2021-04-28 544 浏览
之前去過旺角嘅雞翼山🤤啲雞翼啖啖肉,又脆又滑~口味又多又令人驚喜💗成日心郁郁想再去食💗最近喺觀塘「裕民坊YM2」開咗新店~仲推出咗4款新口味,即刻去試吓先🥳新口味有:伯爵茶君子雞翼、韓風泡菜見習生雞翼、Striking南非香辣爆炸雞翼、宮崎南蠻他他雞翼💗全部都好吸引呀🤤👉🏻揀咗12件雞翼套餐,最多可揀3種口味,連飲品一杯($118)除咗雞中翼,仲可以揀雞鎚💗全部即叫即炸,熱辣辣香噴噴~◾️伯爵茶君子雞翼(新口味)創新嘅配搭令人好有驚喜!雞翼甜甜地好鬼香口,仲有好多伯爵茶餅塊💗配搭好得👍🏼◾️咸檸七雞翼超好食!咸檸七醬汁帶給雞翼微微酸度丶甜蜜蜜與鹹香🤤甜丶酸丶鹹丶脆丶嫩🤤一吃難忘~◾️鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼作為鹹蛋黃控!每一次都要點呢個口味😝 雞翼皮脆肉嫩💗入口沙沙充滿鹹蛋香,每一啖雞翼都係大滿足👍🏼◾️水蜜桃粒粒甜果茶食完雞翼飲番杯茶味香濃嘅水果茶,真係絕配💗雞翼山 嘅雞翼全部都係無激素丶無添加生長荷爾蒙/抗生素/防腐劑~令人食得更放心💗依間主要係外賣店,但係都有少量「立食位」💗可以即時享受香噴噴嘅雞翼~而粉色系的外賣盒子也很精緻的~

◾️伯爵茶君子雞翼(新口味)

◾️咸檸七雞翼

◾️鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼

◾️水蜜桃粒粒甜果茶

食完雞翼飲番杯茶味香濃嘅水果茶,真係絕配💗

• 咸檸七雞翼
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼
  • 伯爵茶君子雞翼
店鋪:雞翼山 (觀塘)地址:觀塘協和街33號裕民坊YM²地下1B11號舖全城喜愛嘅雞翼山 @chickenwingsmountain 喺觀塘新商場裕民坊YM2開咗分店,住觀塘嘅我緊喺要趁機會觀摩吓呢個商場同埋試吓雞翼山嘅新口味雞翼啦😋佢哋嘅雞翼🈚️激素、🈚️荷爾蒙、🈚️抗生素同🈚️防腐劑,最近仲推出咗4款新口味雞翼,包括伯爵茶君子雞翼、韓風泡菜見習生雞翼、Striking南非香辣爆炸雞翼同宮崎南蠻他他雞翼,相信總有一款啱你😎今次叫咗個$118嘅雞翼套餐,有12隻共3款雞翼同埋一杯飲品,三款口味揀咗新出嘅伯爵茶君子味、Striking南非香辣爆炸味同宮崎南蠻他他味✝️伯爵茶君子雞翼用咗3重伯爵茶配方去醃製,每一啖都充滿伯爵茶香,極力推薦😍。將雞翼浸入伯爵茶當中浸泡超過12個鐘,再加入用伯爵茶膽調製嘅醬汁,最後灑上伯爵茶曲奇碎,估唔到平時主要喺甜品同飲品見到嘅伯爵茶mix落雞翼到會咁match👍✝️Striking南非香辣爆炸雞翼甜甜哋微辣嘅雞翼,食之前倒上爆炸糖,放入口比你「爆炸」嘅快感💥,新奇有趣😆✝️宮崎南蠻他他雞翼雖然堂食賣相麻麻,白色嘅他他醬一pat咁噠咗喺雞翼上面,不過呢款平時喺炸魚柳或者炸
店鋪:雞翼山 (觀塘)
地址:觀塘協和街33號裕民坊YM²地下1B11號舖

今次叫咗個$118嘅雞翼套餐,有12隻共3款雞翼同埋

✝️伯爵茶君子雞翼

✝️Striking南非香辣爆炸雞
甜甜哋微辣嘅雞翼,
食之前倒上爆炸糖,放入口比你「爆炸」嘅快感💥,新奇有趣😆

✝️宮崎南蠻他他雞翼
雖然堂食賣相麻麻,白色嘅他他醬一pat咁噠咗喺雞翼上面,不過呢款平時喺炸魚柳或者炸魷魚好常見嘅他他醬配埋雞翼又唔錯🤪,以蛋黃醬加上酸瓜碎、洋蔥🧅、酸豆、番茜等材料去整呢個醬,酸酸甜甜幾開胃

食完雞翼緊係飲返杯用台灣茶葉泡製嘅茶,呢杯柳橙冰綠茶解渴生津,幾清甜甘香,有陣陣橙味🍊,飽飽😋
2021-04-17
  • 伯爵茶君子雞翼
2021-04-20 183 浏览
前排同朋友去左觀塘裕民坊YM2行街~~見到有好多新店都開左,仲俾我發現到雞翼山都係度開左新分店❣️❣️雞翼山採用無激素超大雞翼,無添加生長荷爾蒙、抗生素同防腐劑,食得夠安心👍🏻👍🏻我見佢地出左幾款新口味,於是就買左黎試試😋😋-🍗12件雞翼套餐+飲品 $118✨📍伯爵茶君子雞翼☕️估唔到竟然會有伯爵茶味既雞翼!!見到咁特別,我就買左黎試下😆😆食落甜甜地,真係有種伯爵茶既香味😋😋面頭仲有d伯爵茶曲奇碎,好有口感!!外皮煎得好香脆,唔錯👍🏻👍🏻-📍韓風泡菜見習生雞翼🇰🇷本身仲驚會好辣,係好彩唔算太辣💕💕食落都好似韓國既甜辣炸雞,好正!!面頭仲有d泡菜,同雞翼一齊食更加滋味😋😋-📍宮崎南蠻他他雞翼🍗食落酸酸甜甜,好開胃🤤🤤我好鍾意佢地個他他醬,味道清新濃郁~~下次想再試埋其他口味💕💕-📍水蜜桃粒粒甜果茶🍹野品方面就叫左呢個水蜜桃茶~~味道幾fresh,唔會太甜❤️❤️仲飲到d果粒,好有口感!!解渴之選👍🏻👍🏻
前排同朋友去左觀塘裕民坊YM2行街~~
我見佢地出左幾款新口味,於是就買左黎試試😋😋
🍗12件雞翼套餐+飲品 $118✨

📍伯爵茶君子雞翼☕️
食落甜甜地,真係有種伯爵茶既香味😋😋
面頭仲有d伯爵茶曲奇碎,好有口感!!
外皮煎得好香脆,唔錯👍🏻👍🏻
📍韓風泡菜見習生雞翼🇰🇷
本身仲驚會好辣,係好彩唔算太辣💕💕
食落都好似韓國既甜辣炸雞,好正!!
面頭仲有d泡菜,同雞翼一齊食更加滋味😋😋
📍宮崎南蠻他他雞翼🍗
食落酸酸甜甜,好開胃🤤🤤
我好鍾意佢地個他他醬,味道清新濃郁~~
下次想再試埋其他口味💕💕
📍水蜜桃粒粒甜果茶🍹
仲飲到d果粒,好有口感!!解渴之選👍🏻👍🏻