2022-07-03 37 浏览
今次同大家分享喺旺角既韓國嘢韓國嘢一向都比人感覺淨係落辣醬但係今次呢間就算唔食辣都可以享受到正宗既韓國風味~入到去餐廳環境好韓國街頭風就好似當年去弘大街頭夜晚路邊攤門口其實寫住各式串燒大家如果有興趣都可以試下~用QR Code落單之後就可以等~~
٩(´ε` ٩
~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 真露焗蜆 $118 (9/10) 用真露同蒜蓉炒出黎非常的香~而且真露同韓國粉絲真係夾食落有真露的甜味同蒜蓉係天作之合配合乾淨冇咩沙的蜆~正♪ 韓川燒巨蠔 $68 (8.5/10) $68有兩隻咁大既蠔都幾抵呀~燒蠔用蒜蓉燒得好香~一淡食落去真係超級滿足~充滿海水味♪ 鹽燒牛仔骨 2pcs $168 (9/10) 咁多串燒點可以唔叫個試下呢~?首先牛仔骨輕輕燒過之後可以保持最美味的狀態而且佢都附送左數塊生菜可以模仿韓國人食生菜包肉上面好貼心的寫左「하루하루즐겁다 」姐係每一日都開心🥳而且佢仲附送好多調味比大家選擇唔同風味~~♪ 溫泉蛋龍蝦芝士湯烏冬 $168 (8/10) 呢個烏冬既芝士非常驚人我的朋友拉絲拉到模糊曬😌🤣而且居然有一整隻龍蝦~~龍蝦肉非常新鮮嚼勁~溫泉蛋同芝士同烏冬的配合
今次同大家分享喺旺角既韓國嘢
韓國嘢一向都比人感覺淨係落辣醬
但係今次呢間就算唔食辣
都可以享受到正宗既韓國風味~

入到去餐廳環境好韓國街頭風
就好似當年去弘大街頭夜晚路邊攤
門口其實寫住各式串燒
大家如果有興趣都可以試下~
用QR Code落單之後就可以等~~
٩(´ε` ٩

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ 真露焗蜆 $118 (9/10)

用真露同蒜蓉炒出黎非常的香~
而且真露同韓國粉絲真係夾
食落有真露的甜味同蒜蓉係天作之合
配合乾淨冇咩沙的蜆~正

♪ 韓川燒巨蠔 $68 (8.5/10)

$68有兩隻咁大既蠔都幾抵呀~
燒蠔用蒜蓉燒得好香~
一淡食落去真係超級滿足~充滿海水味

♪ 鹽燒牛仔骨 2pcs $168 (9/10)

咁多串燒點可以唔叫個試下呢~?
首先牛仔骨輕輕燒過之後可以保持最美味的狀態
而且佢都附送左數塊生菜
可以模仿韓國人食生菜包肉
上面好貼心的寫左「하루하루즐겁다 」
姐係每一日都開心🥳
而且佢仲附送好多調味比大家選擇唔同風味~~

♪ 溫泉蛋龍蝦芝士湯烏冬 $168 (8/10)

呢個烏冬既芝士非常驚人
我的朋友拉絲拉到模糊曬😌🤣
而且居然有一整隻龍蝦~~
龍蝦肉非常新鮮嚼勁~
溫泉蛋同芝士同烏冬的配合好邪惡🤩

♪ 韓國米酒白葡萄味 $100 (7.5/10)

呢個Setting都係模仿係韓國街頭飲酒
用碗飲真係特別有韓國風味道
不過個人覺得定價少貴
純粹當時有少少想飲所以點左

~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
想要感受下韓國街頭風係唔錯選擇
而且其實同朋友Share的話都可以食多
放工想要chill一杯係一個好選擇
2022-07-03 14 浏览
🧡🧡🧡韓川🧡🧡🧡Lunch行過呢間韓國餐廳,睇到出面裝修好靚咁,又唔使排排,於是就入咗去啦~牛肋骨湯配珍珠飯 $58 🤩7/10見到有幾大件牛肉,牛肉好淋🤤個湯飲落有種香港人最熟識嘅味🫢(出前一丁嘅豬骨濃湯🍲)仲要個湯都係奶白色👻人蔘雞湯配珍珠飯 $58 🤩8.5/10同之前係韓國飲過嘅咪係一樣架🥳回甘好有人蔘味,雞肉入口即化,如果可以多啲人蔘會更好啦🙈(雖然我哋都唔鍾意食😗)石鍋香蔥鰻魚飯 $58 🤩8.5/10鰻魚好大份,食落都冇骨,個醬嘅調味都啱啱好,將個蛋拮穿個下真係好治癒呀。個韓式泡菜比較偏酸,而菠菜葉就偏甜啦,夾埋一齊都好好食______________________________味道😋: 8/10環境👀: 9/10服務👨🏻‍🍳: 7/10抵食💰: 8/10韓川旺角通菜街27號地下______________________________
石鍋香蔥鰻魚飯

2022-06-24
石鍋香蔥鰻魚飯
人蔘雞湯配珍珠飯
2022-07-02 20 浏览
旺角通菜街依家真係好多餐廳,各式各樣,世界各地嘅都有😋 偶然經過比哩間韓式餐廳嘅霓虹燈吸引咗😍 今日晚餐一於食哩間啦👏🏻哩間餐叫「韓川」,係通菜街近旺角方向,地點非常就腳👍🏻餐廳裝修好靚好打卡able💕 門口梳化位置坐得好舒服😌非常適合三五知己相聚傾計👯‍♀️👯‍♀️我同閨密都係愛蠔之人🦪見佢生蠔都幾抵食就叫咁1set 12隻精選時令生蠔🦪 另外仲叫咗韓式芝士龍蝦蓋飯,韓川菜包五花腩,牛肋骨湯同埋韓國米酒🥂🥢精選時令生蠔當日嘅精選蠔係法國蠔,海水味突出,隨即就係淡淡嘅蠔味係口度滲出來,令人回味🥢韓式芝士龍蝦蓋飯係碗上面有半隻龍蝦,而龍蝦同飯上邊亦都鋪滿滿滿嘅芝士,而且芝士仲非常拉絲,成個飯都令人驚歎😍芝士上面有隻半熟蛋,撈埋落啲飯度真係好好味🤤🥢韓川菜包五花腩好窩心嘅一個菜式,因為店主怕五花腩擺得耐容易會吹凍,所以專登用鐵板上,而鐵板下邊有蠟燭烘住🔥令五花腩保持溫暖👍🏻五花腩肥瘦比例適中,而且唔油膩❤️用生菜包住嚟食再加埋醬汁,口感更加豐富😌🥢牛肋骨湯 (配白飯)牛肋骨肉質好淋,而且好入味🤤忍唔住食完一舊又一舊💕奶白色嘅湯底順滑香甜,而湯入面仲有粉絲,非常掛湯👏🏻或者加入白飯,都非常好味😋🥢

🥢精選時令生蠔

🥢韓式芝士龍蝦蓋飯

🥢韓川菜包五花腩

🥢牛肋骨湯 (配白飯)

🥢 韓國米酒-白桃味
甜甜嘅白桃米酒配上韓國專飲米酒嘅酒具,非常有風味特色,而且米酒嘅酒精濃度只有3%,非常適合女士飲用🥂

🇰🇷尖沙咀新穎無煙韓式海鮮燒烤店🦪🦞🥓講起韓式美食,一係就韓燒,一係就炸雞或者韓國家常菜,好少好似呢間無煙燒烤咁新穎😙,既可以食到燒烤,又可以食到海鮮同傳統韓國料理☺️,最緊要係無煙味😆🦪韓川燒生蠔 ($96)有辣有唔辣,生蠔連殼都有啲份量,面頭加上芝士蒜蓉,非常之惹味,辣味更加刺激味蕾,作下酒菜係唔錯😋🍲 牛肋骨湯配白飯 ($88)叫牛肋肉粒更為貼切😌 多舊勁大粒牛肋肉厚肉浸係乳白牛骨濃湯,牛牛肋肉雖然厚切但依然非常之冧身,牛味重,粗滑粉絲加埋啲湯汁食正😙🥓五花腩包生菜 ($128)餐廳貼心預先燒熟咗啲五花腩,再將五花腩放喺小爐灶上加熱保暖,唔驚燒肉太大火變乾又或者變凍,呢個食法幾新穎😝五花腩肥瘦得宜,大大條兩條超高性價比,再配上生菜,蘿蔔或蒜食中和膩感😊或者沾上特配醬汁(蜜糖芥末/韓式醬油),更加滋味😋🦞溫泉蛋龍蝦芝士湯烏冬 ($168)鍾意芝士嘅朋友仔一定要試下呢款😍😍 滿滿嘅三重芝士鋪滿烏冬,一夾即有拉絲嘅效果🤩 龍蝦肉爽口鮮甜,温泉蛋好治癒☺️撈埋烏冬一流🤤,雖然係湯烏冬,但湯水唔多,反而令烏冬更加入味同掛到蛋汁😎🍶韓國米酒白桃味 ($100)韓國米酒算係最易入口嘅酒,呢款酒精得
🇰🇷尖沙咀新穎無煙韓式海鮮燒烤店🦪🦞🥓

🦪韓川燒生蠔 ($96)

🍲 牛肋骨湯配白飯 ($88)

🥓五花腩包生菜 ($128)

🦞溫泉蛋龍蝦芝士湯烏冬 ($168)

🍶韓國米酒白桃味 ($100)
韓國米酒算係最易入口嘅酒,呢款酒精得3%😎,又甜甜散發桃味,味道唔會好假,飲足成餐飯都唔容易有醉感😝

(ᴗ͈ˬᴗ͈)♪ 餐廳設計休閒,行韓國街頭風,播放著流行韓國歌曲,仿如韓劇主角放工眾餐嘅餐廳咁😂 好啱鍾情kpop嘅朋友仔😉
一直自認為知道旺角所有好吃的餐廳,但偶然間發現的這家韓式海鮮燒烤店,真的是滄海遺珠,有意料之外的驚喜;這間店不火我真的為他抱不平😤!!!🔹韓川燒肉拼盤🍖(強推!)我真的很喜歡這個菜品!!都給我點!!必點!!!一上桌就聞到了濃濃的烤肉香,烤盤滿滿地放著三份肉:雞肉🐔、豬肉🐷、牛肉🐂,肉質很嫩,包裹著燒烤的煙薰香味和孜然等調料香,烤得很入味。每個套餐都包含了生菜、蒜片、洋蔥、黃芥末、烤肉香醬,可以隨意搭配自己喜歡的組合(悄悄說一句,吃肉不吃蒜,香味少一半);把烤肉夾在生菜里,加上配料一口吃下去,真的好吃得犯規了😭🔸韓川燒生蠔🦪(推薦)烤生蠔最重要的是新鮮的食材,然後就是就是蒜蓉的調配。但店家不單止生蠔新鮮肥美,連蒜蓉醬都調得一等一的好吃!其表面的蒜香十足,搭配秘制的燒烤料,吃起來太幸福了😋!🔹芝士牛油燒帶子🍘(推薦)帶子超大顆的,不僅處理得乾淨沒有沙,吃起來很鮮甜;上面鋪滿了整整一層芝士,吃起來略微咸口,濃郁的芝士加上帶子的鮮美,真的很滿足🫶🏻!🔸溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬🍜(推薦)他家的主食表現也相當不俗!湯底是芝士湯,味道很香甜,慢慢戳開溫泉蛋在湯里拌勻,又為湯底增加了一些蛋香味😍!虎蝦因為
🔹
韓川燒肉拼盤🍖(強推!)
我真的很喜歡這個菜品!!都給我點!!必點!!!

🔸
韓川燒生蠔🦪(推薦)

🔹
芝士牛油燒帶子🍘(推薦)

🔸
溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬🍜(推薦)
他家的主食表現也相當不俗!湯底是芝士湯,味道很香甜,慢慢戳開溫泉蛋在湯里拌勻,又為湯底增加了一些蛋香味😍!虎蝦因為烤過,口感略微柴,不過勝在尺寸大哈哈!烏冬一口咬下去是彈牙且有韌性的,配著湯底一口吃下去,特別香!
2022-06-27 251 浏览
平時經過旺角都好少行去女人街,今日跟朋友仔去咗旺角通菜街試一間新開嘅韓國餐廳。餐廳樓底非常闊落, 以木系裝修,超有韓國氣氛。一坐低老闆娘就熱情招待,介紹我哋食法國生蠔、蜆肉、溫泉蛋龍蝦芝士烏冬同燒肉拼盤(豬、牛、雞)。食法國生蠔12隻12隻生蠔都非常之新鮮, 食到法國生蠔的海水嘅鹹味。 生蠔非常肥美,仲配檸檬同辣汁俾你點生蠔。 真露焗蜆蜆肉非常新鮮、彈牙。再加埋粉絲好好味。韓國粉絲吸咗蜆肉嘅鮮味同真路嘅酒味非常match。韓國桃味米酒平時唔鍾意飲韓國嘅soju, 因為酒精味好難飲好似火酒味。 估唔到今次桃味米酒,咁易入口,甜甜地,完全飲唔到酒精味道。飲完想繼續飲多啲,老闆娘果然用心推介👍溫泉蛋龍蝦芝士烏冬龍蝦非常足料,仲幫我哋切開咗一半,非常方便食到龍蝦肉。 唔使用手開龍蝦殼。龍蝦肉好鮮甜彈牙。芝士亦落咗好多,有拉絲效果。烏冬已經入晒龍蝦同芝士嘅味道,非常好吃。燒肉拼盤(豬、牛、雞)用一個石燒細爐裝住蠟燭,以保持豬、牛、雞扒嘅熱度。還安排了四種配料及醬汁(洋蔥、蒜片、芥末醬、醬油)你去點豬牛雞食。 還跟韓國🇰🇷嘅餐廳一樣,安排剪刀,等你自己剪到啱大細去食。好有置身韓國旅行嘅感覺。食咁多

食法國生蠔12隻

真露焗蜆

韓國桃味米酒

溫泉蛋龍蝦芝士烏冬

燒肉拼盤(豬、牛、雞)

食咁多嘢都係八百幾蚊賣單,CP值非常之高。 平時食12隻生蠔,都已經要呢一個價錢先走到。 仲要有蜆、龍蝦、肉,非常抵食!同埋坐得舒服都好緊要,會再翻食!
2022-06-24
  • 真露蒜蓉牛油粉絲焗蜆
  • 串燒拼盤
  • 韓國米酒白香桃味
2022-06-24 28 浏览
女人街附近有好多唔同類型嘅餐廳,今次就去咗呢間佈置得幾有韓國街頭風嘅韓國餐廳。.🍖 牛肋骨湯+白飯 $88牛肋骨湯熬到乳白色非常濃郁,味道清甜唔會有味精嘅感覺。牛肋骨肉都軟腍入味,除咗牛肋骨仲有其他配料同韓國粉絲,十分足料,送白飯一流。.🥩 鹽燒牛仔骨 $98/1塊牛仔骨肉質鮮嫩,鹽燒更突出到牛味,用熱爐上可以keep住溫度慢慢歎,唔會凍咗影響口感同油香。用生菜包住再加入生蒜、泡菜、洋蔥等配料一齊食,食落更fresh!.🍢 串燒✧ 雞中翼 $18/2隻✧ 雞腎 $16✧ 鴨舌 $38✧ 牛舌 $48✧ 多春魚 $18/3條整體質素都唔錯,調味唔會太重,可以再蘸蜜糖芥辣、韓式醬油、辣醬等。抵讚係一樣有個爐keep warm,比較鍾意雞腎、牛舌,肉質彈牙爽口。.🦪 韓川燒巨蠔 $68(買一送一)一上枱就聞到好香蒜蓉味,隻蠔差唔多有手掌咁大,蠔肉爽滑juicy,肉厚鮮味,配上蒜蓉更惹味。. 🍆 蒜蓉燒茄子 $58一上枱一樣好香蒜蓉味,茄子燒得啱啱好,皮脆肉軟又唔會太腍,勁多蒜蓉好入味。.🍑 韓國米酒白香桃味 $100試咗呢款米酒,酒精只有3.5%,濃度唔高又有清甜桃味,好易入口,用埋韓國黃銅

🍖 牛肋骨湯+白飯 $88

🥩 鹽燒牛仔骨 $98/1塊

🍢 串燒
✧ 雞中翼 $18/2隻
✧ 雞腎 $16
✧ 鴨舌 $38
✧ 牛舌 $48
✧ 多春魚 $18/3條

🦪 韓川燒巨蠔 $68(買一送一)

🍆 蒜蓉燒茄子 $58
一上枱一樣好香蒜蓉味,茄子燒得啱啱好,皮脆肉軟又唔會
太腍,勁多蒜蓉好入味。
🍑 韓國米酒白香桃味 $100
試咗呢款米酒,酒精只有3.5%,濃度唔高又有清甜桃味,好易入口,用埋韓國黃銅水煲同酒杯飲,好有韓國feel (*´∇`*)

🍺 韓國閃耀艾爾手工啤 $58
冰涼解渴,啱晒配燒肉。

總括而言:餐廳地方寬敞,用餐環境輕鬆,服務都好好。菜式選擇好多,主打石鍋、串燒、海鮮及韓式小食,價錢親民,好適合放工同朋友一齊食飯飲兩杯\( ̄▽ ̄)/
2022-06-23 20 浏览
韓劇🇰🇷裡面的料理酒館大家就成日見,但在香港真係好少,今日就同大家去一間位於鬧市中的韓式料理酒館🍻,一齊體驗下韓國社畜的夜生活啦🕺🏻~環境是典型韓國的料理酒館風,牆上貼上韓星燒酒poster外仲有工業風霓虹燈裝飾🌃,好似去左轉韓國咁)👉真露焗蜆🐚($118)<必推前菜之選>睇落好似唔多,但小編有認真同大家數過有成近30隻飽滿的蜆😍(無一隻有沙勁乾淨),而蜆肉口感突出剛剛好,相信師傅在一開口再『吽』熟以保留最大的甜‧鮮味,真係少d火喉🔥都唔得;再配上煙韌的韓國粉絲吸曬d鮮甜的精華,伴隨著勁香的牛油味真心好吸引🤤特別係真露🍶揮發左之後的醬汁帶微甜,加上風味蒜蓉幾易入口,有白酒煮青口的味道之餘更多一分牛油香🧈,推薦俾大家一定要試下👉牛肋骨湯🍲+配白飯($88)上枱夠曬熱辣辣,牛肋骨🐮啖啖肉,肉質鬆軟又重牛味有驚喜,雖然只係$88但絕對唔係矇混過關個種,值得一讚👍🏻另外湯底有少少似帶牛香的港式老火白湯🤣 鮮濃到建議大家必試下湯泡飯,一試返唔到轉頭 (注意︰同韓式的清甜牛骨湯唔同)👉韓式芝士🧀鰻魚蓋飯($98)店員推薦的新出品芝士鰻魚蓋飯,鰻魚大大條軟淋肥美,配上菠菜、泡菜同大量

👉真露焗蜆🐚($118)

👉牛肋骨湯🍲+配白飯($88)

👉韓式芝士🧀鰻魚蓋飯($98)
店員推薦的新出品芝士鰻魚蓋飯,鰻魚大大條軟淋肥美,配上菠菜、泡菜同大量邪惡拉絲芝士,帶少少辣🌶非常惹味,特別係整碎鰻魚拌好之後每啖都係豐富的口感,層次感十足😎
👉韓川燒生蠔🦪($48買一買一)
燒生蠔可以選擇6款口味︰芝士牛油、青芥辣、泡菜、青檸、辣大醬及蒜蓉🧄,包有一款適合你心水
而小編今次就選左最classic的蒜蓉,加上鮮甜飽滿的生蠔,有d似中式烤生蠔咁吊出最鮮香的味道,冇得輸💯

👉MAKKEOLI白香桃味🍶($100)

P.S:
▪️營業時間︰1200~2200
▪️備有韓餐🇰🇷必備無限refill的泡菜及酸蘿蔔
▪️另設加一,但真係好好服務︰最impress店員每枱每道菜都會向客人介紹食法,臨走更會認真問客人改進的地方,實在少見☺️
2022-06-19 17 浏览
走進韓式特色居酒屋,像去了韓國街頭感覺,有韓式燒烤串燒、石鍋伴飯及韓式啤酒同米酒,充滿韓式風味室外有大大個霓虹光管,吸引人注目,而室內有韓式酒吧設計,有種好Chill 感覺韓國閃耀艾爾手工啤🍺 (Juju Pellong Ale)服務員細心同親切,介紹了我們試了韓國手工啤酒,味道帶有花香味,啤酒選用濟洲島白鹿潭水,色澤透亮,散發出柑枯果香,中和啤酒苦澀味,入口非常順滑時令法國生蠔12隻🦪充滿海水味,雖然不算大隻,但肉質爽脆,有微微礦物味,after taste 仲有少少餘韻鰻魚泡菜石鍋伴飯🥘鰻魚大條豐厚,燒蒲汁味香濃,另外其他配菜也色彩鮮艷,有泡菜、粟米粒、蘿蔔、菠菜及溫泉蛋,韓式食法是將秘製醬汁放入食材攪拌,食落有不同層次十分滋味。牛肋骨湯飯韓式經典家庭菜,湯底呈奶白色,望落去清澈但牛骨味濃,牛肋骨軟腍,配飯一流韓川菜包五花腩🥩兩條五花腩好大塊,放在爐上輕輕加熱、保持住肉質嫩滑Juicy, 用生菜🥬包住減少油膩感 ,加入泡菜、蘿蔔及蒜片,是十分健康的食法

韓國閃耀艾爾手工啤🍺 (Juju Pellong Ale)

時令法國生蠔12隻🦪

鰻魚泡菜石鍋伴飯🥘

牛肋骨湯飯

韓川菜包五花腩🥩

2022-06-18 25 浏览
位於旺角嘅韓川店內裝修走街頭風格門口嘅霓虹燈都好搶眼㗎‼️我哋點咗串燒,當然要飲下酒🤭有多春魚(3條)、雞軟骨、雞腎、豬頸肉、雞翼,菜每款都係十幾蚊,好抵食👍🏻味道好惹味,仲有個爐暖住❤️唔怕掛住同傾偈搞到食物凍晒🤭燒生蠔宜家有買一送一優惠點可以唔試呀⁉️燒生蠔蒜味香濃,軟滑多汁為咗留肚食其他嘢,唯有忍痛唔encore🫣鰻魚石鍋拌飯有香濃嘅泡菜味鰻魚肥美可口,好軟熟蒜蓉燒茄子配埋手工啤同白桃米酒一流丫👏🏻👏🏻🍆勁多蒜蓉喺面,好香,茄子燒得好juicy燒肉拼盤有齊雞豬牛,啱晒唔同口味嘅朋友仔拼盤都係有個爐暖住㗎‼️真係好細心☺️另配有燒汁、芥末、蒜、洋蔥同生菜自由配搭自己鍾意嘅口味😍3款肉質都好嫩,外脆內軟呢度好啱同朋友嚟relax下食下嘢韓川係自助落單,夠晒方便🤩
位於旺角嘅韓川店內裝修走街頭風格
門口嘅霓虹燈都好搶眼㗎‼️

我哋點咗串燒,當然要飲下酒🤭
有多春魚(3條)、雞軟骨、雞腎、豬頸肉、雞翼,菜
每款都係十幾蚊,好抵食👍🏻
味道好惹味,仲有個爐暖住❤️
唔怕掛住同傾偈搞到食物凍晒🤭

燒生蠔宜家有買一送一優惠
點可以唔試呀⁉️
燒生蠔蒜味香濃,軟滑多汁
為咗留肚食其他嘢,唯有忍痛唔encore🫣

鰻魚石鍋拌飯有香濃嘅泡菜味
鰻魚肥美可口,好軟熟

蒜蓉燒茄子配埋手工啤同白桃米酒一流丫👏🏻👏🏻
🍆勁多蒜蓉喺面,好香,茄子燒得好juicy

燒肉拼盤有齊雞豬牛,啱晒唔同口味嘅朋友仔
拼盤都係有個爐暖住㗎‼️真係好細心☺️
另配有燒汁、芥末、蒜、洋蔥同生菜
自由配搭自己鍾意嘅口味😍
3款肉質都好嫩,外脆內軟

呢度好啱同朋友嚟relax下食下嘢
韓川係自助落單,夠晒方便🤩

2022-06-15 22 浏览
韓川(旺角)旺角女人街小店,餐廳裝修韓式感覺,坐得又舒服😌韓國燒酒酒味唔重,乳白色,非常容易入口鰻魚石鍋拌飯鰻魚份量十足,加上韓國泡菜、蔬菜就更美味牛肋骨湯飯濃郁牛骨湯味,湯飯分開上,可先細味品嚐湯底韓川菜包五花腩餐廳夠哂細心,用火爐一直烤熱五花腩,五花肉層次分明,再將大大醬,洋蔥,蒜頭連生菜一齊食,豬肉變更甜了韓川燒巨蠔一隻手掌咁大既巨型蠔,肉質厚身,鋪滿蒜頭非常有口感地址:旺角通菜街27號地下
韓川(旺角)

旺角女人街小店,餐廳裝修韓式感覺,坐得又舒服😌

韓國燒酒
酒味唔重,乳白色,非常容易入口

鰻魚石鍋拌飯
鰻魚份量十足,加上韓國泡菜、蔬菜就更美味

牛肋骨湯飯
濃郁牛骨湯味,湯飯分開上,可先細味品嚐湯底

韓川菜包五花腩

韓川燒巨蠔
一隻手掌咁大既巨型蠔,肉質厚身,鋪滿蒜頭非常有口感

地址:旺角通菜街27號地下

2022-06-15 15 浏览
最近搵到間性格比高嘅韓國餐廳,仲可以食埋韓國生蠔,啱晒我生蠔控啦~位於旺角嘅【韓川】韓國餐廳,餐廳坐位寬敞,好適合三五知己gathering~先來前菜: 泡菜和蘿蔔,很開胃~見到佢地有【韓國金蠔】,忍唔住點左一打試吓,十分有驚喜~ 金蠔厚肉鮮甜又爽滑,啱晒喜歡食冇咁濃味嘅朋友~ 加一點點檸檬汁一齊食更加美味~邊食蠔,邊飲【韓國米酒】,一絕~ 我地點左白葡萄味,仲有桃味可以選擇~ 呢款米酒入口順滑,酒精含量好低,就算飲多左都唔會咁易醉,所以店員話好多女士都喜歡飲~【鹽燒牛仔骨】好入味,好有油香,肉質鮮嫩,可以加入生蒜、芥末、洋蔥等四種配料一齊食~ 上碟時,店員會用小火爐將佢暖住,令牛仔骨可以保溫唔易變硬,保持美味度!真係好細心啊!【真露蒜蓉牛油粉絲焗蜆】蜆肉好鮮甜,我地連韓國粉絲都食得一乾二淨,因為佢吸收晒蜆肉嘅精華,好好味~【牛肋骨湯配白飯】清甜嘅牛肋骨湯,大大碗,用料十足,配白飯一流~呢間餐廳食物款式多,又好味,我肯定會再encore啊!

先來前菜: 泡菜和蘿蔔,很開胃~

呢間餐廳食物款式多,又好味,我肯定會再encore啊!
2022-05-27
  • 韓國金蠔
  • 鹽燒牛仔骨
  • 牛肋骨湯配白飯
  • 韓國米酒
2022-06-13 23 浏览
食物份量識中,味道😋好食,價錢合理,服務態度好好,服務員好細心👍,必食推介燒巨蠔,我今晚食做優惠價$68(買一送一)超抵,味道新鮮好juicy😋😋🤤,希望冇酒精飲品可以加茶類就好啦😅
  • 韓川燒生蠔
2022-06-13 25 浏览
係旺角見到一間型格餐廳🍴就入左去試下🤗最 Suprise 就係有生蠔食😋😋叫一打價錢都只係198 好抵食 而生蠔都好新鮮🦪有D海水味 好鮮甜🦪🦪鰻魚石鍋拌飯 🍚同埋牛肋骨湯+白飯都好好食鰻魚同埋牛肋骨都好大塊🍲特別讚揚牛肋骨 好冧好好食0️⃣時令生蠔12隻 $1981️⃣鰻魚石鍋拌飯 $882️⃣牛肋骨湯+白飯 $883️⃣韓川菜包五花腩 $128💢韓國米酒白葡萄味 $100韓國米酒有白提子味🍸甜甜地 幾好飲
係旺角見到一間型格餐廳🍴

甜甜地 幾好飲

2022-06-11
  • 鰻魚飯
2022-06-10 18 浏览
午餐嚟到旺角唔知食乜好,我哋就見到韓國嘢就入咗去食,你都食韓國嘢最重要梗係啲泡菜啦,呢間餐廳嘅泡菜係酸酸甜甜都好好味,我哋分別叫咗兩個石鍋飯,一個鰻魚一個肥牛,因為肥牛勁多塊,感覺上就抵食好多啦。見到啲留心蛋同泡菜都覺得好好味。另外我哋叫咗個韓國標準金蠔,佢呢個味道就係偏鹹嘅,味道都唔錯。我哋入嚟先見到有生蠔食,完全係一個小驚喜。再叫埋個韓國燒酒完全係好嘆。餐廳環境坐落都好舒服,夜晚慢慢食都係一個唔錯嘅選擇。
見到啲留心蛋同泡菜都覺得好好味。

我哋入嚟先見到有生蠔食,完全係一個小驚喜。

2022-06-01
午餐