港第一間鐵板燒放題 食飯🤤🤤好正。餐廳做緊優惠,7:30前,9:30後有9折,$328位。呢個價可以接受,因為係出面食餐鐵板燒閒閒地每人都要$500以上,而家3百幾蚊,仲有得仼食刺身,野飲,清酒🍶,Haagen-Dars雪糕🍦。真係抵到爛🤤🤤入到去已經全場爆滿,安排左對住師傅鐵板燒位🤭睇住佢燒野我食。如果怕成陣油煙味,可以揀其他卡枱座位坐。先黎個頭盤:牡丹蝦🦐刺身,生蠔😍夠哂新鮮大隻😍正。刺身壽司🍣有好多選擇,仲正既係有三文魚腩刺身!哇!好少放題會有三文魚腩。刺身夠哂鮮味肥美!鐵板燒🍽款款都好吸引,每樣都有叫到。起初好驚要等好耐,點知叫左無耐就即刻有!唔洗擔心兩個鐘頭唔夠時間食🤤👍鵝肝多士😍😍🍽好多鵝肝油逼哂出黎,好香脆!羊架,泰式雞扒,夠哂惹味!一口牛🤤好重牛味,仲加左啲炸蒜片,幾好味。芝士燒帶子,🧀芝士味夠哂creamy!燒菠蘿😄好好味,好多汁好甜,好解膩!一口紫薯粒,好甜好香紫薯味,叫完又再叫🤭幾鐘意食黑松露/牛油檸檬魚排🐟幾嫩滑,味道好濃郁🤤除左鐵板燒之外,仲有炸物同其他日式料理可以叫。炸蠔/吉烈炸蝦/芝士年糕/炸芝麻雞翼 ,真係唔可

餐廳做緊優惠,7:30前,9:30後有9折,$328位。

先黎個頭盤:牡丹蝦🦐刺身,生蠔😍
夠哂新鮮大隻😍正。

刺身壽司🍣有好多選擇,仲正既係有三文魚腩刺身
哇!好少放題會有三文魚腩。
刺身夠哂鮮味肥美!

鐵板燒🍽款款都好吸引,每樣都有叫到。
起初好驚要等好耐,點知叫左無耐就即刻有!
唔洗擔心兩個鐘頭唔夠時間食🤤👍

鵝肝多士😍😍🍽好多鵝肝油逼哂出黎,好香脆!

羊架,泰式雞扒,夠哂惹味!

一口牛🤤好重牛味,仲加左啲炸蒜片,幾好味。

芝士燒帶子,🧀芝士味夠哂creamy!

燒菠蘿😄好好味,好多汁好甜,好解膩!
一口紫薯粒,好甜好香紫薯味,叫完又再叫🤭
幾鐘意食黑松露/牛油檸檬魚排🐟幾嫩滑,味道好濃郁🤤

除左鐵板燒之外,仲有炸物同其他日式料理可以叫。

炸蠔/吉烈炸蝦/芝士年糕/炸芝麻雞翼 ,真係唔可以叫漏呀!🤤即叫即炸,熱辣辣,夠哂香脆,好味!

飲品都好多選擇,仲有得仼飲啤酒🍻清酒🍶。

最後仲瘋狂地食左三杯Haagen-Dars雪糕🤭🤭🍦
有四款口味🤤👍好正!

真係食到好飽好滿足呀!

2019-05-06 461 浏览
鉄人大盛放題分三個市段,分別5:30-7:30, 7:45-9:45,10:00-12:00。任何時段皆是$328。我們食第二個時段7:45-9:45。這個時段多人吃,建議要訂位。幸好我們有訂位。這間餐廳的放題跟其他餐廳有點不同,就是師傅在你面前做鉄板橈。餐廳主打鉄板燒。真不錯, 一面吃,一面可以欣賞師傅做鉄板橈。既然餐廳主打鉄板燒, 當然燒物甚多。我們一開始就點鉄板燒。以下是我們比較喜歡的食物。燒菠蘿菠蘿輕輕燒過來, 清甜多汁。芝麻雞翼, 吉列蝦芝麻雞翼燒得靚,賣相吸引。吃下時鬆脆,不油膩又不會乾。我吃了好多隻雞翼。吉列蝦也炸至金黃,不會過厚粉來炸。蝦肉新鮮。燒汁一口牛一碟有4至5粒。牛肉粒有牛味,juicy。黑松露魚扒魚扒表面金黃,內裡雪白,肉質有咬口。伴上黑松露汁增添味道,good~還有燒蕃薯,燒鰻魚,燒帶子,牛油燒扇貝都是不錯的。另外, 刺身都不少,三文魚,油甘魚等等不少得。我愛刺身蝦,鮮甜無比。餐廳的雪糕是haagen-dazs。

燒菠蘿

菠蘿輕輕燒過來, 清甜多汁。

芝麻雞翼, 吉列蝦

吉列蝦也炸至金黃,不會過厚粉來炸。蝦肉新鮮。

燒汁一口牛

一碟有4至5粒。牛肉粒有牛味,juicy。

黑松露魚扒

還有燒蕃薯,燒鰻魚,燒帶子,牛油燒扇貝都是不錯的。

另外, 刺身都不少,三文魚,油甘魚等等不少得。

我愛刺身蝦,鮮甜無比。

餐廳的雪糕是haagen-dazs。

2019-05-06 93 浏览
今日與朋友來到尖沙咀的鐵人大盛食放題。餐廳都算大間,座位寛敞。放題非常多款式,有主打的鐵板燒、炸物、燒物,還有日本壽司、刺身、卷物、軍艦、式料理及冷盤小食...等。要了我最喜愛的牛油帶子。黑鬆露魚扒鐵板羊架羊架醃得很入味。燒牛舌有少少軔不過很入味。燒鷄翼及青魚,味道不錯。芝麻雞翼,炸得很香口。還有燒鰻魚、蟹子沙律、一口薯,一口牛、燒菠蘿、、中華沙律及燒脆肉瓜...等。放題非常多款式,而且味道錯,任飲任食,不知不覺食得非常飽,下次會再來。

今日與朋友來到尖沙咀的鐵人大盛食放題

餐廳都算大間,座位寛敞。

放題非常多款式,有主打的鐵板燒、炸物、燒物,還有日本壽司刺身、卷物、軍艦、式料理及冷盤小食...等。

要了我最喜愛的牛油帶子。

黑鬆露魚扒

鐵板羊架
羊架醃得很入味。

燒牛舌有少少軔不過很入味。

燒鷄翼及青魚,味道不錯。

芝麻雞翼,炸得很香口。

2019-05-05 180 浏览
5月4日一行5人訂咗7點45分個節。 入到去見到人山人海,心諗呢間放題應該唔錯掛。 準時入座,店員先送嚟5隻牡丹蝦。 D蝦都幾大隻,不過肉質好霉,又腥又未解凍。 跟住叫咗D魚生同埋佢哋嘅重點鐵板燒。 D魚生又係解凍得唔好,質量其差,唔想食。 D鐵板燒仲離譜,全近都係預先整定嘅!選擇小,又唔熱質量又差。 炸物比較好,唔係話D質素,起碼都比較熱。 但係D蠔同蝦應該係埃塞俄比亞進口嘅!超瘦!唯一可取嘅係個別店員服務態度非常好同埋雪糕係 Haagendaz 。 我哋食咗一 round 之後都唔想再叫,因為真係冇嘢藉得叫。 $328仲要加一食埋呢D嘢簡直係離晒譜。 最後我想講吓D自稱 youtuber,我講某幾個係嗰間餐廳門口擺夾公仔機嘅youtuber。 佢哋係佢哋嘅視頻係咁讚呢間放題,咁違心嘅嘢都講等出口,欺騙佢哋嘅fans。 呢間放題如果可以係競爭咁激烈嘅放題市場生存落去,我祗可以話係奇蹟。
2019-05-04
2019-05-04 116 浏览
這間位於尖沙咀的鉄人大盛,放題為三百多完任食任飲兩小時,食物款式都是刺身等為主,其他的壽司、燒物及天婦羅都跟外面的款式差不多,但飲品方面就有hoegaarden 及清酒,甜品是任食Haagen dazs。刺身款式都很多,首先送上的限定一人一隻生蠔及牡丹蝦,味道鮮甜;最吸引的是三文魚腩、拖羅及帶子,三文魚腩肥美,拖羅雖然不算太肥,但味道鮮甜有油脂甘香,任食來說質素不俗。燒物有牛舌、雞翼、羊架等,全部都新鮮即做,羊架不會太騷,牛舌彈牙。鵝肝多士甚少會在放題見到,雖然鵝肝肥美度一般,但都有油脂甘香。炸物有炸蠔、炸蝦等,炸得香脆但略嫌粉漿太厚。最後當然要食返兩個雪糕啦。

炸物有炸蠔、炸蝦等,炸得香脆但略嫌粉漿太厚。

最後當然要食返兩個雪糕啦。
2019-05-03 223 浏览
放題就食得多,鐵板燒放題就真係第一次,餐廳位於尖沙咀格蘭中心,地點非常方便!餐廳分三個時段,朋友就揀左中間時段7:45~9:45,入到去已經爆場,好彩朋友預早book定位!至於價錢呢,無論咩時段都係$328/人,入座起計,任食兩小時。入到去發現,原來餐廳面積好大,有空間感餐廳主打鐵板燒,每一枱都會有專人整鐵板燒俾客人,即叫即燒,夠晒新鮮,熱辣辣。食物方面,選擇都幾多,食放題刺身一定唔少得,仲有壽司、卷物、冷盤小食、燒物、炸物、鐵板燒、日式料理等等!食放題梗係第一時間食左刺身先啦,賣相好靚師父放左啲乾冰,好飄逸~~ 刺身有拖羅、油甘魚、三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦等甜蝦肉質爽口彈牙,油甘魚厚切有口感,北寄貝口感爽口,冇雪味整體黎講,刺身質素唔錯,好新鮮壽司叫左鰻魚、油甘魚、三文魚、蟹柳、帶子、左口魚裙同埋玉子等帶子口感豐盈,蟹柳大大片,好滿足!中華沙律 / 螺肉 / 蟹子沙律,味道可以,但冇驚喜炸蠔 - 估唔到蠔味都幾重,炸得外脆內軟,有驚喜燒雞奕 - 鹹味適中,師傅加左啲鹽去燒,非常惹味,仲要見住師父燒,由燒到上枱都好熱辣辣,真係好正!味噌蜆湯 - 頭先食左咁多凍野,好想飲返啖熱湯,見到

入到去發現,原來餐廳面積好大,有空間感

刺身

放題梗係第一時間食左刺身先啦,賣相好靚
師父放左啲乾冰,好飄逸~~
刺身有拖羅、油甘魚、三文魚、北寄貝、帶子、甜蝦等
甜蝦肉質爽口彈牙,油甘魚厚切有口感,北寄貝口感爽口,冇雪味
整體黎講,刺身質素唔錯,好新鮮

壽司

帶子口感豐盈,蟹柳大大片,好滿足!

中華沙律 / 螺肉 / 蟹子沙律,味道可以,但冇驚喜

炸蠔

炸蠔 - 估唔到蠔味都幾重,炸得外脆內軟,有驚喜

燒雞奕

味噌蜆湯 - 頭先食左咁多凍野,好想飲返啖熱湯,見到有味噌蜆湯即時要叫返碗飲下!
味噌湯加左蜆,令個湯好鮮甜,啲蜆仲好甜tim ,飲左成個人即時暖返晒。

飲品都有好多選擇

最後仲有Haagen-Dazs,鐘意食幾多都得,好爽呀~~
刺身
壽司
炸蠔
燒雞奕
2019-05-02 241 浏览
一向都好中意食鐵板燒,但有時價錢問題都唔可以成日食,上網見到竟然有鐵板燒放題!去到餐廳環境高尚,地方大座位闊落又乾淨,即刻好感上升!我就先叫左個刺物盛盤,有三文魚腩、帶子、蝦肉、吞拿魚腩等等! 三文魚腩好厚切好新鮮,入口好油潤!吞拿魚腩好正,完全唔似放題質素!入口即溶咁燒饅魚,即叫即燒,所以黎到仲熱緊,好香鰻魚醬汁味,好大條又好惹味!芝麻雞翼,次次食放題我都一定會食雞翼,呢度既雞翼好夠味,內裡雞肉都好嫩,芝麻令到更香口!好味呢度既食物無令我失望,下次又多一個食鐵板燒既好去處

我就先叫左個刺物盛盤,

魚腩好正,完全唔似放題質素!入口即溶咁

呢度既食物無令我失望,下次又多一個食鐵板燒既好去處
2019-05-02 224 浏览
今日約左幾位朋友去尖沙咀行街街 難得家人幫手湊下小朋友緊係要同朋友食好d、食耐d、盡訴心中情 所以我地搵左呢間鐵板放題😍😍首先佢哋會上既係 刺身拼盤 有勁大隻虎蝦,帶子、三文魚、佢個刺身拼盤 全部水準之作,係勁新鮮同鮮甜😋再寫紙叫左北寄貝、帶子都係勁新鮮~到燒物來了燒一口牛柳粒係好好食、一口咬落去軟淋、牛味濃~牛油燒扇貝燒得好香、口感軟腍嫩滑😋燒雞亦 我真係好愛食 外皮香脆,肉嫩多汁 ~燒翠玉瓜 燒菠蘿超級甜😋仲有haggen-Dazs 雪糕 任食 有朱古力、雲呢拿、好味、好正飲品都係任飲講真$3xx 食放題 仲要勁有水準 好有驚喜👍🏻👍🏻
今日約左幾位朋友去尖沙咀行街街 難得家人幫手湊下小朋友

到燒物來了
燒一口牛柳粒係好好食、一口咬落去軟淋、牛味濃~

牛油燒扇貝燒得好香、口感軟腍嫩滑😋

燒雞亦 我真係好愛食 外皮香脆,肉嫩多汁 ~

燒翠玉瓜 燒菠蘿超級甜😋

飲品都係任飲
講真$3xx 食放題 仲要勁有水準 好有驚喜👍🏻👍🏻
2019-05-01 236 浏览
睇左幾個youtuber,又話抵又話盛,自已生日即管就去試下,點知中伏,生日都無得食餐好既,究竟做錯D咩😅,佢地將個廚房搬左去你面前就叫鐵板燒,每個廚只係整一兩樣野,全程hea做,我前面個廚係整扇貝既,一次個整幾十隻,最好笑係佢整幾十隻既時候唔會讚酒點火,到表演時間得兩隻都會讚酒點火😅,其本上食物同普通放題無別,咁既價錢可一不可再,如果唔計食物安全同時間,我會返大陸大fish,起碼我點既有7成都係我面前煮
2019-05-01
庆祝纪念
生日
睇左某廣告黎試下,介紹呢間野既個位小姐你真係好介绍,但真係失望到一個點!!!!黎到又話冇得坐鐵板位,個間野係鐵板為主,但數數埋埋啲野食少到喊,仲要收三百幾一個位,每次寫單只可以不停重,覆寫,未試過食放題食唔夠一個鐘就已經可以走得,成本食物紙真係好厚,但有七成係因為一張紙印左兩款野食,所以好似好多嘢食咁,成個場都凍到好似雪櫃,每張枱都有一個師父,個師父去左邊究竟??真心覺得係垃圾,我去大x喜都好過佢好多,一定唔會再有下次,唔會推介!!!!
2019-04-29
2019-04-29 285 浏览
近期好想食鐵板燒, 最近留意到尖沙咀有一間鐵板燒為主題嘅放題餐廳, 就決定同朋友一齊試下新嘢。 間餐廳都好大下, 最盞鬼係有夾公仔機玩, 不過時間有限就冇去玩啦。 入到去見到有幾個廚師,喺度整緊鐵板燒, 好似玩緊火咁樣好盞鬼, 見到佢哋用料都幾靚, 喺你面前整鐵板燒。未點菜之前店員就先上刺身, 有甜蝦 , 三文魚腩 ,油甘魚 , 吞拿魚, 帶子等等, 樣樣都有啲咁。 食落去都幾新鮮, 自己最鍾意食嘅係蝦同刺身帶子,不錯。 點菜紙設計精美, 我急不及待就點左鐵板羊架同蔥花牛肉。 慢慢睇 一大疊嘅點菜紙, 選擇都算幾多, 鵝肝多士 仲可以任點任食, 見到 就知道餐廳都算有啲誠意。本身對呢放題唔敢抱有好大期望,食完個鵝肝多士, 羊架同牛肉, 就覺得冇欺場, 用料和烹調手法都算幾好。點既嘢食太多, 不能盡錄, 有肉有海鮮 , 壽司,刺身,炸物,鐵板燒, 飲品, 甜品。畀幾舊水有咁嘅選擇都算物有所值! 另外我又叫咗芝士年糕同埋炸蠔, 質素非常高。最後食甜品, 發現有提供6款 haagen Dazs 雪糕, 獨立包裝,真係好有誠意! 我自己就食咗士多啤梨味同香蕉奶油味!以咁嘅質素嘅放題 , 幾嚿水

點既嘢食太多, 不能盡錄, 有肉有海鮮 , 壽司刺身,炸物,鐵板燒, 飲品, 甜品。畀幾舊水有咁嘅選擇都算物有所值! 另外我又叫咗芝士年糕同埋炸蠔, 質素非常高。

以咁嘅質素嘅放題 , 幾嚿水左右, 真心覺得可以再返食!
2019-04-28 75 浏览
一係去到坐底,啲所謂鐵板師傅,都係一班吾識既學徒定吾知咩,佢地自己員工圍來傾計大聲到,令人反感。 到寫完野食,冇人理你冇人過黎收你張野,重點個場冇咩客😑 野食吾在講,不知所謂,難以形容!連最基本沙津醬都整定,好似隔野甘,炸物就黑啡色炸蠔 ,刺身衰過大滿喜果啲好多,鵝肝黑色嘅咬落唔知食緊乜,比較好嘅就係YouTuber所講嘅燒帶子。唔會再有下次去!
到寫完野食,冇人理你冇人過黎收你張野,重點個場冇咩客😑