2016-04-21 2021 浏览
隔左成個冬天無放題過,今晚終於有人約放題了!四條友book左但都要係門口排隊。。。無計啦!可能天氣熱左又係放題旺季!排隊入坐後第一時間寫野食。頭轉一定係刺身啦!三文魚非常新鮮,甜蝦都好大隻,仲有希靈魚都好好味,帶子一般,可能因為太細粒無乜口感。點知食完啲刺身都飽飽哋啦~仲點左好多熟食添。。。熟食都等得幾耐,帆立貝同牛粒好味,廣島燒就唔識欣賞啦…可能因為已經好飽啦!燒三文魚壽司都ok,最後本來想留肚食雪糕,但真係太飽了,所以食左個啫喱就收工啦!食物種類好多,後感係今次戰略出錯,下次每款少少先,再試過!
隔左成個冬天無放題過,今晚終於有人約放題了!

四條友book左但都要係門口排隊。。。
無計啦!可能天氣熱左又係放題旺季!

排隊入坐後第一時間寫野食。
頭轉一定係刺身啦!

三文魚非常新鮮,甜蝦都好大隻,
仲有希靈魚都好好味,
帶子一般,可能因為太細粒無乜口感。

點知食完啲刺身都飽飽哋啦~
仲點左好多熟食添。。。

熟食都等得幾耐,
帆立貝同牛粒好味,廣島燒就唔識欣賞啦…
可能因為已經好飽啦!

燒三文魚壽司都ok,
最後本來想留肚食雪糕,但真係太飽了,
所以食左個啫喱就收工啦!

食物種類好多,後感係今次戰略出錯,下次每款少少先,再試過!
2016-04-19
2016-04-07 1944 浏览
剛好同老闆見完客,食個飯慶祝來年生意不錯。208加一 630至8cut order , 830 要交枱坦白講,質素同一般放題差不多,不過不失,但選擇少。只有雞骨腸有點驚喜,火鍋還好,但肥牛超肥,質素可想而知。最驚喜是有movenpick ice cream員工態度無特別comment,但不會有下次去番b仔好過!!
剛好同老闆見完客,食個飯慶祝來年生意不錯。

坦白講,質素同一般放題差不多,不過不失,但選擇少。

只有雞骨腸有點驚喜,火鍋還好,但肥牛超肥,質素可想而知。

最驚喜是有movenpick ice cream

員工態度無特別comment,但不會有下次

去番b仔好過!!
2016-04-06
2016-02-27 2897 浏览
服務態度一流,解釋長盡,笑容100分!食品有80分,阿根廷赤海蝦,正!生蠔可以,刺身可以,黄金燒生蠔,必食!飲品種類多……movenpick朱古力味good,必食!
用餐优惠
團購
  • movenpick 雪糕
  • Movenpick
  • 黃金燒生蠔
2016-01-31 3194 浏览
早一個禮拜,好似係25號哈哈比兩個fd夾左去食呢間⋯⋯佢地話好好食、啲野好新鮮就去左食啦lunchtime 去食,都ok多人等左3個字先有份⋯⋯不過等既位置都闊既,等得舒服哈哈!因為人多一等就好焗⋯我地就一人一個鍋,另外再單叫左個刺身!講左個鍋先啦:份量好多,特別係肉既份量!我中意食菜食菇要不停reorder 湯底幾清,鮮甜,我都接受到,反而小肥羊果啲太重味精就想死!刺身:正如朋友所說!真係新鮮!8瓜魚超好味!爽口!五似爭鮮咁多脂肪又淋淋蝦刺身都ok,五腥!你知呢啲一五新鮮就臭味,好易分得出最後3個人埋單每人92蚊平過放題,但飽到想嘔
早一個禮拜,好似係25號哈哈

比兩個fd夾左去食呢間⋯⋯

佢地話好好食、啲野好新鮮就去左食啦

lunchtime 去食,

都ok多人
等左3個字先有份⋯⋯

不過等既位置都闊既,等得舒服哈哈!

因為人多一等就好焗⋯

我地就一人一個鍋,另外再單叫左個刺身

湯底幾清,鮮甜,我都接受到,反而小肥羊果啲太重味精就想死!

刺身:正如朋友所說!真係新鮮!
8瓜魚超好味!爽口!五似爭鮮咁多脂肪又淋淋
刺身都ok,五腥!你知呢啲一五新鮮就臭味,好易分得出
最後3個人埋單每人92蚊
平過放題,但飽到想嘔
2016-01-25
  • 刺身拼盤
2016-01-25 2881 浏览
今天放午飯跟朋友去吃雋太,之前有朋友吃過就是不錯就跟他來試看看。一進去,感覺還不錯,不知是不是天氣太冷的關係,滿多人在吃!在那麼多人吃的情況下,等食物來的時間不長。烏冬不錯,不是便宜貨,像元氣那種,忘記是什麼名字啦烏冬愛人來吃吧牛肉太薄,味道一般般,但52塊午餐來說過得去吧?湯就有點淡味,需自己加調味料⋯⋯⋯⋯店員滿是笑容,服務態度不差!你叫他們他們不會裝傻裝沒看見總體而言,算不錯,可以再多來吃午餐
今天放午飯跟朋友去吃雋太,

之前有朋友吃過就是不錯就跟他來試看看。

一進去,感覺還不錯,

不知是不是天氣太冷的關係,

滿多人在吃!

在那麼多人吃的情況下,等食物來的時間不長。

烏冬不錯,不是便宜貨,像元氣那種,忘記是什麼名字啦
烏冬愛人來吃吧

牛肉太薄,味道一般般,但52塊午餐來說過得去吧?

湯就有點淡味,需自己加調味料⋯⋯⋯⋯

店員滿是笑容,服務態度不差!你叫他們他們不會裝傻裝沒看見
總體而言,算不錯,可以再多來吃午餐
涮涮鍋
2016-01-25
涮涮鍋
2016-01-19 2801 浏览
因為想食長D時間, 選了誇時段, 每位$248再加一食物質素不錯, 刺身类算多款也新鮮, 但有些解凍不太耐仲有少雪味。 手卷沙律都不錯去到熱食啦, 天婦羅同燒物都好味, 們其他煮物應該都好味精下, 食完勁口渴, 扣分呀整體來說都係唔錯的選擇, 飲品都多樣化, 仲有埋M字牌雪糕結尾(每人限一杯), Happy Ending埋單每位 $273, 滿意的一餐
因為想食長D時間, 選了誇時段, 每位$248再加一
去到熱食啦, 天婦羅同燒物都好味
, 們其他煮物應該都好味精下, 食完勁口渴, 扣分呀
埋單每位 $273, 滿意的一餐
2016-01-08
  • 串燒
  • movenpick 雪糕
  • 炸物
2016-01-13 2644 浏览
有朋友從馬拉來港,佢同我講馬拉日本野唔得,所以來港一定要試吓日本野。左問右問,朋友都推薦雋太。book位 過程好順利,有同事當日confirn booking.食7:30個段,帶位姐姐都好friendly, 同我地講明食唔晒要俾付加費! 不過都係放題例牌,我地冇問題的!食物方便,刺身非常新鮮! 好多款色,特別推介大隻甜蝦,我諗我地每人食咗十幾隻!燒物燒得好香手卷太大了,但都ok燒壽司好正,飯做得出色松葉蟹腳就,麻麻,要加錢的唔見意。最好的就冇漏單,上菜時間ok.會有下次

刺身,青口,煮蜆
燒物燒得好香
燒物
手卷太大了,但都ok
手卷
壽司好正,飯做得出色
火燒壽司
松葉蟹腳就,麻麻,要加錢的唔見意。
松葉蟹腳
最好的就冇漏單,上菜時間ok.

會有下次

2016-01-06
刺身,青口,煮蜆
燒物
手卷
2016-01-10 2482 浏览
12月12號果日咁岩路過肚餓就同個朋友搵野食咁岩見到呢間放題,就去左食!咁岩又好好彩,7點鐘又五洗點等位,so lucky☺️啲野食種類好多,刺身都ok ,黎既數目差別不大😻啲同事服務態度都不錯,有好多放題因為太忙,做到啲員工會對客人發脾氣☹我誠意推介個雞翼,好好吃!不停重點冇得頂👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻同一壽司個燒雞翼有得揮😽btw,食到勁飽埋單先2百幾,可接受既!有點美中不足,如果啲雪糕五係雀巢係haagen daz就好了..............啲雀巢雪糕太凍⋯硬到像吃冰
12月12號果日咁岩路過肚餓就同個朋友搵野食

咁岩見到呢間放題,就去左食!

咁岩又好好彩,7點鐘又五洗點等位,so lucky☺️

啲野食種類好多,刺身都ok ,黎既數目差別不大😻

2015-12-12
2016-01-04 2157 浏览
係元朗食放題真係好多選擇,睇開飯食評,呢間食物睇落唔錯喎,加錢仲有得任食埋生蠔,就訂位試下啦。訂左最後一個時段,一早去到,可能平日關係,walk-in等既人都唔多。見上一輪啲人都開始走,伙計執枱都差唔多搞,不過,夠鐘喇喎,仲唔叫人入既,最後遲左10分鐘先叫人入坐。我係第二張既訂枱,同老公跟住第一張食客行入舖頭。明明舖店全部吉枱,啲伙計係咁叫我地"直入啦,直入轉彎有枱"。原來除左係街外望到既舖面坐位外,仲有個範圍係出面睇唔到,個範圍有好多人,好嘈 ,但我地都坐低左。拎野飲係出返舖面既雪櫃自己拎的,出返舖面,見到有啲食客坐出面,好明顯有啲係walk-in客,當時舖面大部分都仲係吉枱。見到咁既情況,梗係第一時間要求坐返出黎啦,啲伙計仲好似面有難色咁 。我心諗,有無搞錯呀,我訂位你就擺我坐入面,又多人又嘈,出面咁多位你就畀啲walk-in客,咁我訂位黎仲乜!!!坐低左,收拾心情,剔野食!!啲野食無論賣相定味道事實係好既 款色都算多架,我地加錢食既生蠔都唔錯。我食左10隻架都。最後甜品仲有movenpick添,不過就每人限食一杯。總括黎講,食物都真係唔錯,不過服務態度就真係 ,而家

,但我地都坐低左。

坐低左,收拾心情,剔野食!!
啲野食無論賣相定味道事實係好既

總括黎講,食物都真係唔錯,不過服務態度就真係
,而家咁多放題揀,就算佢啲野食唔錯都唔會再黎。。。

題外話,食完放題個晚老公肚疴左3次
,未知係咪同啲野食有關。。。
不過我食得多過佢又一啲事都無。。。
题外话/补充资料: 食評內容完全屬實
2015-11-04
$150 (宵夜)
2016-01-01 2235 浏览
12月31日同朋友去食,,,大約10:15分左右入坐,,,入到去第一時間當然係寫嘢啦,,我先寫刺身,,再壽司,跟住係卷物,,最後就燒物之後叫人收紙,,叫左二次都比人叫我等等,第三次先有人收,,,等左一陣,,上枱既係燒到黑晒既燒物(都已經唔知係咩黎),,同兩件冷既羊架,,,之後等左8-10分鐘左右先出到現刺身,,,刺身方面,,三文魚,甜蝦正常,,帶子幾好食,,八爪魚好硬,,希靈魚唔苦,,但唔係好食,,咁第一盤都黎d嘢都叫正常既(叫20三文魚,,20甜蝦,20帶子,,5八爪魚,,,5希靈魚,,,出黎既係10三文魚,,10甜蝦,10帶子,5希靈魚,5八爪魚) ,,,咁叫就叫左第二盤啦,,個fd就叫左粟米等熟食啦,,之後熟食就好快到左,,但係d刺身就等左好耐,,咁第二盤我叫左20三文魚,,20甜蝦,,20帶子,,,結果出現既係10甜蝦,10三文魚5帶子,,,咁我地三個人就極速食完,,之後就有人黎同我地講重有10分鐘就cut單啦,,,咁我聽完第一個反應係應佢,我叫d都未到,,條友無理到我就走左啦,,咁我由佢,,寫多張刺身,,都係20三文魚,20甜蝦,,20帶子,,重有d卷物同甜品交左張單比第二個
12月31日同朋友去食,,,大約10:15分左右入坐,,,
之後叫人收紙,,叫左二次都比人叫我等等,第三次先有人收,,,等左一陣,,上枱既係燒到黑晒既燒物(都已經唔知係咩黎),,同兩件冷既羊架,,,之後等左8-10分鐘左右先出到現刺身,,,刺身方面,,三文魚,甜蝦正常,,帶子幾好食,,八爪魚好硬,,希靈魚唔苦,,但唔係好食,,咁第一盤都黎d嘢都叫正常既(叫20三文魚,,20甜蝦,20帶子,,5八爪魚,,,5希靈魚,,,出黎既係10三文魚,,10甜蝦,10帶子,5希靈魚,5八爪魚) ,,,咁叫就叫左第二盤啦,,個fd就叫左粟米等熟食啦,,之後熟食就好快到左,,但係d刺身就等左好耐,,咁第二盤我叫左20三文魚,,20甜蝦,,20帶子,,,結果出現既係10甜蝦,10三文魚5帶子,,,咁我地三個人就極速食完,,之後就有人黎同我地講重有10分鐘就cut單啦,,,咁我聽完第一個反應係應佢,我叫d都未到,,條友無理到我就走左啦,,咁我由佢,,寫多張刺身,,都係20三文魚,20甜蝦,,20帶子,,重有d卷物同甜品交左張單比第二個侍應,,結果出黎既都係10三文魚,,10甜蝦,5帶子,常佢放落枱,,我第一時間就比張刺身,,點知個侍應答我,,cut左單,,我真係o晒咀,,last order比d嘢又唔足,,最kai既係,,頭先同人講既係10分鐘之後cut單囉,,,咁q快就過左10分鐘!!? 條友講完就走左,,我就真係著左,,,之後就有人過黎收錢啦,,,我好直接同佢講,,10點幾入到黎,,第一轉叫既嘢都未到齊,,你地就話cut單,,無嘢啊ma,,,佢答我係咪無寫枱號,,無寫枱號既單佢地唔會做,,我就答佢,,我第一轉叫d嘢就全部一齊叫既,,淨黎左刺身同燒物(炭及生肉),,,會唔會無寫啊,,佢就答我,,未到又唔吹單,,我答返佢,我好人唔吹你單係咪我既錯啊,,之後佢無聲出,,叫左個高級d既跟,,之後佢粗聲粗氣咁叫我寫過比佢跟,,我心諗,,頭先我比張紙你同事,,你同事又話cut左單,,你已家又話做比我玩嘢啊,,跟住我求奇寫幾件嘢落去,,,之後重神奇既事發生左,,,唔知點解佢d甜品黎左兩倍既,,我真係笑左出黎,,我230蚊黎呢度食雀巢雪樣放題咖,,寫d嘢唔見晒,,寫20件黎10件或5件,,燒物又唔食得,,羊架又凍既,,但係雪榚就唔知點解黎左雙倍喎,,呢間咁既嘢,,我一定唔會再食,,如果睇完呢篇嘢,,你都係要食既,,記得寫完張單影相做證,,同埋記得吹單,,唔吹單會比人鬧咖
2015-12-31
2015-12-30 1853 浏览
夜晚早兩個鐘book左位每位$229 連埋生蠔$32任食壽司 天婦羅 海鮮煲 日本燒細粒甜薯(勁好食)燒物都好味 牛柳 菠蘿多汁每轉每人限order 3隻 如果食左8隻 咁只係$4隻生蠔 又新鮮 又抵食服務態度very good坐得好舒服,唔會迫野飲仲有罐裝烏龍茶 真係唔係間間都有…$264埋單走人 附近仲有個迷你廁所…方便唔覺飲左兩罐野飲既人去
夜晚早兩個鐘book左位

每位$229 連埋生蠔$32任食

壽司 天婦羅 海鮮煲 日本燒細粒甜薯(勁好食)

燒物都好味 牛柳 菠蘿多汁

服務態度very good

坐得好舒服,唔會迫

野飲仲有罐裝烏龍茶 真係唔係間間都有…

• 壽司
  • 生蠔
  • 刺身拼盤
2015-12-11 2167 浏览
今日同男朋友去左元朗一間日本放題餐廳,之前已經試過好幾次係度食,而我地book 左夜晚最早既時段 5:30-7:30,價錢168,需要加一,餐廳環境大致上唔錯,衛生、整潔,而職員服務滿意,會時刻幫你拎起食完既碗碟,可能係平日既關係,人流比假日少。我地點左唔少野食,食物選擇同一般日本放題不相伯仲,刺身、串燒、炸物等等,都係一啲大路野食。刺身:味道唔錯,特別欣賞榮螺,口感較爽,而不足之處是三文魚的雪味蓋過鮮味。 餐廳亦提供冷熱飲,如柚子茶、紅棗茶,冷飲可以係雪櫃自取。 至於其他食物方面,特別欣賞黃金燒蠔,蠔的大水比想像中大,而且醬汁特別,是燒過的蛋黃醬,味道大致唔錯。 甜品方面,movenpick 雪糕是不二之選,有士多啤梨和朱古力口味,與一般放題餐廳不同,每人限食一杯,是必食回本之選。

餐廳亦提供冷熱飲,如柚子茶、紅棗茶,冷飲可以係雪櫃自取。

• 燒物
2015-10-23 4477 浏览
三個朋友即慶食晚飯,8點15到,由於係假期前夕, 最快都要9:30時段先有位。入座前都要排隊,不過唔太多人。一入去即點刺身,刺身都幾多選揀, 刺身有三文魚,北寄背,赤背,蝦,鯖魚,八爪魚等等, 新鮮份量足,3個人食左3 ROUND 剌身, 每人食一盤。加左錢食生蠔, 生蠔就普普通通, 無咩驚喜。ORDER 左幾件蝦子,黃金魷魚軍艦, 都幾好味, 蝦子彈口, 紫菜好跪。其他串燒料理都係即叫即做,落完單d 野都快黎。最後就緊係必食MOVENPICK 雪糕, 每人兩柸, 飽到上心口。整體而言,食物質素可以, 價錢合理,可以encore。
一入去即點刺身刺身都幾多選揀, 刺身有三文魚,北寄背,赤背,蝦,鯖魚,八爪魚等等, 新鮮份量足,3個人食左3 ROUND 剌身, 每人食一盤

加左錢食生蠔, 生蠔就普普通通, 無咩驚喜。
其他串燒料理都係即叫即做,落完單d 野都快黎。
整體而言,食物質素可以, 價錢合理,可以encore。
刺身
2015-09-30
刺身
  • movenpick雪糕
今日同朋友食生日飯係元朗,見到有生蠔都係加錢有得任食都吾錯,所以約左9點2個人去試,8點45分到要排隊先入到。等左半個鐘先入到去。點知入到去係3個雪櫃度食,有股味係度,超吾想食但又夜找吾到,同待應講又話出面沒有位係給再夜的時段食,唯有坐係度(仲有其他客人都話有味但都轉吾到。)食品同其他放題一樣,咁照樣食住先。。。燒物都正常只有微溫,幸好味道吾差,菠蘿冇味又吾甜吾知食緊咩。壽司味道麻麻,紫菜又淋,飯又爛。失望,所以之後冇食到。天...又係凍,蠔已經不諗太多,但堅凍所以勁難食。魚凍魚油凍左係度己經冇食慾。小食最正常(因為凍),天婦羅偏油,只要放係度影相己經出油,粉又多,味道冇咩特別。粟米同蜆都味道吾錯,超碼正常。粟米有牛油味同蜆有微溫,食晒差不多只有這2碟。粥都有少少蟹味味道少少咸,都可以食晒佢!~牛肉粒正常味道,牛舌好硬咬吾開,炸蠔連微溫都冇味道正常但己不討好。刺身質素類似$3某某大型連鎖店,都吾叫太差。但都係叫一次己吾想食。海鮮烏冬最足料但差不多等左1個鐘再叫左幾次先有,味道正常,烏冬質感吾錯。最後大家一人一雪糕食左1.5小時就走,咁就5XX元真係失望都爆。其實我見其他客人一樣咁滯,都
食品同其他放題一樣,咁照樣食住先。。。
壽司味道麻麻,紫菜又淋,飯又爛。失望,所以之後冇食到。
粥都有少少蟹味味道少少咸,都可以食晒佢!~
最後大家一人一雪糕食左1.5小時就走,咁就5XX元真係失望都爆。其實我見其他客人一樣咁滯,都係食吾多同投訴野食黎得慢,好彩冇加蠔...不然仲失望。都吾明佢咁多好評係邊度。
2015-10-08
2015-09-29 3669 浏览
今日約左同事入元朗探老闆個B,咁大個女入元朗10隻手指數得晒,探完B 後,元朗搵食依個任務就要靠我朋友。。女同事帶左我入間日式放題, 可能我地太早去,唔算多人,到門口就入得去, 現場環境無咩特別, 不過燈光就暗左dd。我地一坐低就先叫左刺身同熱食,咁多種食物中,印象較深嘅係黑松露海膽手卷同燒羊架。黑松露海膽手卷好甜好香, 而且飯唔算多, 唔會食一件就被K.O.一人一件啱啱好😆😆燒羊架, 齊睇相已經見到滑嫩多汁, 味道啱啱好~~必食👍👍仲有最愛嘅串燒雞翼同日本蕃薯仔,同出面分別唔大, 都係好味😆😆整體上同其他放題種類差唔多, 可以再來食,希望下次我入元朗再食時可以繼續keep到水準😋😋

好香嘅海膽😆😆
滑~嫩~
燒羊架, 齊睇相已經見到滑嫩多汁, 味道啱啱好~~必食👍👍

各類天婦羅
基本例牌必叫~