餐厅: 韓樂 (海之戀商場)
资讯:

去左海之戀行街想搵間價位比較低僅次於快餐店的應該就係佢啦見佢幾多元化選擇入去試試佢┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓋜 至尊香草海鮮薄餅 $74呢個pizza 真係不得了佢係成餐飯最遲先到既一樣面頭有幾粒八爪魚🐙仔同青口唔知係咪海鮮未隔好水個pizza 面都有d 水份留左喺度😅而個批邊好厚好韌 得食食下 覺得佢好似克力架/檸檬夾心餅𓋜芝士白汁煙肉焗西蘭花 $32白汁內既芝士味無乜不過焗西蘭花就正常發揮吧𓋜 韓風香酥炸雞 $38完全唔係想像中的韓式醬味道既果種佢係偏鹹味既醬而d雞粒都比較乾硬化𓋜 滋味雪耳·人蔘雞 $80賣相唔靚,放左去碗之後先記得影雞肉質感都似即食韓國包裝人蔘雞不過都有蔘同雪耳既其實𓋜 凍特濃即磨咖啡 晚市特飲+$10正常發揮既即磨咖啡𓋜 蜜桃梳打 晚市特飲+$10
去左海之戀行街

佢係偏鹹味既醬
而d雞粒都比較乾硬化
韓風香酥炸雞

𓋜 滋味雪耳·人蔘雞 $80
賣相唔靚,放左去碗之後先記得影
雞肉質感都似即食韓國包裝人蔘雞

𓋜 蜜桃梳打 晚市特飲+$10
蜜桃梳打

2022-07-09
2022-07-09 515 浏览
韓樂之前成日食,變返工時飯堂🤣🤣後期水准差左同唔穩定,都好耐無去了。。呢次同朋友去食😋😋不過佢呢間水准同煮法,有時都唔同。。例如有些餐本身無芫茜,會突然落😞😂😂.野菌豚肉炒讚岐烏冬好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️呢個的醬汁好好味,都帶有少少甜甜的,有點像照燒汁味道😁.一口炸雞湯粉絲好味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️呢個都係個人鍾意揀的餐之一,唯一風險係。。試過炸雞唔熟😖😖😖甜辣炸雞醬好正。。唯一缺點係好多時炸雞都唔熱,甚至剛好和暖溫度。。但個湯粉絲都好正!!👍🏻😋.韓樂的炸脾好好食,炸的恰到好處,而且醃製都好入味,好juicy 同嫩滑d 肉😋😋👍🏻.呢次試下新出野飲。。個人覺得兩杯都一般~黃: 芒果蘆薈雪碧 (飲落去唔睇餐牌,唔係好知自己飲緊咩,芒果味度唔明顯😂)紫:蝶豆花檸檬茶 (已經少冰,但無咩檸檬味)........最後都係覺得應該叫返凍檸茶最好飲😂🙈.
韓樂之前成日食,變返工時飯堂🤣🤣
後期水准差左同唔穩定,都好耐無去了。。呢次同朋友去食😋😋
好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個的醬汁好好味,都帶有少少甜甜的,有點像照燒汁味道😁

好味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️
但個湯粉絲都好正!!👍🏻😋
一口炸雞湯粉絲

呢次試下新出野飲。。個人覺得兩杯都一般~
紫:蝶豆花檸檬茶 (已經少冰,但無咩檸檬味)
........最後都係覺得應該叫返凍檸茶最好飲😂🙈

2022-06-25 545 浏览
禮拜六冇局單騎匹馬去荃灣見到呢間好多人趁熱鬧入去試一下價錢算親民,同我屋企樓下差不多但坐得舒服,唔會逼夾夾叫咗個炸雞豚骨湯烏冬湯底唔錯但稍偏鹹,烏冬頗彈牙有咬口,流心蛋入口既化炸雞脆漿頗厚,有些細塊的只得一片雞皮,還有唔多夠熱,所以有些硬,下次唔會再喺度食雞用即磨咖啡做凍啡,比一般茶餐廳好好多☺️
禮拜六冇局
單騎匹馬去荃灣
見到呢間好多人
趁熱鬧入去試一下
價錢算親民,同我屋企樓下差不多
但坐得舒服,唔會逼夾夾
叫咗個炸雞豚骨湯烏冬
湯底唔錯但稍偏鹹,烏冬頗彈牙有咬口,流心蛋入口既化
用即磨咖啡做凍啡,比一般茶餐廳好好多☺️
一家人難得齊人,帶埋公公婆婆去街街,來到海之戀商場醫肚先。揀韓樂可以滿足大家⋯想吃辣的papa - 港式步隊鍋想吃pizza的婆婆想吃烏冬的細路無所謂的媽媽和公公烏冬里的溫泉蛋生熟剛剛好兩款沙律都好味,薯仔果款足以當一餐薯條是細路至愛味道最正是鐵板牛柳粒😋😋三文魚蟹籽炒飯就一般般陪伴就是最好的味道
一家人難得齊人,帶埋公公婆婆去街街,來到海之戀商場醫肚先。

揀韓樂可以滿足大家⋯

想吃辣的papa - 港式步隊鍋

想吃pizza的婆婆

想吃烏冬的細路

無所謂的媽媽和公公

烏冬里的溫泉蛋生熟剛剛好
兩款沙律都好味,薯仔果款足以當一餐
薯條是細路至愛
味道最正是鐵板牛柳粒😋😋
三文魚蟹籽炒飯就一般般

陪伴就是最好的味道

韓樂 (海之戀商場) (荃灣)📇地址:荃灣大河道100號海之戀商場地下G16號舖🕐營業時間:07:00-21:00💸人均消費:~$100/人(下午茶時段)👏🏻抵讚位:食物份量都算多,雖然我地兩個人喺下午茶時段叫咗兩個主食加三個小食😂,但睇得出飯同麵嘅份量係夠三個人share。小食叫咗個芝士炸雞,另外加$10嘅薯條。芝士係用鐵兜煮溶咗嘅芝士醬,用嚟點炸雞同芝士都夠兼且點唔晒。炸雞起碼都有八舊,加$10嘅薯條同麥當勞套餐嘅薯條差唔多份量,真係大件夾抵食😜😋 最抵讚嘅係佢啲嘢飲,男朋友話杯凍奶茶係即沖,所以好好飲!😯有待改善位:太多人幫襯,店員有時都唔係好得閒理我地🥲😼私心回應區:呢間韓國快餐應該係同之前介紹過嘅一間喺荃新天地勁抵食西餐同一個連鎖集團旗下,所以啲快餐嘢食都差唔多🤣 但因為太抵食,都已經幫襯左幾次。 同埋喺海之戀地下,餐廳對住海旁,喺度食完嘢個人心情都好啲
韓樂 (海之戀商場) (荃灣)
📇地址:荃灣大河道100號海之戀商場地下G16號舖
🕐營業時間:07:00-21:00
💸人均消費:~$100/人(下午茶時段)

😯有待改善位:太多人幫襯,店員有時都唔係好得閒理我地🥲

🚦韓樂(荃灣西)之前屋企人發掘到呢間韓式餐廳🤭第一次食已經大讚,搞到我蠢蠢欲動今次終於同佢哋夾到時間去😍🐙八爪魚石頭鍋飯🐙$678.5/10【超足料】$67食到一個咁足料嘅石頭鍋飯😍🙌如圖見到真係有好多隻八爪魚以份量補救佢嘅味道👍感覺上可以再醃耐少少令到佢更加入味不過其他配菜,泡菜、芽菜、菠菜等等都好有味🥬再加上佢會有兩隻醬汁提供,個飯一定夠晒味🍚因為最底係有啲油鋪喺個鍋度所以有啲啲飯焦🫢飯特別香之外,味道都更加豐富🐂牛肉豬骨濃湯(粉絲)🐂$557/10【出前一丁湯底】韓式粉絲好彈牙,好煙韌🧡感覺有少少似有新嘅薯粉咁😚湯底有少少辣味,不過好輕味道似出前一丁辛辣豬骨濃湯😂牛肉都唔錯,唔會太老不過敗筆就係份量太少🫢🐖韓式豚肉.豬骨濃湯(粉絲)🐖$578/10【三層肉】個湯底同粉絲同牛肉嘅一樣唔同嘅係豚肉係韓國人最愛嘅五花腩🥓所以食落去都比較嫩口👅好嘅地方係油脂感唔重,易入口🫶🐟魔鬼芝士香脆炸魚🐟$426.5/10【唔抵食】炸魚的確好香脆,魚肉非常嫩滑✅不過油膩感都好重,啲油係咁標出嚟😳而且炸皮膨脹得好勁😅睇落好似好大條,但識落大概只有2/3咁多係幾特別嘅,不過炸魚同芝士唔係特別夾🧀我覺得試
🚦韓樂(荃灣西)
之前屋企人發掘到呢間韓式餐廳🤭
第一次食已經大讚,搞到我蠢蠢欲動
今次終於同佢哋夾到時間去😍

🐙八爪魚石頭鍋飯🐙$67
8.5/10
【超足料】
$67食到一個咁足料嘅石頭鍋飯😍🙌
如圖見到真係有好多隻八爪魚
以份量補救佢嘅味道👍
感覺上可以再醃耐少少令到佢更加入味
不過其他配菜,泡菜、芽菜、菠菜等等都好有味🥬
再加上佢會有兩隻醬汁提供,個飯一定夠晒味🍚
因為最底係有啲油鋪喺個鍋度所以有啲啲飯焦🫢
飯特別香之外,味道都更加豐富
八爪魚石頭鍋飯

🐂牛肉豬骨濃湯(粉絲)🐂$55
7/10
【出前一丁湯底】
韓式粉絲好彈牙,好煙韌🧡
感覺有少少似有新嘅薯粉咁😚
湯底有少少辣味,不過好輕
味道似出前一丁辛辣豬骨濃湯😂
牛肉都唔錯,唔會太老
不過敗筆就係份量太少🫢
牛肉豬骨濃湯

🐖韓式豚肉.豬骨濃湯(粉絲)🐖$57
8/10
【三層肉】
個湯底同粉絲同牛肉嘅一樣
唔同嘅係豚肉係韓國人最愛嘅五花腩🥓
所以食落去都比較嫩口👅
好嘅地方係油脂感唔重,易入口🫶
韓式豚肉.豬骨濃湯

🐟魔鬼芝士香脆炸魚🐟$42
6.5/10
【唔抵食】
炸魚的確好香脆,魚肉非常嫩滑✅
不過油膩感都好重,啲油係咁標出嚟😳
而且炸皮膨脹得好勁😅
睇落好似好大條,但識落大概只有2/3咁多
係幾特別嘅,不過炸魚同芝士唔係特別夾🧀
我覺得試一次就夠🙌
魔鬼芝士香脆炸魚

🌺大韓生薑蘆薈茶🌺(+$13)
【左邊嗰杯】
感覺幾養生🧘‍♀️
有少少甜甜地,夠晒滋潤嘅感覺
主要係生薑味比較重

🍑蜜桃梳打🍑(+$13)
【右邊嗰杯】
第一下飲落有少少藥水味
同梳打水撈勻之後個感覺好啲,蜜桃味變得自然😚
但就變咗唔係好夠甜😳蜜桃味始終唔夠出
大韓生薑蘆薈茶

整體8/10
1️⃣整體基本上都有質素保證👍雖然唔係超級正宗嘅韓式料理,但係呢個價錢嚟講,止一止食韓食嘅癮都唔錯🙌CP值正常偏高
2️⃣餐牌上面唔多韓式嘅料理,反而有啲港式茶餐廳嘅feel,所以同唔鍾意食韓式料理嘅朋友去都得!
3️⃣餐廳位置非常之闊落,而且仲有自然嘅彩光,打卡都燈光好啲💡又坐得舒服😌而且就係喺海之戀商場,一出荃灣西站就係,地點好方便📍
4️⃣侍應都好好人,好親切,姐姐嘅服務好好😘😘😘

🔖鍾意我嘅分享就follow我啦💌
八爪魚石頭鍋飯
牛肉豬骨濃湯
韓式豚肉.豬骨濃湯
魔鬼芝士香脆炸魚
大韓生薑蘆薈茶
2022-05-11 585 浏览
• 韓式芝麻燒汁焗雞扒飯🥩🫕 < ⭐️⭐️⭐️ >整體唔錯, 雞扒好嫩好軟熟🤩, 不過略嫌太鹹, 第一啖係好好食, 但係越食越鹹🤭 加上沒有芝麻燒汁嘅味道🤔 太鹹蓋過左d味道🤣• 韓式泡菜海鮮炒年糕🥘 < ⭐️⭐️⭐️ >年糕好煙韌🤩, 泡菜同年糕好夾, 不過海鮮過於少🤔 主要係年糕好多 但係餸比較少🤭• 魔鬼芝士。一口炸雞🍗 < ⭐️⭐️⭐️⭐️ >芝士煮得幾好, 有蛋汁嘅味道🤩 食完唔會覺得芝士過於膩; 炸雞就係普通炸雞, 表面嘅炸衣比較厚, 反而肉比例比較少🤣💰值得一提係呢間餐廳價錢不算貴, 比起其他韓國餐廳佢價錢便宜💰#荃灣美食 #韓國美食 #平民美食

• 韓式芝麻燒汁焗雞扒飯🥩🫕 < ⭐️⭐️⭐️ >

• 韓式泡菜海鮮炒年糕🥘 < ⭐️⭐️⭐️ >

• 魔鬼芝士。一口炸雞🍗 < ⭐️⭐️⭐️⭐️ >

#荃灣美食 #韓國美食 #平民美食
2022-05-08 510 浏览
話說去荃灣剪完頭髮太肚餓所以就去咗附近搵食😂就發現” 韓樂” 呢一間茶餐廳當初係你去門面吸引咗門面係非常之光鮮, 而且有好多餐牌放咗喺門口感覺上有好多選擇所以二話不說就入咗去🤣我叫咗個溫泉蛋牛肉石頭鍋珍珠飯當初諗住石頭鍋飯實無死既🥲食物上枱既時候賣相都好靚靚架♥️但食落去後發現佢嘅汁吾係好match🤷🏻‍♀️好似用咗中式嘅黑椒汁蒜蓉汁但黑椒唔係好重黑椒味嗰種…🙈而且珍珠飯都好似煮得太淋感覺上唔似食緊珍珠米🤔不過整體上來講唔係難食嘅中規中矩啦🥺如果下次嘅話我應該會揀返普通茶餐廳會開心啲🫣
話說去荃灣剪完頭髮
太肚餓所以就去咗附近搵食😂
就發現” 韓樂” 呢一間茶餐廳

當初係你去門面吸引咗
門面係非常之光鮮, 而且有好多餐牌放咗喺門口
感覺上有好多選擇

不過整體上來講唔係難食嘅
中規中矩啦🥺

如果下次嘅話我應該會揀返普通茶餐廳會開心啲🫣
2022-05-04 462 浏览
海之戀呢個商場裏邊其實食肆嘅選擇唔算太多,之前有好多都試過晒,今次試吓呢間幾得意嘅韓國食物冰室,價錢來講佢算係茶餐廳價錢唔太貴,但係食物質素就一般般,今次我同朋友兩個人點咗佢嘅黑松露意粉,另外點左一個炸雞配湯粉絲試一試。睇佢餐牌幅相黑松露意粉上面係好大碗而且上面有好多黑松露,但係我上面呢碗真係唔太多黑松露,而且食落去冇黑松露嘅味道,成碗意粉味道比較淡冇乜味。另外韓國出名食炸雞,其實佢嘅炸雞都冇乜大問題,只係比一般炸雞好似感覺特別多脂肪同個皮好口,雞肉俗比唔多,反而第一次識湯嘅粉絲又覺得都幾特別,整體都幾易入口,幾樣嘢相對來講呢碗湯粉絲係最滿意。
2022-05-02 342 浏览
今天假期每個商場都超級多人,人山人海非常擠擁,行過海之戀商場呢一間韓樂門口一樣人山人海,決定試一試。並非普通的韓式燒烤餐廳,她是香港茶餐廳韓國版。食物價錢唔算貴,每一款都是$60-$80 元,今天就叫了一個黑松露雜菌菇意粉及一口炸雞劏粉絲。但食物質素就相當普通,那個黑松露意粉一點黑松露都沒有,成個意粉淡而無味,不嬲比較口淸的我,都覺得非常之淡。一口炸雞就比較甜,那個粉絲湯味道尚可,雖然成日排隊都應該係普通質素的韓國茶餐廳。仲有人手非常不夠招呼不到位。

2022-04-19 514 浏览
一早起身有事出荃灣,趕快咁食個快快早餐雖則話要快但都要有要求,唔係咁想食快餐店咁就入左韓樂,坐底享受一個人的早餐時餐選擇症困難發作,諗左五分鐘。茄湯温泉蛋火腿扁意粉同香草雞扒湯扁意粉二選一就先選香草雞扒湯扁意粉配鮮奶炒蛋加配牛角包雞扒厚肉地,食落有嚼口雞扒煎得好香口,內裏肉質好嫩,滑蛋好滑溜下次先試茄湯温泉蛋火腿扁意粉牛角包鬆化香脆,好彩二選一選中牛角包凍檸檬茶檸檬茶有濃濃茶味但唔會有澀味,一飲就清新味蕾
一早起身有事出荃灣,趕快咁食個快快早餐
雖則話要快但都要有要求,唔係咁想食快餐店
咁就入左韓樂,坐底享受一個人的早餐時餐

選擇症困難發作,諗左五分鐘。
茄湯温泉蛋火腿扁意粉同香草雞扒湯扁意粉二選一
就先選香草雞扒湯扁意粉配鮮奶炒蛋加配牛角包
雞扒厚肉地,食落有嚼口
雞扒煎得好香口,內裏肉質好嫩,滑蛋好滑溜
下次先試茄湯温泉蛋火腿扁意粉
牛角包鬆化香脆,好彩二選一選中牛角包

凍檸檬茶
檸檬茶有濃濃茶味但唔會有澀味,一飲就清新味蕾

2022-04-19 237 浏览
出左消費卷就想去消費,去到荃灣就揾食先荃灣海之戀商場食店多多,路過肚餓就去韓樂食左早餐先早餐親民價位,食完就去消費黑松露鮮奶炒滑蛋配香草豬肉腸餐肉牛角酥田園沙律配凍特濃即磨咖啡 田園沙律好新鮮,一食清新味蕾牛角包夠哂香口酥脆鬆化,滑蛋滑溜溜,豬肉腸好香香草味,餐肉厚度適中,經過煎就有香味,凍特濃即磨咖啡 好香濃咖啡味好夠
出左消費卷就想去消費,去到荃灣就揾食先

荃灣海之戀商場食店多多,路過肚餓就去韓樂食左早餐先

早餐親民價位,食完就去消費

田園沙律好新鮮,一食清新味蕾

凍特濃即磨咖啡

好香濃咖啡味好夠

2022-04-16 260 浏览
Today I went to MoMoKu Hi tea, ordered the 溏心蛋牛肉飯 tea set, it was quite high in CP. Beef wont be too fat, egg wont be too tough. Competitive price with comfortable environment. I might come again.
溏心蛋牛肉飯
2022-04-03 489 浏览
呢間係cp值極高嘅西餐廳,食過好幾次,每次嚟食物都維持一定嘅水準,今次我哋每人都叫咗同一個餐,个歺包含芝華力腸,流心旦1隻,午餐肉及田園沙律菜,仲有火腿通粉添,包一杯飲品,飲品叫咗熱檸水同埋熱奶茶,每一次食到沙律菜,都感覺好fresh👍另外杯飲品呢幫你預先督好曬檸檬,感覺好青新,好少餐廳係咁樣做抵讚👍👍👍成個早餐嚟講我覺得豐富抵食真係唔錯,值得推介😋
2022-03-30
$35 (早餐)
2022-01-13 592 浏览
韓樂外賣杯,由最初開舖用大杯,之後縮咗用瘦嘅中杯,最近再縮到用細杯,好離譜!!!食物又係,之前大大份,而家又係明顯細份咗!而家隻外賣杯矮過兩歲小朋友嘅水杯!細到。。。
食物又係,之前大大份,而家又係明顯細份咗!

而家隻外賣杯矮過兩歲小朋友嘅水杯!細到。。。

2022-01-10
8 分钟 (外卖自取)
$39 (早餐)