2023-06-25 36 浏览
呢間舖頭,鍾意食雞翼嘅朋友,絕對要過嚟試吓,店舖位於觀塘裕民坊,好近地鐵站,商場都好多小巴同埋巴士路線外賣返屋企食一流,就算堂食都得,舖頭有三個立食嘅位置雞翼山總共有九款味道嘅雞翼,今日我哋就試咗其中兩款✨黃金鹹蛋黃雞翼$43雞翼炸得好香脆,炸粉好薄,食落一啲都唔油膩,雞肉仲十分之嫩滑,有肉汁,鹹蛋黃醬超澎湃,味道超濃郁,食完超有滿足感✨三重芝士雞翼$38淋上咗濃濃嘅芝士醬汁,芝士控必點,芝士鹹香味十足,非常足料,帶點拉絲嘅效果,同雞翼味道好夾✨凍頂蜜桃烏龍果茶$28滿滿嘅蜜桃果香味,烏龍茶茶底香味十足,夏天飲超解渴,但又唔會過甜,一流

外賣返屋企食一流,就算堂食都得,舖頭有三個立食嘅位置

雞翼山總共有九款味道嘅雞翼,今日我哋就試咗其中兩款

✨黃金鹹蛋黃雞翼$43

✨三重芝士雞翼$38

✨凍頂蜜桃烏龍果茶$28
2023-06-24 20 浏览
雞翼山 (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖文青玫瑰雞翼(六隻)$53據說呢間小食店以前係一間樓上Cafe嚟㗎,結業咗之後班街坊一直追着話想食呢款玫瑰雞翼,係一眾街坊嘅強烈要求之下,以雞翼為主打架呢間小食店就誕生了!賣相已經好靚啦,玫瑰花瓣點綴在金黃色的雞翼上,陣陣嘅玫瑰清香,識落完全冇香精嘅感覺,我先發現佢脆卜卜嘅糖漿都係玫瑰味㗎,難怪佢咁受歡迎👏黃金鹹蛋黃雞翼(六隻)$53黃金雞翼都好有埋相,相信都係好受歡迎嘅,行香嘅金沙蛋黃包裹住脆炸嘅雞翼,啖啖肉,實屬呢排食過最好嘅雞翼凍頂烏龍果茶(蜜桃、檸檬)$28 中杯去呢杯茶酸酸甜甜都好解膩,食完炸雞翼,多多少少會有啲膩,但係呢個飲品係可以幫我清除到口腔中的肥膩感
雞翼山 (裕民坊YM²) (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM²地下G3號舖

文青玫瑰雞翼(六隻)$53

黃金鹹蛋黃雞翼(六隻)$53

凍頂烏龍果茶(蜜桃、檸檬)$28 中杯

• 避風塘蒜香雞翼
  • 黃金鹹蛋黃雞翼
2023-06-23 9 浏览
黃金鹹蛋黃雞翼勁好食,鹹蛋黃味道勁香,雞肉好多汁,即叫即炸,熱辣辣,外皮炸到膽卜卜,十分香口,而鹹蛋黃夾埋雞翼味道十分夾,餐牌上仲有不同嘅味道雞翼,下次會試吓!
觀塘裕民坊一家雞翼山,係專賣雞翼嘅小食店。我呢啲咁鍾意食雞翼嘅,一定會幫襯啦! 一去到見有好多款式雞翼揀, 有避風塘蒜香雞翼 ,鹹蛋黃雞翼 ,原味雞翼,仲有 傷心雞翼微辣等等,很特別。最後我揀左避風塘蒜香雞翼 ,鹹蛋黃雞翼,佢即叫即整,所以都要等一陣,見到其他買家好醒,應該手機下單左先,所以嚟到吾洗點等,我下次都會咁做,不過好野食當然要停下,佢上碟勁靚,整到雞翼隻隻貌相好靚仔,食慾大增,佢旁邊有位食嘅,即場食左幾隻先,避風塘蒜香雞翼 ,蒜好似吾洗錢咁會加勁多比你,好香好惹味,鹹蛋黃雞翼就當然口味好,感香又脆卜卜,非常出色,下次會再try try其他口味。

2023-06-14 406 浏览
香港好少有雞翼專門店餐廳,呢間分店喺裕民坊,冇堂食,但舖頭出面有個細counter可以比人企喺度速食。佢哋啲雞翼係即叫即整,需時大概15分鐘。首先值得一讚嘅係嗰個身兼落單,收銀及廚房嘅店員。雖然身兼數職,但亦非常之親切有禮貌。我有選擇困難症,所以問佢有啲咩推介,佢好有耐性咁講解俾我聽。我點咗兩隻唔同嘅味道,見到佢整完一盒之後就擺喺保溫櫃度先再整第二盒,細心🥰個外賣袋好靚🤩!裕民坊呢個商場裝修嘅主題係香港本土懷舊商店,估唔到雞翼山嘅外賣袋上面嘅圖案都好有香港特色! 拎到返屋企之後唔捨得掉!忍唔住即場拎再出嚟望吓,新鮮整起嘅雞翼脹卜卜好靚😍可惜今日要忍到返屋企先可以食。大半個鐘之後先返屋企,雖然冇即刻整起食咁熱辣辣,但估唔到一咬落去真係好有驚喜!揀咗兩個比較少見嘅味道。花醬麻辣傷心雞翼: 一咬落去就有好濃郁嘅花生醬味道,之後就有麻辣嘅香味。辣度輕微,花生醬又唔會太heavy。好特別,好好味🤤文青玫瑰雞翼係佢哋嘅首選推介。雞翼上見到佢哋落嘅玫瑰糖漿,食落真係有玫瑰🌹花香味。甜甜地,好開胃。同埋隔咗咁耐個雞翼邊仲脆脆地! 正👍🏻兩種味嘅雞翼各六隻,再加上呢杯蜜桃檸檬烏龍茶,大滿足☺️

揀咗兩個比較少見嘅味道。

兩種味嘅雞翼各六隻,再加上呢杯蜜桃檸檬烏龍茶,大滿足☺️
2023-06-14
15 分钟 (外卖自取)
2023-06-10 27 浏览
之前係旺角食過雞翼山 記得佢既玫瑰雞翼好好味 今日經開裕民坊 又有少少餓 就再encore 下 雞翼味道有八款 原味 到重口味 都有再分4/ 6/16件 /以上 咁去揀 因為想食兩款味冇咁單調 所以叫左6 件雞翼揀左文青玫瑰雞翼同西檸酸甜雞翼文青玫瑰雞翼 同之前食既一樣 先炸到雞翼脆卜卜再淋個醬汁上去 蜜糖醬再加玫瑰 好清新另一個西檸酸甜雞翼好似差唔多 不過多左檸檬 多左少少酸味 另外再叫左杯凍頂烏龍果茶 (蜜桃/檸檬)冇叫到少甜少冰 但佢都唔會話好甜除咗烏龍茶 仲食到果肉食完炸野再refresh 下一流
之前係旺角食過雞翼山

先炸到雞翼脆卜卜
再淋個醬汁上去 蜜糖醬再加玫瑰 好清新

另一個西檸酸甜雞翼好似差唔多
不過多左檸檬 多左少少酸味

另外再叫左杯凍頂烏龍果茶 (蜜桃/檸檬)
冇叫到少甜少冰 但佢都唔會話好甜
除咗烏龍茶 仲食到果肉
食完炸野再refresh 下一流
2023-05-20 69 浏览
之前見過唔少介紹雞翼山,我當然唔執輸!今日去開觀塘,緊係要試下位於裕民坊既雞翼山😍雞翼即叫即做,我點左3款唔同口味既雞翼,等一陣就拎得🎈文青玫瑰雞翼4隻同款口氣,雞翼好香玫瑰味!外層係甜甜既玫紅醬包住脆口既雞翼,口感好獨特!果然係店中人氣No. 1😍食下食下就食哂!好正😍🎈黃金鹹蛋黃雞翼呢係真心不得了😍完全係邪惡既代表🤣金黃既鹹蛋包住雞翼,雞翼香脆唔駛講,鹹蛋碎基本上係滿滿咁包住每一隻雞翼,煮好既時候簡直係香氣撲鼻🥰🎈三重芝士雞翼身為芝士控既我,一見到呢款已經即點無抗拒😂雞翼煮好既已係雞翼上曬上芝士粉,之後再比另一個勁滿既芝士醬我沾黎食,好食到癲😍芝士醬夠濃烈!滿滿芝士味好幸福😍🎈白桃檸檬烏龍果茶優惠價加$20就可以享用(原價$28),果茶茶味突出,滿滿白桃同檸檬味,最驚喜係唔甜😍清香消滯,食住雞翼飲好爽呀😍雞翼山既雞翼果然好吃👍🏻口味選擇多而且出色👍🏻要再黎試其他味道呢😍

🎈文青玫瑰雞翼

🎈黃金鹹蛋黃雞翼

🎈三重芝士雞翼

🎈白桃檸檬烏龍果茶

2023-05-19
2023-05-18 39 浏览
我見有幾個人排隊,於是用隔離部自助機去點餐,點知用八達通比完錢出唔到單,於是我好醒目咁同個職員講,入邊得一個人真係做唔切。隔離個女人真係留咗單喺網上外賣平台落單嘅,佢仲等得耐過我好慘。當我等咗5分鐘之後有另一個女職員返嚟,咁諗住佢會整我個雞蛋仔先啦,再等多10分鐘,見到有雞蛋仔,點知唔係我嘅⋯我叫紫菜肉鬆雞蛋仔~佢話整錯左原味,要再等⋯⋯⋯⋯🥱🙄再等多5分鐘,終於有得食!但係雞蛋仔係林既⋯好似擺左好耐咁,唔熱🙄重要冇紫菜肉鬆味😑😑😑簡直就係垃圾😑雖然呢家唔係主打雞蛋仔,但可唔可以尊重番食物🥘

再等多5分鐘,終於有得食!
但係雞蛋仔係林既⋯好似擺左好耐咁,唔熱🙄
重要冇紫菜肉鬆味😑😑😑
簡直就係垃圾😑

雖然呢家唔係主打雞蛋仔,但可唔可以尊重番食物🥘
2023-05-18
30 分钟 (外卖自取)
2023-05-13 23 浏览
今日我來到了裕民坊的「雞翼山」,這是一家非常有趣的餐廳。當我看到他們的菜單時,立刻被他們的選擇多樣性所吸引,我試了他們的三款特色雞翼,分別是避風塘蒜香味、黃金鹹蛋黃味和山葵蟹籽味,讓我一試難忘。首先,避風塘蒜香味的雞翼讓我口感大開眼界。這款雞翼的外皮炸得非常脆,內裏卻十分鮮嫩,而且它的味道非常獨特,濃郁的避風塘口味和微微的大蒜香氣融合在一起,讓我不禁一口接一口。這種雞翼吃起來就好像是一場魔法表演,讓我感覺神奇又驚喜。接著,我試了黃金鹹蛋黃味的雞翼,這款雞翼更是讓我大呼過癮。它的味道非常豐富,鹹蛋黃的味道十分濃郁,而且還帶有微微的甜味,讓我感到十分驚喜。每一口都讓我感到幸福和滿足,就像是在品嚐一份天堂的美食。最後,我嚐了山葵蟹籽味的雞翼。這款雞翼的味道非常特別,帶著山葵的辣味和蟹籽的鮮味,讓我感覺好像在一個神秘的海洋世界中。雞翼的外皮炸得非常酥脆,內裏的肉質也十分鮮嫩,讓我一試難忘。總的來說,「雞翼山」是一家非常有趣的餐廳,他們的雞翼口感鮮美,味道獨特,絕對是一種驚喜。我強烈推薦這家餐廳,特別是避風塘蒜香味、黃金鹹蛋黃味和山葵蟹籽味的雞翼,絕對是一種美食體驗!

午餐
2023-05-07 46 浏览
雞翼山係香港有六間分店咁多,今次我地去左觀塘裕民坊分店,地點好易搵,而且可以係門口立食😆雞翼山經常推出唔同口味,絕對係雞翼既專門店,所以每次過嚟幫襯都有驚喜😚今次同朋友揀咗三個口味雞翼文青玫瑰蜜糖口味🌹大推 雞翼表皮煎到金黃色脆卜卜,沾滿蜜糖再灑上玫瑰花,好岩打卡。雞翼咬落去又好juicy,唔會有血水,蜜糖味甜甜地好正🥰大推👍🏻避風塘蒜香味雞翼雞翼揉合香蒜、黑胡椒及辣椒等重口味香料製成,神級還原避風塘風味❤️食得辣嘅人可以揀呢個味,非常香口👍🏻三重芝士味雞翼🧀由瑞士、意大利、丹麥三款唔同國家嘅芝士淋在雞翼上,芝士味極濃,店主唔係求其用芝士醬,好用心,芝士控必試一口蝦多士🦐蝦多士切到好細件,一啖就食哂😋咬落去唔會好油,酥脆香口有蝦味。脆皮雞腿卷配他他醬雞皮包咗醃製過既雞腿肉配上他他醬,外皮炸到金黃色,配他他醬味道都幾清新。凍頂烏龍蜜桃茶🥤呢杯茶有驚喜,烏龍茶裏面有蜜桃果肉,清新又解渴,茶底香濃又唔會好甜,味道唔會比一般嘅手搖店差。🥤

今次同朋友揀咗三個口味雞翼

一口蝦多士
一口蝦多士、脆皮雞腿卷
  • 港式避風塘蒜香雞翼
2023-04-22 43 浏览
放假訓到自然醒, 踢拖去附近兜個圈, 買個外賣返屋企煲劇食。經過見到呢間雞翼山外賣小店, 見有好幾款不同口味嘅雞翼, 好似幾吸引就買咗兩款口味返去食, 每款口味各半打。即叫即整, 大約等咗5-10分鐘,雞中翼熱辣辣, 而且都幾大隻分別揀咗避風塘蒜香雞翼:即炸雞翼跟避風塘蒜香炒起, 大量避風塘蒜香包住了每件雞翼,避風塘配料令口感有層次, 香辣又惹味, 忍不住一隻接一隻食。三重芝士雞翼:淋上了芝士醬, 雖然未做到拉絲效果, 淡淡芝士鹹香味道唔錯, 但外賣返到屋企, 芝士醬被炸皮索光了, 如果芝士醬可以再多少少/可以額外再比多一小盒芝士會更滿足!
即叫即整, 大約等咗5-10分鐘,
雞中翼熱辣辣, 而且都幾大隻
分別揀咗
避風塘蒜香雞翼:
炸雞翼跟避風塘蒜香炒起, 大量避風塘蒜香包住了每件雞翼,
三重芝士雞翼:
2023-04-22
三重芝士雞翼
疫情終於完結,朋友終於可以飛返香港探屋企人🥹有朋自遠方來,我哋係附近租左party room聚舊,所以周圍搵下有咩正嘢食🤭開party炸雞翼一定唔少得,上openrice 見呢個外賣店專賣雞翼,勁多味道,實有一款岩各人我哋叫左個餐$128,包12隻雞翼同一罐飲品外賣盒又幾特別,夠透氣,雞翼可以保持香脆👍🏻3款雞翼各4隻:港式避風塘蒜香雞翼,果然同佢個名一樣,有鑊氣,好有香港人既口味😆。外面沾左脆香既蒜粒同辣椒,裡面保留肉汁,香口惹味,值得推介黃金咸蛋黃雞翼脆口極邪惡🫢,雞翼充滿鹹香味,炸得岩岩好,鍾意食咸蛋黃既朋友不能錯過泰式冬陰功酸辣雞翼好特別,佢同出面食果啲唔同,出面果啲係表面淋冬陰功酸辣汁,呢間似連埋汁去炸之後再沾少少,所以一啲都唔膩酸酸辣辣,帶點泰色風既味道👅
疫情終於完結,朋友終於可以飛返香港探屋企人🥹

我哋叫左個餐$128,包12隻雞翼同一罐飲品
外賣盒又幾特別,夠透氣,雞翼可以保持香脆👍🏻

3款雞翼各4隻:

酸酸辣辣,帶點泰色風既味道👅

2023-04-21 19 浏览
好耐之前都食過雞翼山,我的印象中是有玫瑰雞翼,他他雞翼之類,今次經過,發現有新嘅口味,所以就叫來試吓。我諗自從佢update左佢嘅餐牌之後,加咗好多不同選擇,除咗食雞翼之外,仲可以叫關東煮或者其他小食有整好咗嘅小食,都會放喺呢個熱櫃嗰度,咁樣就可以即時睇吓,原來佢雞髀都幾大隻。有得買格仔餅,雞蛋仔我記得之前我幫襯過都係一啲罐裝飲品,而家新出埋茶飲,真係唔錯,唔使走來走去第二間買 原來佢啲經典口味仲喺度,但係就有啲新款,今次我想試吓三重芝士同埋山葵蟹籽外賣的時候,店員哥哥非常細心,知道我攞返屋企食,所以啲醬汁分開上三重芝士原來是有芝士粉同埋分開上嘅芝士醬,芝士醬原來好似墨西哥脆片的芝士一樣, 10分濃郁雞翼香脆得來有啖啖肉,不會有粉漿過多的情況蟹籽配合雞翼有幾重口感,蟹籽配埋山葵,將一入口蟹籽卜卜脆,山葵少少攻鼻得來又過癮,最後配埋雞翼,一次過滿足晒幾種口感。

有得買格仔餅,雞蛋仔

雞翼香脆得來有啖啖肉,不會有粉漿過多的情況

2023-04-20 41 浏览
🌟🌟之前聽朋友介紹過雞翼山,果然係名不虛傳,除咗雞翼,仲有好多元化既小食,連雞蛋仔、蝦多士、關東煮、蘑菇飯……真係乜都有👍🏻🌟🌟雖然有咁多嘢揀,今次一定要order雞翼先,我就試No.1 & 2 既文青玫瑰雞翼和黃金鹹蛋黃雞翼。🌟🌟黃金鹹蛋黃雞翼,充滿鹹香味,加上炸到脆卜卜嘅雞翼,雖然好邪惡,但惹味到無法抗拒😍😍🌟🌟文青玫瑰雞翼,賣相吸引,有少少玫瑰花瓣,甜甜蜜蜜,好juicy 好sweet❤️🌟🌟外賣袋粉紅色,好搶眼🤩🤩🌟🌟值得一讚係外賣盒的設計很貼心,有兩個窿防止倒汗水影響雞翼品質,除此之外,外賣盒對環境傷害減少👍🏻🌟🌟店員服務態度非常好,雖然只係外賣,但態度絕不馬虎。

文青玫瑰雞翼

🌟🌟外賣袋粉紅色,好搶眼🤩🤩

🌟🌟店員服務態度非常好,雖然只係外賣,但態度絕不馬虎。
2023-04-17 427 浏览
行觀塘工廈食小食食得多, 最近去到裕民坊有少少肚餓~~發現原來係G樓個層有幾間舖賣酥皮撻﹑茶飲同埋我最鐘意既雞翼!!!裕民坊喱到雞翼山同其他分店有少少唔同, 就係佢係門口有落單機XD 多人既話客人可以自動落單, 都幾貼心呀~另外仲有一張小小既台畀客人買完野食可以係到堂食~同朋友兩人簡左兩款6隻既雞翼--港式避風塘蒜香雞翼同埋鹹蛋黃雞翼雞翼係即叫即整, 所以現場都等左大約15分鐘~港式避風塘蒜香雞翼雞翼夠大隻, 唔係BB SIZE~避風塘煮法既食物最重要就係配料, 辣椒同蒜粒。雞翼山係喱方面一D都唔孤寒呀, 雖然只係叫左6隻雞翼, 但係畀左大量配料啖啖都食到蒜香脆卜卜, 雞翼炸得唔過火, 外脆內嫩夠香口。不過, 喱款雞翼都幾辣, 唔鐘意食辣既就唔好簡啦鹹蛋黃雞翼喱款雞翼十分邪惡!但係真係好好食, 咸蛋香包住成隻雞翼, 有陣陣既咸香味~有少少帶沙的口感,油香滿溢~而且, 相信喱到既雞翼既烹調時間控制有標準, 每一隻雞翼都唔會太乾, 勁JUICY雞翼山雖然係雞翼專門店, 但係都見到喱到仲有唔少其他小食, 例如係香港地道小食雞蛋仔﹑格仔餅等等, 全部拎走仲有個靚袋仔,下次黎一定會試埋其他小食既

雞翼係即叫即整, 所以現場都等左大約15分鐘~

港式避風塘蒜香雞翼

鹹蛋黃雞翼

雞翼山雖然係雞翼專門店, 但係都見到喱到仲有唔少其他小食, 例如係香港地道小食雞蛋仔﹑格仔餅等等, 全部拎走仲有個靚袋仔,下次黎一定會試埋其他小食既水準!
2023-04-16