2025-01-21 115 浏览
朋友想食海鮮放題,搵到呢餐位於尖嘴樓上活海鮮放題。餐前有雞煲,時令燉湯,日式廚師推介(刺身),龍蝦海鮮盤,手切安格斯牛肉,門鱔連骨魚皮。時令燉湯好特別,用金色茶壺,金色杯盛裝來飲,味道足料!刺身方面有4款,雞煲配花膠好入味龍蝦海鮮盤,有兩隻大鮑魚,扇貝,海蝦,蟹鮑魚來到仲識陏,新鮮手切安格斯牛肉,每一片切得好平均。湯底簡左鴛鴦湯底,藥膳湯底同埋椰子雞湯底。我鐘意食海鮮主要點鮑魚,蟶子,海蝦,新鮮龍躉片,深海龍躉頭腩,臺灣白鱔片,大蜆,珍珠蠔。深海龍躉頭腩及龍躉片無骨,啖啖肉。牛胸爽爽脆口,牛骨髓,大條滑口!A4豆腐紙,一大張薄紙,放係湯底變腐竹總括而言,呢間有活海鮮,有刺身,又有雞煲食既放題,食物款式多
朋友想食海鮮放題,搵到呢餐位於尖嘴樓上活海鮮放題

龍蝦海鮮盤,有兩隻大鮑魚,扇貝,海蝦,蟹
鮑魚來到仲識陏,新鮮
手切安格斯牛肉,每一片切得好平均。

湯底簡左鴛鴦湯底,藥膳湯底同埋椰子雞湯底

牛胸爽爽脆口,牛骨髓,大條滑口!

A4豆腐紙,一大張薄紙,放係湯底變腐竹

2025-01-17 152 浏览
今晚呢一餐真係完全豐富到講唔晒,真係只能夠話盡量講得幾多得幾多。佢哋而家做緊呢個刺身係$298 ,有皇帝貝,皇后貝同埋加拿大馬糞海膽。皇帝貝即係扇貝,一粒扇貝可以切到三片出嚟可想而知佢本身真係幾咁厚身,最重要完全係鮮甜到不得了。以皇后貝就係我哋平時食到嘅北寄貝,完全係一個成年人嘅手掌咁大隻,佢個肉質比較鮮甜爽脆,真係好好味。而最最最最最令我哋滿意嘅係佢嘅海膽,男朋友本身對海膽嘅要求好高,有少少唔好嘅味道佢都唔會食,所以好少喺香港食海膽。但係呢度佢直言話真係一啲唔好嘅味道都冇,反而仲好鮮味,讚不絕口啊。當我哋食得咁開心嘅時候職員同我哋講如果分享同埋follow佢哋嘅社交平台,餐廳仲會送多一份刺身沙律,呢份沙律都唔錯㗎,有北寄貝,大蝦,八爪魚,希靈魚子,帶子粒,絕對唔會因為係送嘅嘢而偷工減料㗎,全部都好鮮甜。另外佢哋仲有瀨尿蝦$48隻,呢個真係勁抵,唔嗌真係對唔住自己。全部都有差唔多前手臂咁大隻,剝開啖啖肉,又係新鮮嘢。🫖食完咁多生冷嘢,之後個餐入邊仲包咗個燉湯俾你暖暖胃,而佢啲壺燉湯都唔少嘢㗎斟極都仲有,好足料好甜,對於呢個味精敏感嘅人嚟講飲得出絕對冇味精添。講咁耐都以為自己去咗海鮮舖,

講咁耐都以為自己去咗海鮮舖,但係其實呢度係做緊火鍋鍋任食,食咗咁耐其他嘢終於入正題。首先會係一個雞煲,我幾欣賞佢呢度個雞煲醬唔會太過濃味,味道啱啱好少少辣,雞肉都做到啱啱好嘅熟度,夠晒嫩滑多汁。
而我欣賞佢唔夠濃味嘅原因係因為仲有一盤海鮮等緊我哋,呢盆海鮮都係不得了,除咗因為劏開咗嘅龍蝦同埋奄仔蟹之外,虎蝦同埋鮑魚上到嚟都係識郁㗎。當你食完雞煲之後佢就會俾你揀湯底,我哋揀咗個三色湯底就正式開始打邊爐。
而佢嗰半隻龍蝦亦都係爆曬膏,最重要係藍龍嚟架,個龍蝦嘅香味都好出,最重要係切好晒啖啖肉。
而佢隻奄仔蟹雖然個size唔係好大,但係都係爆曬膏架,而啲蟹肉都好嫩好鮮。
好啦,終於都食晒啲海鮮啦,唔好以為就咁就完啦,因為佢俾你任食嘅火鍋料入邊都仲有好多海鮮俾你揀㗎,包括頭先食到嘅鮑魚都係任食㗎。仲有好多魚類肉類菜類餃類丸類乜都有,當你由頭到尾個老細仲要驚你唔飽,你想走嘅時候仲要問你「真係飽啦」,呢一句簡單嘅關心好睇得出呢度老細真係好有心令大家食得開心。
其中佢有一樣火鍋配料都幾特別嘅就係呢個A 4豆腐紙,就咁睇個名真係唔知咩嚟,但係原來係咁嘅樣㗎,嗰個熱湯就會好似平時食豆漿面頭嗰浸衣咁樣,幾香豆味㗎。

食咗咁多嘢係咪唔好以為要過千一個人,其實都只係講緊$398一位,九點後過嚟食仲有八五折添,老細真係唔怕蝕本,只怕你唔食。
2025-01-13
$450 (宵夜)
7點入座$398一位,呢個價錢可以食到鷄煲+魚生+海鮮邊爐好高質。一開始會比螺頭湯。一倒出來就已經聞到好香濃螺頭味!真係超正鮮甜老火湯,忍不住飲曬!打卡Like+share會送刺身沙律,海膽不得了,大塊鮮甜。每枱都會送超級海鮮盒:有虎蝦、澳洲龍蝦、膏蟹、鮑魚同帶子。打邊爐竟然有龍蝦膏蟹!真係游水架,食得出好鮮甜,肉質鮮嫩,好驚喜~呢度海鮮好高質,齋食海鮮都回本。鍾意食瀨尿蝦的我另外加錢叫左瀨尿蝦$41/隻,大隻到喊出來,真係好滿足👍必叫我地揀左芝士鷄煲,非常惹味真係拉絲,D鷄整得幾好食好惹味。然後開始打邊爐,呢度可以揀3款,岩曬咩都想試既人。推薦麻辣+牛骨湯!呢度既麻辣非牛X集團的超多牛油+辣油款,反而係少少麻辣好過癮,不會辣到食唔到。可以任叫蟶子、大蜆、鮑魚等海鮮,全部都好新鮮!鍾意食海鮮既一定要來呢度試,包有驚喜。牛丸同墨魚滑都真係真材實料!有別於傳統邊爐,呢度有gimmick食材有質素,真係好不錯♥🥢阿爺八鮮鍋 🌏尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

每枱都會送超級海鮮盒:有虎蝦、澳洲龍蝦、膏蟹、鮑魚同帶子。

我地揀左芝士鷄煲,非常惹味真係拉絲,D鷄整得幾好食好惹味。

牛丸同墨魚滑都真係真材實料!

🥢阿爺八鮮鍋
🌏尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
又心思思嚟報到呢間有齊🐟河鮮🦀海鮮🐓雞煲嘅火鍋放題啦🤗上次同朋友嚟食過一致讚不絕口👏🏻👏🏻可以任食2.5小時勁滿足!如果19:00前可以離座只係$298@位(另加一)咋❗(正價時段$368)❗ 坐低先自選雞煲(我哋試咗花膠雞煲)花膠厚身,🐔雞肉嫩滑又惹味;歎埋清潤時令燉湯🥄;廚師推介小食(是晚為卜卜脆炸魚皮😚);LIKE & SHARE餐廳社交平台專頁仲可獲人頭計刺身沙律添!!.💁🏻‍♀️先選咗特色湯底(三拼款:椰子雞、牛骨、麻辣)🍲就期待✨霸王海鮮盤✨啦~有齊鮑魚、海蝦、蟹、帶子、龍蝦~非常新鮮❗❗店員仲話是晚本地瀨尿蝦係無限制任食(😍隻隻都游水生猛彈彈跳!!)除此之外仲有大量火鍋配料~如精選肉類🐂🐖、丸類、海鮮、蔬菜🥬🌽等等等…我哋仲加配埋+$20任飲指定啤酒汽水🍺🥤🧃真心值得嚟完再嚟!大滿足🥰🥰
又心思思嚟報到呢間有齊🐟河鮮🦀海鮮🐓雞煲火鍋放題啦🤗上次同朋友嚟食過一致讚不絕口👏🏻👏🏻可以任食2.5小時勁滿足!如果19:00前可以離座只係$298@位(另加一)咋❗(正價時段$368)❗ 坐低先自選雞煲(我哋試咗花膠雞煲)花膠厚身,🐔雞肉嫩滑又惹味;歎埋清潤時令燉湯🥄;廚師推介小食(是晚為卜卜脆炸魚皮😚);LIKE & SHARE餐廳社交平台專頁仲可獲人頭計刺身沙律添!!

阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)》呢幾日溫度急跌!作為一個稱職嘅香港人唔洗講咁多,即刻邊一邊,之前食過一次好掂!即刻打去問有冇得即場walk in,老細覆話有就即刻飛奔過去😝未開爐老細先上一壺足料姬松茸燉湯暖一暖胃,斟出嚟嘅色水無得呃人。我諗無返幾斤湯料同幾粒鐘都燉唔出呢個味😋係飲緊個湯嘅同時就上左個爆茜雞煲,茜味濃唔在講,啲雞夠哂嫩滑一啲都唔鞋口,如果唔係想留返個雞食海鮮我應該會encore雞煲🥹 阿爺八鮮鍋唔係無海鮮呀嘛?先嚟一個海鮮沙律,跟手就上個活海鮮拼盤,有龍蝦、大蝦、肉蟹、帶子同鮑魚,樣樣都新鮮彈牙👍🏻同事又好好提埋我地每樣最佳烹煮時間,無諗過海鮮配藥膳湯係咁夾!手切安格斯牛肉肥瘦適中,牛肉鮮味肉味濃。其他配料好似豬潤、松露丸、蝦滑墨魚滑、芫荽餃多到數唔哂!只能說樣樣都好出色,唔係果啲第一輪上完就渣洗攤🙌🏻食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5如果你都想試下呢間坐得舒服,用料新鮮嘅火鍋,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦 地址: 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖#阿爺八鮮鍋 #打邊爐 #火鍋 #hongkon
阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)》

食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

地址: 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

#阿爺八鮮鍋 #打邊爐 #火鍋 #hongkongstyle #hotpot #alcohol #drinksanddine #hkfood #drinks #japanesefood #asianfood #hkfoodblogger #hkfoodie #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
今晚約左朋友一齊去「阿爺八鮮鍋」食「2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題」。我地食17:00-19:30呢個時段,19:30前離坐$368/一人。同朋友都加左+$20任飲指定啤酒或各式飲品。每位包:-海鮮盤-手切安格斯牛肉-炸魚皮-特色雞煲 -時令燉湯 -特色湯底只需follow 社交平台重有刺身拼盤👍🏻 送!❤️刺身用個好似首飾盒嘅盒裝住感覺矜貴😍。配上沙律菜和胡麻醬沙律汁,好似食緊沙律咁👍🏻😍刺身配沙律菜呢個配搭幾新鮮👍🏻有脆卜卜魚子、帶子粒、八爪魚、北寄貝、生蝦。❤️特色雞煲有芫荽和紫洋蔥,好香口!❤️時令燉湯用壺裝住熱辣辣嘅雞湯,飲完好暖胃~🥰湯底嗌咗藥膳湯底。❤️海鮮盤超豐富,有龍蝦🦞、蝦🦐、蟹🦀、帶子等。龍蝦🦞和蟹🦀內有好多膏!😍正!😋另外有雞、牛、豬、蔬菜、麵類、海鮮等可以點選✅。嗌左半份牛胸爽、半份芫茜芹菜餃 、竹笙 、萵筍片、准山片、半份蟶子皇和半份大蜆。有海鮮又有雞煲食,飲飽食醉就番屋企lu~🥳
同朋友都加左+$20任飲指定啤酒或各式飲品。

每位包:
-海鮮盤
-手切安格斯牛肉
-炸魚皮
-特色雞煲
-時令燉湯
-特色湯底

只需follow 社交平台重有刺身拼盤👍🏻 送!
❤️刺身用個好似首飾盒嘅盒裝住感覺矜貴😍。
有脆卜卜魚子、帶子粒、八爪魚、北寄貝、生蝦。

❤️特色雞煲
有芫荽和紫洋蔥,好香口!

❤️時令燉湯
用壺裝住熱辣辣嘅雞湯,飲完好暖胃~🥰

湯底嗌咗藥膳湯底。

另外有雞、牛、豬、蔬菜、麵類、海鮮等可以點選✅。

有海鮮又有雞煲食,飲飽食醉就番屋企lu~🥳
2025-01-03 244 浏览
Booked 9:00 , 到達後發現全場爆滿🫣 平日星期一,也是全場爆滿所以想吃一定要預約 🤣 !口味🍲燉湯>雞煲>刺身>火鍋>生果甜品🍧實實在在是10分滿足!🥣燉湯是用茶壺形式飲用,儀式感 10分。🤣 味道亦很滿足,可惜要留肚😝要不然一定喝光光😜!另附上炸魚皮,不會炸到死實實口乾乾,忍不住要吃光整碟 !🐤雞煲有幾款口味可以選擇,我們選了花膠味,花膠很腍很夠味黏黏口的,連雞胸都滑滑的,雞翼位置是更滑。🐟打卡就送刺身,一碟有六款,十分新鮮,正!🥣湯底有很多很多款可供選擇,選擇了三款一鍋:椰子雞、麻辣、藥膳(😆偷看旁邊,才知道原來可以選單一口味)🦞活海鮮拼盤:小龍蝦、扇貝、半隻蟹、蝦、鮑魚!全部都十分新鮮十分爽口! 驚訝位是有龍蝦和很多很多「硬」膏的蟹! 🧆任點list,牛雞豬海鮮蔬菜…樣樣都有超多選擇!A4豆腐紙也有提供,正! 最欣賞是可以選半份或全份,細細份可以試很多不同的款式👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻!🍨 最後吃生果很滿足,可以選生果底還有涼粉!環境🧹三至四個人一起來就最好,因為可以坐卡位,卡位坐得十分舒適。服務🎖️ 姨姨們很好,一看到有吉碟就幫你收拾,見到食到

🥣燉湯是用茶壺形式飲用,儀式感 10分。

🐟打卡就送刺身,一碟有六款,十分新鮮,正!

🍨 最後吃生果很滿足,可以選生果底還有涼粉!

服務🎖️ 姨姨們很好,一看到有吉碟就幫你收拾,見到食到最後就立即幫你下單!食完火鍋,還會立即問要不要再加單!

性價比👍🏻 另加$20可以任飲,很經濟,有酒、汽水、烏龍茶、馬蹄爽清涼爽! 2.5小時吃得好滿足,時間很充足!
2024-12-30
  • 刺身拼盤
  • 刺身
  • 海鮮盤
2024-12-29 322 浏览
朋友介紹過話阿爺八鮮鍋性價比高,咁啱有朋友喺外國返嚟,就帶佢食海鮮雞煲。我哋book咗5:00-7:30嗰節,去到職員好細心咁講解個餐係會包含一個雞煲,一壺燉湯,一碟刺身,一個海鮮拼盤,同埋任食打邊爐。職員特別提醒如果唔想食雞煲可以唔要,因為個餐包,可以選擇食定唔食。我哋最後選擇咗先食花膠雞煲再打邊爐,另外加錢叫咗個瀨尿蝦同東升斑。花膠雞煲:花膠好大隻,雞肉好嫩滑,啲醬汁好惹味👍🏻響螺姬松茸湯: 飲落去好濃郁,飲完湯個人暖笠笠,望入去個壺裏面好足料😍椒鹽瀨尿蝦:成隻有手掌咁大隻,肉厚,鮮甜中帶有椒鹽嘅辣味同蒜香味。火鍋湯底:椰子雞湯,麻辣,藥膳,3個湯底都做到好濃郁。海鮮拼盤: 有鮑魚,扇貝,蝦,龍蝦,蟹,所有海鮮都好新鮮,隻鮑魚上枱仲係郁緊嘅。東升斑:鮮甜,肉質嫩滑,入口即化👍🏻👍🏻

花膠雞煲
花膠好大隻,雞肉好嫩滑,啲醬汁好惹味👍🏻

響螺姬松茸湯:
飲落去好濃郁,飲完湯個人暖笠笠,
望入去個壺裏面好足料😍

椒鹽瀨尿蝦:
成隻有手掌咁大隻,肉厚,鮮甜中帶有椒鹽嘅辣味同蒜香味。

火鍋湯底:
椰子雞湯,麻辣,藥膳,3個湯底都做到好濃郁。

海鮮拼盤:

東升斑:鮮甜,肉質嫩滑,入口即化👍🏻👍🏻
2024-12-27 290 浏览
最近我發現了一間位於尖沙咀金馬倫道的火鍋店,專注於海鮮任食,十分吸引。人均三百幾元,還可以享受2.5小時的任食時間,這個價格真是相當划算。更令人驚喜的是,只需追蹤餐廳的社交平台,就能獲得免費的刺身拼盤,額外加$20則可以任飲指定啤酒或各式飲品。開始前,我們先點了雞煲,雖然不辣,但香氣四溢,雞肉大塊,肉質鮮嫩。而後,火鍋的冬蔭公湯底出場,濃郁的味道讓人垂涎。店員特別提供了潮汕手切牛,肉味香濃,真是美味。另外,海鮮拼盤也令人驚喜,龍蝦、高蟹、大扇貝、海蝦和鮑魚都非常新鮮,尤其是鮑魚,還在盤上活躍。在選擇火鍋配料時,我認為龍躉片和鮑魚的性價比最高,讓整體用餐體驗更加完美。這間火鍋店絕對值得一試!
2024-12-18
2024-12-27 321 浏览
已經有好多朋友推薦過呢間打邊爐今次終於到我book到檯黎食啦~😛餐廳真係超多客,我已經係食9:00都依然坐滿~🫣入座就會問你想食咩款雞煲,有麻辣、芝士同花膠雞揀聽到花膠發左光,貪靚要養顏就揀左花膠雞!😆之後可以揀定打邊爐要咩湯底,最多可以揀3款我揀左牛骨、海鮮同冬陰公👍🏻雞煲一上就開爐就食得,雞同花膠份量都多~~🤩味道好濃,雞又夠滑~店員仲上左壺湯,超濃超好飲,仲好得意~😳第一次好似飲茶咁飲湯雞煲食完唔夠喉係可以再加,我就要留肚食其他啦!😜仲有海鮮、刺身、打邊爐咁多野食~~加錢仲有得汽水啤酒任飲!野食種類多到不能盡錄~反正總有一款岩你食,同埋每款都咁新鮮~😗怪唔得咁多人推薦仲咁爆場~大家去食記得要早啲book定位呀😉
已經有好多朋友推薦過呢間打邊爐
今次終於到我book到檯黎食啦~😛

餐廳真係超多客,我已經係食9:00都依然坐滿~🫣
入座就會問你想食咩款雞煲,有麻辣、芝士同花膠雞揀

聽到花膠發左光,貪靚要養顏就揀左花膠雞!😆

之後可以揀定打邊爐要咩湯底,最多可以揀3款
我揀左牛骨、海鮮同冬陰公👍🏻

雞煲一上就開爐就食得,雞同花膠份量都多~~🤩
味道好濃,雞又夠滑~

店員仲上左壺湯,超濃超好飲,仲好得意~😳
第一次好似飲茶咁飲湯

雞煲食完唔夠喉係可以再加,我就要留肚食其他啦!😜

仲有海鮮、刺身、打邊爐咁多野食~~加錢仲有得汽水啤酒任飲!

野食種類多到不能盡錄~
反正總有一款岩你食,同埋每款都咁新鮮~😗

2024-12-24 458 浏览
阿爺八鮮鍋任食火鍋套餐只需 $398,仲可以加 $20 任飲,真係性價比超高!呢度嘅活海鮮新鮮到令人驚訝,真係好想試多幾款1️⃣ **頭盤炸魚皮** 🐟 - 炸魚皮香脆可口,我地叫埋椒鹽大瀨尿蝦,真係夠哂惹味!2️⃣ **是日精選足料靚湯** 🍲 - 有幾款選擇,我地選擇係花膠雞。用金色茶壺盛湯,飲得又方便又有儀式感,湯底鮮美,回味無窮。3️⃣ **刺身拼盤** 🍣 - 如果喺 社交平台 like 同 share,就可以免費獲得刺身拼盤,鮮味十足,火鍋前最好搭配。4️⃣ **雞煲** 🍗 、打邊爐 - 開始食雞煲,肉質鮮嫩,醬汁香濃,食完就開始打邊爐:打邊爐嘅湯底係椰子雞,好香甜清新。5️⃣ **超級海鮮盒** 🦞 -盒入面有龍蝦、帶子、鮮蝦同膏蟹,海鮮新鮮,搭配火鍋料簡直完美。我哋仲額外叫咗東星斑同台山蠔。 - **東星斑** 🐠 - 肉質滑嫩,鮮甜可口,真係火鍋中嘅珍品。每片魚肉都非常新鮮,入口即化,食到停唔落。 - **台山蠔** 🦪 - 豪大大粒,完全冇縮水,肉質肥美,鮮甜多汁,搭配火鍋湯底係絕配。6️⃣ **手切安格斯肥牛** 🥩 - 肥牛手切得好,有口感但唔韌,食唔夠仲可以隨意叫其他

1️⃣ **頭盤炸魚皮** 🐟
- 炸魚皮香脆可口,我地叫埋椒鹽大瀨尿蝦,真係夠哂惹味!
椒鹽瀨尿蝦

活魚

- **台山蠔** 🦪
台山蠔

6️⃣ **手切安格斯肥牛** 🥩
- 肥牛手切得好,有口感但唔韌,食唔夠仲可以隨意叫其他配料,選擇多到唔知點揀。
手切安格斯牛

7️⃣ **牛胸爽同豬腰** 🍖
- 呢啲配料都非常好食,令火鍋更加豐富。
豬腰
牛胸爽

阿爺八鮮鍋嘅任食火鍋選擇多,食材新鮮,特別係海鮮。而環境舒適,真係好適合同朋友聚餐,享受美食嘅樂趣!

#阿爺八鮮鍋 #任食火鍋 #火鍋 #活海鮮 #東星斑 #台山蠔 #雞煲 #刺身拼盤 #香港美食 #食評 #聚餐
#火鍋
手切安格斯牛
豬腰
牛胸爽
2024-12-21 272 浏览
任飲任食火鍋🥘首先食左個花膠雞煲,微微辣好惹味雞又嫩滑,小小一鍋開左個胃先。先黎一個海鮮拼盤🦞嘩嘩嘩…有好新鮮嘅龍蝦,彈牙爽口。鮑魚、帶子、蝦🦐蟹🦀仲有蟹膏。樣樣都係新鮮開。湯底可以選三樣,有椰子雞煲、牛骨、海鮮,樣樣試下各有特色。肥牛同手切牛肉都係任叫,其他打邊爐材料都好多選擇,有A4豆皮、餃子類、丸類等等…飲品當然任飲啦⋯⋯最後仲有生果送。而家Like佢社交平台 或者 Share就有刺身同埋沙律送添🤗🤗🤗
任飲任食火鍋🥘

湯底可以選三樣,有椰子雞煲、牛骨、海鮮,樣樣試下各有特色。

飲品當然任飲啦⋯⋯最後仲有生果送。

2024-12-21 240 浏览
阿爺八鮮窩係一間雞煲,配合海鮮火鍋嘅一間放題火鍋。雖然阿爺八鮮窩價錢唔係平一位都要差不多$500 ,但係算係食材對得住個價錢。首先佢會有雞煲俾你食。食完雞煲,佢就會有一個海鮮拼盤俾你。 嗰個拼盤係有龍蝦,帶子,蟹。樣樣食材都超級好食。 之後到火鍋環節,佢都有好多海鮮俾你選擇,包括蝦。蟹,鮑魚,龍躉腩等等嘅海鮮食材。當然唔少得嘅就係安格斯肥牛呢啲一般嘅火鍋材料啦。 阿爺八鮮窩最好嘅地方係佢嘅海鮮火鍋食材係超級超好食。
2024-12-20
2024-12-20 267 浏览
🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘先食雞煲,煮得好入味,加埋芫荽,水準💯💯食完雞煲海鮮拼盤隨即送上,有龍蝦、鮑魚、蟹(勁多膏),扇貝,望落好豪華~九宮格顧名思義每次只可以嗌九樣嘢,佢哋擺得靚靚囝囝咁樣送上嚟俾你,私心推薦鮑魚(每round都叫)、安枱斯牛肉、蟶子、手打蟹子蝦滑!宜家like 佢哋個page仲會送刺身盤,擺盤認真有誠意!阿爺八鮮鍋 🥘尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
🥘先食雞煲,煮得好入味,加埋芫荽,水準💯💯

宜家like 佢哋個page仲會送刺身盤,擺盤認真有誠意!

阿爺八鮮鍋 🥘
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
2024-12-16 266 浏览
今晚同朋友去咗食阿爺八鮮鍋我哋試咗2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題今次呢個火鍋包咗:新升級霸王海鮮盤(鮑魚,龍蝦,蟹,帶子,虎蝦)仲有潮汕牛。食到好飽。喺打邊爐之前仲有特色雞煲同埋時令燉時令燉湯。如果like同share IG嘅話仲有刺身拼盤送。今次我哋個藥膳湯底當歸啦,紅棗杞子。加$20 任飲指定啤酒或各式飲品🥤 最令我窩心嘅都係呢服務態度超級好,好好咁樣幫我揀一個暖暖的嘅座位,超貼心🙏Tonight, I went with friends to eat at Ah Ye Eight Fresh Hotpot. We tried the 2.5-hour river and seafood chicken pot buffet. This time, the hotpot included:- Upgraded King Seafood Platter (abalone, lobster, crab, scallops, tiger prawns)- Chaozhou beef. We were super full!Before the hotpot, we also had
今晚同朋友去咗食阿爺八鮮鍋
我哋試咗2.5小時河鮮海鮮雞煲火鍋放題
今次呢個火鍋包咗:
新升級霸王海鮮盤
(鮑魚,龍蝦,蟹,帶子,虎蝦)
仲有潮汕牛。食到好飽。

Before the hotpot, we also had a specialty chicken pot and seasonal stewed soup. If you liked their Instagram, you could get a sashimi platter. This time, we chose the herbal soup base with angelica, red dates, and goji berries. For an extra $20, we could enjoy unlimited designated beers or various drinks. 🥤

What touched me the most was their excellent service. They kindly helped me choose a warm and cozy seat, which was really thoughtful. 🙏