2019-06-06 62 浏览
尋晚心痕痕❤️又想再食雞翼🐔,決定加餸!哈哈!怕人多,唔堂食,改外賣。外賣嘅小盒子好趣緻,同樣跟有一支旗仔及手套。☺️.今次揀咗店內銷售第一位、店主推介嘅 #文青風玫瑰雞翼 ($48/6件),雞翼每隻都一樣咁肥美,啖啖都係肉,佢應該點咗有玫瑰味嘅糖醬一齊炸,皮脆肉嫩,甜甜地,好好味,唔怪之得成為人氣No. 1,個人認為係好食過上次阿叔食嘅 #黑松露蒜香武士雞翼 ,得閒一定會再食!🤤🤤🤤
2019-06-05 67 浏览
我細細個就鍾意食雞翼,今日去銅鑼灣,順便去食雞翼山,我叫咗菠蘿油王子,我鍾意佢哋嘅雞翼即叫即炸,但唔好即刻食,因為剛炸起好熱,趁呢個時間,最好搵個䚍位影下相,雞皮卜卜脆,滲左溶化嘅牛油,牛油味好香好滋味,雞翼揸得啱啱好,肉質唔會乾,重有菠蘿包面層嘅酥皮,好盞鬼。另外1款講呢啲友情萬歲檸茶,有好重嘅檸檬茶香味,雞翼皮好似幾深色,店員話係因為用檸檬茶醃過,所以會比其他雞翼深色,不過都冇影響佢嘅美味,呢兩款口味都唔錯,我都食得幾開心
,重有菠蘿包面層嘅酥皮,好盞鬼
2019-06-04 66 浏览
雞翼可謂香港人經常經常食既野,差唔多每間餐廳都會有雞翼,但如果要專門做雞翼,係香港,雞翼山好可能係唯一一間,雖然無位坐,但係為左試下佢既雞翼,企都無所謂啦,之前有諗過外賣,但朋友提醒佢係即叫即做,立吞會最好味今次試三隻味:我最愛的咸蛋黃,咸檸七,勁邪惡既芝士咸蛋黃有別於一般咸蛋黃菜式,佢呢個雞翼有鼠尾草底味,都幾濃,再加埋炒得乾淨利落既咸蛋黃,一隻雞翼味道有好多層次咸檸七好欣賞自己點左呢個味,因為其他兩隻都濃味,呢隻咸檸七就好fresh,酸酸甜甜,正好中和其他兩味芝士芝士菜式好難會難食,呢個當然都不例外,芝士係濃濃既汁淋上面,汁既稀杰度適中,掛在雞翼上唔錯等雞翼同時過隔離買左杯芝蓋烏龍茶,nice

今次試三隻味:我最愛的咸蛋黃,咸檸七,勁邪惡既芝士

芝士

等雞翼同時過隔離買左杯芝蓋烏龍茶,nice
  • 我係鹹檸七
2019-06-03 45 浏览
有時返工都會諗起呢間小食店的雞翼,現在係公司附近就有,lunch都要去食下。這裡的裝修跟旺角的差不多,仍然有「不要儀態,只想吃雞翼」這句說話在牆上。不過這間店就沒有可以坐的位置。今次帶左個同事黎食,因為佢未食過,所以就同佢食D較為多人揀的款式。文青風玫瑰雞翼,呢款雞翼玫瑰味聞落去有淡淡的玫瑰味,食落去甜甜地又有少少玫瑰的香味。港呢D友情萬歲檸茶雞翼,呢款雞翼有淡淡的檸茶味,非常特別,食到有少少檸檬的酸味,幾開胃。濃味三重芝士雞翼,呢款雞翼的味道比旺角的更強,芝士味更香更濃,但又唔會太膩,正。同事仲點左杯金銀花蜜糖特飲,淡淡的蜜糖味,甜甜的,岩哂食完咁多煎雞翼飲。

2019-06-03 75 浏览
食完lunch,但唔太夠飽,就去左雞翼山食雞翼岩岩食完飯,就係想食下d甜甜地既野,店員本身推介「文青風玫瑰」,但我見到有幾款港式風味既雞翼,幾新穎,所以就叫左4隻「我係鹹檸七」雞翼今日星期日,食完飯呢d時間有好多人買雞翼,但都係等左10分鐘左右,因為即叫即煮,所以都可以接受。「我係鹹檸七」雞翼食落甜甜鹹鹹,幾特別!仲送左一小舊鹹檸檬因為岩岩煮好,所以好熱,食既時候要好小心,避免辣親個嘴雞翼外面炸完變得脆卜卜,但入面就好滑好嫩,好好味!P.S. 因為太好食,食左兩隻先醒起唔記得影相
食完lunch,但唔太夠飽,就去左雞翼山食雞翼

「我係鹹檸七」雞翼食落甜甜鹹鹹,幾特別!仲送左一小舊鹹檸檬
因為岩岩煮好,所以好熱,食既時候要好小心,避免辣親個嘴
雞翼外面炸完變得脆卜卜,但入面就好滑好嫩,好好味!

我係鹹檸七

P.S. 因為太好食,食左兩隻先醒起唔記得影相
我係鹹檸七
為左食雞翼你可以去到幾盡?呢間係旺角殺到過黎銅鑼灣既"雞翼山",就絕對係呢個風格,佢地既Slogan直程用左"不要儀態,只想吃雞翼",去表達有幾想食雞翼既心態,令到我都不禁去試一試呀,呢間餐廳選用特大既雞翼醃過之後再炸香,而且係即叫即做,咁先食到最好既質素,所以等耐少少都唔緊要啦,聽講連個Sauce都係即時爆香再淋上雞翼既,絕對唔係平時你係茶記食開果種預先整定既汁,而家分別有九種口味比你簡,無論甜,辣,咸一律任均選擇,價錢方面都絕對親民,每4件都係$38! ▪ 文青風玫瑰▪ 我係鹹檸七▪ 黑松露蒜香芝士武士▪ 港式避風塘蒜香▪ 檸香山葵蟹籽▪ 濃味三重芝士流▪ 港呢D友情萬歲檸茶 ▪ 火辣泰仔仔冬陰 ▪ 鼠尾草鹹蛋黃哥而我今次就試左三隻味,各有特色!👇▪ 黑松露蒜香芝士武士▫ 雞翼用左幼蒜去爆,食落質感會比較乾身,蒜香味岩岩好所以唔會有太鹹,再搭配埋黑松露,層次感相當豐富,黑松露唔會太濃,相對更易入口!▪ 港式避風塘蒜香▫ 新鮮滾熱辣,避風塘夠哂惹味,好似真係平時你係大排檔食得出果種感覺,質素都幾高,雞翼外表香脆,再灑上蒜粒同少少既椒絲,香味就更加湧現,辣度都岩岩好,如果怕辣既朋友都食
為左食雞翼你可以去到幾盡?呢間係旺角殺到
過黎銅鑼灣既"雞翼山",就絕對係呢個風格,
佢地既Slogan直程用左"不要儀態,只想吃雞翼",
去表達有幾想食雞翼既心態,令到我都不禁去試一試呀,
呢間餐廳選用特大既雞翼醃過之後再炸香,
而且係即叫即做,咁先食到最好既質素,
所以等耐少少都唔緊要啦,聽講連個Sauce都係
即時爆香再淋上雞翼既,絕對唔係平時你係茶記
食開果種預先整定既汁,而家分別有九種口味比你簡,
無論甜,辣,咸一律任均選擇,價錢方面都絕對親民,
每4件都係$38!
▪ 文青風玫瑰
▪ 濃味三重芝士流
▪ 港呢D友情萬歲檸茶
▪ 火辣泰仔仔冬陰
▪ 鼠尾草鹹蛋黃哥

而我今次就試左三隻味,各有特色!👇
▪ 黑松露蒜香芝士武士
▫ 雞翼用左幼蒜去爆,食落質感會比較乾身,
蒜香味岩岩好所以唔會有太鹹,再搭配埋黑松露,
層次感相當豐富,黑松露唔會太濃,相對更易入口!

▪ 港式避風塘蒜香
▫ 新鮮滾熱辣,避風塘夠哂惹味,好似真係平時
你係大排檔食得出果種感覺,質素都幾高,
雞翼外表香脆,再灑上蒜粒同少少既椒絲,
香味就更加湧現,辣度都岩岩好,
如果怕辣既朋友都食得到!

▪ 濃味三重芝士流
▫ 分別用左三種各有特色既芝士溝埋一齊黎整既,
芝士濃味甚高,食起上黎唔會覺得好單一,
仲有少少鹹香既味道,幾獨特!我最鍾意呢隻口味!
雖然呢到係外賣店,但整體不過不失,
員工又會同你詳細講解,一定要黎試下!
2019-06-01
  • 黑松露蒜香芝士武士
  • 濃味三重芝士流
  • 港式避風塘蒜香
平時好鐘意食雞翼 今次終於可以成餐都食雞翼喇 好興奮呢到既雞翼都係即炸左 再加試秘制既口味雖然要等一陣 (其實都唔會好耐),不過食到即炸 香脆同熱辣辣既雞翼係唔同架 雞翼咬開仲有好多肉汁架我叫既第一個味係檸檬茶味 甜甜酸酸咁又有d茶味 出面未試過 但又幾夾幾得意wor另一個味係避風塘 真係好香口 好正宗 唔食辣既都可以放心 都一樣食到另一個味係招牌既玫瑰 甜甜地比較清新雞翼都好大隻 起碼比兩大快餐店再大三分一 兩個人食 share埋杯野 岩岩好啦最後呢到既裝修同包裝 影相擺上ig都好呃like療
平時好鐘意食雞翼 今次終於可以成餐都食雞翼喇 好興奮

呢到既雞翼都係即炸左 再加試秘制既口味

另一個味係招牌既玫瑰 甜甜地比較清新

最後呢到既裝修同包裝 影相擺上ig都好呃like療
2019-05-30 52 浏览
雞翼上有蟹仔真係第一次試! 太子配山葵汁少少辣味撲鼻都幾得意。 咸檸汁我覺得係最特別的, 雞翼上真係搵到兩三粒咸擰肉的,食落幾開胃。 還有事了玫瑰露味道,甜甜地。 有兩三款都已辣為主題的雞翼我未有試,下次吧。唯獨是餐牌上的飲品種類不多, 食完寧願去第二度再買嘢飲。
唯獨是餐牌上的飲品種類不多, 食完寧願去第二度再買嘢飲。
2019-05-30 86 浏览
我家有位雞翼控!在家裡不會炸雞翼,也不會研製不同口味的醬汁伴雞翼。每次經過銅鑼灣的雞翼山總想試一試,今天終可一嚐了😋$38/4隻雞翼,都👌🏻。重點是很有特色、很美味!今天點選了「我係鹹檸七」、「檸香山葵蟹籽」、及銷量冠軍的「文青風玫瑰」。三款味道各有特色!我最喜愛的是帶有蜜蜜玫瑰味的「文青風玫瑰」及味道清新、酸甜的「我係鹹檸七」。「檸香山葵蟹籽」也不錯,但個人不吃太多沙拉醬。美味的雞翼,會再來棒場!

我係鹹檸七

美味的雞翼,會再來棒場!
2019-05-28
2019-05-29 496 浏览
第一次食呢度嘅雞翼係我一個人食完lunch經過, 聞到有炸雞翼的香味,所以忍唔住外賣左4隻,覺得幾好食,和同事提起,結果今日柴娃娃4個人落舖堂食,其實我本來有點抗拒站在舖面食嘢,但當一班人都興高彩烈贊成要即炸即食,你又點好意思反對呢?總共有九款雞翼可供選擇,除了4件,6件,12件,16件裝散叫外,還有套餐(加飲品)和派對首選(50件/80件/120件)另一款菠蘿油王子雞翼只限銅鑼灣店發售(每日限量,售完即止)小店人氣雞翼熱賣No. 1: 文青風攻瑰 No.2: 避風塘蒜香No.3: 鹹蛋我已準備好: 不顧儀態……只想吃雞翼好彩小店有預備膠手套和膠义俾客人,還有可以環保再用的紙碗我最喜愛的雞翼排行榜No.1: 都係文青風玫瑰有玫瑰花香味的糖漿,外皮香甜焦香,炸得非常脆,內裏肉質嫩滑, 肉汁充盈,好美味No. 2~香山葵蟹籽有wasabi混和沙律醬,再加上蟹籽灑在表面,少辣,非常滋味可口No.3~港式避風塘蒜香蒜蓉辣椒炒得非常乾身,避風塘風味十足,微辣蒜香,勁惹味其餘三款雞翼排名不分先後,都是非常有特色和美味的雞翼鼠尾草鹹蛋黄哥~任何鹹蛋黃整的菜式我也喜愛,牛油加上鹹蛋黃,還有少許香草的味

我已準備好: 不顧儀態……只想吃雞翼
好彩小店有預備膠手套和膠义俾客人,還有可以環保再用的紙碗

我最喜愛的雞翼排行榜No.1: 都係文青風玫瑰

No. 2~香山葵蟹籽

No.3~港式避風塘蒜香
蒜蓉辣椒炒得非常乾身,避風塘風味十足,微辣蒜香,勁惹味

其餘三款雞翼排名不分先後,都是非常有特色和美味的雞翼

鼠尾草鹹蛋黄哥~任何鹹蛋黃整的菜式我也喜愛,牛油加上鹹蛋黃,還有少許香草的味道,好正

黑松露蒜香武士~充滿黑松露和蒜的香味,加上紫菜更有風味

菠蘿油王子~銅鑼灣限定,一定要試下la
表面充滿菠蘿包碎和一片片的牛油,好似同一時間食到菠蘿
油和雞翼般,很有特色

一邊食雞翼,一邊飲薄荷特飲和珍珠奶茶確實很歎

堂食確保可以第一時食到新鮮滾熱辣,香噴噴和脆卜卜的雞翼,但因為是即炸的關係,所以製作需時,要等5至10分鐘時間,所以如果不想在舖面等太久,建議可以先打電話到小店預訂或選擇外賣,但無可否認,即叫即炸的雞翼永遠是最美味的

2019-05-22
  • 鹹蛋黄哥
  • 檸香山葵蟹籽
  • 文青風玫瑰
2019-05-28 76 浏览
今日掃街當晚餐,當然唔少得雞翼山既雞翼。今次食左三隻味都好值得推介!每隻雞翼都係即叫即炸,熱辣辣,非常新鮮!🔸濃味之選-鼠尾草鹹蛋黃哥🌟🌟🌟🌟🌟好濃郁即鹹蛋黃漿,均勻咁佈滿成隻雞翼!鹹蛋漿沙得黎幾滑,係好豐富即口感同味道!🔸創意之選-港呢D友情萬歲檸茶🌟🌟🌟🌟雞翼沾過甜甜漿,感覺係食緊蜜糖雞翼咁。怕酸既朋友唔係擔心,呢個檸檬酸度適中,帶出到檸茶既精髓之餘唔會蓋過左作為小食應有既甜味。🔸必食之選-黑松露蒜香武士🌟🌟🌟🌟唔好見佢好似好黑咁,雞翼炸得非常啱啱好,唔太燶又夠熟,鎖到肉汁係入面!加上黑松露同蒜粉,係刺激味蕾之選。
濃味之選-鼠尾草鹹蛋黃哥🌟🌟🌟🌟🌟
創意之選-港呢D友情萬歲檸茶🌟🌟🌟🌟
必食之選-黑松露蒜香武士🌟🌟🌟🌟
2019-05-27 72 浏览
雞翼一向是「賣飛佛」,估唔到而家會有d鋪頭淨係買雞翼,就係呢間「雞翼山」,仲要喺我公司附近,所以今日同同事一齊去試新野!鋪頭唔算好大,但雞翼的款式很多,而且很有特色,有不同套餐可選擇!今次我哋四個人叫咗六款不同雞翼來試,首先有「鼠尾草鹹蛋黃哥」,鹹蛋味好香濃,仲有幾塊鼠尾草喺到添!跟住有「黑松露蒜香武士」,都聞到有黑松露味,仲有乾紫菜配搭着,雖然雞翼黑蚊蚊,但食落都好好味。再嚟有「港式避風塘蒜香」,有超多的炒蒜,真係好似食緊避風塘炒蟹咁,好惹味!然後有「檸香山葵蟹籽」,呢個真係有啲令我喜出望外!冇諗過咁好食! Wasabi加沙律醬好好味,仲有超多的蟹籽在面頭,好正喔!第五款係「菠蘿油王子雞翼」,呢個係五月限定,雞翼有好多牛油餅底墊住,而且仲真係有一舊牛油喺度融緊,所以絕對有牛油味,雞翼食的時候有少少菠蘿油的甜甜味,幾特別。最後一款係「文清風玫瑰」,呢個係店舖的no.1之選,首先個賣相已經贏晒,有好多玫瑰花瓣喺面頭,聞落有淡淡的玫瑰花香味,而且食落有啲蜜糖喺面,好sweet!同時個皮又好脆!好有BBQ的感覺!我自己好鍾意!由於佢所有雞翼都係即叫即做,所以一拎到上手真係熱到拎唔到,小心燙到
雞翼一向是「賣飛佛」,

港式避風塘蒜香

Wasabi加沙律醬好好味,仲有超多的蟹籽在面頭,好正喔!

菠蘿油王子雞翼

最後一款係「文清風玫瑰」,呢個係店舖的no.1之選,
文清風玫瑰

由於佢所有雞翼都係即叫即做,所以一拎到上手真係熱到拎唔到,小心燙到嘴!全部都外脆內嫩,肉汁保持得到!

不過個代價就係要等一段時間,所以都建議大家打電話過嚟落order,之後先再過嚟取貨或堂食。
佢仲可以選擇雞中翼或雞鎚,有需要可以提出。

鋪頭有預備膠手套、交叉、紙巾等物品,方便堂食嘅顧客,千祈唔好唔記得食完之後,將盛雞翼嘅器皿俾返佢哋,佢哋會循環再用,為環保出一分力啦!

順帶一提,我喺隔離鋪買咗杯黑糖珍珠鮮奶,據聞呢兩間舖好似同一個老細,所以我見有人喺隔離買嘢飲,然後過嚟呢邊用八達通俾錢,好搞笑!杯黑糖珍珠都幾好,好大杯而且有超多珍珠,珍珠好煙韌,凍飲配熱辣辣雞翼,正呀!
黑糖珍珠鮮奶
2019-05-22
菠蘿油王子雞翼
文清風玫瑰
黑糖珍珠鮮奶
2019-05-26 94 浏览
作為雞翼控,怎能錯過這間位於世貿中心附近的雞翼山店舖不設座位,以外帶為主,亦有幾個立食位置可即場享用即叫即做的鷄翼雞翼山供應九款不同口味的雞翼,全部為自家醃製!價錢方面,4件$38、6件$48,並有優惠價加配飲品。想多試幾款口味,可選$118套餐!包括12件雞翼 (三款口味)、飲品一杯。人氣之選港式避風塘蒜香雞翼用上香脆乾蒜及辣椒炒製,辣辣的非常惹味!必食之選黑松露蒜香武士有點像土匪雞加松露的感覺!加上很多黑松露粉及紫菜濃味之選鼠尾草鹹蛋黃哥用上牛油,鹹蛋黃醬汁,再加添鼠尾草增添香味一定要再來試齊其他各種不同的口味
作為雞翼控,怎能錯過這間位於世貿中心附近的雞翼山
港式避風塘蒜香雞翼

一定要再來試齊其他各種不同的口味
午餐
港式避風塘蒜香雞翼
2019-05-25 49 浏览
就嚟要去飲,老婆話要去銅鑼灣買衫,行咗兩個鐘都仲未睇完,都吾知幾時放飯。😪​ 咁啱行過雞翼山, 就鼠咗去買嘢食,原來雞翼都有咁多款,真係吾知揀邊款好。食最人氣,推介既實無死。最後揀左三款各四隻雞亦,廿四孝老公當然係預埋老婆果份。​👉 文青風玫瑰​賣相實霖死女士們啦!怪不得係人氣 No.1。甜甜地帶淡淡既玫瑰花香。​​👉 黑松露蒜香武士​蒜香加黑松露好惹味。​​👉 鼠尾草鹹蛋黃哥​鹹蛋黃再加鼠尾草香味,正。👍​​我同老婆最鍾意文青風玫瑰。雞翼山有飲品買,但選擇吾多。老婆就係隔離買左杯桂花蜜檸檬,佢話桂花美白 wor 。😅

​👉 文青風玫瑰

​👉 黑松露蒜香武士
​蒜香加黑松露好惹味。

​👉 鼠尾草鹹蛋黃哥
​鹹蛋黃再加鼠尾草香味,正。👍

🔎銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖*「鍾意食雞翼真係點都要一試」- 雞翼山.文青風玫瑰自問自己係雞翼控,第一次見用玫瑰整雞翼。初頭係到諗佢都應該只係痴D玫瑰花係雞翼上面。但原來食落肉都有玫瑰嘅香味。我相信製作絕不馬虎,內有蜜塘甜少少,但都可以接受。港式避風塘蒜香我平日煮嘢食都好鍾意落蒜,因為有種咸香味。令到食物本身更惹味。而且蒜粒佈滿雞翼每一部分。的確美味度爆橙。黑松露蒜香武士呢個食落其實分別唔算好出眾。同埋唔太食到黑松露味。表面仲會加咗D紫菜,外觀比較黑,好似燶咗咁。🍽7/10
🔎銅鑼灣謝斐道520號渣菲大廈地舖
「鍾意食雞翼真係點都要一試」- 雞翼山