2025-07-06
【屯門區】【雲川】唔知做咩事同朋友食飯講起屯門卓爾廣場,咁就自己黐咗條筋入去睇吓。不過嗰度間美國冒險樂園已經冇咗,所以都係食啲嘢算。唔知係咪因為正値食飯時間,所以啲餐廳食肆大部份都門庭若市,除咗一間,所以嗰間我就真係唔敢掂,始終腳步就係一切吖嘛。最後我揀咗大西北名物雲川,全名係「雲川米線.紅薯粉」嘅米線舖,咁就梗係食佢哋啲米線啦。要咗 $48 嘅「鮮魚湯」,裏面有蔥、芽菜,配「紅薯粉」扣底,味道都可以,湯底都有魚味。餸方面先跟 $2 嘅「豬頸肉」,好似係呢度名物,切到好細,一般。各 $10 嘅「醬爆魚丸」同「腐皮蝦卷」有驚喜,前者似福州魚丸,只係炸物放湯就差啲。嘢飲加 $5 飲「支裝豆漿」,正達嗰隻嚟。跟住再叫 $28 四隻「滷水雞中翼」同 $30 三塊「炸墨魚餅」,都係 okay 嘅。埋單 $133,叫咗咁多小食,價錢都可以。。。(地址:屯門石排頭徑1號卓爾廣場3樓316號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #food
(地址:屯門石排頭徑1號卓爾廣場3樓316號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #lunch #dinner #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #蔡意橋 #雲川米線紅薯粉 #雲川 #鮮魚湯 #紅薯粉 #豬頸肉 #醬爆魚丸 #腐皮蝦卷 #支裝豆漿 #滷水雞中翼 #炸墨魚餅 #1am1796 #1ambackup