2024-10-20
太和街坊有福,食物份量味道可觀,但我就不再回頭幫襯了。食物:啲扒餐又抵又好味,汁足肉質可以,湯也中上。有湯有side dish 有drink 有餐包,想點呀太和渣。服務:劣利申第一次黎,就見個老闆鬧客,嗰女食客已經好有禮貌離開位去問下老闆,想知嗰餐轉呢樣可以嗎。老闆不用開鬧吧,話做咩改我啲餐!大大聲喎。其實做茶餐廳都可以斯文回覆啫,又無講要咬文嚼字。我怕到看清楚整個餐牌,個扒餐要選咩。一舉手order又係老闆見到,我怕大鑊啦,結果佢叫男侍應跟,我都照被鬧。兩個字傳承。小食客我講曬餐號,、餐湯白湯、餐飲,都未講埋要咩汁,個侍應就串我,眼神厲我,我問做咩事,佢就話要咩汁。(明顯因為唔係跟佢習慣落單選項,要先講汁後講湯最後飲品)我哋啲香港可憐食客,只能低聲下氣說而家講架啦。之後仲反問要咩湯,伏曬,一早講白湯,(明顯因為唔係跟佢習慣落單選項,要先講汁後講湯最後飲品)。明白openrice 機制未必同意,但服務要反映否則劉德華同古天樂都不用出黎廣告一番。衛生:連枱底都有蒼蠅,可見衛生一般般。對事不對人,服務是全餐廳的,老店客外勁排隊,我都吃150蚊架,老店服務質素要改善,難難難......會否因
食物:啲扒餐又抵又好味,汁足肉質可以,湯也中上。
服務:劣
老闆不用開鬧吧,話做咩改我啲餐!大大聲喎。
其實做茶餐廳都可以斯文回覆啫,又無講要咬文嚼字。
我哋啲香港可憐食客,只能低聲下氣說而家講架啦。
衛生:連枱底都有蒼蠅,可見衛生一般般。
對事不對人,服務是全餐廳的,老店客外勁排隊,我都吃150蚊架,老店服務質素要改善,難難難......會否因我篇文不久變太和澳牛,出名左呢!