2011-05-01 50 浏览
本人於前一天打去訂枱,餐廳接聽員說,兩位冇得訂,只有walk in,到今天上去,要八點九先有得walk in,電話訂枱並未講及時間,本人對此餐廳服務有所保留。只可講句,食物有幾好係冇用,態度及服務要提及,可惜並沒有,奉告知各位食客,如欲惠顧,要有所保留。
2011-05-01
2011-04-27 28 浏览
6:30入座可以食2個鐘,如果7:00就只可以食1.5個鐘,當然早啲去,訂左枱一入就有位,種類繁多,除了豬牛羊雞,還有鯖魚、多春魚、秋刀魚、雞軟骨、牛仔骨、豬排骨、牛脷、金菇肥牛卷、蝦、魷魚,前菜任食包括:韓式壽司卷、泡菜等二十多種,另有豬腳薑、綠豆沙、西瓜、生菜(夾肉吃)、人蔘雞湯。未遇到態度差的問題,洗手間亦乾淨。絕對要親身一試。4人x$152(連10%)=$608
6:30入座可以食2個鐘,
如果7:00就只可以食1.5個鐘,
當然早啲去,
訂左枱一入就有位,

未遇到態度差的問題,洗手間亦乾淨。
絕對要親身一試。
4人x$152(連10%)=$608
2011-04-24
2011-04-20 29 浏览
早排在雜誌見到介紹韓燒放題,$138, 覺得好扺,所以今天老遠走過來試試。。。。都聽講話好生意,所以已經老早打電話去訂枱,點知佢話二人枱只可坐1.5小時。。。。講真就唔係好Happy,不過算啦...., 餐廳地點係商場二樓,喺出面望估唔到咁大....話係無煙燒烤,但係入面都幾勁油煙....服會態度欠佳,食物款式不過不失,前菜選擇亦OK....質量亦可,以$138嘅價錢,亦屬超值,不妨一試.; ;

;
;
2011-04-07
2011-03-31 13 浏览
來過好幾次,喜歡這兒是因為有年糕可以吃,別的韓燒店都沒見過有年糕,選擇比其他的韓燒店較少,但質素不錯,而且Refill很密,每次提供的甜品都一樣,涼粉和蕃薯湯水,泡菜足有十多款,韓式壽司卷,豬腳薑,應該有的都有,價錢由$128加到$138+10%來此店一定要訂位,因為一早就會滿座
來過好幾次,喜歡這兒是因為有年糕可以吃,
別的韓燒店都沒見過有年糕,
選擇比其他的韓燒店較少,但質素不錯,
而且Refill很密,每次提供的甜品都一樣,
涼粉和蕃薯湯水,泡菜足有十多款,
韓式壽司卷,豬腳薑,
應該有的都有,
價錢由$128加到$138+10%

來此店一定要訂位,因為一早就會滿座
2011-03-31
  • 牛仔骨
  • 韓式年糕
韓燒好多地方都有得食,但係呢間絕對唔係一間值得你揀既餐廳我必需先旨聲明,呢間野服務態度奇差。WAITRESS對你既態度完全唔係對一個CUSTOMER既態度,而係對一個好憎既人既態度:對你既語句係命令式,D WAITRESS亦要一叫再叫先會聽到你叫佢,我其中一個好嬲既EXAMPLE係食完野之後我發現好似漏低野,我打電話返去間餐廳請佢幫我搵一搵,佢就諸多EXCUSE死都唔搵,最後肯幫、搵完之後同我交代返,後面有個WAITRESS係大叫「你同佢講無咪得囉!」咁,個經理都話「咁重要既野就應該放好,唔好放台面,呢度都唔會用架啦」,我諗有咁樣既WAITRESS同MANAGER佢D SERVICE點都唔會好得去邊另外,食物質素都只係麻麻,亦都諸多限制,係就係食得落口(咁當然睇下你點燒),但係唔會好食到值百幾蚊呢個價錢;個鑊只可以換一次;D野食「痴」底佢會好誠實咁話你知佢地無油,仲會話「個鑊已經有油啦」而家半夜兩點,我仲打緊呢篇野,我都係想誠懇咁勸大家,去呢間野之前唔該請你地三思,野食幾好食都好,貼錢買難受始終唔係個正確決定
韓燒好多地方都有得食,但係呢間絕對唔係一間值得你揀既餐廳

我必需先旨聲明,呢間野服務態度奇差WAITRESS對你既態度完全唔係對一個CUSTOMER既態度,而係對一個好憎既人既態度:對你既語句係命令式,D WAITRESS亦要一叫再叫先會聽到你叫佢,我其中一個好嬲既EXAMPLE係食完野之後我發現好似漏低野,我打電話返去間餐廳請佢幫我搵一搵,佢就諸多EXCUSE死都唔搵,最後肯幫、搵完之後同我交代返,後面有個WAITRESS係大叫「你同佢講無咪得囉!」咁,個經理都話「咁重要既野就應該放好,唔好放台面,呢度都唔會用架啦」,我諗有咁樣既WAITRESS同MANAGER佢D SERVICE點都唔會好得去邊

2011-03-30
生日
2011-03-25 41 浏览
今日放假既主要目的就係去北角食 "高麗" ..中午打電話去訂位..已經好 FULL..BOOK 左六點鐘..一早就上左去等夠鐘開餐..真係超多野食..首先試下牛仔骨先..勁多雪花..好多肉汁..超正..牛脷又係超正..一定要食..估唔到甘正既估有人參雞湯..堅有人參味..記得食返多啲菜..冇甘油膩..估唔到..炆牛尾又得喎..超淋入晒味..又一估唔到..竟然有生蝦..仲要係識郁..食魚既就一定要試鯖魚..超好燒..唔會燒到條魚爛晒..最重要既係..好好味..金菇肥牛都OK..牛肉夠牛味..

今日放假既主要目的就係去北角食 "高麗" ..
中午打電話去訂位..已經好 FULL..
BOOK 左六點鐘..
一早就上左去等夠鐘開餐..
真係超多野食..
首先試下牛仔骨先..
勁多雪花..好多肉汁..超正..
牛脷又係超正..一定要食..
估唔到甘正既估有人參雞湯..堅有人參味..
記得食返多啲菜..冇甘油膩..
估唔到..炆牛尾又得喎..超淋入晒味..
又一估唔到..竟然有生蝦..仲要係識郁..
金菇肥牛都OK..牛肉夠牛味..
2011-03-22
  • 牛脷..牛仔骨..鯖魚..
2011-02-26 14 浏览
上次係北角諗住食韓燒.就見到間野.一開始睇個樣呢都唔錯既.行到入去就知奶左野佢有d 貴.百幾蚊雖然話D野食都OK但係D人既服務態度真係奇差1.岩岩開始燒果時.見佢個火唔夠大.咁就拎大D啦. 點知個WAITER 係度話 唔洗咁大火.係度教點整.好似講到我地錯咁.2.杯茶飲完.諗住叫人加一加茶.舉手勁耐都冇人黎 最後迫於無奈.自己去加. 點知一拎去加果時.就比人鬧.話仲乜唔叫佢加.自己加. 明明叫極都冇人黎 自己加3.因為我地3個人坐長枱外面(兩個爐果隻) 有人黎坐入去.之後佢叫我地郁一郁就下佢. 佢叫果時真係唔客氣. 搞到我好似阻住佢咁 乜真係要咁對D客人嫁咩? D野食都OK既.但係D服務態度真係好差.如果想食韓燒又唔想受氣既話,就真係要諗下
上次係北角諗住食韓燒.
就見到間野.
一開始睇個樣呢都唔錯既.
行到入去就知奶左野

佢有d 貴.百幾蚊
雖然話D野食都OK
但係D人既服務態度真係奇差

1.岩岩開始燒果時.見佢個火唔夠大.咁就拎大D啦.

2.杯茶飲完.諗住叫人加一加茶.舉手勁耐都冇人黎
最後迫於無奈.自己去加.
點知一拎去加果時.就比人鬧.話仲乜唔叫佢加.自己加.
明明叫極都冇人黎 自己加

3.因為我地3個人坐長枱外面(兩個爐果隻)
有人黎坐入去.之後佢叫我地郁一郁就下佢.
佢叫果時真係唔客氣.
搞到我好似阻住佢咁 乜真係要咁對D客人嫁咩?

D野食都OK既.
但係D服務態度真係好差.
如果想食韓燒又唔想受氣既話,就真係要諗下
2011-02-11 24 浏览
今日去皇都搞完d影印野, 就一行五人去食韓燒lunch3個燒(包埋我), 2個食熟既set lunch張相d色水差左d真係唔關實物事~講番食物, 燒同唔燒既餐都包蘿蔔湯, 前菜, 主菜(肉類)白飯, 飲品(菊花茶/酸梅湯), 同羅拔臣啫喱...真係好豐富先講個湯, 微微既辣, 又帶點清甜, 我平日飲例湯好少成碗飲晒仲食埋渣, 佢係少數的例外前菜我揀泡菜, 其實仲有翠玉瓜, 白菜, 椰菜, 都好夠味道, 唔錯肉黎講我都已經差唔多試過所有種類, 全部都醃得相當入味, 份量亦充足菊花茶就真係一般埋單位位$48, 其實都唔平, 不過我地一枱人由12點坐到2點幾都冇趕我地走 一路都好好招待, 又成日加茶, 下次真係要試下佢既晚市自助燒
今日去皇都搞完d影印野, 就一行五人去食韓燒lunch

3個燒(包埋我), 2個食熟既set lunch
張相d色水差左d
真係唔關實物事~

講番食物, 燒同唔燒既餐都包蘿蔔湯, 前菜, 主菜(肉類)

先講個湯, 微微既辣, 又帶點清甜,

我平日飲例湯好少成碗飲晒仲食埋渣, 佢係少數的例外

菊花茶就真係一般

2011-02-10
  • 牛脷
  • 雞肉
  • 蘿蔔湯
2011-02-11 43 浏览
由於有食友上次慶生飯局沒出席,特意另找日子慶祝.多年來斷斷續續的食過幾次韓式燒烤,但除了換來一身煙味,食物水準亦勉勉強強.食友再夜點又有節目,席間電話是說過不停,唯有速戰速決.店子隱身在北角一幢少說也有三四十年的商住大厦之內,裝潢是說不出的殘舊.其實可選的烤肉,數量在可以跟一般店比較.先來第一轉,全是以肉類主打,金菇肥牛卷是大路貨,紋理不明顯,豬扒烤至微焦,既香口又惹味.五花腩似乎未夠肥.再來一轉當然食海鮮,吊桶非常爽口,青口是雪貨,可食可唔食,班塊有雪味,咬落散肉.先後各自加多一ROUND,然反加點其他什食,都已經夠了.又一年過去,人年紀越大,就越要健康,與及家庭的溫暖,祝願每天都能開心過.P.S : 食物供應足,少見”吉”盤出現,果然訓練有素.
由於有食友上次慶生飯局沒出席,特意另找日子慶祝.
食友再夜點又有節目,席間電話是說過不停,唯有速戰速決.
其實可選的烤肉,數量在可以跟一般店比較.
先後各自加多一ROUND,然反加點其他什食,都已經夠了.

P.S : 食物供應足,少見”吉”盤出現,果然訓練有素.
2010-07-20
(非会员)
2011-02-07 16 浏览
食物質數好好味,食材新鮮,醃得入味,我覺得真係有拿出『用心』去烹調呢d食物。我既飲品推介係人參雞湯,唔覺有落味精~.~ 其他美食推介: [ 南瓜西米露和魚仔(超『正』)]、、豬頸肉(鮮嫩)優點:有多種唔同種類嘅既肉類,選擇很足夠,也有湯類和甜品,唯一欠缺的就是一杯(包)的凍飲。不過,幸好果晚無咩客人,老闆就好好人,仲比我哋坐夜dd,同飲多一碗超『正』的南瓜西米露添。『人情味搭夠』!缺點:個鍋居然只能換一次,否則就要加錢,還有他們不會provide油給你的,所以因時間關係,燒烤是有難度的。環境方面: 入到去好有韓國Feel,地方乾诤,而且果到d抽油設備亦ok,食完嘟唔會有一大陣油煙味~ 系服務方面: 雖有服務員教我哋用慢火,但最可惜深知時間有限,的確唔容許吧!總括而言,韓燒任食有呢種食物質素真係少有,但如果比多少少錢,2至4人可包一jar凍飮就更好了!。但如果你要我用 同 互雙比較下,我就覺得唔夠滿足囉!

我既飲品推介係人參雞湯,唔覺有落味精~.~ 其他美食推介: [ 南瓜西米露和魚仔(超『正』)]、[泡菜和酸青瓜(非常醒胃)]、豬頸肉(鮮嫩)

但如果你要我用 [價錢] 同 [時間] 互雙比較下,我就覺得唔夠滿足囉!
2011-02-05
$160 (其他)
  • 南瓜西米露和魚仔
  • 泡菜和酸青瓜
2010-12-29 245 浏览
A friend recommended this Korean BBQ restaurant to me. However, looking at it from the street .... it's not too attractive. But there was a day that I suddenly want to eat a lot for dinner and don't want to walk too far from home. Then I recall this Korean BBQ nearby, and started viewing the reviews on OpenRice. Only after seeing the positive reviews, did I start to gain some confidence in this restaurant. Then I called in to make a reservation for an early dinner. They reminded me that I n

But there was a day that I suddenly want to eat a lot for dinner and don't want to walk too far from home. Then I recall this Korean BBQ nearby, and started viewing the reviews on OpenRice. Only after seeing the positive reviews, did I start to gain some confidence in this restaurant. Then I called in to make a reservation for an early dinner. They reminded me that I need to return the table within 2 hours. Luckily we made a reservation, cos the restaurant was full not long after we settle down. We got a nice booth for the 4 of us. I haven't had Korean BBQ in Hong Kong for a long time, as previously I went to other All-U-Can-Eat ones, and the quality seems to be only so-so. But I was so impressed with this one ...... large varieties, and freshly marinated.

Luv the fact that there's a lot of side dishes to choose from.

Besides freshly and lightly marinated, ...... I didn't feel thirsty or my clothes smelly after our meal.

They are actually nicely decorated inside (you cannot tell from downstairs). For the price they charge .... it's very reasonable and good quality. A very good Korean BBQ place to hangout!
2010-10-09
2010-12-20 28 浏览
我地一行9個人去食韓燒lunch ,個侍應見我地係學生, 係我地要落單時有D惡咁"命令"我地搵一個人落order. 即使係茶餐廳食野都唔會咁俾人命令啦. 當我地差不多食完的時候, 有幾個fd 去左toilet, o個個侍應無啦啦搬開晒d 櫈,係到執枱.D fd 係toilet 返黎又冇得坐, 個侍應仲叫佢地坐住係隔離枱. 當時係下午2點幾, 成間餐廳得番我地呢枱, 個侍應係咪真係咁急要執野呢??? 仲有, 佢係咁話我地食完著晒衫想走, 話驚我地食野唔俾錢. 講左一論嘴. 佢呢種服務態度真係勁差, 係到誣蔑顧客, 我地個個都好嬲lor, 一點也不尊重顧客, D 野幾好食都好, 要受埋呢D氣, 以後唔再去光顧它也罷!!!!!

2010-12-20
圣诞节
2010-10-02 27 浏览
如題 我以後都不會再來人參雞湯很好喝 不錯 不過選擇不夠多 起碼漢和有比較多的選擇吧氣氛不錯 不過customer service就不大好了 換那個鍋居然只能換一次 否則就要加錢 好友說我們只能吃到8:30 我們是7:10到的 不是說可以吃兩個小時的嗎? 還有他們不會provide油給你的 所以你的食物很快就會burn 簡直就是騙錢
如題 我以後都不會再來
氣氛不錯
2010-09-30
2010-10-01 24 浏览
最近朋友生日…所以就去佐食韓燒了…原來自選燒烤餐都係40蚊左右度…幾抵下啊…一共有5個小碟配菜,包括肉,飯,湯,野飲就得酸梅湯或菊花茶同甜品…之後就叫佐牛肉同埋豬肉….係我既至愛…牛肉烤出來幾多肉汁…嚼落去好淋啊…總好多肉汁tim!真係好好味!至於前菜有5款:有泡菜,白菜,芽菜,年糕同埋魚仔我個人覺得其他就一般…年糕就幾好食啦…=]
最近朋友生日…所以就去佐食韓燒了…
原來自選燒烤餐都係40蚊左右度…幾抵下啊…
至於前菜有5款:有泡菜,白菜,芽菜,年糕同埋魚仔
我個人覺得其他就一般…年糕就幾好食啦…=]

本人好鐘意去搵d BBQ~燒烤自助餐餐廳食晚飯~今次我推薦呢間系北角既高麗韓國餐廳.d朋友仔問,點解我要揀北角呢間呢而唔去其他區既高麗韓國餐廳同其他既韓國餐廳~ 因為我試過好幾間既韓國餐廳都唔及北角呢間好味~同好既服務~ 我次次韓國燒烤都會揀呢間既~先睇睇以下我既食評:食物質數好好味,好新鮮,有唔同種類既肉類,凍食,湯同甜品等~ 我既飲品推介係人參雞湯,個湯好入味,無落味精,~唔似出邊果d人參雞湯咁又淡又冇味~.~系環境方面: 入到去好有韓國Feel~地方乾诤,一定岩哂每一位既客人~而且果到d抽油設備遠比其他既韓國餐廳好~食完個身都唔會有咁大陣油煙味~系服務方面:服務員既態度好好,有笑容~平時有去韓國燒烤既您都知道燒多春魚,好難燒到咁原整一條既多春魚,= = 有次我燒多春魚,個服務員行過來,教我點樣燒得好又唔會爛喎.總括來講: 去韓國燒烤,我都指定左去北角既高麗韓國餐廳.因為果到d廚師,我覺得真係好用心咁烹調呢d美食而且服務同環境都好好.鐘意韓燒既您,一定去試下啦
本人好鐘意去搵d BBQ~燒烤自助餐餐廳食晚飯~

因為我試過好幾間既韓國餐廳都唔及北角呢間好味~同好既服務~
我次次韓國燒烤都會揀呢間既~
先睇睇以下我既食評:

鐘意韓燒既您,一定去試下啦
2010-09-18
纪念日