荃灣路德圍出名美食多,食完小食都未夠喉,到咗晚飯時間,突然又好想食韓國菜,不過半餓半飽,就想搵啲輕食唔食韓燒。終於係附近搵到呢間小店,位置很好找,點咗個特式歡樂盤,樣樣有啲唔洗諗咁多,仲可以加錢來多客小食,另外必點店裡人氣拉芝雜錦蛋卷,面層韓式拉芝特別煙靭。價錢親民食物又大份,食得好滿足!店裡地方唔算大,不過單邊玻璃唔會焗促,牆壁上有好多韓國劇集、電影畫布,我發現好多都有睇過。如果你哋有機會去到,係點餐後⋯大家都數下有幾多係睇過,數數下食物就到啦😋韓閣雜錦蛋卷 $78🏵

韓閣雜錦蛋卷 $78

🏵[食評] 濃厚溶芝士夾雜住大量泡菜,蛋卷又厚又大件好抵食。

香草薯條 + $25

🏵[食評] 薯條係坑文粗薯條,炸得好脆口。

韓閣歡樂盤-甜雞 $198

🏵[食評] 歡樂盤好豐富,有大量芝士、芝士滑蛋啱哂我口味,仲可以DIY自己鍾意嘅組合,勁拉芝⋯正!
  • 韓閣雜錦蛋卷
2023-08-16 744 浏览
同事生日,當然要好好同佢慶祝生日,搵咗一間公司附近嘅餐廳。餐廳裝修新穎,韓風滿滿,非常之有特色。我哋叫咗1個lunch set、炸雞及小食。🌟#芝士泡菜煎餅鬆軟的煎餅中夾著濃郁的芝士和酸爽的泡菜,帶來獨特的風味,口感豐富。🌟#韓閣雜錦蛋卷重點推薦!因為真係好好味😋,蛋香味濃郁,蟹籽好多,仲有芝士的奶香和蟹籽的鮮味相互融合,味道豐富多樣。每一口都能品嚐到不同的風味,令人愉悅。是一道美味的選擇!🌟#炸雞半份(秘製甜酸醬)炸雞絕對是肉食愛好者的最愛。外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁。配上秘製的甜酸醬,增添了層次和風味。真係又邪惡又令人食唔停嘅美食,每一口都帶來滿滿的滿足感,無法抗拒。🌟#海鮮豆腐湯配白飯湯的材料好豐富,份量十足,滿滿的海鮮和豆腐,口感柔軟滑嫩。十分鮮甜,味道佳,好滋味。搭配白飯一同享用,簡直是完美的搭配。🌟#(冰沙)藍海傳說及熱咖啡藍海傳說賣相都一流,絕對係打咭之選,而且透心涼,清爽可口。熱咖啡香滑濃郁,口感佳。呢間餐廳真係抵食同埋大份,我見牆上宣傳有現金券買,買$500即減$100,真係好抵。無論是口感、味道都能滿足食客的需求,想不到荃灣都有CP值高的韓式菜!

🌟#芝士泡菜煎餅

🌟#韓閣雜錦蛋卷

🌟#炸雞半份(秘製甜酸醬)

🌟#海鮮豆腐湯配白飯

• 芝士泡菜煎餅
  • 炸雞特餐
  • 藍海傳說
2023-08-16 35 浏览
.星期日去左荃灣☺️ 食左呢間韓國菜,性價比高.歡樂盤 $198 有自選鐵板 (有牛肉、甜雞、辣雞、泡菜五花腩)(+$40 牛仔骨/ 香辣魷魚筒),我地就叫左甜雞,啲醬啱啱好,唔會死咸/ 無咩味,雞既份量同Size都好.有埋韓國年糕😋 一片片幾好,熄左火啲年糕都仲煙煙韌韌.最正係旁邊就係海量特調既三重芝士鍋,Mix 埋甜醬,成個口感豐富左,最新奇係一啲都唔膩👍🏻.另外就有牛油滑蛋,姐姐建議如果個邊起左就要撈一撈佢;入面粟米同芝士,鐘意食滑既可以自己就著直接食。我剩係覺得啲粟米好甜🙈.味飯放耐啲都有小小飯焦,Mix 埋芝士醬,真係對得著農夫既粒粒皆辛苦👍🏻.飲品就叫左橙汁菠蘿梳打(+$18)、大粒紅豆奶茶 (+$32) 最正既係可以叫走甜😝 減肥人士都無咁有罪惡感👍🏻.份量二個人叫個歡樂盤差唔多,最後都食唔晒,大食既可以再叫啲小食👍🏻
星期日去左荃灣☺️ 食左呢間韓國菜,性價比高

歡樂盤 $198
有埋韓國年糕😋 一片片幾好,熄左火啲年糕都仲煙煙韌韌

韓國料理一向好受歡迎,平時都食開炸雞配啤酒🍻 但其實仲有好多地道或創意嘅韓國菜式一樣好味🤩✨芝士岩漿炒飯($102)炒飯附近鋪咗滿滿嘅熱融芝士,撈埋炒飯一齊食,夠晒邪惡!炒飯入面有泡菜,五花腩等配料,濕濕地幾易入口😚✨韓闊雜錦蛋卷 ($78)蛋卷係採用日本蛋整成,面頭鋪咗滿滿嘅芝士同蟹籽,芝士下面仲有好多泡菜。全部一齊食嘅口感好豐富,而且蛋卷好厚實,好滿足😋✨一人份鐵板甜雞送一碗海帶清湯($72)鐵板黎到沙沙聲,好熱辣辣!份量好足料,有細細粒嘅雞肉同大量蔬菜🥬 全部都甜甜咸咸幾特別,配埋個清湯解膩一流🤤🥤菠蘿可樂冰 ($48)大大杯可樂冰!夏天飲真係透心涼❄️ 入面係唔少嘅菠蘿,夾埋一齊都好夾👍🏻———————————————————————💰加一:❌⏰限時:❌

✨芝士岩漿炒飯($102)

✨韓闊雜錦蛋卷 ($78)

✨一人份鐵板甜雞送一碗海帶清湯($72)

🥤菠蘿可樂冰[冰沙] ($48)

———————————————————————
💰加一:❌
⏰限時:❌
2023-08-01 47 浏览
韓閣📍荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖呢間舖頭嘅價錢比較平 店員非常親切 附送3款韓式前菜 有醃蘿蔔 大豆芽 泡菜唔會太辣岩香港人口味🥰🧀烤芝士甜酸炸雞(半份)$128 有雞翼 雞腿 雞胸各個部位芝士鋪滿炸雞上面 芝士多到可以做到拉絲🤩啖啖肉 夠滑夠juicy每件雞都沾滿甜辣醬 外皮仲係keep到好脆🍳心多多蛋捲 $78蛋捲配3種配料都好夾明太子鹹鹹香香泡菜辣辣地🌶️芝士味好夠濃🧀蛋捲中間有好多層次入面仲有蔥花同椰菜🥰🍚韓式牛肉石鍋拌飯 $58石鍋拌飯一上枱滋滋聲竟然仲整到飯焦!!脆卜卜好正😍超級多種配料 好有咬口推介指數 (5分為滿分):整體 ❤❤❤❤❤味道 😋😋😋😋 抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
韓閣

味道 😋😋😋😋
抵食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳
荃灣唔少地鋪餐廳,一路行見到邊間鍾意就可以入去食。之前經過呢間韓國嘢,但夜晚真係人氣滿滿,需要拎飛排長龍,結果一直心心念念想食呢間。今次就睇飛要好早食晚餐,避開高峰時間就易啲入座。韓國餐廳唔少得涼拌前菜,泡菜唔會太酸,蘿蔔甜甜地,芽菜又可以解解膩。💡 鐵板辣炒韓式牛肉 $72 送海帶清湯 + 韓閣飯 $16海帶湯好清甜,都幾開胃,同時減鐵板嘅油膩感。鐵板炒牛肉好香噴噴,專登叫咗韓閣飯,牛肉配上紫菜飯素,吸收咗肉類嘅油份,就更好味。💡 炸雞(牛油蜜糖) $118牛油香味撲鼻,炸雞雞皮香脆,雞肉嫩滑唔會柴,蜜糖嘅甜味令到味道更豐富。半份嚟講都有5~6舊,件件都大大舊,份量相對地叫做好多!💡 牛肉雜菜紫菜飯卷 $54飯卷份量好舊,包到夠實,唔會一挾就散晒。牛肉同其他配料好夾,平衡到肉味同配料嘅清新味道。💡 大大杯凍檸茶 $18天時暑熱,一杯凍飲真係唔少得,呢度都有大大杯凍檸茶,飲落茶味夠,又有消暑,大大杯可以慢慢飲。

💡 炸雞(牛油蜜糖) $118

💡 牛肉雜菜紫菜飯卷 $54

💡 大大杯凍檸茶 $18
2023-07-22
2023-07-27 34 浏览
呢間食韓國餐廳喺荃灣好出名,荃灣人見證住佢又細舖搬大舖!今日同朋友過嚟聚會!✨黃金帶子呢個小食係加少少錢就換到!✨(熱)紫薯奶 (跟餐加$28)紫薯味香濃!而且唔會過甜!✨滑蛋鰻魚飯$72平日食一條鰻魚自己去超級市場買都要$60,竟然70幾蚊可以食到咁高質素嘅鰻魚飯!啲蛋都幾滑,而且落咗菇類同埋洋蔥增加,口感豐富!份量都好大兩個女仔都食唔晒!✨燒蟹膏軟殼蟹籽手卷$88蟹膏份量一啲都唔少!✨雞絲魚片冷麵配胡麻醬 $65熱辣辣嘅天氣梗係要食冷麵!雞絲份量都幾多,啱晒啲食肉獸!✨香葉鹹蛋黃炸雞翼食韓國嘢又點少得炸雞!因為自己唔鍾意食雞胸,所以就叫咗炸雞翼!鹹蛋黃非常香味!而且雞翼都幾大隻!#koreanfood #food #korean #foodie #foodporn #korea #kimchi #mukbang #tteokbokki #kpop #foodphotography #koreanbbq #asianfood #韓閣 #荃灣 #韓國菜 #炸雞 #海陸空套餐 #韓牛 #海鮮 #芝士拉絲 #邪惡芝士 #豆腐湯 #平民價 #暖笠笠 #部隊鍋

✨黃金帶子

呢個小食係加少少錢就換到!

✨(熱)紫薯奶 (跟餐加$28)

紫薯味香濃!而且唔會過甜!

✨滑蛋鰻魚飯$72

✨燒蟹膏軟殼蟹籽手卷$88

蟹膏份量一啲都唔少!

✨雞絲魚片冷麵配胡麻醬 $65

熱辣辣嘅天氣梗係要食冷麵!雞絲份量都幾多,啱晒啲食肉獸!

✨香葉鹹蛋黃炸雞

食韓國嘢又點少得炸雞

2023-07-23 40 浏览
今日經過荃灣路德圍, 就去咗韓閣食飯, 食物價錢超親民, 一入到去店員就會上前菜俾你, 有齊泡菜, 芽菜, 同埋醃蘿蔔🤣我就叫咗韓閣雜錦蛋卷🍳 面頭超多蟹子, 入面都幾足料, 而且仲可以拉絲🤣食韓國嘢點少得紫菜包飯, 我就叫埋牛肉雜菜紫菜飯卷, 每舊都超飽滿, 口感豐富😋另外, 我都叫咗原條鰻魚泡菜石鍋飯(配熱紫薯牛奶) 鰻魚超大條, 肉質爽口, 配埋泡菜幾夾, 底個到仲有少少飯焦👍特飲超香紫薯味, 仲有d 紫薯蓉溶左係牛奶入面最後仲可以加配特價小食, 我就叫咗流心芝士麻糬波, 外脆內軟; 同埋黃金帶子,面頭炸到金黃色, 好香口

我就叫咗

特飲超香紫薯味, 仲有d 紫薯蓉溶左係牛奶入面

同埋黃金帶子,面頭炸到金黃色, 好香口
2023-07-22 31 浏览
Feels like a localised korean restaurant but not bad🇰🇷🥢Overall🐷: 7/10🍗Triple Cheese Fried ChickenThe crispy, juicy chicken pieces were coated in a flavorful batter and generously smothered in a rich, creamy cheese sauce. The combination of three different cheeses in the sauce added a depth of rich cheese flavor and was melted to just the right consistency to coat each piece of chicken.🍳 Egg Roll with Seaweed and Pork FlossThe Korean Roll Omelette was a delicious dish that tastes korean but also
Overall🐷: 7/10

🍗Triple Cheese Fried Chicken

The Korean Roll Omelette was a delicious dish that tastes korean but also local. The omelette has a light and fluffy texture and a golden-brown exterior. The filling was a delightful combination of carrot pieces, savory seaweed and salty pork floss, creating a flavor profile that was both complex and satisfying. It wqs sliced into bite-sized pieces and arranged in an appetizing way.

🍘Deep Fried Seaweed Roll
The roll was made with crispy seaweed and filled with a savory mix of rice noodles. The texture was nice, with a crunchy exterior and a soft and flavorful filling. It is served with a side of ketchup. Was expecting a more unique dipping sauce though. Glad that it is not too greasy, making it a great appetizer or snack.

#韓閣
#koreanloft
#tsuenwanfood
  • 水梨牛𦟌水冷麵
  • 紫菜肉鬆蛋卷
💛荃灣良心小店💛又點可以漏左呢間韓閣呢?一路冇介紹就係怕大家同我爭飯食因為平日都不缺人龍,冇加一服務費性價比又高!真係大份夾抵食!@korean_loft_cafe 首先前菜先送三小碟泡菜、芽菜、菠菜! 😻人蔘雞湯 $168雞肉非常滑溜,而且很香嘅雞油香味,好易入口呀!雞肉已經煮的軟爛,入口即化,湯底的人蔘味唔會太濃烈,味道剛好,套餐中既白飯質地軟軟的! 😻泡菜煎餅 $72最地道小食泡菜煎餅,都係我愛吃的韓國料理之一泡菜餅煎得外脆內軟,濃厚嘅泡菜香仲食到粒粒爽脆可口嘅泡菜咬落去口crack crack聲!脆卜卜得黎又鬆軟又Q彈真係食得好滿足~ 😻韓式炒粉絲 $68對於呢道韓國最傳統家常菜大家唔會陌生~配料可以揀牛肉、雞肉、雜菜揀~最近食得太heavy於是揀左雜菜粉絲炒得好香,但較以前口感冇Q彈~份量依舊好大碟,大食積唔怕食唔飽丫! 跟我食~冇介紹錯架💛 📍韓閣 (富裕樓) #韓閣 📍荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖☎️39568101

💛荃灣良心小店💛
又點可以漏左呢間韓閣呢?
一路冇介紹就係怕大家同我爭飯食
因為平日都不缺人龍,
冇加一服務費性價比又高!
真係大份夾抵食!

@korean_loft_cafe
首先前菜先送三小碟泡菜、芽菜、菠菜!

😻人蔘雞湯 $168
雞肉非常滑溜,而且很香嘅雞油香味,好易入口呀!
雞肉已經煮的軟爛,入口即化,
湯底的人蔘味唔會太濃烈,味道剛好,
套餐中既白飯質地軟軟的!

😻泡菜煎餅 $72
最地道小食泡菜煎餅,
都係我愛吃的韓國料理之一
泡菜餅煎得外脆內軟,
濃厚嘅泡菜香仲食到粒粒爽脆可口嘅泡菜
咬落去口crack crack聲!
脆卜卜得黎又鬆軟又Q彈
真係食得好滿足~

😻韓式炒粉絲 $68
對於呢道韓國最傳統家常菜大家唔會陌生~
配料可以揀牛肉、雞肉、雜菜揀~
最近食得太heavy於是揀左雜菜
粉絲炒得好香,但較以前口感冇Q彈~
份量依舊好大碟,
大食積唔怕食唔飽丫!

跟我食~冇介紹錯架💛

📍韓閣 (富裕樓) #韓閣
📍荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
☎️39568101

2023-07-16 92 浏览
一行入去就感覺到係一間好韓式平民風格嘅餐廳,感覺上一走入去就會有阿豬媽同埋好熟手嘅韓國廚師去整嘅住家飯俾你食(*^_^*)💜秘製甜酸醬炸雞(半份)🥢 💰$118一上台就見到有五大件雞塊,其中一件係雞鎚🍗,一食落口就覺得佢嘅自家醬油製作得好香濃,有種甜甜地嘅質感,而且有少少微酸~雖然雞件上面加咗一層醬油,但係亦都仍然保持到成件雞脆脆嘅質感,而且仲有加醋去調味,令到成個炸雞嘅味道豐富升華咗🤤食食都會食得出有芝麻嘅香味,而且雞件肉質製作得好嫩滑,一啲都唔鞋同唔黐牙 ,令到成個口感好皮脆肉滑(^^)本身店員有比到一支芥末醬料我哋,將佢加落啲炸雞度再一齊食,就可以有一種酸嘅特別口感,而且會減少滯嘅感覺🫢幸福指數:😻😻😻😻😻/5💜水梨牛𦟌水冷麵🍜🥢 💰$72 食麵嘅時候,一夾上手就發覺原來有好大抽面,唔怪得知佢會比把鉸剪我哋去剪開個面,而且旁邊亦都有一碗仔醋俾我哋去調味一食就有好意想不到嘅嫩滑口感,趙趙下會覺得幾煙靭,唔係一咬就斷個種,而且麵條多又好幼細~個麵應該本身有落醋去調味,但係又唔會搶咗佢本身嗰種清爽嘅口感,而且加咗青瓜絲同雪梨做伴菜,好適合喺夏天熱辣辣嘅時候來一碗,而且仲有半隻蛋(加分!

💜秘製甜酸醬炸雞(半份)🥢 💰$118

💜水梨牛𦟌水冷麵🍜🥢 💰$72

一食就有好意想不到嘅嫩滑口感,趙趙下會覺得幾煙靭,唔係一咬就斷個種,而且麵條多又好幼細~個麵應該本身有落醋去調味,但係又唔會搶咗佢本身嗰種清爽嘅口感,而且加咗青瓜絲同雪梨做伴菜,好適合喺夏天熱辣辣嘅時候來一碗,而且仲有半隻蛋(加分!!!)🤤🥚成個麵望起上來平平無奇,但係種好清爽嘅感覺,睇得出製作相係好認真用心❤️
牛𦟌總共有4塊,食一啖就覺得好淋,一啲都唔韌,應該係有炆煮過,頗有牛味,肉質係幾易入口的🤩

💜韓閣飯🥢 💰$16
成個飯一嚟就聞到好香嘅味道,飯🍚上面有唔少紫菜,令到個飯會有少少鹹味🤏去調味,而且有落到飯素,成個飯都熱辣辣好暖心( ̀⌄ ́)

💜牛骨魚膏片湯🥢 💰$18
碗湯入邊有好多海帶同有三大塊魚膏片,食落啲魚膏片都幾煙靭,好似meow小編咁嘅煙靭控可以加黎試吓( ´▽`)💖

💜400次咖啡 💰$28
下面嗰層牛奶係溶咗好香濃嘅3.6牛乳,飲落係清爽嘅凍牛奶,而當你飲一飲上面嗰層係溝到好濃好傑身嘅咖啡泡,同下面嘅清爽口感有好強烈嘅對比,而且會有好濃烈嘅咖啡苦味,鍾意飲濃味咖啡嘅朋友不妨一試

💜紫薯牛奶🍠🥛 💰$28
飲落去有種透心嘅暖意,佢嘅牛奶係用3.6牛乳製成,飲落去有好香濃嘅牛奶味,暖笠笠咁,而且佢邊邊有啲紫薯蓉係個邊度,刮一刮就會食到淡淡的紫薯香味❣️
將佢擺耐咗陣再飲係會有更加香濃嘅紫薯味,由於杯旁邊嘅紫薯蓉開始溶落啲牛奶度,牛奶變咗偏向紫色,飲落就會更加重紫薯味🍠

水梨牛𦟌水冷麵
秘製甜酸醬炸雞
水梨牛𦟌水冷麵
秘製甜酸醬炸雞
  • 前菜
  • 炸雞特餐
2023-07-14 73 浏览
食物水平不差,牛骨湯好飲。但服務態度完全唔得。一、冇問過就直接拎走我哋一張凳。你唔夠凳需要拎走我哋未到朋友嘅凳完全冇問題,但至少同我哋交代聲。二、漏單成粒鐘。三、就到last order有個店員被指示過嚟執咗啲吉碟先,結果佢直接將原碟白醋倒落我條褲度!如果佢唔係well trained嘅麻煩店長合理安排工作次序,唔好有客喺度嘅時候執嘢淋到個客一身。食物質素固然重要,服務態度都唔應該忽略。今次體驗驗之惡劣,以後都唔會再光顧。
食物水平不差,牛骨湯好飲。但服務態度完全唔得。

二、漏單成粒鐘。

2023-07-12 870 浏览
#chuchu食在荃灣📍 韓閣幾年前未搬舖食過幾次,今日約埋🐷朋友再去食!一坐低店員就會上泡菜、芽菜、菠菜!menu多咗好多新野食,不過都係咁抵食!💡 8:45 last order!! 可以坐到9:15!🐷聽左幾次😂冇收加一服務費!—————————————————————❣️ 紫菜肉鬆蛋卷 $72蛋嘅份量好足,好大舊,入面有紅蘿蔔粒,面頭鋪滿紫菜肉鬆,超正!如果中間有埋芝士拉絲就好!.❣️芝士泡菜軟殼蟹手卷 $72新出的!好夾嘅配撘!有啲芝士辣醬係面,入面又有泡菜!好惹味!.❣️韓式炒粉絲(韓式牛肉)$68有牛肉、雞肉、雜菜揀!粉絲炒得好香,口感好彈牙好有咬口,同菜呀牛肉呀一齊炒,好香!味道好好!.❣️流心芝士麻薯波 $25見到有個menu係特價小食,超抵食!芝士麻薯波外脆內軟!好正的!仲有勁多特價小食,如果大家嚟記住嗌!.❣️百香果桂花烏龍 $18(跟餐)好香的,又唔會太甜!仲有塊檸檬係面,靚靚.❣️香桃乳酪米酒 $28(跟餐)桃味溝米酒,特別!甜甜哋,好易入口,好快就飲哂成杯!.💬 宜家仲有套票優惠!即買即減!買10張$50現金券 (一套共$500) 即減$100!買30張$50現金券 (
#chuchu食在荃灣
📍 韓閣

menu多咗好多新野食,不過都係咁抵食!
❣️ 紫菜肉鬆蛋卷 $72

❣️芝士泡菜軟殼蟹手卷 $72

❣️韓式炒粉絲(韓式牛肉)$68

❣️流心芝士麻薯波 $25

❣️百香果桂花烏龍 $18(跟餐)
好香的,又唔會太甜!仲有塊檸檬係面,靚靚
❣️香桃乳酪米酒 $28(跟餐)
桃味溝米酒,特別!甜甜哋,好易入口,好快就飲哂成杯!

💬 宜家仲有套票優惠!即買即減!買10張$50現金券 (一套共$500) 即減$100!買30張$50現金券 (三套共$1500) 即減$300再送韓式豬手一份!🐷緊係唔執輸啦,買完即用!
不專業評分
👅好味指數: 7.5/10
💰性價比: 8.5/10
👍🏻推薦: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 韓閣 (富裕樓) (荃灣)
荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
👉🏻黃大仙、將軍澳都有分店!
🕑營業時間: 11:00 - 00:00(3-5.30落場)
#chuchu食韓國嘢

2023-07-11
  • 紫菜肉鬆蛋卷
  • 韓式炒粉絲
2023-07-11 65 浏览
由頭到尾都唔會熟嘅蛋漿➕開頭已經窿晒嘅芝士➕一大浸罐頭味嘅菠蘿➕雞=$198係由頭到尾都唔會熟嘅蛋漿,連個pan窿埋都依然未熟,係直至走個刻d蛋都未熟。幾個Staff喺後邊行嚟行去,見到個plan都窿埋飆煙都冇反應。

2023-07-05 55 浏览
前兩日同親去咗荃灣嘅韓閣,試咗佢哋嘅韓式炸雞料理,真心好正宗!!其實仲有一個理由就係餐廳位置好方便,由荃灣站行5分鐘就到,果日落咁大雨,吾洗點濕身就有好野食,很不錯~一坐低就有前菜,服務態度真係幾好韓閣嘅份量十足,同親因為好肚餓所以都試咗好多野,甜辣芝士年糕係親要點嘅,好OK,口感好煙韌彈牙,但唔會太辣,芝士味又好濃郁,真係好好味,仲有得玩拉絲豆腐海鮮湯岩晒果日嘅天氣,個湯濃郁而唔會太咸,辣辣地,飲完個人都冇咁濕五花腩炸醬麵,五花腩好多塊,肥瘦適中,一啖食落去大滿足炸雞我地點左傳統辣味同超人氣雪花三重芝士兩款,新鮮出爐,炸得好香脆,一口咬落,外脆內嫩,好好味!傳統辣味唔算好辣,好香口,好香蒜蓉嘅味,雞件非常大件,啖啖肉,真心推介雪花三重芝士勁香濃芝士味,三款唔同嘅芝士好有層次,啲芝士醬非常慷慨,食完仲剩返好多餐廳裝修有韓國嘅風格,配合韓式菜式,真係好有韓國風味,覺得有去咗韓國嘅親切感。而且食物份量好多,一定夠飽,仲有好多人幫襯,食物新鮮熱辣,真係好正,下次再encore!

一坐低就有前菜,服務態度真係幾好

五花腩炸醬麵,五花腩好多塊,肥瘦適中,一啖食落去大滿足