2024-08-17
又同閏蜜去銅鑼灣搵食,要有格調又COSY嘅餐廳梗係去Fashion Walk啦!朋友介紹一間韓國餐廳由當地大廚處理研發菜式,仲用上濟州新鮮食材,大家當然舉手一齊試~~先點個勁養眼嘅海膽紫菜包飯,上枱見到真係一齊大叫OMG!橙黃色海膽上用黑魚子點綴,下層又夾有牛肉他他,見到都流晒口水,好多枱都有點!姊妹鐘意食辣,點咗炸青陽辣椒釀豬肉,青陽辣椒面層酥脆,內裏填滿肉碎同香料,入口辣味慢慢滲到喉嚨,配他他醬同韓式醬料一樣咁吸引!韓式蒜頭清燉雞鍋配泡菜炒飯,一清一惹味,雞件份量十足,所有精華全部滲入湯水之中,雞湯充滿蒜香同大蔥香味,仲配有韓式年糕,令人食得非常滿足~ 海鮮煎餅上面鋪滿小魚乾,魷魚同蜆肉等,邊位較香脆而中間就較煙靭,成個pizza咁大,差啲食唔晒! 整體用餐感覺非常舒適,而且私隱度高,唔似平時韓式餐廳坐得比較親密同埋熱鬧,而且我哋坐嘅位置有布簾可以同鄰座分隔,枱面又大,一班朋友坐低慢慢傾,叫多幾樣都冇問題!