2022-05-23
《韓式地道料理夜🎆》———————————————#韓川 🇰🇷-旺角通菜街出咗名多野食,我哋weekend專登去覓食,見到呢間韓國菜非常吸引,出面有個大燈牌,十分吸睛💈-🦪 韓國金蠔比較少聽原來韓國都有蠔出產,而且質量都唔差,隻隻都非常肥美,無臭腥味,口感啖啖肉,加上價錢親民,計返都唔洗$30/隻,過口癮一流👍🏻-🍖 韓川燒肉拼盤呢款拼盤夠哂豐富,有齊哂豬、牛同雞,醃製得幾香,帶點孜然同椒鹽嘅味道,上枱嘅時候已經燒好咗,餐廳好貼心咁用個小火爐保持住溫度,用生菜包住夾埋洋蔥、蒜片同燒汁一齊食夠哂有韓式風味🤤-另外我哋仲叫咗溫泉蛋虎蝦芝士湯鳥冬,啲蝦好大隻🦐烏冬爽口,湯底帶有淡淡嘅芝士味~而蒜蓉牛油粉絲焗蜆加入咗真露令蜆肉鮮甜得嚟帶點酒香,鮮味突出,而粉絲底入哂味🤭-🍻 馬格利米酒食啲重口味野就想飲啲酒,店員推薦咗我哋呢款米酒,甜甜地都幾易入口,帶點輕微嘅奶味同酸味,十分開胃~以傳統飲法以茶壺裝落銅碗裡面飲,感覺就好似去咗韓國咁🇰🇷-⭐價錢參考:(另收加一)溫泉蛋虎蝦芝士湯鳥冬:$98韓川燒肉拼盤(豬、牛、雞):$178韓國金蠔:$298/一打真露蒜蓉牛油粉絲焗蜆:$118韓國馬格利米酒:
———————————————
#韓川 🇰🇷
🦪 韓國金蠔
🍖 韓川燒肉拼盤
呢款拼盤夠哂豐富,有齊哂豬、牛同雞,
🍻 馬格利米酒
⭐價錢參考:(另收加一)
溫泉蛋虎蝦芝士湯鳥冬:$98
韓川燒肉拼盤(豬、牛、雞):$178