餐厅: 교자상
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
교자상 (銅鑼灣) 呢間韓式餐廳喺銅鑼灣,由韓國當地大廚主理研發菜式,用上濟州新鮮食材👍🏻 建議訂枱,因為都幾full✅一入餐廳就上前菜,今晚有魚糕片、菠菜同埋大豆芽~ 💟海膽生牛肉紫菜包飯 $380之前成日喺ig見到好靚好吸引,原來相片同真實係相符😍 唔單止靚,而且海膽好新鮮好creamy,完全無腥味👍🏻💟煎餅拼盤 $188揀左泡菜煎餅拼海鮮煎餅😍 呢款2款口味都係真材實料唔係得d麵粉🥳 真係食到啖啖海鮮,泡菜係一大片唔係得個樣🥰 個邊邊位置係脆卜卜~💟 炸青陽辣椒酸豬肉 $86呢個好特別~ 驚好辣但原來唔係好辣,用黎佐酒幾夾~💟韓式蒜頭清燉雞鍋 $385呢個鍋好足料,係用左原隻雞烹製而成😍 入面仲有菇菌、韓式年糕,湯底好鮮甜😍😍*需加一服務費地址:銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
교자상 (銅鑼灣)

一入餐廳就上前菜,今晚有魚糕片、菠菜同埋大豆芽~

💟海膽生牛肉紫菜包飯 $380

💟煎餅拼盤 $188

💟 炸青陽辣椒酸豬肉 $86
呢個好特別~ 驚好辣但原來唔係好辣,用黎佐酒幾夾~

💟韓式蒜頭清燉雞鍋 $385

*需加一服務費

2024-06-27
2024-06-29 55 浏览
-間唔中都有過來銅鑼灣Fashion Walk呢到食飯但就梗係約唔到食呢間韓國菜今次同屋企人一齊過來食 🤣🤣我話事!呢到裝修氛圍幾relax 都好適合一班女仔圍埋傾計同屋企人嚟就叫多幾款嘢食 擦餐勁既😛🔺海膽紫菜包飯 $380完全打卡💯 表面有咸香魚子醬、鮮甜海膽同韓式生牛肉餡料有青瓜、紅蘿蔔、蛋絲、醃蘿蔔⋯味道上豐富 又有層次 大家都爭食最後一舊🤪🔺炸青陽辣椒釀豬肉 $86即叫即炸 😋外皮薄脆加上內裏包裹住碎豬肉青椒🫑入口少少辣 點埋兩款特色醬料😍確實係唔錯既開胃小食🔺元祖蒜頭辣燉雞鍋 $385雞煲係餐廳招牌菜 有辣有唔辣任君選擇一煲有一整隻雞⋯入面仲有年糕、雞髀菇、薯仔🥔等配料湯底有濃濃蒜香味 唔算好辣👍🏻😋雞件肉質都好嫩 加$40配埋個泡菜炒飯 炒得好香好惹味🔺半半炸雞 $178原味/甜辣/醬油/芝士 - 四款口味可以選擇👦🏻跟店員介紹 叫咗 甜辣 拼 醬油甜辣醬辣得嚟甜甜地😍醬油唔會死咸 兩款都幾岩大眾口味🥳

間唔中都有過來銅鑼灣Fashion Walk呢到食飯
但就梗係約唔到食呢間韓國菜
今次同屋企人一齊過來食 🤣🤣我話事!
呢到裝修氛圍幾relax 都好適合一班女仔圍埋傾計
同屋企人嚟就叫多幾款嘢食 擦餐勁既😛

🔺海膽紫菜包飯 $380
完全打卡💯 表面有咸香魚子醬、鮮甜海膽同韓式生牛肉
餡料有青瓜、紅蘿蔔、蛋絲、醃蘿蔔⋯
味道上豐富 又有層次 大家都爭食最後一舊🤪

🔺炸青陽辣椒釀豬肉 $86
即叫即炸 😋外皮薄脆加上內裏包裹住碎豬肉
青椒🫑入口少少辣 點埋兩款特色醬料😍確實係唔錯既開胃小食

🔺元祖蒜頭辣燉雞鍋 $385
雞煲係餐廳招牌菜 有辣有唔辣任君選擇
一煲有一整隻雞⋯入面仲有年糕、雞髀菇、薯仔🥔等配料
湯底有濃濃蒜香味 唔算好辣👍🏻
😋雞件肉質都好嫩 加$40配埋個泡菜炒飯 炒得好香好惹味

🔺半半炸雞 $178
原味/甜辣/醬油/芝士 - 四款口味可以選擇
👦🏻跟店員介紹 叫咗 甜辣 拼 醬油
甜辣醬辣得嚟甜甜地😍醬油唔會死咸 兩款都幾岩大眾口味🥳
呢間韓國菜走新派路線,由韓國大廚主理研發菜式,更用上濟洲島新鮮食材之前嚟食過一次覺得好滿意,最近出咗辣燉雞鍋覺得好吸引所以又嚟試下✨海膽生牛肉紫菜包飯呢款可以話係招牌菜,差不多每枱必嗌!紫菜包飯上面加咗生牛肉、海膽同魚子醬,紫菜包飯豪華version😍生牛肉同海膽都鮮味十足,紫菜包飯好香麻油味✨炸青陽辣椒釀豬肉去完韓國旅行之後愛上咗青陽辣椒,鍾意佢嘅香味同爽脆口感吉列炸皮炸得香脆唔會太油膩無乜辣椒籽所以唔覺得辣✨元祖蒜頭辣燉雞鍋(配泡菜炒飯) 燉雞鍋可以揀辣同唔辣雖然成煲紅色但其實食落只係小辣,惹味得嚟唔會太鹹一上枱已經好香蒜頭味,香到隔離枱聞到都問侍應係乜鍋😂雞件份量好多足夠三至四個人食另上嘅泡菜炒飯好足料,食到啖啖泡菜✨半半炸雞炸雞有四款口味揀: 原味、甜辣、醬油、芝士揀咗甜辣同芝士味無骨炸雞炸得酥脆,炸粉唔會太厚,咬開內裡仍然有肉汁芝士味炸雞表面鋪滿芝士味粉,食落好香芝士味又甜甜地好特別

✨海膽生牛肉紫菜包飯
呢款可以話係招牌菜,差不多每枱必嗌!
生牛肉同海膽都鮮味十足,紫菜包飯好香麻油味

✨炸青陽辣椒釀豬肉
去完韓國旅行之後愛上咗青陽辣椒,鍾意佢嘅香味同爽脆口感
吉列炸皮炸得香脆唔會太油膩
無乜辣椒籽所以唔覺得辣

元祖蒜頭辣燉雞鍋
✨元祖蒜頭辣燉雞鍋(配泡菜炒飯)
燉雞鍋可以揀辣同唔辣
雖然成煲紅色但其實食落只係小辣,惹味得嚟唔會太鹹
一上枱已經好香蒜頭味,香到隔離枱聞到都問侍應係乜鍋😂
雞件份量好多足夠三至四個人食
泡菜炒飯
另上嘅泡菜炒飯好足料,食到啖啖泡菜

半半炸雞
✨半半炸雞
炸雞有四款口味揀: 原味、甜辣、醬油、芝士
揀咗甜辣同芝士味
無骨炸雞炸得酥脆,炸粉唔會太厚,咬開內裡仍然有肉汁
芝士味炸雞表面鋪滿芝士味粉,食落好香芝士味又甜甜地好特別
泡菜炒飯
半半炸雞
2024-06-28 50 浏览
加寧街呢邊環境清靜,有休閒嘅感覺,外面有雅座。店內裝修雅致,有一個位置好似做spa嘅佈置,感到好舒服⋯⋯今晚分別叫咗炸青陽辣椒釀豬肉炸過嘅青陽椒微辣帶爽口,沾上韓式辣醬,中和左豬肉嘅膩。元祖蒜頭辣燉雞鍋原鍋放上爐(預15分鐘就食得)滿滿的材料:年糕、京葱、雞髀菇、薯仔、雞件。韓式嘅蒜辣係好野味,有埋京葱就更香,年糕煮耐少少軟左就食得,薯仔同雞髀菇夠入味,雞肉滑而且份量多,三人或四人都夠食。泡菜煎餅 煎餅的外皮呈現金黃色,入口能感受到外酥內軟。泡菜的酸甜味同辛辣味帶出層次感,食落好開胃。海膽生牛肉紫菜包飯生牛肉口感嫩滑、海膽帶鮮甜、紫菜增添左清新的感覺。紫菜包裹住飯,上面放上軟滑的生牛肉同海膽,層次分明之餘,口感亦非常豐富。
加寧街呢邊環境清靜,有休閒嘅感覺,外面有雅座。
店內裝修雅致,有一個位置好似做spa嘅佈置,感到好舒服⋯⋯

今晚分別叫咗
炸青陽辣椒釀豬肉
炸過嘅青陽椒微辣帶爽口,沾上韓式辣醬,中和左豬肉嘅膩。

元祖蒜頭辣燉雞鍋
原鍋放上爐(預15分鐘就食得)
滿滿的材料:年糕、京葱、雞髀菇、薯仔、雞件。

泡菜煎餅
煎餅的外皮呈現金黃色,入口能感受到外酥內軟。
泡菜的酸甜味同辛辣味帶出層次感,食落好開胃。

海膽生牛肉紫菜包飯
生牛肉口感嫩滑、海膽帶鮮甜、紫菜增添左清新的感覺。
2024-06-27 42 浏览
-海膽紫菜包飯$380次次嚟都必定要嗌呢個除咗影相好靚之外佢都超足料海膽大大啖加上魚子醬口感層次豐富-海鮮煎餅$188如果想食海鮮推薦你嗌煎餅炸得好鬆脆再加上唔同嘅海鮮切咗粒好易入口-炸青陽辣椒釀豬肉$88呢個青椒有驚喜配上豬肉碎又辣又甜嘅感覺-元袓蒜頭辣燉雞鍋358$女仔嗌呢個煲已經好足夠份量超多最鍾意係佢有好多唔同嘅蔬菜加上啲雞真係好嫩滑就咁唔使加任何調味都食到佢嘅鮮味-泡菜炒飯 $40加小小錢就可以要買呢個泡菜炒飯送雞就最啱
-海膽紫菜包飯$380

都食到佢嘅鮮味

-泡菜炒飯 $40
加小小錢就可以要買呢個泡菜炒飯
送雞就最啱

喺銅鑼灣朋友🧝🏻‍♀️帶咗我嚟呢間韓國🇰🇷餐廳食晚飯🤣$380「⁠海膽紫菜包飯」:餐牌寫住「⁠海膽紫菜包飯」,如果要我寫個詳細啲嘅菜名我會叫佢做「魚子醬⁠海膽生牛肉紫菜包飯」🤣,因為飯團上邊有生牛肉再上邊有海膽再上邊有魚子醬🤣,真係落足材料🤣,一啖食落去,幾好味兼感覺豐盛🤣$86「炸青陽辣椒釀豬肉」:應該係炒香咗嘅豬肉碎放入巨型青辣椒裏便再攞去炸然後再切開,幾香口幾好味😋$188「煎餅拼盤」: 店員妹妹🧒解釋「煎餅拼盤」係「海鮮煎餅」拼「泡菜煎餅」各樣一半,咁就要咗呢個🤣;「海鮮煎餅」加有好多海鮮主要係魷魚🦑,「泡菜煎餅」就梗係加咗好多泡菜啦仲橙紅色🤣,兩個都煎得香口幾好味😋;中間仲有一小兜鹹鹹哋嘅醬汁要嚟沾煎餅一齊食更加惹味😋$385「韓式蒜頭清燉雞鍋」:大大一鍋上枱嘅時候店員妹妹🧒話要煲大概10至15分鐘😋;「清燉雞鍋」裏邊有雞件、大蔥、韓國🇰🇷年糕、薯仔、野菌 同埋大量蒜蓉👍,「清燉雞鍋」湯底濃郁有勁鹹鮮味,雞肉口感較為清淡👍,韓國年糕好煙靭👍,大蔥好新鮮唔好煮咁耐👍+$40 配「泡菜炒飯」:呢個炒飯出奇地香口美味🤣店員妹妹🧒仲話餐廳用嚟自濟州島嘅食材🤣;真係食得好飽嘅一餐🤣
喺銅鑼灣朋友🧝🏻‍♀️帶咗我嚟呢間韓國🇰🇷餐廳食晚飯🤣
+$40 配「泡菜炒飯」:呢個炒飯出奇地香口美味🤣
2024-06-24 36 浏览
銅鑼灣餐廳超多,由其是fashion walk食街呢邊,比我發現左間裝修高級,菜式精緻既韓國菜🇰🇷店員同我地講當中比較新穎既菜式係由韓國當地大廚親自研發,而且用濟州新鮮食材去烹調,就心思思想入去試下有幾好食😆炸青陽辣椒釀豬肉 - 辣椒炸得好香好脆,但對於我呢個食得辣既人黎講,個辣椒完全唔辣😂入面包左啲碎豬肉,炒完都仲有好多肉汁海膽生牛肉紫菜包飯 - 新穎既菜式+高級既食材,黑魚子+海膽+韓式生牛肉鋪係包住紅蘿蔔青瓜酸瓜既飯卷上面,味道勁夾,而且一啲腥味都無🤤大愛😍煎餅拼盤 - 海鮮煎餅+泡菜煎餅各半個,一次過滿足我兩個願望,海鮮煎餅超多餡,啖啖海鮮,魷魚、帶子等等,面頭仲有好多炸脆左既白魚仔元祖蒜頭辣燉雞鍋 -勁大鍋,我都覺得適合三至四人食😂入面有全隻雞、年糕、薯仔、菇,仲有勁多蒜,味道好濃郁,怕唔夠飽既話可以加配泡菜炒飯

2024-06-24 25 浏览
朋友推介我去呢間高級嘅韓國餐廳度食飯,佢話呢度嘅炸雞特別好食,而且都幾啱慶祝。同職員傾過之後知道菜式由韓國當地大廚主理研發,用左濟州新鮮食材炸青陽辣椒釀豬肉:青楊辣椒炸得非常香脆,炸粉係薄薄嘅一層,入面有啲醃過嘅碎豬肉,我比較鍾意韓式辣醬都幾夾,會變成辣上加辣元祖蒜頭辣燉雞鍋:我哋特登叫咗個辣嘅,原湯底都係會有好大浸蒜頭嘅味道,所以啲雞都會有蒜味,呢個湯底會越滾越辣,雞件大部份都係雞髀嘅位置,所以非常嫩滑,加配既泡菜炒飯惹味好食,食到粒粒泡菜,都比較辣海膽紫菜包飯:海膽嘅下面係生牛肉,兩者嘅味道好夾,海膽嘅質素非常好,下面嘅飯卷包住醃蘿蔔,所以比較清新炸雞:揀咗蔥蒜醬油同甜辣,我哋比較鍾意食甜辣嘅口味,炸雞炸得非常好,入面仲有肉汁

2024-06-23 37 浏览
去開fashion walk 睇下野行下街發現高質素韓國餐廳依到好多特式既菜式係由韓國當地大廚主理研發嫁~再加上用濟州新鮮食材 保證食到地道風味🫰🏻海膽生牛肉紫菜包飯海膽勁鮮甜味 生牛肉帶啲麻油味 肉質細緻中間夾住 醃蘿蔔 紅蘿蔔 青瓜 新鮮爽脆炸青陽辣椒釀豬肉平時食烤肉細細條既青陽辣椒見得多咁大條就比較少見 沾上薄薄一層炸皮 口感好好食落無想象中咁辣 有啲豬肉碎係裡面 好juicy 好鍾意佢個檸檬香草醬 超解膩✨韓式蒜頭清燉雞鍋如果鍾意蒜味既朋友唔好錯過 因為依個雞鍋有海量既蒜😆 勁惹味有成隻雞既份量 雞肉好滑溜配料仲有薯仔 年糕 一大班人share 就啱晒啦🧡半半炸雞(甜辣拼芝士)韓式炸雞一定要叫甜辣先夠風味醬汁包裹住成件炸雞 但炸皮仍然保持香脆芝士粉好香 咸咸甜甜同炸雞好夾✨餐廳環境好寬敞 有一個獨立小包廂 啱晒一大班朋友聚會👍
去開fashion walk 睇下野行下街
發現高質素韓國餐廳
依到好多特式既菜式係由韓國當地大廚主理研發嫁~
再加上用濟州新鮮食材 保證食到地道風味🫰🏻

如果鍾意蒜味既朋友唔好錯過
因為依個雞鍋有海量既蒜😆 勁惹味
有成隻雞既份量 雞肉好滑溜
配料仲有薯仔 年糕 一大班人share 就啱晒啦🧡

半半炸雞(甜辣拼芝士)
韓式炸雞一定要叫甜辣先夠風味
醬汁包裹住成件炸雞 但炸皮仍然保持香脆
芝士粉好香 咸咸甜甜同炸雞好夾✨

餐廳環境好寬敞 有一個獨立小包廂 啱晒一大班朋友聚會👍
2024-06-23 47 浏览
居酒屋都有韓式咁過癮❓銅鑼灣Fashion Walk附近原來就有一間,環境令人好似置身居酒屋🏮菜式亦吾系單單好似我地平時韓國餐廳食咁,由韓國當地大廚主理研發食材,用上濟州新鮮食材👨🏻‍🍳✿ 海膽紫菜包飯 全部菜式當中最期待呢道菜,每一件紫菜包飯上有魚子醬 海膽 生牛肉,食材非常高級,海膽鮮味無窮🧡生牛肉牛味香濃🐮食完感覺好滿足☺️✿ 炸青陽辣椒釀豬肉 青椒🫑包住豬肉令層次變得豐富,豬肉本身又有醃味,加上青椒香氣十足。✿ 半半炸雞 炸雞可以揀兩種味道🍗有原味/ 醬油/ 甜辣/ 洋蔥芝士,我同朋友就揀咗甜辣同洋蔥芝士。甜辣戈款味道幾出,香甜又入味❤️洋蔥芝士原來系芝士粉,芝味正常🧀✿ 韓式蒜頭清燉雞鍋蒜頭燉雞鍋印象中真系冇食過,蒜味好明顯🧄愛蒜之人必點。雞肉大件啖啖肉又嫩滑🐔除咗雞肉仲有年糕 薯仔🥔等配料,所以食完都幾飽🤰🏻✿ 泡菜炒飯講到韓國菜,想必一定會諗起泡菜,泡菜炒飯又系一道好經典嘅韓國菜式,味道系會少少辣🤏🏼佈滿芝麻同紫菜絲增添滋味。

✿ 海膽紫菜包飯

✿ 炸青陽辣椒釀豬肉

✿ 半半炸雞

✿ 韓式蒜頭清燉雞鍋

✿ 泡菜炒飯

2024-06-18
  • 海膽紫菜包飯
2024-06-21 40 浏览
餐廳環境整潔舒適,燈光柔和昏暗且有情調,座位寬敞,十分適合情侶約會或與朋友閒聊👍🏼半半炸雞 (蔥蒜醬油)(洋蔥芝士) $178炸雞外脆內軟,一點都不乾🤤醬油味道濃郁,洋蔥芝士粉沾在表面亦加添香味❤️韓式蒜頭清燉雞鍋 $385這個雞鍋份量真的太充足,我們兩個人都吃不完🥹雞肉嫩滑多汁,裏面配料十足,湯底清甜,菇類和年糕都很入味😋套餐還能讓食客追加泡菜炒飯,但我們實在是太飽,太滿足,所以沒有追加🥺有機會下一次再試!炸青陽辣椒釀豬肉 $86韓國特色美食😍搭配兩款不同的醬料,讓食客可根據自己的口味選擇👍🏼金黃鬆脆的表面包裹著爽口辣椒與肉質飽滿多汁的豬肉,口感和味道豐富❤️不過不能吃辣的朋友要注意⚠️Lime Soda $48酸甜程度適中😋開胃解膩之選👍🏼冷壓橙汁 $68橙汁香甜而不苦澀

半半炸雞 (蔥蒜醬油)(洋蔥芝士) $178

韓式蒜頭清燉雞鍋 $385

炸青陽辣椒釀豬肉 $86

Lime Soda $48
酸甜程度適中😋開胃解膩之選👍🏼

冷壓橙汁 $68
橙汁香甜而不苦澀
2024-06-21 66 浏览
🍱餐廳:교자상 (銅鑼灣)🍽️類別:韓國菜💯推薦指數:7/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必吃菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡※≡※.▪️韓式蒜頭清燉雞湯 $385雞煲內有足足一整隻雞,雞湯表面塗有一層雞油,讓整個湯底十分鮮香濃郁,這是小編吃過雞味最濃烈的雞煲。除了雞件外,裡面還有年糕、香菇、薯仔和大蔥,材料非常豐富。加上份量頗多,3-4人分享最適合不過。▪️海膽紫菜包飯 $380材料組合頗有創意,除了傳統的黃瓜、青瓜和雞蛋外,還大膽加入海膽、生牛肉和黑魚子,又出奇地搭配,味道非常鮮甜。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※ 💁🏻‍♀️值得一試菜式💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※.▪️半半炸雞 $178推薦甜辣炸雞和醬油炸雞,其味道甜絲絲的,又不會油膩,作為下酒菜尚算不錯的。▪️炸青陽辣椒釀豬肉 $86香脆的炸青椒包著柔軟的豬肉碎,口感層次挺特別,味道辣辣鹹鹹的,本來不喜歡青椒的小編都能接受。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟🌟
🍱餐廳:교자상 (銅鑼灣)
🍽️類別:韓國菜

性價比:🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-06-21 46 浏览
🌟炸青陽辣椒釀豬肉本身驚食青陽辣椒會好辣 原來都係bb辣 唔食得辣嘅都可以trytry☺️炸辣椒加豬肉好match💕🌟元祖蒜頭辣燉雞鍋個樣睇落超級辣 一開始食落唔辣 不過煮耐咗愈嚟愈辣😳超級多雞·真係成隻雞喺入面 啲年糕都好好食☺️🌟海鮮煎餅 啲料勁多 每一啖都有海鮮 仲好脆口😘🌟海膽生牛肉紫菜包飯 超級好食 魚子醬加生牛肉加海膽超jeng😎有青瓜酸瓜紅蘿蔔中和油膩感 第一次食生牛肉 本身驚會腥 點知食落好勁中拖壽司咁💕
🌟炸青陽辣椒釀豬肉

有青瓜酸瓜紅蘿蔔中和油膩感
第一次食生牛肉 本身驚會腥
點知食落好勁中拖壽司咁💕
2024-06-20 67 浏览
前排去完濟州好掛住韓國菜即刻搵左間由韓國當地大廚主理研發菜式用上濟州新鮮食材既GYOJASANG 교자상🔹炸青陽辣椒釀豬肉外層包裹一層薄薄的脆粉 香脆再加辣椒嘅爽脆 微微辣味包住豬肉碎好特別的一道 仲有兩款沾醬俾你選擇🔹韓式蒜頭清燉雞鍋(配泡菜炒飯) 第一次食呢一款清燉雞鍋 蒜頭香氣非常濃郁裏面大量京蔥 薯仔 雞髀菇 同年糕好豐富而且燉雞好嫩滑 一啖雞再一啖蒜蓉湯底 好吃🔹⁠半半炸雞韓國炸雞 我一定會食佢嘅原味炸得好香脆 裏面嘅雞肉好Juicy另一款我揀咗甜辣 比起坊間嘅炸雞冇咁甜我覺得都算係唔錯🔹海膽生牛肉紫菜包飯 呢個一定係必點之選 海膽鮮甜嫩滑生牛肉 紫菜包飯有葉蘿蔔同青瓜增加口感GYOJASANG 교자상📍銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖@gyojasang# GYOJASANG #交子桌 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #銅鑼灣
前排去完濟州好掛住韓國菜
即刻搵左間由韓國當地大廚主理研發菜式
用上濟州新鮮食材既GYOJASANG 교자상

🔹炸青陽辣椒釀豬肉
外層包裹一層薄薄的脆粉
香脆再加辣椒嘅爽脆 微微辣味包住豬肉碎
好特別的一道 仲有兩款沾醬俾你選擇

🔹韓式蒜頭清燉雞鍋(配泡菜炒飯)
第一次食呢一款清燉雞鍋 蒜頭香氣非常濃郁

GYOJASANG 교자상
📍銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖

@gyojasang
2024-06-20 270 浏览
朋友生日,所以試吓嚟呢度食。服務態度良好。 地方清潔。如果鍾意飲酒嘅朋友請注意,佢依度只提供韓式酒精飲品,沒有其他啤酒或紅白酒。如需要喺外面購買酒類需要付$100開瓶費。叫咗10樣嘢食得兩樣比較出色 - 八爪魚牛肋骨 + 泡菜煎餅從來未食過咁失敗嘅韓國菜,味道同抵食真係麻麻。除咗八爪魚牛肋骨同泡菜煎餅比較好食之外,其他質素很一般。醬油海鮮拼盤$288沒有什麼驚喜。尤其是對個炒粉絲$120極其失望,只有菇同菜,淡味道,一坺嘢咁,一啲都食唔到韓式炒粉絲嗰個煙靭度。燉雞湯冇味$385,唔值呢個價。醬油蟹勁細隻$288,唔知食緊啲乜,完全冇食醬油蟹嗰種口感。烤牛肉三合$550勁騷味,怕騷嘅朋友就唔食,最後打包! 石頭鍋飯 $185 很一般水準唔特別,但特別貴。
朋友生日,所以試吓嚟呢度食。
服務態度良好。 地方清潔。

從來未食過咁失敗嘅韓國菜,味道同抵食真係麻麻。

• 八爪魚牛肋骨