韓川 Han Chuan📍:旺角通菜街27號地下🚗:旺角地鐵E2出口 步行3分鐘📞:+852 5729-1199💲:~HKD280/head for dinnerFood quality✔️:蒜蓉牛油青口、韓國啤酒、串燒👌🏼:芝士蟹皇帶子湯烏冬❌:前菜總結:👍🏼旺角地鋪性價比極高嘅韓國菜 超多種類嘅韓式料理 串燒 石鍋飯 海鮮 燒肉 小食 生蠔🦪 但竟然冇賣最出名嘅韓式炸雞😂👍🏼作為一個一向嫌棄啤酒🍻澀味嘅人 韓國啤酒terra真係我飲過最易入口 配埋佢啲串燒 真係一流 建議大家必飲!👍🏼串燒普遍19-30蚊一串 簡直良心 當然唔係話超多肉汁好正嗰種啦 但呢個價錢仲要好食😋當然有啲燶位仲可改善啦 但真係好收貨 推薦係翠肉瓜、韭菜、豬大腸、豬頸肉同火雞腎👍🏼蒜蓉牛油青口必叫 佢嗰粉絲超好食 由於佢嗰底放咗層牛油🧈 將啲粉絲青口撈埋一齊愈放愈耐愈入味 有一種食蒜蓉麵包嗰種味道 吹下水放一陣食又得 伴啤酒又係一流 我覺得可以做招牌👍🏼環境走韓式風格 霓虹燈嘅門面好韓風 而且入面超多孔劉同iu嘅廣告海報 聽店員講話香港冇 真係韓國嗰邊拎返嚟 真係好有韓國🇰🇷feel👍🏼店員親切有禮 食青口會食到
韓川 Han Chuan

📍:旺角通菜街27號地下

🚗:旺角地鐵E2出口 步行3分鐘

📞:+852 5729-1199

💲:~HKD280/head for dinner

Food quality

✔️:蒜蓉牛油青口、韓國啤酒、串燒

👌🏼:芝士蟹皇帶子湯烏冬

❌:前菜

總結:

👍🏼店員親切有禮 食青口會食到成碟都係殻 瘋狂幫我哋換碟不止 仲碟碟都介紹材料 真係熱情好客

👎🏼湯烏冬分量太驚人 真係太飽 建議整個一人份量比大家多個選擇 湯底入味但蟹皇成分可以更重 另外跟一串超大嘅韓式魚塊 整體覺得太硬 如果整得再淋身啲會好食好多🤣

👎🏼前菜嘅泡菜可以再改善下 但前菜呢啲唔洗錢我又唔會太不滿 再改善下就應該超多人嚟
蒜蓉牛油青口
芝士蟹皇帶子湯烏冬
蒜蓉牛油青口
  • 串燒
[ #caloriefoodie旺角]• 韓 川 •🐿作為試新餐廳勇者 今次發掘位於旺角通菜街既韓式餐廳餐廳座位闊落 坐得舒服 可以同朋友飲下酒食下串燒吹水-🥘芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬 💰$168雖然餐牌上無寫到有蕃茄 但原來係蕃茄芝士泡菜湯!一共由三種芝士組成 有水牛芝士、巴馬臣芝士同車打芝士海量芝士加熱辣辣湯 撈埋啲烏冬一齊食 有拉絲口感海鮮方面有青口、蝦肉、蜆、花甲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)仲有一串好有咬口好煙韌既魚糕串 超級滿足-🦪韓川燒生蠔 (口味6選3) 💰$196/6隻 一共有六款口味 分別有芝士牛油、青芥辣、泡菜、蒜蓉、青檸、同辣大醬 我地揀咗後面個三種味道就算話係細蠔 但其實都幾大隻ψ(`∇´)ψ🧄蒜蓉味燒生蠔最大路既選擇 果然最穩陣 表面加咗大量脆蒜夠哂蒜味🍋青檸味燒生蠔呢款燒生蠔喺其他餐廳就未試過 味道上幾清新特別🌶辣大醬燒生蠔韓國餐廳都要揀翻啲韓式風味既野食 唔算好辣 估唔到幾夾 -🍢串燒 💰逐串計老闆娘好熱情 唔單止介紹每道菜式 仲同我地傾咗陣計 原來佢地本來係筲箕灣專賣串燒 有好多街坊支持佢地開餐廳就算嚟到旺角開韓式餐廳 都有加翻串燒、燒物既元素所有食材即叫即燒 味道都唔
[ #caloriefoodie旺角]
• 韓 川 •
🐿
作為試新餐廳勇者 今次發掘位於旺角通菜街既韓式餐廳
餐廳座位闊落 坐得舒服 可以同朋友飲下酒食下串燒吹水
🥘芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬 💰$168
芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬

雖然餐牌上無寫到有蕃茄 但原來係蕃茄芝士泡菜湯!
一共由三種芝士組成 有水牛芝士、巴馬臣芝士同車打芝士
海量芝士加熱辣辣湯 撈埋啲烏冬一齊食 有拉絲口感
海鮮方面有青口、蝦肉、蜆、花甲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
仲有一串好有咬口好煙韌既魚糕串 超級滿足

🦪韓川燒生蠔 (口味6選3) 💰$196/6隻
韓川燒生蠔

一共有六款口味 分別有芝士牛油、青芥辣、泡菜、
蒜蓉、青檸、同辣大醬 我地揀咗後面個三種味道
就算話係細蠔 但其實都幾大隻ψ(`∇´)ψ
韓國餐廳都要揀翻啲韓式風味既野食 唔算好辣 估唔到幾夾
🍢串燒 💰逐串計

老闆娘好熱情 唔單止介紹每道菜式 仲同我地傾咗陣計
原來佢地本來係筲箕灣專賣串燒 有好多街坊支持佢地開餐廳
就算嚟到旺角開韓式餐廳 都有加翻串燒、燒物既元素
所有食材即叫即燒 味道都唔錯 加埋串燒必備香料孜然粉
又惹味又濃味 同埋串燒調味料散得好平均 唔會某部分過鹹
店家仲預備咗3款醬料俾重口味人士慢慢點
分別係蜜糖芥末醬、專點肉嚟提升鮮味既醬同專門調製既韓式辣醬
串燒

當日我地揀咗八款串燒 有肉類、丸類、菜類 估唔到串燒菜都幾好食

🐑羊肉 💰$28/四塊
🌱韭菜 💰$13/好多條
係同行友人既最愛 佢話好食 我就麻麻韭菜陣味
🍺韓國啤酒 💰$48/支
韓國啤酒

平時韓國啤酒就飲開Hite 原來Terra都係Hite既系列
味道比較易入口 唔苦 啱女仔既啤酒🍻

📍旺角通菜街27號地下
#caloriefoodie
韓川燒生蠔
2021-11-24 28 浏览
被餐廳外面嘅熊熊烈火吸引住眼光,然後就發現咗呢間韓式燒烤小店「韓川」。餐廳環境幾寬闊,食物種類選擇幾多~ 前菜嘅泡菜幾好食,唔同出面食個啲👍🏻芝士大頭蝦湯烏冬 $168裏面有三種芝士,分別係車打,巴馬臣,莫薩里拉芝士,令湯烏冬有好多層次嘅芝士味~仲有淡淡蝦膏味~燒賣串燒 $18外脆內軟,煙煙韌韌椒香美味👍🏻墨魚咀串燒 $21爽口而有嚼勁,惹味😄火雞腎 $16火雞腎彈牙入味😁雞中翼兩隻 $18雞翼味道正常發揮~大醬五花腩 $128五花腩燒得啱啱好,可以比人一路傾計一路食,唔會放耐咗就變硬變乾,仍然好juicy軟淋👍🏻 包住生菜食好夾~ 仲有三隻醬可以點,味道豐富👍🏻

芝士大頭蝦湯烏冬 $168

燒賣串燒 $18
外脆內軟,煙煙韌韌椒香美味👍🏻

墨魚咀串燒 $21
爽口而有嚼勁,惹味😄

火雞腎 $16
火雞腎彈牙入味😁

雞中翼兩隻 $18
雞翼味道正常發揮~

大醬五花腩 $128
2021-11-24 29 浏览
女人街出名餐廳選擇多同價錢大眾化,雖然有唔少味道唔錯嘅餐廳環境都較窄同張枱有D油,都吸引唔少人去覓食。韓川呢間新開嘅韓國餐廳好decent好乾淨,值得一試!第一次去係上星期五random行過,見凍凍地就order左牛肋骨湯,附上嘅兩款韓式小菜都唔錯~ 奶白嘅牛肋骨湯清甜而不膩,牛肋骨份量都多而且唔太靭,配上粉絲同微辣嘅青椒絲,清清地幾過癮。隔一個weekend嘅星期二再同同事再戰,試左泡菜豆腐五花腩湯,係十幾至二十度嘅天氣食熱焫焫嘅湯飯真係好正!泡菜湯嘅辣度適中,做湯飯一流,唯獨豆腐泡菜居多而五花腩得好少,多D肉就perfect~兩次相隔四日嘅experience都唔錯,下次再去嘅話會想試埋石鍋拌飯~Lunch Menu-

豆腐五花腩湯

Lunch Menu-
豆腐五花腩湯
在旺角逛街後,在女人街附近看見了這間新開的韓國餐廳,便嘴饞進去一嚐!餐廳牆身是一些塗鴉,店內有霓虹燈牌作裝飾,頗有韓國風味。坐下後,店員端上了前菜,及給我們倒茶,態度十分積極熱情。至於價錢,定價十分公道,絕對是性價比之選。❄︎ 串燒 𝑺𝒌𝒆𝒘𝒆𝒓𝒔: 我們點了雞全翼、花枝丸、燒賣、雞頸肉、豬頸肉、火雞腎、娃娃菜及韭菜。串燒整體燒得頗有火候,由於餐廳主打fusion菜式,花枝丸及燒賣等港式食品也有供應,而且味道不錯。而雞頸肉及豬頸肉則肉質嫩滑,味道剛剛好,不算太濃味。❄︎ 大醬五花腩 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑩𝒆𝒍𝒍𝒚: 五花腩是燒好呈上,可以自己剪適合的大小然後用生菜包起食用。個人十分喜歡這間店的五花腩,肉質軟嫩,燒得恰到好處,一點也不乾,而且醃得很入味,沾一沾辣醬食用,簡直美妙!個人挺喜歡五花腩,而這間的五花腩在小店之中算是十分出色!👍🏻❄︎ 芝士大頭蝦湯烏冬 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝒐𝒏 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝒖𝒅𝒐𝒏: 這個烏冬十分讚!大頭蝦超級大及多膏,像大閘蟹般金黃色的膏 👅 湯底用了𝑪𝒉𝒆𝒅𝒅𝒂𝒓, 𝑷𝒂𝒓𝒎𝒆𝒔𝒂𝒏, 𝑴𝒐𝒛𝒛𝒂𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆熬成,熱食時有拉絲效果,放涼後則可

❄︎ 芝士大頭蝦湯烏冬 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝒐𝒏 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝒖𝒅𝒐𝒏: 這個烏冬十分讚!大頭蝦超級大及多膏,像大閘蟹般金黃色的膏 👅 湯底用了𝑪𝒉𝒆𝒅𝒅𝒂𝒓, 𝑷𝒂𝒓𝒎𝒆𝒔𝒂𝒏, 𝑴𝒐𝒛𝒛𝒂𝒓𝒆𝒍𝒍𝒂 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆熬成,熱食時有拉絲效果,放涼後則可變成撈烏冬。雖然是芝士烏冬,芝士的美妙味道濃而不膩,令人想把湯一飲而盡!個人十分推薦這烏冬 💯
2021-11-21 17 浏览
新開張既韓川🆕🆕價位唔算太高 好啱一班朋友黎chill下😙芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬$158三重芝士既煮法 豐富嘅口感 好美味😋海鮮材料一啲都唔馬虎 性價比高🤪有青口蜆肉鮮蝦 仲有韓國魚糕食😍串燒 夜晚飲酒必食之選🍻值得一讚嘅係 上菜速度好快🤓平時等串燒要等好耐 呢一間就非常之有效率💥雞髀菇$13 韭菜$13 雞軟骨$14 火雞腎$16雞頸肉$28 豬肋肉$24 芝士獅子狗$18 翠玉瓜$13蒸餃皇(韭菜豬肉)兩隻$38 賣相好靚🥰大大隻 咬落都幾多肉汁 簡單得來又好食🤩牛油蒜蓉焗雜菌$68 辣辣地 份量比坊間大😝飲品忌廉溝鮮奶$18韓國閃耀艾爾手工啤$58
新開張既韓川🆕🆕

飲品
忌廉溝鮮奶$18
韓國閃耀艾爾手工啤$58
2021-11-21 15 浏览
環境雅座別緻,有兩層高,食物用心製作,Fusion韓國菜,要注意OpenRice地點錯誤,近銀行中心出口,並非B2出口,如果唔係就行得比較遠。服務員話原來呢排大熱芝士餐單,所以都揀咗芝士烏冬同芝士肉鬆饅頭。芝士大頭蝦湯烏冬$168用三種唔同芝士嘅口味,分別適合凍食同熱食,凍食嘅芝士味就會更加濃郁,熱食嘅話就會有種拉絲嘅感覺,用心製作。芝士肉鬆饅頭$26炸脆饅頭上面鋪左芝士同肉鬆,入口甜甜地脆脆地,好味呀!推介!串燒款式好多,而且抵食,配下燒酒係唔錯選擇,特別推介雞腎,獅子狗同花枝丸。火雞腎$16雞頸肉$28豬頸肉$19芝士獅子狗$18娃娃菜$13雞髀菇$13燒賣$18花枝丸$18蒜蓉燒茄子$58茄子大大份,係原條上架,上面加左蒜蓉,好香口美味。整體而言唔錯,之前一聽到fusion都會感覺嫲嫲,因為唔一定整得好食,但係今次喜出望外,啲食物真係樣樣都唔錯,而且夠特色,用心製作,另外服務員態度超好,友善,服務一流。

芝士大頭蝦湯烏冬$168

雞髀菇$13
燒賣$18
花枝丸$18

蒜蓉燒茄子$58
茄子大大份,係原條上架,上面加左蒜蓉,好香口美味。

大大個粉紅粉藍色霓虹燈招牌,成功吸引注意‼️ 原來係旺角通菜街又新開左一間裝修別致嘅韓式餐廳 —— 「韓川」😎相信係未被咁多人發掘到,是日夜晚竟然坐到最打卡𝘢𝘣𝘭𝘦嘅梳化位😍 好韓氣嘅霓虹燈牌,好有氣氛😎 《 韓式前菜拼盤 》 $88 4.5 / 5平時食前菜多極都係兩三款,今次呢個九宮格八款韓式前菜,就啱晒乜都想食嘅朋友啦🤩 特別推介:辣小蝦、辣小蟹同生醃八爪魚🐙 就算醃咗都仲好有鮮味,口感爽脆👍🏻《 芝士泡菜蜆湯烏冬 》 $152 4 / 5泡菜湯唔係配拉麵係配烏冬,日韓𝘧𝘶𝘴𝘪𝘰𝘯😋 熱辣辣嘅石鍋盛住香濃嘅泡菜蜆湯,略嫌芝士味唔係好出~ 蜆肉份量多,烏冬質感Q彈,飲埋湯好暖胃☺️《 鹽燒厚切牛脷芯 》 $118 4.5 / 5牛脷芯係牛脷最軟熟嘅部份,就咁鹽燒唔點醬都超嫩好入味😍 將生菜包埋前菜、牛脷芯再點燒肉醬,好滿足!唔係價錢問題應該會係咁點係咁𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦🥰🤤🤤🤤《 芝士肉鬆饅頭 》 $26/串 4.5 / 5燒饅頭就食得多,加半溶芝士同肉鬆就新嘗試🤩 饅頭烤到外脆內軟唔會硬,芝士肉鬆加埋煉奶層次豐富又甜甜地好好味😋👍🏻《 串燒 》 🌟🌟🌟🌟🌟發現呢度嘅串燒先係主打,價

《 韓式前菜拼盤 》 $88 4.5 / 5

《 芝士泡菜蜆湯烏冬 》 $152 4 / 5

《 鹽燒厚切牛脷芯 》 $118 4.5 / 5

《 芝士肉鬆饅頭 》 $26/串 4.5 / 5

《 串燒 》 🌟🌟🌟🌟🌟

發現呢度嘅串燒先係主打,價錢唔貴之餘款式又特別,一問之下原來師傅前身係喺筲箕灣好出名嘅串燒檔黎,難怪火候控制得咁好😎👍🏻 肉類燒到爽口唔韌,外層微焦無過燶😋

最推薦一定係《燒墨魚咀🦑》,大粒到成粒花枝丸咁🤩🤩🤩襯熱食好爽脆彈牙🤪

可能見我地叫咁多串燒,店員仲主動問我地飲唔飲酒😂 推介左兩款來自韓國嘅手工啤酒🍻 一款易入口似1664,仲有花香留係口腔👍🏻

總括而言哩度嘅串燒水準高,環境適合成班飲酒𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭下,店員服務態度誠懇👍🏻 期待佢地黎緊會再加入新嘅串燒𝘮𝘦𝘯𝘶😋 🙌🏻
———————————————
🏠環境舒適度:💛💛💛💛
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
———————————————
  • 燒墨魚咀
  • 芝士肉鬆饅頭
  • 鹽燒厚切牛脷芯
同朋友喺旺角行完街,周圍搵嘢食咁啱見到呢間嘢新開,而我朋友又好鍾意食韓國嘢,所以就入咗嚟試吓啦!😁一坐低店員就放低咗前菜,店員話泡菜係經好多唔同客人嘅意見調教出嚟嘅味道👀 而且前菜仲要無限添加!可能因為係開業初期,店員都好熱情介紹餐牌比啲新客😎 經佢介紹我哋揀咗以下幾款👇🏻❤️ 芝士帶子烏冬 $168店員話湯底用咗3款芝士,分別係巴馬臣芝士, 水牛芝士同車打芝士🧀 個烏冬有兩種食法,趁熱食時會好似食緊芝士湯而且仲會拉絲;食剩一半灘凍啲食就會變咗芝士撈面咁🙊 配料除咗有兩個大大件嘅帶子外,仲有魚糕串,呢度嘅魚糕串特別在係有炸過,口感十足🍢❤️ 秘製恐龍骨 $168個名一啲都冇改錯,一上枱個分量真係大到成個恐龍骨咁!🦖 實際上佢係豬肋骨!佢哋會附上一把鉸剪,店員話想等我哋邊食邊玩剪開啲骨,如果自己搞唔掂佢哋都好樂意幫你剪埋✂️ 食落有陣陣炭燒香,唔會太乾柴。❤️ 串燒☞︎ 雞軟骨 $14☞︎ 火雞腎 $16☞︎ 火雞子 $19☞︎ 雞頸肉 $28☞︎ 燒賣 $18☞︎ 豬頸肉 $19☞︎ 雞脾菇 $13☞︎ 韭菜 $13食韓國嘢好少見有串燒叫😮 見佢咁特別就叫咗啲嚟試。店員話串燒係用川式嘅燒法灑上唔辣嘅孜然粉去燒

❤️ 芝士帶子烏冬 $168

☞︎ 燒賣 $18
☞︎ 豬頸肉 $19
☞︎ 雞脾菇 $13
☞︎ 韭菜 $13
食韓國嘢好少見有串燒叫😮 見佢咁特別就叫咗啲嚟試。店員話串燒係用川式嘅燒法灑上唔辣嘅孜然粉去燒。
然後食時就用三款韓式醬汁去蘸點嚟食,有少少crossover 😝 我哋一共叫咗8款串燒,上枱時會有個火爐暖住啲串燒,呢樣嘢非常貼心🔥 我個人最愛係雞頸肉,肉質軟腍但又燒到少少脆邊,而且出面比較少見呢款!😛

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
服務唔錯,店員好熱情!啱啱開業人流較少,可以靜靜哋咁食,經過通菜街都可以試吓😸

補返Menu先👇🏻
2021-11-17
2021-11-18 309 浏览
裝修好🈶️韓國地道feel,座位闊落枱與枱之間有距離,唔會有壓迫咁。店員好Nice介紹餐牌仲好有禮貌👍🏻我哋揀咗一個芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬、蒸餃皇、香脆魷魚圈、串燒(火雞腎、韭菜、娃娃菜、豬頸肉、芝士獅子狗、雞軟骨、燒賣)仲有兩支手工啤酒🍻芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬,呢個係用咗Mozzarella, Parmesan, Cheddar 三種芝士整出嚟,芝士味香濃濃郁,而且仲🈶️拉絲,配埋泡菜真係超正,雖然有泡菜但個湯唔會好辣,唔食得辣嘅朋友都🉑以食到蒸餃皇呢個真係好大隻🤣一個蒸籠淨係放得落兩隻,韭菜豬肉味,餃子皮薄而且鮮嫩多汁👍🏻香脆魷魚圈,呢個熱辣辣非常香口,而且做到外脆內軟嘅效果,配埋蜜糖芥末好好食😋串燒同平時食開嘅差唔多,但呢度有三款唔同嘅醬汁for串燒嘅,韓式辣醬、醬油、蜜糖芥末,睇吓個人喜好鍾意食邊隻,但我覺得唔點都好夠味😋仲有店員話串燒師傅可以因應客人嘅口味而加減調味👍🏻呢個真係要俾個👍🏻手工啤酒🍻佢哋呢隻係濟州白艾爾手工啤酒,清爽嘅小麥啤酒,有兩款唔同嘅味道。藍色呢款係帶有濟州橘皮清新香氣同微妙花香,柑橘皮嘅香氣帶嚟清爽嘅口感🌿IBU苦度21,酒精度5.3%綠色呢款嘅靈感就黎自於

蒸餃皇

香脆魷魚圈

豬頸肉串燒

Jeju  Wit    Ale

Jeju  Pellong    Ale

綠色呢款嘅靈感就黎自於濟州Gotjawal森林,融合多種獨具特色嘅啤酒花,有一種柑橘同啤酒花完美結合嘅獨特香氣🍃IBU苦度32,酒精度5.5%

兩款我都好鍾意,我自己一個人清晒😌
食物同環境氣氛都👍🏻👍🏻

2021-11-18
蒸餃皇
香脆魷魚圈
豬頸肉串燒
Jeju  Wit    Ale
Jeju  Pellong    Ale
之前喺旺角返工都會喺女人街搵食,今日咁啱陪朋友出嚟旺角買嘢,就去下女人街睇下有咩好嘢食先😋今次就試咗呢間新開嘅韓式餐廳,餐廳環境闊落舒適,入面有多樣肉類海鮮石鍋拌飯、石鍋湯,仲有多款精緻小食及串燒🍢🔥熔岩芝士一口午餐肉 $58一口一口吃,鹹度剛剛好,肉味道非常濃郁!口感好松軟,肉質細膩芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬$158面頭有條大大串嘅魚肉,魚肉炸得好香口,湯烏冬入面用咗三種芝士,趁熱將芝士撈均之後會見到好多拉絲,睇見都覺得好吸引,海鮮好鮮味👍🏻泡菜湯初頭我仲驚會好辣,但係一啲都唔會,仲好易入口,幾惹味😋串燒🍢🍢串燒種類都幾多選擇,價錢十幾蚊至三十幾蚊就有,幾抵食💥配有三款韓式醬汁,有韓式辣醬,醬油同芥末醬〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️燒賣 $18火雞腎 $16娃娃菜 $13雞中翼 $18豬頸肉 $19墨魚咀 $21雞頸肉 $28七里香 $28〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️火雞腎好爽口有嚼勁,娃娃菜索晒啲汁超好味,墨魚咀好大粒,煙煙韌韌有咬口,雞頸肉同七里香好小地方會有,雞頸肉食落比豬頸肉較淋身,七里香係雞patpat,之前係汶萊旅行食過一次,覺得臭臭地,呢度食唔會,仲覺得好似食緊面豬登嘅肉咁,好爽脆!D͚r͚

熔岩芝士一口午餐肉

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

D͚r͚i͚n͚k͚s͚
忌廉溝鮮奶 $18
韓國閃耀艾爾手工啤 $58
聞落個味幾香甜,飲落就好似荔枝咁嘅香味,酒精濃度唔高,係一支幾好飲嘅手工啤👍🏻
熔岩芝士一口午餐肉
芝士雜錦海鮮湯烏冬
2021-11-17 107 浏览
韓川裝修風格富韓國特色,環境乾淨企理,係旺角難得可以舒舒服服食個晚餐嘅好地方❤️韓國手工啤手工啤越嚟越多地方有,韓川呢度仲有韓國手工啤,堅正,飲落陣陣花香味易入口,女士們一定鍾意❤️韓式燒生蠔 🦪有齊芝士 青檸 青芥辣三種口味,青芥辣嘅醬汁經過調製,唔會太搶味,同生蠔非常夾青檸帶點酸,感覺清新芝士同生蠔一向都係絕配,無得輸❤️三重芝士湯烏冬用咗parmesan, mozzarella 同cheddar 3種唔同既芝士夾起食既時候拉晒絲,芝味十足烏冬配上一串炸過嘅韓式年糕串,炸過嘅魚糕串比一般湯煮嘅更香口👍廚師確係有心思❤️串燒呢度嘅串燒價位大致都係$20左右,以堂食嚟講性價比頗高餐廳好貼心,以鐵板+蠟燭熱住啲串燒,慢慢食都唔怕凍晒❤️雞頸肉第一次食雞頸肉,口感爽滑,值得一試❤️豬頸肉豬頸肉份量俾得大方,啖啖肉好滿足❤️墨魚咀帶焦香嘅墨魚咀好有咬口,送啤酒一流❤️豬肋肉軟嫩嘅豬肋肉非常入味,加上黃芥末更添香味❤️芝士獅子狗燒過之後有流心效果,正❤️雞髀菇大大片雞脾菇 食落juicy 口感十足❤️娃娃菜串燒娃娃菜加上調味粉,份外鮮甜❤️雞尾 又叫做七里香,鍾意食嘅朋友見到一定會好開心❤️雞子打邊爐就見得多,串燒雞子
韓川

❤️韓國手工啤

❤️韓式燒生蠔 🦪
青檸帶點酸,感覺清新
芝士同生蠔一向都係絕配,無得輸

❤️三重芝士湯烏冬
夾起食既時候拉晒絲,芝味十足

❤️串燒
呢度嘅串燒價位大致都係$20左右,以堂食嚟講性價比頗高
餐廳好貼心,以鐵板+蠟燭熱住啲串燒,慢慢食都唔怕凍晒

❤️雞頸肉
第一次食雞頸肉,口感爽滑,值得一試
❤️豬頸肉
豬頸肉份量俾得大方,啖啖肉好滿足
❤️墨魚咀
帶焦香嘅墨魚咀好有咬口,送啤酒一流
❤️豬肋肉
軟嫩嘅豬肋肉非常入味,加上黃芥末更添香味
❤️芝士獅子狗
燒過之後有流心效果,正
❤️雞髀菇
大大片雞脾菇 食落juicy 口感十足
❤️娃娃菜
串燒娃娃菜加上調味粉,份外鮮甜
❤️雞尾
又叫做七里香,鍾意食嘅朋友見到一定會好開心
❤️雞子
打邊爐就見得多,串燒雞子都係第一次見,燒過嘅雞子口感較爽脆,鍾意試新嘢嘅朋友可以一試

韓川 (旺角)
旺角通菜街地下27號舖
  • 韓國手工啤
  • 韓式燒生蠔
2021-11-15 28 浏览
蒲開旺角嘅我,旺角開新韓式餐廳咁大件事點可以唔講😆今次嚟到呢間新餐廳,地點都好就腳,喺轉入通菜街少少就見到,門口有霓虹燈牌,餐廳環境都好闊落舒服。前菜芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬$158職員同我講原來入面有三種芝士,湯底混和咗魚湯加泡菜,所以口感同出面嘅泡菜湯好唔同。呢一串配料雖然燒完個底有啲黑,但味道真係一流,好香口!燒肉拼盤(豬,牛,雞)$178最愛食肉嘅朋友一定要叫呢個拼盤,滿足你三個願望!記得配埋醬汁。韓國閃耀艾爾手工啤 ($100/2枝)誠意推介食燒肉一定要啤一啤🍻呢個手工啤有兩款,藍色果枝(Jeju Wit Ale)同綠色果枝(jeju pellong Ale)。綠色果枝酒精濃度會高少少,飲之前可以先聞後飲,聞嘅時候香香甜甜,飲落口會有啲似荔枝味,但又唔會太甜。另外藍色果枝就果香味,比綠色嘅甜啲,似1664。個人鍾意綠色多啲😆韓式粉絲脆皮煎餃 $38/4隻正常韓式脆皮煎餃🥟,煎得剛剛好唔會太燶。
蒲開旺角嘅我,旺角開新韓式餐廳咁大件事點可以唔講😆

芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬$158

呢一串配料雖然燒完個底有啲黑,但味道真係一流,好香口!

燒肉拼盤(豬,牛,雞)$178

韓國閃耀艾爾手工啤 ($100/2枝)
誠意推介食燒肉一定要啤一啤🍻

韓式粉絲脆皮煎餃 $38/4隻
正常韓式脆皮煎餃🥟,煎得剛剛好唔會太燶。

2021-11-10
  • 芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬
  • 韓國閃耀艾爾手工啤
2021-11-12 56 浏览
又是週末啦~大家周末都是怎麼過的丫?答:當然是睡覺😴 看電影,吃美食,享受一下生活。 旺角絕對是美食勝地,一週去3次,就是為了吃飯。發現一個秘密,安排好,一日三餐,生活就有了自己的節奏,其他方方面面也都會自然越來越好。身邊有好多有錢,工作又好,家庭美滿的朋友,原來真的是馬太效應。掌控好了生活,方方面面也會特別順利。 今天發現一家新開韓式海鮮燒烤,還在試營運階段。過來嚐鮮。 一上來,就點了韓式燒生蠔 6隻,有蒜蓉,青芥辣,辣大醬口味。真是特別。其實生蠔這樣的水產品,還是燒了過後吃,比較健康,口感一樣鮮美,又少了很多微生物。 補充營養的同時,味道鮮美又特別。 蒜蓉牛油青口 108純牛油焗烤之後,味道特別鮮美,要趁熱享用,免得冷卻之後,牛油就會凝固,就不那麼好味道了。芝士帶子烏東 158三重芝士,簡直邪惡又滿足,趁熱將芝士拌均勻,湯就會特別濃郁。芝士其實容易讓人滿足,所以,吃完飯,就不會想吃零食了。韓川旺角通菜街地下27號舖
又是週末啦~大家周末都是怎麼過的丫?
答:當然是睡覺😴 看電影,吃美食,享受一下生活。

今天發現一家新開韓式海鮮燒烤,還在試營運階段。過來嚐鮮。

蒜蓉牛油青口 108

芝士帶子烏東 158

韓川
旺角通菜街地下27號舖
裝修風格帶點地下街頭風 仲有唔少霓虹燈店員既熱情更加令餐廳增添左一種熱鬧既氣氛🤩好適合飲杯啤酒一班朋友大聲講細聲笑.🎈芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬 ($158)店員介紹呢款烏冬用左3種唔同既芝士芝香味十足 食既時候都會有拉絲既芝士🧀湯底既泡菜味道唔會好辣 食唔到辣既朋友都可以放心叫~烏冬仲配有一串韓式年糕串 係炸香過的😍有別於其他韓國餐廳用煮既方式 炸過再點湯更香口👍一碗既分量都係誠意滿滿 好多海鮮~.🎈大醬五花腩 ($128)食韓國菜又點少得食燒肉😍😍但好多時都會好大油煙食到成陣味!呢到就係燒好比你 一份有埋生菜 蒜片 洋葱片 大醬包住一齊食先夠有傳統風味😎一份有兩大條五花腩架 性價比都唔錯😋.🎈韓式串燒店員好貼心用火爐熱住d串燒 食既時候仲係熱辣辣🔥另外仲配有三款韓式醬汁 包括韓式辣醬 醬油 同 芥末醬👉雞髀菇 ($13)呢到既蔬菜類味道偏甜少少 唔加醬汁都好夠味😋👉娃娃菜 ($13)娃娃菜一定係女士最愛💁‍♀索哂汁超好味 而且唔係得一條菜 分量好足😍👉雞頸肉 ($28)豬頸肉出面比較 第一次見雞頸肉🧐味道幾特別 口感同豬頸肉差不多但就更淋未試過既朋友可以一試~👉豬頸肉 ($19)豬頸肉

裝修風格帶點地下街頭風 仲有唔少霓虹燈

店員既熱情更加令餐廳增添左一種熱鬧既氣氛🤩
好適合飲杯啤酒一班朋友大聲講細聲笑
🎈芝士雜錦海鮮泡菜湯烏冬 ($158)

店員介紹呢款烏冬用左3種唔同既芝士
芝香味十足 食既時候都會有拉絲既芝士🧀
湯底既泡菜味道唔會好辣 食唔到辣既朋友都可以放心叫~
烏冬仲配有一串韓式年糕串 係炸香過的😍
有別於其他韓國餐廳用煮既方式 炸過再點湯更香口👍
一碗既分量都係誠意滿滿 好多海鮮~
🎈大醬五花腩 ($128)

食韓國菜又點少得食燒肉😍😍
但好多時都會好大油煙食到成陣味!
呢到就係燒好比你 一份有埋生菜 蒜片 洋葱片 大醬
包住一齊食先夠有傳統風味😎
一份有兩大條五花腩架 性價比都唔錯😋
🎈韓式串燒

店員好貼心用火爐熱住d串燒 食既時候仲係熱辣辣🔥
另外仲配有三款韓式醬汁 包括韓式辣醬 醬油 同 芥末醬
串燒醬汁

👉雞髀菇 ($13)
呢到既蔬菜類味道偏甜少少 唔加醬汁都好夠味😋
👉娃娃菜 ($13)
娃娃菜一定係女士最愛💁‍♀索哂汁超好味
而且唔係得一條菜 分量好足😍
👉雞頸肉 ($28)
豬頸肉出面比較 第一次見雞頸肉🧐
味道幾特別 口感同豬頸肉差不多但就更淋
未試過既朋友可以一試~
👉豬頸肉 ($19)
豬頸肉好爽口 大大舊😍
味道屬於正常發揮
👉墨魚咀 ($21)
超大一粒😂😂好有咬口
墨魚咀比起墨魚肉會更重味~
👉燒賣 ($18)
係豬肉燒賣啊😍😍 好有誠意
燒賣外皮燒得好香脆 小編推介加上辣醬一齊食!
👉雞尾 ($28)
又名七里香 姐係雞屁屁🤔
味道同雞肉差不多 會再重雞味同香小小
不過就睇大家接唔接受到啦~~
👉雞子 ($19)
介紹過女士最愛既娃娃菜 雞子應該就係男士最愛了吧🤣
喜歡既人會很喜歡 不喜歡既人會真係好不喜歡
各花入各眼既一款哈哈哈
🎈手工啤 ($58)
手工啤

嚟到呢個環境少不免會叫酒!
呢個手工啤酒精只有5.2% 都係一個唔錯既選擇😍
🎈總括而言
環境幾有feel 座位舒服~
店員服務熱情 好飲酒傾計好地方😛
食物質素不錯 可以一試既韓式餐廳!
手工啤