2024-12-13 189 浏览
好掛住日本🇯🇵諗起之前去日本燒肉店好正,就揾吓香港嘅日式燒肉店,搵到尖沙咀有間餐廳好有置身日本嘅感覺,好多牛肉嘅部位有得揀,當然唔少得有好多和牛嘅部位,入到去唔會好大油煙,店員都好友善同Helpful🐮仲要Sapporo生啤做緊$48買一送一,燒肉配啤真係爽呀🍻最癲係原來午市一至四點同宵夜九點半後入座起計係59折!勁抵食。和牛壽喜燒 $98————————————整片和牛油脂都十分豐富,由店員用噴槍炙燒,店員分幾次炙燒一片和牛,為求全片和牛平均受熱,油脂滿溢。醬汁非常特別,係黑松露生蛋黃醬,香氣逼人,每片肉都吸晒壽喜燒汁,再點上醬汁,配埋飯食,正🥹和牛博多葱卷 $138————————————精心地挑選葱葉嘅位置,博多葱清香又爽脆,減低食和牛時嘅油膩感,令味道層次同賣相都更加豐富。和牛三角腩 $188————————————和牛中油脂最為豐富嘅部位之一,油花十分細緻,脂肪顏色程乳白色,入口油脂非常豐富,入口即溶嘅感覺,牛味適中🐮厚切牛舌芯 $88————————————果然係厚切牛舌芯,口感脆彈、有嚼勁,唔會過韌,韌度剛剛好!真係好出色嘅牛舌芯。一夜干燒池魚(半條) $58——————

和牛壽喜燒 $98

厚切牛舌芯 $88
厚切牛舌芯

一夜干燒池魚(半條) $58
————————————
一夜干燒池魚(半條)

當日限定,鹹鮮風味,保持到肉質緊實,一夜干處理後,魚肉仍然好嫩滑。

日式薯仔沙律(卡樂B) $38
————————————
日式薯仔沙律(卡樂B)

涼涼地嘅口感🥔加上芝麻醬 、蟹籽、青瓜絲🥒清新嘅感覺,仲有我最愛嘅卡樂B碎碎!

紫菜月見飯 $28
紫菜月見飯

食得多肉,都想配個飯食吓,依碗飯大大碗,好多紫菜,配上橙黃色蛋黃🥚食飯都好滋味!

2024-12-01
  • 和牛博多葱卷
  • 和牛三角腩
  • 一夜干燒池魚
驚安燒肉商店真係一間好正嘅餐廳,位於尖沙咀,方便又易搵😋呢度嘅食物真係一流,特別係佢哋嘅和牛壽喜燒😍😍😍肉質鮮嫩,入口即溶,配埋壽喜燒嘅甜美醬汁,真係令人一試難忘🤤日式薯仔沙律卡樂B都係好好味,薯仔沙律口感綿密,卡樂B脆脆嘅,胡麻醬😆蟹籽🥒🥒青瓜蛋🧅🧅洋蔥清新爽口,食落好開胃🥗粟米天婦羅外脆內嫩🌽🌽粟米甜甜嘅,炸得啱啱好,唔會太油膩,真係一個好好嘅小食選擇🌽上。九宮格真係好豐富,有和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、😍😍極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉同壺漬牛肋肉。每一款都各有特色💗💗我最鍾意嘅係和牛五花同牛舌😋😋和牛五花油脂分佈均勻,入口即溶,牛舌厚切,口感彈牙,真係一試難忘🥩和牛棒附月見都係一個好特別嘅菜式,和牛棒肉質鮮嫩,配埋月見蛋黃,味道更加豐富,真係好滿足🍖豬頸肉都唔錯,肉質嫩滑,味道香濃,食落好有口感🐷飲品方面,柚子梳打同手打香水檸檬益力多梳打都好清新🍋🍋特別係手打香水檸檬益力多梳打,酸酸甜甜,飲落好舒服🍹總括嚟講,驚安燒肉商店真係一間值得推薦嘅餐廳,無論係食物質素定服務態度都好好,絕對會再嚟光顧👍😍😍午市時段 12點-4點同埋宵夜時段 9點半後入座😋😋驚安
配埋壽喜燒嘅甜美醬汁,真係令人一試難忘🤤

胡麻醬😆蟹籽🥒🥒青瓜蛋🧅🧅洋蔥清新爽口,食落好開胃🥗

粟米天婦羅外脆內嫩🌽🌽

我最鍾意嘅係和牛五花同牛舌😋😋和牛五花油脂分佈均勻,
入口即溶,牛舌厚切,口感彈牙,真係一試難忘🥩

飲品方面,柚子梳打同手打香水檸檬益力多梳打都好清新🍋🍋
特別係手打香水檸檬益力多梳打,酸酸甜甜,飲落好舒服🍹

😍😍午市時段 12點-4點同埋宵夜時段 9點半後入座😋😋驚安仲會有59折優惠‼️‼️‼️真係好岩約埋成班朋友黎🥰🥰
  • 和牛壽喜燒
  • 特大薄切牛舌
  • 壺漬牛肋肉
  • 上·九宮格
  • 和牛棒(附月見)
  • 九宮格燒牛盛合
  • 和牛九宮格盛合
  • 九宮格
1K
2024-12-13 120 浏览
驚安真的是百去不厭,因為其和牛品質真的超高,全部都是岩手縣進口的黑毛和牛!極 九宮格588.00厚切牛舌芯彈牙!七分熟的厚牛舌是最佳的熟度和牛三角腩。和牛三角腩磚靠近牛肩的肋排,油花夠多!入口三角腩油脂香滿滿!三角腩磚兼具厚度,油脂肉汁更能鎖住,油脂擠出更是令人感動!和牛友三角是和牛腿中的三角位,入口油脂跟肉香比較均衡和牛腹脅相對較瘦的部位,和牛肋邊的FLANK肉味更濃,需要較多咀嚼和牛牛頸脊位於頸部後方,特徵是那微突的脊肉,入口肉味相當濃!和牛博多葱卷和牛肉還可包著葱卷!雖然較瘦但跟葱段帶來微妙的平衡,入口爽脆多汁,完全不膩和牛赤身一魚吞拿魚赤身一樣,肉味香濃,油脂較少【時令】牛立方呈正方形的形狀,油花均勻,口感緊致結實,由於厚度十足所以肉汁更豐盈!柚子漬雞肉山(全份)48.00口感嫩滑,而且不易燒焦,加上柚子漬,令人吃完覺得毫不滯膩冷泡荔枝烏龍茶(無糖)18.00和牛博多葱卷138.00多點一份蔥卷,為本餐提供多一點膳食纖維!驚安燒肉商店 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖#驚安燒肉商店 #尖沙咀#A5和牛#岩手縣和牛#陸奧#九宮格#一圈入魂#油脂#大理石油花

極 九宮格588.00

厚切牛舌芯
彈牙!七分熟的厚牛舌是最佳的熟度

和牛三角腩。和牛三角腩磚

和牛友三角
是和牛腿中的三角位,入口油脂跟肉香比較均衡

和牛腹脅
相對較瘦的部位,和牛肋邊的FLANK肉味更濃,需要較多咀嚼

和牛牛頸脊
位於頸部後方,特徵是那微突的脊肉,入口肉味相當濃!

和牛博多葱卷

和牛赤身
一魚吞拿魚赤身一樣,肉味香濃,油脂較少

【時令】牛立方

柚子漬雞肉山(全份)48.00

口感嫩滑,而且不易燒焦,加上柚子漬,令人吃完覺得毫不滯膩

冷泡荔枝烏龍茶(無糖)18.00
和牛博多葱卷138.00

多點一份蔥卷,為本餐提供多一點膳食纖維!

驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

#一圈入魂
#油脂
#大理石油花

2024-12-13 159 浏览
今天要介紹的是一間位於尖沙咀,引起了不少關注的燒肉餐廳。他們的肉類質素非常高,尤其是招牌的九宮格燒牛盛盒,性價比極高!到這裡一定要試試 #九宮格盛盒 。他們有不同價錢和質素的牛肉盛盒,最平388元的《上、九宮格》已經包含了和牛赤身、五花、三角腩、三筋等9款部位,讓你品嚐到不同部位的油脂、香味,非常值得推薦。另外,#和牛壽喜燒 $98 也是必點。原片和牛會即場火炙,從粉嫩色慢慢燒至金黃啡色,香氣撲鼻。火炙過後,和牛會配上秘製醬汁和少量白飯一起享用,味道非常惹味。當然,餐廳還有大量其他肉類任君選擇。但不得不提的是,燒肉的最佳拍檔一定是生啤。餐廳現正有限時優惠,Sapporo生啤買一送一,$48就可以喝到兩杯,配搭燒肉和友人暢飲,真是爽快極了!特別再推廣:⭐午市時段1200-1600;宵夜時段2130後入座,驚安會有59折優惠,優惠超吸引!

到這裡一定要試試 #九宮格盛盒 。
上、九宮格

焦糖菠蘿乳酸

壺漬牛肋肉

2024-12-10
上、九宮格
焦糖菠蘿乳酸
壺漬牛肋肉
  • 上•九宮格
可能係全香港最抵食嘅燒肉???午市時段12點-4點 or 宵夜時段 9點半後入座都會有59折優惠!!今次試咗好多款牛嘅部位,有機會一定要嗌當日賣晒、限量提供的 A4和牛牛板腱!𖦹 韓式燒牛大腸 $73𖦹 鹽燒黃喉 $58OMG喺福岡食過牛腸鍋之後,冇諗過喺香港可以食到。牛大腸由店員幫手燒,富嚼勁又充滿油香!!黃喉之前都係打邊爐先食,燒完之後更爽脆!𖦹 和牛壽喜燒 $98侍應用火槍即燒和牛,然後蘸上鮮蛋醬汁,兩大片薄切和牛經火炙後油脂香突出,撈飯一流。𖦹 上・九宮格 $388♙ 和牛三角腩 ♙ 五花 ♙ 赤身♙ 極黑和牛 ♙ 和牛三筋 ♙ 一口和牛♙ 厚切牛舌芯 ♙ 韓式護心肉 ♙ 壺漬牛肋肉my best picks are 超有喉咬口、厚切嘅牛舌芯同埋肉味濃郁嘅壺漬牛肋肉!𖦹 野菜六目盛合 $38包括有翠肉瓜、杏鮑菇、番薯、南瓜、菠蘿同秋葵。𖦹 柚子漬雞肉山(半份)$28雞肉鮮嫩,充滿柚子香氣。𖦹 紫菜月見飯 $28𖦹 Sapporo生啤 $48 — 買一送一 !𖦹 手打香水檸檬益力多梳打 $38

𖦹 韓式燒牛大腸 $73
𖦹 鹽燒黃喉 $58

𖦹 和牛壽喜燒 $98

𖦹 上・九宮格 $388
♙ 和牛三角腩 ♙ 五花 ♙ 赤身
♙ 極黑和牛 ♙ 和牛三筋 ♙ 一口和牛
♙ 厚切牛舌芯 ♙ 韓式護心肉 ♙ 壺漬牛肋肉

𖦹 野菜六目盛合 $38

包括有翠肉瓜、杏鮑菇、番薯、南瓜、菠蘿同秋葵。

𖦹 柚子漬雞肉山(半份)$28

雞肉鮮嫩,充滿柚子香氣。

𖦹 紫菜月見飯 $28
𖦹 Sapporo生啤 $48 — 買一送一 !
𖦹 手打香水檸檬益力多梳打 $38

• 壺漬牛肋肉
  • 和牛壽喜燒
日式燒肉除咗放題外,單點式都有唔少好選擇😎位於尖沙咀嘅「驚安燒肉商店」絕對係🐻嘅愛店之一❣️食物高質之餘又抵食,而家宵夜時段仲有59折🫨堅係真驚安‼️.🔥上·九宮格💰$388🔸和牛三角腩/五花/赤身🔸極黑和牛/和牛三筋/一口和牛🔸厚切牛舌芯/韓式護心肉/壺漬牛肋肉.一次過品嚐唔同位置,最啱兩個人一人一塊開心share😝和牛帶豐富油花,烤燒時油脂融化,肉質鮮嫩細膩,油香四溢🤤特別鍾情和牛三角腩入口即融嘅感覺🥰壺漬牛助肉好入味,肉質柔嫩且多汁💦厚切牛舌芯勁彈牙,肉味濃郁😋.🔥A4和牛牛板腱💰$198牛板腱呈現鮮明紅色與細膩霜降,光澤感十足,就咁睇賣相已經流哂口水🤩職員會主動幫忙燒烤,唔洗驚唔識燒哂咗🤓入口充滿油脂香氣,柔嫩肉質喺口腔中慢慢融化😚可以加少少wasabi & 酸汁化解油膩感,更突出牛板腱鮮味🆙.🔥柚子漬雞肉山💰$48雞肉堆砌到成座小山咁,都係48蚊勁抵食🤪雞肉散發柚子清香,好有清新感🌿.🔥雞爽肉💰$48雞爽肉即係雞頸肉,有別於雞胸/雞腿肉,肉質帶有種獨特爽彈感😙唔係度度有,所以每次見到都必叫😛.🔥蔥香月見飯💰$28食燒肉點少得碗白飯🍚加咗紫菜及洋蔥碎,撈埋蛋黃,一啖燒肉一啖飯,無比

🔥上·九宮格

💰$48
雞爽肉

🔥蔥香月見飯
💰$28
食燒肉點少得碗白飯🍚加咗紫菜及洋蔥碎,撈埋蛋黃,一啖燒肉一啖飯,無比幸福🥰

🍹青檸菠蘿梳打
💰$28
感覺清新又唔會好甜,可以化解燒肉嘅油膩感😌
  • A4和牛牛板腱
  • 柚子漬雞肉山
2024-12-11 96 浏览
📍 「驚安燒肉商店」-尖沙咀成日都好夜收工都唔知食咩好天氣凍凍就去食烤肉聽講而家仲有半價優惠啱晒我依啲收咁夜嘅人,可以去拍拖食吓😍整體裝潢走日本風格🇯🇵不只烤的好吃擺盤也很美、整體環境唔會擁擠,用餐起來很舒服😌😍個爐火力足,啲嘢食好快就食得,不過要注意睇火。✨ 極・九宮格和牛三角腩磚:軟嫩多汁搭配蒜片超讚!和牛三角腩:油脂比較豐富!和牛友三角: 肉香十足!和牛腹脅:入口即化的嫩,味道超有層次!【時令】和牛博多葱卷:口感薄嫩,葱頭吃起很有油脂香氣!和牛赤身:軟嫩又帶有嚼!和牛牛頸脊:相對嚟講冇咁油!厚切牛舌芯:口感Q彈厚實!✨ 豬頸肉燒烤過後稍微脆脆的口感,非常迷人,而且不油不膩,肥美爽口😍✨和牛炒飯炒飯炒的很夠味,吃起來完全不油膩,牛肉香氣十足🐮✨ 味淋魚干烤得好香,切成條狀,方便進食。本身魚干有味淋香味已經甚為夠味,但也可以再蘸上蛋黃醬佐送。✨手打香水檸檬茶充滿果香四溢的香水檸檬,配上茶味的香醇濃厚,不酸不澀,燒烤剛好帶點清新🍋✨菊花蜜秋天仲食烤肉,必點滋潤一下😚而家嚟食宵夜仲好抵~好似我琴日咁樣買單已經係差唔多半價優惠:宵夜時段 9點半後入座😋驚安會有59折優惠🩷連lunch嘅時間

📍 「驚安燒肉商店」-尖沙咀

成日都好夜收工都唔知食咩好
天氣凍凍就去食烤肉
聽講而家仲有半價優惠
啱晒我依啲收咁夜嘅人,可以去拍拖食吓😍

😍個爐火力足,啲嘢食好快就食得,不過要注意睇火。

✨ 極・九宮格
和牛三角腩磚:軟嫩多汁搭配蒜片超讚!
和牛三角腩:油脂比較豐富!
和牛友三角: 肉香十足!
和牛腹脅:入口即化的嫩,味道超有層次!
【時令】和牛博多葱卷:口感薄嫩,葱頭吃起很有油脂香氣!
和牛赤身:軟嫩又帶有嚼!
和牛牛頸脊:相對嚟講冇咁油!
厚切牛舌芯:口感Q彈厚實!

✨ 豬頸肉
燒烤過後稍微脆脆的口感,非常迷人,而且不油不膩,肥美爽口😍

✨和牛炒飯
炒飯炒的很夠味,吃起來完全不油膩,牛肉香氣十足🐮

✨ 味淋魚干

✨手打香水檸檬茶

✨菊花蜜
秋天仲食烤肉,必點滋潤一下😚

而家嚟食宵夜仲好抵~好似我琴日咁樣買單已經係差唔多半價優惠:宵夜時段 9點半後入座😋驚安會有59折優惠🩷連lunch嘅時間都有,午市時段12點-4點,下次等我lunch都過嚟食吓先🐮

2024-12-11 94 浏览
其實有好多間燒肉我都想去試下,比起韓式燒肉個人更鍾意日式,最近終於有機會試下【驚安燒肉商店】,餐廳主打合理價格食高級和牛各部位、宜家午市同宵夜都有59折!極•九宮格:有八款常規和牛部位同一款特色時令和牛,每款肉都好靚、雪花分明。牛肉味香濃、入口即化。個人最推薦時令、博多和牛葱卷同和牛腹脅,油脂同肉比比例岩岩好。栗子豬五花:栗飼豬五花、燒到表面金黃,肥瘦相間完全唔覺得油膩。豬肉非常香甜。柚子漬雞肉山(半份):半分都已經有4舊、所以2個人食已經好夠。一舊非常大、肉質嫩滑、用左柚子漬、好清新。卡樂B日式薯仔沙律:每次去日式餐廳居酒屋必叫、非常特別上面加上BBQ味卡樂B,薯蓉加左青瓜同洋葱好清爽。火炙和牛拌冷麵:呢個係佢地最近既推薦、冷麵醬汁有少少麻油香、微辣好惹味。冷麵非常爽口、火炙和牛好香。紫菜月見飯:調味紫菜搭配蛋黃、creamy 濃郁,而且好大碗。牛油蜜糖日本蕃薯條:熱辣辣、外面脆、裏面鬆軟,牛油蜜糖好好味。手打香水檸檬茶:真係現場手打、無得調校甜度冰度、但都唔會太甜,非常refreshing。
鍾意食日式燒肉嘅朋友,一定要試試驚安燒肉商店,係激安燒肉工房姊妹餐廳,環境寬敞舒適,餐廳各處佈置咗聖誕裝飾🎄,倍增節日氣氛🥳入口處、座位、餐檯、地板設計,帶俾人濃厚的日式風味。上•九宮格🐮包括:和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切和牛芯、韓式護心肉、壺漬牛肋條可以一次過嘗試唔同部位嘅牛,份量夠2人享用,整體黎講,肉質好有「牛味」,和牛雪花紋分佈均勻, 油脂入口即溶嘅口感真係好正,我一直都好鍾意食牛肉,因為可以補充鐵質而牛肉帶有獨特嘅肉味。和牛壽喜燒🥩上碟後,職員即時詢問需要燒到幾多成熟,會幫忙代燒,將燒過的和牛放入雞蛋、醬汁拌勻,再各自放入碗內的白飯上。一口和牛飯,牛味濃,撈入飯內可以中和醬汁的濃味。和牛三角腩🥩和牛雪花紋分佈好靚,燒完放入口中,感受到油脂非常豐富,入口即溶。炸芝士年糕🥠炸過後非常香口,咬完一口發現裡面係濃濃的芝士,蘸上牛奶,更添香滑甜味。粟米天婦羅🌽粒粒分明的玉米用天婦羅的方法炸過,灑上七味粉,帶一點辣辣的香味。蜂蜜生薑茶🍯🫚冬天來一杯生薑茶🫚,加上蜂蜜🍯,為身體帶來一點溫暖。驚安水果茶🍹清新的茶底,帶有水果的清新感,食完燒肉,既可解膩又

上•九宮格🐮

和牛壽喜燒🥩

和牛三角腩🥩

炸芝士年糕🥠

粟米天婦羅🌽

蜂蜜生薑茶🍯🫚
冬天來一杯生薑茶🫚,加上蜂蜜🍯,為身體帶來一點溫暖。

驚安水果茶🍹
清新的茶底,帶有水果的清新感,食完燒肉,既可解膩又怡人。

2024-12-08 192 浏览
天氣開始轉涼,去咗食燒🥩!上•九宮格;一次過滿足口腹,每款幾片,可以一次過試晒唔同款式,啱晒多心的我😆和牛三角腩、極黑和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛筋肉、 和牛赤身、和牛三筋、一口和牛!我比較鍾意❤️和牛三角腩,入口即溶!和牛五花,油脂花紋分佈平均!而和牛赤身,牛肉味香濃!和牛壽喜燒:店員會將和牛用火槍燒熟,火焰好勁,再點上黑松露壽喜燒汁同蛋汁,和牛入口軟綿滑溜,必食之選😋葱香月見飯🍚: 用上九州產熔岩蛋,蛋香🥚四溢;再加上香蔥及洋蔥,配上白飯及燒肉,好滋味呢!冷泡荔枝鳥龍茶/手打香水檸檬茶🥤: 冷泡荔枝鳥龍茶,加上無糖嘅烏龍茶,解膩又好飲;而手打香水檸檬茶,好清新又解膩!宇治抹茶最中餅/柚子檸檬芝士蛋糕:兩款都唔係太甜,食完甜品就最完美🥰而家午市同晚上9點入座有五九折優惠呀‼️
天氣開始轉涼,去咗食燒🥩!

上•九宮格;

而家午市同晚上9點入座有五九折優惠呀‼️
如果想係尖沙咀食返餐性價比嘅燒肉一定要去試呢間全單會有59折優惠嘅燒肉午市時段 12點-4點同宵夜時段 9點半後入座本身有啲配料價錢已經唔算貴如果計埋打咗折嘅價錢多人食嘅話真係好抵但佢嘅食物質素都絕對冇揸流攤~💫黑松露牛油果沙律💫柚子漬雞肉山(全份)💫壺漬牛肋肉💫蝴蝶切和牛牛頸脊💫原條手切牛舌(半條)💫和牛炒飯💫火炙和牛拌冷麵💫手打香水檸檬益力多梳打💫焦糖菠蘿乳酸除咗生啤有48蚊買一送一之外都有好多無酒精飲品嘅選擇有沙律之餘都有炒飯炒麵雞肉山嘅份量好癲但只係48蚊牛舌半條都唔少而且會有人幫手燒肉質係粉嫩唔會過韌~推介!除咗胡椒鹽之外醬汁有辣有唔辣仲有一款牛油蒜泥可以用嚟撘配唔同嘅肉餐廳環境都算闊落冇乜油煙記得把握做59折嘅期間去試吓!
如果想係尖沙咀食返餐性價比嘅燒肉
一定要去試呢間全單會有59折優惠嘅燒肉
午市時段 12點-4點同宵夜時段 9點半後入座
本身有啲配料價錢已經唔算貴
如果計埋打咗折嘅價錢多人食嘅話真係好抵
但佢嘅食物質素都絕對冇揸流攤~

💫黑松露牛油果沙律
💫柚子漬雞肉山(全份)
💫壺漬牛肋肉
💫蝴蝶切和牛牛頸脊
💫原條手切牛舌(半條)
💫和牛炒飯

都有好多無酒精飲品嘅選擇
有沙律之餘都有炒飯炒麵
雞肉山嘅份量好癲但只係48蚊
牛舌半條都唔少而且會有人幫手燒
肉質係粉嫩唔會過韌~推介!
除咗胡椒鹽之外醬汁有辣有唔辣
仲有一款牛油蒜泥可以用嚟撘配唔同嘅肉
餐廳環境都算闊落冇乜油煙
記得把握做59折嘅期間去試吓!
2024-12-08 178 浏览
約左朋友食飯,去左驚安燒肉食烤肉😍餐廳午市時段12pm至4pm同宵夜時段9點半後入座都有59折真係好抵!🌟 極•九宮格 $5889款牛肉,有和牛三角腩磚、和牛三角腩、和牛友三角、和牛腹脅、和牛博多蔥卷、和牛赤身、牛頸脊、厚切牛舌芯和時令。和牛嘅脂肪比例較高,烤完脂香味濃郁,入口即溶,和牛唔感唔會韌。🌟和牛五花 $158單點了一碟和牛五花,油脂味香,雪花紋理好靚。🌟 柚子漬雞肉山 $28本身對雞肉沒有太大期望,所以點了半份,但呢份雞肉好有驚喜,加了柚子醬醃過有好香嘅柚子味,酸甜美味,雞肉仲好軟腍。🌟 紫菜月見飯 $28食烤肉配紫菜飯好夾,仲要加埋生雞蛋,令個飯好滑溜,配肉食一流☺️🌟火炙和牛伴冷麵 $68味道帶酸酸甜甜嘅冷麵還加了少少辣/汁,清爽開胃,會令人食唔停口,火炙和牛亦好腍好吃。

🌟 極•九宮格 $588

🌟和牛五花 $158
單點了一碟和牛五花,油脂味香,雪花紋理好靚。

🌟 柚子漬雞肉山 $28

🌟 紫菜月見飯 $28

🌟火炙和牛伴冷麵 $68
2024-12-07 189 浏览
平時燒肉都係去開啲連鎖燒肉店 今次終於試到呢間人氣燒肉店😋 一坐埋位枱上面已經預備左三款醬汁 另外亦有鹽 七味粉等等 好齊全🤓 去到先知午市時段12點-4點同宵夜時段9點半後入座全單會59折優惠‼️ 下次要係呢個時段再黎食🤣✿ 上•九宮格 ($388)見人去親都會嗌呢個!必點🤣呢個有九款唔同嘅牛 包括有和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、芫極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉同埋壺漬牛肋肉🐮 牛肉整體色澤好靚 食落感覺都係中上質素 全部都好好食 好有牛味🤩 特別係和牛三角腩同和牛赤身 油花好靚 油脂分佈好平均 入口好正🤤 ✿ 和牛壽喜燒 ($98)店員會親自幫手燒到和牛半熟 肉質好好一咬即化🔥配埋黑松露蛋汁同埋一口白飯一齊食 超級好食同惹味!✿ 和牛多士 ($248)多士烘得好香脆 和牛厚切得黎肉質鮮嫩多汁 口感好好 一啲都唔油膩🤤加埋黑松露醬 味道好香濃😋✿ 紫菜月完飯 ($28)佢嘅材料好簡單 只係有白飯 飯素 紫菜同生雞蛋 但撈埋一齊超好味😋 配埋燒好既牛肉一齊食 好夾💯💯 ✿ 焦糖菠蘿乳酸 ($38)呢杯嘢飲幾有驚喜 上面有一舊燒過嘅焦糖菠蘿 外層脆卜卜🍍 乳酸都可

✿ 上•九宮格 ($388)
見人去親都會嗌呢個!必點🤣
牛肉整體色澤好靚 食落感覺都係中上質素
全部都好好食 好有牛味🤩

✿ 和牛壽喜燒 ($98)
店員會親自幫手燒到和牛半熟 肉質好好一咬即化🔥
配埋黑松露蛋汁同埋一口白飯一齊食 超級好食同惹味!

✿ 和牛多士 ($248)
加埋黑松露醬 味道好香濃😋

✿ 紫菜月完飯 ($28)
佢嘅材料好簡單 只係有白飯 飯素 紫菜同生雞蛋
但撈埋一齊超好味😋
配埋燒好既牛肉一齊食 好夾💯💯

✿ 焦糖菠蘿乳酸 ($38)
呢杯嘢飲幾有驚喜 上面有一舊燒過嘅焦糖菠蘿
外層脆卜卜🍍
乳酸都可以一解燒肉嘅油膩感😛

2024-12-06 163 浏览
喺好耐之前已經bookmark咗呢間《驚安燒肉商店》,咁啱同朋友講起呢度佢都想試吓,就立刻決定GoGoGo!!🍻🍻蟹肉蘋果沙律一拎到嚟呆咗🤩咁大個蟹肉波波!真係啖啖都係蟹肉,正!🍻極•九宮格店員會附上一張卡仔,話俾你知邊格分別係咩肉~唔怕食食吓唔記得咗食緊咩😆特別推介和牛三角腩,油脂超豐富~食落啖啖都係肉汁🤤🍻明太子月見飯明太子份量好足夠,每一啖飯都會有蛋汁同埋明太子喺口入面融合,口感超正🤤🍻紫菜月見飯推推推推推!呢個真係超好食!紫菜加上秘製醬汁,再加埋蛋黃一齊食,味道超好!🍻鮮搾芒果汁 🍻芒果乳酸味道ok~~食吓燒肉飲啖嘢,唔錯嘅選擇~

🍻蟹肉蘋果沙律
一拎到嚟呆咗🤩咁大個蟹肉波波!真係啖啖都係蟹肉,正!

🍻極•九宮格

特別推介和牛三角腩,油脂超豐富~食落啖啖都係肉汁🤤

🍻明太子月見飯

🍻紫菜月見飯

🍻鮮搾芒果汁
🍻芒果乳酸
味道ok~~食吓燒肉飲啖嘢,唔錯嘅選擇~

話說呢間係我愛店,定期都要返去食🙂‍↔️今日同大家分享吓😚-🥩極上•九宮格 ($718)嚟到呢間一定要試九宮格😍唔同價位嘅九宮格會有唔同部位/種類嘅牛,小編揀咗最貴嘅一款,個人最鍾意牛舌心、三角腩同沙巴當,牛舌心軟嫩多汁,三角腩油香四溢,沙巴當入口即化,正😙其他牛肉都好多汁,肉質柔軟而牛味又重,另外配上佢哋嘅自製醬汁同醃蒜真係無得頂,又解膩又提鮮😋🔥火炙和牛拌冷麵 ($68)和牛經過火炙香味好特別,配上口感適中夠晒彈牙嘅冷麵好有驚喜,而且味道好豐富🥰🍳紫菜月見飯 ($28)望落細細碗,但原來份量比想像中多,包裹住蛋汁同紫菜嘅飯粒配上燒肉真係好夾,忍唔住一啖接一啖咁食😚🍍焦糖菠蘿乳酸 ($38)呢杯每次嚟都必叫,嗌呢杯嘢飲會送一支焦糖菠蘿,又甜又多汁😍另外乳酸都好解膩好開胃😙餐廳位置幾多,座位都好寬敞,而且除咗圓枱亦都有Bar枱,食物種類多質素高,無論係同另一半、三五知己定係屋企人嚟食都好正😚另外見到餐廳仲有好多好抵嘅優惠,例如午市同夜晚9:30後入座都係59折優惠,仲有啤酒買一送一🤩味道 9.5/10服務 9/10環境 9/10回頭率9.5/10總評 9.25/10😋🤍人均消費 $450
話說呢間係我愛店,定期都要返去食🙂‍↔️今日同大家分享吓😚
🥩極上•九宮格 ($718)
其他牛肉都好多汁,肉質柔軟而牛味又重,
另外配上佢哋嘅自製醬汁同醃蒜真係無得頂,又解膩又提鮮😋

🔥火炙和牛拌冷麵 ($68)

🍳紫菜月見飯 ($28)

🍍焦糖菠蘿乳酸 ($38)

味道 9.5/10
服務 9/10
環境 9/10
回頭率9.5/10
總評 9.25/10😋🤍
人均消費 $450💰(嗌咗三人份量+最貴九宮格🤣)
📍 驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
  • 焦糖菠蘿乳酸