2023-12-10 53 浏览
《阿爺八鮮鍋》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次到訪一家主食雞煲同海鮮嘅任食打邊爐店~▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸 任食雞煲海鮮放題($398)(+$20任飲)今次試左比較特別既泰式酸辣雞煲~ 雞肉嫩滑之餘,調味又酸酸甜甜🫣🫣 開胃又好食!!食完雞煲之後就直入打邊爐~湯底今次就揀咗海鮮同藥饍🥳🥰 藥饍湯底味道濃郁而海鮮湯底就味道鮮甜👍餐牌海鮮同河鮮嘅選擇非常之多~ 其中最有驚喜嘅一定係鮑魚同蜆~🤩 新鮮之外仲好肥美🤓🔸追加椒鹽波士頓龍蝦($108)椒鹽波士頓龍蝦勁脆🫣🫣 肉質結實肥美~ 非常令人滿意😳▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯: 阿爺八鮮鍋旺角登打士街43H號登打士廣場3樓#波比出沒旺角 #Mongkok #Mongkokfood #旺角美食 #火鍋 #hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食
《阿爺八鮮鍋》
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
今次到訪一家主食雞煲同海鮮嘅任食打邊爐店~
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸 任食雞煲海鮮放題($398)(+$20任飲)

餐牌海鮮同河鮮嘅選擇非常之多~
其中最有驚喜嘅一定係鮑魚同蜆~🤩 新鮮之外仲好肥美🤓

🔸追加椒鹽波士頓龍蝦($108)
椒鹽波士頓龍蝦勁脆🫣🫣 肉質結實肥美~ 非常令人滿意😳

設加一收費

今次幫襯: 阿爺八鮮鍋
旺角登打士街43H號登打士廣場3樓

#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處
♨️🫕之前行開旺角, 已經老遠見到阿爺八鮮鍋嘅燈牌~ 上網check check先知咁多正野食, 完全冇諗到食刺身海鮮火鍋會咁抵👀 梗係即刻打電話book位啦~ 佢最低$368/位就可以享受到2.5小時嘅海鮮雞煲火鍋放題😎 .雞煲可以揀泰式酸辣雞煲/韓式芝士雞煲/四川麻辣雞煲~ 中意芝士嘅我哋梗係試芝士雞煲啦😋 每件雞塊都有🧀芝士拉絲架~ 食完雞煲就到霸王海鮮盤, 包括越南大虎蝦, 澳洲大龍蝦, 蘇格蘭聖子&大元貝, 臺山奄仔蟹同新鮮鮑魚😱 呢個海鮮盤堅霸王, 海鮮勁新鮮, 肉蟹爆多蟹膏, 龍蝦啖啖肉!! 完全值回票價啦~ 最後再黎任食火鍋材料, 繼續有生猛海鮮, 新鮮河鮮任嗌, 自家製餃子超掂! 仲有唔同牛肉, 丸類, 蔬菜, 飲品, 最後仲有布甸食~ .呢個價錢食到咁多新鮮正海鮮, 抵到爆! 想食一定一定要打電話book枱呀, 我哋平日去都全場爆滿呀!!!.📌 阿爺八鮮鍋旺角登打士街43H號登打士廣場3樓
♨️🫕
📌 阿爺八鮮鍋
旺角登打士街43H號登打士廣場3樓

2023-12-07 42 浏览
天氣開始凍,又係時間去食雞煲打邊爐啦😙今次介紹呢間可以一次過滿足晒你2個願望!首先係雞煲任食,呢度有三款雞煲可以揀,我哋就揀咗韓式芝士雞煲雞件好滑好入味,芝士都好足料💕店家唔會一次過俾好大煲,呢個做法好好,因為可以試其他味既雞煲或者係打邊爐食多啲~打邊爐都係任食😙我地揀左海鮮味湯底每枱都有一盤超級海鮮盒,包括龍蝦,大虎蝦,鮑魚等等龍蝦真係好大隻好厚肉🥹肉質鮮嫩彈牙,好鮮甜,超正🥰仲有老火湯水可以飲😚特別推介海蝦同埋蝦滑,海蝦好新鮮唔會霉,蝦滑都好足料明顯食到蝦😋仲有幾十款唔同嘅嘢食可以揀,有三份一都係海鮮,淨係食海鮮都回本😎+$20就可以任飲飲品(包括酒類)值得加!

打邊爐都係任食😙我地揀左海鮮味湯底
每枱都有一盤超級海鮮盒,包括龍蝦,大虎蝦,鮑魚等等
龍蝦真係好大隻好厚肉🥹肉質鮮嫩彈牙,好鮮甜,超正🥰

仲有老火湯水可以飲😚

+$20就可以任飲飲品(包括酒類)值得加!
2023-12-07 41 浏览
放工想慢慢跟朋友聊天,想坐得久一點又吃多多,選了吃火鍋,很棒店子的裝修簡單,有點地道感,店員親切熱情呢主打海鮮火鍋放題,先自選一個麻辣或芝士雞煲,想不到今次有新口味,是酸辣口味,非常惹味,滿滿感覺。酸辣雞煲,雞煲是任點項目。材料滿滿,大量雞肉嫩滑多汁,棒新鮮刺身拼盤精緻象物刺身是新項目,新鮮彈牙,值得吃喔生猛海鮮特盛海鮮有驚喜,龍蝦很新鮮是日湯底提供,貪心地吃了朋友的龍蝦,龍蝦蝦味濃郁。大蝦肉質嫩嫩,滿滿蝦香。肉蟹和鮑魚。另有很多不同類別火鍋配料,海鮮豚肉牛肉雞肉,海鮮處理得好,而且很新鮮,最好不過跟朋友在外吃海鮮吃到飽,一個價錢雞煲、海鮮、火鍋,店子很大方的。海鮮再點有南非鮑魚和大蝦,質素很棒,最吸引之魚類提供,是白鱔、龍躉頭腩,十分新鮮。時令燉湯美味的,也是很少見的燉湯,清甜喔特色湯底 有不同的味道,選了藥膳,也是滿滿材料香濃感。

店子的裝修簡單,有點地道感,店員親切熱情呢

主打海鮮火鍋放題,先自選一個麻辣或芝士雞煲,想不到今次有新口味,是酸辣口味,非常惹味,滿滿感覺。酸辣雞煲雞煲是任點項目。材料滿滿,大量雞肉嫩滑多汁,棒

新鮮刺身拼盤
精緻象物刺身是新項目,新鮮彈牙,值得吃喔

生猛海鮮特盛

時令燉湯
美味的,也是很少見的燉湯,清甜喔

特色湯底
有不同的味道,選了藥膳,也是滿滿材料香濃感。
2023-12-05 2789 浏览
火鍋放題食得多,這間阿爺八鮮鍋不是最平,也不是最多嘢食,但是,卻是我食過咁多海鮮火鍋中最新鮮的。2.5小時嘆盡雞煲和新鮮海鮮,非常滿足。我們選了5:00-7:30pm這個時段,$368。另外加$20任飲汽水、健康工房和淳茶社。當日有炒龍蝦和象拔蚌刺身特價,每款都是$108任食。隔離枱兩個人要了3次象拔蚌刺身,每次都是好大盤,而且是即叫即劏,看到我口水流,可惜同行友人唔食刺身,所以我們選了椒鹽炒龍蝦,都好好味。好了,究竟有什麼食?1。時令燉湯清甜的西洋菜湯用茶壺盛載,還有小火爐。2。雞煲任食3種味道:四川麻辣、韓式芝士和泰式酸辣。可以食完一種再一種。我們選了酸辣,真是無選錯,超好味,酸甜辣夠惹味,雞件又嫩滑,芫荽和紅蔥頭吸收醬汁很好吃。3。湯底+霸王海鮮盤湯底有幾種,我們選了藥膳。在湯底煮滾期間,海鮮盤送到來。嘩!有澳洲大龍蝦、蘇格蘭大元貝、越南大虎蝦、臺山奄仔蟹、蟶子皇和新鮮鮑魚。全部都超級新鮮。4。任點任食生猛海鮮(蝦、蟹、蠔、蟶子、蜆、龍躉、鮑魚……)新鮮河鮮(桂花、鱸魚、脆肉鯇、白鱔……)豬、牛、雞、蔬菜、餃子、蝦滑、墨魚滑、丸丸、蔬菜……5。椒鹽龍蝦任食新鮮、惹味、多肉!食完可
2.5小時嘆盡雞煲和新鮮海鮮,非常滿足。
我們選了5:00-7:30pm這個時段,$368。
另外加$20任飲汽水、健康工房和淳茶社。
當日有炒龍蝦和象拔蚌刺身特價,每款都是$108任食。

好了,究竟有什麼食?
1。時令燉湯
清甜的西洋菜湯用茶壺盛載,還有小火爐。
西洋菜湯

2。雞煲任食
泰式酸辣雞煲

3。湯底+霸王海鮮盤
湯底有幾種,我們選了藥膳。
海鮮拼盤

4。任點任食
生猛海鮮(蝦、蟹、蠔、蟶子、蜆、龍躉、鮑魚……)
新鮮河鮮(桂花、鱸魚、脆肉鯇、白鱔……)
豬、牛、雞、蔬菜、餃子、蝦滑、墨魚滑、丸丸、蔬菜……

5。椒鹽龍蝦任食
新鮮、惹味、多肉!食完可試另一味道:芝士炒。
椒鹽龍蝦
2023-12-05
西洋菜湯
泰式酸辣雞煲
海鮮拼盤
椒鹽龍蝦
2023-12-04 49 浏览
放工飢腸轆轆,去到旺角,老公提議去食任食雞煲火鍋,於是就試吓這間「阿爺八鮮鍋」啦!很久之前來過,今天再來,裝修後,窗明几淨,座位更舒適,空間更闊落。「2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題」我們點了:韓式芝士雞煲雞夠嫩滑,配合濃郁的芝士,口感豐富。芝士的奶香味與雞肉的鮮嫩口感相得益彰。還可以無限量添加,我們要留肚吃其他東西,所以沒有加了。燉湯西洋菜陳腎老火湯。用很別緻的中式茶壺盛着,倒出來在杯中慢慢享用,很有高級優雅的感覺。而且燉湯很足料,味道濃郁。新升級霸王海鮮盤有越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭蟶子、蘇格蘭大元貝、台山奄仔蟹和鮑魚。全部海鮮都非常新鮮,波士頓龍蝦很新鮮,啖啖肉,肉質非常彈牙。我們還叫了一客象拔蚌刺身,象拔蚌十分鮮甜美味,薄薄的一片,很爽口美味,盡顯師傅刀功,單是龍蝦和象拔蚌這兩樣海鮮已值回票價!其他海鮮十分高質!火鍋湯底我們選了藥膳湯底。有一大嚿豬骨、杞子、當歸和其他一些藥材。湯底有藥膳味道,但不會苦,有微甘,感覺很滋補。這裏還有多達55款火鍋配料任選,我們選了餃子、雲吞、滑牛肉、牛丸和蝦滑,還有海鮮任追加如鮑魚、蟶子、珍珠蠔、大蜆、龍躉片等等,全部都很新鮮食落啖啖肉。
「2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題
我們點了:
韓式芝士雞煲

燉湯

新升級霸王海鮮盤

火鍋湯底
我們選了藥膳湯底。
這裏還有多達55款火鍋配料任選,我們選了餃子、雲吞、滑牛肉、牛丸和蝦滑,還有海鮮任追加如鮑魚、蟶子、珍珠蠔、大蜆、龍躉片等等,全部都很新鮮食落啖啖肉。再加上蔬菜拼盤及加了$20任飲汽水。食到我們「捧住個肚」了。
阿爺八鮮鍋果然名不虛傳,所有海鮮都非常新鮮,而且上菜速度很快。以這個價錢能吃到新鮮的刺身和海鮮,實在值得,我們吃得飽飽的,大滿足!
2023-12-04 37 浏览
又係我呃飲呃食嘅時候有老闆請我食生日飯首先食個雞煲之後再打邊爐雞煲都係覺得原味最正常😂亦都係唔錯嘅雞肉鮮嫩大家開始年紀都大😂所以之後揀咗健康有益嘅蘋果豬展湯底嗰啲咩麻辣啊唔好搞我哋😂佢首先會上一壺湯俾我哋飲我懷疑呢個湯就係蘋果豬展湯😂但係我哋冇求證跟住食完個雞煲就開始打邊爐原來呢度係任食餐牌上嘅都可以任食除咗嗰個海鮮拼盤不過佢個海鮮拼盤都好多嘢有帶子有顯有蟹有蝦有鮑魚仲有龍蝦同埋啲海鮮都幾新鮮因為我生日老闆嗌咗象拔蚌個象拔蚌都幾好味🤤任食嘅邊爐我略嫌啲牛肉切得太薄😂同埋款式好似唔係太多不過佢嘅食品質素係高嘅
又係我呃飲呃食嘅時候

2023-11-30
庆祝纪念
生日
2023-12-03 39 浏览
天氣剛轉涼當然要吃火鍋,馬上想起同事介紹的阿爺八鮮鍋,餐廳位於旺角區,位置非常方便,全場爆滿的火鍋店確實相當受歡迎!環境佈置及裝修風格主打是港式風格,闊落光鮮,餐桌很大很舒適!餐牌食材選擇很豐富,主打雞煲及火鍋與海鮮。麻辣雞煲選了小辣,上檯吱吱作響,非常熱騰騰!麻辣香氣撲鼻,半隻雞份量多,醬汁十分惹味,看似深色但微微的麻辣夠香,全都掛滿了醬汁,不會太鹹!時令燉湯是西洋菜湯,吃完雞煲可以下下火再吃火鍋。霸王海鮮盤 - 越南大虎蝦很鮮甜口爽滑,大鮑魚同樣彈牙鮮甜,富海水味,份量大件又新鮮,主角龍蝦肉厚實彈牙,很多龍蝦膏,肉質爽口彈牙,每口都是龍蝦肉很滿足!大元貝十分飽滿,帆立貝很大粒及厚身,蟹肉同樣外鮮甜,意外地多蟹膏!海蝦,跟大虎蝦比較也不失色,同樣地吃得出新鮮,口感爽脆香甜。響鈴誠意十足,內含紫菜,十分大件,放湯數秒,馬上吃下外脆內軟的口感。生蠔細隻鮮甜,輕勺一下便可吃,蠔味夠濃厚,肉質厚而清甜有海水味道!安格斯牛,雪花脂肪分布夠平均,灼數秒半熟後一口吃下。牛骨髓口感香滑,份量大碟,原條吃下,營養十足。當中我愛吃的手工韭菜餃及水餃,盡是韭菜味,真材實料!手打蝦滑以鮮蝦打成膠,食落彈牙非
天氣剛轉涼當然要吃火鍋,馬上想起同事介紹的阿爺八鮮鍋,餐廳位於旺角區,位置非常方便,全場爆滿的火鍋店確實相當受歡迎!環境佈置及裝修風格主打是港式風格,闊落光鮮,餐桌很大很舒適!餐牌食材選擇很豐富,主打雞煲火鍋與海鮮。

安格斯牛,雪花脂肪分布夠平均,灼數秒半熟後一口吃下。
牛骨髓口感香滑,份量大碟,原條吃下,營養十足。
當中我愛吃的手工韭菜餃及水餃,盡是韭菜味,真材實料!
手打蝦滑以鮮蝦打成膠,食落彈牙非常,有原隻蝦肉,值得一讚!
蔬菜同樣是一大賣點,蔬菜種類非常繁多,如油麥菜、娃娃菜、波菜苗、冬瓜片等!
讚岐烏冬,手打烏冬口感恰到好處,軟硬適中煙韌又彈牙!

整體來說,這晚十分滿意,食物質素不錯,店員服務態度親切主動,價格合理環境又舒適,會再一次光顧!
  • 霸王海鮮盤
  • 紫菜響鈴
  • 牛骨髓
  • 雞煲
放題任食嘅質素好參差,試咗呢一間雞煲海鮮放題,質素頂呱呱,鍾意食海鮮嘅人一定唔可以錯過個雞煲有幾個湯底可以揀,我哋揀咗原味,雞好有鮮,冇雪味,好味食完雞煲,重點就係海鮮放題,全部海鮮都係生猛活海鮮,而且種類非常之多,首先有一個唔可以任叫嘅海鮮拼盤,海鮮質素非常非常高,有蟹、龍蝦、扇貝、海蝦、鮑魚,全部超大隻,而且非常生猛,基本上唔使點調味料,樣樣都好鮮甜!食到好滿足食完呢一個海鮮拼盤之後,可以任點嘅都有非常之多嘅種類,我最鍾意係:和牛、脆鱔片、翠魚腩、黃沙潤,全部食物都真係好高質,好難相信任食食到呢個質素而且店員服務非常之好,座位又坐得舒服,下次一定會encore再嚟

雞煲有幾個湯底可以揀,我哋揀咗原味,雞好有鮮,冇雪味,好味

📍𝕸𝖔𝖓𝖌 𝕶𝖔𝖐 🧸▪🦀河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題🦀韓式芝士雞煲 💯霸王海鮮盤 💯原隻游水鮑魚 💯💯蟶子 🐚大蜆 🐚脆肉鯇腩 💯安格斯牛肉 🐮牛骨髓 💯💯鮮滑牛 💯💯黑豚肉片🐷招牌手打蟹子嫩滑 💯招牌手打黑松露墨魚滑 💯💯紫菜響鈴 💯💯-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。----- 呢間火鍋真係一個價錢就食齊曬所有嘢 佢地嘅芝士雞煲幾有驚喜 河鮮海鮮全部都好新鮮 鮑魚仲要郁郁吓咁👍🏻 🐰特別推薦佢地嘅墨魚滑同紫菜響鈴 真係好香口🤤▪
📍𝕸𝖔𝖓𝖌 𝕶𝖔𝖐 🧸▪

紫菜響鈴 💯💯

• 韓式芝士雞煲
  • 鮑魚
  • 任食海鮮
2.5 小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題 💰398飲品仼飲 💰20小c妹平時好鍾意食雞煲🐓早排天氣轉涼🌬️小c妹就約埋朋友仔一齊去旺角食雞煲啦🤪仲要係限時唔限量既雞煲加打邊爐😍一次過可以滿足哂兩個願望🤭一開始上枱嘅雞煲份量對兩個人嚟講岩岩好👍🏻唔夠既話食完可以再加 唔洗驚唔夠食🤭今次我地揀左原味雞煲🐣因為小c妹同朋友仔都唔係好食得辣😗味道唔錯 夠我地過下雞煲癮😙食完雞煲之後就可以叫店員幫手換爐 開始打邊爐啦🥰今次我地揀左海鮮湯 清得嚟都幾有海鮮味🌊食得打邊爐放題 第一件事梗係叫下海鮮 回下本先啦 鮑魚 龍蝦 聖子 蝦 蟹全部都有🦀🦐🦞🦪之後就開始可以叫下其他野食😋私心推薦✨安格斯牛肉🐮紫菜響鈴🍘招牌手打蟹子蝦滑🦐淮山片🥗總結嚟講 今次真係食得好飽好滿足😋雞煲加打邊爐 係雙重滿足✌🏻

2.5 小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題 💰398

淮山片🥗

總結嚟講 今次真係食得好飽好滿足😋
雞煲加打邊爐 係雙重滿足✌🏻

2023-11-16 2682 浏览
平時想要食海鮮大餐,分分鐘都要近成千蚊先食到,不過這間主打任食海鮮火鍋的餐廳就超抵呀!可以食兩個半小時,收費就各時段不同,但都只是近四百。記得最好要先訂位,應該不太可能Walkin就有檯,因為目測幾乎全場爆滿。眼見店員都真係好忙好忙,雖然有時來不及回應,但都盡力招呼我們,服務算是用心的。環境方面,座位及檯都很寬敞,絕對夠位置擺放一碟又一碟的食材。開餐前,先來一壺由精緻茶具盛裝的時令燉湯,兼有一個小火爐保溫,燉湯入口清甜完全無味精。既然講到飲,順帶一提此店是加$20能升級任飲汽水或茶飲的。再來就是韓式芝士雞煲(如不食芝士,可選泰式酸辣雞煲或是四川麻辣雞煲),親眼看著芝士煮溶後變成拉絲的感覺,未食已經流口水,雞件啖啖肉,肉質夠嫩滑,好少骨頭部分,那堆滿滿的洋蔥亦勁鮮甜。由於我們另加了$108任食龍蝦的抵食優惠,所以第二道菜就是一大碟椒鹽炒活龍蝦,大廚都幾重手,椒鹽好多好惹味,而且龍蝦鉗有好多隻,肉質爽彈。單是食雞煲及龍蝦都已經食到半飽,但還未開始海鮮火鍋啊!海鮮火鍋正式開始前會有一盤霸王海鮮盤,嚴選的食材包括越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子及大元貝、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚,真正完全是活海鮮
海鮮火鍋正式開始前會有一盤霸王海鮮盤,嚴選的食材包括越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子及大元貝、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚,真正完全是活海鮮!虎蝦及鮑魚仲識郁的,龍蝦肉質結實彈牙,奄仔蟹好多蟹膏,帶子夠厚肉。
食完這盤之後可以再任點其他生猛海鮮及新鮮河鮮,款式太多就不逐一推薦了,不過個人最喜歡的是肉味濃郁的安格斯牛肉、魚皮有厚厚膠質的龍躉頭腩、滑到溜口的牛骨髓、爽彈的手打黑松露墨魚滑、保留少許爽實咬口的台灣白鱔片,以及黄沙潤都值得encore。
由於太飽都已經沒有品嚐太多其他餃類及丸類的火鍋配料,真正專攻海鮮及肉類,呢餐海鮮餐好滿足!
2023-11-14
2023-11-13 106 浏览
好耐冇食過海鮮🥺有日係社交平台見到啲海鮮好正咁,今日就過去食佢😜要食返過癮先得!✨2.5鍾海鮮+雞煲放題雞煲係味道方面嘅選擇都幾多,今次就揀左個芝士味嘅,因為肥米同家姐都食唔到辣🤣不過佢個芝士都好正!勁多拉絲芝士~基本上舊舊雞都一定包住芝士,比芝士一啲都唔手軟👍🏻雞煲食完可以encore唔同味,啫係你想試晒所有味都得!不過我哋想留肚食海鮮🤣所以就冇叫多轉~到打邊爐~個霸王海鮮盤勁多靚海鮮,全部都好新鮮,隻龍蝦勁大隻,鮑魚仲要係試郁㗎!🤩食落去啲肉好彈牙好爽😍除左個拼盤,揀叫嘅都有海鮮~佢嘅鮑魚都一樣咁新鮮嘅,仲有龍躉片叫,啖啖肉唔洗有骨🤣啱晒唔食骨嘅我地,唔洗滾太耐魚片就會好滑🤤其他揀食嘅餸一啲都唔差!✨仼食龍蝦(椒鹽/芝士)肥米加左仼食龍蝦🦞佢嘅椒鹽都勁惹味!肉質都鮮甜嘅,不過就要剪殼係有啲麻煩😂肥米應該之後想食海鮮放題都會再食過呢間!佢其實幾抵食,同埋又有活海鮮,想食刺生都有🤩所以係唔錯,讚!#阿爺八鮮鍋📍旺角登打士街43H號登打士廣場3樓

✨2.5鍾海鮮+雞煲放題

✨仼食龍蝦(椒鹽/芝士)

#阿爺八鮮鍋
📍旺角登打士街43H號登打士廣場3樓
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題下午5至7點半$368 (須7點半前離座)7點至9點半 $398 (按入座計)9點後 $398 (免加一)包括:海鮮盤、雞煲3種口味揀一種、新鮮河鮮、時令燉湯、日式廚師推介、特色湯底。❤️海鮮盤越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹、新鮮鮑魚。一次過食到咁多海鮮真係超正呀!😻全部海鮮都好新鮮!龍蝦🦞肉質結實有膏。蟹🦀️有好多膏,啖啖鮮甜蟹肉。鮑魚肉質結實彈牙😋。❤️韓式芝士雞煲D芝士好邪惡😈,雞肉嫩滑又入味。沾滿芝士的雞拉絲效果望見已經流晒口水🤤。加上紫洋蔥🧅同吃,十分香口。❤️時令燉湯是西洋菜陳腎。用壺裝,下面有火滾住,夠晒熱。有西洋菜等湯渣,夠足料。👍🏻湯味道好濃好夠味。另嗌左鮑魚、蟶子皇、大魚頭、牛柏葉、雞腎、木耳餃、炸支竹、魚鰾、生蠔🦪、手切安格斯牛、萵筍片、准山片。❤️見隔離枱嗌左魚鰾食,我好奇係咩味就嗌個試下。上枱時侍應細心地話我知食法:要先用竹籤刺穿再放入湯中煮熟。入口十分爽脆唔鯹。❤️生蠔🦪係細蠔仔。好滑溜唔鯹。+$20 /位 升級任飲汽水🥤和紙包飲品。最後食埋甜品:布甸🍮。布甸細細個份量剛好,可以過下甜品癮又唔會漏。
2.5小時河鮮海鮮雞煲樣樣齊火鍋放題

下午5至7點半$368 (須7點半前離座)

7點至9點半 $398 (按入座計)

9點後 $398 (免加一)

❤️海鮮盤

一次過食到咁多海鮮真係超正呀!😻全部海鮮都好新鮮!

龍蝦🦞肉質結實有膏。

蟹🦀️有好多膏,啖啖鮮甜蟹肉。

鮑魚肉質結實彈牙😋。

❤️韓式芝士雞煲

❤️時令燉湯
是西洋菜陳腎。

❤️生蠔🦪係細蠔仔。好滑溜唔鯹。

+$20 /位 升級任飲汽水🥤和紙包飲品。

天氣轉涼,又係時候打邊爐!🐥放工約咗幾個 friend 去咗呢間任食雞煲連生猛海鮮,盡情食餐勁嘅!😋餐廳係以前好多樓上cafe嘅登打士廣場,環境喺旺角嘅餐廳嚟講都算大,🤣好熱鬧好有氣氛!🧀芝士雞煲同平時啲雞煲放題一樣,先食雞煲,之後打邊爐。雞煲有泰式酸辣、四川麻辣或者韓式芝士揀。今次我哋揀咗芝士雞煲,雞肉切成細細的塊狀,肉質嫩滑,配上甜蜜的紫洋蔥一起炒熱,散發出香氣。濃郁的芝士融化在雞肉上,每一塊都可以拉絲,非常美味!🦐霸王海鮮盤食完雞煲就到重點!先嚟一個豪華海鮮盤,包括越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹同本地新鮮鮑魚。🍲火鍋任點除咗頭盤,之後可以任點包括鮑魚、游水海蝦、肉類、蔬菜、自家製同火鍋配料,都幾多嘢揀下。🦪每一種海鮮都好新鮮,啲鮑魚上枱嗰陣仲識用,非常引人注目!🦀奄仔蟹好多膏,令到個湯底勁鮮甜,最尾放出前一丁落去煮,吸晒啲精華,一流!🦞原隻大龍蝦好厚肉彈牙,只係食佢已經回本!🐟當中有唔少魚肉片可以揀龍躉片同鱸魚片都好鮮味!🥩安格斯牛肉油脂均勻,牛味濃郁,值得叫多幾碟!🦞椒鹽龍蝦餐廳每日都會有一樣隨機幾食材可以點,今次係椒鹽龍蝦,炒得好有鑊氣,龍蝦鉗都

🧀芝士雞煲

🦐霸王海鮮盤

🍲火鍋任點

🦪每一種海鮮都好新鮮,啲鮑魚上枱嗰陣仲識用,非常引人注目!

🦞原隻大龍蝦好厚肉彈牙,只係食佢已經回本!

🐟當中有唔少魚肉片可以揀龍躉片同鱸魚片都好鮮味!

🥩安格斯牛肉油脂均勻,牛味濃郁,值得叫多幾碟!

🦞椒鹽龍蝦
餐廳每日都會有一樣隨機幾食材可以點,今次係椒鹽龍蝦,炒得好有鑊氣,龍蝦鉗都好多厚肉,算係一個驚喜!
2023-11-07
  • 霸王海鮮盤