2022-09-13
之前途經觀塘裕民坊小巴站,就已經比呢間專門賣雞翼嘅雞翼山門面吸引咗。雖然佢嘅門面唔係話好大,但係佢嘅裝修都幾文青感覺。既然叫得做雞翼山,咁當然主打就係雞翼嘅料理啦!除咗平時大家成日見到嘅炸雞翼之外,呢度嘅雞翼好多風味都係幾特別嘅,例如係黑松露雞翼、櫻花蝦蝦醬雞翼、避風塘炸雞翼等等,真係花多眼亂啦!我哋當日兩個人食,所以就叫咗12隻雞翼,再加多一個一人餐。12隻雞翼我哋可以揀三款口味,分別係玫瑰味、避風塘風味同埋櫻花蝦醬風味。櫻花蝦醬味略嫌比較鹹,但都可能係因為店家一啲都唔吝嗇蝦醬,所以好足料!而玫瑰味甜甜地嘅,加上有啲淡淡嘅玫瑰香味,而且熱辣辣好juicy!非常好味!至於避風塘風味嘅雞翼就非常香口, 啲炸蒜好脆,配合埋雞翼令人食上癮!一人餐方面,有兩款小食,分別係炸蝦同埋雞軟骨。兩款小食都好香口,份量亦都唔會話太多,最好嘅一樣嘢係佢冇乜油抑味!至於個溫泉蛋薑蔥雞翼飯,佢嘅日式醬油幾香甜,配合埋啲洋蔥一齊食好夾。總結:各款雞翼味道同賣相都好吸引,而一人餐性價比亦頗高!下次再crave for wings嘅時候會再黎買!
夾。