聽聞佐敦六月中有新餐廳開張,即刻約埋一班中學舊同學敘舊,一行10個人嗌左好多嘢食,特別係嗌左1個四人套餐1個二人餐加多2個刺身拼盤, 10個人一齊分,每人夾啲都好夠食,好多選擇,每個人都可以揀返自己嘅口味,都幾適合一班人嘅聚會,下次都會考慮再揀返呢個地方,特別我哋今次咁多人餐廳俾咗間包房我哋,閂埋門環境好適合一班人傾計敘舊👍🏻另外服務人員嘅態度都真係值得一讚,時不時會主動入嚟加茶,換碟,仲有貼心嘅服務。另外甘啱我哋有人生日,嗌咗個壽司蛋糕,好抵食,本身以為啲飯會好滯,點知其實啲飯越食越想食,整個配搭非常之好😋

刺身船
壽司蛋糕🎂
  • 壽司蛋糕
  • 拖羅
2018-08-15 299 浏览
刺身壽司好好食,又新鮮。有個海龍卷好正,個賣相好之餘,又好大份。跟住我叫咗個辛辣烏冬,辣度啱啱好,烏冬好有彈性。最緊要係價錢合理,值得再去同埋介紹朋友嘅一間餐廳

最緊要係價錢合理,值得再去同埋介紹朋友嘅一間餐廳
2018-08-14 296 浏览
食物質素:剌身新鮮,選擇多,午市有多個套餐可撰,亦有素食壽司罷碟超令👍岩鍾意打卡朋友 份量:Lunch女性獨立叫一個餐都飽,(我差d食吾曬)另送一杯熱飲晚市有2/4人套餐,份量亦吾少,鐘意飲酒朋友可叫多個小食送酒(個人推介雞泡魚乾🤣) 🍣環境服務: 新裝修,環境乾淨,亦有獨立房 待應好有禮貌👍價錢同一般日本餐廳差吾多,而對比食物質素同環境就超抵👍
食物質素:
剌身新鮮,選擇多,午市有多個
套餐可撰,亦有素食壽司
罷碟超令👍岩鍾意打卡朋友

份量:
Lunch女性獨立叫一個餐都飽,
(我差d食吾曬)
另送一杯熱飲
(個人推介雞泡魚乾🤣)

🍣環境服務:
新裝修,環境乾淨,亦有獨立房
待應好有禮貌👍

價錢同一般日本餐廳差吾多,而對比食物質素同環境就超抵👍
2018-08-13 279 浏览
今日嚟試下呢間新開嘅日本餐廳,朋友介紹嘅, 話好抵食喎! 結果真係好鬼正! 😋去到見到人哋枱啲刺身好新鮮,自己忍唔住又嗌左一盤; 老公鍾意食鰻魚,咁梗係要嗌鰻魚壽司喇。 嘩! D鰻魚真係好肥美,又多汁, 呢個一定要再食! 我就最鍾意佢既芒果蟹子沙律,芒果超甜, 青瓜絲好新鮮, 索索聲! 如果有小朋友嚟,就要食蛋壽司, 我個女超鍾意食,件蛋仲係暖暖地, 我諗其他小朋友都一定好鍾意食!一句講曬,平靚正! 下次一定再嚟食過!🤗
一句講曬,平靚正! 下次一定再嚟食過!🤗
2018-08-13
  • 鰻魚壽司
職員服務態度好好,殷勤對待客人!最鍾意食火龍果卷,份量足又抵食!😋地點都方便就腳,鄰近裕華國貨附近。上次去食飯仲撞到明星!聽職員講好似話都好多明星去幫襯!🤪如果想撞到你心儀嘅明星, 可以過去碰吓運氣!😂性價比都唔錯,抵食、食材好新鮮 !
第一代超級無敵掌門人辣辣壽司師傅開設的日本料理店。環境舒適衛生,店員有禮,老闆熱情, 重點是食物性價比非常高,刺身、壽司、燒物、炸物也做得不錯,難得用心有良心本地人開的日本料理店。雞泡魚干 - 開胃的左酒佳餚雜錦刺身拼盤 - 以$398可吃到10款刺身,每款最少有三件,還有帶子、赤背、拖羅、海膽,可算是非常超值,要吃勝價比這刺身拼盤是必點的。海龍卷 - 用完隻龍蝦做出來的海龍卷,是火龍券的高級版,啖啖龍蝦肉,鮮甜爽口,飯券上蟹子紙菜牛油果給也配搭得洽到好處。才買$238 ,有時在菜市場買一隻龍蝦也不止這個價錢。特長三文魚壽司 - 這裡的招牌菜,8"長三文魚肥美可口,一件體積等於其他壽司店三件,$17一件真的無懈可擊。火炙燒平目木魚壽司 - 又名左口魚或比目魚,用火槍燙過的平木魚油香更特出,咀嚼時魚油香味混到每粒壽司飯上,回甘味濃。串燒 - 牛舌夠肉汁,餃子雞翼是招牌菜,雞皮燒得夠乾身,燒菠蘿在日本餐廳第一次吃到,配其串燒一起吃有消滯和增加食肉的效果。香芒蟹肉酥皮pizza (必點) - 這裏的特色菜,店長說 Pizza的餅皮是用酥皮疊六層,在放上芒果、蟹肉、芝士、底面反轉去燒,聽落也蠻
第一代超級無敵掌門人辣辣壽司師傅開設的日本料理店。環境舒適衛生,店員有禮,老闆熱情, 重點是食物性價比非常高,刺身壽司、燒物、炸物也做得不錯,難得用心有良心本地人開的日本料理店。

雞泡魚干 - 開胃的左酒佳餚

香芒蟹肉酥皮pizza
(必點) - 這裏的特色菜,店長說 Pizza的餅皮是用酥皮疊六層,在放上芒果、蟹肉、芝士、底面反轉去燒,聽落也蠻多功夫,非常香口開胃,必點菜色。

野菜雜錦天婦羅 - 不過不失

吃完才發現吧台旁放了一些冰鎮飛機貨,有池魚、金目鯛、活赤貝、笠貝、生蠔、店員說會因應季節去選一些時令的海鮮,要吃飛機貨最好來之前打電話問一下當天有甚麼。這次沒有喝酒,看看菜單清酒價錢也很合理,看來這裏本人會經常回來。
雞泡魚干
海龍券
燒雞皮
餃子雞翼
2018-08-07 249 浏览
佐敦日本嘢食推介!抵食之餘份量超級足!😃厚切鰻魚及三文魚壽司🍣仲係九吋長架添!😂最鍾意食火龍果卷、香芒軟殼蟹卷、酥皮pizza、雞泡魚乾!😃❤️四人餐份量都幾多㗎,如果女士來講五個人share 都得!埋單都係平均200左右一位,又食得飽。食物種類來講都算比較廣,壽司刺身、窩物、拉麵、串燒等等都有架。隔離枱有人慶祝生日叫咗個三文魚蛋糕😂都幾有噱頭啊!下次生日都可以試吓叫,創新、新穎!😆🎉
埋單都係平均200左右一位,又食得飽。

2018-08-06
2018-07-30 594 浏览
平常好少寫食評既我,今次都忍吾住要支持一下,因為真係好抵食,食材好味又新鮮,而且服務態度殷勤,好值得推介!芒果沙律吾會太多醬又吾會太濕,味道啱啱好芒果時令水果,令人愛不釋手賣相吸引 ,外軟內脆,仲有好各多好多蟹子呀什錦天婦羅 沒有多餘油份好乾身 正餃子讓雞亦 呢隻餃子堅好食,叫左一客吾夠喉要再叫多一客呢個什錦刺身,真係好夠份量😍加上重點係全部都好新鲜,都只係三佰幾一份,真係冇理由吾叫吖!值得一讚係服務一流😋😋😋😋👍🏻

芒果沙律
吾會太多醬又吾會太濕,味道啱啱好
芒果時令水果,令人愛不釋手

香芒蟹籽沙律
海龍卷

賣相吸引 ,外軟內脆,仲有好各多好多蟹子呀
什錦天婦羅
什錦天婦羅 沒有多餘油份好乾身 正
餃子雞亦
餃子讓雞亦
呢隻餃子堅好食,叫左一客吾夠喉要再叫多一客
什錦併盤刺身

餃子雞亦
什錦併盤刺身
海膽卷
2018-07-26 306 浏览
看到評語后去品嚐一下此間新店,位置已經麻麻地,即管去試。食品一般,價錢尚可。大路野,沒有太大驚喜。地方嘈,完全沒可能靜靜地去品嚐食品。有待改善。感覺中伏,一次已夠,拜拜。
2018-07-19 588 浏览
朋友生日,我地book左間房,一行12人,自成一閣👍。因為太遲book, book唔到大房。我地叫左餐,再追叫其他熟食同龍蝦卷。這間服務很好,常常添茶,執碟。我最鍾意食魚生及壽司。 炙燒左口魚必吃,好新鮮。八吋長三文魚encore再encore。如果有8吋長既鰻魚,油金,劍魚等等,多元化更正。不過,熟食方面,就無咩食過,所以下次要再試下。炙燒左口魚好好味。八吋長三文魚,夠肥美。油金魚同劍魚,同樣出色。

炙燒左口魚好好味。

八吋長三文魚,夠肥美。

油金魚同劍魚,同樣出色。

2018-07-03
庆祝纪念
生日
  • 鹽燒油金魚頭
  • 八吋長三文魚
  • 炙燒左口魚
2018-07-11 628 浏览
離佐敦MTR站僅兩分鐘路的新晉搵食熱點,開張不到一個月就能google map上有了清晰標註,可見好受歡迎。晚市爆滿,我們8人一枱要提高音量才能聽見,略覺有一點點吵耳,希望食客都能自覺放低音量,講嘢就會輕鬆舒服啲。已是第二次來食,食物水準keep 到。 試了上一次沒有點的飯類,好有驚喜。角切魚生丼好中意,食唔停口。豬軟骨石鍋飯,牛肉石鍋飯都好好味。 壽司和刺生都係例牌一定要點的。雖然爆滿,服務都跟得上,要稱讚

晚市爆滿,我們8人一枱要提高音量才能聽見,
角切魚生丼好中意,食唔停口。
豬軟骨石鍋飯,
牛肉石鍋飯都好好味。
壽司和刺生都係例牌一定要點的。

雖然爆滿,服務都跟得上,要稱讚
2018-07-05
2018-07-09 659 浏览
午餐食日本野,中嘢伏,湯是羅宋湯,泡菜做小食..... 不是吧角割魚生飯做乜有黃色果D炸嘢,仲有油益味!你做大D碗飯我明,但自己都過唔到自己啦!冇乜不用來試,仲係二樓,不出半年一定收皮一定冇下次!
角割魚生飯做乜有黃色果D炸嘢,仲有油益味!

一定冇下次!

中伏
2018-07-09
平時不寫食評的我,今次真的忍不住要分享了!今次去到佐敦的一間日本料理,竟然有驚世大發現!聽老闆推介,叫了一個「海龍卷」,原本以為只是一個普通的炸蝦卷物,上來的竟然是原條龍蝦的炸龍蝦卷!味道方面,厚厚的天婦羅龍蝦肉配上壽司飯,口感一流,最正係連龍蝦頭內面仲有膏!價錢方面,比中式酒樓叫龍蝦還要平宜!性價比超高!真心推介!另外亦在老闆介紹下,試了一味燒三文魚水潑,以前只係聽過燒三文魚頭,今次一試才知原來水潑咁好食!聽老闆講,原來每條三文魚只得兩隻水潑,所以每天都只係限量供應,賣晒就冇!好在我今次早去先有機會食到
平時不寫食評的我,今次真的忍不住要分享了!
價錢方面,比中式酒樓叫龍蝦還要平宜!性價比超高!真心推介!

燒三文魚水潑
燒三文魚水潑
  • 三文魚水潑
2018-07-05 440 浏览
在現今的香港,昂貴租金、食物材料漲價、人工高企.....真是很難找到一間像這家咁有heart的日本料理餐廳。這裏的午餐$60-$100有找,不收加一。還要很好吃的!趁小朋友開始放暑假,帶她來到這裏試試。最初見到價錢那麼便宜,不敢叫魚生及壽司吃,怕不夠新鮮。但見到隔離枱大讚魚生新鮮及好吃。又見到這裏客人很多,應該貨如輪轉所以點了一啲壽司試試。壽司飯酸度適中,又用了上等的壽司米。性價比十分高,值得一試!和小朋友來食壽司,$20以下一件壽司非常超值及食得過。價錢比元x壽司平,但質素比元x好很多
2018-07-03
  • 午餐-鳗魚飯
  • 什錦壽司
  • 午餐-雞扒拉麵
  • 串燒牛脷
2018-07-04 380 浏览
絕對係一間好有誠意嘅日本餐廳,食材超新鮮,味道同價錢都好對得住良心,將會成為我嘅新食堂✌🏻✌🏻刺身類必食金龍卷必食燒菠蘿必食味增湯一般最後一定要食咪豆腐味雪糕
刺身類必食
金龍卷必食